|
|
#931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z:
![]() I ![]() Obie rzeczy nówki z metkami z C&A jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam optymistycznej wizji szczególnie w ostatnim mcuW ogóle zastanawiam się czy to możliwe żeby mój brzuch byl jeszcze większy ? ![]() Przeraza mnie zakładanie butów i jeszcze siadl mi trymer, którym mogłam sie zajac bozena na ślepo ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Czubasek jaki sen!
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda bodziak ekstra.
Ja w lumpku kupiłam kilka tunik, ze spodniami mialam problem wiec zamowilam getry
|
#935 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do swojej gin jeżdżę do innego miasta do przychodni bliżej, prywatnie dalej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja gruszek nie mogę, ale wygląda pysznie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52654381]Aniqa koncert charytatywny na rzecz rocznego synka znajomych, który od grudnia zeszłego roku walczy z białaczką... Fajnie było - lokalni wokaliści śpiewali piosenki Jacksona ![]() A teraz mam już zły humor, bo mąż skutecznie mi go zepsuł :/ miszcz po prostu... :/ [/QUOTE]A rozumiem, fajne są takie akcje i bardzo pomagają ![]() Ech, ten Twój Tż ![]() Cytat:
![]() Wreszcie! Bo już się nie mieszczę z rzeczami Małej ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52656944]Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z: ![]() I ![]() Obie rzeczy nówki z metkami z C&A jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jakie śliczne! ![]() Sylwoha piękne koty Mimo, że ja za kotami nie przepadam ![]() Dzień dobry ![]() My dziś ostatecznie nie idziemy 'na miasto'. Zaprosiłam koleżanką z którą nie widziałam się rok i zamówimy coś do domu ![]() Poza tym spałam jak zabita ![]() A Mała kopie coraz wyżej, bo dziś pierwszy raz poczułam ją na wysokości pępka! Poza tym to mam mega lenia
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto wygrał w walce? ![]() Niech tz pracuje, niech sie oswaja. Mój poszedł do ojca cos przy samochodzie zrobić, a ja mam plan ogarnac mieszkanie i zrobić im obiad
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy od brania magnezu trzeba robić przerwę? Będzie 5 tygodni jak skończę brać i zastanawiam się czy kupować następny czy zrobić przerwę?
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasa z nas Cię tu powdziwia, ale dobrze, ze poplakalas, no to czasem bardzo pomaga, jak człowiek sobie nie radzi, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej ![]() Ale piękne, ten szary słodki ![]() Witam się po śniadaniu ![]() Ja noc miałam słabą, oczywiście nie mogłam zasnąć, a jak zasnelam o 5 wstalam na soku i koniec spania, mialam już wstawać bo czułam się wyspana, ale jakoś się pokrecilam i zasnelam. Teraz pije mleczko z miodem ![]() Dom mam w sumie ogarnięty, ale prania sporo, więc muszę wstawić. A jak tam Wasze humory dzisiaj? Jakieś plany na weekend? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52656944]Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z: ![]() I ![]() Obie rzeczy nówki z metkami z C&A jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Piękne te maleństwa Ja też sobie już dawno nic nie kupiłam i zawsze tak mialam, że wracałam z zakupów z rzeczami dla Męża, teraz dojdą jeszcze rzeczy córki ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj jakoś czuje jesień w powietrzu, tzn nie byłam jeszcze na dworze, ale pogoda za oknem i ten czas jakoś mnie tak nastraja ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później jak będzie miała u siebie miejsce w meblach to i tak szafa się przyda ![]() My się mieścimy w naszej, ale muszę zrobić porządek bo dużo niepotrzebnych ubrań w niej leży
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A komodę w takim razie też jej teraz kupujecie, czy na początek tylko szafa? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Nam w lipcu montowali szafę pod zabudowę. Przy okazji zrobiłam czystkę w ubraniach. 4 worki ubrań oddałam na zbiórkę używanej odzieży a jakieś zniszczone to wywaliłam. A niby raz do roku zawsze przegląd robiłam, ale zawsze było, ze może się przyda. Tym razem byłam bezwzględna
![]() Do synka mam przeznaczone miejsce w pokoju córki. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Oszaleje z tym brzuchem. Ciągle sie spina... Zastanawiam się czy sobie sama nie zaaplikować magnezu tak jak brałam w pierwszej ciąży ale z drugiej strony trochę sie boje brać coś na własną rękę. A do wizyty jeszcze 1,5 tygodnia. |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
I nas jest dzisiaj w domu 21 stopni i kurczę, dla mnie chłodno jest
jak powiedziałam TŻowi, że taka jest optymalna temperatura dla małego dziecka to popatrzył na mnie, jakbym miała zamiar się nad nim znęcać i oczywiście stwierdził, że ja to się muszę tych internetów naczytać. Eh
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziecie miec wyższą to nic się nie stanie. U nas w bloku ciężko zejść do takiej temperatury od kiedy ocieplili. Pomimo skręconych grzejników u nas mamy 23 stopnie w mieszkaniu
|
|
|
|
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie wiem jak to się skończy ostatecznie ![]() Cytat:
Także w pudła i na strych ![]() Ja biorę magnez na własną rękę, bo nie dość, że mi się brzuch spina i stawia to jeszcze miałam skurcze łydek Tylko teraz zastanawiam się czy zrobić sobie przerwę czy brać dalej ![]() Cytat:
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym kwiaty przesadzic/ wymienić ziemię ale nie chce mi sie jechac do sklepu po ziemie
U nas tez chlodno, wieje. Nie wiem jak się ubrac ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Ja w sumie dostałam zalecenie ale biorę inny niż mi przepisała. Mysle ze jakas mala dawkę możesz na własną rękę. Zobaczysz czy będzie poprawa ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
My tak samo. Nawet jak przewietrzymy to za chwile temperatura wraca
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajowe.
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52656944]Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z: ![]() I ![]() Obie rzeczy nówki z metkami z C&A jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Super łowy. Humor ok, tylko.. głowa mnie napierdziela. W nocy też mnie bolała, czułam ją kilka razy, ale spać w miarę dała. Mam nadzieję, że zaraz przejdzie bo nie mam ochoty zalegać na kanapie pół dnia z tym bólem. Co do planów weekendowych to muszę ogarnąć kuchnię i chyba upiekę muffiny z jabłkami - jakoś mnie ochota naszła. Wieczorem TŻ ma wychodne do kumpla, więc ja postanowiłam wprosić się do Mamy na ploty i herbatkę, a później w domu uczynię sobie małe SPA i zrobię wieczór filmowy. Co jest laski z tymi Waszymi chłopami? Co wchodzę, to któryś, coś? A to nerwy, a to coś wymyśa?Ja to chyba na mojego zacznę wielbić, bo normalnie.. nigdy mnie jakoś nie denerwował, a teraz to już w ogóle Anioł z niego. Nawet gdybym chciała to nie mam się do czego przyczepić.
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
A jaki magnez macie i w jakich dawkach? Ja w pierwszej ciąży brałam Asmag. Dawkowanie musiałaby sprawdzić w papierach.
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziewczyny tutaj jakiś magnez polecały, tylko nie pamiętam jaki Miałam zapisane, ale przepadło gdzieś
|
|
#950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam w planach zrobić porządki w szafie, ale jakoś mi się dzisiaj nie chce i chyba sobie daruje w tym tyg ;PNa Twoim miejscu jeśli dokuczal by mi brzuch, to sporobowalabym magnez, dużo osób bierze, więc raczej nie zaszkodzi, a może pomóc ![]() Cytat:
Ja to w sumie nawet nie wiem jaką mam temperaturę w mieszkaniu, bo termometra nie mam ![]() Cytat:
O to dzisiaj odmlodniejesz, jak Tz wróci, to Cię nie pozna ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#951 |
|
Konto usunięte
|
Ja biorę maglek 1x1, ale od chyba muszę zwiększyć, bo mnie taki skurcz łydki złapał w nocy, że chciało mi się płakać...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52657740]Ja biorę maglek 1x1, ale od chyba muszę zwiększyć, bo mnie taki skurcz łydki złapał w nocy, że chciało mi się płakać... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jedna tabletka to jest tak profilaktycznie, jak zdarzają się jakieś skurcze, to myślę że trzeba zwiększyć ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się w związku z tych jego wychodnym ulokuję dzisiaj do spania w salonie. Nie chcę, żeby mnie taki nawiany stratował w nocy jak wróci. ![]() Ciśnienie u mnie jak zwykle niskie - 91/55 - zawsze tak mam. Chociaż to i tak lepiej niż z początku ciąży gdy rzadko kiedy dobijałam do 90. Wagę zmolestowałam i jest dokładnie to samo co tydzień temu, więc nadal na plusie niecały kilogram.
|
|
|
#954 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówię, jest tak wiele ciekawostek, ale jednak sprawdzam. A już tyle razy medycyna chciała mnie zabić, że wybitnie im nie ufam. ![]() Akurat memu prowadzącemu to można nieco zarzucić olewanie, no ale ja nie z tych, co się lubią macać i badać co chwilę oraz szprycować się wszytskim, co zapiszą dlatego nie narzekałam póki co.Cytat:
Żelazo, to nie bardzo wiem, bo nie doszukałam się informacji. Wiem tyle, co większość - że warto łączyć z wit C. Mam Feroplex, ale dlatego, że dobrze to toleruję, mam wrażliwe jelita. Natomiast kobieta, u której byłam ostatnio zmieniła mi na Asmag oraz Tardyferon-Fol. Asmag wogle nie wydaje mi się atrakcyjny, a Tardyferonu nie chcę, bo nie widzę sensu zmieniać żelaza, jeśli tamta forma mi odpowiada, a ponadto wolę inną formę niż ten kwas foliowy w Tardyferonie. Cytat:
Ostatnio z moją Siostrą miałam napięcie, kiedy mi właśnie mówiła, że MUSZĘ mieć 24 stopnie przy dziecku... Akurat u nas jest zawsze ok 16-18, jeśli podniosę do 24, to najpierw umrę z przegrzania Muszę to sprawdzić, ale nie mogę uwierzyć, że 20 stopni będzie dla dziecka za zimno. Oczywiście, pomijam czas kąpieli. No i na pierwszy tydzień, czy 2 faktycznie zrobię wyższą, żeby się przyzwyczaił, potem nie ma szans, zniżam absolutnie.
Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-09-05 o 11:11 |
|||
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Ale naskrobalyscie! Nie ma szans nadrobienia! Za tydzień do Was wracam i znowu będę na bieżąco; )
U nas do tej pory aktywnie- grillowanie, ryby, odwiedziny wczoraj kupiliśmy wózek i odkupilam od kuzynki trochę rzeczy.. odoiła mnie na kasę, ale już jakoś to przeżyje... Dzisiaj złapał mnie potworny skurcz w nodze, ale nie biorę magnezu. Właśnie wczoraj kuzynka powiedziała, że lykala regularnie do końca ciąży i lekarz się złapał za głowę na porodówce, bo przez to skurcze były tak słabe, że poród zakończył się cesarka. Także lepiej konsultujcie to ze swoim lekarzem ![]() No to z grubsza tyle! Trzymajcie się i do usłyszenia!
|
|
|
|
#956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w przychodni zawsze jak mi mierzą to mam wyższe ![]() Ojej, tak niewiele Ja się w poniedziałek znów ważę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Ja może sobie zrobię przerwę i zobaczę jak będzie bez magnezu. We wtorek będę u gin w przychodni, więc jak nie zapomnę to zapytam o to. Ale przecież są kobiety, które mają wyraźne zalecenia do brania magnezu, a skurcze odczuwają normalnie, więc może to zależy od organizmu?
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
ja nie łykam wogóle magnezu i jakoś wszystko dobrze
|
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwoha DAWAJ TE FITRZAKI MNIE TU !!! Ale bym wymiziala !!
ja bede miec 5 kotow jak bedziemy miec dom hahaha i psa Ale najlepiej dwa zeby samotne nie byly ![]() Gryzia pieknosci !!! Aniqa czemu nei mozesz gruszek? Ja tez dzis spalam jak zabita ![]() A od tego gadania wczoraj o Ale nie wiem czy mi brzuch przeszkadza bo na lyzeczki ![]() piszecie o skurczach u mnie rtez sie zaczyna. Tzta od tej choroby boli splot sloneczny mowil.. ale moim zdaniem to fajki i kawa i brak magnezu.. NAdrobilam Was z grubsza, Maly juz duzy ! Pisior nie odpadl ![]() TP dalej ok 18,12, Maly juz ma 780g !!! Dlugosci niestety nie znamy bo przyjal genialna pozycje oczywiscie i okazuje sie ze mnie nie kopie, a BOKSUJE ! bo ma glowke na dole ahahaha
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A magnez, to jak zwykle indywidualne. Ja np. na pewno mam ubytki, bo przy stresie leci magnez, potas i parę innych rzeczy. Magnezu biorę małą dawkę i widzę, kiedy wyraźnie mam niedobór. Zresztą, skąd pewność, że słabe skurcze przy porodzie to wynik suplementacji magnezem? No i jaka to była dawka? |
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...

szczególnie w ostatnim mcu

może nie prezentuje się fantastycznie ale jest dobre 

ktory znalazl sie w czajniku.

jak powiedziałam TŻowi, że taka jest optymalna temperatura dla małego dziecka to popatrzył na mnie, jakbym miała zamiar się nad nim znęcać i oczywiście stwierdził, że ja to się muszę tych internetów naczytać. Eh
Miałam zapisane, ale przepadło gdzieś