Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 21:56   #3361
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Zakładamy mamusiowy dopiero jak sie ostatnia rozpakuje. Te co będą czekały na rozpakowanie to też chcą wiedzieć jak te pierwsze dni wyglądają itd
Stary 2015-09-02, 22:07   #3362
Amelie04
Zakorzenienie

Ahaa

Ja w trakcie pakowania torby dla siebie. Ale jakos nie mam motywacji ...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:08   #3363
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Już się wyjaśniło, więc mogę Wam napisać co mnie dziś zdołowało, ale raczej nie cytujcie tych moich wywodów
Przedszkolnej telenoweli ciąg dalszy po wczoraj:
Rano zaspałam, ekspresem się zebraliśmy z młodym i wpadliśmy do przedszkola, dziecko się przebrało i nagle podchodzi Pani i mówi, że ma iść do inne grupy tzn grupy IV, najstarszej. Weszliśmy tam, a tam dzieci jakieś takie wyrośnięte, Pani oschła i niezbyt miła. Dziecko mi się spłoszyło, zniechęciło i zostać nie chciało, bo był nastawiony na grupę 4latków, tą co wczoraj
Z trudem go namówiłam na zostanie, wyszłam i zadzwoniłam wściekła do Tżta, a potem wróciłam do domu i się poryczałam, że zwariowali tam i mi dziecko krzywdzą przerzucając z grupy do grupy. Z nerwów cały dzień prawie nic nie zjadłam, brzuch miałam jak skała, a mała strasznie się wypinała boleśnie
Tż z pracy dzwonił kiedy będzie Pani dyrektor i wcześniej wyszedł żebyśmy pojechali to wyjaśnić. Bałam się, że rozróbę zrobi. Dyr. strasznie nas przepraszała, że jedna z Pań pomyliła sobie dzieci i to inne dziecko miało trafić do tej grupy (tam były 6latki odroczone, dlatego mi się jakieś poważne wydawały), a dały tam mojego skarba i że jak tylko przyszła i się dowiedziała, to poszła po niego zapytała w której grupie chce być i zaprowadziła do 4latków.
Normalnie miałam ochotę zagryźć te baby co rano były i zrobiły zamieszanie na szczęście mój kochany synek w każdej z grup jakoś się odnalazł, żadnego płaczu nie było i był grzeczny, a odbierany był bardzo zadowolony, chociaż zmęczony.

Muszę w końcu farbę na włosy położyć, bo od wczoraj mam dużo więcej siwych
O matko jedyna, biedne dziecko! No powariowały te babska! Chyba by mnie krew zalała... Ja rozumiem że to pomyłka ale mały na tym ucierpiał nqjbardziej. I tak był bardzo, bardzo dzielny, zuch z niego. Wcale Ci się nie dziwię ze nerwy miałaś nie z tej ziemi.

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja wogole żadnego przepiwiadacza nie miałam do tej pory. Ale zgage istatnio znowu miewam.

Niech mi ktoś doda mocy abym jutro spakowała torbe do szpitala
I mnie! Też się muszę spakować w końcu.

Amelie, jeszcze ja startuje do SN ;P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:10   #3364
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ahaa

Ja w trakcie pakowania torby dla siebie. Ale jakos nie mam motywacji ...
Poczekaj aż Ci wody odejdą to szybko znajdziesz motywację hehhe
Stary 2015-09-02, 22:16   #3365
Amelie04
Zakorzenienie

A Ty Mala juz masz wszystko spakowane mądralino?
Stary 2015-09-02, 22:17   #3366
rita_k
Zadomowienie

[QUOTE=ktosiula;52630

I mnie! Też się muszę spakować w końcu.

Amelie, jeszcze ja startuje do SN ;P[/QUOTE]
i ja
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:18   #3367
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jakby co to ja też planuje rodzić SN, ale jak Was czytam to strach mam tylko dlatego, że ja nie mam żadnych przepowiadaczy. Czasami mi się lekko brzuch spina i czuje delikatny ból, ale to chyba nie to ?
Chyba że ja nie ogarniam, że to to - jakoś założyłam że to są konkretne spięcia i bolą. Generalnie mam wrażenie że moja macica nie ćwiczy, a termin za niecały miesiąc.
Ja też mam przepowiadaczy.

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

no ja też mam nadzieję, że moja nie będzie uczulona na nie
a wodę to ogólnie czy najpierw chusteczka nawilżana a później będziesz przecierać wodą??? i czy będziesz osuszać??? sorry ale nie mam doświadczenia stąd te głupie pytanie

[/COLOR]Dziewczyny, a myślicie, że jak spakuję się do małej walizki do szpitala to będę wyglądała jak matoł?!?!?!?
Tylko wodą. Przy takiej kupie po pachy to zwykle młodego brałam pod kran albo ogarniałam trochę chusteczkami nawilżającymi. Po wodzie będę osuszać tetrą. Sprawdziło się u syna więc teraz będę robić podobnie.

Myślę że mała walizka jest jeszcze ok

Stary 2015-09-02, 22:21   #3368
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja Was podziwiam, że w tej sytuacji nie wygrzmociliście tam TAKIEJ awantury, żeby się przedszkole w posadach trzęsło właśnie dlatego, że tyle pracowaliście z młodym, a przez pożałowania godny brak organizacji i głupotę personelu to wszystko mogło wziąć w łeb
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
O matko jedyna, biedne dziecko! No powariowały te babska! Chyba by mnie krew zalała... Ja rozumiem że to pomyłka ale mały na tym ucierpiał nqjbardziej. I tak był bardzo, bardzo dzielny, zuch z niego. Wcale Ci się nie dziwię ze nerwy miałaś nie z tej ziemi.
No jak widać młody wszystkich pozytywnie zaskoczył. Myślę, że dobrze że nie zrobiłam przy nim awantury, bo wtedy by się poddał moim emocjom i rozkleił. On tak reaguje zaraz na moją złość lub smutek.
Co ciekawe Pani dyr twierdzi, że jak po niego przyszła to się ładnie bawił z tymi 6-letnimi chłopcami - mój dzielny misiaczek

A w ogóle to o 4 rano obudził mnie ból pleców i żeber. Tż przed pracą pomasował i jak zasnęłam, tak w końcu przespałam budziki i wstałam za późno i goniliśmy szybko do placówki. Plus zmiana pogody, hormony, ból od rwy i jak się wszystko nałożyło, to ja się dzisiaj do awantur nie nadawałam, tylko do płaczu
Oliath chcę żeby młody 2 lata tam chodził i nie chciałam dać sobie przypiąć od początku łatki awanturującej się matki i iść na wojnę, tylko spróbować na spokojnie sprawę wyjaśnić.

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
dziękuję, jak zawsze można na Ciebie liczyć
Ciekawa jestem co mala ma na myśli pisząc "mała walizka"

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Bez przesady, sama różne dziwolągi językowe wstawiam Moja polonistka zawsze na mnie klęła za zdania wielokrotnie złożone
Zawsze miałam ten sam problem z komplikowaniem zdań i dawaniem przecinków wszędzie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
czuję się jak z krzyża zdjęta i tak w sumie czuję się prawie cały dzień. żołądek nie pracuje, głowa boli i zaraz chyba się kładę.
nawet nie próbuję was nadrobić, bo prędzej bym pdła... oby jutro było lepiej
Oby było lepiej
może ta zmiana pogody się tak na nas odbija

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ej plis zostanmy na poczekalni aż się wszystkie z wątku rozpakujemy - no jak inaczej?
Jestem za
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:28   #3369
rita_k
Zadomowienie

Siły mi się dziś skończyły. Czas na serial w łóżku

A koleżanka dziś powiedziała żeby torbę pakować tak jak się będzie korzystać czyli na dół rzeczy dla maluszka a na górę klapki szlafrok i badania żeby zamieszania nie robić sobie w torbie przy wyciąganiu.
Stary 2015-09-02, 22:30   #3370
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dobraaaaa sorki za jakość - JEST NISKO czy nie???

EDIT: W avatarku 28 tydzień dla porównania
Ja wiem czy nisko... Mój też tak jest ale tak mam od początku. W pierwszej ciąży zauważyłam kiedy się obniżył, mam nawet zdjęcie z porównaniem.
W każdym razie ładny ten twój brzuch

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
czuję się jak z krzyża zdjęta i tak w sumie czuję się prawie cały dzień. żołądek nie pracuje, głowa boli i zaraz chyba się kładę.
nawet nie próbuję was nadrobić, bo prędzej bym pdła... oby jutro było lepiej
Wracaj do zdrowia! Ale cały dzień ci niedobrze czy rzyganko też było?

Cytat:
Kurcze a ja nadal sie zastanawiam jak to bedzie z watkiem jak czesc rozpakuje sie we wrzesniu, a czesc w pazdzierniku np pod koniec :p np Malinowej synek bedzi mial miesiac a ja dopiero bede sie na porod szykowac, dalej bedziemy wszystkie na poczekalni czy podzielimy sie na poczekalnie i odchowalnie i bedziemy powoli dolaczac do odchowalni?
Zostajemy do oporu!

Stary 2015-09-02, 22:30   #3371
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Ty ale w sumie chyba zostały takie pierdoły co na ostatnią chwilę się pakuje. Dawno nie zaglądałam

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem co mala ma na myśli pisząc "mała walizka"
hehhe taka metr na metr i pół metra głębokości Trzeba pół lodówki spakować, radio, TV, jakiś toster, mikrofalówkę i inne niezbędne rzeczy
Stary 2015-09-02, 22:33   #3372
Amelie04
Zakorzenienie

Mala nie zapomnij o lokowce i prostownicy jeszcze mnie w sumie tez takie ☠drobnostki zostaly
Stary 2015-09-02, 22:34   #3373
mala29lll
Zakorzenienie

A tak serio to taka:
walizka.jpg

Nie jest duża. Ma mniej miejsca niż taka szmaciana sportowa, ale że dla dzidzi nie potrzebuję dużo rzeczy to się chyba zmieszczę.
A to zdjęcie robiłam jak zaczynałąm pakować więc nie ma wszytskiego co teraz jest w niej. CHyba będzie wygodniej w takiej niż w torbie takiej sportowej. A co to głupio brać coś takiego do szpitala
Stary 2015-09-02, 22:35   #3374
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Coś Ty ale w sumie chyba zostały takie pierdoły co na ostatnią chwilę się pakuje. Dawno nie zaglądałam

hehhe taka metr na metr i pół metra głębokości Trzeba pół lodówki spakować, radio, TV, jakiś toster, mikrofalówkę i inne niezbędne rzeczy
Taaa i męża, aby nie zawieruszył się po drodze
Stary 2015-09-02, 22:38   #3375
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala nie zapomnij o lokowce i prostownicy jeszcze mnie w sumie tez takie ☠drobnostki zostaly
Ty sie nie śmiej. Dziewczyna na SR opowiadała jak ona leżała z 1 dzieckiem to laska miała prostownicę, suszarkę, lokówkę, odżywki różne, całą kosmetyczkę do malowania i się malowała zanim mąż przyszedł i goście i się pindrzyła (stroiła)

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Taaa i męża, aby nie zawieruszył się po drodze
Ni cholery bym go nie wepchnęła. Za duży Nawet jakbym go poćwiartowała to by nie wszedł
Stary 2015-09-02, 22:40   #3376
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak serio to taka:
Załącznik 6044852

Nie jest duża. Ma mniej miejsca niż taka szmaciana sportowa, ale że dla dzidzi nie potrzebuję dużo rzeczy to się chyba zmieszczę.
A to zdjęcie robiłam jak zaczynałąm pakować więc nie ma wszytskiego co teraz jest w niej. CHyba będzie wygodniej w takiej niż w torbie takiej sportowej. A co to głupio brać coś takiego do szpitala
A papier ręczników po co??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:44   #3377
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
A papier ręczników po co??
Tak radziły dziewczyny mamusie z SR, ze się bardzo przydaje. Jak np sobie polejesz ranę Tantum Rosa z butelki z dziubkiem(o ile jest nacięcie) to dobrze osuszyć sobie ręcznikiem papierowym właśnie. Zresztą mówiły, ze się przydaje do wielu rzeczy np jak krew pocieknie gdzieś po nodze albo coś. Generalnie przydatna rzecz wg nich to też biorę
Stary 2015-09-02, 22:46   #3378
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Hmm muszę przemyśleć ten ręcznik i ewentualnie znaleźć na niego miejsce ;p
Stary 2015-09-02, 22:50   #3379
mala29lll
Zakorzenienie

oooo nikt nie chce odebrać 35 mln z totka. JA kcem, ja kcem choć 1 mln Moze ktoś zawału dostał albo zgubił kupon i dostał zawału. Ciekawe co z tą kasą jak nikt nie odbierze
Stary 2015-09-02, 22:52   #3380
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Ją chętnie przygarnęła choćby część tej wygranej
A wogolr to mi się wydaje że to manipulacja i albo wogolr nie było takiego kuponu albo coś tp
Stary 2015-09-02, 22:55   #3381
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty sie nie śmiej. Dziewczyna na SR opowiadała jak ona leżała z 1 dzieckiem to laska miała prostownicę, suszarkę, lokówkę, odżywki różne, całą kosmetyczkę do malowania i się malowała zanim mąż przyszedł i goście i się pindrzyła (stroiła)

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Ni cholery bym go nie wepchnęła. Za duży Nawet jakbym go poćwiartowała to by nie wszedł
Ja miałam suszarkę teraz biorę lokówko-suszarkę :P

Cytat:
Hmm muszę przemyśleć ten ręcznik i ewentualnie znaleźć na niego miejsce ;p
Ręczniki się przydają, też biorę.

Stary 2015-09-02, 22:57   #3382
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy jak Ci sie to udalo?
chyba miłość do żony wygrała a tak serio to po prostu z czasem coraz rzadziej zajeżdżaliśmy i się samo ukróciło, chociaż nie ukrywam, że jak mąż nie chce mnie w czymś posłuchać to mu podsyłam mamusię, żeby pobzyczała za uchem

Cytat:
Kurcze a ja nadal sie zastanawiam jak to bedzie z watkiem jak czesc rozpakuje sie we wrzesniu, a czesc w pazdzierniku
no jak to pierwsze będą czekać na pozostałe, nie wyobrażam sobie inaczej

Cytat:
Mala już pewnie spakowana od czerwca, znając jej zapobiegliwość

Cytat:
Tylko wodą. Przy takiej kupie po pachy to zwykle młodego brałam pod kran albo ogarniałam trochę chusteczkami nawilżającymi. Po wodzie będę osuszać tetrą. Sprawdziło się u syna więc teraz będę robić podobnie.

Myślę że mała walizka jest jeszcze ok
warto rozważyć, wiadomo, że czym mniej chemii na skórze dzidzi tym lepiej, w takim razie muszę więcej pieluszek tetrowych zakupić
Ad.walizki to własnie myślałam o takiej niewielkiej

Cytat:
A tak serio to taka:
Załącznik 6044852

no ja mam nadzieję, że w mojej małej walizeczce upchnę więcej niż w torbie sportowej, ja nie wiem czy ja za dużo rzeczy biorę czi ki co???

Cytat:
Ty sie nie śmiej. Dziewczyna na SR opowiadała jak ona leżała z 1 dzieckiem to laska miała prostownicę, suszarkę, lokówkę, odżywki różne, całą kosmetyczkę do malowania i się malowała zanim mąż przyszedł i goście i się pindrzyła (stroiła) [COLOR="Silver"]
też zamierzam wziąć jakieś kosmetyki typu fluid czy tusz do rzęs...oczywiście nie pakuję prostownicy czy kosmetyków do full makijażu bez małej suszarki sobie też nie wyobrażam mojej torby szpitalnej, bo po porodzie naturalnym leżeć w szpitalu 3 dni z upoconymi włosami jakoś sobie nie wyobrażam, bym się chyba zadrapała, może jestem nienormalna
druga strona medalu to moi znajomi mają zakaz przyjeżdżania do mnie do szpitala, bo po co mi oni tam... jedynie mąż o ile w ogóle wróci na poród, jak nie to rodzice i tyle... nawet teściowa ma zakaz wjazdu
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:58   #3383
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam suszarkę teraz biorę lokówko-suszarkę :P
JA mam wielką suszarkę. Pół torby by zajęła
Stary 2015-09-02, 22:58   #3384
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Ją mialam kosmetyczne z kosmetykami do makijażu ale nie używała :p
Stary 2015-09-02, 22:59   #3385
mala29lll
Zakorzenienie

A laktatora chyba jednak nie pakuję tylko mąż mi wyparzy części i przywiezie. A to po każdym użyciu się wyparza? No bo jak to zrobić w szpitalu Czy tylko się myje i czym?
Stary 2015-09-02, 23:02   #3386
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

U nas yla kuchnia dla pacjentek i mój TŻ butle gotował w garze
Stary 2015-09-02, 23:03   #3387
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
A laktatora chyba jednak nie pakuję tylko mąż mi wyparzy części i przywiezie. A to po każdym użyciu się wyparza? No bo jak to zrobić w szpitalu Czy tylko się myje i czym?
Ja myłam w szpitalu mydłem bo nic innego nie miałam i przelewałam wrzątkiem. Na korytarzu był czajnik

Stary 2015-09-02, 23:04   #3388
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ją mialam kosmetyczne z kosmetykami do makijażu ale nie używała :p
JA wezmę puder i tusz w razie gdybym musiała być piękna na zdjęciu hihihi
Stary 2015-09-02, 23:04   #3389
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ni cholery bym go nie wepchnęła. Za duży Nawet jakbym go poćwiartowała to by nie wszedł:
no co chciała być piękna
Stary 2015-09-02, 23:05   #3390
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:

Hehehe a co w tym zlego? Ja tez biore moje 3 kosmetyki I suszarke I szczotke ale Nie dlatego zeby sie wypindrzyc dla kogoś tylko dla własnego samopoczucia
Zobaczycie pierwszorazowe mamusie o czym mowię - możecie byc 'up high ' ale hormony szaleją i w pewnym momencie będzie dół z powodu tej gigantycznej zmiany - wtedy takie zadbanie o siebie was postawi na nogi - także zaraz po porodzie, w miarę możliwości oczywiście radzę grzać pod prysznic, uczesać sie moze i podmalowac jak która lubi itd (tylko perfumy nie bo dziecię mogą uczulić ;p ) przydziac ładna koszulkę i szlafroczek ( i cieszyć sie fajnym biustem ) i od razu poczujecie powera i 10000 razy mocniej będziecie sie cieszyć maleństwem i ta chwila możecie mnie uznać za wariatkę ale widziałam niejedna mamusie która to po porodzie uznała ze teraz to już wolno sie zapuścić i nikt nic nie wymaga i potem walczyła z dolami i było tylko gorzej ;(
Dół w którymś momencie i tak przyjdzie ale w ten sposób łatwiej będzie go znieść - sama pamietam jak dziś jak stałam pod prysznicem, po powrocie ze szpitala po tygodniu , i beczalam chyba z 1h nie wiedząc w zasadzie dlaczego ale ogarnelam sie, wylazlam spod prysznica, nakarmilam mała , zrobiłam maseczkę i pomalowalam pazurki na wściekła czerwień i usiadłam nad herbatka szukając na necie ładnych nowych butów czy tam torebki
Nie zapominajcie o sobie - musicie byc w najwyższym stopniu wydajności jesli chcecie zapewnić szczęście swoim dzieciom a każdej z nas o to właśnie chodzi - i mowię tu o miłości nie o płytkich rzeczach materialnych - mam nadzieje ze wiecie co miałam na myśli

O taki tam wywód jednej mamusi z zelkiem zamiast mózgu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości