|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
możemy wszystkie szybciej albo później + - 2 tygodnie ja liczę że wcześniej,ale zobaczymy jak to będzie ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jestem zaskoczona bo moje wielkie balony mieszczą się w L i obwodowo mam jeszcze zapas i myślę że jak mi mleko dojdzie to też będą ok Jakby co mam mitex też miękki i gatty sportowe w których będę spać i cycka da się bez problemu wyjąć i tak czy siak dam radę a po porodzie wybiorę się na dobranie porządnego sztywnego pewnie alles Cytat:
Sweet, w ogóle wszystkie ciuszki fajne. Jaki rozmiar masz wypisany przy tych skarpetach - tylko new born czy jest coś po prawej w górnym rogu ? Bo właśnie chciałam skarpetek szkrabowi dokupić, ale stałam przy tych rozmiarach i nie ogarniam tej skarpetkowej rozmówki, a chciałam kupić takie z supermenem BTW - fajne pazurki Ja rano dzisiaj miałam przygodę z pobraniem krwi i generalnie nie wchodząc w szczegóły ( za dużo tłumaczenia ) - "szefowa gabinetu pobrań" tak mnie zdenerwowała, że się poryczałam i nie mogłam się uspokoić. Koniec końców jej pracownice stanęły na głowie, żeby pójść mi na rękę i doprowadziły do końca sprawę po mojej myśli - mimo że ich szefowa powiedziała że się nie da ![]() Wszystko to pikuś - normalnie bym się nie przejęła, ale te wstrętne hormony tak działają że płakałam i przestać nie mogłam - jak ten dzieciak, mimo iż to było tak irracjonalne - z powodu pierdoły - aż mi teraz jest wstyd Pół godziny później jeszcze usiadłam w samochodzie i jak pisałam o tym TŻ to mi łzy leciały ... W ogóle Wam się mamy przedszkolaków nie dziwie, że płaczecie !!! Rozstanie z dziećmi w ciąży musi być faktycznie ogromnym przeżyciem, jak ja się popłakałam bo babka na mnie nakrzyczała ![]() EDIT : Tośka - super że się wszystko dobrze skończyło ! Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-09-02 o 18:46 |
||
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak myślę bo non stop mam przepowiadacze,do tego dziecko intensywnie sobie ćwiczy i na dodatek chyba mam skurcze ale na szczęście rzadko. Nie jestem pewna czy to to,dopiero będę miała pewność po pierwszym ktg
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby co to ja też planuje rodzić SN, ale jak Was czytam to strach mam tylko dlatego, że ja nie mam żadnych przepowiadaczy. Czasami mi się lekko brzuch spina i czuje delikatny ból, ale to chyba nie to ?
![]() Chyba że ja nie ogarniam, że to to - jakoś założyłam że to są konkretne spięcia i bolą. Generalnie mam wrażenie że moja macica nie ćwiczy, a termin za niecały miesiąc. |
|
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przed pierwsza ciaza bralam caly czas harmonet
pozniej zaszlam i jak karmilam to bralam jakies dla karmiacych jak odstwialam mlodego zaczelam odrazu braz harmonet i po roku zaczely sie akcje z plamieniami najpierw zadko a 2 lata temu coraz czesciej ostatni rok nie bralam wcale, libiodo wzorslo ale plamienia sie nasilily ;p wiec teraz po porodzie zaczne od tych jendoskladnikowych ale nie wiem czy mi beda sluzyc Cytat:
![]() Cytat:
![]() agatka ale sie obkupilas toska niepowazne ale dobrze ze sie wszytko dobrze zakonczylo i ze mlody nie przezyl tego zle |
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez nastawiam sie na SN ale to zależy czy się jeszcze młody odwróci bo jest poprzecznie pośladkami ułożony, zobaczymy co gin powie na najbliższej wizycie. U mnie coraz więcej pobolewań jak na okres w krzyżu, od wczoraj nawet w ciągu dnia się pojawiają chwilami plus mam wrażenie, ze brzuch jest jakos nizej, dno macicy oddalilo soę od żeber... Nie wiem, może to przez te stresy, mam strasznego doła ostatnio i już sama nie wiem an ile to sprawka hormonów a na ile co innego...
|
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
toskaKrk ale masakra:/ też bym chyba zawału dostała, dobrze że to sie wyjaśniło w taki sposób. Tylko czasem tak sobie myśle że to chyba MY Dorośli/Mamy - tak bardzo przezywamy wszelkie przeciwności losu z jakimi dzieci nasze się spotykają, a dzieciaki często gęsto lepiej sobie z tym radzą niz nam sie wydaje
ale tak to juz jest że jak już zostajesz matką to koniec przepadłaś nie ma nic ważniejszego na świecie i wszystko byś oddała żeby było szczęśliwe Cytat:
TP 29.10 wiec spoko
|
|
|
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciiiiiii, nie denerwuj mnie
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) wyjdzie wtedy jak będzie miało dziecko na to ochotę
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niud a te biustonosze dobrze trzymają biust? bo wyglądaja jak takie sportowe a te nie trzymaja mi wcale biustu ;/ w ogole nie wiem czy bedzie gdziekolwiek moja rozmiarowka, bo po porodzie bedzie pewnie 75 Z ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- hehe, kochana jak Ci wyznaczą CC 2 tyg przed terminem a ja urodze 2 tyg po to moze mnie jeszcze prześcigniesz |
|
|
|
|
#3313 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam oszczedzac ale tak sie konczy wyjscie na zakupy zobaczycie same tetaz to nie ma takiego szaleństwa ale pozniej jak juz bedzie chodzi i mozesz stroic o matko az glowa boli tylko Tz mnie powstrzymuje :PCytat:
hihi az dziwne ze mi nikt uwagi nie zwrocil ja co chwile wale byki , literowki [QUOTE=ktosiula;52626665]Pięknie rośnie maleńka. A Ty się nie stresuj i nie bój już wszystkiego tylko czekaj na wyznaczenie terminu ![]() Też taki kupiłam. Zielone huggiesy to moje ulubione mam nadzieję że córki pupcia je zaakceptuje ![]() A w domu tak samo jak z synem będę używać do mycia wody i płatków kosmetycznych. Zrobiłam mega zapas bo teraz w biedronce były 3-paki w promocji a to idzie jak woda---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Jaki rozmiar jej teraz kupujeesz? Kamizelka przepiękna! Ta kurteczki przepięęękna!!! O to masz mniejszy ode mnie ? A idź Ty! Pokaż się w ogóle ja mam 99 cm KTOSIULA Kupilam teraz wszystkie 92 86 bylo by ok ale duza dziewczynka ma rozmiar od 92 :PCytat:
ja chce naturalnie ale zobaczymu co to bedzie ![]() Cytat:
|
|
#3314 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
maaaasakra!!! Cytat:
Cytat:
![]() a wodę to ogólnie czy najpierw chusteczka nawilżana a później będziesz przecierać wodą??? i czy będziesz osuszać??? sorry ale nie mam doświadczenia stąd te głupie pytanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Dziewczyny, a myślicie, że jak spakuję się do małej walizki do szpitala to będę wyglądała jak matoł?!?!?!? |
||||||
|
|
|
#3315 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
On nie jest przeciwny żadnej metodzie, ale jak to powiedział "nie ma metody, która by nie przynosiła ryzyka". I nie ma możliwości zagwarantowania pacjentce, ze urodzi w dniu zaplanowanego CC, czego dowodem jest moja znajoma, której wody odeszły tydzień przed ![]() Ale...co ma być, to będzie ![]() Cytat:
![]() W ogóle tutaj u nas w wątku jest kilka dziwności językowych, część pewnie wynika z regionu Ja nie mogę się zawsze pozbierać jak u Małej przeczytam:Gosiek - a ten podkład nie da rady? Mała - chyba da rady "Jedynie dzidzia nie wsadzi łapki choć ta dała rady na zdjęciu ""ja też musze dac rady bez znieczulenia" Zawsze siedzę z oczami jak pięciozłotówki i pytam samą siebie jakie kuźwa rady Mała zamierza dawać i komu Tosia, ależ masz dzielnego syna Aż dziw, po tych wszystkich problemach, które opisywałaś. Super że się młodzieniec poukładał i potrafi się odnaleźć w kryzysowej sytuacji ![]() Ale przedszkole to bym miała cały czas pod lupą. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mialam taka chetke ale podobnie sie zastanawialam i nie wiem juz sama
|
|
|
|
#3317 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale faktem jest, że jak już się dziecko urodzi to przepadłaś
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warto też wietrzyć pupcie po zmianie pieluszki
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- W końcu pada!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wracając do planowanego CC to poprostu kładą na stół i ciach(dziecko zaskoczone0-wyrwane) czy dają np oxy żeby dziecko się przygotowało że" oooo coś się dzieje-wychodzimy"
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
początki na pewno będą ciężkie )
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny tak sie denerwuje tym wszytkim co sie u nas dzieje ostatnio ze dzis caly wieczor mam twardy brzuch :/
|
|
|
|
#3325 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
NA kobiete w ciążyCytat:
![]() Cytat:
Tak moja siora robia i doopka się nie odparzała![]() Ja biorę małą walizkę dla mnie i Gabi. W jednej się mieścimy ![]() Cytat:
Zresztą dla mnie to dziwne, że nie słyszałaś tego synonimu, bo normalnie go słyszę w TV więc nie jest to typowo regionalny zwrot
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
a mi się popołudniu tak chciało ryczeć
te hormony mnie wykonczą, zaczynam się stresować tym wszystkim że nie zdążymy, ekipa remontowa robi nas w h..., mieli przyjść w sierpniu a jest już wrzesień i ani widu ani słychu, prędzej mała się urodzi jak chyba będzie ten remont, przecież wszystko musi wywietrzeć , chciałam wszystko poukładać, przyszykować i czekać w spokoju na rozwiązanie a tu nerwy przyjdą czy nie przyjdą czy samemu wziąść wałek i wymalować(tż ma jechać jutro i ich po raz 3 cisnąć) ![]() ![]()
|
#3328 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Gosiek - a ten podkład nie da rady? Mała - chyba da rady powinno być "chyba da radę" "Jedynie dzidzia nie wsadzi łapki choć ta dała rady na zdjęciu " powinno być "ta dała radę na zdjęciu""ja też musze dac rady bez znieczulenia" "muszę dać radę bez znieczulenia" Dać sobie radę, ale nie dać sobie rady. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Podobnie na przykład mam taką jedną bliską mi kobitkę, która mówi "pytam się mu", zamiast "pytam się jego/go"
|
|
|
#3329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z moim mężem to mogę sobie pogadać o tym jak z kretem o niebie ![]() Cytat:
opowiadaj Cytat:
![]() Cytat:
właśnie dlatego, że tyle pracowaliście z młodym, a przez pożałowania godny brak organizacji i głupotę personelu to wszystko mogło wziąć w łeb
|
|
#3330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TO już nie jarzę o co Ci chodzi. Jedno użycie "dać rady " " nie dac rady " ok a drugie nie? Sorry ale nie rozumiem ![]() Czy chodziło CI o to, że przekręciłam kolejność w zdaniu albo coś? Bo to już by było przegięcie w Twojej strony wytykanie czegoś takiego, bo wtedy musiałabyć dac tu milion cyctatów od początku obecengo wątku, bo ciągle coś ktos przekręca ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

większosc juz sie szykuje na porod a nam troche jeszcze zostalo
możemy wszystkie szybciej albo później + - 2 tygodnie 
wszystkie przepływy ok

bo patrze, ze na wątku przewaga cesarek bedzie...
jak wstaje z lozka to samo. najlepiej sie nie ruszac, hehe