|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
A no to jasne, żeby się nie zastać, ale jak np leżą długo na patologii albo w domu to też jakoś rodzą SN
ale fakt, ze dobrze chodzić na spacerki i coś robić bo łatwiej na pewno urodzić wtedyCytat:
|
|
#2942 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
chyba, że to rodzeństwo to tylko i wyłącznie czekające na Was w klinice
|
|
#2943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie miałam czasu sie rozczulać bo zaprowadziłam Karola i leciałam do szkoły zx Julką ale jakby nie było cały czas o nim myślę jak mu tam ![]() Cytat:
![]() tez mam 178 i startowałam z 63 na ostatniej wizycie miałam 78 a dziś sie zważyłam i mam 75
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i też aż tak szybko to nie bo jak będę znosiłą 2 ciążę tak samo jak tę to będzie masakra
|
|
#2945 |
|
|
Ja też bym chciała wrócić... ale za kilka lat... a nie wiem co do tej pory z moim maleństwem w klinice jak program się skończy...
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
co do anty to póki będę karmić to gumki a później zdecydowanie tabletki
coraz częściej miewam bóle podbrzusza pewnie już niewiele zostało..
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprawkę już masz, ciuszki poprane
Nie masz czym się martwicć, to super, że jeszcze troche i synek będzie z wami
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Artykuł o antykoncepcji przy KP
https://parenting.pl/portal/antykonc...mienie-piersia
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie dochodzi do mnie, że tak się martwiłam jeszcze jakiś czas temu, bo się nie udawało..a tu niecałe 2 miesiące, może i wcześniej i córeczka będzie z nami
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jakoś nie mogę uwierzyć że to ostatnie chwile z moim mężem a później już będziemy we trójkę z naszym małym kochanym szkrabem
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2952 | |
|
|
Cytat:
dzięki mala za artykuł... idę poczytać... Już 3 koleżanka po porodzie ścięła włosy na krótko bo tak garściami leciały... JA NIE KCEM!!!!!
|
|
#2953 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Będę pisać na raty, żeby mi cytaty nie zginęły
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oliath to może Ty go źle zrozumiałaś, skoro miał wadę wymowy, hihi Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() widać co kraj to obyczaj ![]() Cytat:
no mój mąż mi powiedział ostatnio na moje stwierdzenie, że źle wyglądam, żebym się nie martwiła jak urodzę to znowu będę laska ![]() a po co trzeba iść za ciosem i robić drugie |
||||||||||
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
A propo farb ja używam takiej firmy farmcolor. Kobietka mi polecila i rzeczywiście lepsza od tych lorealowych dla mnie.
I jeszcze apropo oksytocyny. To na planie porodu z mojego szpitala wszystko jest do zaznaczenia tak/ nie. i wszędzie jest tak " w uzasadnionym medycznie przypadku zgadzam się na stymulacje porodu oksytocyną" itd
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki że nie cytuję, nie mam siły
![]() Byłam na rozpoczęciu roku z Lalą, w jedną stronę i w szkole było jeszcze ok, w drodze powrotnej masakra ![]() Nie wiem, 50 stopni? Droga po słońcu non stop. Myślałam że zemdleję, to raz - dwa że złapał mnie taki skurcz i ból w dole brzucha, że praktycznie iść nie mogłam, dobrze że się mogłam oprzeć na spacerówce Lilo i jakoś się dowlokłam do domu... Potem mnie łapały bolesne i regularne skurcze jeszcze z godzinę przynajmniej. Ja pitolę, po prostu kalectwo, póki w domu siedzę to jest super, wyjdę kawałeczek poza i rodzę prawie W domu mogę wszystko robić, nie siadam prawie - no fenomen jakiś. Mam ochotę wyć i kląć te pieprzone upały, mam dość
|
#2956 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2957 | |
|
|
Cytat:
W taki upał lepiej w domu siedzieć.. ale jak trzeba to trzeba.... wodę warto mieć zawsze przy sobie... mnie już wielokrotnie z opresji wyciągła...zwłaszcza lodowata...
|
|
#2958 | ||
|
Rozeznanie
|
Czuję się dzisiaj jakbym maraton pokonała. Tyle się nachodzilam ze szok a w banku jeszcze jakieś stare babsko mi się wryło w kolejkę :/
Cytat:
tylko ze on ma kartę ale gamoniowi nie chce się jej aktywować :p ale może to i lepiej bo by cala kasę wydał a tak to ja o tym decyduje :p A no o seksik chodzi, i tak musimy za jakiś czas zacząć bo nie chce przenosić ciąży śle pewnie jeszcze ze 2 tygodnie poczekam bo nie mam wszystkiego dla maluszka Cytat:
Oj a mi strasznie brakuje biegania... jak widzę tych ludzi co wieczorkiem sobie biegają to aż mam ochotę do nich dołączyć. A teraz w dodatku mieszkam koło parku wiec by się fajnie biegalo. Imię Helena ładne ale bardzo kojarzy mi się z piosenką My chemical romance - Helena :p Obie siostry brały tabsy przy karmieniu piersią ale jakieś specjalne natomiast ja nie zamierzam się już truć tymbardziej ze przy tabletkach moje libido jest praktycznie ujemne :p
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myślisz, że ma rację????? |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2962 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo do mnie też nie dociera. Mózg mi się zablokował i nie przyswaja tej informacji. Nie wiem czy jak mi na klatę ją rzucą to będę wierzyła, że to małe wyszło ze mnie
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się takim gadaniem..
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
Kurde... zamówiłam kebaby na obiad bo przez te moje maratony nie zdążyłam ani nie miałam siły zrobić obiadu... a potem się dziwić że tylek rośnie :p
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Nie odzywałam się, bo TŻ zabrał komputer na poligon a na tel jakoś mi nie pasuje ![]() U mnie ok. W pt wyszłam ze szpitala. leżalam 4 dni z podejrzeniem cukrzycy ciążowej. Na szczęscie okazało się, że to nie to. Chociaż moje wyniki dalej dziwią... Pojawił się cukier w moczu więc ginka dała skierowanie na krzywą ( po raz 3 ) i profilaktycznie na hemoglobinę glikowaną. Krzywa wyszła bardzo dobrze ale hemoglobina glikowana podwyższona dlatego od razu dostalam skierowanie do szpitala. Tam wszystkie badania moczu i glukozy na czczo i półtorej godz po posiłu wyszły prawidłowo, ale hemoglobina jeszcze bardziej podskoczyła... Diabetolog powiedziała że na pewno nie ma cukrzycy ale ona gdzieś ciągle koło mnie krąży, tym bardziej że jestem narażona ( moja tata ma). W czw mam wizytę u ginki to zobaczę co powie na wyniki ze szpitala. Od diabetolog dostałam też różne wytyczne ale za nic nie moge rozczytać tak nabazgrała ![]() co więcej.... Mąż na poligonie, brat w delegacji, rodzice wyjechali więc jakby coś się działo to tylko po teścia dzwonić bo zostałam sama przez dwa tyg ![]() wybaczcie ale nie będę nadrabiać
|
|
|
|
#2967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A Helena nie może być jako pierwsze, bo mi się zdrobnienie Hela nie podoba W ogóle jest bardzo wiele imion, które w pełnym brzmieniu bardzo mi się podobają, a zdrobnienia są dla mnie nie do przejścia :/ Można specjalne Cytat:
Cytat:
Dobrze, że te upały jutro się kończą.A kto będzie Lalę odbierał? Cytat:
Często na zdjęciach ciężko się połapać, które dziecko na którym jest.
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Ja spirale znów założę chyba, zresztą odległy temat bo ze 3 msc minimum i tak jest zero czegokolwiek
![]() Jejku u nas upały minęły ale co z tego jak ulewy straszne i tak nie idzie z domu wyjść ![]() Powinnam na shopping podjechać po kilka drobiazgów dla małej ale zero energii dzisiaj :/ Jutro do położnej idę phiii ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2969 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To pierwsza aktywność która mam zamiar uskuteczniać Ja mieszkam przy samym lesie, więc warunki mam wymarzone. Mam nadzieję, że zacznę zaraz po połogu. Bieganie + karmienie piersią i do marca mam mieć zrzucone ciążowe kilogramy, a nawet lepiej ! Taki jest plan ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i żeby kluseczka już była z nami.Tak strasznie nie chcę ponownie przechodzić wywoływania porodu od zera, że będę mocno kombinować żeby się samo zaczęło wcześniej. Nawet Tż jak ostatnio wspominaliśmy jak mnie męczyli trzy dni, to miał żal w oczach. Zrobię wszystko żeby nie dać się znowu w to wmanewrować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

ale fakt, ze dobrze chodzić na spacerki i coś robić bo łatwiej na pewno urodzić wtedy
ale jakby nie było cały czas o nim myślę jak mu tam
Poproszę o kciuki nawet nie tyle za aklimatyzację, co za przepędzenie jakiegoś wirusa który mnie i młodego próbuje sterroryzować
gardło mnie napiernicza coraz mocniej od kilku godzin.
na ostatniej wizycie miałam 78 a dziś sie zważyłam i mam 75
05.07.2008
pewnie już niewiele zostało..

a mi CC heheh już się nie mogę doczekać ale zaczynam się bać tego wszystkiego :P

modle się o cc

Dobrze, że te upały jutro się kończą.