Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 10:17   #331
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

A pytałaś cie jak ciotka - rozwarcie na 2 palce i cisza. Zostaje w szpitalu narazie ale myśli że ja wypuszcza bo TP ma na 13stego
Pewnie to fałszywy alarm Moja znajoma dość długo chodziła z rozwarciem

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ech dziś ja mam jakiś depresyjny dzień. Rano wyprowadziło mnie z równowagi to odwołane usg, a później to już nic mi nie wychodziło...
Idę chyba sprzątać, bo i tak mnie to czeka i na chwilę się czymś zajmę.
Stary 2015-09-03, 10:24   #332
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Oby się rozwiązanie szczęśliwie zakończyło dla mamy i dziecka

Adka a propo przewiania, to pomaga plasterek rozgrzewający, przyklej mu na plecach w miejscu gdzie go boli najbardziej. Jak mojego nieraz tak poskłada to to mu pomaga.

Czasami postawienie baniek szklanych też pomaga. Polecam, tylko potem trzeba wygrzać je.
Znaczy przewialo u nas się mówi w sensie nie że go łamie w plecach ale zawialo że na był rozgrzany zawialo wiatr i gotowe przeziębienie.
Leży wciągnęłam mu sok z malin który robiłam niech pije na gorąco. Biedny. Skocze po pracy po aspiryne i paracetamol.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:25   #333
agrita8
Raczkowanie

Taki falszywy alarm to cos strasznego, dodatkowy stres i nerwy :\ dlatego u siebie nie chce za wczesnie jechac do szpitla zeby nie koczowac tam 2 dni... Tylko jak rozpoznac ten wlasciwy moment ehhh za pozno tez przecież zle
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:25   #334
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Taki falszywy alarm to cos strasznego, dodatkowy stres i nerwy :\ dlatego u siebie nie chce za wczesnie jechac do szpitla zeby nie koczowac tam 2 dni... Tylko jak rozpoznac ten wlasciwy moment ehhh za pozno tez przecież zle
Znaczy u niej doszedł ból brzucha i krew jak się okazało z szyjki macicy.
Także fałszywy czy nie trzeba było sprawdzić

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:28   #335
agrita8
Raczkowanie

Racja racja, w takiej sytuacji to nie ma co siedziec w domu. Kciukaski za ciotke a czubasek odzywala sie?
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:31   #336
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy przewialo u nas się mówi w sensie nie że go łamie w plecach ale zawialo że na był rozgrzany zawialo wiatr i gotowe przeziębienie.
Leży wciągnęłam mu sok z malin który robiłam niech pije na gorąco. Biedny. Skocze po pracy po aspiryne i paracetamol.
Może herbata z miodem jeszcze? Mi zazwyczaj pomaga na przeziębienie
Stary 2015-09-03, 10:48   #337
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Q hahahaha

TŻ chory. ..
Zostaje w domu dzis. Cholera jasna wszystko naraz :// a wirus chyba na te mdłości jest bo jego też złapało. Muli go.m ale przewialo go swoją drogą bo wczoraj drzwi naprawiał w samej koszulce a było 10 st. . bić to mało. Leży dzisiaj niech leży.
Ohhh...
nie zazdroszczę. Dużo zdrowia i uważaj na siebie żebyś się nie rozchorowała
Ale ja jestem beznadziejna. kupiliśmy wczoraj narożnik, tż cały szczęśliwy, liczył że będę w dobrym humorze, a ja zamiast się cieszyć od dwóch dni myślę tylko jaki kolor wybrać i się w☠☠☠☠iam że nic nam do salonu nie pasuje... A potem mi przykro, że jemu jeszcze humor psuję
Stary 2015-09-03, 10:55   #338
benita84
Zadomowienie

witam się ale miałam dziś beznadziejny sen, jak się obudziłam to jeszcze potrzebowałam chwili żeby się zastanowić co jest prawdą a co nie i przez to wcale nie czuje się wyspana i wypoczęta eh

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy, jak bylo z waszymi dzieciaczkami- byly ruchliwe w brzuchu a po wyjsciu jak? A moze leniuszki a po wyjsciu inaczej?
Ciekawam teorii blogowej
mój szalał w brzuchu mało go nie rozerwał i szalał po wyjściu z brzucha, nawet na wypisie ze szpitala miał że jest niespokojny i tak zostało do dziś ciekawe jak będzie teraz bo póki co bobas bardzo spokojnie sobie w tym brzuchu siedzi i mało daje o sobie znać
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 10:56   #339
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
ja nic nie kupowałam z tych rzeczy przed porodem ale tż szalony jak zobaczył młodego po urodzeniu to zaraz pobiegł do sklepu i go obkupił chyba jak zobaczył malucha to poczuł ze naprawdę jest ojcem

znając siebie to pewnie bym powtórzyła te badania skoro mówią że ta cukrzyca lubi się później aktywować niż Ty robiłaś badania, no ale najlepiej po prostu zapytać o to gina

szybkiego porodu życzymy

ja tam prezenty lubię patrząc co jest w sklepach to nie dziwie się że dla dziewczynki sam różowe przynoszą bo dziewczęcy dział aż bije tym różem po oczach

Nico plus jestem zadowolona chociaż wizualnie akurat ten wózek jest taki sobie, no ale cena nas skusiła Wózek mamy ponad dwa lata. Po roku kupiliśmy taką lekką spacerówkę na lato, później wróciliśmy na jesień i zimę do tej dużej spacerówki. I teraz latem znów używałam małej, bo do tej małej łatwiej dziecku samemu wejść. Ale ostatnio mierzyłam synka do dużej spacerówki to jeszcze się mieści
O to skoro już 2 lata uzytkujecie to soacerowka musi być spora, skoro synek się mieści a jak w eksploatacji? Nie trzeszczy jakoś,strasznie? Czemu oglądaliście na reklamacje? Co się psulo?
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
TŻ koleżanki też tak mówi. Ciekawe co będzie mówił, jak będzie robił codziennie pranie

Jadę na tą glukozę. TŻ zajął mi łazienkę i ledwo zdążyłam na pociąg bo jeszcze włosy musiałam wysuszyć. Boże, ale jestem głodna na nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania a dzisiaj zjem po dziewiątej

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Mam nadzieję, że kolejki w labo nie będzie bo ja już planuję, co zjem po badaniu
Trzymam kciuki, zebyś przetrwala to jakoś

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Śliczne

Herbata i kompot... nic się wypić nie da
Nie mówiąc już o kawie Ince, którą mi pani chyba na złość przyniosła...
Mówiłam jej, że jak już coś koniecznie chce mi dać do picia to herbatę... Raz nie mogłam jej przypilnować, bo poszłam na badania i co widzę w szklance? Kawa której tknąć nie mogłam

Piękne!

Fajna spacerówka

Super, że wszystko ok! A pępowiną póki co sięnie przejmuj

O, kolejna dobra opinia

I słusznie!

Fajne to

My w sumie w łazience mamy dużą umywalkę, ale jakoś nie pomyślałam, że można ją wykorzystać

Fionka ja ten wóżek widziałąm u jakiejś pary w Zakopanem i fajnie się prezentował Ale tylko tyle mogę o nim powiedzieć

Co do pluszaków to my kupiliśmy jednego w Zakopanem, ale raczej więcej nie będę kupować, bo Mała na początku nie będzie tym zainteresowana, a pokoju dla niej mieć nie będziemy, więc nie widzę sensu. No, chyba, że od kogoś ostanie.

Nie dość, że była przerwa techniczna, to jeszcze mi wszystkiego nie zacytowało ala:

Źle mi się dzień zaczął :/

Wstałam rano specjalnie, bo dziś miałam mieć USG. I co się okazało? Że nie mam... Jak byliśmy w górach to miałam tel.ze szpitala, ale go nie słyszałam i dopiero pół godziny później oddzwaniałam. Dzwoniłam 4 razy i nikt nie raczył odebrać, poprosiłam mamę żeby spróbowała, ale też nikt nie odebrał.
Stwierdziłam, że widocznie to nic ważnego, a jeśli chcą odwołać USG to zadzwonią w poniedziałek (tel.był w piątek)... no i nikt już nie zadzwonił... Co się dziś dowiaduję? Że USG było przesunięte na wtorek (miniony) Kurde przecież na USG nie idzie się tylko po to, żeby oglądnąć dziecko, ale kobiety mają różne problemy- rozwarcia, skracająca szyjka... jak można nie próbować jeszcze raz powiadomić?
Ostatecznie jadę dopiero za tydzień w czwartek, tylko co z tego jak wizytę u gin.mam we wtorek Jestem wściekła

Z dobrych wiadomości to jest już wynik posiewu i nie ma bakterii! Także udało się ją wygonić jednym antybiotykiem i mocz ogólny też jest ok.
O ja to niezłe przygody miałaś z tym USG ;/ swoją droga to na prawdę niepowazne taka sprawę tak zalatwiac ;/ jak wszystko ok, to spoko jakoś da się wytrzymać jeszcze tydzen, pomijając fakt ze trzeba poczekać, żeby Maleństwo zobaczyć, ale jak ktoś ma problemy z szyjka, czy twardnienia czy cokolwiek, to raczej czeka od wizyty do wizyty, zeby się upewnić czy jest w porządku ;/

Ale gratuluje, ze wyniki masz dobre, widzisz a tak się martwilas ta bakteria

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 11:05   #340
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tygodniu. Tż robi mi śniadanie - trza zapisać w kalendarzu Z dobrych wieści u mnie 12 września teściowa wylatuje do Londynu, zostaję sama do 1 listopada A od poniedziałku w nasze dziale mamy nową dziewczynę - kierowniczka nie czekała nawet na moje L4, więc idę tam tylko zabrać swoje rzeczy i umówić się na ciacho i chyba nie mam tam już czego szukać, więc z początkiem września i końcem 6 miesiąca oficjalnie zaczynam się opieprzać
Hehe i brawo najwyższa pora

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Q hahahaha

TŻ chory. ..
Zostaje w domu dzis. Cholera jasna wszystko naraz :// a wirus chyba na te mdłości jest bo jego też złapało. Muli go.m ale przewialo go swoją drogą bo wczoraj drzwi naprawiał w samej koszulce a było 10 st. . bić to mało. Leży dzisiaj niech leży.
Ohhh...
Dokładnie niech leży i się kuruje! !

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

U mnie wczoraj taka mega burza była ze w słup piorun strzelil i wszystkie korki spalilo trzeba było po pogotowie energetyczne dzwonić bo to nie te korki które są w domu tylko z zewnetrznej skrzynki a babka jeszcze mówi ze jak to z naszej winy to karę zapłacimy tak no sama sobie burze wymyśliłam masakra z tymi ludźmi! !

U mnie dzisiaj drugi dzień mega głodu co jest się pytam jakoś do tej pory aż tak nie miałam;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 11:09   #341
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
nie zazdroszczę. Dużo zdrowia i uważaj na siebie żebyś się nie rozchorowała
Ale ja jestem beznadziejna. kupiliśmy wczoraj narożnik, tż cały szczęśliwy, liczył że będę w dobrym humorze, a ja zamiast się cieszyć od dwóch dni myślę tylko jaki kolor wybrać i się w☠☠☠☠iam że nic nam do salonu nie pasuje... A potem mi przykro, że jemu jeszcze humor psuję
Doskonale Cię rozumiem... Sama mam dziś taki nastrój i nie wiem jak długo będzie się utrzymywał...

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
O ja to niezłe przygody miałaś z tym USG ;/ swoją droga to na prawdę niepowazne taka sprawę tak zalatwiac ;/ jak wszystko ok, to spoko jakoś da się wytrzymać jeszcze tydzen, pomijając fakt ze trzeba poczekać, żeby Maleństwo zobaczyć, ale jak ktoś ma problemy z szyjka, czy twardnienia czy cokolwiek, to raczej czeka od wizyty do wizyty, zeby się upewnić czy jest w porządku ;/

Ale gratuluje, ze wyniki masz dobre, widzisz a tak się martwilas ta bakteria
No dokładnie... tym bardziej, że wiem, że przegięłam z chodzeniem w górach i cieszyłam się, że zobaczę czy nie zaszkodziłam sobie i czy z szyjką wszystko ok...

Dzięki, cieszę się, że chociaż z tym jest ok
Stary 2015-09-03, 11:13   #342
sylwoha
Zakorzenienie

Aniqa ja wczoraj mialan deoreysjny dzien, nawet poryczalam sobie ze te rozstepy sa ohydne i jestem maciora hahaha
Ale juz przeszlo

Weszlam na wage 4,5 na plusie
Na pol zbije jak nic, bo sobie pofolgowalam z godzinami i iloscia i nocnym podjadaniem
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 11:16   #343
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Dzwonię do TŻa, pytam się czy u teściów jest klucz do nas (co ciekawe, teściów klucze mam przy sobie) TŻ powiedział, że klucz jest u brata ale brata nie ma a pokój pewnie ma zamknięty . Mówię, no trudno, będę najwyższej siedziała u teściów w garażu dopóki TŻ nie wróci. A on do mnie, że nie poszedł dzisiaj do pracy ala: ala: ala: a nie powiedział bo nie zapytałam ala:
to się dogadaliście

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
pytałam kiedys i żadna mi nie odpowiedziała czy jesli kiedys miałam problemy z kręgosłupem lędźwiowym to musze przed porodem odwiedzic neurologa, jesli wczesniej do niego chodziłam?
na pewno nie zaszkodzi jak się przejdziesz do tego neurologa ale czy musisz to nie wiem

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a w ogóle nie uważacie, że kobiety same powinny potrafić zmierzyć sobie szyjkę i sprawdzić czy jest zamknięta?
a przed porodem same mierzyć rozwarcie?
no bo ja jak sobie pomyślę, że mam 10 godzin w szpitalu czekać aż szyjka się odpowiednio otworzy to wolałabym w domu sama to sprawdzać i pojechać w odpowiednim momencie -powiedzmy godzinę przed
teoretycznie można sugerować się częstotliwością skurczy przed wyjazdem do szpitala, ale już nie pamiętam przy jakich powinno się jechać
Stary 2015-09-03, 11:21   #344
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolałabym teraz tam paluchów nie pchać przed ciążą czasem sprawdzałam jak się ma szyjka, ale to nie taka łatwa sprawa nauczyć się kiedy jest miękka, twarda itp.
No bo my same sobie tylko tam możemy sprawdzić... A i tak najlepiej oglądnąć na USG jak wygląda.
Ja to w ogóle nie wiem jak się ją sprawdza
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
ogolnie- 324
adka_19- 319
Fionka_31- 305
czubasek20- 293
syylwuska- 288
Ani_qa- 287
kalusia87- 271
Gryzelda88- 255
0enedue- 243
SweetViolet- 227

ogolnie wygrałaś
Ooo a ja się opuściłam, Tz miał urlop i mimo, ze mało był w domu, to ja miałam mniej czasu ;P

Ani_qa Ty po urlopie nawet dajesz radę

Cytat:
Witam się w 25 tygodniu. Tż robi mi śniadanie - trza zapisać w kalendarzu Z dobrych wieści u mnie 12 września teściowa wylatuje do Londynu, zostaję sama do 1 listopada A od poniedziałku w nasze dziale mamy nową dziewczynę - kierowniczka nie czekała nawet na moje L4, więc idę tam tylko zabrać swoje rzeczy i umówić się na ciacho i chyba nie mam tam już czego szukać, więc z początkiem września i końcem 6 miesiąca oficjalnie zaczynam się opieprzać
Witamy ponownie

Ale super wieści u Ciebie, teściowej się pozbywasz i z pracą spokój, oj teraz to wątek,może przyspieszyć, bo co raz więcej osób na wolnym będzie

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem... Sama mam dziś taki nastrój i nie wiem jak długo będzie się utrzymywał...

No dokładnie... tym bardziej, że wiem, że przegięłam z chodzeniem w górach i cieszyłam się, że zobaczę czy nie zaszkodziłam sobie i czy z szyjką wszystko ok...

Dzięki, cieszę się, że chociaż z tym jest ok
No domyslam się, też po takiej wycieczce wolałabym się dowiedzieć czy nie jest chociaż gorzej, no ale musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do wtorku ;/

A humor niech Ci się poprawi dobrymi wynikami, jednak nie wszystko takie złe

Cytat:
Aniqa ja wczoraj mialan deoreysjny dzien, nawet poryczalam sobie ze te rozstepy sa ohydne i jestem maciora hahaha
Ale juz przeszlo

Na pol zbije jak nic, bo sobie pofolgowalam z godzinami i iloscia i nocnym podjadaniem
Ale 4,5 kg to jest na prawdę nie duzo, wiem że czujesz się z tym złe, no ale coś w końcu musimy przytyć ;/

Chyba każda z nas taki dzień juz zaliczyła, oby nie zdazaly się one zbyt często...

Stary 2015-09-03, 11:25   #345
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale juz przeszlo

Ech, no właśnie ja też bym sobie popłakała, ale nawet tego nie mogę, bo przyjdzie chyba listonosz i nie musi widzieć, że mam depresję

Cytat:
Ja to w ogóle nie wiem jak się ją sprawdza

Ooo a ja się opuściłam, Tz miał urlop i mimo, ze mało był w domu, to ja miałam mniej czasu ;P

Ani_qa Ty po urlopie nawet dajesz radę

No domyslam się, też po takiej wycieczce wolałabym się dowiedzieć czy nie jest chociaż gorzej, no ale musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do wtorku ;/

A humor niech Ci się poprawi dobrymi wynikami, jednak nie wszystko takie złe

Chyba każda z nas taki dzień juz zaliczyła, oby nie zdazaly się one zbyt często...
No, ja już wszystkiego próbowałam, żebyśmy się jak najlepiej wstrzelili w płodne

No nawet bardzo nie wypadłam z forum przez urlop

Właśnie głównie z tego względu zależało mi na usg, no nic we wtorek będę się tłumaczyć gin.dlaczego nie przyszłam na usg

Co do humorów to pewnie też hormony swoje robią, ale dziś serio mam bardzo kiepski, no nic nawet w domu nie mam nic dobrego, żeby sobie humor poprawić
Stary 2015-09-03, 11:45   #346
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Wchodzi jakaś babina i pyta, gdzie tu robią badania na ojcostwo. Pielęgniarka mówi, że tutaj ale potrzebna jest zgoda matki. "A jak matka nie chce się zgodzić to można jakoś po kryjomu pobrać?"
hehehe jaki spisek

Cytat:
O to skoro już 2 lata uzytkujecie to soacerowka musi być spora, skoro synek się mieści a jak w eksploatacji? Nie trzeszczy jakoś,strasznie? Czemu oglądaliście na reklamacje? Co się psulo?
mieści się ale jeździ już w takiej lekkiej spacerówce bo wygodniej samemu wsiąść i nie muszę mu pomagać. W sumie do zakupu przekonało nas też to ze spacerówka miała bardzo dobre opinie. Na początku któreś kółko trochę skrzypiało ale samo się rozjeździło Na reklamacji był dwa razy 1. spacerówka na samy początku użytkowania jeszcze nie była taka wyrobiona i jak chciałam ją na siłę rozłożyć to coś złamałam ale uznali reklamacje i naprawili 2. tuż przed końcem gwarancji hamulec przy wózku się zepsuł i niby można było jeździć ale jednak trochę to uciążliwe bez hamulca. Zostało 10 dni do końca gwarancji więc zadzwoniłam i też naprawili Ogólnie z użytkowania jestem zadowolona, chociaż jest trochę spory po złożeniu, ale do bagażnika się mieści.
koleżanka ma bebetto pascal i też zadowolona, on chyba mniejszy po złożeniu.
Stary 2015-09-03, 11:49   #347
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, w aucie przepaliły się WSZYSTKIE żarówki!!! Byłam kupić, za wszystkie zapłaciłam...84 zł Ale już mam wymienione, uff.
Ciekawe czemu wszystkie naraz szlag trafił.

Zjadłam pączka A miałam nie jeść słodkiego, chociaż pół tygodnia! Wrrrrrr

Skoro auto na chodzie to jadę po golonki

Aniqa akurat listonosz to taki człowiek że zastaje w różnych sytuacjach

Mam pytanie, dzieciaki kopią Was w okolicy pępka czy zdarza się też że dużo niżej ?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kalusia87
Wchodzi jakaś babina i pyta, gdzie tu robią badania na ojcostwo. Pielęgniarka mówi, że tutaj ale potrzebna jest zgoda matki. "A jak matka nie chce się zgodzić to można jakoś po kryjomu pobrać?"
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 11:52   #348
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, w aucie przepaliły się WSZYSTKIE żarówki!!! Byłam kupić, za wszystkie zapłaciłam...84 zł Ale już mam wymienione, uff.

Mam pytanie, dzieciaki kopią Was w okolicy pępka czy zdarza się też że dużo niżej ?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Jak pech to pech teraz będziesz miała wszystkie nowe ale to nie jest tani interes

Niby tak, ale nie chciałabym, żeby później całe miasto gadało, że siedzę z depresją w domu

Inka potrafi bardzo nisko kopać ogólnie to teraz kopnie w jednym miejscu- ja przykładam tam rękę, a ona już po drugiej stronie brzucha się wierci
Stary 2015-09-03, 11:57   #349
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pech to pech teraz będziesz miała wszystkie nowe ale to nie jest tani interes

Niby tak, ale nie chciałabym, żeby później całe miasto gadało, że siedzę z depresją w domu

Inka potrafi bardzo nisko kopać ogólnie to teraz kopnie w jednym miejscu- ja przykładam tam rękę, a ona już po drugiej stronie brzucha się wierci
Aha, bo ja tak się właśnie zastanawiam, bo w sumie położna wczoraj mi mówiła, że w 24 tc dziecko może kopać tak mniej więcej na dwa palce od pępka w górę, i ja tak czasem w tej okolicy czuję, ale częściej jednak czuję nisko i zastanawiam się czy to dobrze czy nie bardzo...
Stary 2015-09-03, 12:00   #350
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, bo ja tak się właśnie zastanawiam, bo w sumie położna wczoraj mi mówiła, że w 24 tc dziecko może kopać tak mniej więcej na dwa palce od pępka w górę, i ja tak czasem w tej okolicy czuję, ale częściej jednak czuję nisko i zastanawiam się czy to dobrze czy nie bardzo...
To pewnie zależy od ułożenia dziecka i czy czujesz ruchy rączek czy nóżek akurat. Moim zdaniem jeśli w ogóle czujesz ruchy to nie ma się czym martwić.
Stary 2015-09-03, 12:05   #351
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska wiem ale nie moge odpuscic sobie bo bedxie bieda

Ogolnie moj kopie czasem wyzej, tylko ze w sumie malo kopie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 12:06   #352
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska wiem ale nie moge odpuscic sobie bo bedxie bieda

Ogolnie moj kopie czasem wyzej, tylko ze w sumie malo kopie
A może te dodatkowe kg to jest waga dziecka, płynów itp.?
Stary 2015-09-03, 12:08   #353
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie zależy od ułożenia dziecka i czy czujesz ruchy rączek czy nóżek akurat. Moim zdaniem jeśli w ogóle czujesz ruchy to nie ma się czym martwić.
Właśnie mi przypomniałaś, że wg pani doktor z połówkowych nie mam prawa czuć żadnych ruchów, bo jestem za gruba
Natomiast mój gin jest na tyle normalny, że ja pytając go o prawdziwość stwierdzenia ww. pani powiedział, że STATYSTYCZNIE kobiety z nadwagą później, rzadko i słabo czują ruchy dziecka, ale statystykę można sobie w wsadzić. Śmiać mi się teraz już chce jak sobie teraz przypomnę to połówkowe z tym babonem.

Sylwoha no ale Ty mówiłaś, że masz łożysko na przedniej ścianie, nie? A przy takim ułożeniu rzadziej czuje się ruchy ?
Stary 2015-09-03, 12:08   #354
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, no właśnie ja też bym sobie popłakała, ale nawet tego nie mogę, bo przyjdzie chyba listonosz i nie musi widzieć, że mam depresję

No, ja już wszystkiego próbowałam, żebyśmy się jak najlepiej wstrzelili w płodne

No nawet bardzo nie wypadłam z forum przez urlop

Właśnie głównie z tego względu zależało mi na usg, no nic we wtorek będę się tłumaczyć gin.dlaczego nie przyszłam na usg

Co do humorów to pewnie też hormony swoje robią, ale dziś serio mam bardzo kiepski, no nic nawet w domu nie mam nic dobrego, żeby sobie humor poprawić
No tak też tego nie lubię, czasami dobrze jest się po prostu wyplakac i od razu wtedy lżej, a znając życie po takim plakaniu, albo ktoś wpada niezapowiedzianie albo trzeba gm gdzieś wyjść, a ja po płaczu nie tylko mam czerwone oczy ale robię się na twarzy cała w plamach ;/

No i się udało

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
hehehe jaki spisek

mieści się ale jeździ już w takiej lekkiej spacerówce bo wygodniej samemu wsiąść i nie muszę mu pomagać. W sumie do zakupu przekonało nas też to ze spacerówka miała bardzo dobre opinie. Na początku któreś kółko trochę skrzypiało ale samo się rozjeździło Na reklamacji był dwa razy 1. spacerówka na samy początku użytkowania jeszcze nie była taka wyrobiona i jak chciałam ją na siłę rozłożyć to coś złamałam ale uznali reklamacje i naprawili 2. tuż przed końcem gwarancji hamulec przy wózku się zepsuł i niby można było jeździć ale jednak trochę to uciążliwe bez hamulca. Zostało 10 dni do końca gwarancji więc zadzwoniłam i też naprawili Ogólnie z użytkowania jestem zadowolona, chociaż jest trochę spory po złożeniu, ale do bagażnika się mieści.
koleżanka ma bebetto pascal i też zadowolona, on chyba mniejszy po złożeniu.
Rozumiem, ale mała spacerowke kupiliscie po prostu dla swojej i dziecka wygody, Ja też będę chciała kupić taką mniejszą i lżejsza później a jaką macie spacerowke?

To wyrobiliscie się na styk z tą gwarancją

A to ze jest duży to mi nie przeszkadza, bo wszystkie które wizualnie mi się podobają, to są spore, a samochód Męża i mój ma duży bagażnik, mój nawet jeszcze większy jest, więc spokojnie się zmieści do samochodu, chociaż tym nie muszę się martwić

Dziękuję za opinie ;*

Ja to tylko myślę, jak ja z gondola dziecko na 4 piętro wniosek, jak to prawie na poczatku będzie już 10 kg
No nic, na początku bede planowała tak, żeby Mąż był w domu i mi pomógł, ewentualnie jak będę musiała wyjść tom fotelik, a potem jakoś trzeba będzie już trenowac mięśnie

Cytat:

O ja, dziwnie ze tak wszystkie na raz, jakby jakieś spiecie było, ze reszta nie wytrzymała ;/ no ale teraz wszystkie nowe, to nie powinno się to powtórzyć

Golonka dziś na obiad? u mnie w końcu ta tortilla, bo już dwa dni temu miałam zrobić i zawsze coś ;P

Co do kopania, to już kilka razy pisałam, ze u mnie zdarza się przy pepku ale rzadko, głównie Lila nisko mnie kopie

Stary 2015-09-03, 12:09   #355
ogolnie
Zakorzenienie

sylwoha weź pod uwagę to, że nie możesz kontrolować całego przyrostu wagi...Duża część z tego to dziecko, wody, etc...Nie załamuj się, przecież potem to z nas "spłynie"
u mnie cały czas tak samo albo lekko się waha waga do przodu, ale w gabaraytach zmian nie widac.

nie przejmuj sie!
Stary 2015-09-03, 12:10   #356
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mi przypomniałaś, że wg pani doktor z połówkowych nie mam prawa czuć żadnych ruchów, bo jestem za gruba
Natomiast mój gin jest na tyle normalny, że ja pytając go o prawdziwość stwierdzenia ww. pani powiedział, że STATYSTYCZNIE kobiety z nadwagą później, rzadko i słabo czują ruchy dziecka, ale statystykę można sobie w wsadzić. Śmiać mi się teraz już chce jak sobie teraz przypomnę to połówkowe z tym babonem.

Sylwoha no ale Ty mówiłaś, że masz łożysko na przedniej ścianie, nie? A przy takim ułożeniu rzadziej czuje się ruchy ?
Tamta baba w ogóle była głupia i niedouczona

Teraz masz przynajmniej normalnego lekarza

Z łożyskiem na przedniej ścianie podobno słabiej czuje się ruchy
Stary 2015-09-03, 12:10   #357
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska Tobie też Lila tak pipke wypycha?
Golonki na sobotę już chcę kupić, bo Tż mi truje że chce, a ja tez mam ochote w sumie
Stary 2015-09-03, 12:14   #358
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kopania, to już kilka razy pisałam, ze u mnie zdarza się przy pepku ale rzadko, głównie Lila nisko mnie kopie
U mnie to samo Zdarza się, że Inka kopnie naprawdę wysoko, ale póki co raczej nisko wariuje (najwyżej w połowie drogi do pępka). Ale cieszę się, że w ogóle czuję ruchy
Dziś chyba jej się mój nastrój udzielił, bo jest naprawdę spokojna
Stary 2015-09-03, 12:25   #359
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Racja racja, w takiej sytuacji to nie ma co siedziec w domu. Kciukaski za ciotke a czubasek odzywala sie?

Czuje sie wywolana.
Nie pisze bo mam.do dupy humor.
Wczoraj zadzwonilam do gina kazal wziac nospe i lezec plackiem jak by nie przeszlo albo pojawilo sie krwawienie to na ip bo on ma akurat dyzur. Brzuch przestac bolec, mlody sobie robi rozpierduche w brzuchu.
Jedyne co boli to prawa noga od pipki w dol ale to moj zylak na ktoeego nic nie mozna poradzic wiec leze wku.rwiona bo wtedy nie mam.takiego ucisku.
Bylam tylko dzis u dentysty jeszcze jedna wizyta i mam z glowy zeby.

Na razie zamilkne bo szlag mnie trafia jak pomysle ze przy chodzeniu moja bozena robi efekt poduszki powietrznej.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 12:28   #360
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Łączenie paracetamolu z aspiryną nie jest korzystne, łatwo przekroczyć dawki oraz mogą być niepożądane interakcje. Albo jedno albo drugie najlepiej.

Cytat:
Może herbata z miodem jeszcze? Mi zazwyczaj pomaga na przeziębienie

Picie miodu ma sens tylko, jeśli spożywasz go w temperturze poniżej 40 stopni, inaczej staje się tylko aromatycznym cukrem ponoć. Więc w gorącej herbacie to tylko dla smaku Najlepiej to zalać łyżkę miodu szklanką zimnej wody i rano to wypić.

Ja zwykle jem: czosnek, piję coś jakby tzw. złote mleko (robi się taki specyfik z kurkumą, pieprzem i np. mlekiem kokosowym), do tego sok malinowy owszem oraz dużo kiszonek (kapusta najlepiej), także może być duża dawka wit. C, ale tylko lewoskrętnej.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości