|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Od dzis nie ogladam porodow. Wczoraj ogladalam jak kobieta miala CC , masakra nie kazali sie jej ruszac, dzieckiem sie nie mogla zajac. Taka zdechla byla biedna.
|
|
|
|
#3992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kostki tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=5099454403 Cytat:
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie strasze ale tak sa realia operacji
fajne te kostki jeju ostatnio ciezko mi wyjsc z lozka przed 10..
|
|
|
|
#3994 |
|
Raczkowanie
|
Oliath jesteś moja motywacją do dopakowania torby
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym wolała CC .. na wrześniówkach jednej dziewczynie wywoływali chyba 2 czy 3 razy bezskutecznie.. biedna się parę dni męczyła.. w końcu rodziła parenaście godzin i dopiero się udało. masakra w tej polsce tak męczą że szok.. tu jak nie ma postępu to odrazu cc.. |
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- JA pierncze. Dobrze się czułam i się zrypało, a miałam iść po stanik. Może poleże i mi przejdzie, bo coś ciśnienie mi skoczyło ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- aaaaaaaaaa faktycznie czarownica urodziła
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Oliath u mnie w szpitalu takie badania są potrzebne.
grupa krwi i czynnik Rh (oryginał) przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej badanie GBS zrobione w trakcie ciąży odczyn WR - badanie w kierunku kiły wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania) ostatnia morfologia i badanie moczu o kurka ja nie mam tego HBS, no rzesz. 14.09 idę do gina ehhh ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ja też mam z tym problem ![]() Ale chyba najpierw zrobie strucle serową |
|
|
|
#3998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne kostusie Cytat:
![]() mała tak bunt dwulatka całą parą - a Lala to anioł gdy sama jest, natomiast jak są w duecie, to jest jeden wrzask, pisk, kłótnie, ryk i ogólnie piekiełko hyhyhy a moją była królewna kochana
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się namęczyła.. cieszę się że ja mam cc ...
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierd... uduszę tego mojego chłopa.Poszedł do piwnicy po karton od dekodera bo wymieniamy na nowy i przyszedł z 2 reklamówkami ciuszków, pluszaków, zabawek dla niemowlaków. Kur.... pytałam 100 razy czy nic nie ma na pewno w piwnicy, bo mnie isę wydaje że jest. No i teraz nie wiem gdzie co jak dać. JAkym miała od od razu to bym inaczej rozplanowała co gdzie dać. No i jego rozwiązanie takie "No to wypierze się i da do kartonu do pokoiku ". Nosz kur... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa TO ja chce odgracić mieszkanie a ten by wszytsko w kartony i reklamówki i niech stoi na wierzchu.
|
#4001 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Na początku ciąży miałam HiV, HBs, Toxo, Cytomegalovirus, Rubellę (wszystkie podwójnie, IgG i IgM), WR. Ponoć już nie muszę powtarzać. Trochę mnie to zdziwiło, myślałam że przynajmniej HBs będę musiała mieć na świeżo, no ale jeśli nie to cóż, nie. Dokładnie tak Cytat:
![]() Słodkie te kostki, ja pluję sobie w brodę, że jak zamawiałam kocyk w kotki, to nie domówiłam kostki do kompletu...
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ma ktos jakis tajemniczy przepis na fasolke po bretońsku?
bo nie wiem czy robic po swojemu czy cos kombinowac ![]() A i jeszcze na papryke faszerowana bo tez robie
|
#4003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dobry pomysł na prezent, a też mam do kupienia dla 1.5 miesięcznego Andrzejka - thx. Pewnie Ci umknęło moje pytanie z rana. Jak tam podkład na łóżko ? Cytat:
Oliath zapomnialam jeszcze o tych nieszczesnych przeciwciałach mimo, że mam rh+ to kazała mi powtórzyć. |
||
|
|
|
#4004 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No też jestem zaskoczona, myślałam że może mój gin nie ogarnia, ale babki w laboratorium powiedziały mi to samo...
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde az musze w ksiazeczke zajzeć bo mi sie wydaje ze z tego wszystkiego to ja mialam tylko przeciwciala i ostatnio Hbs , a moze ta toxo tez
,moj gin taki troche za bardzo na luzie i chyba sie nie wczuwa Poprosze go w czwartek moze mi zrobi jakies ladne zdjecie Ingi mam cudowne wlasnie od niego do kolekcji Nel by sie przydala Nooo dobra torba lezy na podlodze i mysle od czego zacząć może kupie dziś nową koszule bo stwierdzam że nie mam pojecia gdzie jest z tam tego porodu a byla taka fajna babcina :P naszczescie mam textil market
|
#4006 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio już było lepiej zdecydowanie. Ten mecz wczoraj mi namieszał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja od godziny 7 co 10-15 sekund słyszę "Maaammmoooo" ![]() Ale o 10 wzniosłam się na wyżyny cierpliwości, odprawiłam egzorcyzmy i przynajmniej maruda jęczącego wypędziłam z dziecka. Zostało dziecko normalnie mówiące i nawet potrafiące samo się pobawić w kilku turach po kilkanaście minut więc odkurzyłam, zmyłam podłogi, przepakowałam zmywarkę i zupa się gotuje
|
|
#4007 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za gratki
https://m.youtube.com/watch?v=RleTwu7ueac Za ewentualne urazy psychiczne nie odpowiadam I qrka, teraz bym zjadła pomidorową a nie mam z czego zrobic Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A wczoraj zamówiłam w końcu przytulną sówkę ![]() http://www.boboraj.pl/sowa-z-pozytyw...r-p-11819.html
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Oryginały wyników badań z okresu ciąży: 1. grupa krwi i Rh 2. OWA, HBS 3. USG 4. inne istotne wyniki badań i konsultacji" Nawet GBS nie wymieniają, ale jak na patologii byłam to każdej dziewczynie blisko terminu pobierali ten wymaz. Inny szpital, który rozważałam na początku: "BADANIA : karta przebiegu ciąży, oryginalna grupa krwi z peselem lub ksero oryginału, wymaz z pochwy i odbytu na obecność paciorkowca/GBS/wykonane ok. 36 tyg.ciąży, do zniecz. zewnątrzoponowego- ukł. krzepnięcia, morfologia, potas (bad. ważne są 1 tydz)." Także co szpital to inaczej, a jak coś to i tak urodzimy, nawet bez wyników badań
|
|
#4009 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
A właśnie, dziewczyny, jak się wiesza zabawki w wózku?
![]() Cytat:
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe ale miałam czuja na szczęście jeszcze jesteś w dwupaku..zaciskaj nózie i nie wypuszczaj jeszcze Kubulka
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Toska no nie moge narzekac
Mala wstaje okolo 9 i albo idzie do zabawek albo jeszcze lezy i oglada bajke ja wprawdzie nie spie glebokim snem, ale odpoczywam i patrze na nia jednym okiem
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym wywolaniem to tez różnie bywa bo znajomej podali oxy o 7 rano o 12 tylila synka
|
|
|
|
#4013 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie piszcie tak dużo bo mi ciężko was potem nadrobić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Domyślam się że ona wolałaby rówieśniczke do zabawy no ale ma koleżanki tyle dobrego, ale z Karolem też super sie bawią. Teraz będzie miedzy chłopakami 2,5 roku różnicy
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
wkońcu Was nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() no to ja tak miałam z 3 tygodnie temu jak Oliath pisze , co 4-5 minut, nachodzące tak z boków do środka podbrzusza i koło 3 h mnie trzymało tak a potem powtórka drugi raz wieczorem ... także nie jesteś sama , miałam to co tak wam schizowałam .Ja dziś ostatnie dwa prania zrobiłam jak kupowałyście koszule do karmienia to w jednym rozmiarze , czy np na teraz (z brzuchem) większą a potem mniejszą(po porodzie) , bo kupiłam jedną jak na teraz a nie wiem jaką drugą kupić, a i macie 2 czy 3 koszule??
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-09-05 o 14:12 |
|
|
|
|
#4016 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Może jeszccze urodzisz sn w terminie? A nawet jeśli nie, to wszystko o czym zadecydują lekarze będzie z korzyścią dla Ciebie i maleństwa. Nikt ci w szpitalu zaszkodzić nie chce. Mnie, w sumie, już zwisa, czy urodzę sn, czy cc. Byle się to stało do końca września i bez komplikacji. Oczywiście fajnie byłoby sn, ale mam już dość :/. U mnie ostatnio jakaś cisza. Ani przepowiadaczy nie mam, ani spojenie od jakichś dwóch dni mnie nie boli. Nie wiem, czy to jakaś cisza przed burzą, czy co . A TŻ wczoraj wszedł w fazę 'o matko, ty już zaraz możesz rodzić' i pomógł mi spakować torbę, po czym wpisał numer taxi do mojego telefonu ' w razie czego, jakbym zaczęła rodzić, on był w pracy i nie byłoby nikogo, kto mógłby mnie zawieźć do szpitala'. Ale jak patrzę na ustanie objawów, to obawiam się, że jeszcze trochę z tym brzuszkiem będę chodzić. Mam pytanie do dziewczyn, które biorą żelazo: też macie takie zaparcia
|
|
#4017 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Któraś z Was pisała, że w Auchanie można kupić ten spryskiwacz mały :/ przeleciałam wszystko i ni ma :/
Bierzecie do szpitala zwykłe klapki domowe i pod prysznic, czy tylko pod prysznic? Cytat:
Niech Kubuś tak się nie śpieszy. Współczuję z tym piecem i grzaniem wody, nie wiem co z tymi majstrami bym zrobiła, jeśli źle rozpoznał usterkę to niech sam buli za kolejne części, nie daj się!Cytat:
Cytat:
Hihi jakie ogłoszenieWłaśnie, te co nie mają dzieci -musimy się delektować tymi samotnymi chwilami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mala kostki cudne i niedrogie w sumie, chyba też "sobie" sprawię ![]() Cytat:
Bo ja mam dzisiaj właśnie taką sytuację, że jemy pomidorówkę 3dzień, bo mega gar ugotowałam i mój mąż rano do mnie "znoooooooowu" a ja "nie może się zmarnować " hihih puściłam mu to i pialiśmy razem, super jest jeszcze ten kawałekhttps://www.youtube.com/watch?v=TYmX6XK_2a8 Wigry wigry wigry............ Sówka superowa, może też się skuszę
|
|
|
#4018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Waham się ciągle czy nie dokupić jednej koszuli ![]() Też. Ja mam wrażenie, że moje jelita w tej ciąży w ogóle nie chcą pracować :/ męczące to bardzo.
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia ja biorę jedne, w których będę i pod prysznicem i po za
|
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
Ja już od kilku dni cierpię na bóle głowy. Wstaję rano i już wiem, ze będzie mnie bolała cały dzień. Niby zwalam winę na tą okropną pogodę -.- Ciśnienie rano 109/79. Kiedy to minie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

fajne te kostki 

bunt dwulatka całą parą - a Lala to anioł gdy sama jest, natomiast jak są w duecie, to jest jeden wrzask, pisk, kłótnie, ryk i ogólnie piekiełko

na szczęście jeszcze jesteś w dwupaku..zaciskaj nózie i nie wypuszczaj jeszcze Kubulka 
05.07.2008