- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 09:28   #871
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Znajoma mi opowiadała że przed ciążą mogła jeść ile chciała i piwa pić beczkami a waga jej dobic do 50kg nie umiała. Chuda jak patyk a pojesc lubiła. A gdy tylko urodziła przestała karmić i zaczęła znowu normalnie jeść to każde piwo I przekąski odkładają jej się na boki. Po ciąży przytyla i teraz już cały czas się pilnuje. Liczę na sprawiedliwość na tym świecie i oczekuje ze skoro u mnie było na odwrót to po ciąży będę pozerac wszystko jak leci a waga ani drgnie
Ja próbuje wierzyć w "dobre geny" ostatnio koledzy widzieli zdjęcie mojej mamy z wakacji (więc w stroju kąpielowym) i szczena im opadła, a ślinka ciekła potem tzowi mówili,że zazdroszczą jak pójdę po mamie. A narazie przynajmniej wyglądam totalnie jak jej klon. Potem jeszcze zachwycali się bratem mojej mamy (wszyscy nałogowo chodzą na siłownię a do niego im daleeko) i nawet moją babcią
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:42   #872
agne19s
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja próbuje wierzyć w "dobre geny" ostatnio koledzy widzieli zdjęcie mojej mamy z wakacji (więc w stroju kąpielowym) i szczena im opadła, a ślinka ciekła potem tzowi mówili,że zazdroszczą jak pójdę po mamie. A narazie przynajmniej wyglądam totalnie jak jej klon. Potem jeszcze zachwycali się bratem mojej mamy (wszyscy nałogowo chodzą na siłownię a do niego im daleeko) i nawet moją babcią
Eh nawet nie chce myśleć jak będę wyglądać jak wszystkie geny z mojej rodziny się skumuluja pozostanie mi suchy chleb i woda
Stary 2015-09-01, 09:45   #873
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Eh nawet nie chce myśleć jak będę wyglądać jak wszystkie geny z mojej rodziny się skumuluja pozostanie mi suchy chleb i woda
Haha,spoko,jak pójdę po tacie to będę całe życie wyglądać jak w 9 miesiącu ciąży bliźniaczej
Stary 2015-09-01, 09:47   #874
cynamon_
Zakorzenienie

Haha dziewczyny nie martwcie się, po porodzie wszystkie kilogramy ładnie zejdą no chyba ze któraś ma w planach przytyc 30 kg to moze byc ciezko, ale u nas na wątku napewno żadna nie dobije do tylu, spokojnie
Stary 2015-09-01, 09:49   #875
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Znajoma mi opowiadała że przed ciążą mogła jeść ile chciała i piwa pić beczkami a waga jej dobic do 50kg nie umiała. Chuda jak patyk a pojesc lubiła. A gdy tylko urodziła przestała karmić i zaczęła znowu normalnie jeść to każde piwo I przekąski odkładają jej się na boki. Po ciąży przytyla i teraz już cały czas się pilnuje. Liczę na sprawiedliwość na tym świecie i oczekuje ze skoro u mnie było na odwrót to po ciąży będę pozerac wszystko jak leci a waga ani drgnie
przywracasz mi nadzieję

ja się musiałam zawsze pilnować, bo jakbym jadła co chciałą to bym miała gruubą nadwagę. a tak to byłam akurat w normie. w ciazy poki co przytylam tylko 3 kg, ale to przez cukrzyce - mialam juz 5 na plusie ale 2 spadło. mysle ze tak do 8-10 dobiję i zrzucę to jak najszybciej ! a pozniej tak jak mowisz bede sie objadać

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-01, 09:56   #876
fasterka90
Zadomowienie

Nawet i jak się przytyje dużo to też da się zrzucić. Moja mama w drugiej ciąży przytyla 30kg a też była to dość późna ciąża więc niby stracić też trudniej. Nie powiem,dość długo wracała do formy, to trzeba przyznać, że zajęło to kilka lat. Ja od stycznia się ostro biorę za trening, za rok chce wyglądać lepiej niż przed ciążą.
Stary 2015-09-01, 10:02   #877
Robusta
Wtajemniczenie

Agnes
też bym tak chciała ja zawsze musiałam uważać na jedzenie, bo jeśli jadłam za dużo to waga była duża jak zaczęłam ograniczać i ćwiczyć schudłam blisko 10 kg. Boję się, że teraz będzie równie ciężko zwłaszcza, że pozwalam sobie na kawałek ciasta czy pizzy. Jednak teraz staram się wprowadzić ograniczenia. Jak zjem ciasto to już lepiej nie zjem loda itp. wieczorem coś z białka ewentualnie jak dalej jestem głodna to jakiś owoc, woda tak żeby się nie napychać na noc.

Nasza Mielnka też nie lubi upałów. Wczoraj jak wracaliśmy rano z weekendu od rodziców to kopała jak szalona. Ale jak już pojechałam na rehabilitacje (ćwiczę lewy pośladek bo miałam tam straszne bóle jakieś 2 msc temu i skakam na piłce lub mam masaż pośladka :P) to po rehabilitacji poczułam ją dopiero wieczorem. Też miałam stresa. No ale wczoraj się nieźle nalatałam bo poleciałam później na zakupy, szukać piłki (super ćwiczy się mięśnie dna miednicy). Więc dziś z domu nigdzie się nie wybieram w te upały, jedynie co mam okuliste przed 15 żeby zmierzył mi ciśnienie w oku itp. A znów dziś czekam na kuriera bo zamówiłam dywan i mam nadzieję, że się z nim nie rozminę :p

Fasterka
też mam plan żeby wyglądać lepiej niż przed ciążą :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-09-01 o 10:06
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:05   #878
lexie42
Zakorzenienie

My z mężem robimy zaraz drugie podejście to sklepu z wózkami oby były dwa nasze upatrzone typy
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:38   #879
fasterka90
Zadomowienie

lexie to powodzenia

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Moja mała znów próbuje się przebić głową na zewnątrz... Bokiem oczywiście. Może się odwróci w końcu jak do niej dotrze że to nie jest możliwe w ten sposób
Co ze srebrna_smuga ? Jakoś chyba dawno nie pisała.
Stary 2015-09-01, 10:49   #880
cynamon_
Zakorzenienie

Moja córcia tez szaleje, jest aktywna praktycznie cały dzień, w nocy chyba trochę śpi bo jak się przebudze na siusiu to jest spokój w ogóle czuje ja ostatnio tez bardzo nisko zaraz nad Bożena, i zastanawiam się czy czasem nie fiknęła bo głową tak rąbać to niewiem czy się da
Stary 2015-09-01, 11:05   #881
Robusta
Wtajemniczenie

Ja też czuję ją często tak nisko :P
Mam wrażenie że jakby chciała już wypłynąć i w ogóle dziwne mi się wydaj że tak nisko ją czuję, bo jak lekarz bada szyjkę to bada ją wyzej :p

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:18   #882
poznanianka1990
Zakorzenienie

Moja w nocy chyba też śpi, bo jak się budzę na siku to jej nie czuję. Do południa i w ciągu dnia odzywa się sporadycznie, najbardziej aktywna jest po południu, tak ok. 18 aż do wieczora. I oczywiście jak się kładę spać (na boku) to mnie zawsze w ten bok kopie, na którym leżę

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:22   #883
cynamon_
Zakorzenienie

Klaudia to będzie chyba wulkan energii tak jak jej brat, bo on tez tak kopał jak szalony mam dzieci z temperamentem
Stary 2015-09-01, 11:23   #884
Soul89
Zadomowienie

Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które maja dzisiaj chłód.. u mnie dziś 36 stopni wierzę w prognozy, że jutro już będzie o 10 mniej, bo to jest nie do wytrzymania. Takiej pogody w lecie to ja nie pamiętam. Co innego jakby się było na urlopie, to pogoda jak marzenie

Mój mały teraz jest spokojniejszy, rano po przebudzeniu dale o sobie znać, później spokój tak do 17, a później wieczorkiem przed snem

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:29   #885
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Klaudia to będzie chyba wulkan energii tak jak jej brat, bo on tez tak kopał jak szalony mam dzieci z temperamentem
to faktycznie się sprawdza, że dziecko szalejące w brzuchu jest później tak samo aktywne jako noworodek i niemowlę? Moja też jest dosyć aktywna, chociaż nie kopie jakoś mocno i boleśnie, ale praktycznie ciągle czuję ruchy.
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które maja dzisiaj chłód.. u mnie dziś 36 stopni wierzę w prognozy, że jutro już będzie o 10 mniej, bo to jest nie do wytrzymania. Takiej pogody w lecie to ja nie pamiętam. Co innego jakby się było na urlopie, to pogoda jak marzenie
ja się pochwaliłam, że dzisiaj chłodniej ale chyba się przeliczyłam, bo teraz jest 28 stopni i się rozpływam już

Dziewczyny a wasze dzieciaczki już są ułożone główką w dół? Moja ciągle miednicowo, w sumie na każdej wizycie tak była, mam nadzieję, że w odpowiednim momencie sobie uświadomi jak ma się położyć
Stary 2015-09-01, 11:37   #886
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

ja się pochwaliłam, że dzisiaj chłodniej ale chyba się przeliczyłam, bo teraz jest 28 stopni i się rozpływam już

Dziewczyny a wasze dzieciaczki już są ułożone główką w dół? Moja ciągle miednicowo, w sumie na każdej wizycie tak była, mam nadzieję, że w odpowiednim momencie sobie uświadomi jak ma się położyć
U mnie mały w lipcu był ułożony główką w dół teraz jest poprzecznie, mam nadzieję, że niedługo ułoży się ponownie tak jak był

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:41   #887
wonderka
Zadomowienie

Ja nie wiem jak moja teraz leży. Mam wizytę za tydzień to zobaczymy. Ostatnio była pupencja w dół.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:45   #888
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do smoczków to ja mam do wyboru do koloru 2 z chicco 1 gratisowy z Lovi i 2 z aventu, więc nie będę na razie żadnych kupować

Agusiek89: Nie chcę cię martwić, ale widziałam dzisiaj w Rossmanie jak jakas kobietka odbierała gratis z Nivei i ten miś do największych nie należał.. Moja mama za to kupiła jeszcze jeden płyn do płukania Bobini i dostałyśmy gratis chusteczki nawilżane dla maluszka już powili zapełnia mi się kolejne pudło z gratisami..
A to dzięki za info nie będę lecieć do rossmana w takim razie

Cytat:
Nie nie nie, nieprecyzyjnie się wyraziłam - dla mnie super ze tylko 4 dni różnicy między terminami, bo wcześniej różnica była większa a teraz jest praktycznie minimalna, więc widać że malutka się dobrze rozwija, co lekarz też potwierdził

Rozumiem, ja bym wolała bez isofixu, bo to trochę duży wydatek

Po prostu powiedział to z doświadczenia, że w przypadku występowania przegrody macicy dziecko ma troszkę ograniczone miejsce więc jak już czuje ze mu ciasno to decyduje się urodzić

Zmierzylam się dziś w pepku i wyszło mi 94 cm

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Ja mam 93 myślę że to wcale nie jest jakoś bardzo dużo

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam przeboje. Mój księciunio nie był łaskaw ruszać się przez dwa dni. Co prawda przyzwyczaił am się do tego bo mam łożysko na przedniej ścianie. Dodatkowo zaczął mnie dość konkretnie boleć brzuch. Poszłam więc do lekarza (moja gin jest na urlopie) a ten dał mi skierowanie do szpitala. I już stres i nerwówka. Pojechałam wiec z mężem od razu na IP a tam na ktg okazało się ze mam dziecko z ADHD. Położne stwierdziły, że takiego skoczka dawno nie widziały. Pyta się mnie więc położna czy czuję ruchy bo aparatura wariuje bo mały właśnie ćwiczy mostek a potem koci grzbiet. A ja nic. Zero odczuć. Na szczęście wsio jest ok. Zrobili mi komplet badań a mały waży już 2 kg. Za to mamusia posiwiala z tego stresu i nadrobić musi 5 stron Waszych postów
Niezła waga hi hi super, że wszystko ok wyszło

Cytat:
to faktycznie się sprawdza, że dziecko szalejące w brzuchu jest później tak samo aktywne jako noworodek i niemowlę? Moja też jest dosyć aktywna, chociaż nie kopie jakoś mocno i boleśnie, ale praktycznie ciągle czuję ruchy.

U mnie dziś 32 stopnie mam nadzieję, że przeżyję bo już teraz cieknie ze mnie

Moja jest ułożona główką w dół już od 20 tygodnia, cały czas czuję jej stópki powyżej pępka Ale często też mi wbija główkę w pęcherz...

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego brzucholka
Stary 2015-09-01, 11:48   #889
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Haha,spoko,jak pójdę po tacie to będę całe życie wyglądać jak w 9 miesiącu ciąży bliźniaczej

u mnie mój tata wysoki i szczupły zjeść może a nic po nim nie widać,za to mama była niska i przy kości, i tak ja z najmłodszą siostrą poszłyśmy w ślady taty a średnia mamy,zawsze byłam dośc szczupła,kiedyś nawet aż za bardzo dopiero jak zamieszkałam z tż to troszkę sobie dogadzaliśmy i wtedy miałam parę kg za dużo w postaci fałdek na brzuch ale tragedii nie było teraz też mam nadzieję że szybko zgubię zbędne kg po ciąży

Tłumacz Paulince że już czas żeby pozycję zmieniła a srebrna smuga coś pisała ost że może nie pisać ale nie pamiętam czemu

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
My z mężem robimy zaraz drugie podejście to sklepu z wózkami oby były dwa nasze upatrzone typy

no to powodzenia życzę a jakie wasze typy są??? sorry może pisałaś ale skleroze mam
ja ost znalazłam taki wózeczek w rozsądnej cenie i opinie w miarę ok,może któraś z was ma jakieś opinie na jego temat??
http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...elis_basic.htm

Cytat:

Mój mały teraz jest spokojniejszy, rano po przebudzeniu dale o sobie znać, później spokój tak do 17, a później wieczorkiem przed snem

u mnie też skwar ale już od jutra chłodniej mam być i ciągle żyje tą nadzieją

Cytat:

moja chyba nadal główką w dół bo cały czas odczuwam ruchy w tych samych miejscach,więc lepiej niech już tak zostanie

ogarniam sobie listę rzeczy do kupienia z apteki i też chyba zamówię z gemini bo ceny przystępne
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:50   #890
fasterka90
Zadomowienie

U mnie termometr w kuchni już pokazuje 35 a słońce jeszcze nie grzeje bezpośrednio do okien... Jest masakra jeśli chodzi o upał. Ale z moim gardłem już dziś dużo lepiej.

Moja jest cały czas ułożona tak samo,poprzecznie. Mam przeczucie że to się nie zmieni. Wiem,że jeszcze niby dużo czasu ale jak to mój lekarz mówi "serce matki czuje najlepiej". Mała jest bardzo aktywna, kopie całymi dniami i nocami ale cały czas jest w tej samej pozycji.
Stary 2015-09-01, 12:07   #891
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
ja ost znalazłam taki wózeczek w rozsądnej cenie i opinie w miarę ok,może któraś z was ma jakieś opinie na jego temat??
http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...lis_basic.html
Ja też biorę ten wózek pod uwagę Ale opinii żadnych od nikogo nie mam.

U mnie upał, na wieczór zapowiadają deszcz i jutro ma być chłodniej.

Moja Julka chyba cały czas jest ułożona poprzecznie, bo wypina się ciągle z lewej strony pępka lub tuż nad nim.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 12:09   #892
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, mała od dwóch wizyt jest główką w dół, za 2 tyg mam nastepna, to zobaczę czy nadal tak jest co do ruchliwości dzieci po za brzuchem to u mnie to akurat się sprawdziło z synkiem, tzn. Po urodzeniu spał, jadl wzorowe dziecko, pogodne i w ogóle, ale jazda się zaczęła kiedy zaczął raczkowac i chodzić, trzeba było mieć oczy nawet w tyłku nadal jest bardzo szybki, gibki, jak nie na rower to hulajnoga, co chwile musi się coś dziać
Stary 2015-09-01, 12:30   #893
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Moja Julka chyba cały czas jest ułożona poprzecznie, bo wypina się ciągle z lewej strony pępka lub tuż nad nim.
jak byłam w Toys R Us oglądać XLandera to były też wózki z Amelis, ale nie wiem czy konkretnie ten model. Pan sprzedawca mówił nam, że Amelis jest produkowany przez tą samą firmę co Xlander. Ogólnie wózek z tego co pamiętam był dość lekki, ale duży, dla mnie trochę za bardzo (w porównaniu do Xlandera Xcite). Ale wykonany porządnie. Nie podobało mi się wzornictwo, bo same pastele widziałam, ale to kwestia gustu oczywiście
Stary 2015-09-01, 12:31   #894
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:

Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza na dodatkowej konsultacji w sprawie mojej przegrody, zbadał mnie całą i zrobił usg i powiedział że wszystko się szczęśliwie składa (tzn wielkość i polozenie przegrody oraz łożyska) i nie ma przeciwwskazań do porodu sn (bardzo chciałabym uniknąć cc) więc bardzo się cieszymy. I jak coś namawiał mnie żeby przyjść rodzić w szpitalu, w którym jest ordynatorem malutka waży trochę ponad 1 kg i wg rozmiarów jest 4 dni mniejsza niż wynika z terminu wg om więc super
Super wieści

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie i lekarz wykrył mi już nie tylko krew w moczu ale i leukocyty, jutro mam iść powtórzyć badanie jak znowu będą leukocyty to mi antybiotyk ma przepisać. Kurczę się zmartwilam
Nie stresuj się za bardzo. Dobrze, że idziesz na ponowne badanie, trzymam kciuki żeby było ok

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam przeboje. Mój księciunio nie był łaskaw ruszać się przez dwa dni. Co prawda przyzwyczaił am się do tego bo mam łożysko na przedniej ścianie. Dodatkowo zaczął mnie dość konkretnie boleć brzuch. Poszłam więc do lekarza (moja gin jest na urlopie) a ten dał mi skierowanie do szpitala. I już stres i nerwówka. Pojechałam wiec z mężem od razu na IP a tam na ktg okazało się ze mam dziecko z ADHD. Położne stwierdziły, że takiego skoczka dawno nie widziały. Pyta się mnie więc położna czy czuję ruchy bo aparatura wariuje bo mały właśnie ćwiczy mostek a potem koci grzbiet. A ja nic. Zero odczuć. Na szczęście wsio jest ok. Zrobili mi komplet badań a mały waży już 2 kg. Za to mamusia posiwiala z tego stresu i nadrobić musi 5 stron Waszych postów
Współczuję stresu! I bardzo dobrze, że tak szybko zareagowaliście - lepiej sprawdzić co i jak. Przynajmniej wiesz, że masz małego akrobatę w brzuchu No i jaka ładna waga! Chyba rekord na wątku

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj miałam okropny wieczór. Wracaliśmy od znajomych z pobytu weekendowego. Autem jakieś 2,5h. Najpierw mi już doskwierała pozycja - bo ciągle mi było niewygodnie.
A potem masakra... Dostałam mdłości, duszności, problemów z oddechem i byłam tak słaba że mój TZ mnie prawie niósł z auta do domu...
W domu zaczęłam wymiotować (w aucie się na siłę powstrzymywałam). Po wymiotach mi przeszło ale potem znów mnie złapało to samo co w aucie.
Dopiero jak wypiłam szklankę coli to zwymiotowałam znów. Wzięłam prysznic w asyście TZ i poszłam spać.
Rano już czułam się ok.
Mały cały czas kopał i się wiercił jak szalony it tylko to mnie powstrzymało przed wizytą w szpitalu.
Nie wiem co to było. Podejrzewam że skóra od pomidora mi się gdzieś przykleiła i mnie tak męczyło...
Współczuję. Ja też wczoraj miałam jakieś mega mdłości i bardzo mnie to zdziwiło, bo się tego nie spodziewałam w III trymestrze. Prawie nic nie byłam w stanie przełknąć cały dzień, a dzisiaj już normalnie

Cytat:

Wiecie czego się obawiam na tej szkole rodzenia - że jak zobaczę inne kobiety z partnerami to mi się przykro zrobi i się rozrycze
Kochana, nie przejmuj się. U nas na szkole rodzenia nie wszystkie babki były z partnerami Może Tż to przetrawi i pójdzie z Tobą chociaż na pielęgnację noworodka?

Cytat:
Liczę na sprawiedliwość na tym świecie i oczekuje ze skoro u mnie było na odwrót to po ciąży będę pozerac wszystko jak leci a waga ani drgnie
Dobrze pisze, polać jej Ja też liczę na sprawiedliwość po porodzie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Moja córcia tez szaleje, jest aktywna praktycznie cały dzień, w nocy chyba trochę śpi bo jak się przebudze na siusiu to jest spokój w ogóle czuje ja ostatnio tez bardzo nisko zaraz nad Bożena, i zastanawiam się czy czasem nie fiknęła bo głową tak rąbać to niewiem czy się da
Chyba może głową, bo moja mała mnie ostatnio też "kopała" tuż nad Bożeną, a na USG była główką w dół

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:35   #895
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
jak byłam w Toys R Us oglądać XLandera to były też wózki z Amelis, ale nie wiem czy konkretnie ten model. Pan sprzedawca mówił nam, że Amelis jest produkowany przez tą samą firmę co Xlander. Ogólnie wózek z tego co pamiętam był dość lekki, ale duży, dla mnie trochę za bardzo (w porównaniu do Xlandera Xcite). Ale wykonany porządnie. Nie podobało mi się wzornictwo, bo same pastele widziałam, ale to kwestia gustu oczywiście
Też słyszałam, że są produkowane przez tą samą firmę

Właśnie rozmawiałam z mężem, bo miał przerwę w pracy i zadzwonił. Spytałam czemu nie chce ze mną iść, czy tylko dziś czy w ogóle nie będzie chciał chodzić. Powiedział, że zobaczy, że czasem będzie chodził ale dziś by musiał na szybko zjeść obiad i leciec, a jest zmęczony (wróci z pracy ok. 16:30, a zajęcia są na 17). Także mi ułożyło... Powiedziałam, że zapytam też na których zajęciach powinien być

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 12:36   #896
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, no widzisz, super nie będziesz się czuła osamotniona na zajęciach
Stary 2015-09-01, 12:39   #897
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja Mała najczęściej z prawej strony stópką mi wierci w żebrze, rzadko z lewej, ogółem z prawej i na środku, więc pewnie te stópki wędrują tak jak ona chce a jest odwrócona dobrze, główką do dołu. Ostatnio powiedziałam położnej czy dzidzia jest dobrze ułożona bo często czuję jej stópki po prawej stronie, a ona mowi ze tak, że ma główkę na dole, plecki z lewej strony a z prawej ma stópki i rączki i dlatego mi wierci dziury he he
Stary 2015-09-01, 12:48   #898
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Moja Mała najczęściej z prawej strony stópką mi wierci w żebrze, rzadko z lewej, ogółem z prawej i na środku, więc pewnie te stópki wędrują tak jak ona chce a jest odwrócona dobrze, główką do dołu. Ostatnio powiedziałam położnej czy dzidzia jest dobrze ułożona bo często czuję jej stópki po prawej stronie, a ona mowi ze tak, że ma główkę na dole, plecki z lewej strony a z prawej ma stópki i rączki i dlatego mi wierci dziury he he
Możliwe, że moja też już leży główką w dół. Sama już nie wiem Ostatnio była ułożona poprzecznie, za tydzień mam wizytę to się dowiem.

Pytanie do słodkich mam: czy robiłyście badanie na hemoglobine glikowaną? Bo nie wiem czy trzeba być na czczo (tak mi się wydaje). Mi diabetolog kazała zrobić to badanie, w przyszłym tygodniu je wykonam.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 12:56   #899
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Możliwe, że moja też już leży główką w dół. Sama już nie wiem Ostatnio była ułożona poprzecznie, za tydzień mam wizytę to się dowiem.

Pytanie do słodkich mam: czy robiłyście badanie na hemoglobine glikowaną? Bo nie wiem czy trzeba być na czczo (tak mi się wydaje). Mi diabetolog kazała zrobić to badanie, w przyszłym tygodniu je wykonam.
Ja też w następnym tygodniu mam usg to sprawdzimy
Stary 2015-09-01, 13:03   #900
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Nie trzeba. To badanie pokazuje stężenie glukozy w organizmie z ostatnich 8-12 tygodni, więc raczej nie ma znaczenia czy zjadłaś coś godzinę przed badaniem

Ja miałam robione 3 razy i nigdy na czczo nie byłam.

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-09-01 o 13:04
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości