|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Też ogarnęłam kuchnię i łazienkę i zdążyłam się położyć, a zaraz mi się w głowie zakręciło
![]() Dziwnie się dzisiaj w ogóle czuję. Pomijając bóle krocza, spojenia itp. przy chodzeniu, jest mi niedobrze, w głowie się kręci, a każdy ruch kluski mi cały brzuch wykręca aż ![]() Cytat:
![]() A nie możesz wrócić do lekarza, żeby poprawił?
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się wczoraj tak czułam, było mi niedobrze, kręciło mi się w głowie, okazało się, że ciśnienie mi podskoczyło (150/80), aż się spłakałam nie wiedzieć czemu
|
|
|
#3483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety musisz iść i poprosić o wystawienie 2, żeby być zupełnie spokojna. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-09-03 o 11:21 |
||
|
|
|
#3484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zawsze myje codziennie i nie wyobrazam sobie inaczej ![]() Cytat:
Do mnie po porodzie od razu przychodzili a ja mialam stres, zeby akurat wtedy karmienie nie wypadlo i odciagalam na zapas pokarm i jak goscie przyszli to karmilam odciagnietym a piersi mi puchly w tym czasie... Ale nie wyobrazam sobie inaczej Cytat:
U nas jest to samo po sn. Nie chce czesania, jak zaloze spinki/gumki to chwila i nie ma. Wiec to chyba nie od tego Ledwo zdazylam zwlec sie z lozka a tyle nadrabiania... Musze pomyslec o sniadaniu
|
|||
|
|
|
#3485 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
żartujęCytat:
Bardziej już tak po CC to ścisnanie własnie, na pocztątku mniej dotyku a już na pewno nie wycieczek więc tylko mama i tata, cisza, przyciemnione światło, nie narażanie na zbyt dużą ilość bodźców sensorycznych czyli zero karuzelek itd O czymś takim wiem.Co do spinek, czapek to obie mojej siory pierdoły nienawidza mieć czegoś na głowie a są z SN ![]() Co do CC to te skutki wyrwania widać po moim mężu np tak że nie można go obudzić normalnie tylko się zrywa jakby go kto wrzątkiem oblał kto wie czy to nie skutek uboczny CC i nerwowy jakiś hehehJAk spi i położę rekę np na ramieniu to teżtaki odruch jakby strząsający tę rękę w pierwszej chwili. Ciekawe czy to mogą byc skutki CC? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ile w tym prawdy to nie wiem
|
|
#3486 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie zdawałam sonie sprawę, że to szok, takie nagłe wyciągnięcie, ale że az takie skutki moga być... ![]() Cytat:
![]() ale szmatławiec z tej szefowej a ta kanapka nie sfałszuje Ci wyników??? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() mój mąż nie jest z cc a też go tak rzuca czasami, ja myślę, że oni czują respekt przed nami a może Ty go bijesz skoro tak się boi Twojego dotyku ![]() |
|||
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pół nocy nie spałam przez to CC i nic nie wymyśliłam wkońcu ale co moge wymyślić jak się nie odwróci to nic zrobić nie moge, musi być cc , a widzę że wy roztrząsacie dziś powikłania po cc to już wogóle płakać mi się chce
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz mi się tak spać chce po jedzeniu Cytat:
JA musiałam zbić szybko prolaktynę przed IVF i faktycznie bardzo szybko spadło a później na podtrzymanie efektu brałam. Tylko Dostniex drogi bo 1 tabletka 100-110 zł, ale bierze się przeważnie pół na tydzień i się pięknie tyje po nim Taaa leje Go ciągle i ma lęki
|
|
#3489 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz dopiero odkąd zmieniłam lekarza (czyli 1,5 miesiąca) mam z 2, wcześniej też miałam leżące. Będziesz się martwić jak kontrola wpadnie, wtedy by trzeba jakąś wizytę u lekarza np skołować, zaświadczenie czy coś podobnego. Cytat:
Ja wiem, że Twój Michaś w przedszkolu, przez przypadek mi się napisało "żłobek", bo mój w żłobku Ja jakoś nie chciałam go od razu zostawiać na spanie, chciałam mu dać poczuć się bezpiecznie, że wracam po niego. Dzisiaj 3 dzień jest i będzie spał. Odbiorę go jak wstanie (mają mi dać znać), a później już będzie zostawał do 15:30 - 16.00 tak docelowo.
|
|
#3490 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tej wody, to dziś mąż jest w domu z racji rewolucji żołądkowych... |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam dziś 9 miesiąc ![]() W ogóle przed chwilą coś mnie tak w brzuchu zabolało i nie wiem czy to skurcz taki i brzuch stwardzniał czy młoda tak się wypięła z obu stron. Ciągle się boję że jej coś przyjdzie do główki żeby sie przewrócić głową do góry. Elve gdzie jesteś? CHyba się nie obraziłaś? Nie jestes upierdliwa. Żartowałam![]() Pasztetnik co Ty się tak mało odzywasz? Co się tam u Ciebie dzieje, że nerwusek jesteś?
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak jestem przeciwna pielgrzymkom w szpitalu ale pewnie większość się będzie pchać :/
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
jestem w takim dołku psychicznym od wczoraj że nie wiem sama czym to jest spowodowane , czy tym możliwym cc czy wszystkim na qpe
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety matki się nie wybiera. Ja się już pogodziłam z tym, że jest z innej bajki, ale co się przez nią nacierpiałam w życiu to moje. Teraz się przejęła ciążą i dzwoni do mnie ( tak jak wcześniej przez 15 lat kiedy to się wyprowadziłam z domu w ogóle do mnie nie dzwoniła i tylko była obrażona że ja też nie.) Mam nadzieję, że nie będzie chciała mi pomagać w wychowaniu brzdąca
Cytat:
Pół godziny temu wypiłam pierwszy raz tą herbatkę z liści malin i faktycznie mała wydaje mi się, że to nie dla Ciebie. Od razu się jakoś dziwnie poruszona poczułam i ciśnienie mi skoczyło do 130/80 - po pół godzinie zeszło do 120, ale to nie jest specyfik dla ciśnieniowców. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-09-03 o 12:08 |
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego zwracam się do Was z prośbą, że jak już będziemy pisywały porody to biała czcionka, bo ja nie chcę czytać. Nadrobię sobie jak już urodzę Błagam, bo jak się wystraszę to amen w pacierzu. PAnika będzie na całego
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ja jestem z cc i tak mam ze jak ktos mnie dotknie w nocy lub nad ranem to krzycze i sie zrywam
w ogole taka strachliwa i nerwowa jestem
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Końcówka będzie dla większości z nas trudna i nerwowa, ale damy radę mala my dziś zaczęłyśmy 36 tydzień!
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też urodzona przez CC, ale nie planowane tylko nagłe. Wcześniej akcja się sama rozkręciła.
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo pisałam wyżej że 9 miesiac się zaczął
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o tą nadwrażliwość dotykowa to dzieci po cc moga mieć problemy z integracja sensoryczna ale to też nie reguła, no ale są bardziej narażone.
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Uzgodnijmy że każda z Nas będzie opisywala swój poród białą czcionką lub jakieś nie daj boze powikłania.
Bo inaczej ja tu dopiero zaglądnę po porodzie ![]() Kto jest za ? I czy ktoś jest przeciwny? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
O to ta herbatka jest idealna w takim razie dla mnie. Moze w koncu nie bede czula sie jak zdechlak. Ja nie boje sie opisow porodow :P chetnie poczytam
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak się akcja będzie zaczynała i postępowała + ewentualne działania szpitalne to też na biało chcecie?
|
|
#3507 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Czytać porody i tak będę![]() przypomnijcie mi tylko żebym swojego nie zapomniała na biało napisać :P ale ja prawie na końcu rodzę
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
niech będzie i ta biała czcionka : )
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
ja napewno będę czytać , moja ciekawość jest nie do okiełznania
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Ty pierwsza No sobie przypomnisz, bo w K też marudziłam, zeby uprzedzać jak o porodach jeszcze nie raz to napiszę![]() Gosiu ja cąły czas sobie wbijam do głowy to co przed operacją, punkcją jajników, HSG, że nadejdzie TEN dzień, szybko minie i z głowy. Jak było z operacją to myśłałam cąły czas tylko o tym jak już będę po i jaka to ulga będzie, a jaka dumna będę z siebie, ze byłam tak dzielna. JA się stresowałam np jak brałam prysznic to sobie myśłałam "O BOże niedługo będę rano brała prysznic i już będę musiała jechać na operacje. Przeciez ja spanikuję itd"CIągle wyobrażałam sobie ten strach przed samą operacją. Dopiero mi pomogło intensywne myślenie i wyobrażanie sobie, że już po i wtedy już chciałam, zeby te dni szybko minęły i już będzie moje upragnione PO Teraz też sobie tak to wbijam. Nie bardzo chcę też wiedzieć co mnie czeka. Tylko mniej więcej, zeby sobie tego nie wyobrażać ale mieć pojęcie o tym jak to przebiega, a tylko poczytam w książce jak sobie pomóc żeby mniej bolało i takie tam. Nie czyta się o żadnych koplikacjach czy ciężkich porodach, bo to okrutnie działa na psychikę i od razu sobie wbijamy, ze na pewno nam tez isę to przydarzy. SKup się bardzo intensywnie na tym PO. A w ten dzień pojedziesz, odmęczysz swoje i szybciutko będzie po wszytskim. Poczujesz ulgę, że to już i dumę, że byłaś dzielnaJak zacznę panikować to proszę mi to zacytować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

ja bym nie dala rady pewnie umuje raz na drugi dzien ale wezme jeszcze ze soba suchy szampon 

żartuję