Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 09:54   #3451
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Biję się z myślami czy nie kupić okazyjnie wózia JANE POWER TWIN - w sumie spacerowego, tylne siedzenie jednak rozkłada się na płasko i można do niego zapakować maleństwo w nosidle-gondolce (akurat mam) - to jest dla bliźniąt/ rok po roku, ale przydałby mi się na zimowe rajdy z całą trójką do szkoły i z powrotem... koleżanka sprzedaje za 350 pln... no kusi... co myślicie? Real foto wrzucam

EDIT: Mam fotelik tej samej firmy, pewnie by się dało zainstalować też...
Cena faktycznie spoko..a jeśli się wam przyda..faktycznie będziesz miała niezłe wyprawy z ferajną
Stary 2015-09-03, 09:55   #3452
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Oliath mam zdjęcie brzuszka o które prosiłaś

1. 16 sierpień
2. dzisiaj

czy opadł? hmm wydaje mi się że troszkę tak, napewno zaczynał się wyżej, prawie pod samymi piersiami a teraz jest ciut niżej.. jak myślicie? :P już 3 osoby zauważyły a ja nie wiem
Wg mnie nie opadł

Cytat:
Dziś planuję zakończyć pakowanie i SPRÓBOWAĆ się zmieścić, hhahahahah, to Ci cyknę bliżej wieczora ok?

Oki dziękuję

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 09:57   #3453
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ej plis zostanmy na poczekalni aż się wszystkie z wątku rozpakujemy -
też tak uważam rozpakuje sie ostatnia to się dopiero przeniesiemy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 09:58   #3454
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

1. 16 sierpień
2. dzisiaj

czy opadł? hmm wydaje mi się że troszkę tak, napewno zaczynał się wyżej, prawie pod samymi piersiami a teraz jest ciut niżej.. jak myślicie? :P już 3 osoby zauważyły a ja nie wiem
Ja nie widzę żeby opadł... wydaje mi się, że jest na swoim miejscu

Cytat:
Dziś planuję zakończyć pakowanie i SPRÓBOWAĆ się zmieścić, hhahahahah, to Ci cyknę bliżej wieczora ok?

Biję się z myślami czy nie kupić okazyjnie wózia JANE POWER TWIN - w sumie spacerowego, tylne siedzenie jednak rozkłada się na płasko i można do niego zapakować maleństwo w nosidle-gondolce (akurat mam) - to jest dla bliźniąt/ rok po roku, ale przydałby mi się na zimowe rajdy z całą trójką do szkoły i z powrotem... koleżanka sprzedaje za 350 pln... no kusi... co myślicie? Real foto wrzucam

Jak twierdzisz, że ci się przyda to bierz... 350 zł to na wózek nie dużo, więc jak ma pomóc w spacerach to bierz

W DDTVN mówią, że wrzesień i cały październik będzie ciepło... musze szukać jesiennego kombinezonu
Stary 2015-09-03, 09:58   #3455
malinowa4
Zakorzenienie

Oliath wózek nie drogi a faktycznie wam się przyda :P ja bym brała

krolewna , ewlina - to sąsiadki ślepe hehehe

chociaż w sumie jakby jakoś mega opadł to pewnie bym poczuła ulgę od bólu żeber a póki co nadal bolą
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:01   #3456
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Współczuję

Dokładnie, dlatego położna ma mi dać wskazówki jak przygotować dziecko do takiego nagłego przyjścia na świat, żeby właśnie czuło się nieco lepiej w nowej sytuacji.
Ja się z tego bardzo cieszę, bo u Oli skutki CC na zimno są widoczne do dziś. Nawet myślę, czy nie zrobić jej diagnozy zaburzeń Integracji Sensorycznej.
Jakie skutki CC???
Stary 2015-09-03, 10:01   #3457
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
mleczko to może byc nawet bez ciąży Np jak ma się hiperprolaktynemię i albo gruczolaka na przysadce mózgowej.
Zależy od poziomu prolaktyny komu kiedy pokarm się pojawia. Jakbym nie zbiła prolaktyny przed ciażą to pewnie już bym mogła karmić w 3 miesiacu gromadkę dzieci
ja miałam hiperprolaktynemię i ani wtedy ani teraz wycieków nie mam, może to świadczyć o tym, że nie będę miała pokarmu???

Cytat:
SPRYSKIWACZ - ja już kiedyś pisałam, że lepszy 100x od butelki, sama mam mały fryzjerski właśnie . Irygatora ciekawam, która z naciętych odważy się użyć i po co właściwie, skoro tylko ZEWNĘTRZNĄ ranę trzeba wspomagać w gojeniu bez sensu płukać grażynę, skoro 5 sekund potem i tak to samo co przed
dziękujemy za poradę

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Bleeeee czyste mleko??? ohhhyda....
nie no co Ty, z kakao takiego samego bym się niem chwyciła

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dobry, a raczej nie dobry dzien, bo u nas kryzys, tak jak dziś to mi jeszcze nie ryczał Emotikon frown dobrze że M był dziś ze mną bo bym mu nie zmieniła butów na kapcie sama.... jeszcze Pani co jest z nim rano mowi że płacze bardzo dużo, ale nic więcej nie wiem, bo trzeba było wyjść. co by się Michałem zajęła... a teraz siedzę ja i ryczę. boż jak ja się okropnie czuję teraz
kochana, zostawiłaś dziecko w dobrych rękach, przystosuje się do nowej sytuacji, daj mu trochę czasu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
a ja dziś jadę na usg ale się cieszę
powodzonka na usg
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:02   #3458
ktosiula
Wtajemniczenie

Natalitka o to fajnie, ja chcę ładną złotą jesień Będzie można spacerować i melancholijny nastrój bedzie ciut mniejszy :P

Malinowa
na moje nie opadł.

Wrzucam porównanie z 1 ciąży, jak mi się brzuch obniżył.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg opadający brzuch2.jpg (29,2 KB, 34 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:05   #3459
BabyK
Raczkowanie

My właśnie czekamy na wózek Izzy Go. Mam nadzieję, że to dobry wybór

06.10.2015r. W oczekiwaniu na NASZE MALEŃSTWO
BabyK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:06   #3460
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Natalitka o to fajnie, ja chcę ładną złotą jesień Będzie można spacerować i melancholijny nastrój bedzie ciut mniejszy :P

Malinowa
na moje nie opadł.

faktycznie dobrze widać no więc mój ma jeszcze czas a może wogóle nie opaść ? jak dziecko ułożone pośladkowo ?
Stary 2015-09-03, 10:09   #3461
natalitka1988

Cytat:

Malinowa
na moje nie opadł.

Ja też cchę taką jesień... żeby od razu dzieci w domu nie musiały być kiszone bo codziennie deszcz i wiatr.... w listopadzie ma być już zimniej...

Masz te same gatki na obydwóch zdjęciach to tak specjalnie?
Stary 2015-09-03, 10:10   #3462
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:

1. 16 sierpień
2. dzisiaj

ja tam opadnięcie nie widzę, ale ten teraźniejszy wydaje mi się mniejszy, dziwne

Cytat:

Jeżeli uważasz, że będzie Wam potrzebny to bym brała, tym bardziej, że cena niewygórowana i dodatkowy plus za możliwość wpięcia fotelika bez potrzeby kupowania adapterów, które kilkadziesiąt złotych kosztują...

Cytat:

Jakie fajne te fotki no tu opadnięcie zdecydowanie zauważalne
Stary 2015-09-03, 10:11   #3463
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Ja też cchę taką jesień... żeby od razu dzieci w domu nie musiały być kiszone bo codziennie deszcz i wiatr.... w listopadzie ma być już zimniej...

Też o tym pomyślałam
ALe brzuch faktycznie dobze widać, że się opuścił wtedy
Stary 2015-09-03, 10:13   #3464
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:

byle mrozów tak szybko nie było i śniegu, bo nie zdążymy z dachem i chciałabym jeszcze z małą pospacerować na budowę...
Stary 2015-09-03, 10:13   #3465
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
faktycznie dobrze widać no więc mój ma jeszcze czas a może wogóle nie opaść ? jak dziecko ułożone pośladkowo ?
Może nie opaść bo się nie ma jak wstawić. Głowy sobie tym nie zawracaj

Cytat:

Tak wyszło Nie nosiłam ich bez przerwy przez 3 tygodnie

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:15   #3466
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja myślałam, że tak specjalnie do zdjęcia założyłaś, żeby fajniej było porównać
Stary 2015-09-03, 10:23   #3467
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
dobry, a raczej nie dobry dzien, bo u nas kryzys, tak jak dziś to mi jeszcze nie ryczał Emotikon frown dobrze że M był dziś ze mną bo bym mu nie zmieniła butów na kapcie sama.... jeszcze Pani co jest z nim rano mowi że płacze bardzo dużo, ale nic więcej nie wiem, bo trzeba było wyjść. co by się Michałem zajęła... a teraz siedzę ja i ryczę. boż jak ja się okropnie czuję teraz

chyba kryzys trzeciego dnia. Mój młody jednak odczuł te zmiany, bo dzisiaj mi się do nogi przykleił i nie szło go oderwać. Pani przytrzymała go siłą płaczącego a ja wyszłam nie lubię tak, ale to jedyny sposób, bo im bardziej się przedłuża pożegnanie tym gorzej jest.

Cytat:
Jak ja mu wpadnę z kamerą to zabaczy. Wyjdzie z kamerą w gardle, a On taki jest więc muszę chyba uprzedzić żeby przypadkiem nie przynosił. W ogóle to ja bym nie chciała żeby w ogóle przychodzili ale cięzko o to będzie pewnie. Nawet jak powiem, że wolę, żeby już od domu przyszli żeby tylko mi się nie wrypali w 1 dzień i nie dadzą odpocząć
Zamieszkanie na stałe 160km od teściów ma niewątpliwe zalety, zwłaszcza że oni nie kwapią się do ruszenia za często tyłków do syna czy wnuka, to i do wnuczki nie będą się wyrywać do szpitala

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Wy tu o rzeczach do szpitala, a jeszcze torby nie przeglądałam co którą mam wziąc, i pewnie trohe rzeczy mi brak. Nie mam jakoś werwy by uporządkować resztę wyprawki :/ A z drugiej strony chciałabym już mieć to z głowy.
Też bym chciała żeby się samo ogarnęło. Mam pełno tych różnych drobnych rzeczy, z których część trzeba spakować, część wyparzyć i znaleźć im miejsce itd. a nie chce mi się

Cytat:
Ja się z tego bardzo cieszę, bo u Oli skutki CC na zimno są widoczne do dziś. Nawet myślę, czy nie zrobić jej diagnozy zaburzeń Integracji Sensorycznej.
Też muszę mojego zdiagnozować w kierunku SI, bo mamy pewne podejrzenia, tylko się nie mogę zabrać za poszukanie gdzie można to zrobić.
dla dzielnej córci
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:28   #3468
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
:

Też bym chciała żeby się samo ogarnęło. Mam pełno tych różnych drobnych rzeczy, z których część trzeba spakować, część wyparzyć i znaleźć im miejsce itd. a nie chce mi się )
Jak dobrzse, że nie jestem sama Bo popadam w komplesky jak tak czytam, że wy już wsyzstko macie ogarniętę a ja w czarnej d..
Stary 2015-09-03, 10:34   #3469
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja nie widzę żeby opadł... wydaje mi się, że jest na swoim miejscu

Jak twierdzisz, że ci się przyda to bierz... 350 zł to na wózek nie dużo, więc jak ma pomóc w spacerach to bierz

W DDTVN mówią, że wrzesień i cały październik będzie ciepło... musze szukać jesiennego kombinezonu
Ja właśnie się cieszę,zehednakkupilam kombinezon jesienny na 62 a nie jak w pierwotnym zamiarze na 56
Cytat:
Jakie skutki CC???
Nadwrażliwość dotykowa głowy, czego skutkiem jest niechęć do czesania, spinki, opaski itp są bleeee. Włosy jakimś cudem jej uczeszę to ściąga wszystko, bo ją drażni, ciągnie i czuje ogólny dyskomfort. Z czapkami ma light, bo jestem przeciwniczką, więc jak zakładamy to nie ma buntu, bo musi być naprawdę zimno.
A od pasa w dół ma niedowrażliwość, co objawia się potrzebą mocnych i zdecydowanych bodźców. Żeby ją np.ubrać, przebrać, to najpierw jakiś masaż jej sponsoruje (najpierw idą słonie, konie itd.) i ona wtedy się rozluznia i daje się dotknąć. No ewidentne skutki, braku przeciskania się przez kanał rodny.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:36   #3470
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dobrzse, że nie jestem sama Bo popadam w komplesky jak tak czytam, że wy już wsyzstko macie ogarniętę a ja w czarnej d..
Hehe to że kupione i domu leżą to nic nie znaczy. Mam te pierdółki poupychane w szafkach we wszystkich pomieszczeniach mieszkania.
Na razie czekam na dokończenie przemeblowania pokoju młodego.
Kolejny krok to skręcenie łóżeczka i znalezienie mu miejsca.
A potem jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia zostanie: pranie wózka i fotelika, ewent prasowanie wszystkich ubranek, ogarnianie drobnicy, kosmetyków itd.

A w ogóle to pisałyście że warto być aktywną w ciąży.
Mnie codzienną aktywność zapewnia teraz odprowadzenie młodego Schodzi nam około 20min do przedszkola, głównie pod górkę tak że w pachwinach i kroczu odczuwam każdy krok w tamtą stronę dzisiaj nawet się zatrzymałam dwa razy bo mnie kłuło w podbrzuszu. Bardzo to nieprzyjemne.
A potem jak wracam z jakimiś zakupami to ciągnę nogę za nogą w tempie średniosprawnego ślimaka.
Pewnie do dnia porodu będę go odprowadzać
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:40   #3471
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
na 56

Nadwrażliwość dotykowa głowy, czego skutkiem jest niechęć do czesania, spinki, opaski itp są bleeee. Włosy jakimś cudem jej uczeszę to ściąga wszystko, bo ją drażni, ciągnie i czuje ogólny dyskomfort. Z czapkami ma light, bo jestem przeciwniczką, więc jak zakładamy to nie ma buntu, bo musi być naprawdę zimno.
A od pasa w dół ma niedowrażliwość, co objawia się potrzebą mocnych i zdecydowanych bodźców. Żeby ją np.ubrać, przebrać, to najpierw jakiś masaż jej sponsoruje (najpierw idą słonie, konie itd.) i ona wtedy się rozluznia i daje się dotknąć. No ewidentne skutki, braku przeciskania się przez kanał rodny.

No prosze, nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiałam ale może coś w tym jest...są dzieci ktre nie znoszą jak coś przy głowce się robi. Nawet moja mama opiekowała się dziewczynką i Madzia była po cc nie znosiła czapek, spinek..
Stary 2015-09-03, 10:43   #3472
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Niud a te biustonosze dobrze trzymają biust? bo wyglądają jak takie sportowe a te nie trzymają mi wcale biustu ;/ w ogole nie wiem czy bedzie gdziekolwiek moja rozmiarowka, bo po porodzie bedzie pewnie 75 Z
Dobrze to nie - powiedziałabym, że tak średnio. Nie jest to typowo sportowy stanik, ale wiadomo, że nie jest to też sztywny. Ma regulowany obwód (potrójna haftka) + regulowane ramiączka no i może w nim rosnąc biust, przez to że jest miękki. Chce go sobie kupić, bo ma cienkie ramiączka (a póki co mam tylko takie z grubymi ) + jest milutki w dotyku Realnie myślę, że zanim będę wychodzić z domu i zanim znajdę taki, który pasuję do mojego ciężkiego biustu to zajmie mi to min. miesiąc czasu po porodzie - do tego czasu muszę mieć w czym chodzić.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Jest 10/12
Dzięki To jutro kupie 13/15 to na chwilę dłużej starczą

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja też nie mam i oczywiście sierota zapomniałam o to gina zapytać. Nic, pojadę w nast. tyg. na ktg to może nie zapomnę
Ja dziś idę i się podpytam. Ja już od dawna zapisuję sobie listę pytań do babki na bieżąco, inaczej bym nic nie pamiętała, bo taka wizyta to zawsze jakiś stres. Teraz już trochę mniejszy ale zawsze.

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a mi się popołudniu tak chciało ryczeć te hormony mnie wykonczą, zaczynam się stresować tym wszystkim że nie zdążymy, ekipa remontowa robi nas w h..., mieli przyjść w sierpniu a jest już wrzesień i ani widu ani słychu, prędzej mała się urodzi jak chyba będzie ten remont, przecież wszystko musi wywietrzeć , chciałam wszystko poukładać, przyszykować i czekać w spokoju na rozwiązanie a tu nerwy przyjdą czy nie przyjdą czy samemu wziąść wałek i wymalować(tż ma jechać jutro i ich po raz 3 cisnąć) do tego stresuje się łóżeczkiem i wózkiem adamexa , mają być w połowie września a piszecie że prawie każdej przychodzi zrypany klapś i pomylony kolor w adamexie... moja psycha nie wyrabia
Widzę, że wczoraj kilka z nas miało płaczliwy dzień, może taka faza księżyca Nie martw się statystycznie dziewczyny już wykorzystały pecha w zamawianiu bubli, więc Twój wózek i łóżeczko powinny być ok

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
opowiedz coś wykombinowała
Cytat:
Eeeeej, aż mnie zaintrygowało co Cię tak ruszyło tam opowiadaj
Nic nie wykombinowałam, po prostu trafiłam na głupią babę. Mała czcionką do czytania tylko dla dziewczyn co pytały, bo to mało interesujące
Prowadzę ciąże poza Luxmedem prywatnie, a w Luxmedzie robię wszystkie badania - bo mam za darmo. Więc po każdej wizycie u mojej babki zapisuje się na wizytę w Luxmedzie ( do dowolnego lekarza z dogodnym terminem ) i proszę o przepisanie badań, które zleciła mi moja babka, tak też było ostatnio. Wczoraj poszłam na mocz, morfologia + przeciwciała odpornościowe dla krwinek czerwonych i okazało się, że babka która mi ostatnio wystawiała skierowanie na badania pomyliła się i wypisała mi jakieś inne przeciwciała i tak jest w systemie i laborantki nie mogą tego zmienić. Grzecznie tłumacze tym kobietom, że potrzebuje takich przeciwciał dla kobiet w ciąży i czy może ktoś może mi teraz na miejscu w przychodni wypisać skierowanie na takie badanie. No to zadzwoniły po szefową. Opowiedziałam jej dokładnie to samo co opisałam, a ta do mnie, że nie nie mogą, bo system wolno chodzi, mają opóźnienia i kiedy mam następną planową wizytę. To ja jej na to że nie mam planowej wizyty, bo potrzebuje skierowania z Luxmedu i chodzę do dowolnego/przypadkowego lekarza. a ta dalej swoje i już podniosła na mnie głos, że chyba wiem kiedy mam iść na tą wizytę do dowolnego lekarza i znów jej tłumacze sytuację, że badanie mi zleca lekarza z poza luxmedu a tu przychodzę je tylko wykonywać, więc potrzebuje skierowanie od DOWOLNEGO lekarza z Luxmedu, a ta dalej swoje - a kiedy ma Pani umówioną tą wizytę a że była już 10:45 byłam mega głodna bo od rana na czczo, to już machnęła ręką powiedziałam żeby mi pobrały ta zwykła morfologię a ja sobie dam radę. Jednak jakoś tak mnie babsko zirytowało, że ja jej czarno na białym tłumacze o co chodzi a ta nie kuma, podnosi na mnie głos i jeszcze jest tu szefową laborantek...
Po czym wyszłam zapłakana z badania ( po pobraniu każą zawsze 5 minut siedzieć ) wyjęłam kanapkę, która sobie przezornie zrobiłam i po jakiś 3 minutach wyszła babeczka która mi pobierała krew - poprosiła mnie o skierowanie, które miałam z luxmedu + to które miałam oryginalnie od mojej babeczki - pobiegała 10 minut po pokojach i poprosiły mnie na ponowne pobranie krwi Więc jednak się dało i nie wiem czego to wynik, ale im ładnie podziękowałam. Szefowej na szczęście po pierwszy pobraniu krwi już nie zobaczyłam.
Najgłupsze jest to, że w normalnym nieciążowym życiu w ogóle by to na mnie nie zrobiło wrażenia, pewnie bym jeszcze zwymyślała tą babę a wczoraj jak zaczęłam płakać to na cały dzień mi taki humor został. Dobrze że nie mam częściej takich akcji, bo bym chyba depresji się nabawiła.

Cytat:
Dobraaaaa sorki za jakość - JEST NISKO czy nie???

EDIT: W avatarku 28 tydzień dla porównania
Ja mam niżej i dziś się dowiem czy to nisko

Kuapouszka dobrze prawisz z tym dbaniem o siebie Ja do szpitala wezmę tusz i zalotkę + mój ukochany almost powder, który jest pudrem i podkładem mineralnym w jednym - mój zestaw obowiązkowy

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Próbowałam was nadrobić ale łapie mnie ciemna noc więc sobie odpuszczam.Melduje tylko że znów jestem w szpitalu na patologii ciąży. Tym razem mojemu ginowi nie podobały się przepływy i ogólnie łożysko. Tymon w dalszym ciągu jest dwa tygodnie do tyłu, na dzień dzisiejszy waży niecałe 2 kg . Prawdopodobnie czeka mnie leżenie tutaj już do rozwiązania. .. Przynajmniej tak mi mówią. Chyba nii muszę pisać że jestem lekko podlamana tym faktem ale jak trzeba to trzeba.
Trzymaj się kochana i zdawaj nam relację - będzie Ci może trochę raźniej

Cytat:
A gdzie takie spryskiwacz kupić malutki W Rossmanie są? Wie ktoś?
Jak ja mu wpadnę z kamerą to zabaczy. Wyjdzie z kamerą w gardle, a On taki jest więc muszę chyba uprzedzić żeby przypadkiem nie przynosił. W ogóle to ja bym nie chciała żeby w ogóle przychodzili ale cięzko o to będzie pewnie. Nawet jak powiem, że wolę, żeby już od domu przyszli żeby tylko mi się nie wrypali w 1 dzień i nie dadzą odpocząć
Ja mam spryskiwacz taki do kwiatków, też ma podobną pojemność - muszę go odkopać albo jutro jak będę w Auchanie to kupię na markecie ( u mnie jest cały oddzielny dział - ogród to coś znajdę )

Ja już swoim rodzicom zapowiedziałam, że nie życzę sobie wizyt w szpitalu - zresztą ja mojej matki nie znoszę i jak gadam z nią przez telefon przez 10 minut raz na miesiąc, to mam już jej dosyć. Zawsze musi coś przywalić co mnie do szału doprowadza... Ostatnio uraczyła mnie np. tekstem " Przecież nie możesz mieć tyle szczęścia, żeby po tak dobrze zniesionej ciąży przeżyć jeszcze lekki poród... " Rodzice TŻ przyjadą też dopiero jak będziemy w domu. Teściowa pewnie z nami nawet chwilę pomieszka jak TŻ będzie musiał wrócić po 2 tyg. do pracy.

P.S. Ciekawe ile nowych postów napisałyście, kiedy ja tworzyłam ten elaborat
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:46   #3473
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie opaść bo się nie ma jak wstawić. Głowy sobie tym nie zawracaj
no właśnie tak mi nie pasowało to "opadanie" w ułożeniu pośladkowym :P

Cytat:
Też bym chciała żeby się samo ogarnęło. Mam pełno tych różnych drobnych rzeczy, z których część trzeba spakować, część wyparzyć i znaleźć im miejsce itd. a nie chce mi się
przypomniałaś mi że jeszcze muszę wszystko powyparzać ...

ogarnęłam kuchnię i łazienkę i się zmęczyłam, idę przed tv ;d
Stary 2015-09-03, 10:46   #3474
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Ja z Ola wychodziłam bez względu na pogodę i teraz też mam taki zamiar.
Cytat:
Jak dobrzse, że nie jestem sama Bo popadam w komplesky jak tak czytam, że wy już wsyzstko macie ogarniętę a ja w czarnej d.. :
Spoko ja jeszcze usprawnianie zrobiłam i jakoś nie mam do tego weny.

Dziewczyny, które są na L4, powiedzcie mi czy zawsze macie wypisywane zwolnienie z symbolem 2 (chory może chodzić ). Ja do tej pory tak miałam wypisywanie, ale we wtorek wyprodukowała pielęgniarka za lekarza i mi wpisała z symbolem 1 (powinnam leżeć). Nie maM objawów i zaleceń do leżenia. Wczoraj to zauważyłam jak do ZUS jechałam z zwolnieniem. Wkurzyłam się, bo ja nie mogę być uwiazana w domu przez 4 tygodnie. Mam przedszkole, zakupy itp.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:53   #3475
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, które są na L4, powiedzcie mi czy zawsze macie wypisywane zwolnienie z symbolem 2 (chory może chodzić ). Ja do tej pory tak miałam wypisywanie, ale we wtorek wyprodukowała pielęgniarka za lekarza i mi wpisała z symbolem 1 (powinnam leżeć). Nie maM objawów i zaleceń do leżenia. Wczoraj to zauważyłam jak do ZUS jechałam z zwolnieniem. Wkurzyłam się, bo ja nie mogę być uwiazana w domu przez 4 tygodnie. Mam przedszkole, zakupy itp.

Zawsze mam symbol 2 :tak:

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:58   #3476
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe to że kupione i domu leżą to nic nie znaczy. Mam te pierdółki poupychane w szafkach we wszystkich pomieszczeniach mieszkania.
Na razie czekam na dokończenie przemeblowania pokoju młodego.
Kolejny krok to skręcenie łóżeczka i znalezienie mu miejsca.
A potem jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia zostanie: pranie wózka i fotelika, ewent prasowanie wszystkich ubranek, ogarnianie drobnicy, kosmetyków itd.

A w ogóle to pisałyście że warto być aktywną w ciąży.
Mnie codzienną aktywność zapewnia teraz odprowadzenie młodego Schodzi nam około 20min do przedszkola, głównie pod górkę tak że w pachwinach i kroczu odczuwam każdy krok w tamtą stronę dzisiaj nawet się zatrzymałam dwa razy bo mnie kłuło w podbrzuszu. Bardzo to nieprzyjemne.
A potem jak wracam z jakimiś zakupami to ciągnę nogę za nogą w tempie średniosprawnego ślimaka.
Pewnie do dnia porodu będę go odprowadzać :
Ja w połowie września będę miała wózek to tez popiorę masz przymusowe spacerki. Bardzo dobrze ja wczoraj miałam podobny spacerek ale na powrocie to mnie tak kuło coś w macicy że masakra. A dziś co? Ciężko mi oddychać tak mi synek uwiera (

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-03, 10:58   #3477
natalitka1988

Cytat:
Hahaha nawet przez myśl mi nie przeszło żebyś miała je nosić przez 3 tyg bez przerwy

Cytat:
Pierwsze słyszę, że takie coś istnieje
Moja siostrzenica urodziła sie sn a też nie cierpi spinek i gumek... dawała sobie je robić tylko jak mama jej mówił, że zdjęcie chce jej zrobić i musi ładnie wyglądać
Stary 2015-09-03, 11:01   #3478
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
wiem co czujesz, mój też dzisiaj chciał ze mną na salę iść a jak wychodziłam to płakał... ale zaraz go czymś zajęły bo przestał. Dzisiaj pierwszy raz na spanie zostaje w żłobku... już się boję. A na ile Michaś zostaje w żłobku? Śpi tam?

Karolek jest mega dzielny! Pozazdrościć Trzymam kciuki za usg!

Ja mam z kwiaciarni jakiś, spory jest. Nie musisz wyparzać tylko umyj porządnie plynem albo mydłem.
Michaś jest już w przedszkolu, bo rocznikowo to on 3 latka, tylko że on z samego końca roku...
i tak zostawiam go na drzemki i zabieram po podwieczorku jak wstaną czyli ok 14. wolę by się przyzwyczajał do wszystkich reguł panujących w przedszkolu od razu...
mam nadzieję, że się szybko oswoi, bo ja nie dam rady go odprowdzać i oddawać praktycznie na siłę przedszkolance, a poźniej ryczeć cały poranek

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Zawsze mam symbol 2 :tak:

ja mam z 2 i zawsze mi tak wypisywał, może u ciebie się pomylili?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 11:02   #3479
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Próbowałam was nadrobić ale łapie mnie ciemna noc więc sobie odpuszczam.Melduje tylko że znów jestem w szpitalu na patologii ciąży. Tym razem mojemu ginowi nie podobały się przepływy i ogólnie łożysko. Tymon w dalszym ciągu jest dwa tygodnie do tyłu, na dzień dzisiejszy waży niecałe 2 kg . Prawdopodobnie czeka mnie leżenie tutaj już do rozwiązania. .. Przynajmniej tak mi mówią. Chyba nii muszę pisać że jestem lekko podlamana tym faktem ale jak trzeba to trzeba.
tryzmajcie sie oby wszystko sie dobrze zakoncyzlo dla malenstwa czasem trzeba sie poswiecic

Cytat:
eh przezywalam to samo jak Rafał szedl pierwsyz raz do zlobka mial tlyko 1,5 roczku plakal i ja z nim

Cytat:

1. 16 sierpień
2. dzisiaj

ja nie widze opadniecia

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Nic nie wykombinowałam, po prostu trafiłam na głupią babę. Mała czcionką do czytania tylko dla dziewczyn co pytały, bo to mało interesujące
Prowadzę ciąże poza Luxmedem prywatnie, a w Luxmedzie robię wszystkie badania - bo mam za darmo. Więc po każdej wizycie u mojej babki zapisuje się na wizytę w Luxmedzie ( do dowolnego lekarza z dogodnym terminem ) i proszę o przepisanie badań, które zleciła mi moja babka, tak też było ostatnio. Wczoraj poszłam na mocz, morfologia + przeciwciała odpornościowe dla krwinek czerwonych i okazało się, że babka która mi ostatnio wystawiała skierowanie na badania pomyliła się i wypisała mi jakieś inne przeciwciała i tak jest w systemie i laborantki nie mogą tego zmienić. Grzecznie tłumacze tym kobietom, że potrzebuje takich przeciwciał dla kobiet w ciąży i czy może ktoś może mi teraz na miejscu w przychodni wypisać skierowanie na takie badanie. No to zadzwoniły po szefową. Opowiedziałam jej dokładnie to samo co opisałam, a ta do mnie, że nie nie mogą, bo system wolno chodzi, mają opóźnienia i kiedy mam następną planową wizytę. To ja jej na to że nie mam planowej wizyty, bo potrzebuje skierowania z Luxmedu i chodzę do dowolnego/przypadkowego lekarza. a ta dalej swoje i już podniosła na mnie głos, że chyba wiem kiedy mam iść na tą wizytę do dowolnego lekarza i znów jej tłumacze sytuację, że badanie mi zleca lekarza z poza luxmedu a tu przychodzę je tylko wykonywać, więc potrzebuje skierowanie od DOWOLNEGO lekarza z Luxmedu, a ta dalej swoje - a kiedy ma Pani umówioną tą wizytę a że była już 10:45 byłam mega głodna bo od rana na czczo, to już machnęła ręką powiedziałam żeby mi pobrały ta zwykła morfologię a ja sobie dam radę. Jednak jakoś tak mnie babsko zirytowało, że ja jej czarno na białym tłumacze o co chodzi a ta nie kuma, podnosi na mnie głos i jeszcze jest tu szefową laborantek...
Po czym wyszłam zapłakana z badania ( po pobraniu każą zawsze 5 minut siedzieć ) wyjęłam kanapkę, która sobie przezornie zrobiłam i po jakiś 3 minutach wyszła babeczka która mi pobierała krew - poprosiła mnie o skierowanie, które miałam z luxmedu + to które miałam oryginalnie od mojej babeczki - pobiegała 10 minut po pokojach i poprosiły mnie na ponowne pobranie krwi Więc jednak się dało i nie wiem czego to wynik, ale im ładnie podziękowałam. Szefowej na szczęście po pierwszy pobraniu krwi już nie zobaczyłam.
Najgłupsze jest to, że w normalnym nieciążowym życiu w ogóle by to na mnie nie zrobiło wrażenia, pewnie bym jeszcze zwymyślała tą babę a wczoraj jak zaczęłam płakać to na cały dzień mi taki humor został. Dobrze że nie mam częściej takich akcji, bo bym chyba depresji się nabawiła.
eh dobrze ze ostatecznie wszytko sie udalo zalatwic

a ja dizs krew oddalam i mocz a jutro wizyta
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 11:09   #3480
emylka86
Zakorzenienie

umyłam okno w pokoju i trochę się wyładowałam... reszta jutro bo mi słońce w okna teraz świeci za mocno... zaraz sprzątnę pokój i ugotuję obiad i lecę po synka

a moje wczorajsze rzyganko mogło być od wody, bo mamy w miescie skażoną wodę i tylko przegotowaną można brać do ust. dziś już się czuję dobrze, chociaż żołądek od czasu do czasu kręci

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości