|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Hello
Ktoś rodzi? Ja na razie zostaję w szpitalu bo mam kiepskie wyniki badań :/ |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z wynikami nie tak?
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chłop ma 34 i uważam że dopiero teraz dojrzał do posiadania dzieci. Co prawda wcześniej i tak nie sądzę żeby odstawiał takie szczeniackie akcje jak twój mąż meneq ale na pewno by było przesiadywanie w pracy (bo musi przecież). Jakiegoś grona kolegów do piwa raczej nigdy nie miał, ale na pewno by miał poczucie ze siedząc w domu traci ten wielki świat za oknem.
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż mi łezka poleciała. Ślub braliśmy ponad 2 lata temu. Miał jeszcze 23,bo przed urodzinami![]() A co do tracenia świata to już planuje gdzie zabierzemy juniora,bo trzeba mu pokazać świat. |
|
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
My mamy takich znajomych co mimo dwójki dzieci 2,5 oraz 5 i na nich patrzę to nie "stracili wolności" jak to nie którzy mówią. Mnie denerwują takie teksty, ostatnio teściowa powiedziała ostatnie dni wolności o mnie i meZu to byłam w szoku. Wiem że będzie inaczej trochę, na początku będzie wszystko wokół Łucji ale będzie to poprostu nowa sytuacja której trzeba się będzie nauczyć.
Ja dzis miałam kiepską noc bo kilka razy się budziłam. I zaczęłam chodzić cześciej do toalety, no ale taki urok ciąży .
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w domu, to wyrywa sobie rekawy: jesli jest, to wieczorem jest odpowiedzialny za umycie zebow i prysznic starszej corki, wynosi smieci, ktore ja mu musze i tak przygotowac (to jest obowiazek, ktory doszedl mu od kwietnia) i przez ostatnie 2miesiace robi kolacje (oczywiscie o zmywaniu mowy nie ma - tzn zrobil dwa razy, tak to mamy jedzenie na wynos, bo ja stwierdzilam, ze mam to w nosie). I to wszystko. Na wiecej nawet czasu nie ma. Ale to akurat jest do przeskoczenia, ja wymagam czasu dla rodziny a nie zalega na kanapie i wyciaga telefon. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- No wlasnie takie straszenie, nie zrobi na nim wrazenia. Raz sie tylko wystraszyl jak krotko po urodzeniu starszej corki sprawdzalam jak zalatwic paszport i ceny biletow do Pl. Teraz musialabym mu paszportami i biletami przed nosem pomachac. Problem w tym, ze nie tak latwo to zalatwic bez jego wiedzy... |
|
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam was w ten pochmurny dzień, dzień w którym gdyby nie nasza ciąża brała bym ślub
![]() Mimo wszystko ta data jakoś w nas siedzi i spędzimy ten dzień miło jak by to była jakaś rocznica Dziś poślubiła bym go.. a tak to jestem 4 miesiące po ślubie i za dwa tygodnie mam urodzić syna. Nie wierzę. 💓💓 Miłego dnia!!
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat o sama prace pretensji miec nie moge - tak mlodzi lekarze pracuja wszedzie. Tylko jak mozna zostac dobrym lekarzem, jesli sie najblizszych ma w powazaniu. Piwo tez bylo pewnie obowiazkowe z przelozonymi, gdyby byl z kumplami, to by telefon odebral. On swiata nie traci, on chce miec czas tylko dla siebie, to zaproponowalam mu, zeby sie poskarzyl na swoj zly los przelozonemu, to spokornial troche. |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
W pipie
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez uważam ze jesteś twarda przy tym wszystkim.. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Menq gdzie on znika jak znika i nie ma z nim kontaktu? No sorry nie dość że na głowie masz tyle to jeszcze trzeba się martwić czy jemu nic nie jest
Party jakoś do mnie nie dochodzi to ze jutro ewentualnie Weronika powie mi cześć mamo jest to dla mnie mega abstrakcja i raczej przy moim szczęściu to jutro nie wypali ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Rozumiem. Myślałam że do mnie a propo sikania pod siebie
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Zerknęłam na 1 stronę, strasznie dużo CC...
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, tak wlasnie jest, tylko czasami trzeba wybrac. Zalezec mu zalezy, on sie stara; tylko wlasnie - kiedy jest najbardziej potrzebny, to sa przypaly |
|
|
|
|
#2656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tobie odeszły wody same?
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu trafiasz w kolejny problem: od ok 2 tygodni w naszej okolicy jest baaardzo nieciekawie i ja naprawde sie boje |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Ali_ma, Czarownica_tea i namisek1990 gratuluje!
Owieczka nie martw sie, ja mialam oksy bez zzo wiec na pewno dasz rade! Trzymam kciuki za Was wszystkie
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze poczekaj, ale moze sie rozkrecic |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Meneq tak czytam i nuedowierzam że mąż może mieć taki olewczy stosunek. Mam nadzieję że włączy mu się po porodzie obowiązek i instnkt tacierzynski.
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
menqu współczuję takiej sytuacji z Chłopem,zastanawiam się czy to jest ogolnie normalne w Japonii? ja bym sprubowała porozmawiać a jak nie to awantura i jakieś rach-ciach zeby nim potrząsło-to by oyrzeźwiał umysłowo i zobaczył jakim darem,fajną sprawą jest Rodzina-największe szczeście człowieka.
Któraś z Was ( elacia88) pytała się o skurcze- ja wczoraj siedziałam w dyżurce na IP i rozmawiałąm sympatycznie z położnymi ( taka obustronna rozrywka bo dołownie nie miały co do roboty hehe) i zapytałam się ich jezeli do szpitala mam niecałe 15 min drogi to jak one mi radzą kiedy przyjechać gdy się ZACZNIE.Więc...gdy najpierw zaczeły by się sączyć wody- nie siać paniki,włożyć se między nogi podkład poporodowy-coś co dobzre wchłania wodę...zobaczyc czy te wody nie są zielonkawe-jak są czyste lub leko krwią podbarwione to NA SPOKOJNIE zjeść coś,umyć się i w przeciągu dwóch godzin przyjechać. Jak chlustną jak z wiadra- też dokonać obserwacji ich koloru i zastosować się jak powyżej. Gdy będą skurcze- muszą być regularne o takim samym nateżeniu,wzrastajace co mniej więcej godzinę,trwające około minuty,półtorej i przyjeżdzac radzą jak będą co 6 lub 5 minut. Gdyby było trudno je nazwac czy są TYMI WŁAŚCIWYMI (babki mówiły,ze zależy to od progu bólu bo jedne wykręca w paragraf od poczatku a dla drugich to jest smyranie jak na miesiaczke i przyjezdzają majac prawie full rozwarcie-szzcesciary) to radzą łyknąć Nospę i odczekać godzinę,ewentualnie kąpiel-jak nie zelży ból to znaczy by cosik przekąsić,umyć się,dopakować i jechać na IP ![]() wgl babki się śmiały ze mnie,powiedziały,że już takich określeń się nie stosuje a juz wgl nie wolno tak się zwrócić do pacjentki-pacjentka MA IMIĘ,tak jak i one mają imiona-bo nie lubią jak sie woła "siostro",najlepiej "pani Basiu". "pani Gosiu" itp. Szczerze-ja jako służba zdrowia również nietrawiłam jak pacjenci wyjeżdżali do mnie "siostrzyczko","siost ro" albo o zgrozo "pielęgniareczko" Wlazłąm tu żeby zobaczyć kto dziś rodzi-pewnie nikt nie zacznie. Ja mam takie wrażenie,ze urodzę na ogonie wątkowym Na mojego dziecia już nic nie działa: ani kręcenie sutów-już mam obolałe,ani paru kilometrowe spacery,ani sprzatanie,ani targanie zakupów,ani pikantne potrawy np.wasabi,ani uciskanie punktów refleksologicznych na ciele odp. za skurcze macicy=wywołanie porodu. szkoda,że nie można se zmienić nicka= z oczarowanej zostałabym Starą Pierwiastką buhahahahaha Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-09-05 o 11:06 |
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz sie trzymaj - moj tz jest bardzo rodzinny na tle spoleczenstwa i wrecz wytykany palcami tutaj. |
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam męża żeby dokończyć to co zaczął i przy okazji tak mi zmaltretowal sutki ze ała. Mam nadzieje ze to pomaga bo znowu mnie brzuch boli ale to chyba znaczy ze coś się tam dzieje nie? Nie mam nospy ale wzięłam paracetamol żeby sobie trochę ulżyć.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2666 |
|
Konto usunięte
|
Ja się znowu obudziłam w wisielczym humorze. Nie chcę jutra
Wczoraj w nocy i w ciągu dnia śluz się ze mnie strasznie lał, ale przeszło. Dzisiaj mam to samo... |
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam laktator i butelki Avent Natural. Bardzo fajne, laktator mi pomógł w szpitalu jak pokarmu nie miałam a mały się denerwowal ssaniem pustych piersi. Co do kąpieli itd to położna powiedziała żeby w taką pogodę małego kąpać co drugi dzień. Do wody mam póki co płyn z olejkiem 3w1 z babylove. I ta woda go myjemy. Co drugi dzień mam tylko nalać do miseczki wody wlac płynu (ona poleciła j&j płyn myjący ale jak skończę próbkę to kupię albo hipp albo babydream) i mokrym wacikiem umyć szyjke, pod pachami, siusiaka no i pępek. Jak jest dzień kąpieli to tylko te miejsca i stopki bardzo suche smaruję lotionem z hipp, jak nie kapiemy to smaruje całego. A do dupki poleciła zwykły krem F18 i skóra lepsza po nim niż po linomagu.
Witam się po nieprzespanej nocy, ob*rana, obsikana przez małego i padnieta😋 Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pokazywanie świata dziecku a kawalerskie życie to dwie różne rzeczy ![]() Jasna sprawa że wiek nie równa się dojrzałości. Cytat:
Dzięki za kciuki. Będę walczyć! |
||
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej nalezy, tyle, ze ja mam wyjscie - oddac tesciowej, opiekunce, poszukac przedszkola, blablabla |
|
|
|
|
#2670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mam nadzieje stara pierwiastko że twój dzidziol namyśli się w końcu na wyjście😊 A porody to coś czuje że się jutro posypia. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

a co z wynikami nie tak?
Aż mi łezka poleciała. Ślub braliśmy ponad 2 lata temu. Miał jeszcze 23,bo przed urodzinami

w nocy pojawiały się nieregularne i raczej rzadkie skurcze co 20-30 min. Dzidziol bardzo aktywny w nocy tetaz ciut mniej ale ruchy są. Jak chodze to spina mi brzuch ale jak się położę to sie rozluznia.