Faceci wcale nie lubią krągłości... - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 18:59   #601
stewardesa
BAN stały

Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Napisane przez gamblenka Pokaż wiadomość
Tak samo, jak anorektyczki w lustrze widzą fałdki, tak samo ja czasem, kiedy patrzę w lustro widzę szkieleta. Poza tym w sumie wydawało mi się, że 49 kg przy 160 cm to niedowaga.
łapie się na normę wg BMI
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 19:02   #602
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam odwrotny problem. Mierzę 160 cm wzrostu i ważę 49kg. Ostatnio byłam na pewnym wyjeździe. Bardzo dużo tam jedliśmy. Mój kolega przytył 8 kg w 8 tygodni O.o Kiedy przyjechaliśmy na miejsce był chudzielcem. A jak wyjeżdżaliśmy był przeciętnej, ale wciąż szczupłej budowy.
A ja nie przytyłam wcale, albo może pół kg max. Po prostu nie mogę przytyć. Chciałabym przytyć, żeby mieć większy biust i się zaokrąglić, ale jestem skazana na swoją sylwetkę.
Co to znaczy "bardzo dużo jedliśmy"? Jedliście dokładnie to samo, tyle samo i w tym samym czasie?
Nasunęło mi się skojarzenie z pewnym programem telewizyjnym, który widziałam kilka lat temu. Dwie przyjaciółki (jedna mocno okrągła, a druga bardzo chuda) chciały sprawdzić jak to dokładnie jest, że tak bardzo różnią się budową, skoro jedzą właściwie to samo. Obstawiały geny i metabolizm. Porobiły mnóstwo badań, które wyszły im bardzo podobnie, ale oprócz tego notowały przez dłuższy czas co dokładnie jedzą i ile. Okazało się, że chuda po prostu je o wiele mniej w porównaniu do grubszej. Cała tajemnica
Cytat:
Nie mam żadnej kontroli nad swoją wagą. Może i mogłabym pójść do dietetyka, żeby coś z tym zrobić, ale kosztowałoby mnie to ogrom wysiłku, a mam na głowie tyle rzeczy, że i tak nie starcza mi czasu... Wolałabym być przeciętna, niż z natury szczupła i kropka. Przynajmniej mogłabym wybrać, jaka chciałabym być. Moje współlokatorki, kiedy tylko odżywiają się mniej zdrowo zaraz tyją. U mnie nie ma żadnej takiej zależności. Czy jem zdrowo, czy niezdrowo, czy całymi miesiacami nie jem wcale... waga stoi w miejscu.
A próbowałaś treningu siłowego? Siłownie jakaś? Crossfity? Nad tłuszczem rzeczywiście możesz mieć słabą kontrolę, ale że nad wagą w ogóle, to nie uwierzę.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 19:13   #603
gamblenka
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;52614700]Co to znaczy "bardzo dużo jedliśmy"? Jedliście dokładnie to samo, tyle samo i w tym samym czasie?
Nasunęło mi się skojarzenie z pewnym programem telewizyjnym, który widziałam kilka lat temu. Dwie przyjaciółki (jedna mocno okrągła, a druga bardzo chuda) chciały sprawdzić jak to dokładnie jest, że tak bardzo różnią się budową, skoro jedzą właściwie to samo. Obstawiały geny i metabolizm. Porobiły mnóstwo badań, które wyszły im bardzo podobnie, ale oprócz tego notowały przez dłuższy czas co dokładnie jedzą i ile. Okazało się, że chuda po prostu je o wiele mniej w porównaniu do grubszej. Cała tajemnica

A próbowałaś treningu siłowego? Siłownie jakaś? Crossfity? Nad tłuszczem rzeczywiście możesz mieć słabą kontrolę, ale że nad wagą w ogóle, to nie uwierzę.[/QUOTE]

Tak, jedliśmy baaardzo podobnie i w tym samym czasie. Z tym, że ja jadłam więcej. Pracowaliśmy na stołówce, więc oboje mieliśmy dostęp do tego samego jedzenia.

W domyśle chodziło mi o tłuszcz :P

W ogóle miałam takie 2 lata, że jadłam bardzo mało. Po kilka dni w tygodniu nic, nawet niczego nie piłam, a potem np. picie plus łyżka jogurtu, a w weekend nagle obiad, a potem znowu nic... Jak anorektyczka. Schudłam 3 kilogramy... i tyle. Poczucie, że jestem za chuda jeszcze bardziej mnie zniechęcało do jedzenia, bo "i tak będę szkieletem".

Jestem bardzo podobna do mojej cioci. Ona ma teraz około 50 lat, a figurę dosłownie jak 20 latka. Tylko, że ona bardzo zdrowo się odżywia i dba o to. Ale jak sobie pomyślę, że miałabym utknąć w tym swoim ciele na kolejne kilkadziesiąt lat, to cóż... no nie cieszy mnie to.

Edytowane przez gamblenka
Czas edycji: 2015-09-01 o 19:24
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 19:52   #604
atomheart
Raczkowanie

A próbowałaś kiedyś dokładnie podliczać kalorie? Bo może tylko ci się wydaje że dużo jesz. Może postaraj się na próbę przez tydzień codziennie mieć nadwyżkę przynajmniej 300 kalorii powyżej dziennego zapotrzebowania

A co do wyglądu, to jak dla mnie akurat waga nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś wygląda dobrze czy nie. Bardziej proporcje i % body fatu.
Stary 2015-09-01, 19:57   #605
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo, jak anorektyczki w lustrze widzą fałdki, tak samo ja czasem, kiedy patrzę w lustro widzę szkieleta. Poza tym w sumie wydawało mi się, że 49 kg przy 160 cm to niedowaga.
Zimą tyle ważyłam przy wzrośnie 167 cm. Gdyby nie to, że mam mam dość duży biust, to nie wyglądałabym źle. Teraz ważę 4 kg więcej i naprawdę nie sądzę, żebym powinna tyć.

Jeśli podobają ci się zaokrąglone sylwetki to spoko, możesz próbować trochę przybrać na wadze. Ale jeśli chcesz to zrobić jedynie dla "powiększenia" piersi, to efekt może cię mocno rozczarować. Nie jesteś chudzielcem tylko przeciętnie szczupłą dziewczyną. Żeby zobaczyć większą różnice, to musiałabyś trochę przytyć, ale wtedy wszystko będziesz mieć większe, więc wizualnie ten efekt nie będzie szczególnie zauważalny.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 20:02   #606
yosanne
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 165cm i ważę 44kg, w porywach 45kg, to już w ogóle dramat I choćbym nie wiem co i w jakich ilościach jadła, nie umiem przytyć. Nie "pomogła" mi ani antykoncepcja hormonalna (ponoć niektóre kobiety tyją od tabletek anty, a u mnie ni hu hu), ani wizyta u dietetyka, gdzie zostawiłam ładnych parę stówek i po kilkumiesięcznym stosowaniu zaleconego programu, przybrałam 0,5kg. Szczęście w nieszczęściu, że mam trochę cycka, ale tyłek nieszczególny, a nóżki jak szczudła. W temacie wątku - na powodzenie u facetów jakoś nie narzekam, wielu się podobam, ale jednocześnie wielu zupełnie się nie podobam i nawet zdarzyło mi się wprost usłyszeć, że kobieta powinna mieć trochę ciała tu i tam, a ja jestem zwyczajnie za chuda. No życie, nie biorę tego do siebie, gusta są różne i bardzo niewiele jest osób, które podobałyby się wszystkim czy prawie wszystkim.
yosanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 20:26   #607
Amitri
Zadomowienie

Krągłości to nie oponka tylko jędrny biust i okrągła pupa. Nie znam faceta, który nie stwierdziłby, że to seksowne. A waga zależy od wzrostu i ilości mięśni, także bez sensu roztrząsać, że 50 to chuda, a 70 to już gruba.
Stary 2015-09-01, 20:33   #608
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
jeżeli trzymasz taką wagę od lat, bez zmian - to taka Twoja uroda. Zacznij się zdrowo odżywiać, to długie lata będziesz zdrowa, a jak masz problem z jakimiś cielesnymi brakami to zainwestuj w implanty. I będzie ok. Problem jest jeżeli waga Ci się zmieniła np gwałtownie w ciągu ostatniego roku/ ostatnich 2 lat schudłaś. To wtedy jest problem i należy szukać przyczyny.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 20:42   #609
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yosanne Pokaż wiadomość
Ja mam 165cm i ważę 44kg, w porywach 45kg, to już w ogóle dramat I choćbym nie wiem co i w jakich ilościach jadła, nie umiem przytyć. Nie "pomogła" mi ani antykoncepcja hormonalna (ponoć niektóre kobiety tyją od tabletek anty, a u mnie ni hu hu), ani wizyta u dietetyka, gdzie zostawiłam ładnych parę stówek i po kilkumiesięcznym stosowaniu zaleconego programu, przybrałam 0,5kg. Szczęście w nieszczęściu, że mam trochę cycka, ale tyłek nieszczególny, a nóżki jak szczudła. W temacie wątku - na powodzenie u facetów jakoś nie narzekam, wielu się podobam, ale jednocześnie wielu zupełnie się nie podobam i nawet zdarzyło mi się wprost usłyszeć, że kobieta powinna mieć trochę ciała tu i tam, a ja jestem zwyczajnie za chuda. No życie, nie biorę tego do siebie, gusta są różne i bardzo niewiele jest osób, które podobałyby się wszystkim czy prawie wszystkim.
0,5 kg łohoho No ja właśnie odwrotnie: pupa bardzo dobrze, a cycka mam niewiele. Odpowiada mi to, jak wyglądam, poza tą jedną częścią ciała. Pomimo iż widziałam i znam masę dziewczyn z takim rozmiarem biustu, jak mój i podobną wagą. Ale jakoś nie umiem się zaakceptować. Nie wiem, wydaje mi się, że nie wynika to tak naprawdę z tego, jak rzeczywiście wyglądam. Zauważyłam, że im bardziej jestem zadowolona ze swojego życia i im bardziej chce mi się żyć, tym ładniejszy obraz widzę w lustrze.

Zazdroszczę dziewczynom, które są szczupłe i do tego mają ładny biust. Męska admiracja mi nie poprawia samopoczucia.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
jeżeli trzymasz taką wagę od lat, bez zmian - to taka Twoja uroda. Zacznij się zdrowo odżywiać, to długie lata będziesz zdrowa, a jak masz problem z jakimiś cielesnymi brakami to zainwestuj w implanty. I będzie ok. Problem jest jeżeli waga Ci się zmieniła np gwałtownie w ciągu ostatniego roku/ ostatnich 2 lat schudłaś. To wtedy jest problem i należy szukać przyczyny.
Tak właśnie zaczęłam Stwierdziłam, że pakowanie w siebie byle czego byleby tylko przytyć jest bez sensu. Poszukałam ostatnio informacji o zdrowym żywieniu i postanowiłam się ich trzymać. Z resztą fajne to urozmaicenie w diecie.
Stary 2015-09-01, 20:49   #610
GdyKochamy
Zadomowienie

Cytat:
Masz prawidłową wagę. Pewnie koleżanki z zazdrości mówiły ci, że jesteś za chuda? Moja kuzynka tak miała. Nawet też postanowiła przytyć, ale nie udało jej się. I co teraz? Zaakceptowała swoje ciało i jest z niego zadowolona. Facetom się podoba. Jeszcze od czasu do czasu usłyszy, że jest chuda, ale co ją to obchodzi jak wie, że się podoba nie tylko sobie, ale i innym?

A co do biustu to znam grubsze dziewczyny z małym biustem, więc bez sensu się obżerać. Popatrz ile jest pięknych aktorek z małym biustem i są uważane za jedne z najseksowniejszych!

Edytowane przez GdyKochamy
Czas edycji: 2015-09-01 o 20:51
GdyKochamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 21:12   #611
gamblenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GdyKochamy Pokaż wiadomość
Masz prawidłową wagę. Pewnie koleżanki z zazdrości mówiły ci, że jesteś za chuda? Moja kuzynka tak miała. Nawet też postanowiła przytyć, ale nie udało jej się. I co teraz? Zaakceptowała swoje ciało i jest z niego zadowolona. Facetom się podoba. Jeszcze od czasu do czasu usłyszy, że jest chuda, ale co ją to obchodzi jak wie, że się podoba nie tylko sobie, ale i innym?

A co do biustu to znam grubsze dziewczyny z małym biustem, więc bez sensu się obżerać. Popatrz ile jest pięknych aktorek z małym biustem i są uważane za jedne z najseksowniejszych!
Nie, wszystkie koleżanki zawsze były miłe. Nawet mówiły mi wprost, że mi zazdroszczą. Ale to jakoś nie potrafi mnie pocieszyć. Z resztą przykładem osoby, która twierdziła, że mi zazdrości była jedna moja koleżanka, która ma figurę seksbomby, a jej twarz wygląda idealnie bez makijażu. Jakby tylko zaczęła ćwiczyć stałaby się idealna. Dałabym się pokroić za taki wygląd, jak ona. Nie wiem właściwie, czego ona mi zazdrości.

Kilka razy tylko w swoim życiu słyszałam niezbyt miłe komentarze. Raz od mamy jednej z moich współlokatorek, że taki ze mnie chudzielec, raz od pewnej pani doktor ("przepiszę ci leki, efekt uboczny to tycie, może twoja sylwetka stanie się kobieca" ), a raz na jakiejś imprezie jeden chłopak okropnie się bulwersował modą na chudnięcie i powtarzał w kółko, że kobieta powinna mieć kształty, a potem zwrócił się do mnie: "Sorry, (moje imię)". Poza nim było tam jeszcze z 5 chłopaków i wszyscy poza jednym mu potakiwali. Nikt jednak mnie nie obronił.

Bardziej wpływa na mnie to, co się mówi powszechnie. Że właśnie kobiety bez tych kształtów nie są seksowne. Mogą być ładne, ale seksowne już nie.

Edytowane przez gamblenka
Czas edycji: 2015-09-01 o 21:16
Stary 2015-09-02, 20:47   #612
DopplegangerEddarda
BAN stały

Jak kobieta ma ładną twarz, zadbane włosy i ubiera się stosownie to ma branie niezależnie czy jest trochę chudsza czy grubsza.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-09-02 o 20:52
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 21:40   #613
Abrie
Raczkowanie

Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Jak kobieta ma ładną twarz, zadbane włosy i ubiera się stosownie to ma branie niezależnie czy jest trochę chudsza czy grubsza.

Nie zgodzę się z tym, słyszałam już "jesteś naprawdę ładna, ale mogłabyś schudnąć", może nie od wielu facetów, ale jednak. Nie mam nadwagi, ale jestem bliżej górnej granicy BMI
Abrie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 22:01   #614
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Abrie Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym, słyszałam już "jesteś naprawdę ładna, ale mogłabyś schudnąć", może nie od wielu facetów, ale jednak. Nie mam nadwagi, ale jestem bliżej górnej granicy BMI
Mieć branie nie równa się podobać się każdemu. Chyba nie ma osoby, która by się wszystkim podobała.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 22:04   #615
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja też się mniej podobałam facetom przy górnej granicy BMI. Myślę, że to wina cukrzykowej sylwetki (czyli wszystko idzie w brzuch).
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 22:08   #616
DopplegangerEddarda
BAN stały

Może masz widoczny celulit i dlatego. Jeżeli nawet dziewczyna jest troszkę grubsza to nie spotkałem się z tym by ktoś narzekał o ile nie ma celulitu, sadła itp.

Ja gdy byłem grubszy to mniej się podobałem ale to ze względu na to, że gdy jestem szczuplejszy to twarz jest przystojniejsza i bardziej pociągła.

Czas edycji: 2015-09-02 o 22:10
Stary 2015-09-02, 22:12   #617
Konto usunięte

Cool Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Może masz widoczny celulit i dlatego. Jeżeli nawet dziewczyna jest troszkę grubsza to nie spotkałem się z tym by ktoś narzekał o ile nie ma celulitu, sadła itp.
Do mnie to było? xD Jak idzie w brzuch to znaczy, że nogi i ręce pozostają szczupłe. Ciężko tam o tłuszcz, a tym samym o cellutit
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 22:20   #618
DopplegangerEddarda
BAN stały

Do Abrie
Stary 2015-09-02, 22:24   #619
Konto usunięte

To cytuj
Ale szczerze przyznam, że przy mojej figurze te 5 kg to przepaść. Góra od razu robi się mniejsza (2 cm różnicy w cyckach, przy 7 w talii, a mimo to piersi wyglądają na dużo mniejsze). Rodzina myśli, że schudłam nie mniej niż 10 kg, rodzicielka dała mi 8. Było 6,5../ Kumpela klepsydra schudła 15 i różnica jest mniejsza!
Stary 2015-09-02, 22:35   #620
Abrie
Raczkowanie

Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:

Ja gdy byłem grubszy to mniej się podobałem ale to ze względu na to, że gdy jestem szczuplejszy to twarz jest przystojniejsza i bardziej pociągła.

Tyle, że po mnie jakoś super tej bliskości do granicy (22 konkretnie) nie widać Regularnie ćwiczę, celulitu nie mam, ale nie jestem drobna, nie mam przerwy między udami ani płaskiego brzucha.
Nie mówiłam też, że usłyszałam to od wszystkich, czy chociażby wielu.

Faktycznie, wszystkim nie da się podobać, to niemożliwe, ale miałam na myśli fakt, że kiedy kilku kumpli z liceum dogaduje się, że "ona jest najładniejszą laską w liceum, ale jakby była chudsza" to jednak ogół, przynajmniej młodszych chłopaków, ma wyobrażenie o kobiecej sylwetce, że jedynymi krągłościami powinny być piersi i "wypracowany" tyłek, natomiast reszta sylwetki powinna być jak najmniejsza

Edytowane przez Abrie
Czas edycji: 2015-09-02 o 22:38
Stary 2015-09-02, 22:39   #621
weronika9999
Zadomowienie

Z perspektywy osoby, która posiada te mityczne "krągłości", które niby tak przyciągają facetów blablabla (czyt. spore wcięcie w talii, duży tyłek, duży biust, w miarę płaski brzuch i niestety spore uda) muszę przyznać, że powodzenie miałam średnie i u mnie się nie sprawdzało to, że faceci lubią krągłości. Do tego często słyszałam, że jestem bardzo ładna, ale przydałoby mi się schudnąć (najczęściej od kobiet, ale od facetów też się zdarzało.) Teraz mało mnie to interesuje, bo mam męża, który kocha moje ciało, ale stwierdzam fakt. Znam też sporo facetów, dla których bardziej liczy się ciało niż twarz. Sporo moich przystojnych kolegów spotyka się z dziewczynami o mocno przeciętnych twarzach, ale za to zabójczych sylwetkach (wysokie,posiadające baaaardzo długie i zgrabne nogi, bardzo szczupłe dziewczyny). Dlatego dla mnie te gadki, że facet nie pies, na kości nie poleci itp. to takie są o tyłek rozbić niestety (lub stety) Plus zauważyłam, że idealne "krągłości" wg moich kolegów to bardzo szczupła sylwetka+(zazwyczaj) sztuczne cycki, a wspomniani koledzy to dorośli faceci a nie gimbaza.

edit:

Cytat:
to jednak ogół, przynajmniej młodszych chłopaków, ma wyobrażenie o kobiecej sylwetce, że jedynymi krągłościami powinny być piersi i "wypracowany" tyłek, natomiast reszta sylwetki powinna być jak najmniejsza
O, dokładnie o to mi chodziło :P i wąskie biodra chyba też się bardziej podobają z tego, co zauważyłam. Ja często słyszałam, że mam za szerokie biodra (no na to nie mam wpływu niestety), a niby szerokie biodra ergo kobiece kształty ergo facetom się podoba blablabla .

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-09-02 o 22:45
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 22:48   #622
DopplegangerEddarda
BAN stały

Liceum ? Serio. Myślałem, że nie mówimy tu o nastolatkach.

Ja chyba jestem za młody bo nie potrafię powiedzieć czy najbardziej lubię przeciętne kobiety czy może te ciut grubsze lub chudzinki

Nie potrafię powiedzieć patrząc na samą sylwetkę która mnie najbardziej kręci. Za młody na takie wybrzydzanie może

Czas edycji: 2015-09-02 o 23:12
Stary 2015-09-02, 22:56   #623
Abrie
Raczkowanie

Cytat:
Liceum ? Serio. Myślałem, że nie mówimy tu o nastolatkach.

Ja chyba jestem za młody bo nie potrafię powiedzieć czy najbardziej lubię przeciętne kobiety czy może te ciut grubsze lub chudzinki

Niezbyt mam możliwość wypowiadania się o wiele starszych, kiedy sama mam 18 lat
Stary 2015-09-02, 23:38   #624
Gregorius_
BAN stały

Wydaje mi się, że wśród nastolatków to gust większości kształtuje się wokół dziewczyn z ... instagram. Czyli wiadomo, szczuplutkie - to chyba główne kryterium. Małe tyłki, piersi obojętnie jakie...

Z wiekiem to się już trochę zmienia.

W ogóle to też trochę zależy od postury faceta. Ja np. od zawsze uprawiałem piłkę nożną, dużo ruchu, w rezultacie mam hmm no szczupłą, sportową, piłkarską sylwetkę. Ogólnie lubię się zmęczyć, to właściwie trochę mój styl, sposób życia, lubię być aktywnym, no i tym samym tak naprawdę dziewczyna no hmm gdzieś tam w głowie mam, że powinna być szczuplejsza ode mnie

Czasami te kilka kilogramów wzwyż robi różnicę i już dziewczyna przestaje się wstrzeliwać w gusta facetów, którzy bardziej preferują szczupłe. Sam z jakiś miesiąc temu poznałem fajną koleżankę, śliczna twarz , widać było, że jest mną zainteresowana. No i gdzieś tam w głowie miałem, że mogłaby być troszkę szczuplejsza.

Z drugiej strony, pytanie jest takie - czy jest sens chudnąć, katować się, po to, aby wstrzelić się w gusta jakiejś tam grupki facetów ? Wg mnie nie. Albo jesteś szczupła, albo nie. Ja szczerze mówiąc nie trawię dziewczyn, które obsesyjnie patrzą co jedzą i co przychodzi do jedzenia to podkreślają, że są na diecie. Jakoś taki stan wydaje mi się nienaturalny, nietrwały i w myślach czekam co się stanie jak dziewczynie dieta się znudzi.

Nie wiem, jestem zwolennikiem ... naturalności. Jak dziewczyna lubi sport, ruch i jest niejako naturalnie szczupła to spoko, ALE jeśli aby osiągnąć tą szczupłość ma siebie katować, to nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie.

Lepiej znaleźć faceta, który akceptuje Ciebie taka jaką jesteś TU i TERAZ.

Aha, z wiekiem coraz więcej jest facetów, którzy lubią krągłości, lubią większe tyłki, piersi. Wydaje mi się, że wtedy już nie mają problemu, aby po prostu wiedzieć co im się podoba i o tym głośno mówić. Mam takiego kumpla, student, gdzieś tam w modelingu się udziela, dziewczyny lecą na niego na maxa, pełno szczupłych i tak dalej. No a on akurat lubi ... te, które no są bardziej "kobiece", czyli mają bardziej zarysowaną talię, piersi, tyłki. Gdy o tym mówił kiedyś to mówił tak jakby się tego trochę wstydzil, bo wie, że większość jednak ma w kanonie piękna "szczupłe". Tzn. nie to, że on znowu jakieś wielkie Kardashianki lubi Po prostu, trochę pełniejsze, od tych dziewczyn z instagram, że tak to określę No a naprawdę, tak jak mało którego faceta urodę jestem w stanie oceniać, tak on akurat daje radę :P

Więc, niby większość większością, statystyka statystyką, ALE różnie to bywa.
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 23:54   #625
laisla
Zakorzenienie

Widzisz Gregorius, poznałeś fajną dziewczynę, ale z tyłu głowy miałeś tę myśl: mogłaby być szczuplejsza Z drugiej strony nie lubisz dziewczyn pilnujących mocno diety..a przecież większość właśnie aby być szczuplutkimi i zadowolić kogoś tam tak właśnie musi się zachowywać, czyli liczyć kcal. Cudów nie ma. A naturalność, którą tak cenisz często posiada te krągłości właśnie.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 00:27   #626
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Widzisz Gregorius, poznałeś fajną dziewczynę, ale z tyłu głowy miałeś tę myśl: mogłaby być szczuplejsza Z drugiej strony nie lubisz dziewczyn pilnujących mocno diety..a przecież większość właśnie aby być szczuplutkimi i zadowolić kogoś tam tak właśnie musi się zachowywać, czyli liczyć kcal. Cudów nie ma. A naturalność,
którą tak cenisz często posiada te krągłości właśnie.
Są nieliczni szczęśliwcy (albo pechowcy, za leży z której strony patrzeć, patrz post gambenki), którzy nie muszą. Chociaż już koło 30 to raczej jednostki.

Ja sama też wolę być szczuplejsza, ale nie oszukujmy się, samo nie przychodzi. Nie jest też tak dobrze, że wystarczy się trochę poruszać. Pierwszy szok przeżyłam, kiedy zaczęłam ostro biegać i zdziwiło mnie, ile osób mimo biegania tylu km w miesiącu, ma problem z brzuszkiem (co jest do pewnego stopnia uzasadnione w sumie, długie kardio wbrew pozorom nie każdemu służy jeśli chodzi o sylwetkę).

Zgadzam z Gregoriusem, każdy ma gdzieś zakodowaną wagę, którą jest mu względnie łatwo i wygodnie utrzymać, to się przesuwa z wiekiem nieco w górę. Tylko część bedzie miała szczęście być szczupła bez większych wyrzeczeń.

Co do powodzenia - nie zauważyłam większej różnicy w całej rozpiętości zdrowego BMI, a nawet nieco powyżej, bo epizody nadwagi też mi się zdarzały.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 00:34   #627
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Są nieliczni szczęśliwcy (albo pechowcy, za leży z której strony patrzeć, patrz post gambenki), którzy nie muszą. Chociaż już koło 30 to raczej jednostki.

Ja sama też wolę być szczuplejsza, ale nie oszukujmy się, samo nie przychodzi. Nie jest też tak dobrze, że wystarczy się trochę poruszać. Pierwszy szok przeżyłam, kiedy zaczęłam ostro biegać i zdziwiło mnie, ile osób mimo biegania tylu km w miesiącu, ma problem z brzuszkiem (co jest do pewnego stopnia uzasadnione w sumie, długie kardio wbrew pozorom nie każdemu służy jeśli chodzi o sylwetkę).
(...).
Tak, zgadzam się, nieliczni są

O tak, słyszałam o tym brzuszku u niektórych biegaczy, aż nie chciało mi się w to wierzyć.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 01:24   #628
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Sam z jakiś miesiąc temu poznałem fajną koleżankę, śliczna twarz , widać było, że jest mną zainteresowana. No i gdzieś tam w głowie miałem, że mogłaby być troszkę szczuplejsza.

Z drugiej strony, pytanie jest takie - czy jest sens chudnąć, katować się, po to, aby wstrzelić się w gusta jakiejś tam grupki facetów ? Wg mnie nie. Albo jesteś szczupła, albo nie.
Ale jednak jakby ta dziewczyna się głodziła, katowała i szczuplej wyglądała, to jednak bardziej byś ją polubił, a może nawet pokochał? Bardzo możliwe, że przeszkodzą, której nie byłeś w stanie zaakceptować, okazała się jej naturalność. To drobny przytyk, ale generalnie się zgadzam - ze względu na nieleczoną przez wiele lat chorobę miałam ogromne problemy z wagą i większość mojego dotychczasowego życia stanowiły godziny ćwiczeń, głodówki, liczenie kalorii, wymiotowanie by nie przytyć. Po co? Żeby mieć szansę u fajnego faceta, jeśli się okaże, że lubi szczuplejsze. W końcu zaczęło mnie to strasznie męczyć, bo poświęcałam 90% czasu wolnego odchudzaniu i obsesyjnemu myśleniu o jedzeniu. Uwolniłam się od tego i skupiłam na własnych zainteresowaniach. Wprawdzie zainteresowanie mężczyzn moją osobą znacznie spadło, ale ja czuję się o wiele szczęśliwsza, spokojniejsza i w końcu nie patrzę na swoje jedzenie jak na wroga. Podejrzewam, że gdybym była w związku i nadal musiała katować się, by utrzymać odpowiednią wagę, wcale nie czułabym się lepiej.

PS. Jeśli uważasz, że Kardashianki są "wielkie", to Ty chyba wielkiej kobiety nie widziałeś.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 06:43   #629
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez DziewczynaWloczykija Pokaż wiadomość

PS. Jeśli uważasz, że Kardashianki są "wielkie", to Ty chyba wielkiej kobiety nie widziałeś.
Kim na pewno kruszynką nie jest, szczególnie w dolnych partiach
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 09:38   #630
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Ja nie twierdzę, że jest kruszynką, ale też wielką bym jej nie nazwała. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność, bo jeszcze trochę, a kobietę z kształtną pupą i biustem większym niż rozmiar C będziemy nazywać otyłą.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości