Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 10:49   #3751
natalitka1988
wkręcona :)

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No dzieje się u Ciebie, ewidentnie przepowiadacze dają znać.
To u mnie cisza tylko plecy bolą. Pewnie znowu przenoszę tą ciąże...

Włączyłam sobie do prasowania te Porody bo tyle piszecie, że oglądacie i się we mnie aż krew gotuje. Kto to reżyseruje? Co za ludzie tam są, matko i córko, jak to można oglądać.
Jakaś kobieta z jaskini przyszła na wywoływanie nie mając pojęcia co jest dla dziecka ważne, wypełnia plan porodu i mówi, żeby jej dziecka na brzuch po porodzie nie kłaść, dopiero jak umyją i ubiorą taką czyściutką chce. Urodziła i jej położyli to nawet nie chciała przytrzymać dziecka, nie spojrzała na nią, tylko , żeby ją zabrać i umyć, zero emocji... tatuś oczywiście nie bierze udziału w porodzie bo "przy porodzie powinnny być osoby doświadczone", a żeby żonie pomóc to nie????? Kobieta cały poród leży na łóżku ze znieczuleniem to się dziwi, że poród długo przebiega... chyba nie wie co to aktywny poród.
Ja wiem, że każdy jest inny i nie powinno się oceniać ale normalnie się gotowało we mnie. We mnie była taka euforia olbrzymia jak urodziłam, łzy, śmiech... najpiękniejsze co mogło być to ten umorusany płaczący noworodek. To się wygadałam
Może ta kobieta miała już z 5 dzieci i dla niej było to "takie normalne "
Stary 2015-09-04, 10:55   #3752
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A wiecie co jest najlepsze?? Ze te krople OTRIVIN NATURAL maja identyczny sklad co PRENALEN KATAR dla ciezarnych tylko sa tansze
Haha

Wez mnie nie strasz... Ja nie moge isc do szpitala przed porodem, bo chyba padne psychicznie a tez mam te skurcze non stop
Ja też Kochana wolałabym nie, ale równie Dobre może okazać się inaczej. Mam nadzieje, ze wytrzymam do wizyty, bo przy weekendzie to mam przemeblowanie i mamy jechać po materac i takie tam.
Może ta moja położna woli poprostu na zimne dmuchać i dlatego trochę mnie nastraszyla.
Stary 2015-09-04, 10:57   #3753
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co jest najlepsze?? Ze te krople OTRIVIN NATURAL maja identyczny sklad co PRENALEN KATAR dla ciezarnych tylko sa tansze
Haha
płaci się za to że jest "dla ciężarnych" , na wielu rzeczach tak zarabiają :P
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:03   #3754
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
płaci się za to że jest "dla ciężarnych" , na wielu rzeczach tak zarabiają :P
Dokladnie... Dobry maja zarobek na ciezarnych...

Ewlina mnie jak bolal brzuch na gorze tzn takie uczucie rozrywania to polozna tez kazala na IP bo leki nie pomagaly. Ale samo przeszlo i dobrze, bo bym lezala bez potrzeby
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:07   #3755
emylka86
Zakorzenienie

dzień doberek.
synek w przedszkolu, dziś z płaczem ale bez histerii i szarpania się. uff dzięki temu ja mam łzy oszczędzone.

tymczasem umyłam okno w drugim pokoju, zjadłam śniadanko, "przytuliłam" się z męzem i zaraz zabieram się za drugie okno ;p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:08   #3756
gosiek0388
Zadomowienie

przerwa w prasowaniu bo brzuch twardy jak kamień
Stary 2015-09-04, 11:08   #3757
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

No mnie nie boli ale mega twardnieje...moja mama tak miała sporo przed terminem z moim bratem i faktycznie urodziła w 36t
Stary 2015-09-04, 11:12   #3758
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
nie przemęczaj się pomalutku, albo na siedząco spróbuj..

ja to się mega cieszę że wszystko zdążyłam ogarnąć wcześniej.. nie wyobrażam sobie przy tych bólach kompletować wyprawki, po sklepach latać, prać i prasować.. a pranie i prasowanie to chyba w ostatnim momencie zrobiłam .. teraz tylko całymi dniami leżeć... tylko w przyszłym tyg ubiorę łóżeczko i wózek przygotuję , no i powyparzam wszystko
Stary 2015-09-04, 11:19   #3759
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nie no z dwa tygodnie musimy jeszcze poczekać żeby było bezpieczniej.
Mnie kłuje jak siadam prosto, więc staram się na jednym pośladku przysiadać. Mam tak od czasu tej rwy paskudnej.
Gadałam z mamą i ona całą trójkę dziewczyn urodziła 2-3 tygodnie przed terminem aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... o w omordę. Trzeba chyba podopinać wszytsko na osttani guzik juz

Cytat:
Haha
Tylo czasami skład składem, ale liczą się dawki poszczególnych składników. Nie patrzy sie na sam skład. Czasem dla dzieci i dorosłych leki mają identyczny skład tylko dla dorosłych są większe dawki albo producentowi otrivinu nie chciało się płącić za testy kliniczne. Jest też różnica jak jest napisane na ulotce "nie zaleca się stosowania w czasie ciąży i laktacji" a "nie stosować w czasie karmienia i laktacji", bo jak jest "nie zaleca sie" to świadczy o tym, że nie ma badań przeprowadzonych

Ktosiula
a to polskie porody czy USA? Bo jak USA to mnie nic nie zdziwi

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

ja to się mega cieszę że wszystko zdążyłam ogarnąć wcześniej.. nie wyobrażam sobie przy tych bólach kompletować wyprawki, po sklepach latać, prać i prasować.. a pranie i prasowanie to chyba w ostatnim momencie zrobiłam .. teraz tylko całymi dniami leżeć... tylko w przyszłym tyg ubiorę łóżeczko i wózek przygotuję , no i powyparzam wszystko
Jak sobie przypomnę jak tesciowa gadała, ze ubranka to się pierze i prasuje 2-3 tyg wczesniej, wózek po porodzie się kupuje itd to mi się śmiać chce. Jakbym posłuchała tych mądrych jej rad to by chyba sama tu przyszła i prała, prasowała
Stary 2015-09-04, 11:22   #3760
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak się właśnie zastanawiałam. Czy wziąć się za coś i ryzykować dalsze twardnienia, czy spróbować nic nie robić i przeleżeć
Tak źle i tak niedobrze.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Gadałam z mamą i ona całą trójkę dziewczyn urodziła 2-3 tygodnie przed terminem aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... o w omordę. Trzeba chyba podopinać wszytsko na osttani guzik juz
Ja się rodziłam w terminie, ale to pewnie ma niewielkie znaczenie.

Leżę, pojadłam, trochę chce mi się spać, ale zasnąć nie mogę. Kontynuuję wkręcanie sobie, że coś jest nie halo, bo serce mi mocno stuka i sprawdziłam że leżąc mam puls ok 100
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:28   #3761
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
JA aż tyle snu nie potrzebuję, ale 3-4 h to już przesda:/ JAk prześpię 6 to jest święto

Koszmarnie ciężko. Przed chwilę szłam do kuchni i tak mi sie spiął brzuch, że musiałam kucnąć pod ścianą. Dobrze, że w poniedziałek wizyta. W ogóle jak siadam to najczęściej jakbym siadała na czymś ostrym tak kłuje. Czy to może oznaczać skrócenie szyjki? W sumie niunia już by mogła wyjść chyba bezpiecznie niedługo, ale mamusia nie gotowa psychicznie

JA też już nigdzie dalej nie chodze bo się boję. Ostatnio jak się wybrałam to mi tak słabo było, że myslałam, że nie dojdę:/
Współczuję że nie możesz spać
Ja nie mam wyboru chodzę i jeżdżę autem sama ale tylko w miejscu mojego zamieszkania już np. nie jadę sama do innego miasta obok mojego a mam kilka rzeczy do załatwienia. Poczekam aż nie będę sama czyli za 2 tygodnie
Właśnie zrobiłam przemeblowanie w szafkach i musze odsapnąć tak się zmachałam Zaraz ładnie kurze pościeram i zabieram się za prasowanie ciuszków

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-04, 11:28   #3762
malinowa4
Zakorzenienie

ja się urodziłam 3 dni przed terminem a siostra idealnie w dzień terminu ale czuję że u mnie będzie szybciej, co najlepsze moja mama też tak czuje heheh

ja chyba się prześpię bo 3h ponad w nocy nie spałam...
Stary 2015-09-04, 11:39   #3763
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
ja się urodziłam 3 dni przed terminem a siostra idealnie w dzień terminu ale czuję że u mnie będzie szybciej, co najlepsze moja mama też tak czuje heheh

ja chyba się prześpię bo 3h ponad w nocy nie spałam...
U mnie i mama i ciocia tez stwierdziły ze raczej nie dotrzymam terminu Tz tez niedawno tak stwierdził wiec naprawdę musze się spiac w sobie podokupywac resztę rzeczy i pranie zrobić ale dziś nie mam prądu do 17 wiec mega:/
Stary 2015-09-04, 11:39   #3764
rita_k
Zadomowienie

ja jak robiłam porządki to znalazłam swoją książeczke zdrowia, urodziłam się w 39 tyg
z zacną wagą 4190 g.

A teraz klnę cały świat bo szukam rachunku którego potrzebuję.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:44   #3765
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Przypomniałam sobie, że w pierwszej ciąży jak poszłam na ktg na tym etapie to chcieli mnie zatrzymać w szpitalu, bo się skurcze pisały, których ja nie czułam. Odmówiłam wtedy i później żadnych skurczów już nie miałam i przenosiłam aż do wywoływania.
Jak teraz będzie powtórka to się pochlastam, serio

oby nie!!!!

ja sie zbieram w koncu do lidla i do tego lumpka, ale tak mnie pachwina boli że ledwo chodze:/ jakaś rozlazła dzis jestem
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:47   #3766
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
oby nie!!!!

ja sie zbieram w koncu do lidla i do tego lumpka, ale tak mnie pachwina boli że ledwo chodze:/ jakaś rozlazła dzis jestem
Właśnie a ta pachwina to od czego? Mnie też pobolewa.

Ogarnęłam chatę. Jestem z siebie dumna
Stary 2015-09-04, 11:51   #3767
krolewna1986
Wtajemniczenie

mi przed chwilą przyszły koszule z allegro: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited jak za tą cenę są spoko, na szczęście nie są mega krótkie jak większość, wzięłam dwie, miałam jeszcze kupon -20zł, więc za dwie zapłaciłam grosze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:54   #3768
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
mi przed chwilą przyszły koszule z allegro: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited jak za tą cenę są spoko, na szczęście nie są mega krótkie jak większość, wzięłam dwie, miałam jeszcze kupon -20zł, więc za dwie zapłaciłam grosze
Ja też mam ta koszulę... dla mnie trochę za długa, ale to nie porblem skróce i będzie oki
Stary 2015-09-04, 11:59   #3769
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja też mam ta koszulę... dla mnie trochę za długa, ale to nie porblem skróce i będzie oki
ja jestem dość wysoka, więc dla mnie idealna, wszystkie które mam w domu są o wiele krótsze, a gdzie tam jeszcze brzucha wcisnąć a ta taka typowo ciążowa

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:04   #3770
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie z patologii ciąży -właśnie wzięłam 1 dawkę sterydów na płucka małej : / zagrazajacy porod przedwczesny :/ mam zostać na obserwacji minimum 24 h. Zaraz będę nadrabiać. ..

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Uuu, to trzymaj się tam

Qrde, ale się sypać zaczynamy

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, ja jestem mamusią z terminem na kwiecień 2016. Mam takie pytanie do was bardzo doświadczonych i już można powiedzieć prawie na końcówce.
Czy któraś z was brala leki na infekcje grzybiczą w 1 trymestrze :Pimafucin lub fluomizin
Ja brałam na lekką infekcję Nystatynę

Cytat:
Włączyłam sobie do prasowania te Porody bo tyle piszecie, że oglądacie i się we mnie aż krew gotuje. Kto to reżyseruje? Co za ludzie tam są, matko i córko, jak to można oglądać.
Jakaś kobieta z jaskini przyszła na wywoływanie nie mając pojęcia co jest dla dziecka ważne, wypełnia plan porodu i mówi, żeby jej dziecka na brzuch po porodzie nie kłaść, dopiero jak umyją i ubiorą taką czyściutką chce. Urodziła i jej położyli to nawet nie chciała przytrzymać dziecka, nie spojrzała na nią, tylko , żeby ją zabrać i umyć, zero emocji... tatuś oczywiście nie bierze udziału w porodzie bo "przy porodzie powinnny być osoby doświadczone", a żeby żonie pomóc to nie????? Kobieta cały poród leży na łóżku ze znieczuleniem to się dziwi, że poród długo przebiega... chyba nie wie co to aktywny poród.
Ja wiem, że każdy jest inny i nie powinno się oceniać ale normalnie się gotowało we mnie. We mnie była taka euforia olbrzymia jak urodziłam, łzy, śmiech... najpiękniejsze co mogło być to ten umorusany płaczący noworodek. To się wygadałam
Ło mam, dobrze że tego nie oglądam bo by mnie też szlag trafil

Dziewczyny, ale mialam sen, jaki chory i realistyczny koszmar
Śniło mi się, że obudzilam sie w domu i okazalo sie, że juz urodzilam tylko zapadlam w spiaczke i spalam kilka dni Nawet nie wiedzialam jak urodzilam, czy CC czy SN. Najgorsze, że maleństwa nie było przy mnie, synek został w szpitalu na intensywnej terapii, bo nie dość, że urodził się ciężko chory, to przez wczesny poród było z nim jeszcze gorzej I chialam jak najszybciej do niego jechac, ale okazalo sie, ze szpital w ktorym rodzilam byl 30km od domu, męża nie bylo i nie mial mnie kto zawieźć, to bylo okropne.. W koncu wrocil wieczorem i szybko pojechalismy, to nie moglismy znalezc tam oddzialu neonatologicznego i nikt nie chcial nam drogi wskazac bo lekarze nie chcieli mnie wpuscic, czulam sie tak okropnie bezsilna... A brzuch byl taki plaski, nic w nim sie nie ruszalo, czulam sie taka pusta... i taka beznadziejna, ze moje glupie cialo nie potrafilo zapewnic malenstwu schronienia na dluzej To wszystko bylo tak realistyczne, ze jak obudzilam sie przerażona w środku nocy i dotarlo do mnie że to tylko sen, to aż zwyłam się cala ze szczęścia glaszczac brzuszek, masakra...
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:25   #3771
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
ja jak robiłam porządki to znalazłam swoją książeczke zdrowia, urodziłam się w 39 tyg
z zacną wagą 4190 g.

A teraz klnę cały świat bo szukam rachunku którego potrzebuję.
Ale klocusiem bylas Ja 3150 za to moja mama nieźle się męczyła urodzona w 41/42 tyg.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Uuu, to trzymaj się tam

Śniło mi się, że obudzilam sie w domu i okazalo sie, że juz urodzilam tylko zapadlam w spiaczke i spalam kilka dni Nawet nie wiedzialam jak urodzilam, czy CC czy SN. Najgorsze, że maleństwa nie było przy mnie, synek został w szpitalu na intensywnej terapii, bo nie dość, że urodził się ciężko chory, to przez wczesny poród było z nim jeszcze gorzej I chialam jak najszybciej do niego jechac, ale okazalo sie, ze szpital w ktorym rodzilam byl 30km od domu, męża nie bylo i nie mial mnie kto zawieźć, to bylo okropne.. W koncu wrocil wieczorem i szybko pojechalismy, to nie moglismy znalezc tam oddzialu neonatologicznego i nikt nie chcial nam drogi wskazac bo lekarze nie chcieli mnie wpuscic, czulam sie tak okropnie bezsilna... A brzuch byl taki plaski, nic w nim sie nie ruszalo, czulam sie taka pusta... i taka beznadziejna, ze moje glupie cialo nie potrafilo zapewnic malenstwu schronienia na dluzej To wszystko bylo tak realistyczne, ze jak obudzilam sie przerażona w środku nocy i dotarlo do mnie że to tylko sen, to aż zwyłam się cala ze szczęścia glaszczac brzuszek, masakra...
Biedna na szczęście to tylko sen i będzie wszystko w porządku

Stary 2015-09-04, 12:28   #3772
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Hej dziewczyny
Zaczynam schizować z lekka. W drodze do przedszkola musiałam przystawać, bo mnie kłuło podwozie. Szliśmy bardzo powoli. Ale powrót to była masakra już.
Też tak dziś mam, brzuch mi nie twardnieje, ale ciężko mi krok zrobić. W bok bez problemu, ale do przodu to masakra, tak mi się bździągwa mała ułożyła.

Tosia, tak jak Ci dziewczyny pisały, jeśli Ci nie spieszno na porodówkę, to sobie daruj ciepłe kąpiele...
Stary 2015-09-04, 12:35   #3773
emylka86
Zakorzenienie

pomyłam te okna i już widze świat! następne mycie może przed świętami ;p
teraz czekam aż mi się firanki popiorą rozwieszam i będzie pięknie.

namówiłam w końcu tz na przestawienie łóżeczka na najwyższy poziom, teraz tylko je ubrać i może czekać na Boryska (bądz Rafałka ;p)

na obiad dziś zakupię pierogi bo mi się nie chce nic robic i nie chce mi się wychodzić, a jak wrócę z Michałem to nie ma jak już robić nic specjalnego...

teraz chyba się zdrzemnę bo coś głowa mi leci...

ja bym chciała z tydzień wczesniej urodzić, młody urodził się dzień po terminie z waga 3900, ja się urodziłam tydzień po terminie z wagą 4100... teraz mi lekarz wrózy 3600

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:36   #3774
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
na czym to oglądacie??
Ja na ipli.

Mała polskie porody. Ale z ciekawości odpaliłam 2 odcinek i tam był piękny poród. Spłakałam się bardzo ze wzruszenia.

Cytat:
To było jej 1 dziecko

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Uuu, to trzymaj się tam

Współczuję tego snu...

Ja dzisiaj postanoeiłam trochę odpocząć. Zrobiłam obiadek, pranie, czekam aż ciasto na bułeczki drożdżowe wyrośnie, będziemy mieli na podwieczorek. Umyje tylko podłogę i na zakupy pojadę zanim odbiorę malutkiego

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:40   #3775
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ale klocusiem bylas Ja 3150 za to moja mama nieźle się męczyła urodzona w 41/42 tyg.
oby mały nie wdał się w mamusię
Idę na ćwiczenia dla ciężarnych. Pierwsze w gratisie
Stary 2015-09-04, 12:47   #3776
Amelie04
Zakorzenienie

Ktosiula no wlasnie zalezy na jaki odcinek sie trafi, rozni sa ludzie

Ja sie urodzilam w terminie, Tz grubo po terminie ja mialam 3100 , Tz niecale 3kg
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:48   #3777
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
oby mały nie wdał się w mamusię
Idę na ćwiczenia dla ciężarnych. Pierwsze w gratisie
Hehe
Stary 2015-09-04, 13:12   #3778
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie niekiedy też takie silne z ee nie mam wątpliwości ale na ogół to takie twardnienie tylko... ja mam stresa bo moja mama jak mnie rodziła to nie czuła żadnych skurczy, nawet na porodówce już , a trafiła tam bo "coś" ją regularnie łaskotało, wody też nie odeszły . ja się boję że przegapię akcję w razie czego
Się tego nie obawiaj, ja się modlę o to
Cytat:
musiałam kucnąć pod ścianą.
Jesuuu, to Ty jesteś mega FIT Gdybym osobiście miała ukucnąć i się potem PODNIEŚĆ, to zapomnij. Żadnych szans
Cytat:
ja mam dziś 34tc3d i też mnie cholernie spina odkąd odrzuciłam lutke, ale gin mówił że tak będzie... aż do Tż doszło chyba i chce jechać na zakupy reszte dokupić bo już widzi po mnie że nie teges się czuje....WCZAS

PRASUJE -ZEBRAŁAM SIĘ , przydało by się mini żelazko
za prasowanko
Cytat:
O tak, o tak, podpisuję się czterema kończynami!!!
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
no toż to ja specjalnie Ci truje o tą torbę, żeby Cię zmotywować i żebyś sobie troszkę poćwiczyła przy okazji, bo masz mało ruchu
zaraz pokroję resztę do bigosu i lecę obietnicę wypełniać
Cytat:
Była albo zaćpana znieczuleniem albo upośledzona emocjonalnie, albo w początkach depresji poporodowej nieważne które z kolei, zawsze olśniewający CUD!!!
Cytat:

Wózek już uszykowałam, łóżeczko w weekend
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tosia, tak jak Ci dziewczyny pisały, jeśli Ci nie spieszno na porodówkę, to sobie daruj ciepłe kąpiele...
No to już wiem, kiedy zacznę rodzić zaraz po tym, jak ten leserowaty półgłówek serwisant naprawi nasz piec
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 13:18   #3779
Kuapouszka
Zadomowienie

Hahaha normalnie tu padne ze śmiechu - jedna polozna przychodzi jak mam ktg i mówi że to przygotowujące skurcze i juz niedługo a inna przyjdzie i mi dotyka brzucha 2 sek akurat jak między skurcz ami i mi wmawia ze to braxton-hicksa lekarz z kolei gada ze to nie B -h ze coś się realnie ruszyło i dlatego woleli dać sterydy tylko mówi ze może być tak że teraz postęp ustal bo sobie leżę i odpoczywam a wiadomo ze jak się rusze do domu to się tak nie da i wtedy znów może ruszyć
Rozwalilo mnie jak mnie pyta ze lila się urodziła w 38 tyg a ja co ?!? Patrzy na datę przyjęcia a tam 36t3d wiec jej mowie ze rodziłam prawie 4 dni i lilka się urodziła w zasadzie 36t6d/37t0d -dopiero doszła do tego ze to niemożliwe jak Tp lilki sprawdziła hehehe no bajzel ze masakra

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-04, 13:25   #3780
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też tak dziś mam, brzuch mi nie twardnieje, ale ciężko mi krok zrobić. W bok bez problemu, ale do przodu to masakra, tak mi się bździągwa mała ułożyła.

Ja już nawet niespecjalnie mam ochotę i siłę na kąpiele. Zasypiam w wannie albo mi się słabo robi. Już się nie będę pluskać

Też tak mam że najpierw próbuję krok z bok, a potem powolutku w przód, aż się rozchodzę. Śmieszne to jest w sumie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to już wiem, kiedy zacznę rodzić zaraz po tym, jak ten leserowaty półgłówek serwisant naprawi nasz piec
Oliath
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości