- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 10:39   #991
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie

Ja zawsze byłam taka szczupła. Najwięcej wazylam 50kg i to było w 2011 roku czyli rok po poznaniu mojego męża. Teściowa mnie wtedy rozpieszczała ciastami, obiadkami... Nigdy 50kg nie przekroczyłam.
Wzrostu mam 158cm, więc niska jestem.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:42   #992
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Iclosemyeyes, ja mam taki http://akpolbaby.pl/pl/termometry-el...341203692.html ale czy wart polecenia, hmmm raczej mierzy dobrze, ale cud miód to nie jest, kupowałam ponad 4 lata temu, teraz są napewno o wiele lepsze na rynku
Stary 2015-09-02, 10:42   #993
Robusta
Wtajemniczenie

Ehh to masz niezłą przemianę mam koleżankę, która ma 161 cm i waży 47 kg odkąd pamiętam i też je ile chce i nic ... Dobrze macie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:43   #994
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Możliwe, że moja też już leży główką w dół. Sama już nie wiem Ostatnio była ułożona poprzecznie, za tydzień mam wizytę to się dowiem.

Pytanie do słodkich mam: czy robiłyście badanie na hemoglobine glikowaną? Bo nie wiem czy trzeba być na czczo (tak mi się wydaje). Mi diabetolog kazała zrobić to badanie, w przyszłym tygodniu je wykonam.
nie trzeba być na czczo bo to badanie pokazuje jaki miałaś cukier 3 miesiące wcześniej. mi też diabetolog zaraz od razu dała skierowanie na hemoglobine glikowana, chwała Bogu była bardzo niska

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Zleciła po to by sprawdzić wcześniej na jakim poziomie był ten cukier. Czyli wtedy gdy nie miałaś diety i go nie mierzyłaś, ale spoko chyba Czekolada albo któraś z dziewczyn mimo cukrzycy pisała, że miała w normie.
tak, ja miałam właśnie i wynik 4,3% więc cudny, bo norma od 3,9 - 6 % więc ja miałam przy niskiiej granicy i bardzo mnie to ucieszyło. chociaż tyle pozytywnych wiadomości odnosnie cukru

dziewczyny czujecie jeszcze kopniaki ? ja jak jeszcze 2 tyg temu kopała jak najęta, teraz to więcej czuje jej przemieszczanie się i 'naciąganie', kopniaki sporadycznie i delikatniej niż były.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-02, 10:47   #995
olilina
Zakorzenienie

hej, witam się znowu po kilkudniowej przerwie.
Wybaczcie, że Was nie pocytuję, ale nie chcę robić bałaganu i odnosić się do dyskusji sprzed kilku dni

Wczoraj miałam wizytę, Lilka waży około 1600 g. Śmiejemy się, że jak zachowa tempo wzrostu to będzie ważyć jak tata około 2900
Mnie by to akurat pasowało, bo nastawiam się na poród sn

Co do wózka, to jak już kiedyś pisałam jesteśmy zdecydowani na adamex pajero, tylko ciągle gdzieś mi siedzi z tyłu głowy wątpliwość czy nie wybraliśmy za jasnego na okres jesienno-zimowy Jak myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png wózek 88l.png (251,5 KB, 7 załadowań)
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:49   #996
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze byłam taka szczupła. Najwięcej wazylam 50kg i to było w 2011 roku czyli rok po poznaniu mojego męża. Teściowa mnie wtedy rozpieszczała ciastami, obiadkami... Nigdy 50kg nie przekroczyłam.
skoro zawsze byłaś taka szczuplutka to nie ma się co martwić a przecież na wizyty chodzisz i wiesz, że Julia się dobrze rozwija
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, ja mam taki http://akpolbaby.pl/pl/termometry-el...341203692.html ale czy wart polecenia, hmmm raczej mierzy dobrze, ale cud miód to nie jest, kupowałam ponad 4 lata temu, teraz są napewno o wiele lepsze na rynku
w sumie najważniejsze, żeby mierzył temperaturę, a jak masz go ponad 4 lata to znaczy, że się sprawdza. I cena też mi się podoba, inne widziałam po 150 zł...
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny czujecie jeszcze kopniaki ? ja jak jeszcze 2 tyg temu kopała jak najęta, teraz to więcej czuje jej przemieszczanie się i 'naciąganie', kopniaki sporadycznie i delikatniej niż były.
ja ciągle czuję, ale moja jest malutka jeszcze i ma dużo miejsca wiadomo, że im większe dziecko tym mniej kopniaków, bo nie ma jak nóżki za mocno wyprostować

Zaczęłam się zastanawiać nad sesją brzuszkową, spodobały mi się zdjęcia jednej pani fotograf, ale koszt 700 zł w najbardziej okrojonej wersji powalił mnie na kolana
Stary 2015-09-02, 10:52   #997
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła morfologię nie na czczo? Bo ja dziś zrobiłam godzinę po lekkim śniadaniu i nie wiem czy nie wyjdą jakieś cuda...
Morfologii nie trzeba robić na czczo, ale po posiłku należy odczekać 2h.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:54   #998
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes ja kupiłam zwykły na allegro, taki który był najpopularniejszy :P Jak znajdę to dam linka.

Czeekoo ja tak mam, czuję jak się przeciąga i bardzo rzadko silniejsze szturchnięcie. Tylko jak leżę na lewym boku to czuję cały czas jak nogami przebiera. I brzuch teraz faluje tak śmiesznie

olilina fajnie mała już waży Moja tydzień temu miała nie całe 1600gr. Znalazłam taki przelicznik i można sobie obliczyć ile maluszek będzie mniej więcej ważyć na końcu. Oczywiście to tylko szacunkowo. Mnożysz ilość pozostałych tygodni przez 200gr, czyli np. 7tyg x 200 = 1400 i to dodajesz do tej wagi aktualnej 1600

Mnie wyszło, że powinna ważyć do 40 tyg. ok. 3300, tyle samo co ja jak się urodziłam

Nie pomogę z kolorem bo sama mam wózek biały w czarne kropeczki i w zasadzie czyszczenie pozostawiam mężowi jako karę za bycie upartym człowiekiem :P

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-02 o 10:55
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:55   #999
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wtrącę się ,co do tego pośladkowego- czy wiecie ile dzieci właśnie ze wzgledu na trudne porody pośladkowe -się urodziło?Takie dzieciaczki często są niedotlenione,grozi to masą bardzo groźnych powikłań, chodzby porażeniem mózgowym czy tego typu sprawy.
W przypadku wskazań lekarskich nawet nie będę dyskutować z lekarzem, bo nie chcę ryzykować konsekwencji dla dziecka.
Tylko tak jak pisałam - wcześniej położne radziły sobie w inny sposób, była możliwość obrócenia dziecka w brzuchu, teraz tej wiedzy nikt nie posiada. Być może z perspektywy dzisiejszej wiedzy to ryzykowny manerw, nie znalazłam badań.

Cytat:
podczytywałam dziś sierpniówki, jeny jak patrze na to jak sie nam życie zmieni to i sie ciesze, ale mam stracha czy podołam z KP.
Czytam właśnie książkę "Po prostu piersią", jak dla mnie bardzo uspokajająca. Zerknij do niej, jeśli masz obawy.

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam wizytę. Antoś waży już 1300g, serduszko mu pięknie bije, moja szyjka jest w porządku, także tylko się cieszyć.
Spory dzieć i spore zakupy

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
A właśnie widziałam nowość od whisbear wkrótce ma być w sprzedaży, fajna opcja jak komuś nie wpadł w oko miś
Ale cudo Chyba do mnie bardziej przemawia niż miś.

Aasikk Świetny wózek

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
No wiadomo ze cesarka jest duzo drozsza ale to wlasnie z tego powodu w uk cesarek nie robia prawie wcale. Wrecz jest przegiecie i nie robia cc wtedy kiedy wlasciwie powinni ale to co sie dzieje w pl to smieszne i nie logiczne.
Ostatnio przeglądałam stronę gdzierodzic.info - są szpitale w małych miejscowościach z bardzo wysokim odsetkiem cc - ok.80%. Nie uwierzę, że wynika to ze złego stanu zdrowia kobiet lub zamówienia takiej formy porodu (to akurat w Warszawie jest czeste).

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się w końcu na wózek i będzie Bebetto Torino taki jak w załączniku. Jeszcze się prześpimy z tym wyborem i jutro idziemy zamówić, bo czeka się na niego miesiąc i mamy też zniżkę także trzeba wykorzystać.
Wygląda super

Cytat:
Właśnie o Julcie się najbardziej martwię. Żeby wszystko było dobrze i żeby przybierala odpowiednio na wadze. Tyle, że diabetolog mówiła, że mam kontrolować wagę i nie chudnąć. Taa ciekawe jak mam to zrobić
Chodzisz na kontrole i tam ginekolog mówi Ci, czy dziecko ma dobrą wagę, na pewno Julka dobrze się rozwija

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
czemu martwisz się że za wcześnie na takie ułożenie?
Martwię się tymi nagłymi porodami w rodzinie, że może dzieć będzie chciał zbyt wcześnie wyjść na świat. Z drugiej strony pocieszam się, że mimo tego 34-35 tygodnia wszystkie dzieciaki były całkiem spore i wyglądały na donoszone.

Cytat:
Zaczęłam się zastanawiać nad sesją brzuszkową, spodobały mi się zdjęcia jednej pani fotograf, ale koszt 700 zł w najbardziej okrojonej wersji powalił mnie na kolana
Zastanawiałam się, ceny powalają. Koleżanka poleciła mi jedną panią fotograf, muszę napisać z zapytaniem o ceny.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:56   #1000
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
nie trzeba być na czczo bo to badanie pokazuje jaki miałaś cukier 3 miesiące wcześniej. mi też diabetolog zaraz od razu dała skierowanie na hemoglobine glikowana, chwała Bogu była bardzo niska

tak, ja miałam właśnie i wynik 4,3% więc cudny, bo norma od 3,9 - 6 % więc ja miałam przy niskiiej granicy i bardzo mnie to ucieszyło. chociaż tyle pozytywnych wiadomości odnosnie cukru

Ja dokładnie tak samo, bardziej już mi brzuch tylko faluje, widać jak się przemieszcza Mała, wypina, a kopniaków to tak z 1 - 2 dziennie. Ale tak ma być dzieciaczki już mniej miejsca mają
Stary 2015-09-02, 10:57   #1001
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes ja kupiłam zwykły na allegro, taki który był najpopularniejszy :P Jak znajdę to dam linka.

a. I brzuch teraz faluje tak śmiesznie

olilina fajnie mała już waży Moja tydzień temu miała nie całe 1600gr. Znalazłam taki przelicznik i można sobie obliczyć ile maluszek będzie mniej więcej ważyć na końcu. Oczywiście to tylko szacunkowo. Mnożysz ilość pozostałych tygodni przez 200gr, czyli np. 7tyg x 200 = 1400 i to dodajesz do tej wagi aktualnej 1600

Mnie wyszło, że powinna ważyć do 40 tyg. ok. 3300, tyle samo co ja jak się urodziłam
ok dzięki

a ten przelicznik wagi ma sens dopiero od jakiegoś tygodnia czy jak się już weszło w III trymestr to można sobie tak liczyć? Jeśli to drugie to u mnie wychodzi 3400 g, do przeżycia. Ja ważyłam też 3300 ale mąż prawie 4 kg
Stary 2015-09-02, 10:57   #1002
Soul89
Zadomowienie

Cytat:

Ja najmniej ważyłam 54 kg i to było wtedy, kiedy pracowałam prawie codziennie po kilkanaście h Teraz byłam w granicach 56 kg przy wzroście 172 cm, no a teraz dobiłam do 63 w tydzień mi przyszło 2 kg

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 11:02   #1003
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam 158cm, ale zawsze byłam z tych troszkę pulchniejszych. Moja największa waga to 70kg, ale wzięłam się za siebie i najmniej ważyłam 56kg. Ciekawe do jakiej wagi dobije na koniec ciąży

Cytat:

Ja czasami czuję, ale częściej jest to takie wypychanie, przemieszczanie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Co do wózka, to jak już kiedyś pisałam jesteśmy zdecydowani na adamex pajero, tylko ciągle gdzieś mi siedzi z tyłu głowy wątpliwość czy nie wybraliśmy za jasnego na okres jesienno-zimowy Jak myślicie?
My wczoraj wybraliśmy w podobnej kolorystyce, do tego cała biała rama i też się obawiałam, że to się będzie brudzić. Poczytałam opinie i dziewczyny są zadowolone więc się uspokoiłam. Z drugiej strony jak będzie jakaś chlapa czy będzie lał deszcz to nie będziemy wychodzić na spacer tak mi się wydaje
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 11:04   #1004
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Corn, Soul mnie się podoba i miś i ptaszek Znów mam dylemat :P

Iclosemyeyes nie znalazłam na ten temat info ale podejrzewam, że ma to sens w III trymestrze bo wtedy dziecko powinno przybierać po 200gr na tydzień do końca. No i wiadomo każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Soul szczuplutka jesteś, moja szwagierka tak właśnie waży teraz po porodzie i ma tyle samo wzrostu a przytyła w ciąży 10kg.

Ja ważyłam przed ciążą 47-48kg przy 163cm. Od czerwca do sierpnia przytyłam 3kg. Czyli u mnie ta waga rośnie jakby z dzieckiem. Już nie mogę się doczekać aż zacznę ćwiczyć, uwielbiam to i bardzo mi brakuje ruchu takiego porządnego...ostatnio znalazłam zdjęcie mojego brzuszka przed zrobieniem testu, ćwiczyłam wtedy planka i nie wiedziałam że jestem już w ciąży. Miałam taką talię i taki zarys już mięsni Nooooo jeszcze trochę....Już pomijam jak mi się śnią pozy z mężem

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-02, 11:05   #1005
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo. Kopie raczej wieczorem i to delikatniej. A tak to ciągle się wypina, przemieszcza Aż brzuch czasem faluje

Cytat:
Znalazłam taki przelicznik i można sobie obliczyć ile maluszek będzie mniej więcej ważyć na końcu. Oczywiście to tylko szacunkowo. Mnożysz ilość pozostałych tygodni przez 200gr, czyli np. 7tyg x 200 = 1400 i to dodajesz do tej wagi aktualnej 1600

O fajnie, za tydzień sobie policze, bo ostatnie usg miałam na początku sierpnia. Wizytę normalnie miałabym dziś, ale moja lekarka jest na urlopie i dopiero za tydzień mam wizytę, także nie wiem ile mała waży. Aczkolwiek moja lekarka mówi, że mała będzie miała max 2700-2800.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-02, 11:06   #1006
Agusiek89
Wtajemniczenie

Ło mój Boziu, jeśli ten przelicznik jest wiarygodny to moje "Maleństwo" będzie miało prawie 4100g
Stary 2015-09-02, 11:08   #1007
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Martwię się tymi nagłymi porodami w rodzinie, że może dzieć będzie chciał zbyt wcześnie wyjść na świat. Z drugiej strony pocieszam się, że mimo tego 34-35 tygodnia wszystkie dzieciaki były całkiem spore i wyglądały na donoszone.

Zastanawiałam się, ceny powalają. Koleżanka poleciła mi jedną panią fotograf, muszę napisać z zapytaniem o ceny.
rozumiem, ale chyba ułożenie dziecka nie jest przepowiednią do wcześniejszego porodu więc nie ma się co martwić. A przynajmniej masz gwarancję, że nie będzie cesarki ze względu na położenie, bo podobno dziecko obrócone głową w dół bardzo rzadko odwraca się z powrotem głową do góry na pewnym etapie ciąży

Ja patrzyłam na zdjęcia fotograf Barbary Wojtczak i chętnie bym sobie takie zrobiła, ale niestety obecnie mamy tyle wydatków, że nie damy rady Najbardziej mi szkoda, że nasz fotograf ślubny nie robi za bardzo sesji brzuszkowych, bo przy nim bym się czuła komfortowo i wiem, że nie zapłacilibyśmy dużo.
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ja najmniej ważyłam 54 kg i to było wtedy, kiedy pracowałam prawie codziennie po kilkanaście h Teraz byłam w granicach 56 kg przy wzroście 172 cm, no a teraz dobiłam do 63 w tydzień mi przyszło 2 kg
ja to już mam 10 kg na plus przynajmniej tyle było w niedzielę i ważę chyba tyle co mój mąż, ale on jest naprawdę bardzo szczupły i wszystkie kości mu można policzyć
Stary 2015-09-02, 11:09   #1008
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Wychodzą nam różne wagi więc coś musi być na rzeczy

Agusiek wow, no będzie "Maleństwo" hehe

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-02, 11:09   #1009
201802011557
Konto usunięte

Piszecie jak szalone ciezko nadrobic. Ja nie mam czasu tak pisać. Byłam wczoraj znowu u lekarza na badaniu moczu no i nie ma żadnych leukocytów na szczęście, tylko ta krew. Dostałam takiej kolki nerkowej ze dzień i noc miałam z glowy😣 dziś trochę lepiej ale leżę O bolala. Mają mnie zapisać na usg nerek, pewnie trochę poczekam w kolejce chyba to wyjdzie po porodzie. Aj nie dość ze czeka mnie poród to jeszcze tyle bólu czlowiek musi sie nacierpiec przed😕
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 11:11   #1010
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Wychodzą nam różne wagi więc coś musi być na rzeczy

Agusiek wow, no będzie "Maleństwo" hehe
He he oby nie, bo położna mówiła, że waga dziecka ponad 4kg to u pierworódek kwalifikacja do CC
Stary 2015-09-02, 11:14   #1011
monic167
Rozeznanie

dzień dobry w środę

Gratuluje zakupu wozków fajnie ze macie juz jedną rzecz z głowy . moj wozek przyleci do PL pewnie pod koniec września ale zdania nie zmieniam

Cornflower- gdzie tą książkę kupiłaś??

Ja od wczoraj zaciekle czytam bloga o karmieniu piersią, w sumie miałam do tego taki stosunek hmm że jak da radę to będę, a powoli uświadamiam sobie ze warto sie nie poddawać i mieć wiedzę nawet gdyby początki były ciężkie.( to tak przy okazji wpisów sierpniówek, hehe) www.hafija.pl
a Wy chcecie karmić ?
Stary 2015-09-02, 11:14   #1012
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Jestem

Też myślę co raz częściej o porodzie...A nawet nie o samym porodzie bo tu zakładam opcje "jakoś to będzie" ale przeraża mnie co będzie po. Martwię się czy ogarnę a jednocześnie nie chce żeby mi teściowa czy mama pomagała...okropne odczucia.

Jutro wchodzę w 33 tydz. i nadal czuję, że Zuzia siedzi w z lewej strony i jej położenie się nie zmieniło. Za to budzę się przez nią codziennie o 3 nad ranem bo mnie kopie a burczy mi w brzuchu przez to, że "hej" Pisałyście o cc przy ułożeniu pośladkowym, moja gin mówi że pierworódki przy tym ułożeniu cc, jeśli jest to drugie dziecko to można próbować sn. Szczerze mówiąc ja bym się bała bo jak monic wspomniała, bałabym się że dziecko się udusi :/

Dziewczyny jestem w szoku, że to już WRZESIEŃ

Też bym chciała na początku obejść się bez pomocy innych,tym bardziej że mąż chce sobie wolne 2tyg wziąść,właśnie mi mówił że będzie się starał na początku mnie odciążać żebym doszła do siebie,kochany jest ale zobaczymy jak to będzie
Ja też nie mogę uwierzyc jak szybko mija czas,ciąża tak szybko mija mąż często powtarza czy wierze że już niedługo będziemy mieć w łóżeczku małą kluseczkę

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak pójdziemy zamówić wózek to pomęczę pana odnośnie tych fotelików trochę poczytałam i zobaczymy co wybierzemy

Ja się zaraz biorę za przegląd ciuszków dla małej, muszę spisać ile czego mam i co jeszcze trzeba dokupić. A jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia tylko organizacyjne, a potem idę z mamą na zakupy

Dziewczyny a takie rzeczy jak leżaczek bujaczek czy karuzela do łóżeczka to kupujecie od razu czy dopiero jakiś czas po porodzie?

My narazie nie kupujemy,ograniczamy się do rzeczy naprawdę niezbędnych bo trochę z kaską krucho a po drugie to liczymylże ktoś po porodzie Lence sprezentuje leżaczek albo karuzelkę,miło by było

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!
Wpadłam się pochwalić, że wczoraj kupiliśmy wózek
Okazało się, że niedaleko nas jest produkcja i sklep firmowy tutka więc pojechaliśmy. Wybraliśmy ten model (na żywo kolory wyglądają lepiej - od razu wpadł nam w oko).
https://www.google.pl/search?q=tutek...Xbcj69iVOgM%3A
ale, że to sklep firmowy był to mogliśmy trochę pokombinować i zamieniliśmy stelaż na biały - prezentuję się duuużo lepiej niż na tym szarym no i mój mąż mistrz negocjacji wynegocjował mały rabacik także zakupy udane

Co do pepco to ostatnio widziałam tam półśpiochy na 56 po jakieś 5 zł, ale wydawały mi się bardzo malutkie i nie wzięłam.
Muszę jeszcze przejść się i popatrzeć na pajacyki, ale raczej będę już kupować na ok 62.

Lexi ja kupię około 3 miesiąca, wydaje mi się, że dla niemowlaka karuzela i leżaczek są nie potrzebne.

super gratulacje za zakupy,wózek świetnie się prezentuje oby się dobrze sprawował
U mnie w pepco są ciuszki na 56,ale więcej od 62 ost śliczne misiowate kamilezki widzialam i bluzy

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Jaki kupiłaś lezaczek? Proszę pochwal się bo chciałabym szwagra naciągnąć na taki prezent dla Sambora

A to wstydnisie z naszych maleństw,chociaż moje czasem zdarzy się raz na jakiś czas kopnąć przy tatusiu
Też musimy rodzince delikatnie zasugerować taki prezent

Cytat:
o nie i teraz będę miała zagwozdkę czy brać misia czy ptaszka

fajny ten bujaczek

Dziewczyny a termometr kupujecie zwykły elektroniczny czy bezdotykowy?

Ja gdzieś na jakimś wątku wyczytałam dużo dobrych opini o takim GERATHERM NON CONTACT BEZDOTYKOWY,raczej go zamówię

Cytat:
srebrna_smuga, dziękuję za kciuki

Chciałam leżaczek kupić przed porodem, używany, ale nie wiem czy nam finanse na to pozwolą... Najwyżej kupię jak już Julcia będzie na świecie Myślałam też o macie, ale to jak mała będzie miała z 2-3 miesiące. Karuzele nad łóżeczko bym chciała, ale zobaczymy jak z kasą. Może babcia lub dziadek kupią w prezencie

Aasikk, gratuluję zakupu wózka Ten model Tutka bardzo mi się podoba

Zaczęłam dziś 29 tydzień. Albo znów schudłam albo mi waga szwankuje... Najpierw po włożeniu baterii pokazywała 47kg (czyli ze niby to co schudłam na diecie to nadrobilam, bo ostatnio było 46,5kg), a jak potem weszłam to pokazało 45,5kg
Jak wyjęłam i włożyłam baterie to znów pokazało 47kg, a potem znów kilka razy 45,5kg, a w ciuchach niecałe 46kg. Przekladalam wagę w różne miejsca i wszędzie pokazuje 46kg w ciuchach, więc chyba rzeczywiście schudłam Mam już dość - jak nie cukry to waga
Obwód brzucha - 88 cm.

Jej naprawdę chudzinka z Cb ale nie zamartwiak się,oby tylko

malutka rosła a wszystko bedzie ok

A ja się wczoraj mierzyłam z mężem w pępku i wyszło nam tyle samo on się śmiał ale mi do śmiechu nie było bo ma 98 cm

Dziewczyny za mną okropna nic,do 2 nie mogłam zasnąć takie mi duszno było w pokoju chociaż okno otwarte,myślalam że zwariuje przezemnie mąż sie do pracy nie wyspał bo tak się kręciłam,wychodziłam na dwór,drugie okno otwierałam,jeszvze siku przy okazji,zamiastzteraz się wysypiać na zapas to ja takie akcje mam na szczęście dziś już przyjemny chłodek i mam nadzieję że się będzie dobrze spało

Wogóle to od wczoraj też mnie boli lewa pierś,nie wiem co to może być
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 11:26   #1013
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Agusiek to prawda, nie martw się na zapas

monic ja planuję KP ale co wyjdzie? Teraz budzę się codziennie z plamami na koszulce przez siarę. Codziennie też wyciągam zaschniętą. A co jak się okaże, że potem nie będę miała pokarmu? Chociaż już sama nie wiem, moja szwagierka nie miała siary i nie miała też pokarmu. Bardzo chciała karmić i na siłę próbowała a mała się wydzierała bo non stop głodna. W końcu skapitulowała...

Kasiula mój mąż też będzie z nami 2 tyg. Już mu wczoraj powiedziałam, że ma kupić sobie tabsy na uspokojenie. Brać po 2 sztuki i dzielnie znosić moje humory, płacz i radość w razie czego ;p No zobaczymy jak to wyjdzie.
Dobrze, że dzisiaj już pogoda inna. Odeśpisz sobie Pierś mnie też kłuje od czasu do czasu. Wtedy naciskam i wylatuje siara. Mam potem spokój.

Ostatnio pisałam, że bolą mnie piersi, swędzą i znalazłam na nie sposób. Smaruję brodawki na noc kremem sexy mama bieledna do brodawek w czasie ciąży i po ciąży ten krem jest i duuuża ulga. Tak swoją drogą kupiłam też ten na cellulit z perfecty, smaruję codziennie i gładka fajna skórka

Ciekawe czy zdążę pójść na wybory tego 25 października

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-02, 11:31   #1014
fasterka90
Zadomowienie

Amelia do morfologii nie trzeba być ma czczo info od hematologa więc chyba prawidłowe. Dzwoniłam do niego popołudniu i mówił że mogę na badania iść jeszcze tego samego dnia

srebrna_smuga no ten ptaszek dużo bardziej mi się podoba niż miś

Poznanianka jejku jaka Ty musisz być drobniutka! Ja jestem jeszcze niższa od Ciebie (154) a moja normalna waga to 52kg. Teraz juz 60 jeśli na usg widać że mała rośnie to wszystko jest i będzie dobrze mnie już ostatnio lekarz upomniał że mam trochę zwolnić z przybieraniem na wadze...

Z tego przelicznika wychodzi że moja by ważyła 3400, idealna waga jak dla mnie

Gratuluję zakupów wózków w ten weekend już napewno mama przyjedzie i też kupimy wózek
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 11:34   #1015
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

O podrzucę wam jeszcze coś Dziewczyna super szyje i nie drogo. Sama będę zamawiała literki u niej jak tylko wróci z urlopu. Szyje też rożki itp. https://www.facebook.com/handmade.Natali?fref=ts

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-02, 11:34   #1016
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Piszecie jak szalone ciezko nadrobic. Ja nie mam czasu tak pisać. Byłam wczoraj znowu u lekarza na badaniu moczu no i nie ma żadnych leukocytów na szczęście, tylko ta krew. Dostałam takiej kolki nerkowej ze dzień i noc miałam z glowy😣 dziś trochę lepiej ale leżę O bolala. Mają mnie zapisać na usg nerek, pewnie trochę poczekam w kolejce chyba to wyjdzie po porodzie. Aj nie dość ze czeka mnie poród to jeszcze tyle bólu czlowiek musi sie nacierpiec przed😕
Miałam kolkę nerkową w 22 tygodniu... Wiem co to za ból, masakra Współczuję Ci, oby to się więcej nie powtórzyło! Jakby Cię zaczynała nerka boleć to weź No spę, mi tak na IP powiedzieli i jak mnie po kilku dniach znów chwyciło to wzięłam i przeszło A na IP mi wtedy dali lek rozkurczowy w zastrzyku (ale jakiś inny), bo ból już się wtedy rozkręcił i No Spa, by pewnie nie pomogła. Po zastrzyku przeszło

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
He he oby nie, bo położna mówiła, że waga dziecka ponad 4kg to u pierworódek kwalifikacja do CC
Moja lekarka od 4200 zaleca CC.

Cytat:
a Wy chcecie karmić ?
Ja nastawiam się na kp, aczkolwiek wszystko ma swoje plusy i minusy. Kp niby lepiej, taniej , wygodniej. W nocy od razu dziecko przystawiasz. A jak pomyślę, że miałabym w nocy mm przygotowywać i ile kasy idzie na mleko Ale z drugiej strony cycki nie bolą, a tego się obawiam najbardziej, że sutki będę miała poranione i że kp będzie mi sprawiać ból...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-02, 11:36   #1017
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od wczoraj zaciekle czytam bloga o karmieniu piersią, w sumie miałam do tego taki stosunek hmm że jak da radę to będę, a powoli uświadamiam sobie ze warto sie nie poddawać i mieć wiedzę nawet gdyby początki były ciężkie.( to tak przy okazji wpisów sierpniówek, hehe) www.hafija.pl
a Wy chcecie karmić ?
ja chcę karmić, ale dla mnie to taki temat nie wywołujący stresu (może póki co ) też uważam, że warto się nie poddawać, wiadomo że może być ciężko, ale wszystko jest do przejścia. W szkole rodzenia, do której chodzimy jest coś takiego jak pogotowie laktacyjne, myślę, że jakby było bardzo źle u mnie to skorzystam z ich pomocy
Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Ja gdzieś na jakimś wątku wyczytałam dużo dobrych opini o takim GERATHERM NON CONTACT BEZDOTYKOWY,raczej go zamówię

Dziewczyny za mną okropna nic,do 2 nie mogłam zasnąć takie mi duszno było w pokoju chociaż okno otwarte,myślalam że zwariuje przezemnie mąż sie do pracy nie wyspał bo tak się kręciłam,wychodziłam na dwór,drugie okno otwierałam,jeszvze siku przy okazji,zamiastzteraz się wysypiać na zapas to ja takie akcje mam na szczęście dziś już przyjemny chłodek i mam nadzieję że się będzie dobrze spało

Wogóle to od wczoraj też mnie boli lewa pierś,nie wiem co to może być
dziękuję, poszukam go sobie

dzisiaj na pewno będzie się lepiej spało może zdrzemnij się w ciągu dnia, o ile potrafisz (ja nie umiem zasnąć jak jest jasno).
Cytat:
Ciekawe czy zdążę pójść na wybory tego 25 października
zdążyć zdążysz, pytanie czy w dwupaku czy sama z Zuzanną w wózeczku
Stary 2015-09-02, 11:39   #1018
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem, ale chyba ułożenie dziecka nie jest przepowiednią do wcześniejszego porodu więc nie ma się co martwić. A przynajmniej masz gwarancję, że nie będzie cesarki ze względu na położenie, bo podobno dziecko obrócone głową w dół bardzo rzadko odwraca się z powrotem głową do góry na pewnym etapie ciąży

Ja patrzyłam na zdjęcia fotograf Barbary Wojtczak i chętnie bym sobie takie zrobiła, ale niestety obecnie mamy tyle wydatków, że nie damy rady Najbardziej mi szkoda, że nasz fotograf ślubny nie robi za bardzo sesji brzuszkowych, bo przy nim bym się czuła komfortowo i wiem, że nie zapłacilibyśmy dużo.

ja to już mam 10 kg na plus przynajmniej tyle było w niedzielę i ważę chyba tyle co mój mąż, ale on jest naprawdę bardzo szczupły i wszystkie kości mu można policzyć
Mi sesja ciążowa bardzo się marzy ale na szczęście mam ten plus, że fotografa mam za męża więc gdzieś pod koniec września ogarniemy sprawę bardzo się cieszę, bo dodatkowo na pewno zrobimy maluszkowi taką sesję noworodkową Bo takimi rzeczami powoli z mężem się zajmujemy

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-09-02, 11:45   #1019
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Mi sesja ciążowa bardzo się marzy ale na szczęście mam ten plus, że fotografa mam za męża więc gdzieś pod koniec września ogarniemy sprawę bardzo się cieszę, bo dodatkowo na pewno zrobimy maluszkowi taką sesję noworodkową Bo takimi rzeczami powoli z mężem się zajmujemy
ale fajnie, taka sesja noworodkowa to też moje marzenie

będziecie robić sesję w plenerze czy gdzieś w pomieszczeniu? Mnie się marzy plener, ale nie wiem, czy będzie jeszcze pogoda, która na to pozwoli

Mam nadzieję, że się pochwalisz efektami
Stary 2015-09-02, 11:47   #1020
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
ale fajnie, taka sesja noworodkowa to też moje marzenie

będziecie robić sesję w plenerze czy gdzieś w pomieszczeniu? Mnie się marzy plener, ale nie wiem, czy będzie jeszcze pogoda, która na to pozwoli

Mam nadzieję, że się pochwalisz efektami
W plenerze wyjdzie naturalniej, a dwa za domem mamy piękne łąki, lasy iglaste, to szkoda nie wykorzystać takich widoków do tego wianek i takie sprawy.. ach

Aparatka od 15.04.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości