|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Hej mamuśki!!!
![]() U mnie dziś super pogoda!! w końcu pada i jest przyjemnie chłodno dzisiaj mam w planach skoczyć na miasto poszukać jeszcze jakichś ciuszków dla naszego maleństwa poza tym naszej Hani zaczyna brakować miejsca bo wcześniej czułam wyraźne kopniaki (takie punktowe) a teraz jakby dotykała rączką / nóżką do skóry naprężała ją i przesuwała kilka cm w jedną albo drugą stronę.
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
ja dziś z ciekawości sprawdzilam w Tesco jaka cena loveli- maja "promocje" 1,5kg za 17.99 dzis dorwałam okazje i kupilam sliczne rajtki 3pak dla małej z 34zł przeceniony na 10,20 ![]() swoją drogą dość drogo mają w tesco- przewijak sztywny 65zł, i jak patrzyłam na rzeczy wyprawkowe to tez droższe. czy któraś już dostała zamówienie z all ? bo chce przejrzeć rzeczy sprzedawców i powoli zamawiać
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wyszły już którejś rozstępy ? Bo ja wieczorami mam delikatnie przebarwiony brzuch. Takie robią się czerwone kropeczki jakby ktoś sprejem z daleka spryskal. Martwię się czy to nie jakiś znak,
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a smarowałam regularnie ehh widocznie jeśli mają być rozstępy to i tak będą
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw byly małe kreski, az tu nagle budze sie ktoregos pieknego dnia a tu pręgi takie ohydne ;/ myslalam ze mnie to ominie, smaruje 2x dziennie i nic z tego ;/ ciagle swedzi, pewnie mi sie dalej beda robic ;/
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Ale mialam sen dzisiaj wczoraj ogladalam na tvn style miasto kobiet i tam wypowiadały się kobiety ktore karmily dzieci do 5/7 roku zycia widocznie tak to przezywalam ze snilo mi się jak karmie córeczkę i tryskam mlekiem jak fontanna
|
|
#1178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wczoraj się pochwaliłam, że się chyba mała obróciła, ale później znowu mnie kopała pod pępkiem, więc chyba pozycja głową w dół nie przypadła jej do gustu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do położnej to ja raczej nie chcę, bo nie znam nikogo takiego, ani żadna koleżanka nie miała, żeby mi polecić, więc to wyszłoby na to samo czy dostanę kogoś losowo ale jakbym znała kogoś godnego zaufania to bym chyba się zdecydowała Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
brzuch mam gładki póki co i oby tak zostało
|
|
|
#1179 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W biedronce się ta lovela bardzp opłaca bo za ponad 3 kg jest 26 zl a na gemini taka waga ponad 40 zl ale to już od 27 ta promocja wiec pewnie juz nie będzie,za pózno się obudziłamTeż mi się wydaje że to drogo jak za przewijak,ale ja jeszcze nie robiłam takich zakupów na all więc Ci nie pomogę Cytat:
Niestety ale tez słyszałam że niezależnie od smarowania jak roztępy mają wyjść to wyjdą i często słyszę że cholery pod koniec ciąży wychodzą a jak sąą białe kreski to są stare rozstępy??bo ja na tyłku mam a nie widziałam ich wcześniej![]() Cytat:
Jak można karmić 5latka to przegięcie dla mnie jest Ciekawe czy twój synek nie będzie wołał cysia jak zobaczy ze karmisz małą
|
|
|
#1180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie to musiało wyglądać, po powrocie ze szkoły czekała na cyca ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula, myślę o tym czasem i boje się, wydaje mi się ze będzie chciał spróbować bo on jest taki ciekawski i bezpośredni, tylko jak ja mam się wtedy zachować? Chyba odciągnę i dam mu w spróbować trochę z nadzieją ze mu nie posmakuje i da sobie spokój
juz teraz mu tłumacze i staram się przygotować go ze mama będzie karmiła cycusiem itd. Żeby szoku nie przeżył
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i mam nadzieję, że tak pozostanie. Przyznam szczerze, że smaruje się kiedy mi się przypomni.Strasznie leniwa jestem pod tym względem ![]() Ja nie wiem, od kilku dni jestem strasznie przybita. Kilka spraw zachodzi mi głowę i tak jakoś zero życia we mnie
|
|
#1183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie ciuszki
Czekam aż będzie wymiana u mnie w sh i zaraz się rzucę na łowy ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też po fasoli bardzo boli żołądek a nigdy tak nie miałam Teraz ten żołądek będzie się kurczył i trzeba uważać co się je... To uczucie jak paczka przychodzi i rozpakowywanie jest super!Cytat:
Tż w ogóle ich nie widzi ![]() Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy na siusiu i skóra zaczęła boleć. Znów się wszystko powiększa hm... O i wczoraj teściowa znalazła swoją książeczkę ciąży i ona ostatnią miesiączkę miała 16 stycznia, ja 22 stycznia. Miała termin z moim meżem na 22 października a urodziła go 6 Mąż ważył tyle co ja 3100 ale był mniejszy o 2cm Tylko ja urodziłam się o czasie w 40 tyg a mąż w 38 Tak to koło się zatacza Tylko wkurzyła mnie bo znów łazi za moim i znów mu gada czemu nie nazwiemy córeczki Oliwia albo Weronika To już kolejny raz, jak jeszcze raz będzie próbowała narzucać swoje imiona to przysięgam, że prosto ze szpitala sama pojadę zarejestrować córkę i jak się wkurzę to dam jej na imię tak jak chciałam od początku
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedactwo chce ale nie może się przekręcić. Trochę zaspała z tym obróceniem
|
|
|
#1185 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja juz nie wiem może rzeczywiście wcześniej się tak dokładnie nie oglądałam ![]() Cytat:
Gorzej jak mu zasmakuje i będzie wołał a jak reaguje na twoje tłumaczenia i twój rosnący brzuszek,widział kopniaki małej?![]() Cytat:
co się dzieje,pamiętaj że jeśli chcesz możesz się nam wyżalićCytat:
Ojej współczuję tego wstawania,ja za dnia ciągle latam już mnie to męczy ![]() Denerwuje mnie takie narzucanie imion przez dziadków przecież mieli wybór żeby dać takie imiona jakie chcą swoim dzieciom,nie sugeruj się radami teściowej i niech może mąż jej delikatnie wytłumaczy że to do was decyzja należy,u nas Lenka jej się spodobała bo gdyby było inaczej napewno by nas na inne namawiała,już parę sugestii zanim wybraliśmy dawała
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobne opinie czytałam w internecie, więc ja kupiłam tylko mleczka do prania (do białego i do kolorów).Cytat:
A jak chciałaś na początku dać córci na imię? Mąż dziś pojechał do pracy autem i powiedział, że w drodze powrotnej wstąpi do Auchan po ten sweterek dla Julci
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusiek mój brzuszek też jej nie ułatwia zadania
Od początku szedł na boki i pewnie nie mogła inaczej się ułożyć...Teoretycznie ma jeszcze tydzień, mam napisane w kalendarzu w belly "Dziecko ułożyło się już prawdopodobnie głową w dół, w pozycji gotowej do narodzin. " Czyli szuka bidulka :CKasiula no właśnie dziwne bo nockę wcześniej nie wstałam ani razu a dziś tyle razy, pewnie macica zaczyna się rozrastać i uciska na pęcherz. ![]() To właśnie a propo imienia powiedziałam mojemu. Zmieniłam imię tylko ze względu na niego żeby decyzja była wspólna i ma się tego trzymać. Jak będzie próbował zmienić zdanie (a może tak być bo on jest typową wagą :/) to serio, dam jej imię jakie chciałam na początku. Zresztą te teściowej też się nie podobało. Ciekawe czy swojej córce tak narzucała imiona? :/ O pocieszałam się bo kilka razy już kichałam, śmiałam się jak głupi do sera i mi się nie ulało w majtki Moja teściowa ma tak, że najpierw powie coś co mnie cieszy i jest miła a potem jak coś przywali to aż mam ochotę popyskować i wyjść No ale nie mogę... Poznanianka widzę, że mąż się ogarnia Mój to chyba zaczyna lekko w panikę wpadać :P Na początku z góry miała być Lilusia...
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-04 o 11:01 |
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jeśli mogę coś doradzić na rozstępy: samo smarowanie może niewiele dać, trzeba jeszcze dołożyć masaż szorstką gąbką (albo rękawicą kessa) i dopiero połączenie tych dwóch elementów może dać efekt. Przetestowałam na sobie i działa |
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym min już zacząć kompletować wyprawkę, bo zostały przecież 2 miesiące, a nie mamy nic, ale ze względu na ograniczone fundusze muszę czekać.. Dobija mnie to, bo to głównie wina mojego byłego pracodawcy, który potraktował mnie jak potraktował, mimo, że byłam wg niego jednym z lepszych pracowników, obiecywał, że wszystko będzie dobrze, żeby się nie denerwować, z dnia na dzień mnie zwolnił. I nie wiem, czasem przez to nachodzą mnie myśli, że gdybym wiedziała, że tak zostanę potraktowana, to chyba wtsrzymalibyśmy się z mężem z pewnymi decyzjami... a zaraz potem mam wyrzuty sumienia, że tak w ogóle mogę myśleć
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mam już paczuszkę
|
|
#1192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
mi jeszcze tych rzeczy właśnie brakuje. Pod koniec miesiąca kupię i to będzie już prawie wszystko
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też zaczyna się stresować. Już mówi, że byłby spokojniejszy, gdyby młody był już na świecie, bo teraz boi się mnie puszczać gdziekolwiek samą, wszędzie mnie zawozi, itp. A jak nie odbieram komórki, potrafi wysłać do mnie sąsiadkę ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-04 o 11:20 |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
lexie42, super paka
Mam taki sam grzebień i szczotkę oraz podkłady poporodowe Akurat kupiłam kiedyś w Auchan. Jutro idziemy na targi dziecięce i oprócz konkursów z nagrodami, mają być też zniżki w sklepie, więc może jak coś będzie się opłacało bardziej niż na allegro to kupię
|
#1195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Liliana tez bardzo ładne U nas też teściowa lubi się wtrącać i wszystko wiedzieć,taki już charakter, mam nadzieję tylko że po porodzie nie będzie się zbytnio narzucać.... A co do Zuzi to może jeszcze się przemieści,trzymamy kciuki a kiedy masz wizytę? co ci gin mówił że jak się nie przekręci to będziecie się na cc umawiać?Czy wam też się tak buzia nie zamyka????
|
|
|
#1196 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sundance nie wiem czy taki masaż np piersi jest korzystny w ciąży? Chodzi mi o to, że nie można w tym czasie masować, tarmosić itp piersi bo to ponoć wywołuje, że organizm produkuje więcej oksytocyny co skutkować może wcześniejszym porodem. Ale poza czasem ciąży taka szorstka gąbka lub rękawica będzie super, szczególnie kiedy piersi będą nabrzmiałe
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula, mały dobrze reaguje, pyta bardzo często "za ile" "kiedy" ze nie może się doczekać kiedy siostrzyczka się urodzi, caluje mi brzuch nawet na dworzu
wczoraj pytał czy będzie mógł jej dawać jajka na śniadanie póki co nie zauważyłam zazdrosci, wiadomo jak się juz mała urodzi to może być różnie, ale staram się go przygotować jak najbardziej się da
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak narazie jedyne delikatne zauważyłam w pachwinach na udach przy wzgórku, mam tam już rozstępy z czasów młodości a teraz doszły małe dwa i staram się je smarować oliwką bądź mustelą. Tylko że to takie niezbyt wygodne miejsce i mam średnią częstotliwość
![]() za to brzuszek i piersi smaruję codziennie rano mustęla kremem , a wieczorem wcieram oliwkę też z musteli i odpukać narazie jest ok no ale zobaczymy. Często też pilinguję skórę żeby ją pobudzić, wcześniej też stosowałam rękawicę ale przeszłam do pilingu :P co do imienia to generalnie wybrałam ja :P Mój TZ zaproponował jedno ale mnie się nie podobało, później wzięliśmy kalendarz i wypisaliśmy kilka i wyszło na to, że i tak Mielna nam się najbardziej podoba :P teściowa też wtrąciła oczywiście swoje 3 grosze, bo zaproponowała imię byłej mojego męża, które ogólnie nie jest ładne (mnie się średnio podoba) no i też kojarzy mi się też średnio (już nie mówiąc o byłej TŻ mam jedną znajomą, z której też wyszło szydło z worka). Ale stanowczo powiedziałam, że niech zapomni my imię już wybraliśmy. Później zapytała jeszcze raz czy napewno Milena, a ja powiedziałam że tak. Mam nadzieję, że temat się zamknął. Mojej mamie też się Milenka nie podoba ale mam to gdzieś :P Imię bratanicy też jej się nie podobało :P
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-09-04 o 11:32 |
|
|
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie jem, bo wiem że to niezdrowe, więc czekam do rana do śniadanka...
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Kopniaki potwierdzają, mała jest ułożona napewno inaczej,tylko nie wiem czy nogami czy głową w dół
z "nowym brzuchem" jakoś wygodniej,właśnie sobie zrobiłam domowe spa i jakoś łatwiej ogolić nogi i miejsca intymne,nawet udało mi sie wypeelingować stopy ale kopniaki są mniej przyjemne... Dzisiaj miała przyjechać moja mama, ale ma jakiś problem z transportem. Zawiedziona jestem miałyśmy kupić wózek jutro...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

a smarowałam regularnie ehh widocznie jeśli mają być rozstępy to i tak będą
najpierw byly małe kreski, az tu nagle budze sie ktoregos pieknego dnia a tu pręgi takie ohydne ;/ myslalam ze mnie to ominie, smaruje 2x dziennie i nic z tego ;/ ciagle swedzi, pewnie mi sie dalej beda robic ;/
widocznie tak to przezywalam ze snilo mi się jak karmie córeczkę i tryskam mlekiem jak fontanna 

przy okazji rozmawialam z babka ktora wyszla z wizyty, urodzila 3 mc temu,a wyglądała... jeny, no taka zadbana,uśmiechnięta ,szczupła- no LASKA ! i poleciła mi sławetną panią Wiesię , położną która za dodatkową opłatą można wziąć do porodu. siostra ją też miała, chyba przy pierwszym porodzie odżałuje te pare stów ale będę miała być może lepsze odczucia. a ktoraś z Was sie nad tym zastanawiała ? nad taką dodatkową opieką ?
Dobrze chociaż, że mała się odzywa i kopie, bo inaczej bym zwariowała. No i czekam na kuriera, ma dzisiaj dostarczyć paczkę z zamówieniem z apteki

Czekam aż będzie wymiana u mnie w sh i zaraz się rzucę na łowy
Mnie też po fasoli bardzo boli żołądek a nigdy tak nie miałam
co się dzieje,pamiętaj że jeśli chcesz możesz się nam wyżalić
: