Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-05, 09:32   #931
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z:

I

Obie rzeczy nówki z metkami z C&A jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:49   #932
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
No ciekawe, jaki będzie ten III trymestr... Legendy o życiu z brzuchem gigantem mnie nieco przerażają. A chyba właśnie przekraczam granicę znośności jeśli właśnie o wielkość brzucha chodzi. Jeszcze nie jest źle, ale już jak się rozpędziłam do wiązania butów, to mnie przyhamowało i oporządzanie bożeny wymagało większego wysiłku Znacz, że już niedługo zapomną jak bożena wygląda?

Nie mam optymistycznej wizji szczególnie w ostatnim mcu

W ogóle zastanawiam się czy to możliwe żeby mój brzuch byl jeszcze większy ?

Przeraza mnie zakładanie butów i jeszcze siadl mi trymer, którym mogłam sie zajac bozena na ślepo

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Czubasek jaki sen! Co ty jesz na noc? Haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:50   #933
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A przykładem lekarskich metod jest m.in. przepisanie mi magnezu, który jest słabo przyswajalny i na dodatek podejrzany o szkodliwość. I to 2 tygodnie temu było. Takich rzeczy nie lubię, bo skoro jest lepszy preparat, sprawdzony lepiej i łatwiej przyswajalny, to po cholerę mam brać taki, co do którego nie ma pewności?
A jaki magnez wcześniej brałaś?
Stary 2015-09-05, 09:50   #934
Fionka_31
Zakorzenienie

Gryzelda bodziak ekstra.

Ja w lumpku kupiłam kilka tunik, ze spodniami mialam problem wiec zamowilam getry

Stary 2015-09-05, 09:51   #935
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
No ale w sumie to sprawdzal twardosc szyjki i ze lekkie skurcze sa
To pewnie na odczepnego powiedzial mi
Teraz juz wiem i zamecze go :p

Aniqua ale ja w swoim miescie wykorzystalam juz prawie wszystkoch ginow :p
No, męcz go niech chociaż raz sprawdzi
Ja do swojej gin jeżdżę do innego miasta do przychodni bliżej, prywatnie dalej

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
ginekolodzy mają miarę w rękach-jak się rodzi to też przychodzi położna i mierzy rozwarcie palcami, nikt linijki nie wkłada
Rozumiem rozwarcie, ale jak on powiedział długość na tej podstawie? Nie ważne czy na odczepnego czy poważnie...

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

Zapraszam bo szybko znika może nie prezentuje się fantastycznie ale jest dobre

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie mam humoru bo zmarł nasz znajomy 38 lat jutro pogrzeb zostawi 2 dzieci 5 lat i roczne maleństwo...
Jakoś tak mi się ciężko na duszy zrobiło
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
na poprawde humoru komus gruszeczke?
Ja gruszek nie mogę, ale wygląda pysznie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52654381]Aniqa koncert charytatywny na rzecz rocznego synka znajomych, który od grudnia zeszłego roku walczy z białaczką... Fajnie było - lokalni wokaliści śpiewali piosenki Jacksona

A teraz mam już zły humor, bo mąż skutecznie mi go zepsuł :/ miszcz po prostu... :/
[/QUOTE]A rozumiem, fajne są takie akcje i bardzo pomagają

Ech, ten Twój Tż

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Dzis przychodzi facet zrobić pomiary do szafy. W końcu ruszamy z tematem
Nasza powinna być za tydzień, może półtora
Wreszcie! Bo już się nie mieszczę z rzeczami Małej

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja dzis noc do dupy. Snilo mi sie ze urodzilam ttle dzieci ze nie wiedzialam jak im na imie dawac.
A pozniej byly poszukiwania z udzialem policji... zgadnijcie czego ?? Smoczka ktory znalazl sie w czajniku.

mujer a mozesz mi podac dobrze przyswajalny magnez albo zelazo ? Bo w internetach nawet co do naturalnych produktow sa rozne opinie.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52656944]Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z:

I

Obie rzeczy nówki z metkami z C&A jestem skrzywiona, nie umiem sobie nic znaleźć...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jakie śliczne!

Sylwoha piękne koty Mimo, że ja za kotami nie przepadam

Dzień dobry

My dziś ostatecznie nie idziemy 'na miasto'. Zaprosiłam koleżanką z którą nie widziałam się rok i zamówimy coś do domu

Poza tym spałam jak zabita
A Mała kopie coraz wyżej, bo dziś pierwszy raz poczułam ją na wysokości pępka!

Poza tym to mam mega lenia
Stary 2015-09-05, 09:51   #936
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam z dziadami
Boże, jakie śliczne
Stary 2015-09-05, 09:53   #937
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwoha piękne!!!
Mujer sama w sumie nie wiem,zrobił wszystko co chciałam firanki powiesił,naczynia umył,wyniósł komputer do piwnicy...denerwuje mnie po prostu

Czubasek ale sen! Mi się dziś śniło że brałam udział w walce z orkami i azokiem

Kto wygrał w walce?

Niech tz pracuje, niech sie oswaja.

Mój poszedł do ojca cos przy samochodzie zrobić, a ja mam plan ogarnac mieszkanie i zrobić im obiad

Stary 2015-09-05, 09:53   #938
Ani_qa
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy od brania magnezu trzeba robić przerwę? Będzie 5 tygodni jak skończę brać i zastanawiam się czy kupować następny czy zrobić przerwę?
Stary 2015-09-05, 10:04   #939
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Tylko godzinę nadrabialam

Weeeeeeeeekend!!!!!!

Moja córka strasznie nieznośna jest od dwóch dni - chyba bunt dwulatka przechodzi w bunt 3 latka. Wszystko jest na nie, wymuszanie płaczem, rzucanie rzeczami. Ryczalam wczoraj bo juz naprawdę miałam dosyć.. to tylko takie epizody, bo większość dnia jest ok, ale dobija mnie to, ze sobie nie radzę. Muszę coś poczytać na ten temat..

Temat szyjki się kręcił. Ja tylko w PL miałam zmierzona przez USG 3,8cm i tyle.. nie wiem czy mi tu w UK zmierzyli.

Mykam spac.. bo padam. A i tak nie mam teraz z kim tu gadać, bo pewnie spicie

Aha.. jak mi któraś jeszcze tu raz wstawi jakies ciasto czy inne słodycze to Pozdrawiam, ta na diecie cukrzycowej.
Jesteś na prawdę dzielna, ze z tym wszystkim dodajesz sobie radę kasa z nas Cię tu powdziwia, ale dobrze, ze poplakalas, no to czasem bardzo pomaga, jak człowiek sobie nie radzi, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej
Cytat:

Pozdrawiam z dziadami
Ale piękne, ten szary słodki

Witam się po śniadaniu
Ja noc miałam słabą, oczywiście nie mogłam zasnąć, a jak zasnelam o 5 wstalam na soku i koniec spania, mialam już wstawać bo czułam się wyspana, ale jakoś się pokrecilam i zasnelam.

Teraz pije mleczko z miodem

Dom mam w sumie ogarnięty, ale prania sporo, więc muszę wstawić.

A jak tam Wasze humory dzisiaj? Jakieś plany na weekend?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52656944]Wczoraj poszłam na rajd po lumpkach kupić SOBIE dżinsy ciążowe i jakąś bluzkę... Wróciłam z:

I

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Piękne te maleństwa

Ja też sobie już dawno nic nie kupiłam i zawsze tak mialam, że wracałam z zakupów z rzeczami dla Męża, teraz dojdą jeszcze rzeczy córki

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
No, męcz go niech chociaż raz sprawdzi
Ja do swojej gin jeżdżę do innego miasta do przychodni bliżej, prywatnie dalej

Rozumiem rozwarcie, ale jak on powiedział długość na tej podstawie? Nie ważne czy na odczepnego czy poważnie...

Przykro mi

Ja gruszek nie mogę, ale wygląda pysznie

A rozumiem, fajne są takie akcje i bardzo pomagają

Ech, ten Twój Tż ala:

Nasza powinna być za tydzień, może półtora
Wreszcie! Bo już się nie mieszczę z rzeczami Małej

Jakie śliczne!

Sylwoha piękne koty Mimo, że ja za kotami nie przepadam

Dzień dobry

My dziś ostatecznie nie idziemy 'na miasto'. Zaprosiłam koleżanką z którą nie widziałam się rok i zamówimy coś do domu

Poza tym spałam jak zabita
A Mała kopie coraz wyżej, bo dziś pierwszy raz poczułam ją na wysokości pępka!

Poza tym to mam mega lenia
A zamawialiscie szafę dla Inki? Czy to będzie Wasza i razem chcecie się zmiescic?

Ja dzisiaj jakoś czuje jesień w powietrzu, tzn nie byłam jeszcze na dworze, ale pogoda za oknem i ten czas jakoś mnie tak nastraja

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:20   #940
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A zamawialiscie szafę dla Inki? Czy to będzie Wasza i razem chcecie się zmiescic?
Dla Inki Mieliśmy akurat jeszcze miejsce żeby wcisnąć w 'garderobie' narożną szafę, więc póki Inka nie będzie miała swojego pokoju urządzonego to będzie jej szafa Później jak będzie miała u siebie miejsce w meblach to i tak szafa się przyda
My się mieścimy w naszej, ale muszę zrobić porządek bo dużo niepotrzebnych ubrań w niej leży
Stary 2015-09-05, 10:22   #941
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Inki Mieliśmy akurat jeszcze miejsce żeby wcisnąć w 'garderobie' narożną szafę, więc póki Inka nie będzie miała swojego pokoju urządzonego to będzie jej szafa Później jak będzie miała u siebie miejsce w meblach to i tak szafa się przyda
My się mieścimy w naszej, ale muszę zrobić porządek bo dużo niepotrzebnych ubrań w niej leży
No tak, zawsze to dodatkowe miejsce na ubrania, a jak to kobietka, pewnie będzie miała ich sporo

A komodę w takim razie też jej teraz kupujecie, czy na początek tylko szafa?

Stary 2015-09-05, 10:29   #942
Koritsi_a
Zadomowienie

Nam w lipcu montowali szafę pod zabudowę. Przy okazji zrobiłam czystkę w ubraniach. 4 worki ubrań oddałam na zbiórkę używanej odzieży a jakieś zniszczone to wywaliłam. A niby raz do roku zawsze przegląd robiłam, ale zawsze było, ze może się przyda. Tym razem byłam bezwzględna

Do synka mam przeznaczone miejsce w pokoju córki. Zobaczymy jak to się sprawdzi.

Oszaleje z tym brzuchem. Ciągle sie spina... Zastanawiam się czy sobie sama nie zaaplikować magnezu tak jak brałam w pierwszej ciąży ale z drugiej strony trochę sie boje brać coś na własną rękę. A do wizyty jeszcze 1,5 tygodnia.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:29   #943
kalusia87
Zakorzenienie

I nas jest dzisiaj w domu 21 stopni i kurczę, dla mnie chłodno jest jak powiedziałam TŻowi, że taka jest optymalna temperatura dla małego dziecka to popatrzył na mnie, jakbym miała zamiar się nad nim znęcać i oczywiście stwierdził, że ja to się muszę tych internetów naczytać. Eh
Stary 2015-09-05, 10:33   #944
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
I nas jest dzisiaj w domu 21 stopni i kurczę, dla mnie chłodno jest jak powiedziałam TŻowi, że taka jest optymalna temperatura dla małego dziecka to popatrzył na mnie, jakbym miała zamiar się nad nim znęcać i oczywiście stwierdził, że ja to się muszę tych internetów naczytać. Eh

Jak będziecie miec wyższą to nic się nie stanie. U nas w bloku ciężko zejść do takiej temperatury od kiedy ocieplili. Pomimo skręconych grzejników u nas mamy 23 stopnie w mieszkaniu
Stary 2015-09-05, 10:34   #945
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, zawsze to dodatkowe miejsce na ubrania, a jak to kobietka, pewnie będzie miała ich sporo

A komodę w takim razie też jej teraz kupujecie, czy na początek tylko szafa?
Cały czas zastanawiam się nad komodą, bo komoda miała stać póki co w sypialni, a później mieliśmy ją przenieść do pokoju Małej. Póki co rozglądam się za komodami, ale to co mi się szalenie podoba jest drogie więc nie wiem jak to się skończy ostatecznie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Nam w lipcu montowali szafę pod zabudowę. Przy okazji zrobiłam czystkę w ubraniach. 4 worki ubrań oddałam na zbiórkę używanej odzieży a jakieś zniszczone to wywaliłam. A niby raz do roku zawsze przegląd robiłam, ale zawsze było, ze może się przyda. Tym razem byłam bezwzględna

Do synka mam przeznaczone miejsce w pokoju córki. Zobaczymy jak to się sprawdzi.

Oszaleje z tym brzuchem. Ciągle sie spina... Zastanawiam się czy sobie sama nie zaaplikować magnezu tak jak brałam w pierwszej ciąży ale z drugiej strony trochę sie boje brać coś na własną rękę. A do wizyty jeszcze 1,5 tygodnia.
My niby przeprowadzaliśmy się rok temu i braliśmy ubrania już po segregacji i jednak jeszcze jest co schować Także w pudła i na strych

Ja biorę magnez na własną rękę, bo nie dość, że mi się brzuch spina i stawia to jeszcze miałam skurcze łydek Tylko teraz zastanawiam się czy zrobić sobie przerwę czy brać dalej

Cytat:
U mnie teraz jest 22,2. W zimie na pewno będziemy mieć 24. Jeśli zauważę, że Małej jest za ciepło w takiej temperaturze to zmniejszymy.
Stary 2015-09-05, 10:40   #946
Fionka_31
Zakorzenienie

Chciałabym kwiaty przesadzic/ wymienić ziemię ale nie chce mi sie jechac do sklepu po ziemie

U nas tez chlodno, wieje. Nie wiem jak się ubrac

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

Ja w sumie dostałam zalecenie ale biorę inny niż mi przepisała.

Mysle ze jakas mala dawkę możesz na własną rękę. Zobaczysz czy będzie poprawa

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Jak będziecie miec wyższą to nic się nie stanie. U nas w bloku ciężko zejść do takiej temperatury od kiedy ocieplili. Pomimo skręconych grzejników u nas mamy 23 stopnie w mieszkaniu

My tak samo. Nawet jak przewietrzymy to za chwile temperatura wraca

Stary 2015-09-05, 10:49   #947
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam z dziadami
Ale fajowe.

I

Super łowy.

Cytat:
A jak tam Wasze humory dzisiaj? Jakieś plany na weekend?
Humor ok, tylko.. głowa mnie napierdziela. W nocy też mnie bolała, czułam ją kilka razy, ale spać w miarę dała.
Mam nadzieję, że zaraz przejdzie bo nie mam ochoty zalegać na kanapie pół dnia z tym bólem.

Co do planów weekendowych to muszę ogarnąć kuchnię i chyba upiekę muffiny z jabłkami - jakoś mnie ochota naszła.
Wieczorem TŻ ma wychodne do kumpla, więc ja postanowiłam wprosić się do Mamy na ploty i herbatkę, a później w domu uczynię sobie małe SPA i zrobię wieczór filmowy.

Co jest laski z tymi Waszymi chłopami? Co wchodzę, to któryś, coś? A to nerwy, a to coś wymyśa?

Ja to chyba na mojego zacznę wielbić, bo normalnie.. nigdy mnie jakoś nie denerwował, a teraz to już w ogóle Anioł z niego. Nawet gdybym chciała to nie mam się do czego przyczepić.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 10:49   #948
Koritsi_a
Zadomowienie

A jaki magnez macie i w jakich dawkach? Ja w pierwszej ciąży brałam Asmag. Dawkowanie musiałaby sprawdzić w papierach.
Stary 2015-09-05, 10:56   #949
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki magnez macie i w jakich dawkach? Ja w pierwszej ciąży brałam Asmag. Dawkowanie musiałaby sprawdzić w papierach.
Ja jakiś zwykły magnez z wit.B6, a dawki nie pamiętam, bo wyrzuciłam opakowanie
Ale dziewczyny tutaj jakiś magnez polecały, tylko nie pamiętam jaki Miałam zapisane, ale przepadło gdzieś
Stary 2015-09-05, 10:57   #950
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

O to sporo się pozbylas ja też miałam w planach zrobić porządki w szafie, ale jakoś mi się dzisiaj nie chce i chyba sobie daruje w tym tyg ;P

Na Twoim miejscu jeśli dokuczal by mi brzuch, to sporobowalabym magnez, dużo osób bierze, więc raczej nie zaszkodzi, a może pomóc
Cytat:
To normalne, ze skoro Tobie chlodno, to ustawicznie większa, z resztą zobaczysz czy dziecku nie jest goraco, myślę że da się to zauważyć

Ja to w sumie nawet nie wiem jaką mam temperaturę w mieszkaniu, bo termometra nie mam

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ale fajowe.

Super łowy.

Humor ok, tylko.. głowa mnie napierdziela. W nocy też mnie bolała, czułam ją kilka razy, ale spać w miarę dała.
Mam nadzieję, że zaraz przejdzie bo nie mam ochoty zalegać na kanapie pół dnia z tym bólem.

Co do planów weekendowych to muszę ogarnąć kuchnię i chyba upiekę muffiny z jabłkami - jakoś mnie ochota naszła.
Wieczorem TŻ ma wychodne do kumpla, więc ja postanowiłam wprosić się do Mamy na ploty i herbatkę, a później w domu uczynię sobie małe SPA i zrobię wieczór filmowy.

Co jest laski z tymi Waszymi chłopami? ala: Co wchodzę, to któryś, coś? A to nerwy, a to coś wymyśa?

Ja to chyba na mojego zacznę wielbić, bo normalnie.. nigdy mnie jakoś nie denerwował, a teraz to już w ogóle Anioł z niego. Nawet gdybym chciała to nie mam się do czego przyczepić.
Może zmierz sobie cisnienie, teraz pogoda się zmienia i dlatego może boli?

O to dzisiaj odmlodniejesz, jak Tz wróci, to Cię nie pozna

Stary 2015-09-05, 10:58   #951
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja biorę maglek 1x1, ale od chyba muszę zwiększyć, bo mnie taki skurcz łydki złapał w nocy, że chciało mi się płakać...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:00   #952
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam Maglek b6, substancją czynną jest mleczan magnezu, który bardzo dobrze wchlaniany jest przez organizm i jest go aż 500 mg

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52657740]Ja biorę maglek 1x1, ale od chyba muszę zwiększyć, bo mnie taki skurcz łydki złapał w nocy, że chciało mi się płakać...

Jedna tabletka to jest tak profilaktycznie, jak zdarzają się jakieś skurcze, to myślę że trzeba zwiększyć

Stary 2015-09-05, 11:06   #953
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może zmierz sobie cisnienie, teraz pogoda się zmienia i dlatego może boli?

O to dzisiaj odmlodniejesz, jak Tz wróci, to Cię nie pozna
Noooo, pomyśli, żem kto inny.
Chyba się w związku z tych jego wychodnym ulokuję dzisiaj do spania w salonie. Nie chcę, żeby mnie taki nawiany stratował w nocy jak wróci.

Ciśnienie u mnie jak zwykle niskie - 91/55 - zawsze tak mam. Chociaż to i tak lepiej niż z początku ciąży gdy rzadko kiedy dobijałam do 90.

Wagę zmolestowałam i jest dokładnie to samo co tydzień temu, więc nadal na plusie niecały kilogram.

Stary 2015-09-05, 11:08   #954
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Akurat miałam na myśli nie zaglądanie na każdej wizycie w dziurkę, bo wielu jak widzę zagląda tam jak coś się dzieje :P I wygląda na to, że po prostu nie jest to niezbędne do prawidłowego donoszenia ciąży. Bo co do innych praktyk - owszem, zgadzam się, że nie zawsze wiedzą co robią.
Co do pubmedu - ja bym też w pełni na nim nie polegała, bo jako że ja skończyłam studia z dziedziny naukowej, to wiem, że takie publikacje są też wydawane po pierwszych badaniach, z wątpliwymi wynikami, ale każdy naukowiec publikować musi, żeby się rozwijać. Także to, że ktoś ma przed nazwiskiem "dr" lub "prof" i publikuje, nie znaczy, że trzeba ufać w 100% artykułowi
Nie mówię, że czemukolwiek ufam na 100%, bo badania też wiadomo, że bywają do bani i źle przeprowadzone. Wszelakie badania. Nie to, że się tylko tym sugeruję, robię sobie taki wewnętrzny konsensus faktów, które mam. A piszę o pubmedzie dlatego, że zabrzmiało, jakbym wiedzę opierała o kafeterię Nie mówię, jest tak wiele ciekawostek, ale jednak sprawdzam. A już tyle razy medycyna chciała mnie zabić, że wybitnie im nie ufam.

Akurat memu prowadzącemu to można nieco zarzucić olewanie, no ale ja nie z tych, co się lubią macać i badać co chwilę oraz szprycować się wszytskim, co zapiszą dlatego nie narzekałam póki co.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

mujer a mozesz mi podac dobrze przyswajalny magnez albo zelazo ? Bo w internetach nawet co do naturalnych produktow sa rozne opinie.
Z tego, co ja wiem to mleczan albo cytrynian. Mi pierwszy lekarz przepisał magne B6. Ale radzę wszystko, co piszę sprawdzać samodzielnie, albo sobie konsultować, zwłaszcza w kwestii suplementów. Bo w sumie boję się polecać innym, na sobie to na własną odpowiedzialność stosuję. Potem mnie ktoś tu zabije, "bo wzięłam ten magnez co Ty i stało się coś". Niet, zastrzegam - konsultujcie, czytajcie, nie ufajcie jakiejś mujer z wizażu :P

Żelazo, to nie bardzo wiem, bo nie doszukałam się informacji. Wiem tyle, co większość - że warto łączyć z wit C. Mam Feroplex, ale dlatego, że dobrze to toleruję, mam wrażliwe jelita. Natomiast kobieta, u której byłam ostatnio zmieniła mi na Asmag oraz Tardyferon-Fol. Asmag wogle nie wydaje mi się atrakcyjny, a Tardyferonu nie chcę, bo nie widzę sensu zmieniać żelaza, jeśli tamta forma mi odpowiada, a ponadto wolę inną formę niż ten kwas foliowy w Tardyferonie.

Cytat:
Ja biorę magnez na własną rękę, bo nie dość, że mi się brzuch spina i stawia to jeszcze miałam skurcze łydek Tylko teraz zastanawiam się czy zrobić sobie przerwę czy brać dalej

U mnie teraz jest 22,2. W zimie na pewno będziemy mieć 24. Jeśli zauważę, że Małej jest za ciepło w takiej temperaturze to zmniejszymy.
Ja magnez też wybrałam inny niż mi przepisał pierwszy lekarz tzn. związek ten sam, ale inna firma.

Ostatnio z moją Siostrą miałam napięcie, kiedy mi właśnie mówiła, że MUSZĘ mieć 24 stopnie przy dziecku... Akurat u nas jest zawsze ok 16-18, jeśli podniosę do 24, to najpierw umrę z przegrzania Muszę to sprawdzić, ale nie mogę uwierzyć, że 20 stopni będzie dla dziecka za zimno. Oczywiście, pomijam czas kąpieli. No i na pierwszy tydzień, czy 2 faktycznie zrobię wyższą, żeby się przyzwyczaił, potem nie ma szans, zniżam absolutnie.

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-09-05 o 11:11
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:13   #955
dolinka881
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! Ale naskrobalyscie! Nie ma szans nadrobienia! Za tydzień do Was wracam i znowu będę na bieżąco; )
U nas do tej pory aktywnie- grillowanie, ryby, odwiedziny wczoraj kupiliśmy wózek i odkupilam od kuzynki trochę rzeczy.. odoiła mnie na kasę, ale już jakoś to przeżyje...
Dzisiaj złapał mnie potworny skurcz w nodze, ale nie biorę magnezu. Właśnie wczoraj kuzynka powiedziała, że lykala regularnie do końca ciąży i lekarz się złapał za głowę na porodówce, bo przez to skurcze były tak słabe, że poród zakończył się cesarka. Także lepiej konsultujcie to ze swoim lekarzem
No to z grubsza tyle! Trzymajcie się i do usłyszenia!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:25   #956
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ciśnienie u mnie jak zwykle niskie - 91/55 - zawsze tak mam. Chociaż to i tak lepiej niż z początku ciąży gdy rzadko kiedy dobijałam do 90.

Wagę zmolestowałam i jest dokładnie to samo co tydzień temu, więc nadal na plusie niecały kilogram.
Ja też mam podobne zawsze. Akurat dziś 98/66 jeśli dobrze pamiętam.
A w przychodni zawsze jak mi mierzą to mam wyższe

Ojej, tak niewiele Ja się w poniedziałek znów ważę

Cytat:
Ostatnio z moją Siostrą miałam napięcie, kiedy mi właśnie mówiła, że MUSZĘ mieć 24 stopnie przy dziecku... Akurat u nas jest zawsze ok 16-18, jeśli podniosę do 24, to najpierw umrę z przegrzania Muszę to sprawdzić, ale nie mogę uwierzyć, że 20 stopni będzie dla dziecka za zimno. Oczywiście, pomijam czas kąpieli. No i na pierwszy tydzień, czy 2 faktycznie zrobię wyższą, żeby się przyzwyczaił, potem nie ma szans, zniżam absolutnie.
Mi np. zeszłej zimy było dobrze przy 24 stopniach, więc w tym roku też taką będziemy utrzymywać. Tż chodził rozebrany za to. A dziecku zobaczymy czy będzie pasować taka temp.jeśli nie, to ja przeżyję jakoś

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Ale naskrobalyscie! Nie ma szans nadrobienia! Za tydzień do Was wracam i znowu będę na bieżąco; )
U nas do tej pory aktywnie- grillowanie, ryby, odwiedziny wczoraj kupiliśmy wózek i odkupilam od kuzynki trochę rzeczy.. odoiła mnie na kasę, ale już jakoś to przeżyje...
Dzisiaj złapał mnie potworny skurcz w nodze, ale nie biorę magnezu. Właśnie wczoraj kuzynka powiedziała, że lykala regularnie do końca ciąży i lekarz się złapał za głowę na porodówce, bo przez to skurcze były tak słabe, że poród zakończył się cesarka. Także lepiej konsultujcie to ze swoim lekarzem
No to z grubsza tyle! Trzymajcie się i do usłyszenia!
Pochwalisz się wózkiem i rzeczami od kuzynki?

Ja może sobie zrobię przerwę i zobaczę jak będzie bez magnezu. We wtorek będę u gin w przychodni, więc jak nie zapomnę to zapytam o to.
Ale przecież są kobiety, które mają wyraźne zalecenia do brania magnezu, a skurcze odczuwają normalnie, więc może to zależy od organizmu?
Stary 2015-09-05, 11:26   #957
katarzynaxxx89
Raczkowanie

ja nie łykam wogóle magnezu i jakoś wszystko dobrze
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:29   #958
adka_19
Wtajemniczenie

sylwoha DAWAJ TE FITRZAKI MNIE TU !!! Ale bym wymiziala !!
ja bede miec 5 kotow jak bedziemy miec dom hahaha i psa Ale najlepiej dwa zeby samotne nie byly

Gryzia pieknosci !!!
Aniqa czemu nei mozesz gruszek? Ja tez dzis spalam jak zabita

A od tego gadania wczoraj o dorwalam TZta na male spiace conieco z rana ;D hahaha
Ale nie wiem czy mi brzuch przeszkadza bo na lyzeczki

piszecie o skurczach u mnie rtez sie zaczyna. Tzta od tej choroby boli splot sloneczny mowil.. ale moim zdaniem to fajki i kawa i brak magnezu..

NAdrobilam Was z grubsza, Maly juz duzy ! Pisior nie odpadl
TP dalej ok 18,12, Maly juz ma 780g !!!
Dlugosci niestety nie znamy bo przyjal genialna pozycje oczywiscie i okazuje sie ze mnie nie kopie, a BOKSUJE !
bo ma glowke na dole ahahaha

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:31   #959
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam podobne zawsze. Akurat dziś 98/66 jeśli dobrze pamiętam.
A w przychodni zawsze jak mi mierzą to mam wyższe

Ojej, tak niewiele Ja się w poniedziałek znów ważę

Mi np. zeszłej zimy było dobrze przy 24 stopniach, więc w tym roku też taką będziemy utrzymywać. Tż chodził rozebrany za to. A dziecku zobaczymy czy będzie pasować taka temp.jeśli nie, to ja przeżyję jakoś

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Pochwalisz się wózkiem i rzeczami od kuzynki?

Ja może sobie zrobię przerwę i zobaczę jak będzie bez magnezu. We wtorek będę u gin w przychodni, więc jak nie zapomnę to zapytam o to.
Ale przecież są kobiety, które mają wyraźne zalecenia do brania magnezu, a skurcze odczuwają normalnie, więc może to zależy od organizmu?
Ja myślę, że dziecko się po prostu przyzwyczai do temperatury, jaką będzie mieć.

A magnez, to jak zwykle indywidualne. Ja np. na pewno mam ubytki, bo przy stresie leci magnez, potas i parę innych rzeczy. Magnezu biorę małą dawkę i widzę, kiedy wyraźnie mam niedobór.

Zresztą, skąd pewność, że słabe skurcze przy porodzie to wynik suplementacji magnezem? No i jaka to była dawka?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 11:31   #960
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
ja nie łykam wogóle magnezu i jakoś wszystko dobrze
ja też nie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości