Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 10:43   #4621
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Melduje sie !
Juz po poloznej
moge leciec, mam zgode,
to super że wsio ok i możesz spokojnie śmigać na urlop fajna ta położna że tyle informacji dostałaś

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
śliczne!

Cytat:
Ale to ma regulację samo w sobie czy regulacja ta przy odkurzaczu?
to już jest tak skonstruowane że nie ciągnie z taką siłą jak sam odkurzacz, spokojnie można tego używać nawet u maluszków... ale mam nadzieję ze nie będzie nam to zbyt szybko potrzebne
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:46   #4622
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Aniqa tylko regulacja przy odkurzaczu.
To u mnie odpada, bo my mamy w domu centralny odkurzacz, bez regulacji mocy

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
to już jest tak skonstruowane że nie ciągnie z taką siłą jak sam odkurzacz, spokojnie można tego używać nawet u maluszków... ale mam nadzieję ze nie będzie nam to zbyt szybko potrzebne
No, ja też mam nadzieję, że nie będzie to szybko potrzebne
Stary 2015-09-01, 10:52   #4623
Koritsi_a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

U nas pierwszy raz jakoś jak córka miała 3-4 miesiące niestety. Ale nie było wyjścia. Katar siedział głęboko i zamiast noskiem to spływał do gardła. Były problemy z kp i katarek nas uratował.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:55   #4624
Ani_qa
Zakorzenienie

Muszę poczytać o tym Katarku, bo pewnie wybór padnie na to jeśli faktycznie jest ok
Stary 2015-09-01, 11:11   #4625
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość

A to przesuwanie się narządów już widziałam. Chyba któraś nawet na forum wrzucała

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Serio? Ja i moje 8 kg na plusie zazdraszczamy
Mozesz oddac mi 4 spoko jest
myslalam ze jest wiecej zwelaszcza ze pokazna pileczke juz mam

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
to super że wsio ok i możesz spokojnie śmigać na urlop fajna ta położna że tyle informacji dostałaś

POlozna za☠☠☠ista musze powiedziec i uwielbia jak mam pytania i mowi ze jak mnie cos nie pokoi to dzwonic mam. I mowilam ze rozpoczelam produkcje mleka to mowi ze dorbz enie bede sie stresowac pozniej

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

A teraz pytanie szybkie - kto chce takie pliki gotowe zeby zaniesc do drukarni i zamowic ?

bede tworzyc dajcie pomysly !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:17   #4626
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Na szczescie juz niedlugo !
Kurcze jak Was czytam od kilku dni to sie ciesze ze u mnie wybor wozka byl - cyk i mam !
A i zaomnialabym !!!
okazuje ze sie startowalam od 80kg - potem bylo dluuugo 78... a dzis rano u poloznej bylo
TYLKO 81kg !
Az kazala mi wchodzic na wage drugi raz bo byla w szoku
Gratuluję udanej wizyty, życzę udanego wypoczynku i zazdroszczę wagi! U mnie już 12 kg....
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:20   #4627
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty, życzę udanego wypoczynku i zazdroszczę wagi! U mnie już 12 kg....
Dziekuje Mysle ze maly wyzera moj tluszcz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 11:22   #4628
kalwinka
Zadomowienie

Adka zazdraszczam wyjazdu
Co dowagi u mnie od początku 4 kg na plusie. Ale pofolgowałam sobie ze słodyczami, trzeba ograniczyć

Właśnie sprawdzałam pogodę na jutro - 29'C. Przywiozłam do teściów wiatrak.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:23   #4629
ogolnie
Zakorzenienie

To ja do tego "katarku" musiałabym dokupić nowy odkurzacz chyba, bo mój stary się totalnie nie nadaje Przymierzam się do zakupu nowego już z 2 lata, ale wciąż inne wydatki i odchodzi na sam koniec...Eh, te pieniądze

Połaziłam po szmateksach, u nas nic ciekawego, więc nic nie kupiłam.
Policja mnie zatrzymała, pipa chciała mandat dać za niezapięte pasy, a ja jej przed oczami kartą ciąży świgłam To szukała dziury w całym, doczepiła się, że mam japonki, a nie można prowadzić w japonkach. Powiedziałam, że stopy mi puchną w upale i nie mogę innych butów założyć To na koniec dopierdzieliła, że ona chce trójkąt i gaśnicę zobaczyć, a ja tak wiecie...nie bardzo to mam No ale poszłam otworzyć bagażnik, "jakaś tam" gaśnica była, trójkąta nie, ale nie chciała widzieć, więc obeszło się bez żadnego mandatu, ale koniecznie chyba chciała mi jakikolwiek wlepić Cała spocona byłam przez tą kontrolę, a tak ładnie makijaż mi dziś wyszedł
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:28   #4630
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Policja mnie zatrzymała, pipa chciała mandat dać za niezapięte pasy, a ja jej przed oczami kartą ciąży świgłam To szukała dziury w całym, doczepiła się, że mam japonki, a nie można prowadzić w japonkach. Powiedziałam, że stopy mi puchną w upale i nie mogę innych butów założyć To na koniec dopierdzieliła, że ona chce trójkąt i gaśnicę zobaczyć, a ja tak wiecie...nie bardzo to mam No ale poszłam otworzyć bagażnik, "jakaś tam" gaśnica była, trójkąta nie, ale nie chciała widzieć, więc obeszło się bez żadnego mandatu, ale koniecznie chyba chciała mi jakikolwiek wlepić Cała spocona byłam przez tą kontrolę, a tak ładnie makijaż mi dziś wyszedł
U nas też tak kiedyś szukali na siłę zależy na jakiego człowieka się trafi
Dobrze, że obyło się bez mandatu

Pomyliłam... u nas Katarek odpada. Muszę poczytać o Fridzie
Stary 2015-09-01, 11:31   #4631
ogolnie
Zakorzenienie

Ja kupiłam na początek zwykłą gruszkę do noska, a czy będzie potrzebne coś więcej - zobaczymy.
Stary 2015-09-01, 11:34   #4632
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam na początek zwykłą gruszkę do noska, a czy będzie potrzebne coś więcej - zobaczymy.

A widziałaś filmik jak ktoś rozciął taka gruszkę? Ja się po tym skutecznie wyleczyłam i nawet takiej nie mam
Stary 2015-09-01, 11:40   #4633
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
To ja do tego "katarku" musiałabym dokupić nowy odkurzacz chyba, bo mój stary się totalnie nie nadaje Przymierzam się do zakupu nowego już z 2 lata, ale wciąż inne wydatki i odchodzi na sam koniec...Eh, te pieniądze

No żeby do japonek się doczepiać to już chamstwo. Na egzaminie nie można jeździć na bosaka, a tak możesz jeździć w czym chcesz przecież ;P

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:42   #4634
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałaś filmik jak ktoś rozciął taka gruszkę? Ja się po tym skutecznie wyleczyłam i nawet takiej nie mam
Widziałam środek, bo moja siostra przecinała jak wyrzucała gruszkę swojej córki No cóż Chyba są gorsze rzeczy
A ja mam taką odkręcaną co mogę wypłukać, to nie taka jak kiedyś były
Stary 2015-09-01, 11:51   #4635
benita84
Zadomowienie

Cytat:
przybij piątkę! ja właśnie wczoraj mało nie spadłam z wagi z wrażenia

Cytat:
ewidentnie szukała do czego może się przyczepić, wredna baba oni są najlepsi we wlepianiu mandatów za złe parkowani i inne tego typu pierdoły ale jak coś poważnego to zaraz wszystko umorzone i tyle potrafią
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:03   #4636
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedna dobrze ze obylo sie bez mandatu

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
No żeby do japonek się doczepiać to już chamstwo. Na egzaminie nie można jeździć na bosaka, a tak możesz jeździć w czym chcesz przecież ;P
Nie powinno sie jezzic w klapkach luznych ze wzgledu ze mzoesz sie zaczepic, ale ja np bardzo lubie na boso jezdzic..

Zas uzeram sie z szefsotwem.. chwile spokoju bylo..

Stary 2015-09-01, 12:07   #4637
kalwinka
Zadomowienie

Adka co oni znowu wymyślają ?

Ja mam dzień leniwca dzisiaj, zdycham pod wiatrakiem a młoda mnie tak kopie, jakby chciała pępkiem wyleźć
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:11   #4638
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
A teraz pytanie szybkie - kto chce takie pliki gotowe zeby zaniesc do drukarni i zamowic ?

bede tworzyc dajcie pomysly !
Adka ale to na corela przerabiasz? Bo w drukarni to przeważnie chcą w formacie corela.

Ja w photoshopie się bawię zawsze, a corel to tak rzadko używam, że muszę chwilę pokombinować zanim ogarnę jakiś skomplikowany projekt do przerzucenia.

Chcę zrobić kilka bodziaków w wydaniu śmiesznym też i naprasować nadruk.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

Zdarzają się ludzie z przerostem ambicji, którym się wydaje że stanowisko zwalnia Cię z ludzkiego zachowania, co zrobisz, trzeba takim chyba tylko współczuć

Zamiast pogratulować ciąży i normalnie podejść to widzisz, zdarzają się tacy co chcą tylko utrudnić i uprzykrzyć życie. Na głupotę nie ma lekarstwa
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:13   #4639
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Biedna dobrze ze obylo sie bez mandatu

Nie powinno sie jezzic w klapkach luznych ze wzgledu ze mzoesz sie zaczepic, ale ja np bardzo lubie na boso jezdzic..

Zas uzeram sie z szefsotwem.. chwile spokoju bylo..
Ale to nie jest powód żeby się ostro przyczepiać :P Ja muszę mieć twardsze podeszwy, bo w miękkich mi się stopa wygina

synek
Stary 2015-09-01, 12:13   #4640
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Adka co oni znowu wymyślają ?

Ja mam dzień leniwca dzisiaj, zdycham pod wiatrakiem a młoda mnie tak kopie, jakby chciała pępkiem wyleźć
ihihii

Szefowa nie wie bidulka co ma w banku zalatwione i zadzwonilabym ale sie nie dogadam
wec zadzwon Ty i dokladnie mi powidez co jest zalatwione bo ja juz wariuje.
franca wredna.
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Adka ale to na corela przerabiasz? Bo w drukarni to przeważnie chcą w formacie corela.

Ja w photoshopie się bawię zawsze, a corel to tak rzadko używam, że muszę chwilę pokombinować zanim ogarnę jakiś skomplikowany projekt do przerzucenia.

Chcę zrobić kilka bodziaków w wydaniu śmiesznym też i naprasować nadruk.
Moze byc photoshop ale raster przerobiony na krzywe Albo illustrator, nie lubie osobiscie pakietu corela
Wole adobe

Stary 2015-09-01, 12:16   #4641
limonka_86
Zadomowienie

Ogólnie no to piękna miałaś historię! ! Dobrze ze nie sprawdziła Ci jeszcze homologacji gaśnicy bo z tym mógłby być problem! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:16   #4642
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie może sama nie może zajść w ciążę i chciała się wyżyć... kobieta kobiecie takie coś

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:24   #4643
SweetViolet
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52610497]Ogolnie może sama nie może zajść w ciążę i chciała się wyżyć... kobieta kobiecie takie coś

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

no niestety to głównie kobiety są wredne. Chociaż wczoraj w biedronce jak otworzyli nową kasę, to facet mało mnie łokciem nie zabił tak się pchał, żeby pierwszy być...

synek
Stary 2015-09-01, 12:34   #4644
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Nic Frida ok tyłki do małego kataru bo trzeba samemu ciągnąć..A jak młody miał silny katar to tylko katarek bo żeby dobrze było wszystko ściągnąć...

A tego aspiratora na baterie nie polecam...średnio ciągnie bardziej do maluszka i przy małych gilach
Hm, mam Fridę, bo mi koleżanka dała nieużywaną. No nics, zobaczę ten Katarek
Kupiłam też trochę badziewia, jakieś podkłady itp. bo ponoć pod koniec ciąży lepiej sobie łóżko zabezpieczyć, w razie jakby wody odeszły czy cuś ;> No nie wiem, ale po porodzie też się mogą przydać. Akurat mi wpadły w ręce.

Oprócz tego kupiłam jakieś bawełniane chusteczki Tami w Rossie. No ciekawe, przetestuję na sobie, przerobię może na nawilżająco-myjące własnej produkcji.

A jakby ktoś chciał ratować stopy, to moje spa wczorajsze jednak im pomogło. Wymoczyłam w sodzie, potem zrobiłam maskę kremową (ja akurat z mego kremu z arniką i mocznikiem, ale krem mooim zdaniem kiszkowaty), zawinęłam w folie, posiedziałam z godzinę, potem zdjęłąm i nawaliłam masła shea. Rano krem + na to shea i jest duuużo poprawa. Dziś moczę w occie jabłkowym, a potem nałożę mój drugi krem z wysokim mocznikiem.

Cytat:
No maly dorosly juz

Melduje sie !
Juz po poloznej
moge leciec, mam zgode, troche bialka w moczu ale tak malo ze mam sie nie amrtwic dopoki nie mam oznak infekcji, szczypanie pieczenei..
za 4 tyg wizyta, szczepionka na krztusiec mnie czeka - ochronka dla malego, bo 3 lata temu zdarzyla sie w szkocji zachorowalnosc dzieci i zmniejszaja a szczeionka dla matek na to dziala. Takze super.
Szkola rodzenia zabookowana - zaczynamy og 19 pazdziernika 4 spotkania. takze luzik. jak bedzie nudno nie ebde chodzic, aczkolwiek chce sie dowiedziec o plan porodu - zniczulenia tutaj opcje i wgl, a ze szkola rodzenia w zpitlau mysle ze dowiem sie jak wyglada oddzial i wgl.
Maly ok, bicie serduszka na poziomie 146 od 110-160 norma na tym etapie. I juz mam patrzec jak czesto maly sie rusza, zazwyczaj sie to liczy od 28-30 tc, ale mam patrzec ze wzgledu na to, ze 10 raz w ciagu dnia powinien juz sie ruszac, ale gdyby cos nie pokoilo nie sprawdzaj doplerem, dlatego ze ktg pokazuje odchylenia od normy w sensie skoki tetna a na dopplerze tego nie wyczuje. Takze mam sie nie sugerowac. A tak wszystko okej !

Aaaa i wazna rzecz - pytalam o potencjalne alergie dla dzidziow !
Priobiotyki i cos tam - ak najbardziej po porodzie, ale alergis na laktoze - laktoza kobieca jest inna niz mleczna !
I mam sie nie stresowac,i alergie mozna pozna po kupie ! Jak bedzie alergia to kupa bedzie - zielona i obrzydliwa, a nie brazowa etc

Jestem spokojniejsza
A teraz czas sie zabrac do pracy

A i zobaczcie
zmiana ukaldu narzadow w ciazy !!
Hmn... Ponoć absolutnie niedobrz jak jest białko w moczu, tak przynajmniej mówił mi ostatnio lekarz. Ale kurcza, nie mam pewności, muszę przesłuchać jego wykład jeszcze raz, bo mi już wypadło z głowy.
I szczepienia mnie nadal przerażają... A czas w końcu się zapoznać bliżej z tematem aghrrr :/

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Co do laktatora to mogę z czystym sumieniem polecić elektryczny Medela jest super, wzięłam ręczny avent do szpitala i byłam wściekła ..wysłałam tz żeby kupił elektryczny...
A co do aspiratora to u nas ,,katarek,, najlepiej się sprawdził a wypróbowałam i fride i gruszki...
Gruszka spoko do lekkich gili..
Ale ręczne są tańsze. Tylko że niby trzeba pompować, ale zakładam, że dzięki temu trochę mieśnia wyrobię Nie chce mi się dwóch kupować <skąpiec>.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja jestem cebulomaniaczka. Terqz sie troche panuje zeby tz nie zasmrodzic w nocy. Ale kiedys mialam nocny zestaw : ksiazka, kilka kromek chleba, cala cebula i butelka zimnego mleka
O właśnie, kocham cebulę Mój żołądek mniej ją kocha. Wczoraj pożarłam mnóśtwo cebuli i czosnku Nie ma TŻ więc można poszaleć.

Wogle... Na wszystkich bogów, przecież normalnie tak mi się chce żreć... Śniadanie zrobiłam wielkie, pojechałam na pilatesa (ale nie dojechałam ) i ledwie wysiadłam, to mnie fantazje o frytkach dopadły... No ale kupiłam jakąś "zdrową alternatywę chipsów" (hehe) i pożarłam jakbym rok jedzenia nie widziała Przepiłam sokiem marchewkowym, uznałam, że to na pewno mnie zapcha... I mało co nie rzuciłam się na precla Najgorsze, że w sumie nie mam wielkiej ochoty na nic, chyba, że to frytki, albo ziemniaki No ewentualnie frytki z cebulą...

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Uf, ogarnęłam
Nie piszcie tu nic o jedzeniu błagam Tym razem jestem najedzona, ale nieraz to za te pomysły wasze się denerwuję, bo ja wtedy muszę też !

Karmazynowa, gratulacje

Mujer, mądra jesteś tak mi się wydaje Mogłabyś raz w tygodniu robić nam wykład na jakiś temat Nie prowadzisz żadnego bloga? ;>

Też nie lubię i Korwina i Korwinowej i Chodakowskiej i Cejrowskiego i jeszcze parę osób by się znalazło

Dziś znowu byłam w lumpeksach i znalazłam kombinezon jak dla mnie śliczny za 22 pln! (I nie tylko oczywiście) Jutro w jeszcze jednym fajnym jest dostawa to może coś się znajdzie i wtedy koniec z ciuchami, czas się za inne rzeczy wziąć Chociaż wybieranie wanienki i szczotki do włosów nie będzie tak ekscytujące ani dla mnie ani dla TŻta A on tak się cieszy jak coś znajdzie, dziś trzymał ten kombinezon na rękach i do niego gadał jak do dziecka Padło już na niego, zresztą upały pomagają
Khehe dzięki, ale wiedzę mam nikłą, ostatnio jak byłam na wykładach, to mi oczy wychodziły od niusów.

Ha, mam 3 fajne kombinezony, ale nie obfocę, bom leniwa

Cytat:
Ja też za Cejrowskim nie przepadam, ale pamiętam jego jeden program. Mówił o wychowaniu dzieci i powiedział coś takiego " jak synek (juz taki 6-7 lat)pyskuje i obraża matkę, to nie krzycz na niego i nie mów, że tak nie wolno, tylko weź go na bok i poważnym tonem powiedz do niego "słuchaj chłopaku, jeszcze raz obrazisz moją żonę, to będziemy inaczej rozmawiali". No spodobało mi się to
To chyba raz mu się tak udało, zwykle ma bardzo obleśne teksty o kobietach. Korwin to już całkiem Choć muszę przyznać, że jego programy pod kątem podróżniczym lubiłam kiedyś oglądać. Teraz TŻ ze mnie szydzi, jak próbuję obejrzeć

Dobraaa, ale mam dużo roboty, a dopiero przypełzłam i jedyna moja myśl: co zrobić na obiad

Poza tym, z głupich pytań, bo nie wiem, czy się martwić, że kiepsko ze mną, czy mogę zwalać na ciążę...
Bo tak: jak mi cholera ciężko nogi podnosić, chodzić mi się nawet nie chce, kondycję mam jak babcia i wogle jestem megaociężała. Myślicie, że to minie po porodzie? No i mam takie grube nogiii... :/ Koszmar.

Pisałyście o koszmarach - też dziś miałam. Rano go jeszcze pamiętałam, teraz mi wywietrzał, ale coś typu, że wszyscy zginęli ;/ Wogle nie rozumiem, bo źle sypiam, mimo, że się staram dbać o higienę snu. Dziś raz wstawałam na siku, potem nie wiem co mnie obudziło... Niby jakoś bardzo mi na ten pęcherz nie ciśnie, tez mi jeszcze jakoś brzuch nie przeszkadza, upał też nie jest szalony, ale śpię jakoś niewydajnie. Why? :/

Dobra, koniec ględzenia... Czas jakiś obiad wykoncypować

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Adka zazdraszczam wyjazdu
Co dowagi u mnie od początku 4 kg na plusie. Ale pofolgowałam sobie ze słodyczami, trzeba ograniczyć

Właśnie sprawdzałam pogodę na jutro - 29'C. Przywiozłam do teściów wiatrak.
Kurde, a mi się coś dziwnie widzi ta moja waga... Wychodzi, że przytyłam ok 5-7kg (bo nie wiem, jaką miałam początkową wagę). Coś mi tu się nie zgadza. Albo moja waga ściemnia, albo mi się coś pomerdało. Mam nadzieję, ze to nie oznacza, iż teraz mój organizm się spina, by wystrzelić 20 do przodu i wypieczętować mnie rozstępami

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Wogle robię sobie krótkie wakacje nad polskim morzem... Przygotujcie się na ulewne deszcze w przyszłym tygodniu

Śpimy w Sopocie. Byłam tam miliard razy wiele lat temu, ale tym razem jakoś myślałam może inaczej podejść do tematu. Coś polecacie? Plażować nie będziemy, chyba, że koleżanka się uprze, ale wątpię. Raczej zwiedzanie, czy spacerosy jakieś.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:41   #4645
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to samo Zmobilizowałam się tylko do wytarcia kurzu i umycia blatów i szkła w kuchni

W ogóle ostatnio nie mam w ogóle energii...do niczego. Wstaję rano i za chwilę czuję się tak dziwnie, że już mnie to wkurza. Nie wiem czy to ciśnienie czy co

Kupiłam w końcu dziś aparat do mierzenia ciśnienia, więc czekam aż dotrze. Będę mogła zbadać sprawę, bo jeśli to nie ciśnienie to nie wiem

Cytat:
Szefowa nie wie bidulka co ma w banku zalatwione i zadzwonilabym ale sie nie dogadam
wec zadzwon Ty i dokladnie mi powidez co jest zalatwione bo ja juz wariuje.
franca wredna.
Adka ile oni już tam mieszkają?
Bo zakładam, że skoro dla nich pracujesz, to trochę tam są...
Stary 2015-09-01, 12:51   #4646
ogolnie
Zakorzenienie

Wiecie, ona była bardzo miła i pogratulowała ciąży, jednak koniecznie chciała cokolwiek znaleźć No niestety, nie tym razem

Zjadłam obiad i Dumam, żeby może skończyć butelkę decoupage, którą zaczęłam w czerwcu ale chyba nie mam dobrej gąbeczki, a jechać kupić mi się nie chce.

Aniqa a jaki kupiłaś? Naramienny czy na nadgarstek?
Ja mam to samo z lenistwem...Może to pogoda, a może to po prostu ciąża Jak pytam gina o jakieś moje dolegliwości czym mogą być spowodowane to zawsze odpowiada "No ciążą. Potem wszystko wróci do normy". Mam nadzieję!
Chociaż nic nie przebije mojego samopoczucia, kiedy niedoczynność tarczycy mialam nieleczoną, bo nie wiedziałam wtedy że ją mam.
Miałam ochotę się zastrzelić momentami
Stary 2015-09-01, 12:52   #4647
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
bo to baba była, ja w pierwszej ciąży uniknęłam mandatu właśnie ze względu na brzuszek mama mi kazała się zatrzymać a ja nie zauważyłam, że był zakaz jak wychodziłyśmy ze sklepu to właśnie zaczęli spisywanie. Gdyby ni to e się pojawiłam to wypisaliby na 100%. Ale coś tam zaczęli gadać, pouczać. Moja mama oczywiście bulwers na nich, ze dziewczyna w ciąży bla bla, a ja wiedziałam, że takim sposobem to jeszcze bardziej ich wkurzymy. Przyjęłam taktykę pt: "tak macie rację, należy mi się". Sprawdzili mnie w bazie, żadnego wykroczenia na koncie do tej pory. I puścili. Ale to było dwóch facetów.
Stary 2015-09-01, 12:52   #4648
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Hmn... Ponoć absolutnie niedobrz jak jest białko w moczu, tak przynajmniej mówił mi ostatnio lekarz. Ale kurcza, nie mam pewności, muszę przesłuchać jego wykład jeszcze raz, bo mi już wypadło z głowy.
I szczepienia mnie nadal przerażają... A czas w końcu się zapoznać bliżej z tematem aghrrr :/
Sladowe ilosci powiedziala polozna, ze jesli nie mam problemu z sikaniem pieczeniem etc nie ma problemu ale ma kontrolowac.

Ktoras wie o co chodzi z meirzeniem brzuszka/
ile tygodni tyle cm +- 2 cm ?

Stary 2015-09-01, 12:53   #4649
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
bo to baba była, ja w pierwszej ciąży uniknęłam mandatu właśnie ze względu na brzuszek mama mi kazała się zatrzymać a ja nie zauważyłam, że był zakaz jak wychodziłyśmy ze sklepu to właśnie zaczęli spisywanie. Gdyby ni to e się pojawiłam to wypisaliby na 100%. Ale coś tam zaczęli gadać, pouczać. Moja mama oczywiście bulwers na nich, ze dziewczyna w ciąży bla bla, a ja wiedziałam, że takim sposobem to jeszcze bardziej ich wkurzymy. Przyjęłam taktykę pt: "tak macie rację, należy mi się". Sprawdzili mnie w bazie, żadnego wykroczenia na koncie do tej pory. I puścili. Ale to było dwóch facetów.
Mój TŻ ostatnio stwierdził jak dostał KOLEJNY mandat od kobitki, że "kobieta jak poczuje władzę to jej odbija"

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Ktoras wie o co chodzi z meirzeniem brzuszka/
ile tygodni tyle cm +- 2 cm ?
że jak? O co cho?
jeśli brać pod uwagę obwód brzucha to powinnam być gdzieś w 17 miesiącu
Stary 2015-09-01, 12:54   #4650
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Adka ile oni już tam mieszkają?
Bo zakładam, że skoro dla nich pracujesz, to trochę tam są...
4 lata...
biznes pryprowadzili z polski jeszcze...
ale wiecie co ? zalosne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości