- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 08:52   #1171
Aasikk
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Hej mamuśki!!!
U mnie dziś super pogoda!! w końcu pada i jest przyjemnie chłodno

dzisiaj mam w planach skoczyć na miasto poszukać jeszcze jakichś ciuszków dla naszego maleństwa

poza tym naszej Hani zaczyna brakować miejsca bo wcześniej czułam wyraźne kopniaki (takie punktowe) a teraz jakby dotykała rączką / nóżką do skóry naprężała ją i przesuwała kilka cm w jedną albo drugą stronę.
Stary 2015-09-04, 09:07   #1172
monic167
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
fajnie że mąż się tak poczuwa i dzięki za misiu info o promocji,auchan nie mam w pobliżu ale zobaczę w biedronce,chociaż już pewnie czystki będą

ja dziś z ciekawości sprawdzilam w Tesco jaka cena loveli- maja "promocje" 1,5kg za 17.99
dzis dorwałam okazje i kupilam sliczne rajtki 3pak dla małej z 34zł przeceniony na 10,20
swoją drogą dość drogo mają w tesco- przewijak sztywny 65zł, i jak patrzyłam na rzeczy wyprawkowe to tez droższe.
czy któraś już dostała zamówienie z all ? bo chce przejrzeć rzeczy sprzedawców i powoli zamawiać
Stary 2015-09-04, 09:14   #1173
agne19s
Zadomowienie

Hej wyszły już którejś rozstępy ? Bo ja wieczorami mam delikatnie przebarwiony brzuch. Takie robią się czerwone kropeczki jakby ktoś sprejem z daleka spryskal. Martwię się czy to nie jakiś znak,
Stary 2015-09-04, 09:22   #1174
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej wyszły już którejś rozstępy ? Bo ja wieczorami mam delikatnie przebarwiony brzuch. Takie robią się czerwone kropeczki jakby ktoś sprejem z daleka spryskal. Martwię się czy to nie jakiś znak,
Ją już od dawna mam meeeeega rozstępy na piersiach. Taki kształt promieni słonecznych wokoło brodawki. Strasznie to wygląda-kolor bakłażana przeważa
Stary 2015-09-04, 09:31   #1175
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ją już od dawna mam meeeeega rozstępy na piersiach. Taki kształt promieni słonecznych wokoło brodawki. Strasznie to wygląda-kolor bakłażana przeważa
Mi wyszły, ale tylko na piersiach, takie właśnie promienie słoneczne ale nie są to krechy, tylko takie jakby roztarte promienie i skóra w tym miejscu lekko zaróżowiona. No ale krechy też mam na piersiach ale pod brodawkami, w poprzek po kilka porządnych białych już rozstępów a smarowałam regularnie ehh widocznie jeśli mają być rozstępy to i tak będą
Stary 2015-09-04, 09:32   #1176
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na brzuchu już od jakiegoś 1,5 mca najpierw byly małe kreski, az tu nagle budze sie ktoregos pieknego dnia a tu pręgi takie ohydne ;/ myslalam ze mnie to ominie, smaruje 2x dziennie i nic z tego ;/ ciagle swedzi, pewnie mi sie dalej beda robic ;/

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-04, 09:38   #1177
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam póki co, mam nadzieję ze tak zostanie...

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Ale mialam sen dzisiaj wczoraj ogladalam na tvn style miasto kobiet i tam wypowiadały się kobiety ktore karmily dzieci do 5/7 roku zycia widocznie tak to przezywalam ze snilo mi się jak karmie córeczkę i tryskam mlekiem jak fontanna obudzilam się i zaczęłam się śmiać z tego
Stary 2015-09-04, 09:42   #1178
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, wczoraj się pochwaliłam, że się chyba mała obróciła, ale później znowu mnie kopała pod pępkiem, więc chyba pozycja głową w dół nie przypadła jej do gustu

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Wysłałam męża do Auchan m.in. po tą Lovelę, a on teraz do mnie dzwoni i pyta czy nie będę zła jak kupi bluzeczke dla Julki bo taką ładną na 62 znalazł i mu się podoba
Laski, nie poznaję go, ktoś mi męża podmienil
ale fajnie, że się mąż tak zaangażował chyba też się wybierzey po tę Lovelę, a wy kupujecie proszki czy płyny? i oprócz tego płyn do płukania czy już nie trzeba (nam zawsze leję płyn do płukania ale nie wiem jka to jest z praniem rzeczy dla maleństwa)?

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
witam sie po wizycie, mała ma 1100gram, dalej utrzymuje sie nam tendencja do drobnej sylwetki Zuzi, więc byczkiem jak tatus (4ro kilowym) nie będzie .z jednej strony fajnie,bo łatwiejszy poród? a z drugiej nie wiem jak ja ją będę chwytać przy okazji rozmawialam z babka ktora wyszla z wizyty, urodzila 3 mc temu,a wyglądała... jeny, no taka zadbana,uśmiechnięta ,szczupła- no LASKA ! i poleciła mi sławetną panią Wiesię , położną która za dodatkową opłatą można wziąć do porodu. siostra ją też miała, chyba przy pierwszym porodzie odżałuje te pare stów ale będę miała być może lepsze odczucia. a ktoraś z Was sie nad tym zastanawiała ? nad taką dodatkową opieką ?
To widzę, że Twoje dzieciątko jest podobnych wymiarów co moje

a co do położnej to ja raczej nie chcę, bo nie znam nikogo takiego, ani żadna koleżanka nie miała, żeby mi polecić, więc to wyszłoby na to samo czy dostanę kogoś losowo ale jakbym znała kogoś godnego zaufania to bym chyba się zdecydowała
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
A tz dziś śnił się poród. Ale że tak wszystko na spokojnie, że odeszły mi wody,zebraliśmy się do szpitala i bardzo szybko w szpitalu urodziłam.
no to oby się sen spełnił
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Hej. U mnie dzisiaj już trochę lepiej z brzuchem, mniej boli ale jestem osłabiona. Co się dziwić, wczoraj na samych suchych bułkach leciałam. Do końca ciąży nie tknę żadnej fasoli Dobrze chociaż, że mała się odzywa i kopie, bo inaczej bym zwariowała. No i czekam na kuriera, ma dzisiaj dostarczyć paczkę z zamówieniem z apteki
to dobrze, że z brzuszkiem już lepiej, ja też zauważyłam, że mam wrażliwszy żołądek teraz
Cytat:
u mnie na piersiach, nie jakieś ogromne ale zła jestem, bo przecież one już od pierwszego miesiąca trzymają ten sam rozmiar, a dopiero teraz skóra nie wytrzymała brzuch mam gładki póki co i oby tak zostało
Stary 2015-09-04, 09:53   #1179
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
ja dziś z ciekawości sprawdzilam w Tesco jaka cena loveli- maja "promocje" 1,5kg za 17.99
dzis dorwałam okazje i kupilam sliczne rajtki 3pak dla małej z 34zł przeceniony na 10,20
swoją drogą dość drogo mają w tesco- przewijak sztywny 65zł, i jak patrzyłam na rzeczy wyprawkowe to tez droższe.
czy któraś już dostała zamówienie z all ? bo chce przejrzeć rzeczy sprzedawców i powoli zamawiać

W biedronce się ta lovela bardzp opłaca bo za ponad 3 kg jest 26 zl a na gemini taka waga ponad 40 zl ale to już od 27 ta promocja wiec pewnie juz nie będzie,za pózno się obudziłam

Też mi się wydaje że to drogo jak za przewijak,ale ja jeszcze nie robiłam takich zakupów na all więc Ci nie pomogę

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Mi wyszły, ale tylko na piersiach, takie właśnie promienie słoneczne ale nie są to krechy, tylko takie jakby roztarte promienie i skóra w tym miejscu lekko zaróżowiona. No ale krechy też mam na piersiach ale pod brodawkami, w poprzek po kilka porządnych białych już rozstępów a smarowałam regularnie ehh widocznie jeśli mają być rozstępy to i tak będą

Niestety ale tez słyszałam że niezależnie od smarowania jak roztępy mają wyjść to wyjdą i często słyszę że cholery pod koniec ciąży wychodzą a jak sąą białe kreski to są stare rozstępy??bo ja na tyłku mam a nie widziałam ich wcześniej

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Ale mialam sen dzisiaj wczoraj ogladalam na tvn style miasto kobiet i tam wypowiadały się kobiety ktore karmily dzieci do 5/7 roku zycia widocznie tak to przezywalam ze snilo mi się jak karmie córeczkę i tryskam mlekiem jak fontanna obudzilam się i zaczęłam się śmiać z tego

Jak można karmić 5latka to przegięcie dla mnie jest

Ciekawe czy twój synek nie będzie wołał cysia jak zobaczy ze karmisz małą
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:56   #1180
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

He he na moich studiach wykładowca z dietetyki mówiła, że jej znajoma karmiła piersią córkę do 12 r.ż. Fajnie to musiało wyglądać, po powrocie ze szkoły czekała na cyca

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
W biedronce się ta lovela bardzp opłaca bo za ponad 3 kg jest 26 zl a na gemini taka waga ponad 40 zl ale to już od 27 ta promocja wiec pewnie juz nie będzie,za pózno się obudziłam

Też mi się wydaje że to drogo jak za przewijak,ale ja jeszcze nie robiłam takich zakupów na all więc Ci nie pomogę

Niestety ale tez słyszałam że niezależnie od smarowania jak roztępy mają wyjść to wyjdą i często słyszę że cholery pod koniec ciąży wychodzą a jak sąą białe kreski to są stare rozstępy??bo ja na tyłku mam a nie widziałam ich wcześniej

Jak można karmić 5latka to przegięcie dla mnie jest

Ciekawe czy twój synek nie będzie wołał cysia jak zobaczy ze karmisz małą
Tak, to są już stare. No ja też na piersiach przeoczyłam
Stary 2015-09-04, 10:16   #1181
cynamon_
Zakorzenienie

Kasiula, myślę o tym czasem i boje się, wydaje mi się ze będzie chciał spróbować bo on jest taki ciekawski i bezpośredni, tylko jak ja mam się wtedy zachować? Chyba odciągnę i dam mu w spróbować trochę z nadzieją ze mu nie posmakuje i da sobie spokój juz teraz mu tłumacze i staram się przygotować go ze mama będzie karmiła cycusiem itd. Żeby szoku nie przeżył
Stary 2015-09-04, 10:18   #1182
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Ja póki co nie mam nic (odpukać ) i mam nadzieję, że tak pozostanie. Przyznam szczerze, że smaruje się kiedy mi się przypomni.Strasznie leniwa jestem pod tym względem

Ja nie wiem, od kilku dni jestem strasznie przybita. Kilka spraw zachodzi mi głowę i tak jakoś zero życia we mnie

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:26   #1183
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczorajsze zakupy
Słodkie ciuszki Czekam aż będzie wymiana u mnie w sh i zaraz się rzucę na łowy

Cytat:
Ja też na pewno będę wspominać z łezką w oku

A no może coś w tym jest... skoro na 100% masz na przedniej ścianie.

Widzisz chyba różnice między ruchami u mnie a u Ciebie? U mnie głównie na górze a u Ciebie na dole niemal wszystkie Oby się niedługo obróciła Twoja Panienka
Tak, tak nie zdążyłam wczoraj dopisać Coś wczoraj kombinowała bo miałam taki ból z prawej strony a nóżki czułam wysoko z lewej ale niestety...nie udało się :/ Chyba już jest za duża...

Cytat:
Hej. U mnie dzisiaj już trochę lepiej z brzuchem, mniej boli ale jestem osłabiona. Co się dziwić, wczoraj na samych suchych bułkach leciałam. Do końca ciąży nie tknę żadnej fasoli Dobrze chociaż, że mała się odzywa i kopie, bo inaczej bym zwariowała. No i czekam na kuriera, ma dzisiaj dostarczyć paczkę z zamówieniem z apteki
Dobrze, że przeszło Mnie też po fasoli bardzo boli żołądek a nigdy tak nie miałam Teraz ten żołądek będzie się kurczył i trzeba uważać co się je... To uczucie jak paczka przychodzi i rozpakowywanie jest super!

Cytat:
Mnie na razie żaden, spłyciły mi się tylko te z okresu młodości i czuję je praktycznie tylko pod ręką Tż w ogóle ich nie widzi

Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy na siusiu i skóra zaczęła boleć. Znów się wszystko powiększa hm...

O i wczoraj teściowa znalazła swoją książeczkę ciąży i ona ostatnią miesiączkę miała 16 stycznia, ja 22 stycznia. Miała termin z moim meżem na 22 października a urodziła go 6 Mąż ważył tyle co ja 3100 ale był mniejszy o 2cm Tylko ja urodziłam się o czasie w 40 tyg a mąż w 38 Tak to koło się zatacza Tylko wkurzyła mnie bo znów łazi za moim i znów mu gada czemu nie nazwiemy córeczki Oliwia albo Weronika To już kolejny raz, jak jeszcze raz będzie próbowała narzucać swoje imiona to przysięgam, że prosto ze szpitala sama pojadę zarejestrować córkę i jak się wkurzę to dam jej na imię tak jak chciałam od początku

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:30   #1184
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość

Tak, tak nie zdążyłam wczoraj dopisać Coś wczoraj kombinowała bo miałam taki ból z prawej strony a nóżki czułam wysoko z lewej ale niestety...nie udało się :/ Chyba już jest za duża...

Dobrze, że przeszło Mnie też po fasoli bardzo boli żołądek a nigdy tak nie miałam Teraz ten żołądek będzie się kurczył i trzeba uważać co się je... To uczucie jak paczka przychodzi i rozpakowywanie jest super!

Mnie na razie żaden, spłyciły mi się tylko te z okresu młodości i czuję je praktycznie tylko pod ręką Tż w ogóle ich nie widzi

Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy na siusiu i skóra zaczęła boleć. Znów się wszystko powiększa hm...

O i wczoraj teściowa znalazła swoją książeczkę ciąży i ona ostatnią miesiączkę miała 16 stycznia, ja 22 stycznia. Miała termin z moim meżem na 22 października a urodziła go 6 Mąż ważył tyle co ja 3100 ale był mniejszy o 2cm Tylko ja urodziłam się o czasie w 40 tyg a mąż w 38 Tak to koło się zatacza Tylko wkurzyła mnie bo znów łazi za moim i znów mu gada czemu nie nazwiemy córeczki Oliwia albo Weronika To już kolejny raz, jak jeszcze raz będzie próbowała narzucać swoje imiona to przysięgam, że prosto ze szpitala sama pojadę zarejestrować córkę i jak się wkurzę to dam jej na imię tak jak chciałam od początku
Kurcze biedactwo chce ale nie może się przekręcić. Trochę zaspała z tym obróceniem
Stary 2015-09-04, 10:44   #1185
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
He he na moich studiach wykładowca z dietetyki mówiła, że jej znajoma karmiła piersią córkę do 12 r.ż. Fajnie to musiało wyglądać, po powrocie ze szkoły czekała na cyca

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Tak, to są już stare. No ja też na piersiach przeoczyłam

To ja juz nie wiem może rzeczywiście wcześniej się tak dokładnie nie oglądałam

Cytat:
Kasiula, myślę o tym czasem i boje się, wydaje mi się ze będzie chciał spróbować bo on jest taki ciekawski i bezpośredni, tylko jak ja mam się wtedy zachować? Chyba odciągnę i dam mu w spróbować trochę z nadzieją ze mu nie posmakuje i da sobie spokój juz teraz mu tłumacze i staram się przygotować go ze mama będzie karmiła cycusiem itd. Żeby szoku nie przeżył

Gorzej jak mu zasmakuje i będzie wołał a jak reaguje na twoje tłumaczenia i twój rosnący brzuszek,widział kopniaki małej?

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ja póki co nie mam nic (odpukać ) i mam nadzieję, że tak pozostanie. Przyznam szczerze, że smaruje się kiedy mi się przypomni.Strasznie leniwa jestem pod tym względem

Ja nie wiem, od kilku dni jestem strasznie przybita. Kilka spraw zachodzi mi głowę i tak jakoś zero życia we mnie

co się dzieje,pamiętaj że jeśli chcesz możesz się nam wyżalić

Cytat:

Ojej współczuję tego wstawania,ja za dnia ciągle latam już mnie to męczy

Denerwuje mnie takie narzucanie imion przez dziadków przecież mieli wybór żeby dać takie imiona jakie chcą swoim dzieciom,nie sugeruj się radami teściowej i niech może mąż jej delikatnie wytłumaczy że to do was decyzja należy,u nas Lenka jej się spodobała bo gdyby było inaczej napewno by nas na inne namawiała,już parę sugestii zanim wybraliśmy dawała

Stary 2015-09-04, 10:45   #1186
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ale fajnie, że się mąż tak zaangażował chyba też się wybierzey po tę Lovelę, a wy kupujecie proszki czy płyny? i oprócz tego płyn do płukania czy już nie trzeba (nam zawsze leję płyn do płukania ale nie wiem jka to jest z praniem rzeczy dla maleństwa)?
Moja koleżanka używa od początku mleczka do prania Loveli, a jej synek ma ponad rok i mówi, że płynu do płukania już nie używa do tego, bo ciuszki są miękkie i ładnie pachną Podobne opinie czytałam w internecie, więc ja kupiłam tylko mleczka do prania (do białego i do kolorów).

Cytat:
To już kolejny raz, jak jeszcze raz będzie próbowała narzucać swoje imiona to przysięgam, że prosto ze szpitala sama pojadę zarejestrować córkę i jak się wkurzę to dam jej na imię tak jak chciałam od początku
Współczuję teściowej
A jak chciałaś na początku dać córci na imię?

Mąż dziś pojechał do pracy autem i powiedział, że w drodze powrotnej wstąpi do Auchan po ten sweterek dla Julci

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 10:59   #1187
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Agusiek mój brzuszek też jej nie ułatwia zadania Od początku szedł na boki i pewnie nie mogła inaczej się ułożyć...Teoretycznie ma jeszcze tydzień, mam napisane w kalendarzu w belly "Dziecko ułożyło się już prawdopodobnie głową w dół, w pozycji gotowej do narodzin. " Czyli szuka bidulka :C

Kasiula no właśnie dziwne bo nockę wcześniej nie wstałam ani razu a dziś tyle razy, pewnie macica zaczyna się rozrastać i uciska na pęcherz.

To właśnie a propo imienia powiedziałam mojemu. Zmieniłam imię tylko ze względu na niego żeby decyzja była wspólna i ma się tego trzymać. Jak będzie próbował zmienić zdanie (a może tak być bo on jest typową wagą :/) to serio, dam jej imię jakie chciałam na początku. Zresztą te teściowej też się nie podobało. Ciekawe czy swojej córce tak narzucała imiona? :/

O pocieszałam się bo kilka razy już kichałam, śmiałam się jak głupi do sera i mi się nie ulało w majtki

Moja teściowa ma tak, że najpierw powie coś co mnie cieszy i jest miła a potem jak coś przywali to aż mam ochotę popyskować i wyjść No ale nie mogę...

Poznanianka widzę, że mąż się ogarnia Mój to chyba zaczyna lekko w panikę wpadać :P Na początku z góry miała być Lilusia...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-04 o 11:01
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:01   #1188
Sundance75
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Jeśli mogę coś doradzić na rozstępy: samo smarowanie może niewiele dać, trzeba jeszcze dołożyć masaż szorstką gąbką (albo rękawicą kessa) i dopiero połączenie tych dwóch elementów może dać efekt. Przetestowałam na sobie i działa ale pod warunkiem, że rozstępy dopiero co wyszły. Mi też pojawiło się kilka kresek na piersiach, na szczęście niezbyt głębokich, ale po takim masażu na mokro pod prysznicem + kosmetyk na rozstępy, zniknęły całkowicie Bodajże po miesiącu nie było śladu zupełnie, a skłonności niestety mam jeszcze z czasów dojrzewania...
Sundance75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:04   #1189
Soul89
Zadomowienie

Cytat:

co się dzieje,pamiętaj że jeśli chcesz możesz się nam wyżalić
Chciałabym min już zacząć kompletować wyprawkę, bo zostały przecież 2 miesiące, a nie mamy nic, ale ze względu na ograniczone fundusze muszę czekać.. Dobija mnie to, bo to głównie wina mojego byłego pracodawcy, który potraktował mnie jak potraktował, mimo, że byłam wg niego jednym z lepszych pracowników, obiecywał, że wszystko będzie dobrze, żeby się nie denerwować, z dnia na dzień mnie zwolnił. I nie wiem, czasem przez to nachodzą mnie myśli, że gdybym wiedziała, że tak zostanę potraktowana, to chyba wtsrzymalibyśmy się z mężem z pewnymi decyzjami... a zaraz potem mam wyrzuty sumienia, że tak w ogóle mogę myśleć ogólna beznadzieja.

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:06   #1190
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Chciałabym min już zacząć kompletować wyprawkę, bo zostały przecież 2 miesiące, a nie mamy nic, ale ze względu na ograniczone fundusze muszę czekać.. Dobija mnie to, bo to głównie wina mojego byłego pracodawcy, który potraktował mnie jak potraktował, mimo, że byłam wg niego jednym z lepszych pracowników, obiecywał, że wszystko będzie dobrze, żeby się nie denerwować, z dnia na dzień mnie zwolnił. I nie wiem, czasem przez to nachodzą mnie myśli, że gdybym wiedziała, że tak zostanę potraktowana, to chyba wtsrzymalibyśmy się z mężem z pewnymi decyzjami... a zaraz potem mam wyrzuty sumienia, że tak w ogóle mogę myśleć ogólna beznadzieja.
Jak w ogóle się stało, że zostałaś zwolniona? Nie miałaś umowy? To było zlecenie?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:07   #1191
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze tak nie do końca przeszło, ale już jest dużo lepiej jak wczoraj. U mnie zawsze ból brzucha tyle trwa więc muszę to przecierpieć. Dla mnie najważniejsze, że mała bryka

No i mam już paczuszkę a raczej wielką paczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01683.JPG (298,4 KB, 34 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:10   #1192
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek mój brzuszek też jej nie ułatwia zadania Od początku szedł na boki i pewnie nie mogła inaczej się ułożyć...Teoretycznie ma jeszcze tydzień, mam napisane w kalendarzu w belly "Dziecko ułożyło się już prawdopodobnie głową w dół, w pozycji gotowej do narodzin. " Czyli szuka bidulka :C

Kasiula no właśnie dziwne bo nockę wcześniej nie wstałam ani razu a dziś tyle razy, pewnie macica zaczyna się rozrastać i uciska na pęcherz.

To właśnie a propo imienia powiedziałam mojemu. Zmieniłam imię tylko ze względu na niego żeby decyzja była wspólna i ma się tego trzymać. Jak będzie próbował zmienić zdanie (a może tak być bo on jest typową wagą :/) to serio, dam jej imię jakie chciałam na początku. Zresztą te teściowej też się nie podobało. Ciekawe czy swojej córce tak narzucała imiona? :/

O pocieszałam się bo kilka razy już kichałam, śmiałam się jak głupi do sera i mi się nie ulało w majtki

Moja teściowa ma tak, że najpierw powie coś co mnie cieszy i jest miła a potem jak coś przywali to aż mam ochotę popyskować i wyjść No ale nie mogę...

Poznanianka widzę, że mąż się ogarnia Mój to chyba zaczyna lekko w panikę wpadać :P Na początku z góry miała być Lilusia...
Oby znalazła jakiś sposób, biedactwo

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Jeszcze tak nie do końca przeszło, ale już jest dużo lepiej jak wczoraj. U mnie zawsze ból brzucha tyle trwa więc muszę to przecierpieć. Dla mnie najważniejsze, że mała bryka

No i mam już paczuszkę a raczej wielką paczkę
Rzeczywiście paka mi jeszcze tych rzeczy właśnie brakuje. Pod koniec miesiąca kupię i to będzie już prawie wszystko
Stary 2015-09-04, 11:13   #1193
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

O pocieszałam się bo kilka razy już kichałam, śmiałam się jak głupi do sera i mi się nie ulało w majtki :

Poznanianka widzę, że mąż się ogarnia Mój to chyba zaczyna lekko w panikę wpadać Na początku z góry miała być Lilusia...
Ach, te teściowe... Szkoda słów. Moja wczoraj zrobiła mi wykład na temat wychodzenia na spacery z kotem. Ja mojego wyprowadzam na godzinę, jeśli jest ciepło i sucho. Usłyszałam to samo, co kiedyś z wózkiem, łóżeczkiem i innymi rzeczami. Ona jeszcze nikogo nie widziała, by wychodził z kotem na smyczy, kot jest jak chomik - typowe zwierzę do trzymania w domu, nikt tak nie robi (i przykłady znajomych, którzy koty mają i z nimi nie wychodzą), itd. Olałam i wzięłam kota pod pachę. Co ją mój kot interesuje?

Mój mąż też zaczyna się stresować. Już mówi, że byłby spokojniejszy, gdyby młody był już na świecie, bo teraz boi się mnie puszczać gdziekolwiek samą, wszędzie mnie zawozi, itp. A jak nie odbieram komórki, potrafi wysłać do mnie sąsiadkę

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-04 o 11:20
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:14   #1194
poznanianka1990
Zakorzenienie

lexie42, super paka Mam taki sam grzebień i szczotkę oraz podkłady poporodowe Akurat kupiłam kiedyś w Auchan. Jutro idziemy na targi dziecięce i oprócz konkursów z nagrodami, mają być też zniżki w sklepie, więc może jak coś będzie się opłacało bardziej niż na allegro to kupię

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:15   #1195
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

Liliana tez bardzo ładne ale skoro Zuzia już wybrana i to wasza wspólna decyzja to się jej trzymajcie,mi się wydaje że jak mąż powie dosadnie teściówce że to wy decydujecie o imieniu to powinna to zrozumieć,jak zobaczy wasze takie same zdanie

U nas też teściowa lubi się wtrącać i wszystko wiedzieć,taki już charakter, mam nadzieję tylko że po porodzie nie będzie się zbytnio narzucać....

A co do Zuzi to może jeszcze się przemieści,trzymamy kciuki a kiedy masz wizytę? co ci gin mówił że jak się nie przekręci to będziecie się na cc umawiać?

Czy wam też się tak buzia nie zamyka????ja bym non stop coś jadła aż mi głupio tak ciągle cośśś podjadać bo ileż można,a o słodyczach nie wspomnę,okropna jestem

Stary 2015-09-04, 11:20   #1196
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Sundance75 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Jeśli mogę coś doradzić na rozstępy: samo smarowanie może niewiele dać, trzeba jeszcze dołożyć masaż szorstką gąbką (albo rękawicą kessa) i dopiero połączenie tych dwóch elementów może dać efekt. Przetestowałam na sobie i działa ale pod warunkiem, że rozstępy dopiero co wyszły. Mi też pojawiło się kilka kresek na piersiach, na szczęście niezbyt głębokich, ale po takim masażu na mokro pod prysznicem + kosmetyk na rozstępy, zniknęły całkowicie Bodajże po miesiącu nie było śladu zupełnie, a skłonności niestety mam jeszcze z czasów dojrzewania...
Poprawka! Dostrzegłam jeszcze na biodrach i chyba są świeże bo skóra w tym miejscu boli
Sundance nie wiem czy taki masaż np piersi jest korzystny w ciąży? Chodzi mi o to, że nie można w tym czasie masować, tarmosić itp piersi bo to ponoć wywołuje, że organizm produkuje więcej oksytocyny co skutkować może wcześniejszym porodem. Ale poza czasem ciąży taka szorstka gąbka lub rękawica będzie super, szczególnie kiedy piersi będą nabrzmiałe
Stary 2015-09-04, 11:22   #1197
cynamon_
Zakorzenienie

Kasiula, mały dobrze reaguje, pyta bardzo często "za ile" "kiedy" ze nie może się doczekać kiedy siostrzyczka się urodzi, caluje mi brzuch nawet na dworzu wczoraj pytał czy będzie mógł jej dawać jajka na śniadanie jak coś kupujemy z wyprawki to ogląda, testuje i cieszy się póki co nie zauważyłam zazdrosci, wiadomo jak się juz mała urodzi to może być różnie, ale staram się go przygotować jak najbardziej się da
Stary 2015-09-04, 11:27   #1198
Robusta
Wtajemniczenie

Ja jak narazie jedyne delikatne zauważyłam w pachwinach na udach przy wzgórku, mam tam już rozstępy z czasów młodości a teraz doszły małe dwa i staram się je smarować oliwką bądź mustelą. Tylko że to takie niezbyt wygodne miejsce i mam średnią częstotliwość

za to brzuszek i piersi smaruję codziennie rano mustęla kremem , a wieczorem wcieram oliwkę też z musteli i odpukać narazie jest ok no ale zobaczymy. Często też pilinguję skórę żeby ją pobudzić, wcześniej też stosowałam rękawicę ale przeszłam do pilingu :P

co do imienia to generalnie wybrałam ja :P Mój TZ zaproponował jedno ale mnie się nie podobało, później wzięliśmy kalendarz i wypisaliśmy kilka i wyszło na to, że i tak Mielna nam się najbardziej podoba :P
teściowa też wtrąciła oczywiście swoje 3 grosze, bo zaproponowała imię byłej mojego męża, które ogólnie nie jest ładne (mnie się średnio podoba) no i też kojarzy mi się też średnio (już nie mówiąc o byłej TŻ mam jedną znajomą, z której też wyszło szydło z worka). Ale stanowczo powiedziałam, że niech zapomni my imię już wybraliśmy. Później zapytała jeszcze raz czy napewno Milena, a ja powiedziałam że tak. Mam nadzieję, że temat się zamknął. Mojej mamie też się Milenka nie podoba ale mam to gdzieś :P Imię bratanicy też jej się nie podobało :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-09-04 o 11:32
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:33   #1199
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Liliana tez bardzo ładne ale skoro Zuzia już wybrana i to wasza wspólna decyzja to się jej trzymajcie,mi się wydaje że jak mąż powie dosadnie teściówce że to wy decydujecie o imieniu to powinna to zrozumieć,jak zobaczy wasze takie same zdanie

U nas też teściowa lubi się wtrącać i wszystko wiedzieć,taki już charakter, mam nadzieję tylko że po porodzie nie będzie się zbytnio narzucać....

A co do Zuzi to może jeszcze się przemieści,trzymamy kciuki a kiedy masz wizytę? co ci gin mówił że jak się nie przekręci to będziecie się na cc umawiać?

Czy wam też się tak buzia nie zamyka????ja bym non stop coś jadła aż mi głupio tak ciągle cośśś podjadać bo ileż można,a o słodyczach nie wspomnę,okropna jestem
No mam niestety tak samo, a ostatnimi dniami zauważyłam, że jak budzę się na siku np o 1-2 w nocy to okropnie mi w brzuchu burczy ale nie jem, bo wiem że to niezdrowe, więc czekam do rana do śniadanka...
Stary 2015-09-04, 11:34   #1200
fasterka90
Zadomowienie

Kopniaki potwierdzają, mała jest ułożona napewno inaczej,tylko nie wiem czy nogami czy głową w dół z "nowym brzuchem" jakoś wygodniej,właśnie sobie zrobiłam domowe spa i jakoś łatwiej ogolić nogi i miejsca intymne,nawet udało mi sie wypeelingować stopy ale kopniaki są mniej przyjemne...
Dzisiaj miała przyjechać moja mama, ale ma jakiś problem z transportem. Zawiedziona jestem miałyśmy kupić wózek jutro...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości