|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Mi się też marzy taka ciążowa sesja
Pytałam naszego ślubnego fotografa, ale on takich sesji nie wykonuje... Nikogo też mi nie polecił, powiedział jedynie, że podobno lepsze w tej działce są kobiety. Jedna z koleżanek z pracy mojego męża zajmuje się fotografią, ale nie wiem ile by sobie za taką sesję zażyczyła. Brat mojego męża też się trochę interesuje fotografią, robi fajne zdjęcia, ale chyba bym się wstydziła przed nim z gołych brzuchem paradować I w ogóle nie wiem czy mój mąż by był chętny w takiej sesji uczestniczyć - raczej nie
|
#1022 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z braku laku zdecyduję się chyba na ten: http://www.ceneo.pl/34824326 Cytat:
Zważ się jeszcze za kilka dni i jak dalej będzie waga spadać to chyba najlepiej jak to z lekarzem skonsultujesz? Pewnie będzie w stanie Cię uspokoić Cytat:
Jaka jestem szczęśliwa, że w końcu jest chłodniej!
|
||||||||
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie sama zrobie sesję z Tżtem
statyw pójdzie w ruch ;p
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej mi się podobają takie jak jest sama kobieta, ewentualnie z mężem fotka jak trzymamy razem ręce na brzuchu i dłonie są ułożone w serduszka ![]() faktycznie chyba kobiety lepiej robią takie sesje, przynajmniej wszystkie te które mi się podobały do tej pory wyszły spod ręki kobiety fotografa. Cytat:
w ogóle widzę, że to jest jeszcze inny rodzaj termometru, taki do ucha, ja myślałam o takim przykładanym do czoła
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zapomniałam Wam napisać - dziś rano opowiadałam mężowi o szkole rodzenia (wczoraj był tak padnięty, że poszedł bardzo wcześnie spać) i mówię mu, że było 5 par i ja. A on do mnie: "to tylko Ty sama byłaś, bez męża? Głupi ten Twój mąż, że nie poszedł" Także chyba zrozumiał i będzie ze mną chodził ![]() A co do mojej wagi to na pewno wspomnę o tym lekarce za tydzień na wizycie, ciekawe co ona na to powie. Wcześniej była zdania, że jeśli waga matki stoi w miejscu, a dziecko przybiera odpowiednio, to wszystko jest ok. Tylko, że ja nawet nie wiem ile mała teraz waży i trudno mi samej ocenić czy przybiera dobrze (w 24+1 miała 675g).
|
|
#1027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakoś nie jestem jeszcze nastawiona![]() Nasi "ślubni" fotografowie robią też sesje ciążowe i dziecięce i jako ich para młoda mielibyśmy taniej, tylko muszę dopytać dokładnie jak to wygląda. I sama nie wiem czy ciążowa czy niemowlęca.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko on też z tych szczuplejszych![]() ja się bardzo nastawiam na karmienie piersią. Mam nadzieję, że mi się uda, w każdym razie nie mam zamiaru się zniechęcać po pierwszych niepowodzeniach. Mój mąż chciał iść do komisji, ale przemyślał sprawę i stwierdził, że przecież mogę wtedy rodzić ![]() Ostatnio w nocy śniło mi się, że urodziłam 5 września... I wczoraj mąż mi mówi - chyba na 5 września mieliśmy coś zaplanowane, a ja mu mówię - tak, poród |
|||||
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, w przyszłym tygodniu wszystko sprawdzisz i będziesz na pewno spokojna
|
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I może faktycznie trochę racji w tym jest, że kobiety bardziej nadają się do tego typu zdjęć. Mój mąż na początku był trochę przerażony min pierwszą sesją z noworodkiem , no ale powoli jakoś się w to wdrożył ja mu pomagam, i powoli przejmuję stery w tej dziedzinie cóż będziemy mieć małego modela to na nim będziemy ćwiczyć..
|
|
#1030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie wszystko dobrze, też miałam schizy i nie potrzebnie ![]() Cytat:
Pocieszę, że ma być jesień w miarę ciepła więc może nie za często będzie trzeba :PZ tą datą to ja się nie śmieje, to podświadomie może być :X Mnie się śniło ostatnio, że urodziłam 22 października i najśmieszniejsze jest to, że nigdy nie śni mi się poród Zawsze już jestem po, leżę na łóżku, mam Małą obok i męża i gadam do niego "Zuzia cała po Tobie". Mojemu też się śni podobnie, że już jestem po :XSesja brzuszkowa to super pomysł. Może poproszę siostrę to mi cyknie w parku parę fotek
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do sesji brzuszkowych, to ja mam już jedną
bratowa mi zrobiła na polu wśród drzew i traw Wszyscy się zachwycają moimi zdjęciami a moim zdaniem są takie normalne Wtedy jeszcze mniejszy brzuszek miałam. Chciałabym jeszcze jedną taką sesję już z większym brzuszkiem i moim mężem
|
|
#1032 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam krem z perfecty na rozstępy i jak dla mnie bardzo dobry,ładnie pachnie,szybko się wchłania i nawilża dobrze Mnie ta pierś nie swędzi tylko jest twarda,boli przy dotykaniu,narazie żadnej siary nie mam ale mam nadzieję że pokarm po porodzie się pojawi Cytat:
Też chcę karmić malutką piersią,ale obawy duże mam bo piersi mam małe a sutki bardzo wystające i drażliwe,nie daje ich mężowi dotknąć i narazie nie wobrażam sobie jak Lenkę będę przystawiać ![]() Cytat:
wow ale super sprawa ja może pomyślę o sesji z malutką po porodzie,może znajdziemy kogoś kto za rozsądną cenę fajne fotki nam cyknie,wspaniale by się to potem ogądało![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
możesz się pochwalić fotkami chętnie popatrzymy
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula, mnie też bardzo bolało jak karmiłam, mąż polecial po nakładki i było super, kilka dni ich uzywalam a jak się sutki przyzwyczaiły to karmiłam juz bez
u mnie nakładki tym razem były nr 1 na liście wyprawkowej
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Taką oto mam pamiątkę
Tak jak wyżej napisałam, moim zdaniem nic specjalnego, ale każda osoba której pokazywałam była zachwycona i napatrzeć się mogła ![]() DSC_0154a.jpg DSC_0158.jpg
|
|
#1035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie jak czytam o pranionych brodawkach to szok ![]() ale czego się nie robi dla maleństwa,zobaczymy jak to będzie,najwyżej będe męża wysyłać do apteki po takie nakładki
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęć na telefonie nie widzę, później nadrobie.
Mąż dzwonił i pytał w jakie dni mam zajęcia ze szkoły rodzenia i do kiedy trwają, bo będzie z szefem rozmawiał W weekend są w Poznaniu w sklepie dziecięcym (Pati i Maks) targi dziecięce. Będą promocje na wybrany asortyment, będą też konkursy z nagrodami. Chciałam jechać w jeden dzień (bardziej nastawialam się na niedzielę), a mój mąż mi właśnie powiedział, że pojedziemy i w sobotę i w niedzielę, żeby mieć większe szanse na wygraną
|
#1038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa
|
|
#1041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój dzieć też ma zadatki na podobnego klocka.Pocieszyła mnie położna na szkole rodzenia - odpowiednia pozycja sporo pomaga przy porodzie nawet dużych dzieci. Moja koleżanka, bardzo szczupła i drobna urodziła dziecko o wadze 4500g. Podziwiam ją. Cytat:
Tutaj link do książki. Cytat:
![]() Mnie koleżanka polecała Pracownię Joanny - piękne zdjęcia. Co do sesji noworodkowych - liczę po cichu na to, że termin urodzin dziecka pokryje się z warsztatami fotograficznymi z takich sesji, wtedy szukają małych modeli. Warto się rozglądać. Cytat:
![]() Fajnie wyszło z mężem ![]() Agusiek Bardzo naturalne i urocze zdjęcia. A propos sesji ciążowych - zerknijcie na taką inspirację: Tutaj sesja brzuszkowa autorstwa Beaty Wojtczak, która mnie oczarowała - lawenda i piękna mama
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo fajny pomysł na sesję ![]() Dziewczyny w pepco jest teraz taka promocja: http://www.pepco.pl/gazetka/6
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
U Was w szkole rodzenia też jest gimnastyka? U mnie jest dwa razy w tygodniu - w środy i piątki, ale do południa. Po 31 tygodniu jest bezpłatna, a wcześniej 10zł za 1 zajęcia. Może po tym 31 tygodniu będę chodzić, ale jeszcze się zastanowię.
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat tej sesji nie widziałam, przepiękne otoczenie u mnie są 3 zajęcia gratis, ale nie wiem czy skorzystam, bo mam słaby dojazd na miejsce... Chyba że będę w centrum przy okazji jakichś załatwień to może się przejdę.
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
cornflower piękne te zdjęcia z inspiracji
zrobimy sobie z tz sami parę zdjęć jak już drzewa będą kolorowe, uwielbiam jesień mamy dobry aparat więc myślę że damy rade.Agusiek Twoje zdjęcia też bardzo ładne ![]() Mama kupiła dzisiaj kombinezon dla małej o śpiworek a mój 8letni brat kupił pierwszą zabawkę dla siostrzenicy z własnego kieszonkowego I przy okazji zdjęcia z "sesji" na której chociaż trochę widać brzuszek jedno już kiedyś wrzucałam
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne te sesje wrzucacie ja raczej nie będę robić sesji brzuszkowej, ale nad zdjęciami noworodka się zastanowię. One są takie cudowne fasterka super zakupy skąd jest śpiworek i kombinezon?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-09-02 o 15:03 |
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A psiak rzeczywiście kradnie całą uwagę.Cytat:
Niestety ja też mam kiepski dojazd autobusem, a samochód odpada. Tutaj jest lista miejsc z zajęciami w Krakowie, może coś Ci spasuje z lokalizacją. Jeśli mam coś doradzać, na pewno lepiej wcześniej, ale po 31 tygodniu to też dobry czas. Gorzej wg mnie zaczynać na końcówce ciąży (ok 36-37 tygodnia), wtedy jest sporo ciężej z poruszaniem i kondycją, trudniej też uporać się z pewnymi dolegliwościami.
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie proste zdjęcia a tyle w nich uroku
Wyglądasz ślicznie cornflower_girl gin kazała mi się oszczędzać Właśnie skończyłam sprzątać i rwa daje mi popalić...fasterka fajne zakupy I jakie urocze zdjęcia ![]() Kupiłam "dziecko" i tam jest kupon na dział dziecięcy na -20%. Podobno jest też przez fb dostępny A na dział dla dorosłych przez newsletter 25% i kupię sobie u nich staniki do karmienia bo robią furorę Jennyyy ja jestem ciągle głodna o co chodzi
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-02 o 15:14 |
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi a gdzie widziałaś ten śpiworek? lexiepytała a ja niestety nie wiem gdzie mama te rzeczy kupiła, jest na stałe w Niemczech. Kupiła też dwie grube czapki ostatnio
Co chwile z resztą coś kupuje,teraz przyjedzie to jeszcze dużo kupimy,przede wszystkim wózek, jest bardzo zaangażowana a najpierw nie była zadowolona że będzie babcią. Tato odwrotnie, tak się cieszył, chwalił, obiecywał a teraz ani nie zadzwoni,nie zainteresuje się,nie przyjedzie. Jestem taka na niego zła że aż mi się w nocy śniło że się z nim kłóce. I aż krzyczałam przez sen.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

Pytałam naszego ślubnego fotografa, ale on takich sesji nie wykonuje... Nikogo też mi nie polecił, powiedział jedynie, że podobno lepsze w tej działce są kobiety.
Nasz ślub 16.08.2014 

fajnie ze macie juz jedną rzecz z głowy . moj wozek przyleci do PL pewnie pod koniec września ale zdania nie zmieniam
statyw pójdzie w ruch ;p
Teraz byłam w granicach 56 kg przy wzroście 172 cm, no a teraz dobiłam do 63 

Właśnie skończyłam sprzątać i rwa daje mi popalić...