|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Kuapouszka dokładnie tak...leż odpoczywaj i niedenerwuj sie, jak będzie trzeba to i tak zostaniesz:-*
Ja też dziś leze i nic nie robie.. Kurde wiem, że te twardnienia wcale nie muszą oznaczać skracania szyjki juz i wogoel ale od wczoraj mam jakieś źle myśli myśli..juz z Lena gadałam, że ma się jeszcze nie pchać na świat i ze 3 tyg posiedzieć u mamusi
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
ej nic mi się nie chce , cała komoda ubranek i wszystkiego do prasowania, jak sobie pomyśle to
której mam wysłać i mi poprasuje??nic nie przygotowane- jestem przerażona
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-09-04 o 09:21 |
|
|
|
#3723 |
|
wkręcona :)
|
Kuapouszka ty masz odpoczywać!! Lili przeżyje bez mamy jeszcze dzień czy dwa!!! najważniejsze, żeby maleńśtwo jeszcze trochę pobyło u mamusi w brzuszku...
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
((
|
|
|
#3725 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U mnie dziś deszczowo, całą noc lało. Spłakałam się pierwszy raz w żłobku jak wychodziłam Płakał mój okruszek... Jeszcze w nocy miał jakąś histerię niewiadomego pochodzenia... taki nieutulony płacz. Źle mi.... Na szczęście poza tym incydentem spałam dobrze. Ninka mnie zaczęła po żebrach kopać, chyba się jakoś przekręciła.Poczytałam co u Was i muszę się brać za obiad i prasowanie. Później może jeszcze te fugi porobię, zobaczę czy siły będę miała. Cytat:
Nie zazdroszczę leżenia pod ktg a Lilą, musiało być ciężko. Dlatego zawsze się staram jakąś opiekę dla młodego załatwić jak idę do lekarza, bo dziecko w tym wieku jest nie do opanowania. Cytat:
moja lekarka nie szacuje wagi, i dobrze, jestem spokojniejsza I tak nie wiadomo jak będzie rosło. A przynajmniej się nie zamartwiam, że za małe lub za duże ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak wg mnie by było fajnie, ew. inna kolejność. Ale dobrze jest widzieć też tp żeby sobie zobaczyć czy wcześniej czy póżniej był poród
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam lenia Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath pijesz bocianka???????
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Zaczynam schizować z lekka. W drodze do przedszkola musiałam przystawać, bo mnie kłuło podwozie. Szliśmy bardzo powoli. Ale powrót to była masakra już. Co chwila brzuch mi twardniał. Co któryś raz na tyle mocno, że musiałam stanąć i przeczekać. Do tego w czasie skurczu mała mi się tak wbijała w pęcherz, że gwiazdy przed oczami widziałam. I tak sunęłam noga za nogą ślimaczym tempem marząc o tym, żeby gdzieś przysiąść, bo myślałam że nie dojdę ![]() Wam też tak ciężko chodzić
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Oliath, nie wywołuj wilka z lasu
Jak na razie nic się nie dzieje, oby to nie była cisza przed burzą, nawet twardnienie brzucha ustało... Dla świętego spokoju pojadę na KTG, wizyta w poniedziałek echhhCytat:
Ja mam dzisiaj ochotę na placki ziemniaczane Cytat:
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Królewna zobacz na mamusiach wrześniowych jak one wypisują rozpakowane
|
|
|
|
|
#3732 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zasnęłam w końcu przed 2, a o 5:20 słyszę: "Tata! Tata! Mamo, gdzie jest tata?" no i musiałam wstać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eeee niee ![]() Te twardnienia niby bezbolesne czyli przepowiadacze. Ale jak mi przez weekend nie odpuszczą trochę to może wizytę przyspieszę, bo zaczynam się stresować.
|
|
#3733 |
|
wkręcona :)
|
Mtko te porody już coraz bliżej jak widać.... ja wczoraj byłam na zakupach sama... i też zaczęło mnie boleć w podbrzuszu i brzuch jak skała.... Wy już bliżej porodu... a ja dopiero 34 tydzień!!! nie wiem czy dojdziemy na to wesele 19 września...
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też 34 zaczęty dopiero..wesele za tydzień, ale zobaczymy co mi Lekarz powie we wtorek..
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a mnie od paru dni podbrzusze boli jak na okres i to coraz częściej w ciągu dnia.. Twardnienie raczej nie boli ale ciężko to rozróżnić niekiedy od wypinania się małego.. Do tego te ukłucia kilka razy ... Już chyba niedaleko ..
byle wytrzymał do polowy. Ciekawe co w czwartek na wizycie wyjdzie
|
|
|
|
#3736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oki dogadamy się, Polukam na innych wątkach ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja od PRZYNAJMNIEJ 3 lat nie spałam dłużej w nocy niż 6/7 h
ZAZDRASZCZAM PRZEOKRUTNIE ![]() Cytat:
tak będzie super No właśnie sobie wydobyłam z szafki, bo do tej pory mi się nie chciało, za to malin chlam wielki dzban cały dziennie ![]() Cytat:
**** KRÓLEWNA moja Ty MOTYWACJO wszystko naszykowane na sofie, teraz ogarnę dzieci w temacie drugiego śniadania oraz szkoły i jakoś około południa będę kolanem upychać i skakać po torbie, po co mi piłka
|
|
#3738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
w pon zabieram się za pakowanie torby do szpitala a dzisiaj za prasowanie ciuszków 1 części. Zostanie mi jeszcze kilka pran to może do końca przyszłego tygodnia zrobię. Taki mam plan.Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Później wieczorem z kolei zaczynają się problemy z chodzeniem, bo już spojenie ma dość po całym dniu.
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszmarnie ciężko. Przed chwilę szłam do kuchni i tak mi sie spiął brzuch, że musiałam kucnąć pod ścianą. Dobrze, że w poniedziałek wizyta. W ogóle jak siadam to najczęściej jakbym siadała na czymś ostrym tak kłuje. Czy to może oznaczać skrócenie szyjki? W sumie niunia już by mogła wyjść chyba bezpiecznie niedługo, ale mamusia nie gotowa psychicznie ![]() JA też już nigdzie dalej nie chodze bo się boję. Ostatnio jak się wybrałam to mi tak słabo było, że myslałam, że nie dojdę:/
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dziś 34tc3d i też mnie cholernie spina odkąd odrzuciłam lutke, ale gin mówił że tak będzie... aż do Tż doszło chyba i chce jechać na zakupy reszte dokupić bo już widzi po mnie że nie teges się czuje....WCZAS
PRASUJE -ZEBRAŁAM SIĘ , przydało by się mini żelazko
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-09-04 o 10:21 |
|
|
|
#3743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie kłuje jak siadam prosto, więc staram się na jednym pośladku przysiadać. Mam tak od czasu tej rwy paskudnej.
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We nie mogę tak często :P ale mam nadzieje że w czwartek dostane skierowanie na cc i że może mi zrobi wizyty co tydzień.. |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To u mnie cisza tylko plecy bolą. Pewnie znowu przenoszę tą ciąże... Włączyłam sobie do prasowania te Porody bo tyle piszecie, że oglądacie i się we mnie aż krew gotuje. Kto to reżyseruje? Co za ludzie tam są, matko i córko, jak to można oglądać. Jakaś kobieta z jaskini przyszła na wywoływanie nie mając pojęcia co jest dla dziecka ważne, wypełnia plan porodu i mówi, żeby jej dziecka na brzuch po porodzie nie kłaść, dopiero jak umyją i ubiorą taką czyściutką chce. Urodziła i jej położyli to nawet nie chciała przytrzymać dziecka, nie spojrzała na nią, tylko , żeby ją zabrać i umyć, zero emocji... tatuś oczywiście nie bierze udziału w porodzie bo "przy porodzie powinnny być osoby doświadczone", a żeby żonie pomóc to nie????? Kobieta cały poród leży na łóżku ze znieczuleniem to się dziwi, że poród długo przebiega... chyba nie wie co to aktywny poród. Ja wiem, że każdy jest inny i nie powinno się oceniać ale normalnie się gotowało we mnie. We mnie była taka euforia olbrzymia jak urodziłam, łzy, śmiech... najpiękniejsze co mogło być to ten umorusany płaczący noworodek. To się wygadałam
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko że u mnie jeszcze dużo czasu i jakos daje rade, ale Tobie chyba juz bardzo doskwiera co? ciekawe czy to są już takie zwiastuny zbliżającego się porodu? Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2015-09-04 o 10:33 |
||
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak teraz będzie powtórka to się pochlastam, serio
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha Wez mnie nie strasz... Ja nie moge isc do szpitala przed porodem, bo chyba padne psychicznie a tez mam te skurcze non stop |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

której mam wysłać i mi poprasuje??

Kurde ale mnie kurczy auaaaaaa -teraz mi na ktg skakaly do 65 co któryś
polozna zobaczyła i juz nie jest pewna czy mnie puszcza dziś :zla: biedna Lily 
Dobranoc 
moja lekarka nie szacuje wagi, i dobrze, jestem spokojniejsza
I tak nie wiadomo jak będzie rosło. A przynajmniej się nie zamartwiam, że za małe lub za duże