|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
A co ma na celu to badanie? Po co lekarz to zleca?
|
#902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Mi sie przy pierwszej coreczce nie sprawdzilo z ta aktywnoscia bo szalala mocno a jest i byla spokojnym i grzecznym bobaskiem w porownaniu do tego co slysze od niektorych. Nieprsespane noce itd. A terax chyba malutka jest mniej ruchliwa i spokojniejsza wiec ten, no... Nie wiem Smuga pisala ze nie ma neta Nic nie czaje bo mialam tu przerwe ale zawsze trafiam ze ona pisze kilka postow i xnika. O co chodzi?
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podczytuje ale nie piszę bo z telefonu mi ciężko. Mam mieć neta jutro, oby tak było i będę mogła znów pisać Tragedia te upały, te latające owady i duchota. Mam dość, jesieni przybywaj!! Karoseria u mnie jest tak, że w sierpniu mąż miał 3tyg urlopu i wtedy nie tykalismy laptopa to samo w weekendy, nigdy mnie nie ma bo mąż ma wolne i spędzamy je razem bez dostępu do neta Przez to jestem i znikam xD
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-01 o 13:41 |
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
To taki jakby wskaźnik kontroli cukrzycy. Im wyższy jej poziom, tym większe ryzyko rozwoju powikłań. Lekarz zleca je po to, aby ustalić na jakim poziomie utrzymywał się cukier w Twoim organizmie w ciągu ostatnich tygodni, mniej więcej 3 miesięcy. Jak będzie <6% to jest git! Ja w 11 tygodniu miałam 6,7%, potem 5,9% a teraz 5,1%.
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wytłumaczenie
|
|
#906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to daj znać jak wrażenia po obejrzeniu na żwo ![]() Cytat:
dzęki za wiadomości,też słyszałam że jest produkowany przez tą firme co x-lander,to chyba dobrze ja go nie wdziałam na żywo,mam w zakładkch kilka wózków zapisanych i w październiku jedziemy z mężem na rekonesans
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).A wózek duży w sensie gondolka w porównaniu do tego wózka, który bierzemy pod uwagę jest o wiele większa - ja szukam wózka bardziej miejskiego i kompaktowego, żeby nie zajmował dużo miejsca w mieszkaniu i samochodzie. Zależy kto czego szuka oczywiście. Niestety o prowadzeniu się nie wypowiem, bo nie testowałam. Czułam tylko że jest naprawdę bardzo lekki
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy oglądać te wózki, no i mamy teraz mętlik w głowie który wybrać. Bierzemy pod uwagę bebetto torino albo holland. W zasadzie różnią się stelażem, w torino jest cały biały i dostęp do torby na dole jest od przodu, a w holland na białym stelażu są czarne elementy i dostęp do torby jest od tyłu wózka. I teraz nie wiem. Oby dwa mi się podobają, mężowi również, ale zastanawia mnie ta torba. Chyba wygodniejsza ta odpinana od przodu
no i kolorystycznie też nie mogliśmy się zdecydować więc daliśmy sobie czas na przemyślenie i wrócimy zamówić jeszcze dzisiaj albo jutro.
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam z pracy. Nie dałam rady stać na pełnym słońcu przy gorącej koparce. Polecenia rozdzielilam i się ulotnilam. Aż mi wstyd
Niech to lato juz wy*******!!!
|
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
Zleciła po to by sprawdzić wcześniej na jakim poziomie był ten cukier. Czyli wtedy gdy nie miałaś diety i go nie mierzyłaś, ale spoko chyba Czekolada albo któraś z dziewczyn mimo cukrzycy pisała, że miała w normie.
|
|
|
|
#911 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się wziąć za naukę na obronę, tak mi się nie chce... Robię wszystko, byle się nie uczyć
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie to studia skończyłam w zeszłym roku w czerwcu, ale "bujałam się" rok z pisaniem pracy... Dopiero w połowie lipca zdałam pracę do dziekanatu, a obronę mam 22 września, bo moja promotorka jest jeszcze na urlopie...
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
wonderka ty to w ogóle jesteś hardcorem że jeszcze pracujesz i to fizycznie,podziwiam!!
My dzisiaj gości mamy i tylko tak powoli powoli sprzątam,co chwila jakaś mała przerwa a brzuch mi się napina. Dziś rodzina tz to się chyba zgadała żeby do mnie dzwonić,rano siostry,teraz mama jsk się czuje itp. Miło
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, obrona to zazwyczaj formalnośc, ale wiem jaki to stres, w tamtym roku tez się broniłam
będzie dobrze
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Niby formalność, ale stres jest. Mam wrażenie, że mimo, iż będę się uczyć to mało zapamiętam. Ale muszę dać radę
![]() Już odliczam godziny do zajęć w szkole rodzenia Już nie mogę się doczekać
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podpowiedzcie mi czy ta torba w wózku na dole będzie lepsza pakowana od przodu czy od tyłu wózka?
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam i mam taka z dostepem z kazdej strony ale gdybym miala wybierac to chyba lepiej od przodu? Bo jak bedziesz rozkladac siedzisko do spania/lezenia to bedzie nie wygodnie chyba. W sumie zalezy jak to sie ma w praktyce :P
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Chyba nie pomoglam jednak ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Srebrna Smuga a bo ja akurat chyba ze dwa razy tak trafilam ze Ciebie nie bylo i akurat wszyscy o Ciebie pytali
|
|
|
|
#921 | |||
|
Zadomowienie
|
A Dobrusia ile ważyła wczoraj?
Takie kochane dziewczynki kruszynki mamy ![]() Cytat:
dobrze, że minęło... Chociaż te duszności średnio mi pasują do zatrucia. Miewasz problemy z ciśnieniem? Cytat:
tak jak dziewczyny, czasem za głowę się łapię jak czytam posty/wątki typu "coś mi mocno dolega, czy jechać do szpitala?" ![]() chociaż dawno już powinny być na IP....Cytat:
![]() Moja też ciągle pośladkowo Właśnie pierworódki z maluszkami ułożonymi pośladkowo, nie uczulają was lekarze, że może Was czekać cesarka? Czy i przy takim położeniu można liczyć w waszym wypadku na sn? |
|||
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja poproszę taką Helę dla siebie a co do ułożenia to z tego co słyszałam, to jeśli nie ma główkowego to niestety cesarka dla mnie to trochę dziwne, bo kiedyś się dzieci ułożone pośladkowo rodziło SN, wydaje mi się, że kobieta powinna sama decydować o tym, czego chce... Ale tak jak wczoraj usłyszałam na szkole rodzenia, że szpital za przyjęcie porodu naturalnego dostaje około 3 tys a za przeprowadzenie cesarki 5 - to przestaje mnie dziwić, że teraz jest tak dużo wskazań do tego drugiego
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Życzę nam wszystkim takich aniołków grzecznych No właśnie pamiętam jak gin mi tłumaczył, że pierwszy poród dziecka ułożonego pośladkowo nie wchodzi w ogóle w grę, tylko cc... Jeżeli to kolejne dziecko i wcześniej był poród sn, to jest szansa na urodzenie pośladkowego maluszka, ale pierworódka idzie pod nóż i koniec Tobie też już lekarz wspominał, że może się skończyć cięciem?
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam nawet lekarz wczoraj mi mówił, że widział przypadek, że się dziecko obróciło w 37 tc w nocy przed umówioną cesarką
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też już mam dosyć upałów. Właśnie wróciłam z centrum i mam totalnie dosyć wszystkiego. Pierdzielę i nic nie gotują dzisiaj ani nie sprzątam. Poznanianka, wyobrażam sobie jak nie chce Ci się uczyć Ale tak jak dziewczyny piszą, obrona to już formalność, a jeszcze jak zobaczą, że jesteś na ostatnich nogach to może nie będę Cię męczyć |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, ja mam w wózku torbę na zakupy bez żadnego zamknięcia, ale też wydaje mi się że poręczniej będzie Ci z przodu ją otwierać, hmm może spróbuj wypraktykować to otwieranie jak będziesz oglądać znów te wózki...
|
#928 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylkokasia Kiepsko U mnie wczoraj na tapecie tez były mdłości - ale żeby było weselej, nie jadłam nic, co mogłoby mi zaszkodzić. Czyżby III trymestr był jednak podobny do I pod względem dolegliwości?Cytat:
Np. teściowa mojej siostry rodziła ponad 50 lat temu i pomyliła bóle porodowe z zatruciem, myślała, że przejadła się kiełbasą. Nie dziwię się, że kobiety bywały przerażone... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niektórzy panowie nie podchodzą tak emocjonalnie do tych zajęć, inni (jak mój) dostają głupawki. Wiadomo, pojawienie się dziecka to chwila pełna emocji, ale na wykładach z SR daleko do atmosfery intymności i nastrojowości Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A aktywność uważam to za plus, bo nie musisz się martwić tym, że długo nie czujesz ruchów dziecka.Cytat:
Cytat:
Bardzo mało, zwłaszcza że za indywidualną opiekę położnej przy porodzie płaci się 1000zł, a do tego hospitalizacja, koszty zabiegów, pracy neonatologa, pielęgniarek.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-09-01 o 17:16 |
|||||||||||
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa była pierwszym dzieckiem i urodziła się pośladkowo, poród ciężki ale dało się Faktycznie stawki niskie
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Nasz ślub 16.08.2014 

pozostanie mi suchy chleb i woda
Nic nie czaje bo mialam tu przerwe ale zawsze trafiam ze ona pisze kilka postow i xnika. O co chodzi?

podczytuje ale nie piszę bo z telefonu mi ciężko. Mam mieć neta jutro, oby tak było i będę mogła znów pisać 

no i kolorystycznie też nie mogliśmy się zdecydować więc daliśmy sobie czas na przemyślenie i wrócimy zamówić jeszcze dzisiaj albo jutro.

dla mnie to trochę dziwne, bo kiedyś się dzieci ułożone pośladkowo rodziło SN, wydaje mi się, że kobieta powinna sama decydować o tym, czego chce... Ale tak jak wczoraj usłyszałam na szkole rodzenia, że szpital za przyjęcie porodu naturalnego dostaje około 3 tys a za przeprowadzenie cesarki 5 - to przestaje mnie dziwić, że teraz jest tak dużo wskazań do tego drugiego
sam nawet lekarz wczoraj mi mówił, że widział przypadek, że się dziecko obróciło w 37 tc w nocy przed umówioną cesarką