- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 16:02   #1231
peachella
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie sobie nosidełko dla maleństwa? Któraś ma już może kupione? Nie wiem na jakie się zdecydować, a koniecznie chcę kupić. Chodzi o takie ciało do ciała
ja mam z Graco, ale dostaliśmy od brata. Zobaczymy czy będziemy używać.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
To prawda, mnie też po 30 tyg. uruchomił się kryzys. Sama ze sobą nie wytrzymuje a co dopiero inni. Mnie już nawet mój królik denerwuje jak na niego patrze :P Ja chodzę na NFZ i moja lekarka sprawdza ułożenie. Jeśli nie zmieni położenia do 34 tyg. to dostanę skierowanie na cc. Podobno idzie się z tym skierowaniem, umawia w szpitalu na konkretną godzinę ale co dalej? Czy sprawdzają jeszcze przed czy położenie jest takie a nie inne? Nie mam pojęcia. Te biustonosze do karmienia chyba są w rozmiarach typu S,M,L? Dużo dziewczyn na innych forach je chwali
U mnie właśnie na wizytach nie mam usg. Więc tak naprawdę na NFZ mam 3 obowiązkowe. A przecież kurde nie będę szła i płaciła później 200 zł żeby zobaczyć jak leży. Ciekawa jestem co na to moja lekarka. Jutro idę na to usg i w pon na wizytę. Pośladkowo jest ułożona od początku sierpnia, przynajmniej na usg, no i teraz też czuję, że tak jest bo kopniaki są w dole brzucha. Nie chciałabym do końca ciąży żyć w niepewności jak się idzie ze skierowaniem to pewnie i tak robią usg wcześniej przed samym zabiegiem.

Co do biustonoszy to te miękkie w dwupaku po 79.90 sa w normalnej rozmiarówce. Ale są jeszcze fajne w dwupaku za 99.90 one są w rozmiarówce s,m,l. No i się zastanawiam, które będą lepsze.
Ogólnie miałam zamawiać na allegro jakieś tańsze. Ale stwierdziłam, ze to bez sensu... wolę iść zmierzyć i dopasować idealnie, nie wkurzać się, ze mnie uwierają i są niewygodne. Jednak dobry stanik to podstawa. A przecież pewnie w nich trochę pochodzę. Nawet jak nie do karmienia to normalnie.
tu za 79.90

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0185605009.html
i za 99.90

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330177001.html

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 16:12   #1232
tylkokasia
Moderator

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Ja jestem w 32+ tc i Antoś nadal pupką na dole....
Położna mi mówiła że ma czas do 36tc

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 16:16   #1233
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A ja nie wiem jakie ulozenie i dowiem sie najwczesniej w 34 tyg :P
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 16:16   #1234
wonderka
Zadomowienie

Tylkokasia mnie pocieszyłaś z czasem na obrót. Mi się wydaje, że moja mała ciągle siedzi dupskiem na dół.

Ale miałam dziś sen ..ło mamo. Że urodziłam 2-letnie dziecko. I to jak urodziłam, wieczorem miałam jeszcze brzuch a rano po obudzeniu, bam, dwuletnie dziecko co bardzo ładnie i składnie mówiło.
I co najdziwniejsze sen był realny ale odczucia, które powstały w wyniku tego dziwnego porodu też były bardzo realne i trzymały mnie cały dzień. Jakieś takie rozczarowanie czułam, że mi taki duży dzieć się urodził, już odpieluchowany nawet. Dziwneeee.

Tylkokasia a kojarzysz wózki Uberchild Evo? Chyba popularne w Twoich stronach. Możesz coś o nim powiedzieć.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 16:23   #1235
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Tylkokasia mnie pocieszyłaś z czasem na obrót. Mi się wydaje, że moja mała ciągle siedzi dupskiem na dół.

Ale miałam dziś sen ..ło mamo. Że urodziłam 2-letnie dziecko. I to jak urodziłam, wieczorem miałam jeszcze brzuch a rano po obudzeniu, bam, dwuletnie dziecko co bardzo ładnie i składnie mówiło.
I co najdziwniejsze sen był realny ale odczucia, które powstały w wyniku tego dziwnego porodu też były bardzo realne i trzymały mnie cały dzień. Jakieś takie rozczarowanie czułam, że mi taki duży dzieć się urodził, już odpieluchowany nawet. Dziwneeee.

Tylkokasia a kojarzysz wózki Uberchild Evo? Chyba popularne w Twoich stronach. Możesz coś o nim powiedzieć.
Niestety nie pomogę. Pierwszy raz widzę te wózki.

Ps. dziś czuję się fatalnie... Całe "podwozie" mnie boli

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 16:40   #1236
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ja inwestuję w chustę. Od zawsze podobał mi się ten sposób noszenia dziecka

Ja również mój tz koniecznie chce nosić chustę więc dla niego kupie bo ja sama mam problemy z kręgosłupem.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
ja Was czytam, ale weny nie mam...od kilku dni mam tak wisielczy humor, że aż mnie to przeraża
kłótnie z mężem, płacz, o pierdoły.......ale normalnie najmniejsza rzecz wyprowadza mnie z równowagi.
zła jestem na siebie, że nie potrafię sobie odpuścić i mieć wszystko gdzieś i pewnie Mała też to odczuwa...
Podobno po 30 tc jest największe stężenie hormonów w organizmie, może to dlatego. Ale generalnie tak jak Wy, czasem mam już dość tej ciąży.

od 3 dni wierci się jak oszalała, wypina się po bokach, czasem nawet zaboli. Najwięcej ruchów dalej czuję w podbrzuszu więc pewnie pozycji nie zmieniła. Jutro mam usg na NFZ, zobaczę co u niej słychać.

Wiecie może jak to później wygląda, ze sprawdzeniem pozycji dziecka itd? przy chodzeniu na NFZ. No bo jeżeli by się nie odwróciła, to przecież trzeba to wiedzieć przy ewentualnym skierowaniu na cesarkę czy coś. Czy może już przy właściwej akcji w szpitalu robią usg i decydują o zabiegu?

Nie wiem, ale też mam trochę takie myśli jak bodajże fasterka90, że może lepiej żeby się nie odwracała. Im częściej myślę o porodzie to stwierdzam, że wolałabym cesarkę.....wiem, że to głupie myślenie ale tak jest

poza tym zaczęłam prać wszystkie rzeczy i jak tak patrze to trochę z tym zejdzie

któraś z Was pisała też o biustonoszach z H&M do karmienia, jutro będę w galerii i chciałabym kupić. Tylko nie wiem jaki rozmiar wybrać. Normalanie z H&M nosze te bezszwowe 80D więc powinnam wziąć np 80E, biorąc pod uwagę, ze jeszcze nic mi nie urosło? no i jak z jakością, polecacie?

chyba pójdę do slepu po jakiegoś pocieszyciela w postaci słodkości, ech....

Dziewczyny na innych wątkach pisały ze tę z hm kupować w takim rozmiarze jaki ma się piersi przed ciążą bo one są troszkę większe, no chyba ze powiekszyly się o minimum dwa rozmiary. Ja jak byłam w hm to babka zapytała czy może przymierzyć i normalnie obsługa pozwoliła

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Miękkie, z włosia sztucznego.

Nigdy o tym nie słyszałam, ale oby się sprawdziło, bo ja mam A
Ja mam AB więc oby to się też to w jakimś stopniu przelalo na AB
Stary 2015-09-04, 17:03   #1237
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Poznanianka mnie link nie działa

Cytat:
ja mam z Graco, ale dostaliśmy od brata. Zobaczymy czy będziemy używać.

U mnie właśnie na wizytach nie mam usg. Więc tak naprawdę na NFZ mam 3 obowiązkowe. A przecież kurde nie będę szła i płaciła później 200 zł żeby zobaczyć jak leży. Ciekawa jestem co na to moja lekarka. Jutro idę na to usg i w pon na wizytę. Pośladkowo jest ułożona od początku sierpnia, przynajmniej na usg, no i teraz też czuję, że tak jest bo kopniaki są w dole brzucha. Nie chciałabym do końca ciąży żyć w niepewności jak się idzie ze skierowaniem to pewnie i tak robią usg wcześniej przed samym zabiegiem.

Co do biustonoszy to te miękkie w dwupaku po 79.90 sa w normalnej rozmiarówce. Ale są jeszcze fajne w dwupaku za 99.90 one są w rozmiarówce s,m,l. No i się zastanawiam, które będą lepsze.
Ogólnie miałam zamawiać na allegro jakieś tańsze. Ale stwierdziłam, ze to bez sensu... wolę iść zmierzyć i dopasować idealnie, nie wkurzać się, ze mnie uwierają i są niewygodne. Jednak dobry stanik to podstawa. A przecież pewnie w nich trochę pochodzę. Nawet jak nie do karmienia to normalnie.
tu za 79.90

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0185605009.html
i za 99.90

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330177001.html

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html
Hm...dziwne znów co lekarz to inaczej bo mnie sprawdza, nie co wizytę ale już 3 usg obowiązkowe z NFZ mam za sobą. A może poszukaj tak jak ja usg przy szpitalu? Ja znalazłam i tam za 40zł mi zrobiła usg takie jak w III trymestrze. O wszystko co zapytałam to sprawdziła

Te staniki są super, tak jak pisałam można na newsletter dostać 25% zniżki więc nawet te za 99zł się przeboleje

Wkurza mnie ta niespójność u lekarzy :/ Nie dość, że każdy o tym przekręceniu dziecka mówi inaczej to jeszcze gin mojej przyjaciółki powiedział żeby piła liście z malin w 36tyg a mnie poleciła już w 34 tyg. I bądź tu mądry

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 17:05   #1238
lexie42
Zakorzenienie

Dziewczyny a zamawiała już któraś z Was jakieś ciuszki na allegro?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 17:14   #1239
cornflower_girl
Zakorzenienie

Soul Strasznie przykro to czytać, niestety dla wielu pracodawców nie ma znaczenia to, jak dobrym pracownikiem byłaś Mam nadzieję, że u Was się poukłada

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Wszystkie laski nawijały, ze tak super, ze te ruchy, ze to taki magiczny czas itd a ja pamietam, ze powiedzialam ze nie lubie byc w ciazy i jest mi niewygodnie i ciezko No i nie wiem teraz czy mam takie kiepskie podejscie? Może i tak, ale samo dziecko to dla mnie wielka radosc a ciaza nie
A dlaczego Twoje podejście jest złe? Wg mnie nie owijasz w bawełnę, nie lukrujesz rzeczywistości. Czujesz się kiepsko i masz do tego prawo.
Obserwuję jedną z grup na fb poświęconą ciąży z chorobą Hashimoto, wiele dziewczyn ma problem z zajściem w ciążę. Jak zachodzą, pojawiają się komplikacje lub dolegliwości - proszą o wsparcie, radę, chcą się zwyczajnie wyżalić. Najgorsze, jak skomentuje to osoba z podejściem "nie umie docenić błogosławionego stanu, tylu starań". Ręce mi wtedy opadają

czeko Tyle tych cudów masz, że codziennie możesz ubierać Małą w kilka różnych zestawów

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Sundance nie wiem czy taki masaż np piersi jest korzystny w ciąży? Chodzi mi o to, że nie można w tym czasie masować, tarmosić itp piersi bo to ponoć wywołuje, że organizm produkuje więcej oksytocyny co skutkować może wcześniejszym porodem. Ale poza czasem ciąży taka szorstka gąbka lub rękawica będzie super, szczególnie kiedy piersi będą nabrzmiałe
Hm, a nie chodzi przypadkiem o sutki? Są też kobiety, które karmią w ciąży i nie skutkuje to wcześniejszym porodem, więc wydaje mi się, że nie dotyczy to 100% kobiet.

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja biorę jakiś magnez dla kobiet w ciąży za ok. 12 zł. Babka w aptece mi doradziła i póki co, nie wiem, co to drętwienie nóg. Niestety, na drętwienie rąk przestał już działać.
Z rękami niestety jest tak, że gromadzą wodę, stąd te drętwienia, cieśnie i inne

Limonka Dla wielu ludzi kot na smyczy przekracza wszelkie możliwości poznawcze

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
i kot się tak daje prowadzić na smyczy czy chodzi po swojemu? Ale fajnie, też bym chciała takiego kota co do ludzi wychodzi, bo mój jest dzikus i uznaje tylko mnie i męża a na obcych syczy teraz przynajmniej sobie hasa po balkonie, wcześniej siedział w ogóle ciągle w mieszkaniu...
Kot rodziców kiedyś się dawał wyprowadzać na smyczy, ale potem coś mu się odmieniło. Nie wiem czemu. Teraz jest niewychodzący, bo boimy się o zwierza (w okolicy mnóstwo bezpańskich psów i chorych zwierząt).

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
a co do położnej to ja raczej nie chcę, bo nie znam nikogo takiego, ani żadna koleżanka nie miała, żeby mi polecić, więc to wyszłoby na to samo czy dostanę kogoś losowo ale jakbym znała kogoś godnego zaufania to bym chyba się zdecydowała
Wszystko zależy, gdzie chcesz rodzić. Własną położną możesz mieć w Siemiradzkim, Rydygierze i Ujastku (nie wiem, czy akurat to musi być położna z tego szpitala, czy może być z zewnątrz).
Kilka moich znajomych decyduje się na to, popytały o kogoś poleconego, spotkały się przed i potem zdecydowały na tę konkretną położną - mam kilka poleceń na położne z Rydygiera.

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja znowu mam ogromny strach o zdrowie maluszka. Cały czas siebie Stresuje czy cokolwiek co robie jak leze, co jem , jak jest zbyt glosno, albo czy zbyt dlugo siedze ze znajomymi nie ma zlego wplywu na maluszka.
Nie martw się, dobrze mu u Ciebie w brzuchu. Nie stresuj się tak, na pewno bardzo lubi te momenty, kiedy Ty jesteś zrelaksowana

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie sobie nosidełko dla maleństwa? Któraś ma już może kupione? Nie wiem na jakie się zdecydować, a koniecznie chcę kupić. Chodzi o takie ciało do ciała
Chodzi Ci o coś takiego?

Z nosidełkami byłabym ostrożna, są modele dobre nawet dla niemowlaka, ale są też wisiadła (Baby Bjorn), ktore robią więcej szkód. Sama chciałabym chustować.

Muszę się pożalić. Dostałam lek od hematologa z żelazem i chyba źle go toleruję. Sensacje żołądkowe i mdłości (ten sam rodzaj, co w I trymestrze). Masakra.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 17:18   #1240
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Corn dałabyś linka do tej grupy z Hashi? Żelazo bierzesz na czczo? Jeśli tak spróbuj popijać je sokiem pomarańczowym a nie wodą

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 17:34   #1241
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Poznanianka mnie link nie działa

Hm...dziwne znów co lekarz to inaczej bo mnie sprawdza, nie co wizytę ale już 3 usg obowiązkowe z NFZ mam za sobą. A może poszukaj tak jak ja usg przy szpitalu? Ja znalazłam i tam za 40zł mi zrobiła usg takie jak w III trymestrze. O wszystko co zapytałam to sprawdziła

Te staniki są super, tak jak pisałam można na newsletter dostać 25% zniżki więc nawet te za 99zł się przeboleje

Wkurza mnie ta niespójność u lekarzy :/ Nie dość, że każdy o tym przekręceniu dziecka mówi inaczej to jeszcze gin mojej przyjaciółki powiedział żeby piła liście z malin w 36tyg a mnie poleciła już w 34 tyg. I bądź tu mądry
To ja jutro idę na 3 usg obowiazkowe i normalnie bylam na 2 wczesniejszych. Ona daje mi skierowanie i jest ono w innym miejscu. Po prostu u niej nie ma opcji usg. No i niby to jest ostatnie. I wlasnie jest kwestia tego co jak jutro sie okaze ze dupka w dole. Czy powie zeby czekac w niepewnosci do samego porodu czy zaleci za jakis czas usg czy co.
Tez mnie wkurza to ze co lekarz to inaczej mowi. Mogloby to wszystko byc jakos ustandaryzowane a nie, ze jedna ma tak druga tak :-/
A ten ta znizke do h&m jak mozna dostac?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 17:41   #1242
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, sprawdź czy dobrze skopiowałaś, bo ten co ja wkleiłam to działa cały czas i widzę, że dziewczyny się dopisują.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 19:14   #1243
beautifuldream
Rozeznanie

A ja dziś mam jakiś zły nastrój. Wszystko mnie wkurza. Przez cały dzień tylko poskładałam pranie i wytarłam kurze, nawet nie chce mi się wyciągnąć odkurzacza :/ Denerwuje się, bo mój maluch jakoś dzisiaj słabo się rusza. Ostatnio dawał takie popisy, że tylko brzuch mi podskakiwał, a dzisiaj jakiś spokojny jest. Kopnął od czasu do czasu, ale to było takie leciutkie, inne niż zwykle. Teraz przyłożyłam mu słuchawki i włączyłam muzykę. Porządnie kopnął przy disco polo ale teraz znowu cisza. Martwię się, ale chyba na izbę na ktg nie mam co jechać, nie?

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 19:23   #1244
wonderka
Zadomowienie

Beautifuldream tez tak mialam ostatnio, mała nieruchliwa ale wróciło do normy.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

A czy jechać to nie wiem, jeśli bardzo cie to stresuje to jedz albo poczekaj do jutra.
Stary 2015-09-04, 19:31   #1245
beautifuldream
Rozeznanie

Gdyby się w ogóle nie ruszał, to na pewno bym pojechała, ale jak od czasu do czasu da kopniaka, to nie wiem co robić, ale pewnie się wstrzymam do jutra..

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-09-04, 19:32   #1246
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
A ja dziś mam jakiś zły nastrój. Wszystko mnie wkurza. Przez cały dzień tylko poskładałam pranie i wytarłam kurze, nawet nie chce mi się wyciągnąć odkurzacza :/ Denerwuje się, bo mój maluch jakoś dzisiaj słabo się rusza. Ostatnio dawał takie popisy, że tylko brzuch mi podskakiwał, a dzisiaj jakiś spokojny jest. Kopnął od czasu do czasu, ale to było takie leciutkie, inne niż zwykle. Teraz przyłożyłam mu słuchawki i włączyłam muzykę. Porządnie kopnął przy disco polo ale teraz znowu cisza. Martwię się, ale chyba na izbę na ktg nie mam co jechać, nie?

Nie martw się nasza malutka też dziś jakoś słabo aktywna,wczoraj dawała czadu a dziś spokojna nadzwyczaj,myślę że nie ma się co martwić,tak jak i my dzieciaczki mają lepsze albo gorsze dni,a dziś tak sennie i deszczowo więc może i one pogodę odczuwają
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 19:35   #1247
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja jestem w 32+ tc i Antoś nadal pupką na dole....
Położna mi mówiła że ma czas do 36tc
Na dobrą sprawę to ma czas do samego rozwiązania swojego czasu nasłuchałam/naczytałam się mnóstwa historii gdzie dzieci obracały się nawet przed samiusieńkim porodem, ponoć warto nie tracić nadziei... Mimo wszystko czułam, że pierwsza córka się nie obróci i faktycznie została już tak do końca. Teraz czuję, że Tośka też już nie fiknie z pupy Z każdym dniem szanse maleją.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Muszę się pożalić. Dostałam lek od hematologa z żelazem i chyba źle go toleruję. Sensacje żołądkowe i mdłości (ten sam rodzaj, co w I trymestrze). Masakra.
Może być za silny, albo po prostu za dużo w organizmie żelaza. Suplementujesz się pewnie dodatkowo jeszcze jakimiś witaminkami? Też miałam ten problem z pierwszej ciąży, pomogło zmniejszenie dawki dopiero

Wonderka witaj w klubie głupich snów calutką noc śniło mi się, że jestem na 2-3 tygodnie przed terminem porodu i doszukiwałam się oznak rozpoczynającego się porodu... Budziłam się i wracałam w ten sam sen, taka podekscytowana byłam, że to już niedługo
Stary 2015-09-04, 19:41   #1248
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Gdyby się w ogóle nie ruszał, to na pewno bym pojechała, ale jak od czasu do czasu da kopniaka, to nie wiem co robić, ale pewnie się wstrzymam do jutra..
Poobserwuj jeszcze, czasami dzieciaczki są jednego dnia mniej aktywne drugiego bardziej. Jeżeli jutro będzie tak samo to wtedy jedź, na pewno będziesz spokojniejsza.

Ja powoli nabieram sił, brzuch już prawie nie boli, ale za to macica się stawia, nie boli. Wczoraj w ogóle nie brałam magnezu więc to może dlatego. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy co tam u Julki słychać i czy z szyjką wszystko dobrze.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 19:42   #1249
Amelia16
Zadomowienie

No i zapomniałabym: Poznanianka bardzo fajny pomysł z terminarzem
Stary 2015-09-04, 19:46   #1250
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
No i zapomniałabym: Poznanianka bardzo fajny pomysł z terminarzem
Dziękuję, ale przyznam szczerze, że zgapiłam od marcówek Tyle, że one mają w Excelu, a ja zrobiłam w Wordzie, bo było łatwiej

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-04, 20:24   #1251
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Kurczę a mi ten link do wizyt online nie działa. Pisze że nie ma takiego jak go kliknęłam...:/

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 20:39   #1252
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Wszystko zależy, gdzie chcesz rodzić. Własną położną możesz mieć w Siemiradzkim, Rydygierze i Ujastku (nie wiem, czy akurat to musi być położna z tego szpitala, czy może być z zewnątrz).
Kilka moich znajomych decyduje się na to, popytały o kogoś poleconego, spotkały się przed i potem zdecydowały na tę konkretną położną - mam kilka poleceń na położne z Rydygiera.

w sumie jeszcze porodówki sobie nie wybrałam. Najbardziej mnie ciągnie do Kopernika, bo z tamtejszym ordynatorem rozmawiałam i mówił, że pozwolą mi tam na pewno rodzić SN (mimo przegrody macicy), nie wiem co powiedzą w innych szpitalach. Z drugiej strony jest ten minus w postaci nieuznawania pozycji wertykalnych. Chciałam tam jeszcze iść na jakieś dni otwarte dowiedzieć się na pewno jakie mają na to poglądy, ale nie umiem znaleźć info kiedy się takowe odbywają Poza tym myślę jeszcze o Domu Narodzin przy Rydygierze a Ty już się zdecydowałaś?

Co to za lek? Ja biorę żelazo i nie mam takich problemów, więc faktycznie mas problemy z tolerancją, może lekarz znalazłby jakiś zamiennik?
Cytat:
A ten ta znizke do h&m jak mozna dostac?
zniżka jest po zapisaniu się do newslettera tutaj: http://www2.hm.com/pl_pl/customer-se...wsletter.html:)
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziękuję, ale przyznam szczerze, że zgapiłam od marcówek Tyle, że one mają w Excelu, a ja zrobiłam w Wordzie, bo było łatwiej
ja też się dopisałam, mam nadzieję, że nic nie popsułam

Dziewczyny ale mam dziś dzień do bani, byłam na pobieraniu krwi i później 3/4 dnia przeleżałam, jak mąż wrócił z pracy to trochę się zebrałam, żeby jeszcze poogarniać w mieszkaniu, ale po chwili mam twardy brzuch już dzisiaj nic nie robię.
Stary 2015-09-04, 21:23   #1253
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Kurczę a mi ten link do wizyt online nie działa. Pisze że nie ma takiego jak go kliknęłam...:/
Bo ten w pierwszym poście nie działa, nie wiem czemu... Może srebrna_smuga przypadkowo źle skopiowała. Link póki co jest w drugim poście na samej górze i on działa

Iclosemyeyes, nic nie popsułaś Powiedz mi jak to zrobiłaś, że wpisałaś się jako druga? Bo właśnie chciałam żeby tak było według dat, ale sama nie umiem jak to zrobić? Po prostu klikając Enterem?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Aaaa już wiem - trzeba kliknąć w danym miejscu prawym klawiszem i wybrać: wstaw wiersz powyżej/poniżej Ok, to zrobię porządek teraz

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-04, 21:24   #1254
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

trzeba się ustawić w wierszu pod którym chcemy się wpisać i kliknąć prawym Insert row below

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-09-04 o 21:25
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 21:28   #1255
poznanianka1990
Zakorzenienie

Już zrobiłam Jest według dat ustawione Może być? Możecie się wpisywać dowolnie, ja mogę się zajmować porządkowaniem, nie ma problemu

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-04, 21:33   #1256
wonderka
Zadomowienie

Ale moja mała dziś Szaleje. Nie wiem co ona tam robi, ale aż się raz przestraszyłam tak się wypiela. Moje ja mecz Polska Niemcy tak podnieca, no sama nie wiem
Stary 2015-09-04, 21:43   #1257
poznanianka1990
Zakorzenienie

A moja dziś raczej spokojna. Tzn. kopie od czasu do czasu i się wypina, ale spokojniej niż wczoraj.
A mi zimno jest, siedzę opatulona kocem, zmierzyłam nawet temperaturę i mam obniżoną. Musiało mnie przewiać jak z psem na dworze byłam... Jeszcze godzinę muszę wytrzymać, zmierzę wtedy cukier i pójdę spać, bo padnięta jestem... A muszę mieć siły na jutrzejsze targi i walkę w konkursach

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-04, 22:27   #1258
olilina
Zakorzenienie

Hej,

melduję się na szybko po trzecich prenatalnych i szkole rodzenia
Mała była tak ułożona, że nie za bardzo dało się coś zobaczyć w 4d, ale troszkę widać - chyba paluszka ssała ogólnie niby wszystko ok, mała ułożona główkowo, między nogami nic nie zaobserwowano

Co do szkoły rodzenia to też spoko, podoba mi się podejście położnych. Dostałam wstępny plan porodu, mogę sobie pozaznaczać różne rzeczy, o wszystko pytają w trakcie, wszystko tłumaczą, przynajmniej w teorii

Mam pytanie - czy któraś z Was ma bóle podbrzusza?
Od dwóch dni pobolewa / ćmi mnie podbrzusze, leżenie nie pomaga, nie jest to jakiś mocny ból ale raczej ciągły. No i nie wiem czy to macica ćwiczy / rozciąga się i czy to normalne
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 22:30   #1259
beautifuldream
Rozeznanie

My wybieramy się we wtorek do szkoły rodzenia. Jeszcze nie byłam ani razu, ale mój lekarz mnie męczy juz od kilku wizyt żebym poszła, bo warto. Tylko zajęcia są o 16 a mój Mąż do 17pracuje, więc nie będzie miał jak ze mną być, będę chodziła sama. Mam nadzieje, że nie będę jedyna

Wojtuś jest już z nami
Stary 2015-09-05, 06:35   #1260
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry
Powiem Wam,że co do humorów to nawet ludzie w sklepie mnie wyprowadzają z równowagi, wczoraj jakaś babka przewróciła wózki w biedronce i już mnie to wkurzyło ale jakoś tz nigdy się nie obrywa,on ma takie argumenty na wszystko że nawet szalejące hormony nie mają szans. Wczoraj byłam chwilowo zrozpaczona, że jednak mama nie przyjedzie,ale tz mnie szybko ogarnął. Ciekawa jestem jak sobie poradzimy z baby blues. Wczoraj położna na sr mówiła, że każda kobieta to przechodzi. Z obecnej perspektywy trudno mi to zrozumieć, no ale hormony, zmęczenie,ból ponoć robią swoje.
Dziś na "pocieszenie" idziemy i tak bez mamy oglądać wózki i dziecięce akcesoria, a potem do kina. Musze też dla siebie jakieś ciuchy kupić bo przyszły chłodniejsze dni i nie ma co ubrać na duży brzuch.

A,wczoraj pół dnia byłam podjarana, że mała się odwróciła, tz wrócił z pracy,pomacał brzucha i... Chyba mi się mocno pomyliło głowa dalej mocno z prawej wystaje...

Miłej soboty dziewczyny!
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości)

Zasady wysyłania wiadomości