Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 20:24   #3631
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Question Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie z patologii ciąży -właśnie wzięłam 1 dawkę sterydów na płucka małej : / zagrazajacy porod przedwczesny :/ mam zostać na obserwacji minimum 24 h. Zaraz będę nadrabiać. ..

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
O kurcze...nie fajnie. Miałaś usg i kazali Ci położyć się do szpitala?
Najważniejsze że jesteś,pod obserwacja...
Stary 2015-09-03, 20:27   #3632
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Witam sie z patologii ciąży -właśnie wzięłam 1 dawkę sterydów na płucka małej : / zagrazajacy porod przedwczesny :/ mam zostać na obserwacji minimum 24 h. Zaraz będę nadrabiać. ..

o jej trzymaj się tam i nie wypuszczaj jeszcze malutkiej, niech trochę jeszcze posiedzi

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:29   #3633
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość

Hmm taki ciemno brązowy, ale nie krwisty... myślisz, że to zwiastun szybkiego porodu?
Nie jestem lekarzem, ale kiedys czytalam ze jesli czop jest brazowy lub podbarwiony krwia to porod tuz tuz mysle, ze pewnie tak do 2tyg...

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Kuapouszko trzym sie Malutka nawet jakby teraz sie urodzila to pewnie byloby ok
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:30   #3634
relate
Raczkowanie

Cytat:

Trzymaj się
relate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:33   #3635
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Jak tak dalej będzie mój brzuch ćwiczył to i ja do końca nie wytrwam...

Dziewczyny często brzuchy wam twardnieja?
Od 2 dni co chwilę. Jak się schylam, jak wstaję, jak pochodze. Dzisiaj to chyba ze 15 razy jak nie więcej. Nie liczyłam, ale co chwilę

Cytat:
U mnie w ostatnim czasie co chwilę...jeszcze dzisiaj odszedł mi czop ;/

Pytanie do dziewczyn, które już rodziły - po jakim czasie od odejścia zaczął się u Was poród?

Już jestem przerażona... a wizyta dopiero w poniedziałek. Może jutro dla świętego spokoju pojadę na ktg
Już kiedyś tu pisałam, ze mojej przyjaciółce odszedł czop w czerwcu a urodziła w sierpniu 2 tygodnie temu 1 dzień po terminie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie, pisałam że mój aparat w telefonie przekłamuje strasznie kolory w zależności od światła
A, no i odkryłam że ta gratisowa szmatka z dzyndzołkami ma minky w innym odcieniu zieleni, bardziej żarówiasty jest. Taki seledyn, a kocyk ma bardziej trawiastą zieleń. Ale to mi w niczym nie przeszkadza, bo szmatka to i tak gratis
eeeee no a baba mi mówiła, ze już nie będzie kwiatuszkó i motylków też to się zezłościłam teraz, ale zamówiłam z fioletowym

Cytat:
Napisane przez BabyK Pokaż wiadomość
Byłam dziś u okulistki i znowu stwierdziła, że ze wzrokiem jest wszystko ok i mogą to być zmiany hormonalne. Napisała mi zaświadczenie, ze mogę rodzić naturalnie.Ja mam jednak obawy. Miała którąś z Was w ciąży bóle głowy połączone z pogorszeniem wzroku np. w jednym oku?
JA miewam bóle głowy i mam gorszy wzrok w ciąży, ale ja mam ogólnie problemy z ciśnieniem, ale nie byłam u okulisty. Musze się wybrać szybko. A co to się mówi, że chcę zbadać dno oka czy jak to było?

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

I tak przeczytasz

Mi to bez roznicy ale moge pisac na bialo.
Uwierz mi nie przeczytam
CHyba, że Oliath jak napisze że poród light miała.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak można rozpoznać skurcze boli podbrzusze czy jak ??
Mnie właśnie kilka razy kuło w środku macicy tak jakby ktoś mi tak szpile wkładał ((
Nie wiem co to może być ...
Jak miałam taki bolesny w nocy to bardzo mocno mi się spiął brzuch i to tak bolało. Tka jak boli łydka jak złapie mocny skurcz to tak mnie zabolał podobnie brzuch, ze ni cholery nie mogłam się ruszyć.

Maggie co ona gadała o tym wiesiołku jak zapytałaś?
Stary 2015-09-03, 20:39   #3636
gosiek0388
Zadomowienie

Kuapouszka zaciskaj nogi mocno jeszcze...
a ja usnełam o 19 a obudziłam się o 20 , no i bedzie człowiek spał
ale dobrze bo miałam taki kamień z brzucha że hoho , teraz troche lepiej...
Stary 2015-09-03, 20:39   #3637
BabyK
Raczkowanie

Cytat:
JA miewam bóle głowy i mam gorszy wzrok w ciąży, ale ja mam ogólnie problemy z ciśnieniem, ale nie byłam u okulisty. Musze się wybrać szybko. A co to się mówi, że chcę zbadać dno oka czy jak to było?
Ja ciśnienie mam ok. Nic nie mówiłam o żadnym dnie oka. Po prostu wykonała mi serio różnych podstawowych badań. Wyszły one bardzo dobrze. Po prostu sama już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.

06.10.2015r. W oczekiwaniu na NASZE MALEŃSTWO
BabyK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:39   #3638
mala29lll
Zakorzenienie

Oj Kuapouszka trzymaj się
Stary 2015-09-03, 20:40   #3639
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a ja mialam sen, ze Blindness urodzila pierwsza na wątku
Ja sie nie pisze na rodzenie pierwsza :strach-drzwi:. Moge byc druga :P. Ja juz w ogole sikam ze strachu na myśl o porodzie i o tym, ze nie zorientuje sie, ze to juz. Albo ze pojadę za wczesnie i będę sie męczyć na porodówce zamiast siedzieć w domu :P.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100 %. Ja tusz, podkład i puder biorę.

Oj współczuję, trzymam kciuki żeby było dobrze

Ja to sobie nie wyobrażam, żeby mi przychodził do szpitala ktoś inny poza TŻ. Zresztą bardzo mnie irytują piesze wycieczki do szpitala całych rodzinkek. Ja się czułam skrepowana jak jacyś ludzie wchodzili na salę, a ja z cudem na wierzchu .Ja to nawet przez pierwsze dni nie wyobrażam sobie wizyt w domu. Chcę, żeby ten czas był dla naszej czwórki, nawet zazyczyłam sobie,że w dniu kiedy wrócę z szpitala moja mama wraca do domu. Wiem, zbędne mieć problem z kamieniem, więc chcę sięga tum skupić a nie na wizytach.

Mała w przedszkolu, zaadoptowala się super. Wczoraj była już 7 H, dziś też do 15. Cieszę się bardzo, bo trochę się martwiłam jak to będzie. Wstaje chętnie, nawet z ubieraniem i czynnościami higienicznymi idzie nam sprawnie a zawsze był z tym problem.
Tez bym nie chciała nikogo poza TŻtem w szpitalu, ale wiem, ze to niemożliwe. O ile mama tzta jeszcze zrozumie, ze możemy nie chcieć gości, poza tym mieszka dość blisko nas i pewnie nie zrobi jej różnicy, ze zobaczy wnuczkę trzy dni po porodzie, tak moi rodzice na pewno tego nie zrozumieją. Założę sie, ze bedą wielce obrażeni, jak zadzwonie do nich po porodzie, a nie jak sie tylko zacznie (a tak zamierzam zrobić, zeby mieć trochę czasu dla siebie, tzta i malutkiej). Mam tylko nadzieje, ze sami rodzice przyjadą, a nie ciotka i babcia do kompletu.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja z Ola wychodziłam bez względu na pogodę i teraz też mam taki zamiar.

Spoko ja jeszcze usprawnianie zrobiłam i jakoś nie mam do tego weny.

Dziewczyny, które są na L4, powiedzcie mi czy zawsze macie wypisywane zwolnienie z symbolem 2 (chory może chodzić ). Ja do tej pory tak miałam wypisywanie, ale we wtorek wyprodukowała pielęgniarka za lekarza i mi wpisała z symbolem 1 (powinnam leżeć). Nie maM objawów i zaleceń do leżenia. Wczoraj to zauważyłam jak do ZUS jechałam z zwolnieniem. Wkurzyłam się, bo ja nie mogę być uwiazana w domu przez 4 tygodnie. Mam przedszkole, zakupy itp.

Miałam wpisywana 1 w pierwszych tygodniach ciazy, kiedy zdarzało mi sie plamić na brązowo. Aczkolwiek nigdy bezpośrednio od lekarki nie usłyszałam, ze mam leżeć plackiem, tylko, ze mam duzo odpoczywać. Ale od kilku miesięcy juz normalnie mam 2 wpisywana.

Ale zle dzisiaj spałam . Nie dość, ze miałam 3 sny i w kazdym budziłam sie w momencie, gdy zostałam napadnięta przez kilka osób, to jeszcze jak nigdy aż 3 razy wstawałam na siku i budziłam sie mniej więcej raz na godzinę. Taka zmęczona byłam, ze musiałam popołudniu sie przespać. Na dodatek tak mnie spojenie boli od wczoraj, ze zaczynam sie martwić. Dobrze, ze jutro to usg mam, to dopytam, co to moze byc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-09-03, 20:42   #3640
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ciśnienie mam ok. Nic nie mówiłam o żadnym dnie oka. Po prostu wykonała mi serio różnych podstawowych badań. Wyszły one bardzo dobrze. Po prostu sama już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.
ALe dziewczyny tu kiedyś pisały że się bada dno oka czy cos takiego i położna mówiła ale nie pamiętam dokłądnie jak i nie chcę z siebie głąba zrobić u okulisty
Stary 2015-09-03, 20:46   #3641
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:

a więc jednak tamta położna miała rację... 3maj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Dzięki kiedyś tego używałam razem z irygatorem ale nie sądzę że będę w stanie wsadzić sobie coś po porodzie później :p
dziewczyny pisały, że można używać butelki z dziubkiem, ale najlepszy jest spryskiwacz

Cytat:
zaczną się szybciej niż myślimy

Jeszcze dowiedziałam się dzisiaj, że koleżanka, która miała termin na 30 września urodziła, miała skurcze o 5 rano, a o 9 mała była już na świecie...
Jak ja bym chciała taki poród
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:49   #3642
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej! Siedziałam ciągle w necie ale wyprawka gotowa, teraz tylko czekać na kurierów :d i na męża aż skończy pokój... jak tylko trochę posprzątam i zrobię pierogi to was nadrobie a trochę naskrobalyscie
No to obyś nie miała żadnych niespodzianek związanych z zakupami

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Od dwóch dni coraz częściej mam wrażenie, że coś się zaczyna dziać w wiadomym kierunku, ale pewnie sobie wkręcam.
Dzisiaj po odebraniu młodego poszliśmy na boisko, gdzie chłopaki godzinę biegali za piłką, a ja na ławce siedziałam i kilka razy mi brzuch twardniał. Później jeszcze w aucie i w drodze z parkingu do domu.
Uuuuu.....ciekawe co będzie.

Cytat:

A co tam się działo u Ciebie? Odpoczywaj! Dobrze, że dali sterydy, jakbyś faktycznie miała wcześniej urodzić... trzymam kciuki

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:51   #3643
sweet_pina
Wyobraźnią w schemat..

GG do sweet_pina

Cytat:

Kuapouszko - trzymaj się tam!

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Nie jestem lekarzem, ale kiedys czytalam ze jesli czop jest brazowy lub podbarwiony krwia to porod tuz tuz mysle, ze pewnie tak do 2tyg...
Mam nadzieje, ze co najmniej 2 tyg. Psychicznie to ja nie jestem w ogóle gotowa...

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Już kiedyś tu pisałam, ze mojej przyjaciółce odszedł czop w czerwcu a urodziła w sierpniu 2 tygodnie temu 1 dzień po terminie

Oooo... ciekawe czy też miała brązowy, czy biały?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała taki poród
Kto by nie chciał Chociaż może nie na tym etapie ciąży... mimo wszystko to wcześniak...

Nasze maleństwo
TP 02.10.2015 r.
sweet_pina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 20:56   #3644
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze co najmniej 2 tyg. Psychicznie to ja nie jestem w ogóle gotowa...

Oooo... ciekawe czy też miała brązowy, czy biały?[COLOR="Silver"]
.
Właśnie nie wiem. Nawet nie pytałam, bo się nie znałam jeszcze na tych czopach o co chodzi

Ja też nie jestem gotowa psychicznie. Nie dociera, że to już niedługo. Jakieś mi się to odległe wydaje i jakby to nie tyczyło się mnie tylko komuś ma się urodzić dziecko a ja tylko pomagałam kompletowac wyprawkę
Stary 2015-09-03, 20:57   #3645
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Od 2 dni co chwilę. Jak się schylam, jak wstaję, jak pochodze. Dzisiaj to chyba ze 15 razy jak nie więcej. Nie liczyłam, ale co chwilę

eeeee no a baba mi mówiła, ze już nie będzie kwiatuszkó i motylków też to się zezłościłam teraz, ale zamówiłam z fioletowym

Uwierz mi nie przeczytam

Jak miałam taki bolesny w nocy to bardzo mocno mi się spiął brzuch i to tak bolało. Tka jak boli łydka jak złapie mocny skurcz to tak mnie zabolał podobnie brzuch, ze ni cholery nie mogłam się ruszyć.

Maggie co ona gadała o tym wiesiołku jak zapytałaś?
Co do okulisty to dzis polozna mowila zeby podczas wizyty u okulisty spytac jaki jest stan siatkówki oka czy można przeć.

No mnie tak kłuje jak stoję.. położyłam się i jest ok, później znów wstałam i kilka ukłuć.. także leżę miała iść się kąpać ale z godzinę poleżę. .

Jeśli chodzi o wiesiołek myślałam że słuchałaś. Oj Ty zakręcie mówiła żeby stosować z tej firmy co mi linka ostatnio podalas chyba operol czy jakoś tak od 38 t.c. nie robić żadnych masaży tam w środku wystarczy stosować 1 tabletkę dziennie doustnie i 2 tabletkę dowcipnie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-03, 20:59   #3646
Amelie04
Zakorzenienie

Ja ostatnio jak sie klade to maly zaczyna dzikie harce po moich zebrach i zoladku. Az zasnac nie moge... :p
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:00   #3647
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o wiesiołek myślałam że słuchałaś. Oj Ty zakręcie mówiła żeby stosować z tej firmy co mi linka ostatnio podalas chyba operol czy jakoś tak od 38 t.c. nie robić żadnych masaży tam w środku wystarczy stosować 1 tabletkę dziennie doustnie i 2 tabletkę dowcipnie

No właśnie nie słyszałam wszytskiego, bo byłam w kibelu też. I coś mówiła że rano i wieczorem ??
Stary 2015-09-03, 21:02   #3648
88maggie88
Wtajemniczenie

Kuapouszka trzymaj się tam dzielnie i niech mała jeszcze trochę posiedzi ;*

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
No właśnie nie słyszałam wszytskiego, bo byłam w kibelu też. I coś mówiła że rano i wieczorem ??
Mówiła ze raz dziennie ja będę stosować na wieczór
Stary 2015-09-03, 21:04   #3649
sunshine1551
Raczkowanie

Dobry wieczór, ja jestem mamusią z terminem na kwiecień 2016. Mam takie pytanie do was bardzo doświadczonych i już można powiedzieć prawie na końcówce.
Czy któraś z was brala leki na infekcje grzybiczą w 1 trymestrze :Pimafucin lub fluomizin
Stary 2015-09-03, 21:08   #3650
BabyK
Raczkowanie

Cytat:
ALe dziewczyny tu kiedyś pisały że się bada dno oka czy cos takiego i położna mówiła ale nie pamiętam dokłądnie jak i nie chcę z siebie głąba zrobić u okulisty
Oj to ja nie wiem. Ja pójdę do innego okulisty, upewnić się czy oby na pewno wszystko ok

06.10.2015r. W oczekiwaniu na NASZE MALEŃSTWO
BabyK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:09   #3651
emylka86
Zakorzenienie

ale mi brzuch lata, chyba ma czkawkę ;p

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-03, 21:19   #3652
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak można rozpoznać skurcze boli podbrzusze czy jak ??
Mnie właśnie kilka razy kuło w środku macicy tak jakby ktoś mi tak szpile wkładał ((
Nie wiem co to może być ...
Ja to czuję tak jakby mi ktoś szeroki pas mocno zaciskał na podbrzuszu i/lub na wysokości pępka. Trwa z pół minuty i odpuszcza. Niby nie jest to bolesne, ale dla mnie nieprzyjemne.
Za to coraz bardziej bolesne stają się ruchy kluseczki. Czasem jak leżę czy siedzę to aż oddech muszę wstrzymać jak coś gdzieś wypnie.

Cytat:
Tantum rosa-mówicie o takim proszku do rozrobienia? Są chyba dwa rodzaje tego? Też gdzieś czytałam że ponoć bardzo dobre ma ranę po porodzie i bym sobie kupiła...
Ja poprzednio rozrabiałam w butelce te saszetki i sobie polewałam krocze po każdej wizycie w toalecie. Teraz też planuję.

Cytat:

żeby niunia jeszcze troszkę wytrzymała w brzuchu

Ja dzisiaj przez te spinania brzucha zadzwoniłam do mamy upewnić się, że w razie gdyby coś się zaczęło jest gotowa się spakować i przyjechać (jakby coś to około 3-4 godziny PKSem lub busem ) żeby ogarnąć młodego.
Oby się zaczęło jakoś tak, żeby zdążyła dojechać i go odebrać z przedszkola
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:20   #3653
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, ja jestem mamusią z terminem na kwiecień 2016. Mam takie pytanie do was bardzo doświadczonych i już można powiedzieć prawie na końcówce.
Czy któraś z was brala leki na infekcje grzybiczą w 1 trymestrze :Pimafucin lub fluomizin
Ja nie pomogę jeżeli chodzi o tą infekcję, ale czy ja dobrze kojarzę, że jesteś od dr-a Przybycienia? On Ci przepisał te leki? Jeżeli tak to bym mu zaufała, bo ma dużą wiedzę i doświadczenie
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:23   #3654
emylka86
Zakorzenienie

chyba też zakupię sobie to tamnum rose

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
niestety nie pomogę, bo nie miałam takich problemów ani w tej ani w poprzedniej ciązy

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-03, 21:24   #3655
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w ostatnim czasie co chwilę...jeszcze dzisiaj odszedł mi czop ;/

Pytanie do dziewczyn, które już rodziły - po jakim czasie od odejścia zaczął się u Was poród?

Już jestem przerażona... a wizyta dopiero w poniedziałek. Może jutro dla świętego spokoju pojadę na ktg
U mnie odszedł rano o 9, 12 h później miałam bóle co 3 minuty i jechałam na IP, a przed północą już tuliłam Lilo
Cytat:
Tantum rosa-mówicie o takim proszku do rozrobienia? Są chyba dwa rodzaje tego? Też gdzieś czytałam że ponoć bardzo dobre ma ranę po porodzie i bym sobie kupiła...
Tak, to właśnie to
Cytat:

ojoj... co tam zobaczyli na tym USG? Jak szyjka, jak rozwarcie, jak dzidzia? Na kiedy Ty masz termin w ogóle, kochana?... Zaraz sprawdzę sobie na 1szej stronce... trzymaj się!!!
Cytat:
(...)
Uwierz mi nie przeczytam
Ad. 1 - może jutro policzę, ale u mnie chyba ze 30 albo 50

Ad. 2 -

Strasznie dziś się rozżaliłam hormonalnie z powodu zmęczenia, z powodu wkur.wa na tego debila posranego serwisanta od pieca (od 2 miesięcy ku.tas naprawia nasz piec, tu 1000, tam 1500, tygodniami czekanie na części, nadal zimna woda, nie mam już FUCK FUCK FUCK siły grzać codzień dzieciom w garach, o sobie nie wspominając JA CHCĘ SIĘ WYKĄPAĆ JAK CZŁOWIEK!!!! W PEŁNEJ WANNIE WODY!!!! CIEPŁEJ DO CHOLERY!!!) i w ogóle. Siedziałam i szlochałam normalnie, aż się zanosiłam łkaniem. Dziś powtarzałam dziewczynkom kurację antywszową, tłusty ten płyn jest taki jak olejek, po godzinie to trzeba zmyć, NO JA SIĘ PYTAM JAK??? W ZIMNEJ WODZIE??? Się da, jak się okazało, ale umarłam ze zmęczenia po tym, a na koniec każda główka do wyczesania jeszcze... nic nie było, ale sumienie mam czyste, długa walka za nami. No i to wszystko razem mnie rozwaliło. Dopiero teraz się pozbierałam. Mąż zgodził się na Jane Power Twin i prawie Kubusiowe drzewo przykleił, ale jednak odpuściliśmy sobie dziś, bo padamy na paszcze
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-09-03 o 21:29
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:28   #3656
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja to czuję tak jakby mi ktoś szeroki pas mocno zaciskał na podbrzuszu i/lub na wysokości pępka. Trwa z pół minuty i odpuszcza. Niby nie jest to bolesne, ale dla mnie nieprzyjemne.
Za to coraz bardziej bolesne stają się ruchy kluseczki. Czasem jak leżę czy siedzę to aż oddech muszę wstrzymać jak coś gdzieś wypnie.

Ja poprzednio rozrabiałam w butelce te saszetki i sobie polewałam krocze po każdej wizycie w toalecie. Teraz też planuję.

żeby niunia jeszcze troszkę wytrzymała w brzuchu

Ja dzisiaj przez te spinania brzucha zadzwoniłam do mamy upewnić się, że w razie gdyby coś się zaczęło jest gotowa się spakować i przyjechać (jakby coś to około 3-4 godziny PKSem lub busem ) żeby ogarnąć młodego.
Oby się zaczęło jakoś tak, żeby zdążyła dojechać i go odebrać z przedszkola rosi:
Dzięki za info. Wychodzi na to że to nie skurcze. Może spojenie w moim przypadku

Stary 2015-09-03, 21:29   #3657
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bolą Cię te skurcze? bo mi się spina, mam twardy tak jak dziewczyny piszą jak kamień ale mnie to nie boli, więc chyba dobrze

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

tak to w proszku do rozrobienia z wodą, zamierzamy sobie polewać ranę po nacieciu krocza, ja taki kupiłam:
http://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-10-saszetek.html

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Malinowa tylko te okłady na plecy nie mogą być zbyt gorące, bo ja się pytałam lekarki czy mogę sobie gorącą wodą pod prysznicem masować plecy i kategorycznie zabroniła... mówiła, że ciepłą ale broń Boże nie gorącą...

Raz bolą raz nie... Ogólnie czasem podbrzusze boli bez skurczy.. O okładach wiem ze nie gorące

Cytat:

Ojejku trzymaj się tam może malutka jeszcze poczeka chwile

Cytat:
zaczną się szybciej niż myślimy

Jeszcze dowiedziałam się dzisiaj, że koleżanka, która miała termin na 30 września urodziła, miała skurcze o 5 rano, a o 9 mała była już na świecie...

U mnie to samo, spina się, ale nie boli...
Super ja mam na 30
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:33   #3658
emylka86
Zakorzenienie

na mnie czas już. przez to poranne ryczenie, a pozniej sprzątanie jestem padnięta jak kawka. jeszcze sobie serial zapuszczę nowy i może oglądnę chociaż jeden odcinek ; )
a wam mówię dobranoc i oby wypoczynek był jak najwygodniejszy

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-03, 21:35   #3659
toskaKrk
Wtajemniczenie

Oliath
dla mnie jesteś miszczem a gościa od pieca niech myszy zeżrą jak już Wam go naprawi w końcu

Zapomniałam wcześniej napisać, że najlepszy z mężów nie tylko wybiegał dziecko za piłką, ale po powrocie zrobił przemeblowanie w pokoju małego do końca (przesuwanie szafek i regałów, wiercenie i ich przykręcanie, sprzątanie po fakcie) zgodnie z moim widzimisię ciążowym i nawet dał się posłać do lidla żeby w ostatniej chwili oddać kurtkę, którą miałam do zwrotu
Normalnie mu kolację w nagrodę zrobiłam. Z herbatą nawet. I sobie poszedł odpocząć jeżdżąc na rowerze
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:50   #3660
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Miała którąś z Was w ciąży bóle głowy połączone z pogorszeniem wzroku np. w jednym oku?
Ja tak mam bez ciąży, migrena łączy mi się z efektem pogorszenia wzroku, mam jak po atropinie, patrzę na literki i nie widzę. Ale przechodzi, aż do następnego ataku migreny.
A w ciąży ogólnie mam gorszy wzrok.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Elve gdzie kupiłaś i ile dałaś?
A o co pytasz?

Cytat:
Ale śliczny ten kocyk i masz fajny kolor na pazurkach
Fajny, nie? Nie mogłam mu się oprzeć, to rimmel Rita Ora Mam jeszcze jeden z tej serii, bardzo fajnie mi się z nimi współpracuje

Cytat:
Zaczynają się emocje, Libra, teraz Ty... Trzymaj nóżki zaciśnięte!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja juz w ogole sikam ze strachu na myśl o porodzie i o tym, ze nie zorientuje sie, ze to juz. Albo ze pojadę za wczesnie i będę sie męczyć na porodówce zamiast siedzieć w domu :P.
Ja na razie jestem bardziej ciekawa niż wystraszona, mam nadzieję że mi tak zostanie

Cytat:
Ja nie brałam. To leki na receptę? Jeśli zalecił Ci je Twój lekarz, to powinny być ok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości