Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 09:44   #3151
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość

Dobrze, że to sprawdziłaś... nawet jak w nocy się obudziłam to sobie pomyślałam jak tam się trzymasz...

Fajnie tam macie, że na ip zachęcają Cię do przyjazdu w każdej niepokojącej sytuacji...
Ja jak byłam raz w życiu to jeszcze mnie lekarz ochrzanił, że mam swojego prywatnego gina z tym iśc a nie w szpitalu głowę zawracać...
tutaj jest całkiem inne podejście .. polska 100lat za murzynami pod względem opieki nad ciężarną.. nawet ochrzan dostałam że za długo czekałam i następnym razem mam odrazu przyjechać jak zacznie dziać się coś niepokojącego. do tego wybadana na wszystkie strony .. przynajmniej można być spokojnym
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:47   #3152
mala29lll
Zakorzenienie

Cholera jasna!!!! Tak fajnie chłodno, a ja i tak spac nie mogłam. Zasnęłam po 2, o 4 pobudka na siku i skurcz w samym dole brzucha bolesny jakby mi ktoś ręką ścisnął z całej siły aż mi wiązadła pociągnęło i bolą do teraz Kaszlałam jak szalona i nie mogłam złapać tchu. O 5 znowu pobudka jak mąż do pracy i nie mogłam zasnąć. Dopiero koło 7 na 1,5 godzinki. Maskra. Nie mogę sobie miejsca znaleźć w ogóle. Może trzeba było jednak zjeść wieczorem jak mnie ssało

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
moj przedszkolak 2,5 letni od wczoraj po wczorajszym dniu super, pani mówiła że wogóle nie płakał, usnął pierwszy zanim jeszcze wszystkie dzieci zdążyły się położyć na leżakach sam jadł a innych musiały panie karmić. Ogólnie super. Panie stwierdziły że jakby miały wszystkie takie dzieci to by miały luksus
A dziś rano wstał Karol o 6 przyszedł z plecakiem do nas i mowi że już jest gotowy do przedszkola. Mam nadzieję że dzisiaj będzie równie dobrze
Najgorzej że sporo dzieci płaczących chyba lepiej by sie nadawał do grupy 4 latków
Ale dzielny bąbel. W ogóle wszystkie wasze przedszkolaki dzielne

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A rosół jeśli ładnie pachnie i nie kwaśnawy, to jak najbardziej ok, tylko zagotuj
No właśnie chciałam go wylać, a on tak ładnie pachnie. Podgrzałam troszkę w mikrofali i mniaaaam pcha. Lepszy niż po ugotowaniu bo naciągnął warzywkami, a chcę robić pomidorową z niego
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

no więc pojechałam z mężem w nocy na ip.. dla spokoju ducha, bo taki bałagan w głowie miałam.. jeszcze skurcze coraz silniejsze i ból w podbrzuszu ..
położna pobrała mi próbkę wydzieliny i sprawdziła czy to wody jakimś tam płynem. ale wynik negatywny.
45min pod ktg oczywiście skurcze wyższe niż ostatnio ale to jeszcze nie te właściwe. mały tak się ruszał że co chwile mu tętno skakało. ale generalnie ok .
później badanie na fotelu tym czymś metalowym co tak rozwiera i pobranie wymazu (śluzu?) ... badanie ręczne, usg dowcipne. wszystko ok szyjka normalna, zamknięta. potem jeszcze usg dzidziusia. też wszystko w porządku. ciekawostka taka że przybrał 100g od czwartku czyli waży 2400
tak więc wszystko w porządku.. do tej pory nie wiem co to było ale lekarz mówił że każde wątpliwości trzeba odrazu konsultować i nie czekać z przyjazdem , następnym razem odrazu przyjechać. mam nadzieję że następnym razem ze szpitala wrócę już z Briankiem
Bardzo dobrze zrobiłaś Wychodzi na to że poleciało więcej śluzu albo siusiu

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Witam się i ja po ciężkiej nocy, zgagi nie miałam, ale gorąco, bezuch twardy i nie wiedziałam się jak ułożyć...nie wiem ile raz wstawałam i się wierciłam :/..ale teraz chociaż chłodniej. Choć akurat mi nie do końca to pasuje..tzn, że chłodniej okej, ale pochmurno i ciemno :/ A ja dziś byłam wstęnie na zdjęcia jakieś z koleżanką umówiona :/ No i zobaczymy, może się wypogodzi
To ja to samo, ale u mnie było chłodniej. U mnie jest słońce, ale ja już nie mogę na nie patrzeć i mnie wkurza tak mi dało do wiwatu w to lato
Stary 2015-09-02, 09:48   #3153
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
no więc pojechałam z mężem w nocy na ip.. dla spokoju ducha, bo taki bałagan w głowie miałam..
No i bardzo dobrze że pojechałaś Swoją drogą zauważyłam, że odkąd jesteś za granicą, częściej się niepokoisz, łatwiej Cię zestresować...to wina tej gin, że tak Ci w głowie namieszała :/

Cytat:
mam nadzieję, że z okazji gwałtownego spadku temperatury puściły lub puszczają obrzęki!
U mnie nie było gwałtownego spadku temperatury, jest chłodniej, nad ranem wlał deszcz, ale to jeszcze nie TO.
No i obrzęki...są. Duże. Mam nadzieję, że zejdą chociaż trochę, jeśli się pogoda chociaż utrzyma na poziomie poniżej 25 stopni...
Dziś będę cały dzień leżeć, w sypialni przy wiatraku, albo na górnym tarasie. Oby cokolwiek pomogło. Wczoraj wieczorem to już autentycznie przerażona byłam
Stary 2015-09-02, 09:54   #3154
kasia_aa
Zadomowienie

heloo heloo muszę do was szybko odpisać puki jestem w stanie siedzieć przed kompem, potem z tel. to strasznie kiepsko mi sie pisze:/
dzis wreszcie 17 stopni!!!!! jupii jestem taka szcześliwa, dziecko w przedszkolu moge sie brać za zmywanie i jakieś prasowanie. Na szczęście idzie bez większych ekscesów, ale co sie rano dzieje z tej szatni....odprowadzałabym go wcześniej żeby tego nie widział (najwięcej dzieci przyprowadzanych jest na 8) tylko ze jakoś wstać nie umiemy szybciej. Dzis na siłe odrywali z pleców mamy dziewczynke:/ mój Daniel oczy jak 5 zł, na szczęście zaraz przyszedł kolega i polecieli do sali. Ale sceny straszne sie tam dzieją, nie przypominam sobie żeby w zeszłym roku takie akcje z tymi maluszkami sie działy.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nooo po śledziach w ilości symbolicznej poprosiłam Tż o zrobienie kanapek
Mam wrażenie, że jakiś jamochłon wsysa wszystko co zjadam i nadal czuję głód

Mala ja bym się bała, ale ja mam wyjątkowo wrażliwy żołądek i nie ryzykuję nigdy jak coś stoi dłużej nawet w lodówce
ja też wczoraj nie mogłam z głody zasnac :/ i o północy robiłam sobie kanapke

Mala ja tez bym nie jadała tego rosołu, możesz go zagotować i spróbować ale nie sądze żeby był jeszcze dobry po tych upałach:/

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

ile? my czekalismy tylko 5 tygodni po porodzie, dluzej sie nie dalo
my też czekaliśmy 6 tyg ja w tamtej ciaży miałam zakaz od 5 miesiąca wieć byliśmy stęsknieni teraz zresztą też moje libido ujemne jest:/ nie wiem czy to bardziej ze strachu czy to hormony ale mam nadzieje że szybko po porodzie mi przejdzie!!! bo jak nie to sie na leczenie oddaje
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:54   #3155
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze że pojechałaś Swoją drogą zauważyłam, że odkąd jesteś za granicą, częściej się niepokoisz, łatwiej Cię zestresować...to wina tej gin, że tak Ci w głowie namieszała :/
Wiesz co im bliżej końca tym bardziej się denerwuję.. To nie przez nią raczej. Boję się że coś przeocze.. Moja mama nie czuła skurczy tylko łaskotanie, wody też jej nie odeszły.. Lepiej pojechać i sprawdzić niż potem pluć sobie w brodę jakby coś się stało już bym wolała tulić go w ramionach bo im późniejszy tydzień tym więcej stresu i obaw żeby z nim bylo wszystko w porządku, tyle na niego czekam.. To trochę takie nierealne.. Moje małe cudo
Stary 2015-09-02, 09:56   #3156
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No i obrzęki...są. Duże. Mam nadzieję, że zejdą chociaż trochę, jeśli się pogoda chociaż utrzyma na poziomie poniżej 25 stopni...
Dziś będę cały dzień leżeć, w sypialni przy wiatraku, albo na górnym tarasie. Oby cokolwiek pomogło. Wczoraj wieczorem to już autentycznie przerażona byłam
Wiem całą drugą połowę ciąży z Lilo tak się martwiłam i cierpiałam A masz ciśnieniomierz, możesz regularnie mierzyć sobie?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:57   #3157
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Jak czytam o Waszych problemach z libido...aj, biedne jesteście. Aczkolwiek przyznam, że teraz by mi się takie ujemne przydało a tak to nigdy nie miałam z tym problemu i...bywa to męczące

Cytat:
już bym wolała tulić go w ramionach bo im późniejszy tydzień tym więcej stresu i obaw żeby z nim bylo wszystko w porządku, tyle na niego czekam..
Jeszcze się nie spiesz, jeszcze za wcześnie
Stary 2015-09-02, 09:59   #3158
rita_k
Zadomowienie

A ja teraz sobie mysle w jakich butach bede chodzic jak sie ochlodzi nie dogodzisz kobiecie.
A mam pytanie do tych co rodzily. Duzo zuzylysciectychvpodkladow v poporodowych. Bo mi bratowa mowila ze strasznie duzo. Jak dobrzr z rozumialam to przez caly połóg tego używala.

Chyba jutro pojde na pobranie krwi.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 09:59   #3159
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wiem całą drugą połowę ciąży z Lilo tak się martwiłam i cierpiałam A masz ciśnieniomierz, możesz regularnie mierzyć sobie?
Tak, mierzę codziennie, czasem częściej, z ciśnieniem nie mam problemów, cały czas, od początku ciąży w okolicach 130x80 i tętno 90-100.
Stary 2015-09-02, 10:00   #3160
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze się nie spiesz, jeszcze za wcześnie
jeszcze niecałe 2 tyg i będzie ok
Stary 2015-09-02, 10:01   #3161
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A ja teraz sobie mysle w jakich butach bede chodzic jak sie ochlodzi
Ja mam baleriny, nosiłam je przez całą wiosnę i spory kawał lata, dopiero niedawno przestały dawać radę.
Stary 2015-09-02, 10:01   #3162
sabonka123
Rozeznanie

Aaaa doszły mi paczki ze smyka :d jestem zachwycona. Jeśli moje dziecko na wiosne/lato nie będzie miał głównie rozmiaru 74 to się pochlastam :p kupiłam tez trochę rzeczy na 56 i 62. Ale na 68 wciąż nie mam nic. Będę kompletowac jak się urodzi :d zamówiłam dziś tez laktator elektryczny bo chce koniecznie karmić piersią długo i odciagac mleko gdybym musiała wyjść z domu...

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:01   #3163
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
jeszcze niecałe 2 tyg i będzie ok
Nie no, dobrze wytrzymać do terminu cesarki
Stary 2015-09-02, 10:05   #3164
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, dobrze wytrzymać do terminu cesarki
Wg zaleceń pani doktor muszę postarać się wytrzymać do końca września Ale wątpię żeby tyle to trwało, te skurcze i bóle podbrzusza coraz mocniejsze wiec nie wiem czy to jeszcze tak długo potrwa Brzuszek też mi się sporo obniżył... Oj co ma być to będzie, byle już tak nie straszyło
Stary 2015-09-02, 10:05   #3165
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Bo u mnie nigdzie nie ma w pobliżu szpitala z ZOO No i tu znam położne moje z SR. U nas jest tylko gaz ale nie wiem czy go w ogóle będę chciała bo ponoć bólu nie uśmierza a tylko się jak naćpana czujesz.

Miał ktoś gaz? Cokolwiek pomogło czy w ogóle lepiej tego nie wdychać??
ja miałam i polecam!! jakby to określić...delikatnie sprawia że nie do końca dociera do Ciebie ból, dostałam na ręke opaske z takim ustnikiem i mogłam wdychać z jakaś tam częstotliwością, na skurczy którymś czy pomiędzy juz nie pamiętam:/ w każdym badz razie to jest tak małe stężenie że bardzo szybko ulatnia się z organizmu, nie weźmiesz trzech wdechów i juz nic nie czujesz. Zreszta przy skurczach też sie czujesz jak w innym świecie wiec żadna różnica jakbym miała możliwość tera zteż stosować ten gaz to bym brała bez wahania.

Nadmienię również ze mój mały nie urodził się jakiś "przywieszony", darł się wniebogłosy machał rekami nogami, dostał piękną 10

każdy oczywiście sam podejmuje decyzje ale ja byłam zadowolona, z porodu mam zresztą pozytywne wspomnienia.

Co do odchodzących wód to nie pomoge bo miałam przebijane, pamiętam do dzis jaka ulge odczułam jak ze mnie chlusnęły myślałam że juz urodziłam pytałam położnej to juz??!!
Stary 2015-09-02, 10:07   #3166
mala29lll
Zakorzenienie

MAlinka no właśnie to chiałam napisać, że to nie przez wyjazd tylko przez to że już tak zaawansowana ciąża. W PL było by to samo pewnie. No może nie dokładnie to samo bo tam byś miała mamę, ale tak samo byś się martwiła.

Elve a Ty sobie badałaś jakoś ostatnio mocz? JAk masz bardzo duże obrzęki to też może być zatrucie ciążowe i białko w moczu wtedy. Ja mam sile obrzęki od początku w zasadzie i taka już moja uroda. Może więcej kg mi po ciąży zejdzie
A jedna dziewczyna u nas na SR to dopiero ma stopy spuchnięte. Masakrystycznie. Wielka stopa normalnie
Stary 2015-09-02, 10:07   #3167
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mierzę codziennie, czasem częściej, z ciśnieniem nie mam problemów, cały czas, od początku ciąży w okolicach 130x80 i tętno 90-100.
Moje ciśnienie to zazwyczaj 110/70 a tętno takie jak Twoje i chodzę przez to do kardiologa. W szpitalu stwierdzili że mam tachykardię i na nst wizycie u kardiologa mam poprosić o zbadanie ogólnego stanu krążenia i czy jak pojadę rodzić to czy potrzebna będzie intensywna terapia bo nie każdy szpital taką ma, no i czy w ogóle z takim tetnem mogę rodzić naturalnie ech jakaś dziwna babka mnie przyjmowała...

zaraz zasnę zazdroszczę Wam chłodu. U mnie dalej gorąco
Stary 2015-09-02, 10:09   #3168
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja miałam i polecam!! jakby to określić...delikatnie sprawia że nie do końca dociera do Ciebie ból, dostałam na ręke opaske z takim ustnikiem i mogłam wdychać z jakaś tam częstotliwością, na skurczy którymś czy pomiędzy juz nie pamiętam:/ w każdym badz razie to jest tak małe stężenie że bardzo szybko ulatnia się z organizmu, nie weźmiesz trzech wdechów i juz nic nie czujesz. Zreszta przy skurczach też sie czujesz jak w innym świecie wiec żadna różnica jakbym miała możliwość tera zteż stosować ten gaz to bym brała bez wahania.

Nadmienię również ze mój mały nie urodził się jakiś "przywieszony", darł się wniebogłosy machał rekami nogami, dostał piękną 10

każdy oczywiście sam podejmuje decyzje ale ja byłam zadowolona, z porodu mam zresztą pozytywne wspomnienia.
O dziękuję Więc chyba warto spróbować. Jak się będę czuła gorzej po tym to najwyżej już nie będę wdychała
Stary 2015-09-02, 10:12   #3169
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve a Ty sobie badałaś jakoś ostatnio mocz? JAk masz bardzo duże obrzęki to też może być zatrucie ciążowe i białko w moczu wtedy.
Badam co miesiąc, morfo, mocz, tarczycowe. Ostatnie badanie robiłam przedwczoraj. Jest ok.
Stary 2015-09-02, 10:20   #3170
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Moje ciśnienie to zazwyczaj 110/70 a tętno takie jak Twoje i chodzę przez to do kardiologa. W szpitalu stwierdzili że mam tachykardię i na nst wizycie u kardiologa mam poprosić o zbadanie ogólnego stanu krążenia i czy jak pojadę rodzić to czy potrzebna będzie intensywna terapia bo nie każdy szpital taką ma, no i czy w ogóle z takim tetnem mogę rodzić naturalnie ech jakaś dziwna babka mnie przyjmowała...

zaraz zasnę zazdroszczę Wam chłodu. U mnie dalej gorąco
ale przecież masz niskie ciśnienie. Moje to wysokie do CIebie. Puls mi czasem skakał do 110 albo 115 w tych gorszych momentach, ale taki puls 90-100 jest ok w ciąży, bo mamy więcej krwi i powiększone serca więc nie rozumiem o co chodzi Pani dr
Stary 2015-09-02, 10:20   #3171
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
w Pl są , dość drogie (3szt 50zł) a tutaj nie wiem, jakby były to w aptekach rzeczy są strasznie drogie jak się nie ma recepty. sam femibion 30eur = 120zł za opakowanie ja w Pl kupowałam za 32 z groszami z internetowej apteki.

nie było co badać bo wyschło tak że najmniejszy ślad nie został
co do testów to napisałam wyżej

też mam

no więc pojechałam z mężem w nocy na ip.. dla spokoju ducha, bo taki bałagan w głowie miałam.. jeszcze skurcze coraz silniejsze i ból w podbrzuszu ..
położna pobrała mi próbkę wydzieliny i sprawdziła czy to wody jakimś tam płynem. ale wynik negatywny.
45min pod ktg oczywiście skurcze wyższe niż ostatnio ale to jeszcze nie te właściwe. mały tak się ruszał że co chwile mu tętno skakało. ale generalnie ok .
później badanie na fotelu tym czymś metalowym co tak rozwiera i pobranie wymazu (śluzu?) ... badanie ręczne, usg dowcipne. wszystko ok szyjka normalna, zamknięta. potem jeszcze usg dzidziusia. też wszystko w porządku. ciekawostka taka że przybrał 100g od czwartku czyli waży 2400
tak więc wszystko w porządku.. do tej pory nie wiem co to było ale lekarz mówił że każde wątpliwości trzeba odrazu konsultować i nie czekać z przyjazdem , następnym razem odrazu przyjechać. mam nadzieję że następnym razem ze szpitala wrócę już z Briankiem
Malinowa super że wszystko ok i dobrze że pojechałaś na IP i sprawdzilas
Stary 2015-09-02, 10:21   #3172
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
moj przedszkolak 2,5 letni od wczoraj po wczorajszym dniu super, pani mówiła że wogóle nie płakał, usnął pierwszy zanim jeszcze wszystkie dzieci zdążyły się położyć na leżakach sam jadł a innych musiały panie karmić. Ogólnie super. Panie stwierdziły że jakby miały wszystkie takie dzieci to by miały luksus
A dziś rano wstał Karol o 6 przyszedł z plecakiem do nas i mowi że już jest gotowy do przedszkola. Mam nadzieję że dzisiaj będzie równie dobrze
Najgorzej że sporo dzieci płaczących chyba lepiej by sie nadawał do grupy 4 latków
no widzisz to gratuluje dzielnego chłopaka

Cytat:

No właśnie chciałam go wylać, a on tak ładnie pachnie. Podgrzałam troszkę w mikrofali i mniaaaam pcha. Lepszy niż po ugotowaniu bo naciągnął warzywkami, a chcę robić pomidorową z niego
noo to musisz mieć dobrą lodówe mi sie strasznie szybko wszystko psuje w mojej :/ jak chce coś na kilka dni zostawic to musze zamrażac:/

dobra zmykam stad pracować bo utknełam
Stary 2015-09-02, 10:23   #3173
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Badam co miesiąc, morfo, mocz, tarczycowe. Ostatnie badanie robiłam przedwczoraj. Jest ok.
a to woda się zatrzymuje przez hormony, upały, wagę więc nie ma co się przejmować. Ja już od dawna wymieniam buty na wieksze. Ogólnie mam rozmiar 35-36 a ostatnio kupowałam sandały 38 zapinane na 2 rzepki na pięcie i na stopie bo inaczej bym nie wcisnęła w rzadne inne I jak pochodze chwilę to tylko poluźniam co chwlię.

Dobra idę pod szybki prysznic bo zaraz może być atak kurierów. LAmpka, deska, ochraniacz na materac, gemini i nie pamiętam co jeszcze zamawiałam Nie lubię czekać na kuriera
Stary 2015-09-02, 10:25   #3174
toskaKrk
Wtajemniczenie

Mam dzisiaj ch.ujowy dzień od rana.
Leżę i wyję.
Odezwę się może później.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:31   #3175
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
a to woda się zatrzymuje przez hormony, upały, wagę więc nie ma co się przejmować.
No ja wiem, byłam wczoraj u gina to też mnie uspokoił (poza zaleceniem ograniczenia soli, wrrr), ale nie zmienia to faktu, że jak się patrzy na swoje stopy, a one wyglądają jak nadmuchane, jak się ma to samo z dłońmi i nie można butelki z wodą otworzyć, to ten, no. Nie jest za radośnie
Mam nadzieję, że wrzesień upalny nie będzie, bo jednak jeszcze daleko do terminu...a właśnie słońce wychodzi
Stary 2015-09-02, 10:31   #3176
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
ale przecież masz niskie ciśnienie. Moje to wysokie do CIebie. Puls mi czasem skakał do 110 albo 115 w tych gorszych momentach, ale taki puls 90-100 jest ok w ciąży, bo mamy więcej krwi i powiększone serca więc nie rozumiem o co chodzi Pani dr
no właśnie o puls chodzi, że taki wysoki mam. Biorę nawet metoprolol pół tabletki 2xdziennie. i mam troszke niższy. No ale jak u kardiologa miałam za pierszym razem ciśnienie 122/80 a puls 121 to nie ma co się dziwić że od razu leki przepisal no ale o żadnej tachykardii nie mówił. nic no zapytam go na nst wizycie... Na tą Pania dr ze szpitala wszytskie dziewczyny na sali narzekały, w sumie dla mnie była bardzo miła, tyle, że tak gadała.

Cytat:
a to woda się zatrzymuje przez hormony, upały, wagę więc nie ma co się przejmować. Ja już od dawna wymieniam buty na wieksze. Ogólnie mam rozmiar 35-36 a ostatnio kupowałam sandały 38 zapinane na 2 rzepki na pięcie i na stopie bo inaczej bym nie wcisnęła w rzadne inne I jak pochodze chwilę to tylko poluźniam co chwlię.

Dobra idę pod szybki prysznic bo zaraz może być atak kurierów. LAmpka, deska, ochraniacz na materac, gemini i nie pamiętam co jeszcze zamawiałam Nie lubię czekać na kuriera
ja na poprzedniej wizycie miałam 2 kg więcej niż jak się ważyłam po upałach na razie nie wiem jaki mam rozmiar, bo całe lato chodzę w japonkach

w tym tyg pozamawiam dopiero rzeczy z gemini, jeszcze muszę kupić pościel, tylko nie wiem ile kompletów no i materac, też nie moge się zdecydować jaki najlepszy
Stary 2015-09-02, 10:34   #3177
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Leżę i wyję.
Odezwę się może później.
Tosiulek... Kogo bić?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
no właśnie o puls chodzi, że taki wysoki mam.
No przy niskim ciśnieniu to faktycznie, rozbieżność jest.
Stary 2015-09-02, 10:38   #3178
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
No przy niskim ciśnieniu to faktycznie, rozbieżność jest.
ja to w ogóle dziwna jestem, niskie ciśnienie - wysoki puls, glukoza w porządku a hemoglobina glikowana podwyższona

TŻ dzwonił, że na tym poligonie idą jutro w las na tydzień. Bez wody i prądu czyli praktycznie zero kontaktu
Stary 2015-09-02, 10:44   #3179
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Leżę i wyję.
Odezwę się może później.
Tez mam kochana taki do doopy poranek Mam dziwne przeczucia jakby się coś miało stać. Taka niespokojna jestem. Nie iwem o co mi chodzi. Pewnie niewyspanie
Cytat:
No ja wiem, byłam wczoraj u gina to też mnie uspokoił (poza zaleceniem ograniczenia soli, wrrr), ale nie zmienia to faktu, że jak się patrzy na swoje stopy, a one wyglądają jak nadmuchane, jak się ma to samo z dłońmi i nie można butelki z wodą otworzyć, to ten, no. Nie jest za radośnie
Mam nadzieję, że wrzesień upalny nie będzie, bo jednak jeszcze daleko do terminu...a właśnie słońce wychodzi
Mój jeszcze mówił, ze na te obrzęki więcej białka wcinać jogurtów, maślanek, serów białych itd
Ja wczoraj zębami otwierałam butelkę rano bo sama byłam a łapy spuchnięte, że ni cholery otworzyć bo boli. Już nie pamiętam kiedy zacisnęłam dłoń w pięść
Cytat:
no właśnie o puls chodzi, że taki wysoki mam. Biorę nawet metoprolol pół tabletki 2xdziennie. i mam troszke niższy. No ale jak u kardiologa miałam za pierszym razem ciśnienie 122/80 a puls 121 to nie ma co się dziwić że od razu leki przepisal no ale o żadnej tachykardii nie mówił. nic no zapytam go na nst wizycie... Na tą Pania dr ze szpitala wszytskie dziewczyny na sali narzekały, w sumie dla mnie była bardzo miła, tyle, że tak gadała.

ja na poprzedniej wizycie miałam 2 kg więcej niż jak się ważyłam po upałach na razie nie wiem jaki mam rozmiar, bo całe lato chodzę w japonkach

w tym tyg pozamawiam dopiero rzeczy z gemini, jeszcze muszę kupić pościel, tylko nie wiem ile kompletów no i materac, też nie moge się zdecydować jaki najlepszy
Miałam raz puls 125 jak mnie mój wkurzył, ale też nie zmierzyłam po odpoczynku. JA biorę Dopegyt 2x1 a w razie wyżego 3x1:/

Pościelki 2 zmiany najlepiej, a materac ja mam lateks kokos taki http://allegro.pl/hevea-materac-late...460951399.html
Stary 2015-09-02, 10:48   #3180
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:

Pościelki 2 zmiany najlepiej, a materac ja mam lateks kokos taki http://allegro.pl/hevea-materac-late...460951399.html
dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości