- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 13:16   #901
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
[/B]

Nie trzeba. To badanie pokazuje stężenie glukozy w organizmie z ostatnich 8-12 tygodni, więc raczej nie ma znaczenia czy zjadłaś coś godzinę przed badaniem

Ja miałam robione 3 razy i nigdy na czczo nie byłam.
A co ma na celu to badanie? Po co lekarz to zleca?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 13:35   #902
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Eh nawet nie chce myśleć jak będę wyglądać jak wszystkie geny z mojej rodziny się skumuluja pozostanie mi suchy chleb i woda
mi tez

Mi sie przy pierwszej coreczce nie sprawdzilo z ta aktywnoscia bo szalala mocno a jest i byla spokojnym i grzecznym bobaskiem w porownaniu do tego co slysze od niektorych. Nieprsespane noce itd. A terax chyba malutka jest mniej ruchliwa i spokojniejsza wiec ten, no... Nie wiem
Smuga pisala ze nie ma neta Nic nie czaje bo mialam tu przerwe ale zawsze trafiam ze ona pisze kilka postow i xnika. O co chodzi?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 13:36   #903
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
lexie to powodzenia

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Moja mała znów próbuje się przebić głową na zewnątrz... Bokiem oczywiście. Może się odwróci w końcu jak do niej dotrze że to nie jest możliwe w ten sposób
Co ze srebrna_smuga ? Jakoś chyba dawno nie pisała.
Fasterko podczytuje ale nie piszę bo z telefonu mi ciężko. Mam mieć neta jutro, oby tak było i będę mogła znów pisać

Tragedia te upały, te latające owady i duchota. Mam dość, jesieni przybywaj!!

Karoseria u mnie jest tak, że w sierpniu mąż miał 3tyg urlopu i wtedy nie tykalismy laptopa to samo w weekendy, nigdy mnie nie ma bo mąż ma wolne i spędzamy je razem bez dostępu do neta Przez to jestem i znikam xD

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-01 o 13:41
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 13:37   #904
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A co ma na celu to badanie? Po co lekarz to zleca?
To taki jakby wskaźnik kontroli cukrzycy. Im wyższy jej poziom, tym większe ryzyko rozwoju powikłań. Lekarz zleca je po to, aby ustalić na jakim poziomie utrzymywał się cukier w Twoim organizmie w ciągu ostatnich tygodni, mniej więcej 3 miesięcy. Jak będzie <6% to jest git! Ja w 11 tygodniu miałam 6,7%, potem 5,9% a teraz 5,1%.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 13:39   #905
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
To taki jakby wskaźnik kontroli cukrzycy. Im wyższy jej poziom, tym większe ryzyko rozwoju powikłań. Lekarz zleca je po to, aby ustalić na jakim poziomie utrzymywał się cukier w Twoim organizmie w ciągu ostatnich tygodni, mniej więcej 3 miesięcy. Jak będzie <6% to jest git! Ja w 11 tygodniu miałam 6,7%, potem 5,9% a teraz 5,1%.
Trochę dziwne, że już teraz mi to zleciła skoro dopiero od kilku dni mierze cukier i stosuje dietę... Aż się boję co wyjdzie na tym badaniu.
Dziękuję za wytłumaczenie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 13:46   #906
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Ja też biorę ten wózek pod uwagę Ale opinii żadnych od nikogo nie mam.

U mnie upał, na wieczór zapowiadają deszcz i jutro ma być chłodniej.

Moja Julka chyba cały czas jest ułożona poprzecznie, bo wypina się ciągle z lewej strony pępka lub tuż nad nim.

to daj znać jak wrażenia po obejrzeniu na żwo

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
jak byłam w Toys R Us oglądać XLandera to były też wózki z Amelis, ale nie wiem czy konkretnie ten model. Pan sprzedawca mówił nam, że Amelis jest produkowany przez tą samą firmę co Xlander. Ogólnie wózek z tego co pamiętam był dość lekki, ale duży, dla mnie trochę za bardzo (w porównaniu do Xlandera Xcite). Ale wykonany porządnie. Nie podobało mi się wzornictwo, bo same pastele widziałam, ale to kwestia gustu oczywiście

dzęki za wiadomości,też słyszałam że jest produkowany przez tą firme co x-lander,to chyba dobrze prawda że kolory takie sobie ale teraz juz tak za bardzo nie zwracam uwagi na design tylko bardziej na to żeby długo i dobrze Niuni służył,a duży to co dokładnie oznacza wg Ciebie?
ja go nie wdziałam na żywo,mam w zakładkch kilka wózków zapisanych i w październiku jedziemy z mężem na rekonesans
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 13:53   #907
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
dzęki za wiadomości,też słyszałam że jest produkowany przez tą firme co x-lander,to chyba dobrze prawda że kolory takie sobie ale teraz juz tak za bardzo nie zwracam uwagi na design tylko bardziej na to żeby długo i dobrze Niuni służył,a duży to co dokładnie oznacza wg Ciebie?
ja go nie wdziałam na żywo,mam w zakładkch kilka wózków zapisanych i w październiku jedziemy z mężem na rekonesans
raczej dobrze, chociaż trzeba by się dowiedzieć czy wózki Amelis też są produkowane od podstaw w Polsce (tak jak Xlandery) czy tylko w Polsce składane z podzespołów produkowanych w Chinach (Xlandery kiedyś tak były robione i były bardziej awaryjne, teraz zmienili strategię - mam info od pracownika tej firmy ).

A wózek duży w sensie gondolka w porównaniu do tego wózka, który bierzemy pod uwagę jest o wiele większa - ja szukam wózka bardziej miejskiego i kompaktowego, żeby nie zajmował dużo miejsca w mieszkaniu i samochodzie. Zależy kto czego szuka oczywiście. Niestety o prowadzeniu się nie wypowiem, bo nie testowałam. Czułam tylko że jest naprawdę bardzo lekki
Stary 2015-09-01, 13:55   #908
lexie42
Zakorzenienie

Byliśmy oglądać te wózki, no i mamy teraz mętlik w głowie który wybrać. Bierzemy pod uwagę bebetto torino albo holland. W zasadzie różnią się stelażem, w torino jest cały biały i dostęp do torby na dole jest od przodu, a w holland na białym stelażu są czarne elementy i dostęp do torby jest od tyłu wózka. I teraz nie wiem. Oby dwa mi się podobają, mężowi również, ale zastanawia mnie ta torba. Chyba wygodniejsza ta odpinana od przodu no i kolorystycznie też nie mogliśmy się zdecydować więc daliśmy sobie czas na przemyślenie i wrócimy zamówić jeszcze dzisiaj albo jutro.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 13:55   #909
wonderka
Zadomowienie

Ja uciekam z pracy. Nie dałam rady stać na pełnym słońcu przy gorącej koparce. Polecenia rozdzielilam i się ulotnilam. Aż mi wstyd Niech to lato juz wy*******!!!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:00   #910
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Trochę dziwne, że już teraz mi to zleciła skoro dopiero od kilku dni mierze cukier i stosuje dietę... Aż się boję co wyjdzie na tym badaniu.
Dziękuję za wytłumaczenie
Zleciła po to by sprawdzić wcześniej na jakim poziomie był ten cukier. Czyli wtedy gdy nie miałaś diety i go nie mierzyłaś, ale spoko chyba Czekolada albo któraś z dziewczyn mimo cukrzycy pisała, że miała w normie.
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:04   #911
monic167
Rozeznanie

hej dziewczyny łączę się w bólu nad panującą pogodą, od jutra ma byc juz znacznie lepiej, ufff
Stary 2015-09-01, 14:14   #912
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Zleciła po to by sprawdzić wcześniej na jakim poziomie był ten cukier. Czyli wtedy gdy nie miałaś diety i go nie mierzyłaś, ale spoko chyba Czekolada albo któraś z dziewczyn mimo cukrzycy pisała, że miała w normie.
Oby tak było

Muszę się wziąć za naukę na obronę, tak mi się nie chce... Robię wszystko, byle się nie uczyć

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 14:18   #913
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby tak było

Muszę się wziąć za naukę na obronę, tak mi się nie chce... Robię wszystko, byle się nie uczyć
Współczuję, że jeszcze naukę masz... ale dasz radę
Stary 2015-09-01, 14:20   #914
poznanianka1990
Zakorzenienie

Generalnie to studia skończyłam w zeszłym roku w czerwcu, ale "bujałam się" rok z pisaniem pracy... Dopiero w połowie lipca zdałam pracę do dziekanatu, a obronę mam 22 września, bo moja promotorka jest jeszcze na urlopie...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 14:21   #915
fasterka90
Zadomowienie

wonderka ty to w ogóle jesteś hardcorem że jeszcze pracujesz i to fizycznie,podziwiam!!
My dzisiaj gości mamy i tylko tak powoli powoli sprzątam,co chwila jakaś mała przerwa a brzuch mi się napina.
Dziś rodzina tz to się chyba zgadała żeby do mnie dzwonić,rano siostry,teraz mama jsk się czuje itp. Miło
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 14:27   #916
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie to studia skończyłam w zeszłym roku w czerwcu, ale "bujałam się" rok z pisaniem pracy... Dopiero w połowie lipca zdałam pracę do dziekanatu, a obronę mam 22 września, bo moja promotorka jest jeszcze na urlopie...
Ja znając siebie bym miała już myśli "czemu w tamtym roku nie oddałam tej pracy..." he he. No ale już niedługo obrona i będzie z głowy
Stary 2015-09-01, 14:30   #917
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, obrona to zazwyczaj formalnośc, ale wiem jaki to stres, w tamtym roku tez się broniłam będzie dobrze
Stary 2015-09-01, 14:48   #918
poznanianka1990
Zakorzenienie

Niby formalność, ale stres jest. Mam wrażenie, że mimo, iż będę się uczyć to mało zapamiętam. Ale muszę dać radę

Już odliczam godziny do zajęć w szkole rodzenia Już nie mogę się doczekać

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 14:55   #919
lexie42
Zakorzenienie

Dziewczyny podpowiedzcie mi czy ta torba w wózku na dole będzie lepsza pakowana od przodu czy od tyłu wózka?
Stary 2015-09-01, 15:28   #920
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja mialam i mam taka z dostepem z kazdej strony ale gdybym miala wybierac to chyba lepiej od przodu? Bo jak bedziesz rozkladac siedzisko do spania/lezenia to bedzie nie wygodnie chyba. W sumie zalezy jak to sie ma w praktyce :P

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Chyba nie pomoglam jednak

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Srebrna Smuga a bo ja akurat chyba ze dwa razy tak trafilam ze Ciebie nie bylo i akurat wszyscy o Ciebie pytali
Stary 2015-09-01, 15:35   #921
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
To malutka różnica jest między naszymi pociechami
A Dobrusia ile ważyła wczoraj? Takie kochane dziewczynki kruszynki mamy

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj miałam okropny wieczór. Wracaliśmy od znajomych z pobytu weekendowego. Autem jakieś 2,5h. Najpierw mi już doskwierała pozycja - bo ciągle mi było niewygodnie.
A potem masakra... Dostałam mdłości, duszności, problemów z oddechem i byłam tak słaba że mój TZ mnie prawie niósł z auta do domu...
W domu zaczęłam wymiotować (w aucie się na siłę powstrzymywałam). Po wymiotach mi przeszło ale potem znów mnie złapało to samo co w aucie.
Dopiero jak wypiłam szklankę coli to zwymiotowałam znów. Wzięłam prysznic w asyście TZ i poszłam spać.
Rano już czułam się ok.
Mały cały czas kopał i się wiercił jak szalony it tylko to mnie powstrzymało przed wizytą w szpitalu.
Nie wiem co to było. Podejrzewam że skóra od pomidora mi się gdzieś przykleiła i mnie tak męczyło...
Współczuję przejść, nienawidzę wymiotować dobrze, że minęło... Chociaż te duszności średnio mi pasują do zatrucia. Miewasz problemy z ciśnieniem?

Cytat:
O matko,jestem na fb na grupie ciężarnych z Wrocławia, jakaś dziewczyna opisuje skurcze że ma co 10 minut i się zastanawia czy to normalne... 32tc. Ja bym już była przerażona!
Już bym była w szpitalu tak jak dziewczyny, czasem za głowę się łapię jak czytam posty/wątki typu "coś mi mocno dolega, czy jechać do szpitala?" chociaż dawno już powinny być na IP....

Cytat:
to faktycznie się sprawdza, że dziecko szalejące w brzuchu jest później tak samo aktywne jako noworodek i niemowlę? Moja też jest dosyć aktywna, chociaż nie kopie jakoś mocno i boleśnie, ale praktycznie ciągle czuję ruchy.

Dziewczyny a wasze dzieciaczki już są ułożone główką w dół? Moja ciągle miednicowo, w sumie na każdej wizycie tak była, mam nadzieję, że w odpowiednim momencie sobie uświadomi jak ma się położyć
Też mi się nie sprawdziło, Hela to był diabeł w brzuchu, a pierwsze miesiące tylko jadła i spała
Moja też ciągle pośladkowo
Właśnie pierworódki z maluszkami ułożonymi pośladkowo, nie uczulają was lekarze, że może Was czekać cesarka? Czy i przy takim położeniu można liczyć w waszym wypadku na sn?
Stary 2015-09-01, 15:42   #922
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
A Dobrusia ile ważyła wczoraj? Takie kochane dziewczynki kruszynki mamy

Też mi się nie sprawdziło, Hela to był diabeł w brzuchu, a pierwsze miesiące tylko jadła i spała
Moja też ciągle pośladkowo
Właśnie pierworódki z maluszkami ułożonymi pośladkowo, nie uczulają was lekarze, że może Was czekać cesarka? Czy i przy takim położeniu można liczyć w waszym wypadku na sn?
1039 g

to ja poproszę taką Helę dla siebie

a co do ułożenia to z tego co słyszałam, to jeśli nie ma główkowego to niestety cesarka dla mnie to trochę dziwne, bo kiedyś się dzieci ułożone pośladkowo rodziło SN, wydaje mi się, że kobieta powinna sama decydować o tym, czego chce... Ale tak jak wczoraj usłyszałam na szkole rodzenia, że szpital za przyjęcie porodu naturalnego dostaje około 3 tys a za przeprowadzenie cesarki 5 - to przestaje mnie dziwić, że teraz jest tak dużo wskazań do tego drugiego
Stary 2015-09-01, 15:50   #923
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
1039 g

a co do ułożenia to z tego co słyszałam, to jeśli nie ma główkowego to niestety cesarka dla mnie to trochę dziwne, bo kiedyś się dzieci ułożone pośladkowo rodziło SN, wydaje mi się, że kobieta powinna sama decydować o tym, czego chce... Ale tak jak wczoraj usłyszałam na szkole rodzenia, że szpital za przyjęcie porodu naturalnego dostaje około 3 tys a za przeprowadzenie cesarki 5 - to przestaje mnie dziwić, że teraz jest tak dużo wskazań do tego drugiego
Łoo to faktycznie, skromne te nasze pannice w porównaniu, że niektóre wątkowe maluszki już po 2 kg
Życzę nam wszystkim takich aniołków grzecznych

No właśnie pamiętam jak gin mi tłumaczył, że pierwszy poród dziecka ułożonego pośladkowo nie wchodzi w ogóle w grę, tylko cc... Jeżeli to kolejne dziecko i wcześniej był poród sn, to jest szansa na urodzenie pośladkowego maluszka, ale pierworódka idzie pod nóż i koniec Tobie też już lekarz wspominał, że może się skończyć cięciem?
Stary 2015-09-01, 15:59   #924
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Łoo to faktycznie, skromne te nasze pannice w porównaniu, że niektóre wątkowe maluszki już po 2 kg
Życzę nam wszystkim takich aniołków grzecznych

No właśnie pamiętam jak gin mi tłumaczył, że pierwszy poród dziecka ułożonego pośladkowo nie wchodzi w ogóle w grę, tylko cc... Jeżeli to kolejne dziecko i wcześniej był poród sn, to jest szansa na urodzenie pośladkowego maluszka, ale pierworódka idzie pod nóż i koniec Tobie też już lekarz wspominał, że może się skończyć cięciem?
straszyli mnie tylko cięciem z powodu przegrody, ale lekarz wczoraj powiedział, że nie jest ona żadnym bezwględnym wskazaniem do cesarki. Natomiast co do ułożenia to jeszcze nikt nic nie komentował, bo jeszcze dużo czasu i miejsca jest na obrócenie się sam nawet lekarz wczoraj mi mówił, że widział przypadek, że się dziecko obróciło w 37 tc w nocy przed umówioną cesarką
Stary 2015-09-01, 16:02   #925
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Dziewczyny a wasze dzieciaczki już są ułożone główką w dół? Moja ciągle miednicowo, w sumie na każdej wizycie tak była, mam nadzieję, że w odpowiednim momencie sobie uświadomi jak ma się położyć
Moja w 28 tygodniu była główką w dół. Teraz 10 września idziemy na III prenatalne (to będzie 31 +1) i jestem ciekawa czy już tak została, bo ja ją czuję w sumie w tak różnych miejscach, że nie zdziwiłabym się gdyby jeszcze sobie swobodnie fikała i zmieniała pozycje

Ja też już mam dosyć upałów. Właśnie wróciłam z centrum i mam totalnie dosyć wszystkiego. Pierdzielę i nic nie gotują dzisiaj ani nie sprzątam.

Poznanianka, wyobrażam sobie jak nie chce Ci się uczyć Ale tak jak dziewczyny piszą, obrona to już formalność, a jeszcze jak zobaczą, że jesteś na ostatnich nogach to może nie będę Cię męczyć Mój Tż ma jeszcze semestr studiów przed sobą i musi pisać pracę, a kompletnie nie ma na to czasu, bo dużo pracuje, więc staram się mu jakoś pomagać i też mu piszę co nieco

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 16:26   #926
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mialam i mam taka z dostepem z kazdej strony ale gdybym miala wybierac to chyba lepiej od przodu? Bo jak bedziesz rozkladac siedzisko do spania/lezenia to bedzie nie wygodnie chyba. W sumie zalezy jak to sie ma w praktyce :P

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Chyba nie pomoglam jednak
No właśnie nie wiem jak to się ma w praktyce i dlatego pytam, ale widzę że poza Twoją to odpowiedzi brak
Stary 2015-09-01, 16:45   #927
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, ja mam w wózku torbę na zakupy bez żadnego zamknięcia, ale też wydaje mi się że poręczniej będzie Ci z przodu ją otwierać, hmm może spróbuj wypraktykować to otwieranie jak będziesz oglądać znów te wózki...
Stary 2015-09-01, 17:13   #928
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Fasterko podczytuje ale nie piszę bo z telefonu mi ciężko. Mam mieć neta jutro, oby tak było i będę mogła znów pisać
Ja też trzymam kciuki za Twój dostęp do sieci

tylkokasia Kiepsko U mnie wczoraj na tapecie tez były mdłości - ale żeby było weselej, nie jadłam nic, co mogłoby mi zaszkodzić. Czyżby III trymestr był jednak podobny do I pod względem dolegliwości?

Cytat:
O matko,jestem na fb na grupie ciężarnych z Wrocławia, jakaś dziewczyna opisuje skurcze że ma co 10 minut i się zastanawia czy to normalne... 32tc. Ja bym już była przerażona!
Trochę nie ogarniam, bo jednak jest dostęp do rzetelnych informacji w internecie, są szkoly rodzenia; można zapytać innych kobiet. Wiem, że nie zawsze dobrze słuchać mamy, babć czy teściowej (rodziły za innych czasów i w innych warunkach), ale i tak łatwo uzyskać informacje niż 20 lat temu.
Np. teściowa mojej siostry rodziła ponad 50 lat temu i pomyliła bóle porodowe z zatruciem, myślała, że przejadła się kiełbasą. Nie dziwię się, że kobiety bywały przerażone...

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Na Wizażu w ogóle pojawiają się czasem takie pytania, że zastanawiam się, czy ludzie młodzi ode mnie o jakieś 10 lat posiadają coś takiego jak instynkt samozachowawczy. Typu: COŚ MI SIĘ DZIEJE (coś poważnego), CZY MAM DZWONIĆ PO KARETKĘ"? Nawet nie ciążowe sprawy.
Ja najbardziej lubię wątki "czy jestem w ciąży", zawsze wyliczanie okoliczności na plus i na minus, a nigdy nikt nie wpadnie na pomysł zrobienia testu/ bety.

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
ja ost znalazłam taki wózeczek w rozsądnej cenie i opinie w miarę ok,może któraś z was ma jakieś opinie na jego temat??
http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...elis_basic.htm
Testowałam, wydawał się bardzo w porządku. Gondola sensownych rozmiarów, idealna na zimowe dzieci. Dobrze się podbija, powinien dać radę w mieście i nie jest z tych cięższych wózków.

Cytat:
Wiecie czego się obawiam na tej szkole rodzenia - że jak zobaczę inne kobiety z partnerami to mi się przykro zrobi i się rozrycze
Trzymma kciuki, żeby dał radę się pojawić
Niektórzy panowie nie podchodzą tak emocjonalnie do tych zajęć, inni (jak mój) dostają głupawki. Wiadomo, pojawienie się dziecka to chwila pełna emocji, ale na wykładach z SR daleko do atmosfery intymności i nastrojowości

Cytat:
Czasami mam wyrzuty że tyle jem w ciąży, że często niezdrowo ale...przed ciążą jadłam tak samo, a byłam szczupła. Z tym,że przed ciążą dużo się ruszyłam to to spalałam... A teraz przejdę 500m i zadyszka,brzuch napięty... :/
Na pocieszenie - to nie skutek niezdrowego jedzenia. Organizm pożytkuje wszystkie siły dla maluszka, jednak ciąża jest sporym obciążaniem dla organizmu.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja uciekam z pracy. Nie dałam rady stać na pełnym słońcu przy gorącej koparce. Polecenia rozdzielilam i się ulotnilam. Aż mi wstyd Niech to lato juz wy*******!!!
To i tak zrobiłaś naprawdę dużo

Cytat:
Tak Ale boję się, że to trochę za wcześnie. Normalnie jest na to sporo czasu. Od 30-32 tc można coś działać (ruch sprzyja obrotowi dziecka).

Cytat:
to faktycznie się sprawdza, że dziecko szalejące w brzuchu jest później tak samo aktywne jako noworodek i niemowlę? Moja też jest dosyć aktywna, chociaż nie kopie jakoś mocno i boleśnie, ale praktycznie ciągle czuję ruchy.
Chyba nie ma reguły A aktywność uważam to za plus, bo nie musisz się martwić tym, że długo nie czujesz ruchów dziecka.

Cytat:
Z tego, co czytam, współcześnie to jest wskazanie do cc. Ale z tego co czytałam o pracy położnych w czasach przedwojennych lub powojennych - kobiety rodziły tak dzieci, nie zawsze bywały komplikacje. Bywały też osoby, które znały się na "obracaniu" dziecka przez brzuch.

Cytat:
Ale tak jak wczoraj usłyszałam na szkole rodzenia, że szpital za przyjęcie porodu naturalnego dostaje około 3 tys a za przeprowadzenie cesarki 5 - to przestaje mnie dziwić, że teraz jest tak dużo wskazań do tego drugiego
Ja to sprawdziłam, 1700 zł za poród naturalny, 400zł za znieczulenie, za cesarkę nie znalazłam stawek, ale podejrzewam, że ok. 3000 zł.
Bardzo mało, zwłaszcza że za indywidualną opiekę położnej przy porodzie płaci się 1000zł, a do tego hospitalizacja, koszty zabiegów, pracy neonatologa, pielęgniarek.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-09-01 o 17:16
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:29   #929
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Tak Ale boję się, że to trochę za wcześnie. Normalnie jest na to sporo czasu. Od 30-32 tc można coś działać (ruch sprzyja obrotowi dziecka).

Z tego, co czytam, współcześnie to jest wskazanie do cc. Ale z tego co czytałam o pracy położnych w czasach przedwojennych lub powojennych - kobiety rodziły tak dzieci, nie zawsze bywały komplikacje. Bywały też osoby, które znały się na "obracaniu" dziecka przez brzuch.

Ja to sprawdziłam, 1700 zł za poród naturalny, 400zł za znieczulenie, za cesarkę nie znalazłam stawek, ale podejrzewam, że ok. 3000 zł.
Bardzo mało, zwłaszcza że za indywidualną opiekę położnej przy porodzie płaci się 1000zł, a do tego hospitalizacja, koszty zabiegów, pracy neonatologa, pielęgniarek.
czemu martwisz się że za wcześnie na takie ułożenie?

moja teściowa była pierwszym dzieckiem i urodziła się pośladkowo, poród ciężki ale dało się i to nie były lata powojenne a trochę później. Sama chyba nawet wolałabym tak rodzić niż przez cięcie.

Faktycznie stawki niskie
Stary 2015-09-01, 17:38   #930
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
1039 g

No wiadomo ze cesarka jest duzo drozsza ale to wlasnie z tego powodu w uk cesarek nie robia prawie wcale. Wrecz jest przegiecie i nie robia cc wtedy kiedy wlasciwie powinni ale to co sie dzieje w pl to smieszne i nie logiczne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości