|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
DOKONAŁAM CUDU.
Spakowałam siebie i Kubusia w torbę w sówki ![]() Brakło mi miejsca na podkłady na łóżko sztuk 10 oraz to, co do porodu samego. Pakowałam ciuchy, koszule, ręczniki, podpaski, ubranka, pamperki etc - w próżniówki ![]() Szkoda, że troszkę mi miejsca brakło - ale Kubuś zaopatrzony na tydzień jakby coś... ja w sumie podobnie ![]() Zastanowię się, co z tymi podkładami i resztą zrobić, może po prostu w reklamówkę wrzucę :0 -- KRÓLEWNA, foto za moment
|
#3812 | |||
|
Zakorzenienie
|
super
ja mam wizytę w czwartek Cytat:
dzięki za przepis ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co myślicie?
![]()
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Toska ale czadowe
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia ten w zygzaki fajny
![]() A my dziś mamy na obiad frytki z piekarnika. Któraś tu dawała link do nich http://www.mniammniam.com/Frytki_z_p...__-17703p.html i maślanka do tego mniam
|
#3817 |
|
wkręcona :)
|
A to u was nie dają tych podkładów ? U nas szpital to daje., Tosia sama to robiłaś?
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie dostaniesz nawet chusteczki higienicznej a co dopiero podklad. Daja jeden a jak nie masz swoich to mordy dra
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super, masz talent!!
![]() Cytat:
Ooo to w takim razie chyba ją zamówię..u mnie w szpitalu dają wszystko zaczynając od podkładów, kończąc na pampkach. Więc może i się w nią zmieszczę Czekam na focisze
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
mala w zygzaki jest przód, a w słoniki tył maskotki Pamiętasz, jak się zastanawiałam nad zakupem kilku materiałów na allegro? to właśnie na to.Mój przedszkolak uwielbia kocie motywy/zabawki więc stwierdziłam, że spróbuję mu coś skonstruować sama
|
#3821 |
|
wkręcona :)
|
T nas wszystko dają. Mam tylko wziąć chusteczki mokre
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj dają wszystko..i dla mnie i dla dziecka.. muszę wziąć tylko swoje ubrania i kosmetyki i ubranko na wyjście dla małego. nawet laktatora nie potrzebuję :P
|
|
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podeslesz linka do materiałów? Zastanawiałam się kiedyś czy opłaca się samemu zrobić kocyk minky
|
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybko wysłali i wszystko się zgadzało Minky też mają niedrogo, ale taki cienki dość. Pewnie te droższe u innych sprzedawców są lepsze. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Ja siama Jeszcze mam trzeci materiał w papugi kolorowe. Coś pewnie jeszcze będę próbowała uszyć, chociaż ręcznie to sporo pracy, a ja manualnie średnio sprawna jestem
|
|
#3826 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba mieć anielską cierpliwość żeby Was nadrobić
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym uzupełniając opis wczorajszej wizyty. Leżymy główką w dołu i twarzyczką w bok i to jest jak najbardziej właściwa pozycja. Szyjka może ciut miększa, ale nadal ma 2 cm i jest skierowana w kierunku kręgosłupa, więc raczej przedwczesnego porodu się spodziewać nie muszę. Brak przepowiadaczy jest jak najbardziej możliwy, tak samo jak przepowiadacze utrzymujące się przez 3 miesiące i poród po terminie - to wszystko zależy od naszej urody Przy czym na koniec podkreśliła, że każdy organizm jest inny i natura jest tak niesamowita, że równie dobrze mogę urodzić za 2 dni ( ale póki co nic na to totalnie nie wskazuje ).Co do liści malin i wiesiołka - to akurat moja babka nie jest jakąś zwolenniczką i mówi że nie ma jednoznacznych badań potwierdzających skuteczność, a podobno pojawia się nowa teoria wśród lekarzy o generalnym unikaniu ziół w czasie ciąży ![]() Jednak liście malin mogą wpływać na ciśnienie, ale też nie każdy jest na to podatny - trzeba się poobserwować. Jeszcze zapytam się dziś położnej co ona na to To co na bank poleca, żeby przyspieszyć poród sam w sobie - to dużo spacerować i uprawiać sex Jak się pytałam od kiedy to ja mogę już, ponieważ nie miałam ani przez chwilę zagrożonej ciąży. I generalnie jak tam mała po drodze pisała, to po 37 ciąża jest donoszona, ale ideałem jest poród od 39 TC (czyli skończony 38 ). Także jak dla mnie jeszcze 2 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najgorzej było wczoraj, jak stałam ponad pół godziny w kroku a synek przez prawie cały ten czas boksował mi szyję i pęcherz - ewidentnie stanie w korku mu się nie podobało ... ![]() Cytat:
Wczoraj dostałam wyjątkowo wydruk z wymiarami.Cytat:
Fajne, ile ? ![]() EDIT : Sama robiłaś, czad ! ![]() P.S. Dziewczyny jak któraś by chciała sobie kupić spryskiwacz do grażyny i ma w pobliżu Auchana, to teraz jest taki dział rzeczy za 1/2/3/5/10 pln itp. i akurat los tak chciał, że jak dziś pojechałam po taki spryskiwacz to był w dziale za 2 pln Analogiczny do tego co mała wrzucała linka do aukcji, tylko okrągły a nie stożek ( 300 ml ).---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Jeszcze poruszałyście temat niemieckiego espumisanu, polecam przeczytać poniższy wpis. http://tatowymokiem.blogspot.com/201...n-bobotic.html To jest dokładnie to samo co polski espumisan, tylko inne dawkowanie Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-09-04 o 16:08 |
||||||||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Niud ktory Ty masz dokladnie tydzien ? Od ktorego tyg mozna juz bezpiecznie "szalec"? bo nie wiemy ile sie wstrzymywac, heehe
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O nie, akurat te zygzaki mają chwilowy brak
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Suwak pokazuje co innego moja ginka co innego ( ale to 1 dzień różnicy ).
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli 36t1d?
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- U mnie lekarz uznaje skonczone tyg czyli jakbym miala 36t1d to dla niego by byl 36 nadal |
|
|
|
#3831 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje za wizyty i 3mam kciukasy za następne
u mnie dzisiaj pogoda cudowna, jesień czuć w koncu. Najchętniej cały dzien bym przespała. Nie wiem która to pisała o tym odcinku tych "porodów" ale też ten odcinek oglądałam. Nie wiem jak to można mieć tak w dupce dzieciatko, jeszcze rozumiem chłopa wygonić... Pf.
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mąż mnie porwał od prasowania i pojechaliśmy na zakupy, pojechaliśmy głownie po torbe, heh no i wiecie wróciliśmy bez bośmy zapomnieli
|
|
#3834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
TOSIA super
Cytat:
poza tym nigdy nie wiadomo, na ile czasu będą musiały wystarczyć, a już pisałam, że u nas ciężko będzie dowozy zorganizować, więc spory zapas wszystkiego biorę ![]() Cytat:
Cytat:
że takie luksusy to jest też inaczej jak się wie, dokąd się pojedzie - u nas we Wro są 4 porodówki i jedziesz tam, gdzie są miejsca akurat, więc nawet nie sprawdzam, czy i co gdzie dają, bo tu dają jedno, tam drugie, a jeszcze gdzie indziej w ogóle nic ![]() Cytat:
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę i oglądam stronkę z dzieciowymi rzeczami... dobrze że nie mam kasy na koncie ;p
ale ten ręcznik (jak znajdę w innych kolorach) chyba zamówię http://pl.dawanda.com/product/806400...-przedszkolaka gratuluję udanych wizyt. Małpka idziemy widzę łep w łep bo mój młody we wtorek tez miał 2200 : ) a zaraz muszę iść po zcekoladę do sklepu bo mam mega chcice ;p |
|
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Cześć. Podczytuje was dziś trochę. Błagam nie piszcie taj dużo bo nie daje rady ostatnio nadrabiać
Przypomniało mi się ze jeszcze pare rzeczy potrzebuje dla bobaska i może pomożecie mi wybrać torbę do wózka? Moje typy: http://allegro.pl/uniwersalna-duza-t...341905985.html http://allegro.pl/polska-torba-torby...623663964.html http://allegro.pl/hit-2013-uniwersal...477900947.html Zaczęłam tez się zastanawiać czy nagotowac trochę jedzenia do pomrozenia żeby było przynajmniej na te początkowe dni po porodzie... co sądzicie? Idź idź do sklepu bo dziś dzień czekolady :d
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ja mam dość: był serwisant, to nie ta część nie działała, którą wymienił (znów), pozostaje płyta główna.
Albo nowy piec. Płyt już moze nie być w produkcji. Na piec nas nie stać. Mam ochotę coś rozpier.dolić. Królewna, fotki torby załączam:
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Te przepowiadacze mnie wykoncza... Juz sie nawet nie schylam, bo caly czas skurcz. Siadam skurcz, wstaje skurcz
nie chce do szpitalaaa i nie chce brac juz tej luteiny na sam koniec praktycznie.... W ciagu godziny to ze 20 ich mam
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie gotuję na zapas, bo mąż w domu to będzie coś robił ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Też mam cały czas. W dodatku boli pod cyckami. Siedziec nie mogę. A od leżenia już mnie biodra bolą. Kiepski dzięń mam. Spać mi sie chce tragicznie a jak sie położe to niewygodnie i się kręcę jak w nocy więc nic z tego. Mam ochotę coś roznieść
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

TO już wiem co jutro albo pojutze do obiadu

ALbo zła albo smutna. Jakieś mam dziwne uczucia, odczucia, przeczucia i inne hu.e muje dzikie węże
że takie luksusy