Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 18:40   #3301
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
oo Maggie Ty tylko 2 dni przede mna masz termin większosc juz sie szykuje na porod a nam troche jeszcze zostalo
Ale to tylko termin wg om. A wiesz że tylko 6 procent dzieci się rodzi wg ww terminu możemy wszystkie szybciej albo później + - 2 tygodnie ja liczę że wcześniej,ale zobaczymy jak to będzie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-02, 18:42   #3302
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Wczoraj zdecydowałam, że tamte staniki oddaję i kupiłam na necie w H&M takie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330177001.html bo zniżka 25% a przymierzałam je i chyba będą najpraktyczniejsze na początek bo bezszwowe i się do cycka dostosują.
Też na niego poluje, byłam dziś w H&M i mierzyłam taki -> http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html
i jestem zaskoczona bo moje wielkie balony mieszczą się w L i obwodowo mam jeszcze zapas i myślę że jak mi mleko dojdzie to też będą ok Więc jest dla mnie szansa, w piątek ma być dostawa to się przejadę Jakby co mam mitex też miękki i gatty sportowe w których będę spać i cycka da się bez problemu wyjąć i tak czy siak dam radę a po porodzie wybiorę się na dobranie porządnego sztywnego pewnie alles

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
no jestem dopiero teraz bo musiałam obiad ogarnąć....
a więc mała waży 2222g wszystkie przepływy oknadal ułożona pośladkowopo pytaniu jakie zadałam mojemu ginowi czy jest szansa by się odwróciła? pokręcił głową przecząco i powiedział że raczej już nie ma szans i za 2 tygodnie czyli w 36tc będziemy ustalać termin CC ale jak zapytałam kiedy to będzie mniej więcej w którym tygodniu to nie chciał jeszcze ze mną na ten temat rozmawiać wogóle żebym sobie tym głowy narazie nie zawracała. także wszystko po mojej myśli narazie i oby tak zostało , oby się już nie przekręciła czasami
a na moje pytanie czy można ustalić wage szacunkową jaką będzie mieć przy porodzie powiedział że to nie możliwe bo różnie dzieć rośnie
Gratulacje, super waga - teraz x 2 i rodzimy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
I skarpetuszki dla Nelci z H&M
Sweet, w ogóle wszystkie ciuszki fajne. Jaki rozmiar masz wypisany przy tych skarpetach - tylko new born czy jest coś po prawej w górnym rogu ? Bo właśnie chciałam skarpetek szkrabowi dokupić, ale stałam przy tych rozmiarach i nie ogarniam tej skarpetkowej rozmówki, a chciałam kupić takie z supermenem
BTW - fajne pazurki

Ja rano dzisiaj miałam przygodę z pobraniem krwi i generalnie nie wchodząc w szczegóły ( za dużo tłumaczenia ) - "szefowa gabinetu pobrań" tak mnie zdenerwowała, że się poryczałam i nie mogłam się uspokoić. Koniec końców jej pracownice stanęły na głowie, żeby pójść mi na rękę i doprowadziły do końca sprawę po mojej myśli - mimo że ich szefowa powiedziała że się nie da
Wszystko to pikuś - normalnie bym się nie przejęła, ale te wstrętne hormony tak działają że płakałam i przestać nie mogłam - jak ten dzieciak, mimo iż to było tak irracjonalne - z powodu pierdoły - aż mi teraz jest wstyd i humor skopany na cały dzień...
Pół godziny później jeszcze usiadłam w samochodzie i jak pisałam o tym TŻ to mi łzy leciały ...
W ogóle Wam się mamy przedszkolaków nie dziwie, że płaczecie !!! Rozstanie z dziećmi w ciąży musi być faktycznie ogromnym przeżyciem, jak ja się popłakałam bo babka na mnie nakrzyczała

EDIT : Tośka - super że się wszystko dobrze skończyło !

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-09-02 o 18:46
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 18:42   #3303
88maggie88
Wtajemniczenie

A tak myślę bo non stop mam przepowiadacze,do tego dziecko intensywnie sobie ćwiczy i na dodatek chyba mam skurcze ale na szczęście rzadko. Nie jestem pewna czy to to,dopiero będę miała pewność po pierwszym ktg

Stary 2015-09-02, 18:53   #3304
niud
Wtajemniczenie

Jakby co to ja też planuje rodzić SN, ale jak Was czytam to strach mam tylko dlatego, że ja nie mam żadnych przepowiadaczy. Czasami mi się lekko brzuch spina i czuje delikatny ból, ale to chyba nie to ?
Chyba że ja nie ogarniam, że to to - jakoś założyłam że to są konkretne spięcia i bolą. Generalnie mam wrażenie że moja macica nie ćwiczy, a termin za niecały miesiąc.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 18:54   #3305
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I zmiana tabsów nic nie dała? A badania hormonalne robiłaś?
przed pierwsza ciaza bralam caly czas harmonet
pozniej zaszlam i jak karmilam to bralam jakies dla karmiacych
jak odstwialam mlodego zaczelam odrazu braz harmonet i po roku zaczely sie akcje z plamieniami najpierw zadko a 2 lata temu coraz czesciej ostatni rok nie bralam wcale, libiodo wzorslo ale plamienia sie nasilily ;p
wiec teraz po porodzie zaczne od tych jendoskladnikowych ale nie wiem czy mi beda sluzyc

Cytat:
no jestem dopiero teraz bo musiałam obiad ogarnąć....
a więc mała waży 2222g wszystkie przepływy oknadal ułożona pośladkowopo pytaniu jakie zadałam mojemu ginowi czy jest szansa by się odwróciła? pokręcił głową przecząco i powiedział że raczej już nie ma szans i za 2 tygodnie czyli w 36tc będziemy ustalać termin CC ale jak zapytałam kiedy to będzie mniej więcej w którym tygodniu to nie chciał jeszcze ze mną na ten temat rozmawiać wogóle żebym sobie tym głowy narazie nie zawracała. także wszystko po mojej myśli narazie i oby tak zostało , oby się już nie przekręciła czasami
a na moje pytanie czy można ustalić wage szacunkową jaką będzie mieć przy porodzie powiedział że to nie możliwe bo różnie dzieć rośnie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Pewnie w 38 tc bedziesz miec ta cesarke
Ja chyba nie mam na co liczyc. Moj jest od 29tc glowka w dol.
Ma 2850g, a jutro zaczynam 37tc. Ciekawa jestem kiedy zdecyduje sie wyjsc Tak jak mnie wszystko bolalo, tak teraz jak reka odjal xD

agatka ale sie obkupilas

toska niepowazne ale dobrze ze sie wszytko dobrze zakonczylo i ze mlody nie przezyl tego zle
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 18:54   #3306
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
oo Maggie Ty tylko 2 dni przede mna masz termin większosc juz sie szykuje na porod a nam troche jeszcze zostalo
Mi tez, TP mam 18.10.
Tez nastawiam sie na SN ale to zależy czy się jeszcze młody odwróci bo jest poprzecznie pośladkami ułożony, zobaczymy co gin powie na najbliższej wizycie.

U mnie coraz więcej pobolewań jak na okres w krzyżu, od wczoraj nawet w ciągu dnia się pojawiają chwilami plus mam wrażenie, ze brzuch jest jakos nizej, dno macicy oddalilo soę od żeber... Nie wiem, może to przez te stresy, mam strasznego doła ostatnio i już sama nie wiem an ile to sprawka hormonów a na ile co innego...
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 18:55   #3307
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ale to tylko termin wg om. A wiesz że tylko 6 procent dzieci się rodzi wg ww terminu możemy wszystkie szybciej albo później + - 2 tygodnie ja liczę że wcześniej,ale zobaczymy jak to będzie

niby tak, Alicja urodzila sie 2 dni przed. teraz bedzie pewnie kilka dni po

Cytat:
A tak myślę bo non stop mam przepowiadacze,do tego dziecko intensywnie sobie ćwiczy i na dodatek chyba mam skurcze ale na szczęście rzadko. Nie jestem pewna czy to to,dopiero będę miała pewność po pierwszym ktg

tez mam je non stop. pozostaje tylko czekac
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 18:57   #3308
kasia_aa
Zadomowienie

toskaKrk ale masakra:/ też bym chyba zawału dostała, dobrze że to sie wyjaśniło w taki sposób. Tylko czasem tak sobie myśle że to chyba MY Dorośli/Mamy - tak bardzo przezywamy wszelkie przeciwności losu z jakimi dzieci nasze się spotykają, a dzieciaki często gęsto lepiej sobie z tym radzą niz nam sie wydaje ale tak to juz jest że jak już zostajesz matką to koniec przepadłaś nie ma nic ważniejszego na świecie i wszystko byś oddała żeby było szczęśliwe

Cytat:
jak większosc z Was bedzie miala planowane cesarki to serio zostane na szarym końcu i zwariuje a nie, bede przed ostatnia, bo ostatnia jest Królewna
heeej jeszcze ja TP 29.10 wiec spoko
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 18:58   #3309
izabela596
Raczkowanie

Cytat:
jak większosc z Was bedzie miala planowane cesarki to serio zostane na szarym końcu i zwariuje a nie, bede przed ostatnia, bo ostatnia jest Królewna
Ja też nie mam wskazań do cesarki!
Stary 2015-09-02, 19:00   #3310
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Ciiiiiii, nie denerwuj mnie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 19:00   #3311
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
niby tak, Alicja urodzila sie 2 dni przed. teraz bedzie pewnie kilka dni po

tez mam je non stop. pozostaje tylko czekac
Dokładnie ) wyjdzie wtedy jak będzie miało dziecko na to ochotę
Stary 2015-09-02, 19:03   #3312
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

heeej jeszcze ja TP 29.10 wiec spoko
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Mi tez, TP mam 18.10.
Tez nastawiam sie na SN ale to zależy czy się jeszcze młody odwróci bo jest poprzecznie pośladkami ułożony, zobaczymy co gin powie na najbliższej wizycie.
Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam wskazań do cesarki!
to super

Niud a te biustonosze dobrze trzymają biust? bo wyglądaja jak takie sportowe a te nie trzymaja mi wcale biustu ;/ w ogole nie wiem czy bedzie gdziekolwiek moja rozmiarowka, bo po porodzie bedzie pewnie 75 Z

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ciiiiiii, nie denerwuj mnie
hehe, kochana jak Ci wyznaczą CC 2 tyg przed terminem a ja urodze 2 tyg po to moze mnie jeszcze prześcigniesz
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 19:09   #3313
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A CC się nie boisz? Przecież w SN i po jest wbrew ogólnej opinii mniej komplikacji niż przy i po CC. Ja się tam boję właśnie CC. SN zresztą też ale dwojga złego wolę SN. Tym bardziej po tym jak sie dowiedziałam o śmierci dziewczyny u mnie w szpitalu po CC

ALe nakupiłaś. Śpiworek cudny dla Ingi, a te ciuszki dla Nel
Nie kupilam śpiworka mialam oszczedzac ale tak sie konczy wyjscie na zakupy zobaczycie same tetaz to nie ma takiego szaleństwa ale pozniej jak juz bedzie chodzi i mozesz stroic o matko az glowa boli tylko Tz mnie powstrzymuje :P

Cytat:
Super dzięki

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Malinowa mam ten sam stanik z HM jest super wygodny bez drutów itd

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Ok, polonistko, moje przeoczenie.
Ja jakbym miała na każde błąd na forum zwracać uwagę to bym
Tyle z mojej skromnej strony

hihi az dziwne ze mi nikt uwagi nie zwrocil ja co chwile wale byki , literowki

[QUOTE=ktosiula;52626665]Pięknie rośnie maleńka. A Ty się nie stresuj i nie bój już wszystkiego tylko czekaj na wyznaczenie terminu

Też taki kupiłam.

Zielone huggiesy to moje ulubione mam nadzieję że córki pupcia je zaakceptuje

A w domu tak samo jak z synem będę używać do mycia wody i płatków kosmetycznych. Zrobiłam mega zapas bo teraz w biedronce były 3-paki w promocji a to idzie jak woda

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Jaki rozmiar jej teraz kupujeesz? Kamizelka przepiękna!

Ta kurteczki przepięęękna!!!

O to masz mniejszy ode mnie ? A idź Ty! Pokaż się w ogóle ja mam 99 cm

KTOSIULA
Kupilam teraz wszystkie 92 86 bylo by ok ale duza dziewczynka ma rozmiar od 92 :P

Cytat:
hej
torba dla Tomka spakowana a moje rzeczy leżą na podlodze i czekaja, hehe.

super , ze ok szkoda, ze w Pl tak nie ma. ja to juz wole sie sama ratowac niz korzystać z NFZ ...

ja ost mialam puls 130... a 90-100 to u mnie norma. cisnienie zawsze mam 90/50 i nikt mi nic nie powiedzial, ze to źle...

któraś w ogole rodzi naturalnie oprocz mnie ? bo patrze, ze na wątku przewaga cesarek bedzie...

a ja Wam tylko jednego zazdroszcze przy planowanym CC- ze wiadomo kiedy co i jak i o ktorej godzinie. mozna sie przygotowac. a reszty juz Wam nie zazdroszcze
gratki za wizyte

Toska- macie przeboje z tym przedszkolem.. ale to publiczne , wiec w sumie mnie to nie dziwi. pamietam jak ja chodzilam do przedszkola to tez takie dziwne rzeczy byly z grupami. raz bylam w grupie 5 latkow a nagle przeniesli mnie do 6 latkow.

wy wszystkie niedlugo kolacja a u mnie na 19 obiad , bo tak Tż wraca

ja chce naturalnie ale zobaczymu co to bedzie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Też na niego poluje, byłam dziś w H&M i mierzyłam taki -> http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html
i jestem zaskoczona bo moje wielkie balony mieszczą się w L i obwodowo mam jeszcze zapas i myślę że jak mi mleko dojdzie to też będą ok Więc jest dla mnie szansa, w piątek ma być dostawa to się przejadę Jakby co mam mitex też miękki i gatty sportowe w których będę spać i cycka da się bez problemu wyjąć i tak czy siak dam radę a po porodzie wybiorę się na dobranie porządnego sztywnego pewnie alles

Gratulacje, super waga - teraz x 2 i rodzimy

Sweet, w ogóle wszystkie ciuszki fajne. Jaki rozmiar masz wypisany przy tych skarpetach - tylko new born czy jest coś po prawej w górnym rogu ? Bo właśnie chciałam skarpetek szkrabowi dokupić, ale stałam przy tych rozmiarach i nie ogarniam tej skarpetkowej rozmówki, a chciałam kupić takie z supermenem
BTW - fajne pazurki

Ja rano dzisiaj miałam przygodę z pobraniem krwi i generalnie nie wchodząc w szczegóły ( za dużo tłumaczenia ) - "szefowa gabinetu pobrań" tak mnie zdenerwowała, że się poryczałam i nie mogłam się uspokoić. Koniec końców jej pracownice stanęły na głowie, żeby pójść mi na rękę i doprowadziły do końca sprawę po mojej myśli - mimo że ich szefowa powiedziała że się nie da
Wszystko to pikuś - normalnie bym się nie przejęła, ale te wstrętne hormony tak działają że płakałam i przestać nie mogłam - jak ten dzieciak, mimo iż to było tak irracjonalne - z powodu pierdoły - aż mi teraz jest wstyd i humor skopany na cały dzień...
Pół godziny później jeszcze usiadłam w samochodzie i jak pisałam o tym TŻ to mi łzy leciały ...
W ogóle Wam się mamy przedszkolaków nie dziwie, że płaczecie !!! Rozstanie z dziećmi w ciąży musi być faktycznie ogromnym przeżyciem, jak ja się popłakałam bo babka na mnie nakrzyczała

Jest 10/12
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 19:53   #3314
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Zobaczcie jakie fajne tylko dla naszych pazdziernikowych troche za cieple na wyjscie ale moze na pozniej dla tych mniejszych
http://allegro.pl/showitem/description/5169383567.html
super i są większe rozmiary, tylko czy on jest na zimę?!

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ten w paski i w grochy z 49 zł na 21 ale przy kasie się okazało że 12.60 zł a ten z misiem 29 zł
A ja ten w paski płaciłam normalnie i to nawet chyba więcej niż 49zł z tego co pamiętam ale jest super taki milusi

maaaasakra!!!

Cytat:
pewnie już każda po obiedzie ja niedawno wróciłam do domu. Muszę trochę odpocząć i zabieram się za pizze ;p
ja pizzę o każdej porze :slina"

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Zielone huggiesy to moje ulubione mam nadzieję że córki pupcia je zaakceptuje

A w domu tak samo jak z synem będę używać do mycia wody i płatków kosmetycznych. Zrobiłam mega zapas bo teraz w biedronce były 3-paki w promocji a to idzie jak woda[COLOR="Silver"]
no ja też mam nadzieję, że moja nie będzie uczulona na nie
a wodę to ogólnie czy najpierw chusteczka nawilżana a później będziesz przecierać wodą??? i czy będziesz osuszać??? sorry ale nie mam doświadczenia stąd te głupie pytanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
poszła po niego zapytała w której grupie chce być i zaprowadziła do 4latków
dobrze, że chociaż zakończenie szczęśliwe

Cytat:
Ja rano dzisiaj miałam przygodę z pobraniem krwi i generalnie nie wchodząc w szczegóły ( za dużo tłumaczenia ) - "szefowa gabinetu pobrań" tak mnie zdenerwowała, że się poryczałam i nie mogłam się uspokoić
opowiedz coś wykombinowała

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Dziewczyny, a myślicie, że jak spakuję się do małej walizki do szpitala to będę wyglądała jak matoł?!?!?!?
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 20:04   #3315
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No właśnie z tym CC tak jest. Szwagierka mi mówiła ostatnio że ona miała parcie na CC. Chodziła prywatnie do lekarza który był ordynatorem tam gdzie miała rodzić i skutecznie jej odradził to CC.
Wczoraj gadałam z moim ginem o porodach i powiedział mi, że chociaż ilość CC bardzo wzrosła w ostatnim czasie, to kompletnie nie odbiło się to na sytuacji neonatologicznej. Czyli nie jest tak, że zwiększenie ilości CC daje większe szanse noworodkom.
On nie jest przeciwny żadnej metodzie, ale jak to powiedział "nie ma metody, która by nie przynosiła ryzyka". I nie ma możliwości zagwarantowania pacjentce, ze urodzi w dniu zaplanowanego CC, czego dowodem jest moja znajoma, której wody odeszły tydzień przed
Ale...co ma być, to będzie
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Przepraszam Cię maggi, ale nie mogę się powstrzymać. Wiem że to nie forum o języku polskim, ale bynajmniej nie znaczy tego samego co przynajmniej. Nie można używać tych wyrazów zamiennie.

Wybacz, ale z tym słówkiem wyjątkowo mi zgrzyta.
Też kiedyś miałam na to dzikie uczulenie, niestety w pewnym momencie się poddałam, tylu ludzi tego używa niepoprawnie, że już machnęłam ręką
W ogóle tutaj u nas w wątku jest kilka dziwności językowych, część pewnie wynika z regionu Ja nie mogę się zawsze pozbierać jak u Małej przeczytam:
Gosiek - a ten podkład nie da rady?
Mała - chyba da rady

"Jedynie dzidzia nie wsadzi łapki choć ta dała rady na zdjęciu"

"ja też musze dac rady bez znieczulenia"

Zawsze siedzę z oczami jak pięciozłotówki i pytam samą siebie jakie kuźwa rady Mała zamierza dawać i komu

Tosia
, ależ masz dzielnego syna Aż dziw, po tych wszystkich problemach, które opisywałaś. Super że się młodzieniec poukładał i potrafi się odnaleźć w kryzysowej sytuacji
Ale przedszkole to bym miała cały czas pod lupą.

Cytat:
Jakby co to ja też planuje rodzić SN, ale jak Was czytam to strach mam tylko dlatego, że ja nie mam żadnych przepowiadaczy.
Ja też nie mam i oczywiście sierota zapomniałam o to gina zapytać. Nic, pojadę w nast. tyg. na ktg to może nie zapomnę

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
przed pierwsza ciaza bralam caly czas harmonet
pozniej zaszlam i jak karmilam to bralam jakies dla karmiacych
jak odstwialam mlodego zaczelam odrazu braz harmonet i po roku zaczely sie akcje z plamieniami najpierw zadko a 2 lata temu coraz czesciej ostatni rok nie bralam wcale, libiodo wzorslo ale plamienia sie nasilily ;p
wiec teraz po porodzie zaczne od tych jendoskladnikowych ale nie wiem czy mi beda sluzyc
Dziwne trochę, normalnie jest tak, że jeśli tabsy obniżają libido, to się próbuje zmienić je na inne, a nie wali ciągle te same...
Stary 2015-09-02, 20:04   #3316
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a myślicie, że jak spakuję się do małej walizki do szpitala to będę wyglądała jak matoł?!?!?!?
tez mialam taka chetke ale podobnie sie zastanawialam i nie wiem juz sama
Stary 2015-09-02, 20:05   #3317
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki ja też tak wyłam dzisiaj przez to przedszkole i w ogóle. Wczoraj byłam w miarę spokojna, a dziś to masakra po prostu tak we mnie emocje wzbierały. Nie do opanowania to było. Tż do mnie kilka razy w ciągu dnia dzwonił i w końcu urwał się z pracy

Cytat:
toska niepowazne ale dobrze ze sie wszytko dobrze zakonczylo i ze mlody nie przezyl tego zle
Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
toskaKrk ale masakra:/ też bym chyba zawału dostała, dobrze że to sie wyjaśniło w taki sposób. Tylko czasem tak sobie myśle że to chyba MY Dorośli/Mamy - tak bardzo przezywamy wszelkie przeciwności losu z jakimi dzieci nasze się spotykają, a dzieciaki często gęsto lepiej sobie z tym radzą niz nam sie wydaje ale tak to juz jest że jak już zostajesz matką to koniec przepadłaś nie ma nic ważniejszego na świecie i wszystko byś oddała żeby było szczęśliwe
My przeszliśmy ogromną drogę w walce o zapanowanie nad negatywnymi emocjami synka w ostatnich miesiącach (terapia psychologiczna), więc dwa razy bardziej drżałam, że nam kłopotów narobią te zmiany nagłe.
Ale faktem jest, że jak już się dziecko urodzi to przepadłaś mi wystarczy jeden łobuzerski uśmiech czy przytulenie i wyznanie miłości i mi się gęba zaraz cieszy i się wzruszam
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 20:05   #3318
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
super i są większe rozmiary, tylko czy on jest na zimę?!

A ja ten w paski płaciłam normalnie i to nawet chyba więcej niż 49zł z tego co pamiętam ale jest super taki milusi

maaaasakra!!!

ja pizzę o każdej porze :slina"

a wodę to ogólnie czy najpierw chusteczka nawilżana a później będziesz przecierać wodą??? i czy będziesz osuszać??? sorry ale nie mam doświadczenia stąd te głupie pytanie

opowiedz coś wykombinowała

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Jak chcesz używać w domu wody to zamiast chusteczek nawilżających bierzesz płatek kosmetyczny nasączony ciepłą przegotowaną wodą i przecierasz pupcie dziecka
Warto też wietrzyć pupcie po zmianie pieluszki
Stary 2015-09-02, 20:08   #3319
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
tez mialam taka chetke ale podobnie sie zastanawialam i nie wiem juz sama
Myślę, że torba podrózna nie da rady (elve for You) wszystkiego pomieścić
Stary 2015-09-02, 20:10   #3320
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Myślę, że torba podrózna nie da rady (elve for You) wszystkiego pomieścić
No tu akurat jest poprawnie
Stary 2015-09-02, 20:11   #3321
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak chcesz używać w domu wody to zamiast chusteczek nawilżających bierzesz płatek kosmetyczny nasączony ciepłą przegotowaną wodą i przecierasz pupcie dziecka
wydaje się logiczne, ale już się boję robić cokolwiek przy mojej kruszynie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

W końcu pada!!!!!!!!
Stary 2015-09-02, 20:11   #3322
gosiek0388
Zadomowienie

dziewczyny wracając do planowanego CC to poprostu kładą na stół i ciach(dziecko zaskoczone0-wyrwane) czy dają np oxy żeby dziecko się przygotowało że" oooo coś się dzieje-wychodzimy"
Stary 2015-09-02, 20:11   #3323
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje się logiczne, ale już się boję robić cokolwiek przy mojej kruszynie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

W końcu pada!!!!!!!!
Bedzie dobrze poradzisz sobie początki na pewno będą ciężkie )
Cytat:
Stary 2015-09-02, 20:12   #3324
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dziewczyny tak sie denerwuje tym wszytkim co sie u nas dzieje ostatnio ze dzis caly wieczor mam twardy brzuch :/
Stary 2015-09-02, 20:16   #3325
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
dziewczyny wracając do planowanego CC to poprostu kładą na stół i ciach(dziecko zaskoczone0-wyrwane) czy dają np oxy żeby dziecko się przygotowało że" oooo coś się dzieje-wychodzimy"
Z tego co wiem, to zaskoczone-wyrwane, dlatego mówi się że CC jest zdecydowanie większym szokiem dla malucha i że często CC jest za wcześnie, kiedy maluch nie jest jeszcze gotowy. Dlatego wielu lekarzy CC planuje jak najpóźniej się da, żeby dziecko było jak najbliżej fizjologicznej gotowości.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
dziewczyny tak sie denerwuje tym wszytkim co sie u nas dzieje ostatnio ze dzis caly wieczor mam twardy brzuch :/
Stary 2015-09-02, 20:19   #3326
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
mnie juz zaczynaja denerwowac, bo nie moge sie schylic nawet zaraz skurcz i brzuch jak kamień jak wstaje z lozka to samo. najlepiej sie nie ruszac, hehe
Ja to samo:/

Cytat:
Ja się mam nadzieję na SN bardzo mocno i coś się to ciśnienie jakby normuje

Cytat:

Co za wredny babol, że się na Ciebie drze NA kobiete w ciąży

Cytat:
Jakby co to ja też planuje rodzić SN, ale jak Was czytam to strach mam tylko dlatego, że ja nie mam żadnych przepowiadaczy. Czasami mi się lekko brzuch spina i czuje delikatny ból, ale to chyba nie to ?
Chyba że ja nie ogarniam, że to to - jakoś założyłam że to są konkretne spięcia i bolą. Generalnie mam wrażenie że moja macica nie ćwiczy, a termin za niecały miesiąc.
Wcale nie muszą boleć przepowiadacze. To jest własnie takie spinanie i twardnienie brzucha Czyli jednak masz

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, a myślicie, że jak spakuję się do małej walizki do szpitala to będę wyglądała jak matoł?!?!?!?
Normalnie moczysz płatek w wodzie i doopkę przemywasz, później oprószyć mąką ziemniaczaną i git Tak moja siora robia i doopka się nie odparzała

Ja biorę małą walizkę dla mnie i Gabi. W jednej się mieścimy

Cytat:
Też kiedyś miałam na to dzikie uczulenie, niestety w pewnym momencie się poddałam, tylu ludzi tego używa niepoprawnie, że już machnęłam ręką
W ogóle tutaj u nas w wątku jest kilka dziwności językowych, część pewnie wynika z regionu Ja nie mogę się zawsze pozbierać jak u Małej przeczytam:
Mała - chyba da rady

Zawsze siedzę z oczami jak pięciozłotówki i pytam samą siebie jakie kuźwa rady Mała zamierza dawać i komu
Odsyłam tu https://pl.wiktionary.org/wiki/da%C4%87_rad%C4%99

Zresztą dla mnie to dziwne, że nie słyszałaś tego synonimu, bo normalnie go słyszę w TV więc nie jest to typowo regionalny zwrot
Stary 2015-09-02, 20:23   #3327
gosiek0388
Zadomowienie

a mi się popołudniu tak chciało ryczeć te hormony mnie wykonczą, zaczynam się stresować tym wszystkim że nie zdążymy, ekipa remontowa robi nas w h..., mieli przyjść w sierpniu a jest już wrzesień i ani widu ani słychu, prędzej mała się urodzi jak chyba będzie ten remont, przecież wszystko musi wywietrzeć , chciałam wszystko poukładać, przyszykować i czekać w spokoju na rozwiązanie a tu nerwy przyjdą czy nie przyjdą czy samemu wziąść wałek i wymalować(tż ma jechać jutro i ich po raz 3 cisnąć) do tego stresuje się łóżeczkiem i wózkiem adamexa , mają być w połowie września a piszecie że prawie każdej przychodzi zrypany klapś i pomylony kolor w adamexie... moja psycha nie wyrabia
Stary 2015-09-02, 20:26   #3328
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Odsyłam tu https://pl.wiktionary.org/wiki/da%C4%87_rad%C4%99

Zresztą dla mnie to dziwne, że nie słyszałaś tego synonimu, bo normalnie go słyszę w TV więc nie jest to typowo regionalny zwrot
Mała, ale mnie właśnie chodzi o to, że mnie się wydaje, że odmieniasz to niepoprawnie

Mała - chyba da rady powinno być "chyba da radę"

"Jedynie dzidzia nie wsadzi łapki choć ta dała rady na zdjęciu" powinno być "ta dała radę na zdjęciu"

"ja też musze dac rady bez znieczulenia" "muszę dać radę bez znieczulenia"

Dać sobie
radę,
ale nie dać sobie rady.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Podobnie na przykład mam taką jedną bliską mi kobitkę, która mówi "pytam się mu", zamiast "pytam się jego/go"
Stary 2015-09-02, 20:28   #3329
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Wgle ostatnio nie mam żadnych przepowiadajacych... czasem zgaga da o sobie znać, nawet lepiej mi się z lożka podnosi. Czyżby cisza przed burza? Jedynie co mnie dopadło to taki strach, przeczucie. Tez tak macie ??
Ja mam akurat na odwrót - od 3 dni mega pogorszenie kondycji, brzuch już mam tak napięty że odnoszę wrażenie jakby skóra była coraz ciensza i w końcu Kubuś wyjdzie sobie ot tak... siedzieć ciężko, ścięgna mnie bolą jak po szpagatach, pachwiny i kość łonowa jak bejsbolem obita - głównie z prawej strony... chodzić trudno poza domem, a trzeba, bo Lala szkołę zaczęła. Spina mi się macica non stop, nieprzyjemnie w najlepszym razie - jeśli nie boleśnie wręcz. Sikam co kwadrans. Chyba normalnie pójdę i sobie strzelę fotę i Wam wkleję, bo nie wiem, czy opadł brzuszek? a z moim mężem to mogę sobie pogadać o tym jak z kretem o niebie
Cytat:
Eeeeej, aż mnie zaintrygowało co Cię tak ruszyło tam opowiadaj
Cytat:
Ja nie mogę się zawsze pozbierać jak u Małej przeczytam:
[I]Gosiek - a ten podkład nie da rady?
Mała - chyba da rady

Padłam, Elve
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
My przeszliśmy ogromną drogę w walce o zapanowanie nad negatywnymi emocjami synka w ostatnich miesiącach (terapia psychologiczna), więc dwa razy bardziej drżałam, że nam kłopotów narobią te zmiany nagłe.
A ja Was podziwiam, że w tej sytuacji nie wygrzmociliście tam TAKIEJ awantury, żeby się przedszkole w posadach trzęsło właśnie dlatego, że tyle pracowaliście z młodym, a przez pożałowania godny brak organizacji i głupotę personelu to wszystko mogło wziąć w łeb
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 20:32   #3330
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musi być przegotowana nawet, bo jak kąpiemy to nie w przegotowanej tylko normalnie

Cytat:
TO już nie jarzę o co Ci chodzi. Jedno użycie "dać rady " " nie dac rady " ok a drugie nie? Sorry ale nie rozumiem
Czy chodziło CI o to, że przekręciłam kolejność w zdaniu albo coś? Bo to już by było przegięcie w Twojej strony wytykanie czegoś takiego, bo wtedy musiałabyć dac tu milion cyctatów od początku obecengo wątku, bo ciągle coś ktos przekręca

Cytat:
no własnie taka bieda wyrwana:/ i drogi oddechowe oczyszczane mechanicznie

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Mała, ale mnie właśnie chodzi o to, że mnie się wydaje, że odmieniasz to niepoprawnie

Mała - chyba da rady powinno być "chyba da radę"

"Jedynie dzidzia nie wsadzi łapki choć ta dała rady na zdjęciu" powinno być "ta dała radę na zdjęciu"

"ja też musze dac rady bez znieczulenia" "muszę dać radę bez znieczulenia"

Dać sobie
radę,
ale nie dać sobie rady.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Podobnie na przykład mam taką jedną bliską mi kobitkę, która mówi "pytam się mu", zamiast "pytam się jego/go"
U mnie mówi się i tak i tak. Strzeż się, bo CI każdego byka wytknę od tej pory

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości