|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
Tym,bardziej, że to nie chodzi o dodatkową osobę, tylko dużo więcej obowiązków bo opiekę, bo mimo że jest dorosły już prawie, to wymaga poświęcenia więcej niż młodsze dzieci. Nie rozumiem o co chodziło Ci, ze na opiekę trzeba zasłużyć... W Siedlcach bylas? Wózek fajny podoba mi się, taki dodatkowy amortyzator właśnie mają też Adameksy, Berletta chyba, widziałam jak to działa i faktycznie buja elegancko, tylko ja myślałam o tym, czy już nie za mocno, a może się jeszcze wyrobić i mi przy kołach wystarcza ![]() A Extreme nie będą już mieli? Przecież mogą zamowic. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Extreme jest, ale on nie ma tego extra amorka
Maxone bylo tez ale okropny na zywo :p Tzn za chamskie wg napisy, material duzo gorszy Widzialam opcje to jakby jeansowa O zasluzeniu na opieke to mowie w kwestio rodzicow, jak sie np ma rodzicow okropnych to nie mialabym zadnych skrupulow oddac ich do dss |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupiłam krem do masażu Babydream (w tubie) dla mnie bomba, bo samo co balsam ale rewelacyjnie się wchłania
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to rozumiem ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się nudzi
![]() Polećcie jakieś fajne filmy Mogą być wyciskacze łez, fantasy, thriller...
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52640580]Kobitki a jak już mowa o pipkach - to lepsze szare mydło czy lactacyd?
Mujer? Jakaś opinie na ten temat? Bo na lactacyd jest promocja w Rossku - 7,99 i się zastanawiam czy warto?[/QUOTE]Ja się znowu na Srokę powołam. Ona pisała, że Lactacyd jest be a bardzo chwaliła Facelle z Roska
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Taa, i mnie w szóstym tc był tylko pęcherzyk
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#760 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
nie wiem jak to jest ale na takim przymusowym leżeniu w domu czas mi strasznie szybko leci! zrobiłam sobie spa od stóp do głowy, więc teraz leżę i pachnę ![]() teściowa do mnie dzwoniła- ona to potrafi zapewnić mi rozrywkę! mam iść do innego lekarza, bo moja jest młoda i nawet płci nie potrafi rozpoznać, to jak tu jej ufać? to lepiej iść do kolejnego nowego lekarza, którego będę widziała pierwszy raz na oczy i niech najlepiej powie mi coś zupełnie innego- to będę sobie mogła wybrać co bardziej mi pasuje gosh, tak jakby od tego leżenia miałoby mi się coś stać najwyżej mi się tyłek spłaszczy i urośnie bo wszyscy czują się w obowiązku mnie karmić ![]() Cytat:
![]() :przytu l:Cytat:
polecam! dobry film a dzisiaj będzie 'Birdman' jeszcze co do ludzi gapiących się na nasze brzuchy- ostatnio w przychodni poczułam się dyskryminowana! stałam grzecznie w kolejce do laboratorium, widać mój brzuch a raczej nie wyglądam jakbym tak miejscowo postanowiła się utyć nikt się nic nie odezwał. spoko. ale chwilę potem przyszła laska z odrobinę większym brzuchem i wielkie poruszenie, że przecież ona nie będzie stała w kolejce! i normalnie wepchali ją do środka... tylko się zaśmiałam
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska bo wole zeby ten wozek jednak nie trzeczal.
Jak sie dziecko wda w mamusie to trzba bedzie bujac, a to sie buja gora dol elegancko. Takze tego, stad sie na to upieram |
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w bez sensu jeszcze wejdę w tematykę mało kogokolwiek tu interesującą. Jedynie mam widać inną opinię na temat dojrzałości, jakiejkolwiek, bo jest tego wiele odmian
|
|
|
|
|
#763 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w krytycznym momencie skracania szyjki w ciągu tygodnia dwa razy na badania autem sama. Zeszło 1,5 i 2 godz, plus raz zakupy. A resztę czasu rzetelnie przeleżałam ![]() Mój lekarz mówi, że krótka szyjka to 2,5 cm Gryzelda - znalazlaś Prokuratora online? bo ja tylko nocne powtórki. A też wczoraj odpadłam. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Swoją drogą - jak tam radzicie sobie z cudzymi radami?
Przyjmujecie z pokorą, zainteresowaniem, czy bierze Was nerw? ![]() Dziś koleżanka bezdzietna mówiła, że pieluchy wielorazowe są zbyt czasochłonne i za mało z tego profitów i nie ma opcji, żeby ich nie prasować Koleżanka akurat wcale nie chciała mi radzić, jednak pomyślałam przy tej okazji: A nie wiem czy są, czy nie, podjęłam się, że spróbuję, zobaczę jak wyjdzie. Jednak nieco mnie dobija, jak mi byle drobiazg ciągle ktoś komentuje, bo "on by zrobił inaczej". Nie pierwszy raz się spotykam zresztą z powiedzeniem, że "na pewno dasz spokój z wielorazowymi", co mnie nieco wkurza, bo dlaczego większość osób zakłada, że poniosę porażkę? Może poniosę, nie wiem, nie wykluczam, ale też nie wiem czemu od razu tyle osób wie lepiej co mi się uda, a co nie? ![]() Ostatnio także wyszłam na świra i masochistkę, bo nie planuję znieczulenia i nie chcę cc. Kurcze, może i świr, może będę żałować, ale podjęłam taką decyzję i uważam, że dla mnie jest możliwie najlepsza. Jednocześnie uroczyście sobie przysięgam, że nikomu więcej nie dam żadnej rady
|
|
|
|
#765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mówił, że norma to 3 cm I weź tu człowieku bądź mądry
|
|
#766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z tą ciężarną to przesada Jedna mogła stać, to chyba i druga może? Takim sposobem to można sobie przyjść o której się chce, wepchać się i iść do domu, a niektórzy kupę czasu muszą czekać ![]() Cytat:
![]() Zresztą ja bym chciała uniknąć bujania dziecka w wózku, bo jak się nauczy to później się stoi i buja ale nie wiem jak wyjdzie.A te stare wózki niektóre nie miały wcale amortyzacji i dzieci były porządnie wybujane (nie piszę o tych na paskach).
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
A czym sie mierzycszyjke? :p palcem hahaha
Mujer- nie mialam okazji sluchac wieli rad- Ale generalnie przytakuje niech se gadaja a robie swoje |
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem pytam o opinię mamę, ale sama to robię, więc się nie złoszczę.Wkurzyłam się tylko jak mi wmawiała, że najwygodniejszym ubrankiem są śpiochy, więc powiedziałam jej, że oczywiście śpiochy i tak kupię i sama ocenię który zestaw ubrań jest najlepszy, bo niekoniecznie to co było dobre i wygodne dla niej będzie takie dla mnie. A co do porodu... Też nie planuję znieczulenia ani cc. Mam nadzieję, że nie stanie się nic po drodze co mnie będzie bezwzględnie kwalifikowało do cc. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- W ogóle to ostatnio spotkaliśmy kuzynkę męża i pogratulowała nam ciąży i zamiast zapytać jak się czuję itp.to ona od razu "mam do sprzedania fotelik"... spoko, powiedziałam jej, że już mamy, a ona na to, że ona ma porządny bo z isofixem- spoko, że my isofixa w aucie nawet nie mamy I na koniec stwierdziła, że ona ma fotelik, a my nosidełko...Przecież dla niemowlaka jest nosidełko, które służy jako fotelik... No chyba, że chciała mi już wcisnąć fotelik dla dużego dziecka...nie wnikałam, bo nie miałam ochoty na dyskusję, ani zakup ![]() Aha, no i jeszcze dowiedziałam się, że ciulowo w grudniu rodzić i broń Boże, żeby nie rodziła w grudniu... Więc stwierdziła, że nie przeszkadza mi to, a nóg i tak nie zacisnę
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pieluch - kiedyś tylko pieluchy wielorazowe były i ludzie żyli, a teraz łatwiej z praniem, więc jeśli ktoś chce, to nie wiem czemu inni panikują ![]() A znieczulenie może Ci wcale nie być potrzebne, bo może się okazać, że nie będzie to aż taki ból, jak się wcześniej wydawało, albo przynajmniej może się okazać, że sobie z tym bólem całkiem dobrze radzisz. A na cesarkę to i ja się nie nastawiam w ogóle, bo to jednak operacja, a ja operacji się boję :P
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sądzę, że będę starała się nie reagować, bo mogłabym zareagować zbyt ostro, no chyba, że sytuacja będzie tego wymagała ![]() Mujer jak mama jeszcze nie udziela Ci dobrych rad, to jest szansa, że może nie będzie tego robiła jeśli nie zapytasz
|
|
#773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z lekarzem zrobisz jak zechcesz, w końcu to Ty do niego chodzisz, a nie ona? Zapisze sobie filmy, bo często z Tz wieczorem chcemy coś obejrzeć, on naszuka się w necie, ściganie i kompletne dno, więc będzie na czarną godzinę ![]() Cytat:
![]() Mój tzn Tako Marine też się niezle buja, więc myślę, że mi wystarczy ![]() Cytat:
![]() Co do Twojej koleżanki, jak sama napisałaś bezdzietnej, jak taka osoba może coś radzić, skoro żadnego doświadczenia w tym kierunku nie ma, nie wiem dlaczego w ogóle przyjmujesz się słowami od takich osób, ja bym to olala ![]() A Ty zrób im na złość i pokaz, ze da się i potrafisz! ![]() Posprzatalam cały dom, wczoraj salon i umysłami wszystkie podłogi, dzisiaj 2 łazienki dokładnie i mam czysciutko, lubię mieć czysto w domu, przydałoby się jeszcze w kuchni podłogę i kuchenkę umyć, ale jakoś już nie mam weny, więc narazie sobie daruje, muszę zjeść, bo,od śniadania nie jadłam i odpocząć ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska cos tak czuje
ale podoba mi soe to jak one sie bujaja
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skoro ma dziecko, to dziwne, ze widzi różnice między nnosidełkiem a fotelikiem, no chyba ze faktycznie chodzi o duży fotelik ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Co do złotych rad to zależy kto ich udziela.
Jak bezdzietna to olewam, ewentualnie mówię coś w stylu: że super że ma takie doświadczenie w danej kwestii ![]() jak jest to osoba która własne dzieci miała 20 lat temu (albo i więcej) to stwierdzam, że od wtedy badania/ wiedza medyczna etc wszystko poszło naprzód i wg najnowszych badań to... (z reguły jak mówię o lekarzach/ badaniach to milkną) Jak matka to zależy jaka to rada. |
|
|
|
#777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i byle bym do stycznia wytrzymała. Tylko, że ja w sumie tak tego nie odbieram. Może kiedyś tak myślałam, ale przeanalizowałam to i głupie jest takie myślenie.Bo czasem w klasie zdarza się dziecko całkiem rocznikowo młodsze i potrafi być bardziej inteligentne niż cała reszta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gotowa :
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer U mnie wszyscy wiedzą, że jak będę potrzebowała rady to przyjdę i o nią poproszę, bo jeśli nie proszę, a ktoś nieproszony doradzi to wpadam w histerię i się wydzieram. Najczęściej tu Was pytam, bo normalną odpowiedź znajdę.
Dziś moja sis powiedziała, że po co mam odwiedzać dentystę, neurologa, okulistę przed porodem No może choćby po to, żeby uniknąć jak najwięcej problemów podczas porodu i mieć jakieś info czy mogę w ogóle rodzić sn czy nie Dobrze, że moja rodzina nie zdaje sobie sprawy ze wszystkich konsekwencji, jakie mogą mnie spotkać podczas i po porodzie. Z odwaleniem kity włącznie. |
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka boska Rozenek... Ja na razie nie usłyszałam żadnej rady co do ciąży i opieki nad dzieckiem. Babcia pokazała mi jak się w kocyk dziecko zawija. Nikt się na mój brzuch nie patrzy, przynajmniej ja tego nie widzę, nikt nie mnie z partyzanta nie głaska - opłacało się być jędzą. A nawet jak ktoś pyta czy może, to mnie to nie wkurza. Dziwne
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

Mogą być wyciskacze łez, fantasy, thriller...
Mujer? Jakaś opinie na ten temat? Bo na lactacyd jest promocja w Rossku - 7,99 i się zastanawiam czy warto?[/QUOTE]

"6 tydzien, to chłopiec!"

Jedna mogła stać, to chyba i druga może? Takim sposobem to można sobie przyjść o której się chce, wepchać się i iść do domu, a niektórzy kupę czasu muszą czekać