Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 09:20   #3721
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Kuapouszka dokładnie tak...leż odpoczywaj i niedenerwuj sie, jak będzie trzeba to i tak zostaniesz:-*
Ja też dziś leze i nic nie robie..
Kurde wiem, że te twardnienia wcale nie muszą oznaczać skracania szyjki juz i wogoel ale od wczoraj mam jakieś źle myśli
myśli..juz z Lena gadałam, że ma się jeszcze nie pchać na świat i ze 3 tyg posiedzieć u mamusi
Stary 2015-09-04, 09:20   #3722
gosiek0388
Zadomowienie

ej nic mi się nie chce , cała komoda ubranek i wszystkiego do prasowania, jak sobie pomyśle to której mam wysłać i mi poprasuje??

nic nie przygotowane- jestem przerażona

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-04 o 09:21
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:21   #3723
natalitka1988
wkręcona :)

Kuapouszka ty masz odpoczywać!! Lili przeżyje bez mamy jeszcze dzień czy dwa!!! najważniejsze, żeby maleńśtwo jeszcze trochę pobyło u mamusi w brzuszku...
Stary 2015-09-04, 09:22   #3724
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
A ja taka głodnaaaaaaaaaa, niech no przynoszą to mniam mniam bo jeszcze chwile i :/
Właśnie robie ostatnie zakupki dla małej na szybciora Kurde ale mnie kurczy auaaaaaa -teraz mi na ktg skakaly do 65 co któryś polozna zobaczyła i juz nie jest pewna czy mnie puszcza dziś :zla: biedna Lily

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ojej ((
Stary 2015-09-04, 09:24   #3725
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

U mnie dziś deszczowo, całą noc lało.
Spłakałam się pierwszy raz w żłobku jak wychodziłam Płakał mój okruszek... Jeszcze w nocy miał jakąś histerię niewiadomego pochodzenia... taki nieutulony płacz. Źle mi.... Na szczęście poza tym incydentem spałam dobrze. Ninka mnie zaczęła po żebrach kopać, chyba się jakoś przekręciła.

Poczytałam co u Was i muszę się brać za obiad i prasowanie. Później może jeszcze te fugi porobię, zobaczę czy siły będę miała.

Cytat:
Dzięki kochane ogólnie nawet do usg nie dotarliśmy -po ktg i obmacaniu lekarz stwierdziła że skurcze nieregularne ale jak już są to konkretne :/ szyjka zamknięta ale miękko tam, dziecię ewidentnie małe -jutro pewnie usg -ogólnie uznała ze skoro w 34t1d mam silne przepowiadacze i poprzednie dziecko kurdupel z 36 tyg to musze wziąć sterydy, mała i tak pewnie się wyprowadzi w ciągu 2 tygodni...
W ogóle miałam jazdę straszna bo byłam z lila na wizycie a efekt taki ze tu każą pod ktg leżeć a tu lila wariuje / placze bo głodna i zmęczona, mąż zanim przyjechał itd no masakra :/ padnieta jestem jak nie wiem
Co ciekawe tak godzinę po zastrzyku dostałam 3 albo 4 takie konkretne w ciul bolesne skurcze jak w trakcie porodu
Jedyny plus tego leżenia w szpitalu ze się wyspie i odpoczne trochę
Wogole usłyszałam dziś ze jeśli ciężarna się źle i slabo czuje bez wyraźnych przyczyn i do tego są jakieś bóle plus historia to jest to powód do cc

Doczytałam, że wychodzisz to oszczędzaj się. Niechby jeszcze 3-4 tygodnie posiedziałą Anastazja w brzuszku, tak będzie bezpieczniej.
Nie zazdroszczę leżenia pod ktg a Lilą, musiało być ciężko. Dlatego zawsze się staram jakąś opiekę dla młodego załatwić jak idę do lekarza, bo dziecko w tym wieku jest nie do opanowania.

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Padam już dzisiaj więc doczytam i poodpowiadam już jutro. Po wizycie nadal wszystko jest ok. Synek waży już 2950, więc nadal w normie ale gdzieś tam powyżej średniej - jak na swój wiek jest tydzień do przodu - idziemy na wagę 3800-3900 w terminie Dobranoc
moja lekarka nie szacuje wagi, i dobrze, jestem spokojniejsza I tak nie wiadomo jak będzie rosło. A przynajmniej się nie zamartwiam, że za małe lub za duże

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Super

Cały wieczór co jakiś czas brzuch mi twardnieje. Nawet w wannie w ciepłej kąpieli
A Ty się na porodówkę wybierasz? :P

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Jeszcze cos. Dziewczyny kupilam sobie krople do nosa otrivin natural i tam jest tylko woda morska olejek eukaliptusowy i mieta. Na ulotce pisze, ze w ciazy nie stosowac. No ale czemu??? Znalazlam artykul na stronie kliniki bocian ze mozna. Lepsze chyba te krople niz ten zwykly otrivin... Kurde juz 3 dzien je sobie wpuszczam na noc i sie martwie
Możesz stosować spokojnie.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ale tu się robi nerwowo, pierwszy poród tuż tuż
Zajmę się nowym wątkiem jak coś, nie wiem czy umiem ale jakoś damy radę musimy ustalić co dopisujemy po porodzie? SN czy cc i datę?
Na pewno osobna lista. Nick mamy, imię dziecka, data i godzina porodu (w nawiasie tp), waga i długość; SN/CC.

Tak wg mnie by było fajnie, ew. inna kolejność. Ale dobrze jest widzieć też tp żeby sobie zobaczyć czy wcześniej czy póżniej był poród

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:24   #3726
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ej nic mi się nie chce , cała komoda ubranek i wszystkiego do prasowania, jak sobie pomyśle to której mam wysłać i mi poprasuje??

Mam to samo :/ tylko ze u mnie połowa leży już na suszarce i dzisiaj trzeba zacząć prasowanie i przemeblowanie odrazu w szafach ale mam lenia

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-04, 09:29   #3727
ktosiula
Wtajemniczenie

Oliath pijesz bocianka???????

Stary 2015-09-04, 09:32   #3728
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Zaczynam schizować z lekka. W drodze do przedszkola musiałam przystawać, bo mnie kłuło podwozie. Szliśmy bardzo powoli. Ale powrót to była masakra już.
Co chwila brzuch mi twardniał. Co któryś raz na tyle mocno, że musiałam stanąć i przeczekać. Do tego w czasie skurczu mała mi się tak wbijała w pęcherz, że gwiazdy przed oczami widziałam.
I tak sunęłam noga za nogą ślimaczym tempem marząc o tym, żeby gdzieś przysiąść, bo myślałam że nie dojdę

Wam też tak ciężko chodzić
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:32   #3729
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak 40 -45 na skurczu ale ciule bolesne są i średnio na ktg co 3-5 min - lekarz mi tłumaczył ze w 2 ciąży będę inaczej czuć i jeśli one są tak często i bolą to powoli rozwieraja szyjke -wczoraj wieczorem badal szyjke i nadal zamknięta ale miękka i mała jest juz bardzo nisko i lepek w dole
Powiedział ze puszcza mnie do domu i mam się obijac ile wlezie a mała może zaczeka jeszcze tydzień i powinno być ok. Te sterydy potrzebują mniej więcej tygodnia żeby dobrze zadziałać

No to odpoczywaj ten tydzień i wszystko będzie dobrze
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:35   #3730
sweet_pina
Wyobraźnią w schemat..

GG do sweet_pina

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

SWEET PINA, nie rodzisz?
Oliath, nie wywołuj wilka z lasu Jak na razie nic się nie dzieje, oby to nie była cisza przed burzą, nawet twardnienie brzucha ustało... Dla świętego spokoju pojadę na KTG, wizyta w poniedziałek echhh

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Takiej to dobrze. Ja zasnęłam ok 2. O 4 pobudka i nie mogłam spać do 6. Później zasnęłam jeszcze do 8 czyli całe kurde 4 h snu
Chyba zacznę robić nocami kocyk to się wyrobię do porodu, ale znowu tak trudny wzór że bym się pewnie myliła co chwilę. NAjgorsze, ze spac mi sie chce a nie mogę usnąć eh...

CO tu zjeść?
Jakbym czytała o sobie, jeszcze jakieś koszmary senne...

Ja mam dzisiaj ochotę na placki ziemniaczane

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość

U mnie też wszystko czeka na prasowanie, może w weekend się uda... a jak sobie pomyśle, że w każdej chwili mogę urodzić to

Nasze maleństwo
TP 02.10.2015 r.
sweet_pina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:35   #3731
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Zaczynam schizować z lekka. W drodze do przedszkola musiałam przystawać, bo mnie kłuło podwozie. Szliśmy bardzo powoli. Ale powrót to była masakra już.
Co chwila brzuch mi twardniał. Co któryś raz na tyle mocno, że musiałam stanąć i przeczekać. Do tego w czasie skurczu mała mi się tak wbijała w pęcherz, że gwiazdy przed oczami widziałam.
I tak sunęłam noga za nogą ślimaczym tempem marząc o tym, żeby gdzieś przysiąść, bo myślałam że nie dojdę

Też.. Ja juz nawet do sklepu nie chodzę sama bo się boję. Wczoraj z mężem byłam i ledwo doszłam..

Królewna zobacz na mamusiach wrześniowych jak one wypisują rozpakowane
Stary 2015-09-04, 09:39   #3732
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
ty to się masz z tym spaniem... ja idę spać o 22 i wstałam dziś o 8 ale będę do 10 leżeć w łóżku jeszcze
Ale bym tak pospała
Ja zasnęłam w końcu przed 2, a o 5:20 słyszę: "Tata! Tata! Mamo, gdzie jest tata?" no i musiałam wstać

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
dzień doberk moje dziecko spało od wczoraj od 18.30 do 6.50!!!! taki był boroczek zmęczony, ale wstał radosny jak skowronek uwielbiam go takiego ja to wogole jestem zdania że dla dziecka to na wszystkie złości i smuteczki najlepszy jest sen...może dlatego że on tak mało spał zawsze...zasnął biedak brudny spocony ale widać dobrze mu sie spało
Fajnie nasz zasnął po 20 w aucie i nie mogłam go z łóżka ściągnąć o 7. Codziennie ten sam problem ze wstaniem

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ale koszlula za 50zl to przesada mimo ze jest dobry rozmiar itd to material jest jednak kiepski
http://allegro.pl/nowosc-rozpinana-k...144021969.html
Podobała mi się ta koszula na zdjęciach, ale w takim razie odpuszczę. Dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A Ty się na porodówkę wybierasz? :P
Eeee niee
Te twardnienia niby bezbolesne czyli przepowiadacze. Ale jak mi przez weekend nie odpuszczą trochę to może wizytę przyspieszę, bo zaczynam się stresować.
Stary 2015-09-04, 09:42   #3733
natalitka1988
wkręcona :)

Mtko te porody już coraz bliżej jak widać.... ja wczoraj byłam na zakupach sama... i też zaczęło mnie boleć w podbrzuszu i brzuch jak skała.... Wy już bliżej porodu... a ja dopiero 34 tydzień!!! nie wiem czy dojdziemy na to wesele 19 września...
Stary 2015-09-04, 09:51   #3734
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Mtko te porody już coraz bliżej jak widać.... ja wczoraj byłam na zakupach sama... i też zaczęło mnie boleć w podbrzuszu i brzuch jak skała.... Wy już bliżej porodu... a ja dopiero 34 tydzień!!! nie wiem czy dojdziemy na to wesele 19 września...
Ja też 34 zaczęty dopiero..wesele za tydzień, ale zobaczymy co mi Lekarz powie we wtorek..
Stary 2015-09-04, 09:51   #3735
malinowa4
Zakorzenienie

Kurde a mnie od paru dni podbrzusze boli jak na okres i to coraz częściej w ciągu dnia.. Twardnienie raczej nie boli ale ciężko to rozróżnić niekiedy od wypinania się małego.. Do tego te ukłucia kilka razy ... Już chyba niedaleko .. byle wytrzymał do polowy. Ciekawe co w czwartek na wizycie wyjdzie
Stary 2015-09-04, 09:55   #3736
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zapomniałam kochana, przez tą histerię w związku z piecem wczoraj nie dopakowałam się Natychmiast jak to dziś zrobię, to Cię wywołam [COLOR="Silver"]

Cytat:

Na pewno osobna lista. Nick mamy, imię dziecka, data i godzina porodu (w nawiasie tp), waga i długość; SN/CC.

Tak wg mnie by było fajnie, ew. inna kolejność. Ale dobrze jest widzieć też tp żeby sobie zobaczyć czy wcześniej czy póżniej był poród

oki dogadamy się, Polukam na innych wątkach

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Kurde a mnie od paru dni podbrzusze boli jak na okres i to coraz częściej w ciągu dnia.. Twardnienie raczej nie boli ale ciężko to rozróżnić niekiedy od wypinania się małego.. Do tego te ukłucia kilka razy ... Już chyba niedaleko .. byle wytrzymał do polowy. Ciekawe co w czwartek na wizycie wyjdzie

Jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:56   #3737
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja korzystam póki mogę i śpię po 9-10 h
Ja od PRZYNAJMNIEJ 3 lat nie spałam dłużej w nocy niż 6/7 h ZAZDRASZCZAM PRZEOKRUTNIE
Cytat:

tak będzie super
Cytat:
Oliath pijesz bocianka???????
No właśnie sobie wydobyłam z szafki, bo do tej pory mi się nie chciało, za to malin chlam wielki dzban cały dziennie
Cytat:
Hej dziewczyny

No DOKŁADNIE jakbym czytała o sobie identyko codziennie człapię powolutku i też mnie tak łapie i boli i się spina i też się uszę zatrzymywać

KRÓLEWNA moja Ty MOTYWACJO wszystko naszykowane na sofie, teraz ogarnę dzieci w temacie drugiego śniadania oraz szkoły i jakoś około południa będę kolanem upychać i skakać po torbie, po co mi piłka
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:04   #3738
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny

Ja miewam chyba te same boleści co Ty ale póki co nie codziennie i nigdy nie z rana bardziej po 15stej jak juz trochę pochodzę

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
U mnie też 34 t wesele tez 19 września. Boli podbrzusze i kłuje tam na dole. Ja się zaczęłam strasznie martwić bo TP mam ma 18.10 a tu już takie akcje w pon zabieram się za pakowanie torby do szpitala a dzisiaj za prasowanie ciuszków 1 części. Zostanie mi jeszcze kilka pran to może do końca przyszłego tygodnia zrobię. Taki mam plan.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Ja od PRZYNAJMNIEJ 3 lat nie spałam dłużej w nocy niż 6/7 h ZAZDRASZCZAM PRZEOKRUTNIE

tak będzie super

No właśnie sobie wydobyłam z szafki, bo do tej pory mi się nie chciało, za to malin chlam wielki dzban cały dziennie

No DOKŁADNIE jakbym czytała o sobie identyko codziennie człapię powolutku i też mnie tak łapie i boli i się spina i też się uszę zatrzymywać

KRÓLEWNA moja Ty MOTYWACJO wszystko naszykowane na sofie, teraz ogarnę dzieci w temacie drugiego śniadania oraz szkoły i jakoś około południa będę kolanem upychać i skakać po torbie, po co mi piłka
Korzystam ze spania póki mogę bo nie wiem kiedy będę się tak wysypiac. Pewnie za kilka lat jak dziecko podrosnie

Stary 2015-09-04, 10:06   #3739
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Też.. Ja juz nawet do sklepu nie chodzę sama bo się boję. Wczoraj z mężem byłam i ledwo doszłam.
No ja sklep zaliczam wracając z przedszkola, a potem się z domu nie ruszam dopóki Tż nie wróci.

Cytat:
Też właśnie czasem muszę pomacać ręką czy to mała czy skurcz, bo nie mam pewności. A czasem skurcz jest na tyle silny, że wątpliwości nie ma żadnych.

Cytat:
Kurcze ja w poprzedniej ciąży miałam może jakieś pojedyncze te skurcze przepowiadające. Nie pamiętam takich akcji jak wczoraj i dziś, ale z drugiej strony wtedy większość czasu w ciągu dnia sobie siedziałam/leżałam i pracowałam na lapku

Cytat:
Ja miewam chyba te same boleści co Ty ale póki co nie codziennie i nigdy nie z rana bardziej po 15stej jak juz trochę pochodzę
U mnie te poranki są intensywne ze względu na szykowanie dziecka i wyprawę do przedszkola. Żeby było trudniej mieszkam na górce, a przedszkole na sąsiednim osiedlu na innej górce, więc mam w obie strony część drogi pod górę i to dość mocno, także dodatkowo daje mi w kość :/
Później wieczorem z kolei zaczynają się problemy z chodzeniem, bo już spojenie ma dość po całym dniu.
Stary 2015-09-04, 10:11   #3740
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie czasem muszę pomacać ręką czy to mała czy skurcz, bo nie mam pewności. A czasem skurcz jest na tyle silny, że wątpliwości nie ma żadnych.
no u mnie niekiedy też takie silne z ee nie mam wątpliwości ale na ogół to takie twardnienie tylko... ja mam stresa bo moja mama jak mnie rodziła to nie czuła żadnych skurczy, nawet na porodówce już , a trafiła tam bo "coś" ją regularnie łaskotało, wody też nie odeszły . ja się boję że przegapię akcję w razie czego
Stary 2015-09-04, 10:13   #3741
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki za przypomnienie a ta czekolada najlepsza jest

Jej jak ja patrzę od której Wy godziny nie śpicie to mi Was szkoda moja znajoma miała to samo przed zakończeniem ciąży, tylko że później to tak dziecko dało popalić że nie pamięta kiedy dlugooo spała.
Ja korzystam póki mogę i śpię po 9-10 h

JA aż tyle snu nie potrzebuję, ale 3-4 h to już przesda:/ JAk prześpię 6 to jest święto

Cytat:

Koszmarnie ciężko. Przed chwilę szłam do kuchni i tak mi sie spiął brzuch, że musiałam kucnąć pod ścianą. Dobrze, że w poniedziałek wizyta. W ogóle jak siadam to najczęściej jakbym siadała na czymś ostrym tak kłuje. Czy to może oznaczać skrócenie szyjki? W sumie niunia już by mogła wyjść chyba bezpiecznie niedługo, ale mamusia nie gotowa psychicznie

Cytat:
Też.. Ja juz nawet do sklepu nie chodzę sama bo się boję. Wczoraj z mężem byłam i ledwo doszłam..
JA też już nigdzie dalej nie chodze bo się boję. Ostatnio jak się wybrałam to mi tak słabo było, że myslałam, że nie dojdę:/
Stary 2015-09-04, 10:18   #3742
gosiek0388
Zadomowienie

ja mam dziś 34tc3d i też mnie cholernie spina odkąd odrzuciłam lutke, ale gin mówił że tak będzie... aż do Tż doszło chyba i chce jechać na zakupy reszte dokupić bo już widzi po mnie że nie teges się czuje....WCZAS

PRASUJE -ZEBRAŁAM SIĘ , przydało by się mini żelazko

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-09-04 o 10:21
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:23   #3743
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
no u mnie niekiedy też takie silne z ee nie mam wątpliwości ale na ogół to takie twardnienie tylko... ja mam stresa bo moja mama jak mnie rodziła to nie czuła żadnych skurczy, nawet na porodówce już , a trafiła tam bo "coś" ją regularnie łaskotało, wody też nie odeszły . ja się boję że przegapię akcję w razie czego
Nie no nie przegapisz raczej. A jak coś to może co 1-2 chodź na ktg jak masz wątpliwości co się tam dzieje

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Koszmarnie ciężko. Przed chwilę szłam do kuchni i tak mi sie spiął brzuch, że musiałam kucnąć pod ścianą. Dobrze, że w poniedziałek wizyta. W ogóle jak siadam to najczęściej jakbym siadała na czymś ostrym tak kłuje. Czy to może oznaczać skrócenie szyjki? W sumie niunia już by mogła wyjść chyba bezpiecznie niedługo, ale mamusia nie gotowa psychicznie

JA też już nigdzie dalej nie chodze bo się boję. Ostatnio jak się wybrałam to mi tak słabo było, że myslałam, że nie dojdę:/
Nie no z dwa tygodnie musimy jeszcze poczekać żeby było bezpieczniej.
Mnie kłuje jak siadam prosto, więc staram się na jednym pośladku przysiadać. Mam tak od czasu tej rwy paskudnej.
Stary 2015-09-04, 10:26   #3744
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no nie przegapisz raczej. A jak coś to może co 1-2 chodź na ktg jak masz wątpliwości co się tam dzieje

Nie no z dwa tygodnie musimy jeszcze poczekać żeby było bezpieczniej.
Mnie kłuje jak siadam prosto, więc staram się na jednym pośladku przysiadać. Mam tak od czasu tej rwy paskudnej.

We nie mogę tak często :P ale mam nadzieje że w czwartek dostane skierowanie na cc i że może mi zrobi wizyty co tydzień..
Stary 2015-09-04, 10:28   #3745
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny

No dzieje się u Ciebie, ewidentnie przepowiadacze dają znać.
To u mnie cisza tylko plecy bolą. Pewnie znowu przenoszę tą ciąże...

Włączyłam sobie do prasowania te Porody bo tyle piszecie, że oglądacie i się we mnie aż krew gotuje. Kto to reżyseruje? Co za ludzie tam są, matko i córko, jak to można oglądać.
Jakaś kobieta z jaskini przyszła na wywoływanie nie mając pojęcia co jest dla dziecka ważne, wypełnia plan porodu i mówi, żeby jej dziecka na brzuch po porodzie nie kłaść, dopiero jak umyją i ubiorą taką czyściutką chce. Urodziła i jej położyli to nawet nie chciała przytrzymać dziecka, nie spojrzała na nią, tylko , żeby ją zabrać i umyć, zero emocji... tatuś oczywiście nie bierze udziału w porodzie bo "przy porodzie powinnny być osoby doświadczone", a żeby żonie pomóc to nie????? Kobieta cały poród leży na łóżku ze znieczuleniem to się dziwi, że poród długo przebiega... chyba nie wie co to aktywny poród.
Ja wiem, że każdy jest inny i nie powinno się oceniać ale normalnie się gotowało we mnie. We mnie była taka euforia olbrzymia jak urodziłam, łzy, śmiech... najpiękniejsze co mogło być to ten umorusany płaczący noworodek. To się wygadałam

Stary 2015-09-04, 10:30   #3746
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Włączyłam sobie do prasowania te Porody bo tyle piszecie, że oglądacie i się we mnie aż krew gotuje. Kto to reżyseruje? Co za ludzie tam są, matko i córko, jak to można oglądać.
Jakaś kobieta z jaskini przyszła na wywoływanie nie mając pojęcia co jest dla dziecka ważne, wypełnia plan porodu i mówi, żeby jej dziecka na brzuch po porodzie nie kłaść, dopiero jak umyją i ubiorą taką czyściutką chce. Urodziła i jej położyli to nawet nie chciała przytrzymać dziecka, nie spojrzała na nią, tylko , żeby ją zabrać i umyć, zero emocji... tatuś oczywiście nie bierze udziału w porodzie bo "przy porodzie powinnny być osoby doświadczone", a żeby żonie pomóc to nie????? Kobieta cały poród leży na łóżku ze znieczuleniem to się dziwi, że poród długo przebiega... chyba nie wie co to aktywny poród.
Ja wiem, że każdy jest inny i nie powinno się oceniać ale normalnie się gotowało we mnie. We mnie była taka euforia olbrzymia jak urodziłam, łzy, śmiech... najpiękniejsze co mogło być to ten umorusany płaczący noworodek. To się wygadałam
na czym to oglądacie??
Stary 2015-09-04, 10:31   #3747
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

mi też sie tak ciężko chodzi:/ dzis był luzik bo pojechałam autem ale normalnie to sie wlekę jak ślimak:/ a jak wracam juz z tego przedszkola to jeszcze zaczynam sapać....no porażka, tylko że jeszcze daje rade iść całą drogę, nie muszę się zatrzymywać

Cytat:
U mnie te poranki są intensywne ze względu na szykowanie dziecka i wyprawę do przedszkola. Żeby było trudniej mieszkam na górce, a przedszkole na sąsiednim osiedlu na innej górce, więc mam w obie strony część drogi pod górę i to dość mocno, także dodatkowo daje mi w kość :/
Później wieczorem z kolei zaczynają się problemy z chodzeniem, bo już spojenie ma dość po całym dniu.
ja czuje dokładnie tak jak Ty, rano ciężko z powodu brzucha, a później pachwiny i spojenie:/

tylko że u mnie jeszcze dużo czasu i jakos daje rade, ale Tobie chyba juz bardzo doskwiera co? ciekawe czy to są już takie zwiastuny zbliżającego się porodu?

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2015-09-04 o 10:33
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:37   #3748
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
no toż to ja specjalnie Ci truje o tą torbę, żeby Cię zmotywować i żebyś sobie troszkę poćwiczyła przy okazji, bo masz mało ruchu

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:40   #3749
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiesz, że mi tylko jeszcze żebra dokuczają, ale jakby mniej, a plecy od kilku dni odpuściły

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
mi też sie tak ciężko chodzi:/ dzis był luzik bo pojechałam autem ale normalnie to sie wlekę jak ślimak:/ a jak wracam juz z tego przedszkola to jeszcze zaczynam sapać....no porażka, tylko że jeszcze daje rade iść całą drogę, nie muszę się zatrzymywać

ja czuje dokładnie tak jak Ty, rano ciężko z powodu brzucha, a później pachwiny i spojenie:/

tylko że u mnie jeszcze dużo czasu i jakos daje rade, ale Tobie chyba juz bardzo doskwiera co? ciekawe czy to są już takie zwiastuny zbliżającego się porodu?
Przypomniałam sobie, że w pierwszej ciąży jak poszłam na ktg na tym etapie to chcieli mnie zatrzymać w szpitalu, bo się skurcze pisały, których ja nie czułam. Odmówiłam wtedy i później żadnych skurczów już nie miałam i przenosiłam aż do wywoływania.
Jak teraz będzie powtórka to się pochlastam, serio
Stary 2015-09-04, 10:48   #3750
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym odstawila i poszła do apteki lepiej że się teraz zorientowalas niż np za 7 dni. Odstaw je i kup inne najlepiej sól morską. Ja jak miałam katar to stosowałam i mi pomagała

A wiecie co jest najlepsze?? Ze te krople OTRIVIN NATURAL maja identyczny sklad co PRENALEN KATAR dla ciezarnych tylko sa tansze
Haha

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z pobierania Akurat trafiła na moją położna, więc chwile pogadałam..powiedziała, że jeśli przez weekend nadal będę miała te skurcze często to do szpitala, żeby sprawdzić czy szyjka się nie skraca :/ No i oczywiście mam już stracha.
Wez mnie nie strasz... Ja nie moge isc do szpitala przed porodem, bo chyba padne psychicznie a tez mam te skurcze non stop
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości