|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie
Ja zawsze byłam taka szczupła. Najwięcej wazylam 50kg i to było w 2011 roku czyli rok po poznaniu mojego męża. Teściowa mnie wtedy rozpieszczała ciastami, obiadkami... Nigdy 50kg nie przekroczyłam. Wzrostu mam 158cm, więc niska jestem.
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Iclosemyeyes, ja mam taki http://akpolbaby.pl/pl/termometry-el...341203692.html ale czy wart polecenia, hmmm raczej mierzy dobrze, ale cud miód to nie jest, kupowałam ponad 4 lata temu, teraz są napewno o wiele lepsze na rynku
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh to masz niezłą przemianę
mam koleżankę, która ma 161 cm i waży 47 kg odkąd pamiętam i też je ile chce i nic ... Dobrze macie
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny czujecie jeszcze kopniaki ? ja jak jeszcze 2 tyg temu kopała jak najęta, teraz to więcej czuje jej przemieszczanie się i 'naciąganie', kopniaki sporadycznie i delikatniej niż były.
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
hej, witam się znowu po kilkudniowej przerwie.
Wybaczcie, że Was nie pocytuję, ale nie chcę robić bałaganu i odnosić się do dyskusji sprzed kilku dni ![]() Wczoraj miałam wizytę, Lilka waży około 1600 g. Śmiejemy się, że jak zachowa tempo wzrostu to będzie ważyć jak tata około 2900 ![]() Mnie by to akurat pasowało, bo nastawiam się na poród sn Co do wózka, to jak już kiedyś pisałam jesteśmy zdecydowani na adamex pajero, tylko ciągle gdzieś mi siedzi z tyłu głowy wątpliwość czy nie wybraliśmy za jasnego na okres jesienno-zimowy Jak myślicie?
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiadomo, że im większe dziecko tym mniej kopniaków, bo nie ma jak nóżki za mocno wyprostować ![]() Zaczęłam się zastanawiać nad sesją brzuszkową, spodobały mi się zdjęcia jednej pani fotograf, ale koszt 700 zł w najbardziej okrojonej wersji powalił mnie na kolana
|
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes ja kupiłam zwykły na allegro, taki który był najpopularniejszy :P Jak znajdę to dam linka.
Czeekoo ja tak mam, czuję jak się przeciąga i bardzo rzadko silniejsze szturchnięcie. Tylko jak leżę na lewym boku to czuję cały czas jak nogami przebiera. I brzuch teraz faluje tak śmiesznie ![]() olilina fajnie mała już waży Moja tydzień temu miała nie całe 1600gr. Znalazłam taki przelicznik i można sobie obliczyć ile maluszek będzie mniej więcej ważyć na końcu. Oczywiście to tylko szacunkowo. Mnożysz ilość pozostałych tygodni przez 200gr, czyli np. 7tyg x 200 = 1400 i to dodajesz do tej wagi aktualnej 1600 ![]() Mnie wyszło, że powinna ważyć do 40 tyg. ok. 3300, tyle samo co ja jak się urodziłam ![]() Nie pomogę z kolorem bo sama mam wózek biały w czarne kropeczki i w zasadzie czyszczenie pozostawiam mężowi jako karę za bycie upartym człowiekiem :P
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-02 o 10:55 |
|
|
|
#999 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak jak pisałam - wcześniej położne radziły sobie w inny sposób, była możliwość obrócenia dziecka w brzuchu, teraz tej wiedzy nikt nie posiada. Być może z perspektywy dzisiejszej wiedzy to ryzykowny manerw, nie znalazłam badań. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aasikk Świetny wózek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Martwię się tymi nagłymi porodami w rodzinie, że może dzieć będzie chciał zbyt wcześnie wyjść na świat. Z drugiej strony pocieszam się, że mimo tego 34-35 tygodnia wszystkie dzieciaki były całkiem spore i wyglądały na donoszone. Zastanawiałam się, ceny powalają. Koleżanka poleciła mi jedną panią fotograf, muszę napisać z zapytaniem o ceny.
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieciaczki już mniej miejsca mają
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten przelicznik wagi ma sens dopiero od jakiegoś tygodnia czy jak się już weszło w III trymestr to można sobie tak liczyć? Jeśli to drugie to u mnie wychodzi 3400 g, do przeżycia. Ja ważyłam też 3300 ale mąż prawie 4 kg
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz byłam w granicach 56 kg przy wzroście 172 cm, no a teraz dobiłam do 63 w tydzień mi przyszło 2 kg
|
|
#1003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Corn, Soul mnie się podoba i miś i ptaszek
Znów mam dylemat :PIclosemyeyes nie znalazłam na ten temat info ale podejrzewam, że ma to sens w III trymestrze bo wtedy dziecko powinno przybierać po 200gr na tydzień do końca. No i wiadomo każde dziecko rośnie w swoim tempie. Soul szczuplutka jesteś, moja szwagierka tak właśnie waży teraz po porodzie i ma tyle samo wzrostu a przytyła w ciąży 10kg. Ja ważyłam przed ciążą 47-48kg przy 163cm. Od czerwca do sierpnia przytyłam 3kg. Czyli u mnie ta waga rośnie jakby z dzieckiem. Już nie mogę się doczekać aż zacznę ćwiczyć, uwielbiam to i bardzo mi brakuje ruchu takiego porządnego...ostatnio znalazłam zdjęcie mojego brzuszka przed zrobieniem testu, ćwiczyłam wtedy planka i nie wiedziałam że jestem już w ciąży. Miałam taką talię i taki zarys już mięsni
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż brzuch czasem faluje Cytat:
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Ło mój Boziu, jeśli ten przelicznik jest wiarygodny to moje "Maleństwo" będzie miało prawie 4100g
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie ma się co martwić. A przynajmniej masz gwarancję, że nie będzie cesarki ze względu na położenie, bo podobno dziecko obrócone głową w dół bardzo rzadko odwraca się z powrotem głową do góry na pewnym etapie ciąży ![]() Ja patrzyłam na zdjęcia fotograf Barbary Wojtczak i chętnie bym sobie takie zrobiła, ale niestety obecnie mamy tyle wydatków, że nie damy rady Najbardziej mi szkoda, że nasz fotograf ślubny nie robi za bardzo sesji brzuszkowych, bo przy nim bym się czuła komfortowo i wiem, że nie zapłacilibyśmy dużo. Cytat:
przynajmniej tyle było w niedzielę i ważę chyba tyle co mój mąż, ale on jest naprawdę bardzo szczupły i wszystkie kości mu można policzyć
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzą nam różne wagi więc coś musi być na rzeczy
Agusiek wow, no będzie "Maleństwo" hehe
|
#1009 |
|
Konto usunięte
|
Piszecie jak szalone ciezko nadrobic. Ja nie mam czasu tak pisać. Byłam wczoraj znowu u lekarza na badaniu moczu no i nie ma żadnych leukocytów na szczęście, tylko ta krew. Dostałam takiej kolki nerkowej ze dzień i noc miałam z glowy😣 dziś trochę lepiej ale leżę O bolala. Mają mnie zapisać na usg nerek, pewnie trochę poczekam w kolejce chyba to wyjdzie po porodzie. Aj nie dość ze czeka mnie poród to jeszcze tyle bólu czlowiek musi sie nacierpiec przed😕
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry w środę
Gratuluje zakupu wozków fajnie ze macie juz jedną rzecz z głowy . moj wozek przyleci do PL pewnie pod koniec września ale zdania nie zmieniam![]() Cornflower- gdzie tą książkę kupiłaś?? Ja od wczoraj zaciekle czytam bloga o karmieniu piersią, w sumie miałam do tego taki stosunek hmm że jak da radę to będę, a powoli uświadamiam sobie ze warto sie nie poddawać i mieć wiedzę nawet gdyby początki były ciężkie.( to tak przy okazji wpisów sierpniówek, hehe) www.hafija.pl a Wy chcecie karmić ?
|
#1012 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym chciała na początku obejść się bez pomocy innych,tym bardziej że mąż chce sobie wolne 2tyg wziąść,właśnie mi mówił że będzie się starał na początku mnie odciążać żebym doszła do siebie,kochany jest ale zobaczymy jak to będzie Ja też nie mogę uwierzyc jak szybko mija czas,ciąża tak szybko mija mąż często powtarza czy wierze że już niedługo będziemy mieć w łóżeczku małą kluseczkę Cytat:
My narazie nie kupujemy,ograniczamy się do rzeczy naprawdę niezbędnych bo trochę z kaską krucho a po drugie to liczymylże ktoś po porodzie Lence sprezentuje leżaczek albo karuzelkę,miło by było Cytat:
super gratulacje za zakupy,wózek świetnie się prezentuje oby się dobrze sprawował![]() U mnie w pepco są ciuszki na 56,ale więcej od 62 ost śliczne misiowate kamilezki widzialam i bluzy ![]() Cytat:
A to wstydnisie z naszych maleństw,chociaż moje czasem zdarzy się raz na jakiś czas kopnąć przy tatusiu ![]() Też musimy rodzince delikatnie zasugerować taki prezent ![]() Cytat:
Ja gdzieś na jakimś wątku wyczytałam dużo dobrych opini o takim GERATHERM NON CONTACT BEZDOTYKOWY,raczej go zamówię Cytat:
Jej naprawdę chudzinka z Cb ale nie zamartwiak się,oby tylko malutka rosła a wszystko bedzie ok A ja się wczoraj mierzyłam z mężem w pępku i wyszło nam tyle samo on się śmiał ale mi do śmiechu nie było bo ma 98 cm Dziewczyny za mną okropna nic,do 2 nie mogłam zasnąć takie mi duszno było w pokoju chociaż okno otwarte,myślalam że zwariuje Wogóle to od wczoraj też mnie boli lewa pierś,nie wiem co to może być
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusiek to prawda, nie martw się na zapas
monic ja planuję KP ale co wyjdzie? Teraz budzę się codziennie z plamami na koszulce przez siarę. Codziennie też wyciągam zaschniętą. A co jak się okaże, że potem nie będę miała pokarmu? Chociaż już sama nie wiem, moja szwagierka nie miała siary i nie miała też pokarmu. Bardzo chciała karmić i na siłę próbowała a mała się wydzierała bo non stop głodna. W końcu skapitulowała...Kasiula mój mąż też będzie z nami 2 tyg. Już mu wczoraj powiedziałam, że ma kupić sobie tabsy na uspokojenie. Brać po 2 sztuki i dzielnie znosić moje humory, płacz i radość w razie czego ;p No zobaczymy jak to wyjdzie. Dobrze, że dzisiaj już pogoda inna. Odeśpisz sobie Pierś mnie też kłuje od czasu do czasu. Wtedy naciskam i wylatuje siara. Mam potem spokój. Ostatnio pisałam, że bolą mnie piersi, swędzą i znalazłam na nie sposób. Smaruję brodawki na noc kremem sexy mama bieledna do brodawek w czasie ciąży i po ciąży ten krem jest i duuuża ulga. Tak swoją drogą kupiłam też ten na cellulit z perfecty, smaruję codziennie i gładka fajna skórka Ciekawe czy zdążę pójść na wybory tego 25 października
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Amelia do morfologii nie trzeba być ma czczo
info od hematologa więc chyba prawidłowe. Dzwoniłam do niego popołudniu i mówił że mogę na badania iść jeszcze tego samego dniasrebrna_smuga no ten ptaszek dużo bardziej mi się podoba niż miś Poznanianka jejku jaka Ty musisz być drobniutka! Ja jestem jeszcze niższa od Ciebie (154) a moja normalna waga to 52kg. Teraz juz 60 jeśli na usg widać że mała rośnie to wszystko jest i będzie dobrze mnie już ostatnio lekarz upomniał że mam trochę zwolnić z przybieraniem na wadze...Z tego przelicznika wychodzi że moja by ważyła 3400, idealna waga jak dla mnie Gratuluję zakupów wózków w ten weekend już napewno mama przyjedzie i też kupimy wózek
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
O podrzucę wam jeszcze coś
Dziewczyna super szyje i nie drogo. Sama będę zamawiała literki u niej jak tylko wróci z urlopu. Szyje też rożki itp. https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na IP mi wtedy dali lek rozkurczowy w zastrzyku (ale jakiś inny), bo ból już się wtedy rozkręcił i No Spa, by pewnie nie pomogła. Po zastrzyku przeszło ![]() Cytat:
Ja nastawiam się na kp, aczkolwiek wszystko ma swoje plusy i minusy. Kp niby lepiej, taniej
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) też uważam, że warto się nie poddawać, wiadomo że może być ciężko, ale wszystko jest do przejścia. W szkole rodzenia, do której chodzimy jest coś takiego jak pogotowie laktacyjne, myślę, że jakby było bardzo źle u mnie to skorzystam z ich pomocy ![]() Cytat:
dzisiaj na pewno będzie się lepiej spało może zdrzemnij się w ciągu dnia, o ile potrafisz (ja nie umiem zasnąć jak jest jasno). zdążyć zdążysz, pytanie czy w dwupaku czy sama z Zuzanną w wózeczku
|
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na szczęście mam ten plus, że fotografa mam za męża więc gdzieś pod koniec września ogarniemy sprawę bardzo się cieszę, bo dodatkowo na pewno zrobimy maluszkowi taką sesję noworodkową
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziecie robić sesję w plenerze czy gdzieś w pomieszczeniu? Mnie się marzy plener, ale nie wiem, czy będzie jeszcze pogoda, która na to pozwoli ![]() Mam nadzieję, że się pochwalisz efektami
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyjdzie naturalniej, a dwa za domem mamy piękne łąki, lasy iglaste, to szkoda nie wykorzystać takich widoków do tego wianek i takie sprawy.. ach
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Nasz ślub 16.08.2014 
mam koleżankę, która ma 161 cm i waży 47 kg odkąd pamiętam i też je ile chce i nic ... Dobrze macie

Jak myślicie?

Najbardziej mi szkoda, że nasz fotograf ślubny nie robi za bardzo sesji brzuszkowych, bo przy nim bym się czuła komfortowo i wiem, że nie zapłacilibyśmy dużo.
fajnie ze macie juz jedną rzecz z głowy . moj wozek przyleci do PL pewnie pod koniec września ale zdania nie zmieniam
jeśli na usg widać że mała rośnie to wszystko jest i będzie dobrze
mnie już ostatnio lekarz upomniał że mam trochę zwolnić z przybieraniem na wadze...