|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
No wygląda na to ze tak
![]() Wiec dziś pije pierwsza herbatkę z liści malin Zastanawiam się czy też za tydzień nie zacząć pić na laktację, bo u mnie ani kropelki pokarmu... A chciałabym żeby się pojawił juz, bo gdyby cc itd to wolałabym wcześniej mieć pokarm..
|
#2042 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie lekarz mówił, że 37t0d to już jest donoszona Moja znajoma urodziła 3 tyg przed tp i mówiła mi, że jej córkę właśnie badali, miała skierowanie na badanie dna oka, które standardowo się wykonuje u wcześniaków, itd. Cytat:
Powodzenia na zebraniu, oby Ci tam wody nie odeszły
|
||
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Donoszona jest 2 tygodnie przed tp wiec jeszcze tydzień jak na moje. Albo może 2 tygodnie przed juz jest poród "w terminie" czyli w tym okienku plus minus 2 tygodnie a od 38 donoszona. Moim zdaniem dirty na bank jest już po. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-03 o 09:32 |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może już tuli swoich chłopaków |
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w 36w4d i od wczoraj zaczęłam te liście malin pić. Podobno trzeba je pić dłuższy czas żeby wspomogły poród.
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() dzieki za rady i zainteresowanie. ja nadal w 3paku w domu. Postanowilam pojechac na ip wczoraj, ale chcialam sie choc troche odswiezyc po calym dniu. Maz pomogl mi wziac prysznic i kazal sie polozyc i liczyc dalej, a sam mial sobie zrobic kanapki, wystawic samochod itp. i usnelam tak mocno, ze obudzilam sie w nocy na siku ok 3, nie czulam juz zadnego bolu, wiec poszlam spac dalej ale jakby sie dzis powtorzylo to jade na pewno (jezeli nie usne;p)
|
|
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis czytałam ze trzeba pic od 32 tyg by miało sens.
No ale ja i tak mam świeże liście na krzaczka ch i nie wiem czy to będzie działać. Mięte nie raz zalewałam na świeżo.
|
#2048 | |||
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś standardzik: ziemniaki, pierś z kurczaka z natką i mizeria
![]() Cytat:
przynajmniej u mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się w dniu TP - ciekawa jestem co dziś gin powie.. Ja już jakaś zrezygnowana jestem, wczoraj wydarłam się do Tż, że już mam dość tego 9 miesiąca, rano wstałam tak obolała, że aż się popłakałam.. I kolejne rozstępy wychodzą..
Alicja 12.09.2015 r. Edytowane przez misiskuku Czas edycji: 2015-09-03 o 09:35 |
|||
|
|
|
#2049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba niezawodny sposób, żeby sprawdzić co się dzieje ![]() Czyli w poniedziałek się kładziesz w szpitalu, dobrze pamiętam? |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
grita, dzięki.
Co do problemów przedszkolnych, to nie wiem, czy można to porównywać. U nas pełna aklimatyzacja trwała długo, czyli właściwie całe pierwsze półrocze. Ale u nas to wyglądało trochę inaczej. Rano zasadniczo nie było płaczów, czasem marudzenie w drodze do przedszkola. Największy problem był potem na lezakowaniu. Moje dziecko nie spało w ciągu dnia od drugiego roku życia i ten przymus dla ponad trzylatki był nie do zniesienia. Wtedy zaczynały się podobno najgorsze ryki i płacze za mamą. Ja od początku mówiłam, że ona nie będzie spać, ale dla pań, to było wygodne położyć wszystkie dzieci i mieć spokój. No to sorry
|
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
grita - jezeli wczesniej nic sie samo nie wydarzy to tak. A jak mnie poloza to podejrzewam, ze we wtorek bedzie ciecie. jeszcze w sobote mam ktg, moze po ktg zdecyduja sie mnie zostawic.
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dalej w 2paku... Noc wyjątkowo dobrze zniosłam. Wymioty podchodziły, ale wzięłam na zgage i przeszlo. Dwa razy tylko wstawalam. Snila mi się czarownica i meneq, że już urodziły :p może dziś ich szczesliwy dzień będzie :p
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Jak rusza się w dolnej części np bije mnie po pecherzy to tego nie widzą a czuję doskonale
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Od zeszłego tygodnia łykałam wiesiołka który dobrze wpływa na śluz Cytat:
|
|||
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekamy wszystkie dalej.
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbowałam przytulania z tz i nic to nie dało
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pijam zebrane w maju i ususzone pokrzywy
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas 2 nowe dziecię dziś bendom
|
#2059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
#2060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Droga jest kawałek od krzaczków. Ja i tak będę zrywać te najbardziej oddalone. Jakieś 100-120 m. No ale to taka droga gdzie jedzie max 20 samochodów na dobę
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
rozmawiałyście o kopaniu po żebrach. dzisiaj jak byłam na ktg to mały odkrył, że może bardzo dokładnie wycelować stópką w żebro mamy
robił to z taką precyzją... starałam się nie podskakiwać, no bo badanie, ale łatwo nie było no i skurcze mi wychodzą, jeden wyszedł trochę ponad 80 a reszta to tak 60 i prawie regularne, co 10 minut
|
|
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
A u nas na obiad do wyboru rosół, naleśniki z serem lub szpinakiem i jeszcze gotowany kalafior.
Dobrze że nie ma dzis wielkiego gotowania bo ja jakoś nie mogę zwlec się z łóżka. Ubrałam się, zjadłam śniadanie przed 8 i wróciłam.
|
#2063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te wzdrygniecia dzidziola to takue gwałtowne i silne że aż też właśnie się wystrasze.
|
|
#2064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś mój tp
![]() Byłam z rana na ktg i NIC! Mam przyjechać znowu w niedzielę Cytat:
![]() Cytat:
A co do przedszkola, to u nas marudzenie zaczęło się po jakichś 2 tygodniach, kiedy młody już się ze wszystkim w przedszkolu zapoznał i zaczęło brakować nowych bodźców. Ale wtedy też sporadycznie jakieś pojedyncze łzy. Więcej płaczu było w drugim roku przedszkola Trzeba to przetrwać, wszystkie to przechodzimy Ale serce pęka, a broda lata i łzy czasem stają w oczach do dziś Cytat:
![]() misiskuku, mamy ten sam tp Ciekawe która wcześniej urodzi ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie w takich przypadkach nikt już wywolywaniem.czy przetrzymywaniem nie męczy. Oby wszystko było ok i bez komplikacji
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle to podjęłam decyzje, że chce rodzic SN. Nawet rozmawiałam z mężem i szykujemy się do SN. Okulistka wcale jednak nie jest pewna wskazania, prowadzący też. Jak już pojedziemy na IP to pokaże zaświadczenie ale nie będziemy naciskać.
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam leżakowanie z przedszkola, nigdy chyba nie zasnęłam. Panie mi zawsze dawały coś do kolorowania albo zabawy żebym nie jęczała tylko dała spać innym. Warunek tylko był taki że muszę to robić na leżąco. Do dzisiaj pamiętam jak leżąc coś wycinałam nożyczkami a jak tylko się podnosiłam to pani mnie kładła z powrotem
|
|
|
|
#2068 |
|
Konto usunięte
|
Miałam dzisiaj tylko jedną pobudkę w nocy! Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Szkoda tylko że potem od 8 rano ktoś pod oknami przycinał krzewy i spanie się skończyło
![]() A na obiad polędwiczka z jabłkiem, pieczarkami i cebulą w sosie szałwiowym
|
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie jak zwykle cos. Od wczoraj tak mnie boli pecherz ze szok. A dzis juz takie mam parcie a siku nie leci. Leca tylko lzy same na kiblu. Lekarza oczywiscie nke uswiadczysz. Mala wisi na cycku non stop wiec ublagalam moja dr i czekam w poczekalni az mnie przyjmie. Niestety mala ze mna ale z TZ poki co na dworze gdy nie placze. Przede mna 3 osoby i na 12 ma byc u mnie w domu polozna. Nie wiem jak to ogarne. Moze dr wezmie pod uwage moja sytuacje
musze szybko cos wziac zanim oszaleje :'(
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziś wizyta na 16:00, mam nadzieje, ze dotrwam bo cos u mnie zaczyna wisiec w powietrzu chyba, drugi dzien z kolei, rano brzuch pobolewa jak na okres i biegunke, do tego dzis maly chyba rozniesie mi żebra i miednice, na razie leze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

07.02.2015r.

i prawie regularne, co 10 minut