|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Malwi to idź
remont to gruba sprawa, kontrolować można ale samemu nie da się robić zwłaszcza w ciąży Ja wczoraj się poplakalam że bez sensu iść na studia, że chciałabym na spokojnie ta ciążę przejść a tu same stresy na uczelni, że nie wiadomo czy będę w stanie wysiedziec tyle godzin, że ja chcę spokojnie urodzić i nie martwić się egzaminami,.ze.głupia jestem że z moim kalafiorem to na pewno sovie rady nie dam ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ale miałam.sen - ogłosiłam na fejsie że będziemy mieć.chłopczyka ale jeszcze usg nie mieliśmy i nie dało się usunąć tego. Czyli skoro śni mi się że będzie chłopak to będzie chłopak
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekam na mame, zeby przyjechala i niech ona pilnuje. Najgorsze jest to ze co chwile mnie wola majster :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
To co teraz robią?
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Nie masz brata/kuzyna/dobrego kumpla który mogłby ich ogarnąć na miejscu? |
|
|
|
#1745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na studiach na pewno będzie Ci czasami ciężko i jeszcze nie raz będziesz zła i zrezygnowana, ale dasz radę jesteś silną kobietę |
|||
|
|
|
#1746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52605609]W sumie jeszcze nie wiem, ale mają zadzwonić na samym początku września (to już) i ustalić datę tak by do 1 grudnia być już po i rodzić
[/QUOTE]aha, myślałam ze już masz termin ![]() ja jak zadzwoniłam w zeszłym tygodniu to okazało się ze dopiero na koniec października terminy są, więc ogólnie trzeba się streszczać z zapisami, zwłaszcza do darmowych szkół Cytat:
![]() na basen tez mogę, ale ja mam schizy basenowe, boję sie infekcji Cytat:
skoro usg nie mają możliwości zrobienia (co tez jest dla mnie dziwne przy prywatniej opiece) to przynajmniej na fotelu powinni badać, żeby sprawdzić stan macicy, szyjki.... dla mnie to mega dziwne Cytat:
Cytat:
Jest baaardzo duży i wysoki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to jest jedna z większych bzdur jakie czytałam, ze płeć mogłaby zależeć od jakiegoś kalendarza |
||||||
|
|
|
#1747 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też kalendarz się nie sprawdził
![]() Śniło mi się, że mąż kupił synkowi drona. Tylko tego mi brakowało Już widzę te samochodziki i lego jak dziecku kupuje a sam się bawi
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Magda no niestety, kuzyn w pracy, brat za granica, TZ tez, moze mam dzisiaj przyjedzie. Ciezko sie zyje jak sie mieszka totalnie samemu. Czasami wujek zatrabi jak przejedzi i to wszystko. Noo nic byle wytrzac do przyjazdu mamy
Magda kiedy masz usg, az jestem ciekawa czy Ci sie chlopak wysnil
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech spróbuje matce schować to nie będzie nektarynek ani sałatek przez tydzień Wiem ze nie jestem Sama, mam koleżankę Która sama była w ciąży w sesję i Uczyłam się po to żeby zdała i żebym.mogła jej pomóc i wiem ze przy następnej sesji mi pomoże ale jakoś tak mnie zdolowalo wczoraj ze szok :-( może dlatego że tz widziałam całe 5 min wczoraj a mi Się chciało przytulić do kogoś i w ogóle
|
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kalendarza, to mi wychodzi chłopiec i na chłopca też się czuję :P. Zobaczymy za 3 tygodnie. |
||
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata ostatnio pytam sie tz co chce na urodziny, a on do mnie w sumie to nic, ale Mlodemu jak sie urodzi to kupie samolot na sterowanie i autko
Ech faceci to jednak duze dzieci. No i ostatnio nasze spierania polegaja na tym czym bedzie jezdzilo nasze dziecko na motocyklu zabawce (rodzice motocyklisci), jemu sie podoba zielona ninja (fuuuj) a ja nie widze innego motocykla jak suzuka. Jakby tak ktos nas posluchal z zewnatrz to stwierdzi, ze patologia
|
|
|
#1752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja prawde mowiac caly czas jestem w trakcie remontu bo caly czas cos robimy, teraz maz wrocil to on bedzie ogarnial
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Przyczajenie
|
Moja dzidzia jest uparta i jeszcze nie wiemy czy chlopiec czy dziewzynka
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mówiłam.ze.mój tz zaplanował karierę sportowca dla naszego bobasa ;-) nie ważne czy dziewczyna czy chłopak będzie uprawiał jakiś sport. Tż robił.wszystko co się dało, co kto wymyślił więc na każdy temat coś tam wie. Ja wiem teoretycznie, bo ja z tych łamag na wf
ciekawe co to wyjdzie w kogo się wda :-D---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Mój lekarz jest sumienny i jak wystarczy 3 usg Podczas ciąży to znaczy że wystarczy i więcej nie robi. Więc teraz to połówkowe to bedxie ostatnia szansa :-D |
|
|
|
#1755 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie ten babymerc taki duzy sie wydaje ale prowadzi sie go mega!!
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga będzie głupie pytanie
![]() Jak to jest z przewijakami? Powiedzmy, że kupuję sztywny zakładany na łóżeczko, na to zakładamy pokrowiec żeby dziecko nie leżało na ceracie i na to jeszcze ten jednorazowy podkład gdyby się maluch posiusiał? |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
U nas za duze sa szanse, zeby nie byl sportowcem. Ojciec sportowiec, dziadkowie tez, jeden to nawet zawodowo sie zajmowal. Genow sie chyba nie oszuka :-P
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz u mnie teoretycznie tz sportowiec jak jego siostra i rodzice (mama to usiedziec na dupie nie może mimo zaćmy), moja mama i cała.jej rodzina zawsze aktywna, mojego taty siostra i jej dzieci też aktywne(mistrzostwa świata w bieganiu itp) więc.teoretycznie powinno być ok. Tylko że ja wdalam się w mojego tatę który jest anty sport, a tata z kolei w babcie. Także wiecie :-D
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Drugi wygląda na bardzo zgrabny i nawet ma dużą gondolę. Trzeci mi się bardzo podobał w sklepie, później sie zniechęciłam bo zobaczyłam, że ma nie zamykany kosz.. a chyba lepszy zamykany? Aktualnie stanęłam przy Adamex Pajero Sport. Cytat:
Dasz radę, jak masz czas to odpocznij i później dalej. My zaczynamy znowu remont za 2-3 tygodnie. |
||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać :-D Olka poszła w końcu to i ja mogę
|
|
|
|
#1761 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie to też bzdura kompletna, ani miesiąc ani wiek matki nie mają przecież tu nic do rzeczy. Cytat:
![]() Casaa
|
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
Co do sportu. Jestem pierwszy dzień na l4 a już zaliczyłam wizytę w klubie fitness
Moja rodzina to zapaleni sportowcy, rodzice prowadzą klub siatkarski i każda z nas grała i do tej pory gra. Moje dziecko może uprawiać sport jaki chce, ja zostałam wychowana w duchu sportu i pewnego rygoru zajęć ale dało mi to same korzyści. Szczególnie gry zespołowe uczą odpowiedzialności i dyscypliny.
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie jak ja będę na drugim roku oni będą na trzecim, to i inne plany będą mieć... Dobry pomysł, dziękuję
|
|
#1765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej te Lego Technics go cieszą Cytat:
wprawdzie już dawno nie miałam, bo podchodzę restrykcyjnie bardzo do higieny + stosuję probiotyki profilaktycznie kiedy jest jakieś zagrożenie, ale i tak sie boję ![]() Cytat:
wydaje mi się ze gdzieś czytałam że pokrowce są bez sensu bo trzeba je prać non stop
|
|||
|
|
|
#1766 | |||
|
Zadomowienie
|
Bebetto Luca. Gdzieś na poprzednim wątku pisałam, że spacerówka ma źle pasy ułożone i wkładka zjeżdża.
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się ten kosz bardzo przydaje i zawsze miejsca brakuje. Cytat:
Ale wiadomo przecież, że nie od miesiąca poczęcia zależy płeć dziecka ![]() Ja na początku tylko nakładałam pieluchę flanelową na przewijak, a teraz w ogóle nic nie zakładam. |
|||
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym samym pomyślałam ![]() ja codziennie jeżdżę na rowerku stacjonarnym, na nic innego nie mam siły.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-01 o 13:13 |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko z psem na spacer chodze i dom ogarniam. Po 8 godzinach na nogach w pracy nie mam siły na nic innego no i praca do polnocy też niezbyt sprzyja. Jutro jade na basen zobaczyć warunki,ceny itd,ale dla ciezarnych nie maja fitnesu tylko zwykle zajecia z plywania. Na miesiac pewnie sie zapisze,może nie zlapie zadnej infekcji.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

remont to gruba sprawa, kontrolować można ale samemu nie da się robić zwłaszcza w ciąży

na co chcesz chodzić?
ale dostałam już nie pozwolenie a zalecenie od lekarza iść na basen, więc raczej nie odmówię skoro mogę

ala: