|
|
#661 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...
|
|
|
|
|
#662 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do tematu, faceci lubią krągłości ale tylko gdy idą one w parze, ze zgrabnym i atrakcyjnym ciałem. Jeżeli krągłości wiążą się z nadmiarem tkanki tłuszczowej (czyli prawie zawsze), to każdy normalny facet wybierze kobietę szczupłą bez krągłości. A jak ktoś jest otyły, to żadne makijaże, sztuczki z włosami czy ubiór nie pomogą. Będzie dalej grubaskiem. Trzeba o siebie dbać, otyłość to najgorsze co może kobieta zrobić ze sobą. Nie mówiąc już o tym co się dzieje po ciąży, jak kobieta ma sporą nadwagę przed nią. |
|
|
|
|
|
#663 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ciąży i nadwagi przed nią to bym nie wyrokowała. Nigdy nie wiesz jak Ci się przestawią hormony. Przykład - moja mama przed byla pączkiem. Po zeszła do niedowagi i do tej pory trzyma sylwetką. |
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze fascynują mnie te tematy, w których ludzie kochają snuć dywagacje na temat tego, co lubią "mężczyźni" i "kobiety". Różni mężczyźni lubią różne rzeczy rzeczy i zwracają uwagę na różne rzeczy, czy jeżeli chodzi o charakter czy jeżeli chodzi o wygląd. Nie ma czegoś takiego, że każdy lubi dokładnie to samo albo każdy uznaje, że to samo jest atrakcyjne.
Ja zaręczyłam się w najgrubszym okresie mojego życia (ponad 20 kg temu, będąc otyłą) i generalnie waga nie była żadną przeszkodą w rozwijaniu związku. Ale oczywiście wizaż wie lepiej.
|
|
#667 |
|
BAN stały
|
Tyene. Sprawiasz bardzo dobre wrażenie więc wcale się nie dziwię, że Twojemu narzeczonemu to nie przeszkadzało.
A niektórym nawet figura Alexandry Dadario nie pomoże. ![]() Podoba mi się jak tak przez sukienkę widać brzuszek. |
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo to, gdyby pokazać mężczyźnie kilka zdjęć kobiet różnych sylwetkach, to jednak wiekszość będzie w stanie określić, która najbardziej im się podoba. Mam na myśli to, że gdyby jakiejś dużej grupie mężczyzn zaprezentować np zdjęcie sylwetki kobiety z dużą nadwagą, zdjęcie sylwetki powiedzmy w typie Anji Rubik i do tego zdjęcie jakiejś klasycznej klepsydry np Cindy Crawford, to pewnie większość stwierdzilaby, że najbardziej podoba im się Cindy. Jednak nie znaczy to wcale, ze tylko z takimi kobietami będą wchodzić w związki. Choćby dlatego, że kobiet o bardzo ładnych figurach jest dość mało. :P |
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nigdy nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że "zgrabnych ludzi nie ma", "ładnych figur jest mało", "ładnych ludzi nie ma". To w sumie zależy od tego, z jakim nastawieniem patrzy się na świat. Ja np. jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Teraz schudłam bez specjalnego wysiłku i restrykcji (zdrowie zostało podreperowane) ale nadal mam jeszcze parę kg nadwagi. Uważam, że wyglądam ładnie i zgrabnie, i to samo uważa mój TŻ (który ma wagę w normie według BMI i wygląda szczupło i zgrabnie i lubi sport).
Naprawdę nie obchodzi mnie też "większość mężczyzn" i ich preferencje, gdyż nie wchodzę w związku z większością mężczyzn i mam gdzieś czy chcieliby mnie przelecieć czy nie i czy jestem dla nich wystarczająco atrakcyjna czy nie. Mój TŻ za mną szaleje i całuję ziemię pod moimi stopami, ja czuję się szczęśliwa i zadowolona w swojej skórze. A co do krągłości, to uważam, że tu chodzi o kształt, nie wagę. Ja mam figurę klepsydry niezależnie od wagi - tj. zawsze talia jest najszczuplejszą częścią ciała i zawsze jest duża różnica między talią a biodrami i talią a biustem. Dodatkowo tak jak większość klepsydr mam mocną budowę ciała, tj. mocne ramiona, mocne nogi. Nie uważam, żebym nie mogła o sobie mówić że nie mam krągłości bo mam nadwagę. To też są krągłości, które wynikają z kształtu mojej sylwetki i ilość nadmiarowego tłuszczu nie zmienia faktu, że kształt mojego ciała zawsze jest taki.Dodatkowo wkurza mnie niepomiernie to, że ludziom się wydaje (zwłaszcza jak o tym piszę, na żywo o dziwo nikt z tym nie wyjeżdża) że jak ktoś jest z partnerka z nadwagą to oznacza to, że jej inne cechy rekompensują jej wygląd. Mój TŻ nie rekomensuje sobie mojego wyglądu moimi innymi zaletami, mój TŻ lubi mój wygląd, uważa, że jestem piękna, urocza, słodka, seksowna i och ach dokładnie taka, jaka jestem. Nie muszę "nadrabiać". Mam miły charakter i dbam o mojego ukochanego nie dlatego, by mu zrekompensować to, że nie noszę rozmiaru 36. Naprawdę, czasami ręce i cycki opadają jak się czyta niektóre wypowiedzi. Nie widzę też powodu dla którego zdrowe miałoby być fragmentowanie ciała i pytanie "a jakie piersi lubisz najbardziej", "a tyłek jakiej aktorki lubisz najbardziej". Jesteśmy czymś więcej niż zbiorem części ciała i ja osobiście nie umiem patrzeć na ludzi inaczej niż jak na osobę - wraz z ciałem, a nie jako cycki i resztę czy tyłek i resztę. Wydaje mi się niezmiernie uprzedmiotawiające oglądać i oceniać innych ludzi jak krowy na jarmarku.
|
|
#670 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak Grucha to w ogóle. Kocham uogólnianie. Kocham
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym ja zdecydowanie odchudzila. Spytam o zdanie faceta, powiedzial to samo.
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie oznacza to, że krągłości są "lepsze" i pewnie w ogóle nie powinnam była używać tego słowa.
|
|
|
#675 | ||
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Cytat:
Z czego ją odchudzić? |
||
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#677 |
|
BAN stały
|
Z czego chcecie ją odchudzić ? Jest świetna. Lepiej wyglądać nie będzie.
|
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez DziewczynaWloczykija Czas edycji: 2015-09-04 o 18:16 |
||
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona raczej o czym innym pisala o ile dobrze zrozumialam. Boziu, w ktorym miejscu
|
|
|
#680 |
|
BAN stały
|
Właśnie mi taki brzuszek u kobiety wydaje się najładniejszy. Bardzo mi się podoba jak tak go widać przez obcisłą sukienkę.
Lepiej wyglądać nie może. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-09-04 o 18:37 |
|
|
|
|
#681 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
A tak serio to gdzie Wy spotykacie tych miłośników chudych kobiet? Bo ja osobiście nie znam, a 99% męskich komentarzy pod zdjęciami modelek na jakimś FB czy innym wykopie to "dałbym jej kanapkę". Wrzucam fotkę dziewczyny, którą wszyscy moi koledzy określili mianem "zdecydowanie za chuda".
|
|
|
|
|
#682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z tłuszczu. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Kto pisał o miłośnikach chudych? |
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale znam też takich, którym takie brzuszki się podobają. |
|
|
|
|
|
#684 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Wklęsłe? Takiego słowa używają? Wysportowane = wklęsłe? |
|
|
|
|
|
#685 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
|
#686 |
|
BAN stały
|
Zauważyłam, że wielu ludzi uważa "chuda" i "szczupła" za synonimy, czego nie rozumiem. Zamieściłaś skrajność, nie sądzę, żeby to mieli na myśli.
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-09-04 o 22:21 |
|
|
|
|
#687 |
|
BAN stały
|
Jak dla mnie za chuda. Żebra nawet mi wystają ale te biodrowe nie wyglądają apetycznie.
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
[qupte]Wklęsłe? Takiego słowa używają? Wysportowane = wklęsłe?[/quote]
Tak, takiego właśnie słowa używają. Wiem, że to bez sensu. Dla nich jednak ćwicząca i wysportowana dziewczyna to dziewczyna chuda, a nie dobrze zbudowana czy umięśniona - nie dają sobie przetłumaczyć. |
|
|
|
|
#689 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Nie wiem co mieli na myśli znajomi Dziewczyny Włóczykija, wrzuciłam tylko poglądowe zdjęcie dziewczyny chudej. Szczupła jest dla mnie pani ze zdjęcia wyżej, stąd moje zdziwienie, że dla kogoś mogłaby być gruba i niezadbana.
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dla mnie odstajacy brzuch pod obcislym ubraniem wyglada fatalnie, big no-no. (Odstajacy brzuch bez ubrania jeszcze gorzej )
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

.

To też są krągłości, które wynikają z kształtu mojej sylwetki i ilość nadmiarowego tłuszczu nie zmienia faktu, że kształt mojego ciała zawsze jest taki.