|
|
#721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Myślisz, że sposób podróżowania i tryb życia od razu świadczy o naszej niezdatności i niedojrzałości? Wiele można nam zarzucić, ale nie brak odpowiedzialności akurat, tu się nie zgodzę. Nie żebym sobie schlebiała, ale obserwując niektórych rodziców, śmiem uważać, że ekstremalnie fatalnie to ze mną nie jest :P Może nie szaleję po sklepach kupując bodziaki, nie doznałam odpieluchowego zapalenia mózgu, może jest mi ciężko pod wieloma względami, źle znoszę pewne rzeczy, ale to też nie znacz, że już na śmietnik ze mną Pragnę bronić mej skromnej osoby przed takimi zarzutami ![]() Aż tacy szurnięci chyba nie jesteśmy, póki co młody nijak nie ucierpiał, ani też jakichś ekstremalnych, prenatalnych przeżyć nie miał. Ale teorii, że dziecko jest pełnią szczęścia nigdy nie przyswoję Co nie znaczy, że będę od razu wredna i rzucę dzieckiem o ścianę Cytat:
|
||
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska coś się stało? Nie mogę wyłapać co pisałaś
![]() Młody mnie tak kopie, chyba wygonić mnie chce sprzed laptopa
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaraj się uspokoić i tak jak piszesz nie myśleć na zapas... Takie myślenie i zastanawianie się nic nie daje, a tylko wpływa na Twoje samopoczucie. Fajnie, że teściowa zaoferowała, że kupi wózek ![]() Moja mama też chciała, ale grzecznie odmówiłam. Cytat:
Nie chcę się nawet pisać ![]() A moim sąsiadom robił problem z chrztem bo ślubu nie mieli, a ślub planowali później...
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
o masz, a tu jest całe z tą blondynką, hahahahahaha dobra jest, hahaha, o masz i teraz będę się śmiać sama do siebie heheheh kabaret na żywo biedny instruktor że to ogarnia!!! szacun hahahahaha |
|
|
|
#725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet jeśli ciężko w to uwierzyć na słowo to wszystkie te emocje i hormony które wtedy buzują naprawdę mocno wpływają na odbiór tego wszystkiego.Jeśli chodzi o cud narodzin to ta chwila jak kładą nam taką cieplutką kuleczkę na brzuchu jest naprawdę unikatowa ![]() No i niestety szanse żeby zapomnieć o porodzie są nikłe. Nawet jak rozmawiam z mamą czy babcią to mówią że pamiętają to jakby to było wczoraj
|
||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie Dużo tygodni minęło zanim zaczęłam się cieszyć, tak na serio cieszyć z ciąży i tego, że będę miała dziecko. Wiem, że są dziewczyny które starały się długo, mają różne przeżycia za sobą, ja o tym cały czas pamiętam...Ale cieszę się teraz razem z wami, że wszystko dobrze i jestem szczęśliwa, że trafiłyście na grudniowe mamuśki
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż, widocznie źle odebrałam Twoje wypowiedzi. Już się zamknę. |
|
|
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
A zanim wylezie to trochę minie
|
||
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obrączki - ja męża mam, a obrączki nie wcisnę na palec, bo popuchłam już dawno temu :P I chodzę z nagimi palcami i mało mnie to obchodzi czy ktoś patrzy czy mam obrączkę czy nie
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo przed ciąża zaplanowany był na ten rok, ale w związku z ciążą nie chciałam hasac na weselu z brzuchem i przełożylismy o rok, wiec bedzie październik 2016 a nauki chcemy miec jak najpredzej z głowy, bo w tym roku sie zagapilismy i nie zdazylismy sie zapisac na kurs...
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
W tym miesiącu mam generalnie zakaz dużych zakupów bo musimy trochę kasy włożyć w samochód. Myślę że w drugiej połowie miesiąca zrobię przegląd rzeczy po córce i w październiku dokupię to czego brakuje.
Na mnie się mega gapią nie dość że wyglądam jak nastolatka to jeszcze strasza córka w wózku i mój ogromny brzuchol przy pierwszej ciąży już nabrałam na to znieczulicy.Swoją drogą pokaże Wam mój brzuchol w klubie
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jedyne co mogłoby być inaczej, to żeby dziecko nie siedziało w tym brzuchu aż tak długo, bo ile można przeżywać czy wszystko w porządku?
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zenic sie zle, nie zenic zle. Dupkom ciezko dogodzic. Jestem osoba wierzaca ale to co sie dzieje przeraza... nie tylko mnie zreszta. A co do macierzynstwa i dziecka jako pelnia szczescia... Oddam corke w dobre rece co najmniej na tydzien bo mnie jasny piorun trafi. Nie wiedzialam ze 3 latek moze dac tak popalic... |
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co Ty. Ja nie taka głupia
W ogóle mi się odechciało wesela z dzieciakiem na ręku, więc postanowiliśmy, że dużego wesela nie będzie, tylko ślub i przyjęcie dla ok 30-40 osób. Obiad i tort i do chaty ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
pobeczałam sie wtedy.---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż pewnie będzie zły, ze mama w takim czasie mi mówi o takich rzeczach a potem ja się zamartwiam, ale ona też z tym wszystkim jest sama i chciała się wygadać, tylko ja później cały dzień bede przeżywać, Bo taki już mam charakter, ale staram się jakoś uspokoić. A Ja jej bronić nie bede, bo kasy mają pod dostatkiem więc mogą nam pomoc, a my na co innego przeznaczymy swoje pieniądze swojej tez bym zabronila, bo ona taka kwotę to kilka miesięcy musi zbierać, ale pewnie też coś będzie chciała nam pomóc, cieszę się, ze chociaż Tz to rozumie i nie będzie miał pretensji, ze ona nic nam nie oferuje na razie.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
matka boska rozenkowska
![]()
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska prawa niestety jest taka ze kazdy zWas moze przerxucac na drugie odpowiedxialonosc za brata. Tak to jest.
Ale prawda tex jest to co napisano wyzej. Ze w obliczu takiich trudnych chwil rodxina trzyma sie razem. Wiem ze mama chcialabym zeby ktos z Was powiedzial i zagwarantowal jej ze zajmie sie bratem. Tylko do takiej decyzji trzeba dojrzec i miec ustabilizowana sytuacje na wszystkich plaszczyznach. A oto ciezko. Ja tam wierze ze dacie rade, jak to mowia jak jest rozwiazan 100 na syt, to jak przyjdize sie z nia zmierxyc to czlowiek znajdzie 101 wyjscie Co do opieki- uwazam ze na nia trzeba sobie zasluzyc. Moja mama opikuje sie starszymi i mowi, zd gdyby siadla jej glowa to mam sie nie zastanawiac tylko oddac ja do dss A tato coz, jego na oewno oddam :p Mujer wspolczujenCi pasji tz, ale najwazniejsze ze sie dogadujecie Ja bym imarla w takim rxtremum. Ogolnie to lubie jak mam cieplo, czysto i podane. Takze mi nawet biwaki odpadaja ![]() Ogladalam wozki I tak na pewno tako z tym dodatkowym amortyzatorem na calosc wozka Buja sie jak laleczka Niestety tako extreme tego nie ma. Padlo na tako timber city w ekoskorxe chyba Strasznie nie podoba mi sie wkladka Niestety opcja czarnego odpadla bo nie ma I mam zagwozdke niestety ![]() T ![]()
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
KORTISIA super ubranka
![]() GRYZELDA to Ty kupiłaś już spiworek do Maxi Cosi ten w rozmiarze 68?? Bo przypomniała mi się jedna rzecz, o którą mialam Cię zapytac, skoro spiworek jest większy, to ta czapeczka te jest wieksza? Jest jakiś rozmiar na niej? Myślisz że dla noworodka będzie za duza? Bo jak będę kupowała to zastanawiam sie czy będę musiała kupić jeszcze jedna malutka czapkę, czy ta wystarczy na wyjście. Chyba że nalozy sie taka cienka wiązana, a na to ta i kaptur a w samochodzie zdejme? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja jej nie lubię a słuchać tym bardziej
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa ja też, ale to foto mnie rozbawiło
|
|
|
|
#749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko się na mnie nie obrażaj z kolei Ja nigdy nie planowałam ciąży, a ponadto przez ostatnie lata to byłam chora i ciąża nie była wogle medycznie możliwa, więc raczej pozbyłam się wogle myśli o dzieciach w tym życiu. To jest raczej wpadka w kategoriach "istnieje może 5% szans, a może mniej..." Musiałam sobie dużo w głowie przetworzyć i bardzo życie przestawić oraz zmierzyć się z wieloma problemami w jednej chwili (przeprawa familijna, wyrzucają mnie z pracy, tak to się zbiegło akurat pechowo, wspólne mieszkanie, porzucenie dotychczasowego trybu życia, ogólna życiowa przestawka). Nie zaszłam w ciążę kilka lat po ślubie, zgodnie z planem, po wielu próbach oraz przygotowaniach, mając stałą pracę, dobre mieszkanie itp itd. Więc nadal wiele rzeczy mi leży na wątrobie A osobiście uważam, że nikt nie jest gotowy na dziecko, a jeśli tak uważa, to się może z czasem mocno zdziwić :P Chyba, że jest oazą spokoju i uważa się za wszechwiedzącego, co w każdej sytuacji da radę. No to zazdroszczę takim ludziom pewności siebie
|
||
|
|
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w innej kolorystyce też jest jasny wkład? Swoją drogą ile tam wózków stoi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- No, anielica ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Myślisz, że sposób podróżowania i tryb życia od razu świadczy o naszej niezdatności i niedojrzałości?
Pragnę bronić mej skromnej osoby przed takimi zarzutami 

Nadmieniam, że nie jedziemy do naszej parafii tylko sąsiedniej, bo nasz proboszcz nazywa nieślubne dzieci pogańskimi i nie chce ich nawet chrzcić, a o ślubie rodziców dziecka nie wspominając.