- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 14:01   #1141
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Agusiek, ale kuksańce i takie wypinanie, słodkie
Stary 2015-09-03, 14:03   #1142
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
U mnie też z przodu i o takich wygibasach mogę pomarzyc choć ktg pokazuje, że mam w brzuchu ciągłą balangę to ja odnoszę wrażenie, że mały leń tam siedzi
Pięknie ci brzusio faluje

Kosztował 61 zł a rozmiar wzięłam 62. Ale jakiś taki duży się wydaje. Będzie na później w razie czego
Były jeszcze różowe.

Cudo

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Prawie codziennie
Dziękuję w imieniu mojego Maleństwa

No właśnie Srebrna, u Ciebie to wygląda jakbyś miała prawidłowo łożysko
Stary 2015-09-03, 14:23   #1143
cynamon_
Zakorzenienie

Wczorajsze zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441282948814.jpg (113,1 KB, 36 załadowań)
Stary 2015-09-03, 14:23   #1144
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Wczorajsze zakupy
Słodziutkie ciuszki
Stary 2015-09-03, 14:27   #1145
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Agusiek ale słodko to wygląda I te momenty sprawiają, że od razu humor lepszy. Będę pewnie, mimo wszystkich dolegliwości, tęsknić za tym

Nie wiem czemu z tym łożyskiem tak? Może ma też znaczenie wygląd brzuszka przed ciążą?

Zbieram się na obiadek u teściowej, będę później

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 14:37   #1146
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
kasiula ja miesiące liczę sobie trochę po swojemu miesiącami, nie wg tygodni. Om była 5.02 i ja kolejne miesiące liczę że zaczynam po prostu zawsze 5, czyli po mojemu 8 miesiąc zaczynam w sobotę :p
Agusiek Twoja też szaleje widzę Moja zawsze przestaje jak włączę kamerę.

A brzuch smaruje balsamem z Lirene "będę mamą " na zmianę z olejkiem babydream...

A to chyba ze tak sobie liczysz mnie już zaczyna to przerażać że tak szybko czas leci,serio trzeba torbę pakować,po wypłacie robie zamówienie na gemini,dokupuję szlafrok i kapcie i będę już spokojniejsza

Cytat:
U mnie też z przodu i o takich wygibasach mogę pomarzyc choć ktg pokazuje, że mam w brzuchu ciągłą balangę to ja odnoszę wrażenie, że mały leń tam siedzi
Pięknie ci brzusio faluje

Kosztował 61 zł a rozmiar wzięłam 62. Ale jakiś taki duży się wydaje. Będzie na później w razie czego
Były jeszcze różowe.

Cudo

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Prawie codziennie

Po czym poznajecie tą czkawkę
A kombinezonik extra,naprawdę nie wygląda na 62,niekoniecznie muszę mieć różowy zakupie chyba taki uniwersalny żeby dla drugiego dzidziusia byl

Cytat:
Wczorajsze zakupy

Ale piękne z jakiego sklepu?
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 14:43   #1147
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Agusiek ale słodko to wygląda I te momenty sprawiają, że od razu humor lepszy. Będę pewnie, mimo wszystkich dolegliwości, tęsknić za tym

Nie wiem czemu z tym łożyskiem tak? Może ma też znaczenie wygląd brzuszka przed ciążą?

Zbieram się na obiadek u teściowej, będę później
Ja też na pewno będę wspominać z łezką w oku

A no może coś w tym jest... skoro na 100% masz na przedniej ścianie.

Widzisz chyba różnice między ruchami u mnie a u Ciebie? U mnie głównie na górze a u Ciebie na dole niemal wszystkie Oby się niedługo obróciła Twoja Panienka
Stary 2015-09-03, 14:53   #1148
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Agusiek89, no Twoja też szaleje

Często Wasze dzieci mają czkawkę? Bo moja to prawie codziennie Ciekawe od czego to zależy.
ja tez ostatnio czuje prawie codziennie

odnosie sniadan dla cukrzykow, to niby nie powinno sie jesc bialka a ostatnio czytalam wlasnie ze bialko spowalnia wchlanianie sie cukrow i powinno sie jesc nabial na sniadanie zeby cukier nie skakal. i faktycznie, jak zjem to mam w normie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-03, 15:15   #1149
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Po czym poznajecie tą czkawkę

To takie rytmiczne pukanie podobne do bicia serca, ale to na pewno nie serduszko, bo to pukanie jest wolniejsze. No i nie jest wyczuwalne z zewnątrz tak jak kopniaki. Ja ostatnio czuje na dole czkawke, a wypychanie i kopniaki u góry, więc chyba mała jest juz główką w dół

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
odnosie sniadan dla cukrzykow, to niby nie powinno sie jesc bialka a ostatnio czytalam wlasnie ze bialko spowalnia wchlanianie sie cukrow i powinno sie jesc nabial na sniadanie zeby cukier nie skakal. i faktycznie, jak zjem to mam w normie
Ja jem i mam cukry w normie.
A na wieczór podobno najlepiej ser żółty, bo właśnie cukier się wolniej uwalnia i dłużej nas "trzyma" do rana.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 15:43   #1150
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj wpadłam do Auchan i takie cóś ustrzelił am. Cieplusie więc na wyjście że szpitala jak znalazł
Śliczny ten kombinezon. Na jaki rozmiar wzięłaś? I ile kosztował?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Już zobaczyłam post, w którym odpowiedziałaś na wszystkie moje pytania odnośnie kombinezonu

Wczoraj widziałam w Pepco rewelacyjne kombinezony takie z polaru ale takie bardzo ocieplane, także jakby był listopad ciepły to w sam raz na wyjście ze szpitala . A co więcej były niedrogie bo za 39zł i żałuję że nie wzięłam Były dwie wersje jedna ciemno szara w gwiazdki a druga różowa w gwiazdki, ale mówię Wam cudo

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 16:01   #1151
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Śliczny ten kombinezon. Na jaki rozmiar wzięłaś? I ile kosztował?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Już zobaczyłam post, w którym odpowiedziałaś na wszystkie moje pytania odnośnie kombinezonu
Wydaje sié być też dobrze wykonany
Stary 2015-09-03, 17:06   #1152
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej . Ja też mam ciężką noc za sobą. Maz poszedł bardzo pozno spać i cała noc chrapal. Normalnie mam dość. O 3 W nocy aż zaczęłam szukać w Internecie jakiś sposobów na to. Może wy coś poradzicie bo cmokanie klaskanie proszenie żeby przewrócił się na drugi bok działa na jakiś czas ale ja też nie mam siły co chwilę się budzić i powtarzać ten cykl. Nie wiem czy te apteczne kropelki dają jakieś efekty ?
Czasami odpowiednio wyprofilowana poduszka ortopedyczna daje dobry rezultat. Łatwiej o chrapanie, gdy ktoś śpi na wznak niż na boku.

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, wczoraj rano jak chciałam wstać z łóżka to złapał mnie straszny skurcz w łydce, aż zaczęłam krzyczeć i pies się na mnie patrzył co się dzieje. Wiecie może co innego jest dozwolone?
Już lepiej pomogłoby przyjmowanie odpowiednio wysokiej dawki magnezu (sprawdź, czy dobrze go przyswajasz) i ćwiczenia (rozciąganie łydek).

Cytat:
Co do mojej wczorajszej paniki po sr,to... To nie wina położnej, nic takiego strasznego nie mówili. Ja po prostu od początku okropnie się boje. Położna jest super,cisne tz żeby rodzic w tym szpitalu w którym ona pracuje,a trafić akurat na nią to już szczyt marzeń no bo przecież ostatecznie gdzieś i jakoś urodzić muszę.
Idealnie byłoby, gdyby szkoła rodzenia usunęła wszystkie Twoje obawy. Rozważałaś wzięcie tej położnej jako własnej położnej do porodu? To mogłoby bardzo pomóc
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Kurczę, poczułam pierwszy raz kopniaczki wyżej, prawie pod żebrami, może to znak, że się mała obróciła?
To dobry znak
Cytat:
Wczoraj wpadłam do Auchan i takie cóś ustrzelił am. Cieplusie więc na wyjście że szpitala jak znalazł
Świetny

Cytat:
Dziewczyny czy Wy też już czujecie zmęczenie ciążą, ale takie psychiczne? Chcę jak najdłużej oczywiście doświadczać tego stanu aby mały urodził się zdrowy i aby ciąża była donoszona ale czasem już czuję, że te wszystkie nerwy, dolegliwości i zmartwienia ciążowe rzucają mi się na głowę. Czasem mam wrażenie, że zaraz oszaleję. A może taką jędza jestem i tyle
Denerwuje mnie to, że moje ciało zachowuje się inaczej niż bym tego oczekiwała bo przecież zawsze wszystko było przewidywalne. A teraz to taką rosyjska ruletka...
Ja Cię rozumiem. Naprawdę cieszę się z tych pięknych momentów, kiedy młody kopie albo TŻ rozmawia z brzuszkiem. Jestem niestety zmęczona fizycznie (dolegliwości ciążowe, kiepskie wyniki badań) i psychicznie - nie daję rady ze wszystkimi domowymi obowiązkami, wszystko robię 10 razy wolniej.

Srebrna_smuga Ale szaleje

Agusiek Ty też masz atrakcje

Cytat:
Fasterka, mnie swędzi i delikatnie drapie brzuch jak juz niemoge wytrzymać, mam wtedy wrażenie ze skóra jest jakby lekko zdretwiala, tak jakbym czucia nie miała do końca, dziwne to:/ smaruje się na zmianę w zależności na co mam akurat ochotę mustela, olejkiem babydreama i olejkiem migdalowym
A to normalne swędzenie. Sprawdź, czy można wykluczyć cholestazę

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:20   #1153
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Czasami odpowiednio wyprofilowana poduszka ortopedyczna daje dobry rezultat. Łatwiej o chrapanie, gdy ktoś śpi na wznak niż na boku.

Już lepiej pomogłoby przyjmowanie odpowiednio wysokiej dawki magnezu (sprawdź, czy dobrze go przyswajasz) i ćwiczenia (rozciąganie łydek).

Idealnie byłoby, gdyby szkoła rodzenia usunęła wszystkie Twoje obawy. Rozważałaś wzięcie tej położnej jako własnej położnej do porodu? To mogłoby bardzo pomóc

To dobry znak

Świetny

Ja Cię rozumiem. Naprawdę cieszę się z tych pięknych momentów, kiedy młody kopie albo TŻ rozmawia z brzuszkiem. Jestem niestety zmęczona fizycznie (dolegliwości ciążowe, kiepskie wyniki badań) i psychicznie - nie daję rady ze wszystkimi domowymi obowiązkami, wszystko robię 10 razy wolniej.

Srebrna_smuga Ale szaleje

Agusiek Ty też masz atrakcje

A to normalne swędzenie. Sprawdź, czy można wykluczyć cholestazę
Ja biorę jakiś magnez dla kobiet w ciąży za ok. 12 zł. Babka w aptece mi doradziła i póki co, nie wiem, co to drętwienie nóg. Niestety, na drętwienie rąk przestał już działać.

To swędzenie jest oznaką rozciągania się skóry na brzuchu, który rośnie Mam to samo aktualnie. Swędzi, jest czerwony, a ja drapię się jak nawiedzona.

Myślałam, że tylko ja jestem taka wykończona ciążą. Zaczynałam mieć już wyrzuty sumienia. Cieszę się strasznie, że jestem w ciąży, ale po cichu liczę, że mały nie będzie czekał do ostatniej chwili na pojawienie się na świecie. Bolący kręgosłup, problemu ze snem, sikanie co chwilę, zmiany nastrojów, nogi jak u słonia, zaparcia... I inne ciekawe dolegliwości, które pewnie znacie.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:20   #1154
lexie42
Zakorzenienie

Mnie dalej męczy ten ból brzucha czasem mniej czasem bardziej. Zebrałam się na tą szkołę rodzenia, jakoś wysiedziałam. Teraz trochę leżę, trochę śpię i czekam aż przejdzie
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:34   #1155
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A ja mimo ze tez mam dosc i czuje sie fatalnie w ciazy mam jednak nadzieje ze dzidzia poczeka do konca :/ Ale baaardzo ale to bardzo chce juz odzyskac swoje cialo, oby zlecialo jak najszybciej...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:38   #1156
fasterka90
Zadomowienie

Ciąża ma ciążyć jak to mówi mój lekarz. Mamy być zmęczone i mieć dość - po to m.in żeby chcieć już urodzić. Taka dodatkowa motywacja natura sobie tego nie wymyśliła tylko nam na złość.
Chociaż potem się o tym wszystkim jakoś zapomina i niektóre kobiety mówią że ciąża była fajna a my wymyślamy. Wczoraj z koleżanką rozmawiałam, ma 4 miesięczną córeczkę która jej daje w kość to zazartowała że mogłaby być całe życie w ciąży,rodzić też może,ale niech ktoś weźmie dziecko na pierwsze 3miesiące
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 17:49   #1157
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ciąża ma ciążyć jak to mówi mój lekarz. Mamy być zmęczone i mieć dość - po to m.in żeby chcieć już urodzić. Taka dodatkowa motywacja natura sobie tego nie wymyśliła tylko nam na złość.
Chociaż potem się o tym wszystkim jakoś zapomina i niektóre kobiety mówią że ciąża była fajna a my wymyślamy. Wczoraj z koleżanką rozmawiałam, ma 4 miesięczną córeczkę która jej daje w kość to zazartowała że mogłaby być całe życie w ciąży,rodzić też może,ale niech ktoś weźmie dziecko na pierwsze 3miesiące
To ja jakas inna jestem, bo masz racje.. Wiekszosc kobiet przeciez po tym bardzo szybko zapomina. A ja dobrze pamietam poprzednia ciaze i to jak sie meczylam i dla mnie mogloby byc odwrotnie :P Niech ktos za mnie nosi ciążę a ja bede wychowywac Pamietam jak bylam w tamtym roku na szkole rodzenia i tam bylo takie wlsnie zapoznanie, kazdy cos o sobie, o ciazy itd. Wszystkie laski nawijały, ze tak super, ze te ruchy, ze to taki magiczny czas itd a ja pamietam, ze powiedzialam ze nie lubie byc w ciazy i jest mi niewygodnie i ciezko No i nie wiem teraz czy mam takie kiepskie podejscie? Może i tak, ale samo dziecko to dla mnie wielka radosc a ciaza nie
Stary 2015-09-03, 18:12   #1158
cynamon_
Zakorzenienie

Kasiula, z c&a, a ten żółty pajacyk z lumpka

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Moje odczucia co do ciąży są takie ze w pierwszej czulam się bardzo dobrze,tryskalam energia i właściwie lekki spadek formy czulam dopiero przed samym tp kiedy biodro mi szwankowalo. Zaś ta ciaza jest zupełnie inna, więcej tyje, mam inne smaki, jestem ciągle zmęczona i brzuszek jakis taki mało poręczny bo nawet skarpetki mi ciężko założyć, nie przypominam sobie zebym tak miała z synem, aczkolwiek podobaja mi się moje większe cycki także plusy są:P staram się cieszyć ciąża bo więcej dzieci nie planuje, później będę pewnie za tym tęsknić
Stary 2015-09-03, 19:18   #1159
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wysłałam męża do Auchan m.in. po tą Lovelę, a on teraz do mnie dzwoni i pyta czy nie będę zła jak kupi bluzeczke dla Julki bo taką ładną na 62 znalazł i mu się podoba
Laski, nie poznaję go, ktoś mi męża podmienil

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-03, 19:22   #1160
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam męża do Auchan m.in. po tą Lovelę, a on teraz do mnie dzwoni i pyta czy nie będę zła jak kupi bluzeczke dla Julki bo taką ładną na 62 znalazł i mu się podoba
Wow super, Tz się wczuł w rolę taty
Stary 2015-09-03, 19:50   #1161
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

no brawo
Stary 2015-09-03, 19:59   #1162
wonderka
Zadomowienie

India_love ale fajny ten kombinezon!!

Piszecie o ciąży, wg mnie jest przereklamowana, z jednej strony to cudowny stan i daje mi sporo radości z drugiej strony u mnie początek był słaby przez wymioty i mdłości, teraz nie mam sił, w głowie budyń i naprawdę ciężko mi czasem myśli do kupy zebrać.

No ale....tak ma być więc trudno, na końcu tej drogi jest małe bejbi więc przeżyję.

Ta promocja w auchan na lovelę to tylko dzisiaj jest?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:25   #1163
monic167
Rozeznanie

Wonderka napisalas moje odczucia w jednym zdaniu moja konkluzja jest dokładnie taka sama,że ciąża jest po prostu przereklamowana ale co tam, nie narzekam bo jeszcze młoda postanowi za wcześnie wyskoczyc i co :P

witam sie po wizycie, mała ma 1100gram, dalej utrzymuje sie nam tendencja do drobnej sylwetki Zuzi, więc byczkiem jak tatus (4ro kilowym) nie będzie .z jednej strony fajnie,bo łatwiejszy poród? a z drugiej nie wiem jak ja ją będę chwytać przy okazji rozmawialam z babka ktora wyszla z wizyty, urodzila 3 mc temu,a wyglądała... jeny, no taka zadbana,uśmiechnięta ,szczupła- no LASKA ! i poleciła mi sławetną panią Wiesię , położną która za dodatkową opłatą można wziąć do porodu. siostra ją też miała, chyba przy pierwszym porodzie odżałuje te pare stów ale będę miała być może lepsze odczucia. a ktoraś z Was sie nad tym zastanawiała ? nad taką dodatkową opieką ?
Stary 2015-09-03, 21:27   #1164
agne19s
Zadomowienie

Ja znowu mam ogromny strach o zdrowie maluszka. Cały czas siebie Stresuje czy cokolwiek co robie jak leze, co jem , jak jest zbyt glosno, albo czy zbyt dlugo siedze ze znajomymi nie ma zlego wplywu na maluszka.

A tak po za tym to jakis czas temu kupilam sobie maszyne do szycia, chcialam uszyc kolderko -rozek z minky. Ale najtansza cena za metr to 28zl gdzie kiepski wybor kolorow. Natomiast juz lepsze kolory za 32zl za metr do tego druga strona bawelniana plus owata do srodka, wstazeczki i kosz wysylki. Wyszloby mnie ponad 60zl a na allegro. Taki rozek o wymiarach 80x80 w cenie 39zl plus wysylka.. szyc sie nie oplaca..
Stary 2015-09-03, 21:56   #1165
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja znowu mam ogromny strach o zdrowie maluszka. Cały czas siebie Stresuje czy cokolwiek co robie jak leze, co jem , jak jest zbyt glosno, albo czy zbyt dlugo siedze ze znajomymi nie ma zlego wplywu na maluszka.

A tak po za tym to jakis czas temu kupilam sobie maszyne do szycia, chcialam uszyc kolderko -rozek z minky. Ale najtansza cena za metr to 28zl gdzie kiepski wybor kolorow. Natomiast juz lepsze kolory za 32zl za metr do tego druga strona bawelniana plus owata do srodka, wstazeczki i kosz wysylki. Wyszloby mnie ponad 60zl a na allegro. Taki rozek o wymiarach 80x80 w cenie 39zl plus wysylka.. szyc sie nie oplaca..
Agne19s- ja sie tu nie zgodzę :P bo to wszystko zależy z jakiej jakości materiału szyją to te osoby które sprzedają za 40zł , siostra od jakiegos czasu zaczęła się zajmować hobbistycznie szyciem i pokazała mi różnice tańszego i droższego minky. z tego pierwszego po praniu może zrobić się ścierka
Stary 2015-09-03, 22:13   #1166
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Agne19s- ja sie tu nie zgodzę :P bo to wszystko zależy z jakiej jakości materiału szyją to te osoby które sprzedają za 40zł , siostra od jakiegos czasu zaczęła się zajmować hobbistycznie szyciem i pokazała mi różnice tańszego i droższego minky. z tego pierwszego po praniu może zrobić się ścierka
Ja też zwracam uwagę na gramature materiału i jest minky o gramaturze 225g gdzie on wychodzi około 22zł za metr ale ja rzuciłam się na ten z gramatura 350G i z tego był rożek wlasnie. Wiadomo że 80 cm to mi jeszcze zostanie 20cm na około 160 bo takiej długości jest wałek ale to dopiero przy szyciu hurtowo wyjdzie cenowo w miarę ok. Na jedną rzecz kompletnie się nie opłaca. Tym bardziej że wysyłki są drogie bo materiał wysyłany jest na rolce.

A w jednej hurtowni materiał jednostronny kosztował 36zł za metr a uszyty kocyk z tego minky 45 z wypelnieniem w srodku tylko 70x70, ja jestem samoukiem w szyciu i wiem że przy tak małych różnicach w cenie to wolę zapłacić za ładny kocyk niż ryzykować jakimś szarpancem

Edytowane przez agne19s
Czas edycji: 2015-09-03 o 22:21
agne19s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 22:34   #1167
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ta promocja w auchan na lovelę to tylko dzisiaj jest?
Nie, przez cały czas trwania gazetki czyli od dziś do przyszłej środy Aczkolwiek mąż mówił, że te produkty szły jak świeże bułki
Jakby co to w Biedronce też jest promocja na Lovelę (do niedzieli) - 3l mleczka do prania 26,99zł i proszek 3,6kg też w tej samej cenie.

Jutro wrzucę Wam zdjęcie tej bluzeczki, którą kupił mąż Jeszcze wypatrzył dwa sweterki, zrobił zdjęcia, żeby mi pokazać i go jeden kusi, mówi, że chyba jutro po pracy pojedzie i kupi

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-04, 07:14   #1168
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry
Tak mnie wczoraj skóra na brzuchu swędziała,bolała wręcz,co chwilę smarowałam i... Dziś się obudziłam z innym brzuchem inny kształt,trochę jakby większy -jakby mała się odwróciła. Czekam na jakieś mocniejsze ruchy które by to potwierdziły.
Coś się mniej aktywna ostatnio robi, w nocy się obudziłam to długo czekałam na jakiś ruch, już zaczynałam się martwić.

A tz dziś śnił się poród. Ale że tak wszystko na spokojnie, że odeszły mi wody,zebraliśmy się do szpitala i bardzo szybko w szpitalu urodziłam.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:04   #1169
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Nie, przez cały czas trwania gazetki czyli od dziś do przyszłej środy Aczkolwiek mąż mówił, że te produkty szły jak świeże bułki
Jakby co to w Biedronce też jest promocja na Lovelę (do niedzieli) - 3l mleczka do prania 26,99zł i proszek 3,6kg też w tej samej cenie.

Jutro wrzucę Wam zdjęcie tej bluzeczki, którą kupił mąż Jeszcze wypatrzył dwa sweterki, zrobił zdjęcia, żeby mi pokazać i go jeden kusi, mówi, że chyba jutro po pracy pojedzie i kupi

fajnie że mąż się tak poczuwa i dzięki za misiu info o promocji,auchan nie mam w pobliżu ale zobaczę w biedronce,chociaż już pewnie czystki będą

Cytat:
Dzień dobry
Tak mnie wczoraj skóra na brzuchu swędziała,bolała wręcz,co chwilę smarowałam i... Dziś się obudziłam z innym brzuchem inny kształt,trochę jakby większy -jakby mała się odwróciła. Czekam na jakieś mocniejsze ruchy które by to potwierdziły.
Coś się mniej aktywna ostatnio robi, w nocy się obudziłam to długo czekałam na jakiś ruch, już zaczynałam się martwić.

A tz dziś śnił się poród. Ale że tak wszystko na spokojnie, że odeszły mi wody,zebraliśmy się do szpitala i bardzo szybko w szpitalu urodziłam.

to tylko miej nadzieję że twój tż ma prorocze sny

A ja pierwszy raz od dłuższego czasu przespałam calutką noc bez wstawania nawet siku nie byłam,a usnęłam już o 23 toż to szok dosłownie ale pada już od 6 więc może dlatego mi się tak elegancko spało
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:30   #1170
lexie42
Zakorzenienie

Hej. U mnie dzisiaj już trochę lepiej z brzuchem, mniej boli ale jestem osłabiona. Co się dziwić, wczoraj na samych suchych bułkach leciałam. Do końca ciąży nie tknę żadnej fasoli Dobrze chociaż, że mała się odzywa i kopie, bo inaczej bym zwariowała. No i czekam na kuriera, ma dzisiaj dostarczyć paczkę z zamówieniem z apteki
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 16 (0 użytkowników i 16 gości)

Zasady wysyłania wiadomości