Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 12:26   #1981
koktajlowa7
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja juz kupilam na ebayu,teoretycznie uzywana ale nie ma zadnego sladu i dobrze dziala,angelcare 401,tak naprawde innej nie brałam pod uwage.
Ty w liceum jestes?
W szkole policealnej.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Przeziębilam się dziewczyny :-( gardło mam zaladowane i chrypie.. Czuję się jak na angine..
Kuruj się herbatką malinową i tabletki Prenalen na gardło, bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula ja licze ze w piatek wyjde.
Ua00 bhp bardzo dobry zawod.

Wstawiam wam zdjecie sniadania, masakra

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
O matko :O co to ma być. Niech tam mąż o Ciebie zadba.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A co myślicie o: Technik Informatyk?
Problem z zatrudnieniem.. jak już chcą gdzieś to po studiach. Ewentualnie jakieś zlecenia na zrobienie stron ale to mało opłacalne.
Ja polecam kierunki medyczne, po nich zawsze jest zatrudnienie typu technik farmacji, rejestratorka medyczna, asystentka stomatologiczna albo technik elektroradiolog.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie bedziecie robic dzieciaczkom jakies dodatkowe szczepienia oprocz tych podstawowych? Typu rotawirusy itd
Tylko podstawowe.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:28   #1982
Dotka90
Zakorzenienie

Koktajlowa, maz bedzie dopiero kolo 17-18, gdyby nie to ze do laski obok przyszla mama i ona mi kupila drozdzowke to byloby slabo

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:28   #1983
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mój kocha się w jelitach, szczególnie jak jesteśmy poza domem :/

Dotka ależ zdrowe i zbilansowane śniadanie! Czego na tej tacce nie ma!
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja jestem po polowkowych i wszystko w porzadku, dzidzia troche wieksza niz termin ale no to juz roznie bywa.
No i na 90 % bedzie coreczka tatusia
Aaale super! Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Poważnie, myślałam że czasy takich śniadań juz minęły. Ciekawe jak obiad.
Jest taka akcja "dałam życie, umrę z głodu" dot. jedzenia na porodówkach. Polecam
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No mnie przeraża te 16 tygodni do świąt
Jutro będę już w 24 tc, co oznacza jakieś 16 tygodni do porodu, co oznacza panikę

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:34   #1984
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieta moze wczesnie chodzi spac i chce zeby ladnie jej sie wszystko strawilo
No właśnie ona chodzi spać zazwyczaj około 24 i śpi do 10.

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
UAO, jak mu idzie?
chyba zapomniał, że obiecywał..
wczoraj mu to powiedziałam to na mnie nawrzeszczał, że ja też mam się starać..

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły te poduszki typu rogal
Jakie macie wypełnienie takiej poduszki? Styropianowym granulatem? Czy czymś innym?
A i ktoś zamawiał z tym kocykiem, ale nie pamiętam kto Czy można prosić o link?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:34   #1985
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Harriet - faktycznie ja bym zaczęła panikę Mi za 16tyg zostanie jeszcze 4
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:39   #1986
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

UAO, serio? Musi naprawdę się pilnować... co do granulatu, to mam wlokninę silikonową.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Mi za 16 tyg stuknie 39 tydzień skończony i pewnie kilka nieprzespanych nocy z bejbikiem

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:41   #1987
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły te poduszki typu rogal
Jakie macie wypełnienie takiej poduszki? Styropianowym granulatem? Czy czymś innym?
ja zamawiałam stąd http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...046409041.html
Stary 2015-09-02, 12:50   #1988
kogielmogiel
Rozeznanie

My tez zwykle odwiedziamy w święta obie rodziny, zobaczymy jak bedzie w tym roku, czy bede miala sile jechac te 60 km
Ja jeszcze sie nie rozgladalam za zadna wyprawka, ale może cos na urlopie sie uda zobaczyc.
Stary 2015-09-02, 12:51   #1989
ahnessy
Rozeznanie

uff nadrobiłam Was
wyprawiłam TZ do pracy - rok szkolny się zaczął, tylko ja siedzę w domu, tak mi było wczoraj przykro że moja klasa rozpoczyna naukę z innym nauczycielemale zdrogiej strony koleżanka mi powiedziała że ona z drugim dzieckiem do pracy chodziła i łobuz straszny a z pierwszym siedziała w domu i anioł z nieba więc się tak pocieszam

Dotka fajnie że z dzidzią wszystko w porządku, oby cię szybko wypuścili bo z głodu umrzesz
Do wyprawki trzeba dopisać zapasy spożywcze na czas pobytu na porodówce - masakra i czekam z niecierpliwością no fotkę obiadu

Cytat:
Dzieki dziewczyny za gratulacje, myslimy o Karinie, chociaz to na razie tylko pomysł
zawsze mi się podobało to imię i jeszcze Jowita choć decyzja jeszcze nie podjeta

Gratuluję nowych tygodni i miesięcy
Czarnula a Tobie również córeczki Ja mam dziś połówkowe i mam nadzieje że moja córa też się potwierdzi

Ktoś pisał o Lenorze Spring (przepraszam ale za dużo postów nabazgrałyście żebym ogarnęła wszystko) też go używałam ale raz na promocji kupiłam niebieski cocolino i jak dla mnie jest o wiele lepszy ale to kto co lubi

Moja siostra skończyła szkołę policealną na kierunku asystentka stomatologiczna i nie miała kłopotów ze znalezieniem pracy, jest bardzo zadowolona - ten kierunek jest roczny a dwuletni to higienistka stomatologiczna i po tym ma się uprawnienia do wykonywania pewnych zabiegów (osuwanie kamienia i osadu np)więc można sobie dorobić

Z tego co wiem u nas kierunek opiekunka dziecięca jest w Policealnej Szkole pracowników służb medycznych - nad żłobkami "opiekę " sprawuje nie MEN tylko NFZ dawniej w żłobkach pracowały pielęgniarki więc jeśli ktoś czuje powołanie do pracy w żłobku to musi ten kierunek skończyć - 2 lata a pedagogika op-wych 3 lata sam licencjat
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 12:52   #1990
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Koktajlowa, maz bedzie dopiero kolo 17-18, gdyby nie to ze do laski obok przyszla mama i ona mi kupila drozdzowke to byloby slabo

To dobrze, że chociaż drożdżówka jest

ahnessy przerwałaś szkołę?

Edytowane przez koktajlowa7
Czas edycji: 2015-09-02 o 12:54
Stary 2015-09-02, 12:58   #1991
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Ktoś pisał o Lenorze Spring (przepraszam ale za dużo postów nabazgrałyście żebym ogarnęła wszystko) też go używałam ale raz na promocji kupiłam niebieski cocolino i jak dla mnie jest o wiele lepszy ale to kto co lubi

Z tego co wiem u nas kierunek opiekunka dziecięca jest w Policealnej Szkole pracowników służb medycznych - nad żłobkami "opiekę " sprawuje nie MEN tylko NFZ dawniej w żłobkach pracowały pielęgniarki więc jeśli ktoś czuje powołanie do pracy w żłobku to musi ten kierunek skończyć - 2 lata a pedagogika op-wych 3 lata sam licencjat
Ja pisałam. Na początku mojej kariery jako gospodyni domowa zakochałam się w tym zapachu, zrobiłam zapas na rok i teraz wykańczam (z bólem!) ostatnią butelkę. Teraz spróbuję czegokolwiek innego, byle nie tego śmierdziela (jak dla mnie).

Hmm, ja myślałam moją logopedię właśnie podciągnąć pod żłobek, fajnie by było mi więc zrobić tą opiekunkę... Pomyślę

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:02   #1992
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć wczoraj byłam u gin i potwierdziła duży dorodny siusiak raczej nie powinien odpaść
no i glukozę mam zrobić w połowie września. ....
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:04   #1993
czarnulax
Zakorzenienie

ahnessy powodzenia na wizycie
Stary 2015-09-02, 13:09   #1994
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
ahnessy przerwałaś szkołę?
jestem na l4 od czerwca, miałam nadzieję wrócić do pracy we wrześniu ale nie wyszło niestety już po pół godzinie siedzenia brzuch mi twardnieje a w szkole wiadomo z maluchami 5 godzin na nogach i bez przerw na siku nawet bo dyżur na korytarzu
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Hmm, ja myślałam moją logopedię właśnie podciągnąć pod żłobek, fajnie by było mi więc zrobić tą opiekunkę... Pomyślę
Logopedia to dobry kierunek choć ciężki, coraz więcej dzieci ma wady wymowy. Ehh ciężko wspominam logopedie na studiach a to tylko 1 semestr był podziwiam
Coś takiego znalazłam:
Opiekun w żłobku i klubie dziecięcym. Wykształcenie, kwalifikacje, doświadczenie. a) Kto może być opiekunem.
Wymagania dla opiekunów w żłobkach i klubach dziecięcych są takie same. Opiekunem w żłobku lub klubie dziecięcym może być osoba posiadająca kwalifikacje: pielęgniarki, położnej, opiekunki dziecięcej, nauczyciela wychowania przedszkolnego, nauczyciela edukacji wczesnoszkolnej lub pedagoga opiekuńczo-wychowawczego. Ponadto, opiekunem może być także osoba, która posiada co najmniej wykształcenie średnie oraz:
- co najmniej dwuletnie doświadczenie w pracy z dziećmi w wieku do trzech lat lub
- przed zatrudnieniem jako opiekun w żłobku lub w klubie dziecięcym odbyła 280-godzinne szkolenie, z czego co najmniej 80 godzin w formie zajęć praktycznych, polegających na sprawowaniu opieki nad dzieckiem pod kierunkiem w pełni wykwalifikowanego opiekuna.

Ale z logopedą to inna sprawa raczej nie musisz mieć dodatkowych kwalifikacji (moje zdanie) chyba że chcesz być wychowawcą
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:10   #1995
mojakaren
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52613996]Ja chodzę do polocealnej na farmacje, jest to państwowa szkoła, a nie płatna typu Żak itp i w sumie jestem zadowolona. Zamierzasz isc od tego września? A ogarniesz potem zajęcia? [/QUOTE]

Żak ma w ofercie kierunki bezpłatne i płatne. Także to zalezy, jaki sobie wybierasz.

Cytat:
Jest dziewczynka, potwierdzona, widziałam Ale nie chciała się pokazać na początku, zakrywała się cały czas nóżką W końcu lekarz ją "złapał"
kinga dopisz mi kolejną wizytę na 29.09
gratuluję!!!!

Cytat:
A ja wlasnie sie ostatnio dowiedzialam ze moja siostra robi paczki po swojej corci i sprzedaje na allegro. Przykro mi sie zrobilo jak nie wiem... szczerze mowiac troszke liczylam na to ze czesc ciuszkow bede miala od niej i zreszta kiedys o tym wspominala a tu taka niespodzianka:-(
z jednej strony rozumiem Twoje rozczarowanie, ale z drugiej wiadomo, że ona też na te ciuszki wydała mnóstwo kasy i pewnie chce żeby choć część się zwróciła...

Cytat:
Postanowiłam, że pójdę do szkoły policealnej. Na rok bądź dwa. Żeby chociaż coś robić, doszkalać się. Studia mogą poczekać. To jest ostatni dzwonek, żeby się zapisać, bo już wrzesień. Chciałam się was zapytać jaką szkołę policealną polecacie? A nad kierunkiem jeszcze się zastanowię.
Polecam ŻAKA Ma w swojej ofercie mnóstwo kierunków głównie bezpłatnych (są tez płatne, ale wszystko jest wyłuszczone na stronie) za to jeśli jest napisane, że NAUKA ZA DARMO to faktycznie tak jest (do umowy dostaniesz dokument gwarancyjny więc masz podkładkę na piśmie). I daję sobie dwie ręce i głowę uciąć, że jak kierunek jest bezpłatny to nie zapłacisz ani grosza

Z bezpłatnych możesz wybrać szkołę jednoroczną lub dwulenią. Z jednorocznych bardzo fajnym kierunkiem jest FLORYSTKA. Z dwuletnich największa populrnoscią zawsze cieszy się TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH, ale też RACHUNKOWOŚĆ, ADMINISTRACJA, INFORMATYKA i inne. One są naprawdę za darmo

Po skończeniu szkoły typu w/w możesz uzyskac tytuł technika (zdajesz państwowy egzamin MEN i jak zdasz uzyskujesz PRAWO DO WYKONYWANIA ZAWODU i to nie jest żadna ściema).

Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to służę pomocą

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Denerwowałam się dzisiaj bo nie wiedziałam jak w szkole zareagują... okazało się, że wszystko spoko jak tylko dam radę.

Ale jestem załamana bo z nerwów rozbolała mnie głowa i żołądek
Zaczęło się wszystko pieprzyć boli wszystko dalej, w dodatku zaczęłam wymiotować od tak po prostu, dalej mi niedobrze... zaparzyłam mietę ale mam wrażenie, że nawet ona się nie przyjmie. Jutro na 8, a ja nie wiem co się ze mną dzieje
i jak się dzisiaj czujesz? przeszło coś? Pewnie to stres lub coś nieświeżego + te wczorajsze upały

Cytat:
Czarnula ja licze ze w piatek wyjde.
Ua00 bhp bardzo dobry zawod.

Wstawiam wam zdjecie sniadania, masakra
Dotka ja bym tego nawet przystawką do śniadania nie nazwała

Cytat:
A co myślicie o: Technik Informatyk?
jak pisałam wyżej - fajny kierunek

Cytat:
My zawsze spędzamy święta tak samo. Najpierw idziemy na kolację do teściowej, a potem do mojej mamy. W tym roku pewnie też tak spędzimy. Chyba, że się wyprowadzę do tego momentu.. obiecywał, że się zmieni.
a co się dzieje? ostatnio było już fajnie?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:32   #1996
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
z jednej strony rozumiem Twoje rozczarowanie, ale z drugiej wiadomo, że ona też na te ciuszki wydała mnóstwo kasy i pewnie chce żeby choć część się zwróciła...

Oczywiscie ze tak i sie z Toba zgodze i nic w tym zlego ze chcialaby odzyskac jakas czesc kasy. Tylko ze ja o nic sie nie prosilam, nawet nie zaczynalam tematu jej ubranek itd. Kiedys rozmawialysmy no i mowie ze musze zaczac robic wyprawke dla malucha. A ona- "ale po co przeciez po malej mam tyle ubranek a jak bedzie dziewczynka to nic nie bedziesz musiala kupowac" no to po takim tekscie moglam sobie co nie co pomyslec...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć wczoraj byłam u gin i potwierdziła duży dorodny siusiak raczej nie powinien odpaść
no i glukozę mam zrobić w połowie września. ....
Super! Gratuluje syneczka

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

Ja jestem po polowkowych i wszystko w porzadku, dzidzia troche wieksza niz termin ale no to juz roznie bywa.
No i na 90 % bedzie coreczka tatusia
A Tobie coreczki oczywiscie

Ale fajnie ze juz wiecie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 13:33   #1997
czarnulax
Zakorzenienie

Ja przed kolejną wizytą muszę też krzywą cukrową zrobić
będzie słodko
Stary 2015-09-02, 13:40   #1998
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
i jak się dzisiaj czujesz? przeszło coś? Pewnie to stres lub coś nieświeżego + te wczorajsze upały
Lepiej, rano przeszło ale teraz na nowo mnie głowa rozbolała. Może to przez te skoki temperatur, wczoraj było 35 stopni, a dzisiaj jest tylko 15 stopni..
Stary 2015-09-02, 14:01   #1999
uaoo
Zakorzenienie

Przyszedł tż z pracy. Jemy obiad w ciszy. Po chwili rzuca tekstem: 14 września zaczynam urlop, wziąłem dwa tygodnie, a na 3 dni jedziemy odpocząć do Łeby. Boziu, nie ogarniam go.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-02, 14:09   #2000
Dotka90
Zakorzenienie

Ja mam wrazenie ze u Was komunikacja lezy.

Stary 2015-09-02, 14:15   #2001
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tez mi się tak wydaje.. jedno i drugie chowa swoje "ale" i to się tak zbiera i kumuluje tak się nie da
Stary 2015-09-02, 14:35   #2002
niepozorna
Zakorzenienie

Cześć Kochane Melduję, iż wróciłam Na wakacjach niestety nie udało mi się złapać wifi więc mam ponad 1000 (!!!) postów do nadrobienia.
Byliśmy dzisiaj rano na wizycie u gin no i mamy chłopca
Jest już całkiem spory - waży 430gram. Wszystko jest w porządku TŻ dumny jak paw

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 14:42   #2003
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Cześć Kochane Melduję, iż wróciłam Na wakacjach niestety nie udało mi się złapać wifi więc mam ponad 1000 (!!!) postów do nadrobienia.
Jest już całkiem spory - waży 430gram. Wszystko jest w porządku TŻ dumny jak paw
Gratulacje synka
Odpoczelas na wakacjach ?
Stary 2015-09-02, 14:48   #2004
Dotka90
Zakorzenienie

Niepozorna gratki!

Stary 2015-09-02, 14:50   #2005
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje! a wakacje jak się udały?
Stary 2015-09-02, 14:51   #2006
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niepozorna super że synek i już kawał chłopa
Stary 2015-09-02, 15:07   #2007
niepozorna
Zakorzenienie

Dziękuję
Wakacje bardzo udane, chociaż było koszmarnie gorąco - przed naszym wyjazdem zapowiadali 26-27 stopni, a było o 10 więcej... Ale parasol i morze/basen i jakoś się dało wytrzymać
Hotel bardzo ładny, czyściutki, jedzenie dobre. Naprawdę wróciliśmy zadowoleni

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 15:08   #2008
uaoo
Zakorzenienie

nie wiem co leży, ale mi smutno że nie możemy się dogadać.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-02, 15:09   #2009
Dotka90
Zakorzenienie

Ua00 ale siadlas i wprost powiedzialas co Ci sie nie podoba i czego oczekujesz?

Stary 2015-09-02, 15:15   #2010
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

Dotka, a jak obiad pewnie już był?

Cytat:

[/COLOR]Mam pytanie do dziewczyn, które zakupiły te poduszki typu rogal
mam dokładnie tą samą do czarnulax wstawiła

Cytat:
Ja przed kolejną wizytą muszę też krzywą cukrową zrobić
będzie słodko
Ja też, a tak bardzo cukru nie lubię.

Cytat:
Gratuluję synka
Na wakacjach odpoczęliście, pogoda dopisała?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości