Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 14:18   #1651
misiskuku
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ja dziś wrzucilam mięso do piekarnika w sosie pomidoeowym. Do tego ryż i już na sxybko. Tez nie mam siły stać przy garach
ja wczoraj wieczorem zrobiłam żeberka z dzika (ciekawa jestem czy zjadliwe), w lodówce znalazłam buraczki z niedzieli i naszykowałam już ziemniaki z parowaru

ale najpierw seksy - już napisałam Tż erotycznego sms'a co mu zrobię jak wróci (z tego co mogę w moim stanie ) - odpisał, że bardzo podoba mu się moja propozycja
Stary 2015-09-01, 14:19   #1652
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettOh Pokaż wiadomość
Hejka

I u mnie 40. tydzień leci... Dzisiaj mamy 3. rocznicę ślubu i mieliśmy małą nadzieję, że dziś się dzieciątko wykluje, ale raczej nic się nie zapowiada. Macica ćwiczy, Mała nisko, ale nie liczę, żeby dzisiaj miało coś nastąpić... Po południu kolejna wizyta, zobaczymy jaki progres.

Pisałyście o zapinaniu pasów. Ja zapinam cały czas i szczerze mówiąc, w ogóle mi nie przeszkadzają. Prowizorycznie trzymam pas na dole trochę odciągnięty, ale nawet jak tego nie zrobię to zupełnie go tam nie czuję, a z pasem czuję się jednak bezpieczniej niż bez niego.

Co do karmienia z jednej czy z dwóch piersi, to w "Języku niemowląt" czytałam, że nie polecają zmieniania piersi ze względu na to, że mleko leci częściami i najpierw mleko początkowe (najbardziej rzadkie), potem środkowe (bardziej tłuste) i na końcu końcowe (o konsystencji śmietany), a zmieniając pierś pozbawiamy dziecka któregoś z etapów. Nie wymądrzam się jednak, bo jeszcze nie karmiłam, zobaczymy jak to w praktyce wygląda, mówię tylko co tam napisali

dokladnie sie zgadzam, te rozne mleka widze przy karmieniu bo uzywam nakladek. Najpierw leci takie wodniste a pozniej to prawie jak ser

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może widziałyście te bujaczki
http://bajkolandia.sklep2.pl/fisher-...28-p-1906.html
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...614202320.html
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...625571773.html

Nie widziałam ich na żywo. Wogóle w Lublinie zobaczyć leżacżek fisher price graniczy z cudem.
Zastanawiam się który wybrać, które "płozy" są lepsze.
I czy lepszy pałąk wkładany z jednej strony- czy z dwóch.
Cena nie gra roli w tym przypadku.

moja mama kupowala bez problemu tylko nie wiem czy na lotniczej czy budowlanej . Moj trocge inny bo tylko lezaczek.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jutro u nas ma być po 20 stopni

Nie tak źle. Ale domyślam się ze to meczy i ze za każdym razem musisz opowiadać to samo. Ja się boję ze będę miała dość i będę niemiła dla gości.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja mam na to sposob. Mowie ze ide odciagnac pokarm albo nakarmic mala. Mnie sie chcieli zwalic na glowe w dzien wyjacia ze szpitala! Obczajacie to? Powiedzialam ze sory ale dopiero w weekend bo jestem zmeczona.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:21   #1653
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Nooo... Ja mam w lodówce maslo, kefir i musztarde :-D i pół awokado :-D może być kiepsko
Pierdziele dzisiaj się nasprzatalam i wypralam wózek i fotelik. Swoje zrobiłam :-P
No ja też już bym do sklepubnie wychodzila na twoim miejscu
Na szczęście miałam coś na stanie :-P
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:22   #1654
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam na to sposob. Mowie ze ide odciagnac pokarm albo nakarmic mala. Mnie sie chcieli zwalic na glowe w dzien wyjacia ze szpitala! Obczajacie to? Powiedzialam ze sory ale dopiero w weekend bo jestem zmeczona.
w dzień wyjścia ze szpitala na chwilę to może wpaść mój brat i brat mojego Tż. Reszta jak się ogarnę, choć wolałabym jak Tż będzie jeszcze w domu, żeby obsługiwał gości/szykował/sprzątał.
Jak wyjdzie - zobaczymy
Stary 2015-09-01, 14:22   #1655
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Nadrabiam was. Mąż jak na drugą zmianę to rano wejdę szybko sprawdzę czy któraś nie urodziła i tyle
Cytat:
Witam się. Ja po dzisiejszej nocy jestem wykończona. Brzuch bolał dosyć mocno, skurcze minęły po kolejnym prysznicu koło północy. Widocznie macica powoli się przygotowuje.
Ale to przerażenie w głowie ze to już ? Z drugiej strony to nie miało nic wspólnego z moim planem przenoszenia ciąży w środę Polożna i lekarz. Muszę ich o wszystko wypytać.
Ja za to dobrze spałam ale mąż mój narzekał wiec wie chociaż raz jak to jest nie spać w nocy.
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No kurcze ile można, przecież ja w 10 miesiącu ciąży jestem hahahaha
Hehe Owieczka jeszcze trochę czasu jest. Pewnie Ignas wyskoczy lada chwila.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Matko jak się nie wyspałam. Po wczorajszej wizycie dostałam kategoryczny zakaz leżenia na plecach, bo łożysko już dojrzałe i na tylnej ścianie są gorsze przepływy. Próbowałam spać na boku, ale okrutnie mnie bolą wtedy biodra, więc co chwile pobudka. Jak juz zasnęłam nad ranem go obudził mnie sygnał karetki. Okazało się, ze to nie karetka, a chłopak jeździ na rowerze z sygnalizatorem, który wydaje takie dźwięki. Nie wiem co ludzie mają w głowach, żeby kupować dzieciom takie dziadostwo.

Poza tym Mały przystopował z przyrostem wagi- obecnie waży 3.400 kg, więc ryzyko cięcia na razie mocno zmalało
A mnie znów lepiej na boku spać niż na plecach bo wtedy oddechu mi brak.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny... Też jestem wciąż w dwupaku i widzę, że też dobrego snu nie miałyście...

Śniło mi się, że urodziłam córkę a nie syna.... Że dziecko nie chciało jeść mleka z piersi, a ze mnie w ogóle nie leciały odchody poporodowe i położna powiedziała, że nie umiemy zająć się dzieckiem i chciała nam je zabrać ;(((
A co raz lepsze te nasze sny
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tak mi sie moj bąk wyklada i wez tu jedz wygodnie w aucie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Hehe mój też tak robi. Pobojowisko sobie urządza z brzucha mamy.
Cytat:
Właśnie wróciłam ze sklepu. Wogóle nie chodzę teraz na spacery. Pół godziny i padam. Brzuch mi stwardniał.
Było o adapterach. Ja mam od maja i przyznan się ze od max 2 tyg nie zawsze zapinam. Wogóle w aucie mi nie wygodnie. Już jeżdzę prawie w poZycji leżącej.
Ja się zapinam na dłuższe trasy.
Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
ja mam adapter, ten zapiany miedzy nogami i kocham go

wczoraj mialam wizyte, rozwarcie na palec, jezeli nic sie samo nie wydarzy to w poniedzialek do szpitala...
Ooo coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez rokanali Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam weekend

Ja byłam wczoraj u gin i mamy dobre i złe wieści. Mała nadal jest niziutko, szyjka ładnie się szykuje, wygładza stopniowo, skróciła się. Ale niestety córcia jest leciutka:/ końcówka 36 tygodnia a ona ledwo 2400 waży:/ Mam na 13 jechać na KTG i jeszcze zrobimy USG na lepszym sprzęcie, ale ja to mam już mikro zawał. Tż się śmieje, że ona może grubiutka to nie będzie, ale masę mięśniową to ma rozbudowaną, wariuje w tym brzuchu niesamowicie. Jak o 19 zacznie tak koło 24 kończy.
Będzie drobna dziewczynka.
Stary 2015-09-01, 14:22   #1656
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie nie sadzilam ze bede narzekac na lato w ciazy bo nigdy nie mialam problemowz temperaturami ale to co jest e tym roku to nie lato to piekarnik

Ja tez dzis strajkuje z obiadem. Wlasnie mi tz przywiozl flaczki z bulka mniam mniam.

Ja tez zawsze byłam ciepło i slonco lubna ale to co jest w tym roku to koszmar!!!!
Stary 2015-09-01, 14:28   #1657
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Kobiety, czy któraś z was kupowała może cienki, bawełniany szlafrok?
Bo uznałam po pobycie w szpitalu, że to jednak potrzebne. Ale nie wiem gdzie kupić. Nie chcę kupować w esotiq za 120zł, a na zamawianie przez neta za późno... oglądam strony sieciówek ale nie mają w ofertach raczej szlafroków.
Spokojnie Ci dojdzie w 2 dni z większości sklepów. A że jesteś ze Śląska to stacjonarnie tez nie powinien być problem. Ja mam 2 cienkie szlafrok. jeden z firmy muzy, jeden z italian fashion, mają duży wybór. Możesz poszukać gdzie jest najbliższy sklep obok Ciebie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
O tez go mam
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:33   #1658
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Stoję przy garach krece dupa... No nic się nie dzieje ech. Jadę na ktg po 16 może coś lekarz powie
Stary 2015-09-01, 14:39   #1659
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A przypomniał mi się obiad y Michała rodziców ostatnio. Kiedy to Michała mama zaczęła tłumaczyć mi jak debilowi Kropka juz nie będzie mogła być na pierwszym miejscu jak Werka się urodzi. Ze będę musiała poświęcić więcej czasu dziecku niż psu na to jej odpowiedziałam ze wiem ze kropka będzie dla mnie tak samo ważna jak jest teraz nadal będę ją głaskać tulic uśmiechać się do niej i rozpieszczac. Ale chyba im się to nie podoba .
Dodatkowo dostałam zakaz ubierania córki w różowe. I jego mama powiedziała ze nic się nie stanie jak do 2-3 lat weronika będzie chodziła w chłopiec ubraniach haha
Dobre co

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:41   #1660
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
A przypomniał mi się obiad y Michała rodziców ostatnio. Kiedy to Michała mama zaczęła tłumaczyć mi jak debilowi Kropka juz nie będzie mogła być na pierwszym miejscu jak Werka się urodzi. Ze będę musiała poświęcić więcej czasu dziecku niż psu na to jej odpowiedziałam ze wiem ze kropka będzie dla mnie tak samo ważna jak jest teraz nadal będę ją głaskać tulic uśmiechać się do niej i rozpieszczac. Ale chyba im się to nie podoba .
Dodatkowo dostałam zakaz ubierania córki w różowe. I jego mama powiedziała ze nic się nie stanie jak do 2-3 lat weronika będzie chodziła w chłopiec ubraniach haha
Dobre co
Nie ma to jak mile słowo od teściowej i złote rady😒
Stary 2015-09-01, 14:42   #1661
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Aakkzzii
Super podejście... Ja też mam psa i nie zamierzam poświęcać jej mniej czasu. Dla mnie to członek rodziny.
Stary 2015-09-01, 14:42   #1662
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
oo to ja Ci wróżę poród w nocy moja sis mi wczoraj opowiadała, że właśnie w dniu porodu upadła lekko na tyłek, później mąż ją wiózł do gina po wertepach (a chyba mówiłaś, że masz wizytę?!), lekarz zbadał a w nocy o 23 odeszły jej wody.

Jak się sprawdzi to stawiasz piwo
Nawet skrzynkę jakby się sprawdziło!
Jadę do gina ale wertepów cholera nie ma, same świeżo wyremontowane drogi jak na złość.
Cytat:
ja wczoraj wieczorem zrobiłam żeberka z dzika (ciekawa jestem czy zjadliwe), w lodówce znalazłam buraczki z niedzieli i naszykowałam już ziemniaki z parowaru
Uwielbiam dziczyznę, skąd masz mięso z dzika?!
Stary 2015-09-01, 14:44   #1663
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja tez zawsze byłam ciepło i slonco lubna ale to co jest w tym roku to koszmar!!!!
Ja to szczerze sobie to inaczej wyobrażałam przeważnie w dzień wolny brałam psa koc picie kanapki i szłam na cały dzień do parku na trawę się opalać.
Za chodząc w ciążę. Myślałam o jak za☠☠☠ będzie . Kocyk trawka . Cień pies tyle wolnego.
Hahaha niestety nie wyszło

wymianki
Stary 2015-09-01, 14:45   #1664
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wypisali mnie mała waży ok 2800 wszystko ok, rozwarcia brak.

To dobrze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Pisałam ty kiedyś już, mojej siostry syn miał ważyć ledwo co 3 kg, a urodził się 4250. To było 11 lat temu
No tylko 11 lat temu były inne usg hehe
Cytat:
Podziwiam Was. Ja padłabym przed wizytą o 20. Nie zawsze śpię o tej porze, ale zaczynam się snuć to tu to tam.
Jak mamy plany na wieczór to staram sie wyspać za dnia.
Ja raz jak moja mamę zawozilam do gina to miał poślizg bo odbierał poród w szpitalu i wizytę miała po 22.
Cytat:
Juz jestem! Waga z każdym dniem coraz większa mimo że prawie nic nie jem bo nie mam ochoty. Ledwo jedną kanapkę chleba razowego w siebie wcisnę na jeden posiłek...
Ja mam podobnie do ciebie.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też spałam paskudnie. A co do snu - możemy się wymienić Mi się ciągle śni, że nasz Bruno rodzi się jednak dziewczynką tak jak miało być przez 1,5 miesiąca ciąży, a potem się zmieniło Tylko że ja bym ozłociła każdego, kto by mi wyjął z brzucha dziewczynkę, hehe Żeby nie było - wiadomo, że jak tylko zobaczę Bruna to od razu się zakocham, pamiętam ten stan

Pamiętam ten dzień Będzie dobrze, dużo się nauczy i będzie opowiadać niestworzone rzeczy. To cudowny okres w życiu dziecka, chociaż odcięcie kolejnej pępowiny. Powodzenia

Mój też, mój też Dziś przejęty zerówką bardzo, tak samo jak mamusia

I się poryczałam, niedobra :

mój też tak robi

Spokojnie, mój w 35tc miał 2200g To chyba nie jest zła waga.

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Ja karmiłam z dwóch piersi na jednym posiedzeniu i mały był najedzony, piersi opróżnione, a ja karmiłam do końca 8 mc. Także to się chyba normuje i każda robi jak jej wygodnie

Dobrze, ze wszystko w porządku.

Brawo! Najtrudniej przetrwać nawał i te początki karmienia, potem już z karmieniem z górki

Dzieć poszedł do zerówki, jakoś mi dziwnie samej w domu Ale ogarniam powoli mieszkanie, upał niesamowity!

Niech mnie ktoś kopnie w cztery litery - ciągle nie spakowałam torby I nie mogę się za to zabrać!!!
Ja mogę Cię kopnąć w tyłek za nie spakowane jeszcze walizki
Cytat:
Siedzę w parku i mimo 35 stopni w cieniu pod drzewem z lekkim wiaterkiem jest znośnie. Gdyby nie to ze zaczyna kończyć mi się woda to chyba siedziała bym tu cały dzień. W domu duchota i nic mi się nie chce w taki gorąc. Czekam na ochłodzenie i znów trzeba sprzątać
Cytat:
Jak ja już mam dość lata... człowiek wielki jak szafa trzydrzwiowa, to jeszcze się poci jak lokomotywa. Pierwszy i ostatni raz zafundowałam sobie końcówkę ciąży na lato. Nigdy więcej!

Rybulka - łączę się w bólu, ja jestem czwarty dzień po terminie i też nic się nie dzieje...
Kochana żeby to się dało zaplanować
Stary 2015-09-01, 14:48   #1665
painka
Zadomowienie

Cytat:
Dobre co
Mnie teściowa się czepia jak w ciąży zakładam coś czarnego...
Stary 2015-09-01, 14:49   #1666
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Nawet skrzynkę jakby się sprawdziło!
Jadę do gina ale wertepów cholera nie ma, same świeżo wyremontowane drogi jak na złość.

Uwielbiam dziczyznę, skąd masz mięso z dzika?!
ja bym się poświęciła i poszukała drogi z wertepami

a dzika mam z lasu - mąż jest myśliwym
Stary 2015-09-01, 14:50   #1667
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Biedny dzik. A jak to samica i miała młode gdzieś ?

wymianki
Stary 2015-09-01, 14:53   #1668
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Kochana żeby to się dało zaplanować
Po prostu od listopada do stycznia chłopa będę kijem od siebie odganiać
Cytat:
ja bym się poświęciła i poszukała drogi z wertepami

a dzika mam z lasu - mąż jest myśliwym
Z tymi wertepami to też nie jest tak cudownie bo mamy terenowy samochód i niestety dobrze wybiera wszystkie dziury, damn it!

Zazdroszczę dopływu mięska do domu!
Cytat:
Teraz się nie poluje byle gdzie i na byle co, dokładnie wiadomo co jest do odstrzału. Gdyby nie polowania na dziki to byś je miała u siebie pod blokiem bo ludzie durni karmią dzikie zwierzęta przychodzące z lasu.
Stary 2015-09-01, 14:56   #1669
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
i znowu się zaczęło.
po to jest kurs myśliwski, egzaminy i etyka myśliwska, żeby strzelać do zwierzyny do której wolno. Myśliwi nawzajem też się kontrolują, żeby nie dochodziło do dziwnych akcji.
Serio nie zaczynajmy tego tematu od początku.

Biedne sklepowe świnki, podrzynają im gardła, żeby krew uszła albo wrzucają jeszcze żywe do wrzątku.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:

Z tymi wertepami to też nie jest tak cudownie bo mamy terenowy samochód i niestety dobrze wybiera wszystkie dziury, damn it!
czyli ja powinnam się cieszyć, że mam samochód z twardym zawieszeniem
do czwartku codziennie seksy, a w czwartek po południu do lekarza po wertepach właśnie, gin grzebnie - może ruszy
Stary 2015-09-01, 15:02   #1670
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ile już wizyt za wami? Dużo osób atakuje czy na razie najblizsza rodzina? Odpieracie ataki czy nie ma potrzeby?

U mnie jeszcze nikt nie pyta czy urodziłam, bo jedna w rodzinie ma termin przede mną. Jutro będzie miała 7 dni po terminie I do szpitala ma się zglosic.
Cytat:
Jedyne co pocieszające to że nie leżymy w szpitalu jak biedna czarownica... W domu jednak o niebo lepiej.
Ja się teraz na serio zaczynam bać indukcji...
Tak w domu jest najlepiej i tez się boję wywoływania.
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Będziecie mieć Łucję? Kiedy przez 1,5 miesiąca myśleliśmy, że mamy dziewczynkę, miała mieć na imię Łucja Już do brzucha tak mówiliśmy. Cudne imię, tak mi żal, ze będzie u nas niewykorzystane... Nie myślałam, że komuś jeszcze podoba się do tego stopnia

No to po weekendzie do dzieła

Biedne wy

Mój kręgosłup dziś odmawia współpracy rosi:
Miałam ciocię o imieniu Łucja. Kobieta do rany przyloz
Cytat:
Skąd ci ludzie w tych parkach normalnie prawie każda ławeczka zajęta. Czy oni nie pracują.
Pomijając ze młodzieży masa hihi koniec laby.
1 września pewnie połowa z nich to młodzież a reszta kadra nauczycielka haha
Cytat:
Masakra tez mam dosc i kutwa dalej bez lodowki bo czesci jeszcze nie doslali oszaleje! Ide do biedry sie torche ochlodzic i napic czegos zimnego

O nieeeee bez lodówki to masakra. My czekamy na projekt domu bo zawiezlismy do poprawek.
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja bym mogła leżeć w szpitalu. Przynajmniej bym miała pewność, że urodzę tam gdzie chcę Bo jak się nic nie ruszy i pojadę ze skierowaniem w niedzielę to na 90% mnie odeślą z powodu braku miejsc. I wyląduję w szpitalu gdzie będzie bardzo mała szansa na poród rodzinny...
Ale przy porodzie sn możesz mieć osobę towarzysząca nikt nie może ci tego zabronić.
Cytat:
Kobiety, czy któraś z was kupowała może cienki, bawełniany szlafrok?
Bo uznałam po pobycie w szpitalu, że to jednak potrzebne. Ale nie wiem gdzie kupić. Nie chcę kupować w esotiq za 120zł, a na zamawianie przez neta za późno... oglądam strony sieciówek ale nie mają w ofertach raczej szlafroków.
Ja kupowałam na allegro taki cienki i przyszedł mi szybko.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
No wiadomości są niezłe, ruszyło. Szyjka się zgładziła i rozwarcie na 2 palce (nieduże damskie ale 2). Miałam masaż szyjki to nie było przyjemne ale nie bolało aż tak jak poprzednio. Jutro znów się badamy i masujemy. Chodzę po schodach i po szpitalu, bujam biodrami i Mała wstawiła się tak, że czuć główkę. Psychicznie czuję się lepiej, mogę się napić kawy a dziewczyny są sympatyczne. Jest dużo dużo lepiej
To biegaj biegaj dalej po tych schodach
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w marcu swoje pierwsze dziecko. Każdej życzę takiego porodu! O 1.00 odeszły jej wody. Pierwszy skurcz o 2.20, wtedy to ruszyła do szpitala, a o 3.40 mały już był na świecie Powiedziała, że miała 3 skurcze w odstępie 10 minut, potem już parte. Na porodówce spędziła 40 minut! Aaaaa i zero szwów!!! No powiedzieć "szczęsciara" to mało. O mały włos, a mogłaby urodzić w domu albo w aucie

Może w Pepco by mieli jakiś tańszy, a jak nie, to ja bym zaryzykowała neta Albo jakiś zwykły sklep noname z bielizną.

Noooooo! Tylko tak dalej
Hehe szczesciara.
Cytat:
Jezu a ja w nocy chodzę do kibla i nawet światła nie zapaalm. A nóż widelec mi tak jak tobie ten czopek w nocy wyleciał. Nie wiem nic nie wien. Znów zaczęłam się mało czym przejmować
Ja musze zapalić bo bym się zabiła pomimo tego że mieszkam e tym domu tyle lat.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja się boję, że dojdę do 11 miesiąca ciąży
Hehe nie no ciążą trwa maks 10 miesięcy wiec spokojnie
Cytat:
Ja dziś wrzucilam mięso do piekarnika w sosie pomidoeowym. Do tego ryż i już na sxybko. Tez nie mam siły stać przy garach
U mnie dzisiaj zapiekanka.
Cytat:
Dokladnie nie sadzilam ze bede narzekac na lato w ciazy bo nigdy nie mialam problemowz temperaturami ale to co jest e tym roku to nie lato to piekarnik

Ja tez dzis strajkuje z obiadem. Wlasnie mi tz przywiozl flaczki z bulka mniam mniam.

Ja zwierz ciepło lubny ale w ciąży gorzej znoszę upały.
Cytat:
Po prostu od listopada do stycznia chłopa będę kijem od siebie odganiać

Zazdroszczę dopływu mięska do domu!

Teraz się nie poluje byle gdzie i na byle co, dokładnie wiadomo co jest do odstrzału. Gdyby nie polowania na dziki to byś je miała u siebie pod blokiem bo ludzie durni karmią dzikie zwierzęta przychodzące z lasu.
Taaa a już to widzę.
Stary 2015-09-01, 15:05   #1671
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli ja powinnam się cieszyć, że mam samochód z twardym zawieszeniem
Zawieszenie też mam twarde ale większe koła i większy samochód = mniej odczuwalne dziury Trzeba było się 3 razy zastanowić zanim się sprzedało miejską małą skarpetę
Ale terenowy samochód ma dla mnie teraz najważniejszą z zalet - dosłownie do niego "wsiadam", nie przeżyłabym teraz tego schylania się do podłogi żeby do samochodu się wtłoczyć, nie mówiąc o wysiadaniu!
Stary 2015-09-01, 15:15   #1672
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A ja w samochodzie mam jeszcze taki guzik na podłodze który trzeba nacisnąć po przekreceniu kluczyka żeby samochód wogole ruszył wiec ja wsiadam przekrecam kluczyk wchodzę naciskam wsiadam i jadę

wymianki
Stary 2015-09-01, 15:16   #1673
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny czy bez skurczy a rozwarciem np. Na 2-3 palce przyjmą do szpitala? Mój gin mówił, że tak a położne ze szkoły rodzenia, że dopiero jak będą skurcze regularne :/. Jak to jest? Mój ginekolog nie pracuje już niestety w szpitalu...
Stary 2015-09-01, 15:18   #1674
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Aakkzzii
Super podejście... Ja też mam psa i nie zamierzam poświęcać jej mniej czasu. Dla mnie to członek rodziny.
Jasne. Ja zdaje sobie sprawę z tego ze na początku będzie ciężko być taką jaką jestem teraz dla niej. No ale jak odpoczne nauczę się ogarniać czas wszystko będzie po staremu. Przecież kropeczka to moja wlochata córeczka.

wymianki
Stary 2015-09-01, 15:21   #1675
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

ale najpierw seksy - już napisałam Tż erotycznego sms'a co mu zrobię jak wróci (z tego co mogę w moim stanie ) - odpisał, że bardzo podoba mu się moja propozycja
Ja się już nie bawię bo mnie znowu będzie bolało. Czyli czeka mnie celibat do porodu plus połóg masakra.

Cytat:

Tyle w teorii a życie życiem. Ja juz widziałam takie rzeczy ze nie wierzę w żadną etykę myśliwska zwłaszcza w obliczu zmian w prawie które próbują przeforsować (odległość od miejsc zamieszkania ludzi, ilości ołowiu itp).

Stary 2015-09-01, 15:21   #1676
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Aakkzzii
No mi chodzi o podejście teściowej... Dla mnie pies jest ważny i dla Ciebie też.
Stary 2015-09-01, 15:41   #1677
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Aakkzzii
No mi chodzi o podejście teściowej... Dla mnie pies jest ważny i dla Ciebie też.
Dla mnie tak jak dla Was moje dwie psiuki to rodzina,takie kudłate dziecioki ktore kocham przeogromnie. Pewnie ze slyszalam psychoporady od tesciowej ze powinnam sie ich pozbyc oraz od paru innych ludzi. Jasne niech sie oni pozbeda swoich dzieci albo chorych rodzicow i chooy niech se zyja w egoistycznej wygodnej rzeczywistosci w ktorej jedynym hobby jest oglupianie sie czym popadnie w tv i plotkarstwem. Chooy mnie strzela jak slysze ze jak dziecko w drodze to ktos musi sie pozbyc zwierzaka.poga lady rodem z czasow sredniowiecza :-@

Ja sie dzis cudem wyspalam bylam na ktg i corcia ladnie wspolpracowala.takze stresu nie bylo bo byla az nadaktywna i ladny zapis sie zrobil. Weszlam w 40 tc i nic. Ogolnie przestalam wypatrywac sygnalow z ciala oraz nadinterpretowac objawow bo jak widac doopa z tego. Mam umowe z dzieciakiem by do popoludnia czwartkowego sobie tam siedziala grzecznie bo ja do lidla z rana musze jechac w lachmany siem obkupic a potem jak wyjde ze sklepu niechaj AKCJA WYKLUWANIA sie zaczyna.

Wku mnie tesciowa i jej wredna psychiczna kocica.ale nie chce o tym pisac.puki jestem w dwupaku to musze raz dziennie do niej zajrzec.po urodzeniu tz bedzie latal ja z tym koncze bo nie jestem sluzaca i wgl.

Jest nas 40 co powija dziecie.zastanawiam sie komu z kim przyjdzie tej samej daty rodzic.bo wrzesien ma 30 dni.ja chce rodzic z namiskiem i akzi hehe
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 15:45   #1678
ridja devojka
Zakorzenienie

40 zostało do rodzenia?

Stary 2015-09-01, 15:51   #1679
malaja86
Rozeznanie

Łucja- ładne imię choć ja przyzwyczaiłam się z czasem. Ale będziemy używać Lucia. Tylko muszę mężowi powiedzieć by zwrócił uwagę teściowej, że nie Łucka. Bo Łucka kojarzy mi się z krowa na pastwisku

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Ja tez chce do Lidla ale 10go. Będzie pościel
Stary 2015-09-01, 15:51   #1680
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Ale przy porodzie sn możesz mieć osobę towarzysząca nikt nie może ci tego zabronić.
Ja wiem jakie jest prawo i będę się kłócić jak coś. Ale szpital w którym mogę wylądować ma dwie sale do porodów rodzinnych i trakt porodowy, na który trafiasz jak sale zajęte. A że tam może kilka kobiet leżeć to osób towarzyszących nie wpuszczają i masz problem...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości