Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 23:44   #4891
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Kalusia super ciuchy!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 23:46   #4892
Koritsi_a
Zadomowienie

Kalusia bepanthen maść

Sylwuska generalnie karmienie nie powinni boleć. Jeśli coś się w czasie karmienia dzieje np kłuje, piecze etc to pewnie pierś jest zle złapana. Lepiej wtedy przerwać ssakowi i poprawić pierś. Ja na początku sie cieszyłam ze córka w ogóle ssie, wiec ignorowałam ból bo mi siw wydawało ze tak ma być. A w szpitalu nie było porządnej doradcy laktacyjnej, ktora by doradziła. No i niestety w końcu jak zaczęły krwawić to dopiero mi położna powiedziała o tym przerywaniu...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 23:51   #4893
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Wróciłam z łowów, pokaż Wam co kupiłam
śliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Dobra, wrzucam fotki :-D mąż powiedział że zgłupiałam jak zaczęłam zdjęcia robić i czy pierwsza kupę też będę w internet wrzucać...
piękne ciuszki a co do robienia fotki kupie to u nas był taki epizod co prawda nie żeby wrzucać w internet ale żeby lekarce pokazać bo za nic nie mogłam jej wytłumaczyć co się dzieje

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiecie mi jaka szczotka lepsza dla noworodka? Naturalne czy sztuczne włosie?
nie mam pojęcia które lepsze, wiem tylko że szczotka nie powinna być zbyt miękka

fajnie się prezentuje ten wózek

mervie współczuję odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ciuszki:
piękne!
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:17   #4894
Ifcia513
Raczkowanie

Dzień dobry 😀

My już nie śpimy od dwóch godzin bo Milenka tak się rozszalała jakby kilo cukru zjadła 😃 i nie daje mamie spać.

Jak u Was pogoda? Miało być niby chłodniej a o 6 było już ponad 20 stopni. Wczoraj pojechałam przed 21 do sklepu to termometr w aucie pokazywał 28 stopni!
Jak te burze, były gdzieś?

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:18   #4895
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

U mnie w nocy była burza, teraz jest super chłodno, pochmurno i nic nie zapowiada słońca

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:25   #4896
Fionka_31
Zakorzenienie

Hej.

U nas byly burze, ale chyba bez deszczu. Zaraz wyjrze prze okno.

Grzmialo, blyskalo wiało aż okna musiałam zamknąć bo lataly jak szalone.

Wiecie ze mi wciąż wygodnie sie leży na plecach? Nawet lepiej niż na boku.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😀

My już nie śpimy od dwóch godzin bo Milenka tak się rozszalała jakby kilo cukru zjadła 😃 i nie daje mamie spać.

Mi nigdy dziecię nie szalalo tak żebym spać nie mogla :/

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:30   #4897
ogolnie
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52618956]U mnie w nocy była burza, teraz jest super chłodno, pochmurno i nic nie zapowiada słońca

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

U nas też 17 stopni pokazuje termometr,ale w domu jeszcze duchota.
Fionka mi też najlepiej leży się na plecach,wtedy też mały jest najbardziej aktywny
Stary 2015-09-02, 07:37   #4898
Konto usunięte

Wiecie co? Uwielbiam jesień bo to już coraz bliżej święta (tp)

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:43   #4899
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Witam z rana ja już po wizycie w labo. Fajne rzeskie powietrze z rana. Ciekawe czy dzis się ochłodzi w końcu. Pierwszy raz w życiu czekam aż będzie zimniej

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A co do dziewczynek, to jeszcze ciekawa informacja na temat raka piersi i genu BRCA1 (gen słynny dzięki Andżelinie )
Wg najnowszych doniesień (to świeże info o wykładu lekarza), jeśli kobieta posiada ten gen, to nigdy nie powinna brać piguł anty, ponieważ z bardzo wysokim (rzędu 80%) prawdopodobieństwem spowoduje to wystąpienie raka.
To taka ciekawostka Jeśli zatem w rodzinie był rak piersi, to warto zrobić badanie na obecność genu i absolutnie odstawić piguły.
O tym genie na pewno nie słyszałam, ale jak pare lat temu rozważałam tabsy to już były jakieś informacje że zwiększają ryzyko raka. Tylko wtedy lekarze tłumaczyli ze to po prostu wykrywalność jest większa u dziewczyn na tabsach bo się regularnie badają. To jest biznes i dużo takich informacji jest zamiatana pod dywan. Jak sie o tym myśli to przerażające że liczy się tylko kasa a nie ludzkie życie.
Stary 2015-09-02, 07:43   #4900
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się w środę. Jeeeeju, w nocy temperatura spadła do 19 stopni. I już jest 20 To jest niemożliwe...

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki, fajnie że takie duże to mieszkanie! Moi rodzice mają 3 pokoiki na 57m2... Ciasnota! Także dwa pokoje ale na pewno duże i wygodne!
My mamy 54 m i 3 pokoje, ze czego 2 są malutkie, ale tak naprawdę wystarczające, bo w jednym mamy sypialnię, a w drugim będzie pokój Młodego A trzeci jest salon i wszystko oddzielnie przynajmniej

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:44   #4901
evciap0
Wtajemniczenie

Dzień dobry ja jestem w trakcie badania glukozy, wypicie tego nie jest takie zle, gorzej pozniej, zaraz bede miala drugie pobranie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 07:48   #4902
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Mi też :P W ogóle ja całkiem sporo na plecach leżę, zwłaszcza przed tv ;D Za to jak leżę na prawym boku to mi biodro drętwieje.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Dzień dobry ja jestem w trakcie badania glukozy, wypicie tego nie jest takie zle, gorzej pozniej, zaraz bede miala drugie pobranie

Kolejna godzina jest już łatwiejsza niż pierwsza

synek
Stary 2015-09-02, 07:56   #4903
ogolnie
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52619023]Wiecie co? Uwielbiam jesień bo to już coraz bliżej święta (tp)

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ja się boję coraz bardziej

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Sweet mi też drętwieje biodro prawe:/
Ciekawe od czego to
Stary 2015-09-02, 07:57   #4904
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mi też :P W ogóle ja całkiem sporo na plecach leżę, zwłaszcza przed tv ;D Za to jak leżę na prawym boku to mi biodro drętwieje.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Kolejna godzina jest już łatwiejsza niż pierwsza

O jak dobrze

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:23   #4905
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sweet mi też drętwieje biodro prawe:/
Ciekawe od czego to
Wygląda na to, że faktycznie coś w tej pozycji jest uciskane. Ubolewam nad tym, bo wolę leżeć na prawym boku :P

synek
Stary 2015-09-02, 08:25   #4906
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak to tak? I krwawią?

Ja zawsze jak się oliwkuje to zahaczę o sutki wiec nic mi sie z nimi nie dzieje.
Okazuje się że niewinne bezzębne niemowle gryzie bardziej niż bobas z prawie pełnym uzębieniem tzn. nie zawsze tak jest ale u mnie akurat to były prawdziwe krwawe rany po dwóch dniach karmienia później już było ok.
Stary 2015-09-02, 08:29   #4907
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
TŻ rozkminił wózek i jest z siebie dumny jednak się rozkłada prawie na płasko, tj na pewno bardziej niż w foteliku więc jestem zadowolona z wyboru
Super

Cytat:
kurde a ja rozmyślałam o szczepieniu przeciw HPV, bo sama mam (chyba)
ale nie wgłębiałam się w temat
W uk jest obowiązkowe. Znaczy z funduszu

Cytat:
Dobra, możecie mnie nienawidzić, ale czemu ten palmers jest taki super?
http://www.srokao.pl/2012/07/analiza...i-palmers.html

To raz. A jeśli chodzi o krem na sutki, to też jakiś palmers był polecany
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p56048-Pal..._laktacji_30_g

Skład: Petrolatum (U.S.P.), Cocoa Butter (Theobroma Cacao), Panthenol.

Można nie być faszystą, ale jednak wolę, żeby dziecko nie lizało petrolatum: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
Cytuję:

"Produkty destylacji ropy naftowej.
Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni."

Już nie przynudzam, ale lepiej petrolatum nie zjadać, bo ponoć w wątrobie długo siedzi, człowiek póki co słabo to trawi

A oprócz petrolatum palmers ma w składzie pantenol oraz masło kakaowe. Masło kakaowe można sobie kupić czyste i jeść do woli. Pantenol to w sumie nie wiem, czy jest jadalny.

Możecie mnie teraz znienawidzić :P

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Do leczenia sensowne są tylko ekstrakty, bo same grzybki za słabe. Żarłam tego dużo naprawdę, dawka uderzeniowa plus inne suplementy.
Zaraz napiszę do kobiety, mam nadzieję, że ma coś rzetelnego. Za miesiac dopytam może paru ekspertów o to.

A co Ci dali na HPV?

Problem z wirusami oraz patologicznymi bakteriami jest taki, że każdy ma ich dużo, wiele uśpionych faktycznie, niektóre nigdy nie dadzą objawów, więc tutaj nie trzeba szaleć. Zależy jaki to mikrob. Kluczowy jest i tak ogólny stan zdrowia, bo przerost mikrobów patologicznych następuje przy osłabieniu/obciażeniu organizmu. Podejrzewam, żę jakby każdego przebadać, to większość ma HPV.

Jakąkolwiek masz opinie o szczepieniach przeciw HPV, to jednej rady warto słuchać - odwlecz to szczepienie w czasie. Za kilka lat naprawdę może się wiele zmienić.
Trafne z tym palmersem sama tego lizać nie będę ale a sutki kupię coś innego !

Cytat:
A co do dziewczynek, to jeszcze ciekawa informacja na temat raka piersi i genu BRCA1 (gen słynny dzięki Andżelinie )
Wg najnowszych doniesień (to świeże info o wykładu lekarza), jeśli kobieta posiada ten gen, to nigdy nie powinna brać piguł anty, ponieważ z bardzo wysokim (rzędu 80%) prawdopodobieństwem spowoduje to wystąpienie raka.
To taka ciekawostka Jeśli zatem w rodzinie był rak piersi, to warto zrobić badanie na obecność genu i absolutnie odstawić piguły.

Ja miaLAM. Badania w tym kierunku. Babcia i prą miały raka piersi.
Odpadają anty. Wgl hormony. Natomiast zalecalu
Urodzenie dziecka do 25 Rz
Karmienie piersią
Coś ram więcej ale to zapamiętałam

Cytat:
Tak myślałam, że o tym pomyślałaś nie pisz mi o takich rzeczach bo ja mam zakaz

Oto bryka Kubusia

Cytat:
I ciuszki

piękna bryka i ciuszki !!!

Cytat:

żeby było tylko lepiej.

A ja witam się
Dzis noc spokojniejsza. 2 razy siku i nawet się wyspałam ale dalej boję się jeść.. :/

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:29   #4908
Madziejka*
Raczkowanie

Stęskniłam się za Wami Od kilku dni czuję się zdecydowanie gorzej, upały + nerwy to słabe połączenie. W poniedziałek nie mogłam wytrzymać w pracy, wczoraj już nie byłam i chciałam zostać do końca tygodnia w domu ale moja rodzicielka dała mi dużą burę i kazała zacząć w końcu odpoczywać i dbać o siebie i Halinkę. Cóż, czuję się tak, że tylko mogę przyznać jej rację :-( dzisiaj idę do lekarza i pogadam o l4.

Moja starsza latorośl dzisiaj poszła pierwszy raz z tornistrem do szkoły. Łza w oku się kręci...

Karmazynowa, gratuluję zaręczyn i to w takim pięknym otoczeniu.

Mervie, współczuję przymusowego leżenia ale to dla Waszego dobra. Rozumiem, że radość z zakupów jest ograniczona gdy nie możesz wszystkiego zobaczyć i dotknąć osobiście ale może z pomocą próbników, zdjęć i ewentualnych zwrotów zakupy pójdą do przodu.

Sylwoha, podziwiam domowy hummus, mi jeszcze nie udało się, ciągle kupuję, bo bardzo go lubię

Mujer, co ty studiujesz? im więcej piszesz o studiach, tym bardziej mi się podobają - no oprócz 12h - ja nie daję rady wysiedzieć kilku trochę jakbym słuchała pana Ziębę...

wracam do tematu staników - jestem po rocznym karmieniu kp, mam duży biust i absolutnie nie wisi i nie jest sflaczały, uważam- tak jak do sportu (bieganie, fitness) stanik dla kobiety jest najważniejszy (biegać, cwiczyć można boso, bez stanika nie daję rady) tak samo w karmieniu jest niezbędny, dobrze dopasowany, wygodny, w ciąży jest mi po prostu wygodniej no i powoli rozkręca się laktacja więc mam miejsce na wkładki... są różne biusty i różne potrzeby przed uświadomieniem nosiłam 75c, po 70ff, 65g, w ciąży urósł, przy karmieniu jeszcze trochę, nie zmalał po, a teraz znowu w ciązy jest większy.. są w sieci miejsca gdzie brafiterki pomagają znaleźć swój rozmiar jeśli ktoś ma z tym problem, warto spróbować
parę linków o karmnikach ze stanikomani
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...ymagajacy.html
http://stanikomania.blox.pl/tagi_b/2156/karmnik.html
i jak przerobić stanik na karmnik http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html

jest też lobby biuściaste na gazecie kopalnia wiedzy o stanikach tańszych i droższych
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:40   #4909
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Oto bryka Kubusia
o super wózek i ubranka śliczne!
Stary 2015-09-02, 08:41   #4910
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Fajna to beżowy kolor? Widać, że nie jest chyba ciężka po zdjeciach? To sama gondola, tak?
Gondola jest taka beżowa, jest jeszcze spacerówka - granatowa ale TŻ ją wczoraj rozebrał do imentu jak rozkminiał to rozkładanie. Okazało się, że jedno kółeczko trochę się przycięło i dlatego nie chciała rozłożyć się na płasko ale teraz jest ok. W zestawie mamy jeszcze fotelik Maxi Cosi Cabriofix ale biję się z myślami bo niby nie powinno się używanych fotelików kupować, no i jeszcze takie pierdółki: parasolka, folia od deszczu, moskitiera i taki kocyko-śpiworek. Ogólnie zestaw był za 900 zł ale z bazą isofix, nasz samochód jej nie ma i babka powiedziała, żebyśmy sami go wycenili. No i wzięliśmy za 800 zł bo naprawdę nie wiedzialam, ile zaproponować
Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Witam z rana ja już po wizycie w labo. Fajne rzeskie powietrze z rana. Ciekawe czy dzis się ochłodzi w końcu. Pierwszy raz w życiu czekam aż będzie zimniej

O tym genie na pewno nie słyszałam, ale jak pare lat temu rozważałam tabsy to już były jakieś informacje że zwiększają ryzyko raka. Tylko wtedy lekarze tłumaczyli ze to po prostu wykrywalność jest większa u dziewczyn na tabsach bo się regularnie badają. To jest biznes i dużo takich informacji jest zamiatana pod dywan. Jak sie o tym myśli to przerażające że liczy się tylko kasa a nie ludzkie życie.
Ja jednak nie pojechałam do labo. Całą moc nie mogłam usnąć, chyba przez to że było takie duszno i TŻ powiedział, żebym dała sobie spokój bo jutro mogę pojechać.

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-09-02 o 08:46
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:43   #4911
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Kalusia bepanthen maść

Sylwuska generalnie karmienie nie powinni boleć. Jeśli coś się w czasie karmienia dzieje np kłuje, piecze etc to pewnie pierś jest zle złapana. Lepiej wtedy przerwać ssakowi i poprawić pierś. Ja na początku sie cieszyłam ze córka w ogóle ssie, wiec ignorowałam ból bo mi siw wydawało ze tak ma być. A w szpitalu nie było porządnej doradcy laktacyjnej, ktora by doradziła. No i niestety w końcu jak zaczęły krwawić to dopiero mi położna powiedziała o tym przerywaniu...
No niby tak, ale ja podejrzewam, żę na początku to mi karmienie średnio będzie wychodzić. Trochę już myślę się zapoznać z tematem bliżej, żeby potem nie wpadać w panikę.

No i dalej nie kupiłam laktatora, ale ten Medela widzę można kupić ręczny o rozbudować do elektrycznego (podoba mi się taka możliwość, bo na razie skąpię się na elektrykę )
Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Hej.

U nas byly burze, ale chyba bez deszczu. Zaraz wyjrze prze okno.

Grzmialo, blyskalo wiało aż okna musiałam zamknąć bo lataly jak szalone.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Mi nigdy dziecię nie szalalo tak żebym spać nie mogla :/
Ja w sumie na lewym śpię niewiele i nie widzę, żeby było szczególnie wygodne Baa, często śpię z takim przechyłem z boku na brzuch. I też nigdy mnie młody nie obudził jak do tej pory.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:44   #4912
Fionka_31
Zakorzenienie

Kalusia gratuluję łupów

macie jakiegoś sprzedawcę z getrami ciążowymi na all?
wiem, że ten 99shop jest, ale poszukuję brązowych

Stary 2015-09-02, 08:45   #4913
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Dżizas. Kolejne niedociagniecie matki natury.

Mujer mogłabyś wrzucić link do oleju kokosowego?
Znacz, ja używam tego: http://zdrowie.brat.pl/-p-3295.html?...FYccGwodaUcI3w

Ale nie mówię, że najlepszy. Ważne, żeby extra virgin. Kiedyś robiłam risercz cenowo-jakościowy i wyszło, że ten jest ok, ale to chyba rok temu, teraz mogło się pozmieniać. Z lenistwa ciągle kupuję ten sam. Ale fakt, trzeba by ponownie sprawy przebadać, bo to się potrafi zmieniać.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:46   #4914
Konto usunięte

Fionka mają brązowe też w 99shop zaraz Ci podeślę linka jak chcesz?
Stary 2015-09-02, 08:51   #4915
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak, ale ja podejrzewam, żę na początku to mi karmienie średnio będzie wychodzić. Trochę już myślę się zapoznać z tematem bliżej, żeby potem nie wpadać w panikę.
Poczytaj sobie bloga Hafiji, ona ma bardzo dużą wiedzę w temacie
Stary 2015-09-02, 08:53   #4916
czubasek20
Zakorzenienie

Hej
Ja wczoraj troche wycofana ale dzis jest juz lepiej.
Zawiazlam Hanule do przedszkola i do 14 mam caly dom dla siebie wiec zamierzam odpoczywac i zabieram sie za ksiazke.
,, Jedwabnik "
Czytala ktoras z Was ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:53   #4917
Konto usunięte

Fionka tu są brązowe 99shop.pl/p/2/59/dlugie-bawelniane-legginsy-ciazowe-2016-i-2023-spodnie-ciazowe-legginsy-ciazowe-odziez-ciazowa.html i tu http://99shop.pl/p/2/74/dlugie-leggi...z-ciazowa.html
Stary 2015-09-02, 08:55   #4918
czubasek20
Zakorzenienie

I jak weszlam dzis do sklepu na malr zakupy to byla zona znajomego. W ciazy. Pogadalsymy troche. Ona ma termin na 11 wrzesnia. I jak juz wychodzilam z zakupami odeszly jej wody
Takze urodzi do jutra. Zazdroszcze, bo tez chcialabym juz grudzien i synka przy sobie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 08:57   #4919
Fionka_31
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52619579]Fionka mają brązowe też w 99shop zaraz Ci podeślę linka jak chcesz?[/QUOTE]

Stary 2015-09-02, 08:59   #4920
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

No i dalej nie kupiłam laktatora, ale ten Medela widzę można kupić ręczny o rozbudować do elektrycznego (podoba mi się taka możliwość, bo na razie skąpię się na elektrykę )

Ja w sumie na lewym śpię niewiele i nie widzę, żeby było szczególnie wygodne Baa, często śpię z takim przechyłem z boku na brzuch. I też nigdy mnie młody nie obudził jak do tej pory.
Ja też tak śpię dziwnie ale od soboty nie usne bez poduszki ciążowej. Ejjj właśnie - co teraz się zestresowałam wypadałoby ja wziąć do Grecji cholercia! !!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości