|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() a dzisiaj już brzuch w porządku, dziękuję że pytasz magnez biorę, 4 tabletki dziennie, ale chyba zwiększę dawkę....Cytat:
![]() mam dokładnie te staniki, o których piszesz dobrze się noszą.Poznanianko, niezłe zakupy porobiliście, wrzucisz fotkę? Co do spodni to mam z H&M 2 pary ciążowych jeansów i jedne szorty i są bardzo fajne ![]() Odebrałam wyniki morfologii, na której byłam wczoraj i wszystko w normie raczej (oprócz hematokrytu), hemoglobina 12,7 więc trochę skoczyła od poprzedniego badania (wtedy miałam 12,3)
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
A to jakby którąś zgłodniała w szpitalu po porodzie...http://siostraania.pl/dalam-zycie-um...a-porodowkach/
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Ja dojrzałam już jaki wózek kupie - mam dwa do wyboru:
Cybex Balios M w naturalnym kolorze i X-lander X-cite Comic, którego jutro jadę obejrzeć. Jeśli x-lander spełni moje oczekiwania to go kupię bo jest tańszy od Baliosa a wizualnie mi odpowiada. Teraz tylko kwestia fotelika zostaje, muszę poczytać o nich trochę bo tego tematu w ogóle jeszcze nie obczaiłam. |
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes a patrzyłaś tutaj:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1479&<osCsid> albo pierwszy, lepszy z allegro: http://allegro.pl/x-lander-wozek-x-c...628492673.html |
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, na razie wrzucam fotki ciuszków, resztę wrzucę później
![]() Ten sweterek wybrał mąż (w Auchan - kosztował 20zł, a dziś prawie identyczny w Smyku widzieliśmy i kosztował 50zł...), bluzę ze spodniami też on wybrał (w Pepco).
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trochę drogo wyjdzie taka opcja, bo sam wózek 2 w 1 w kolorze comic to 1889 zl + dostawa ehh.A na allegro zobacz sobie na samym końcu ze jest adnotacja ze brak koloru comic, tak było na wszystkich aukcjach które przejrzałam Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka jutro jadę do Auchan, przekonałaś mnie ;p
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Daj znać to ustali Twoja mama u producenta. |
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka widzę, że dzień na targach udany
wrzuć fotkę zakupów.Wyszłam z mężem na spacer do sklepu takiego położonego trochę dalej i normalnie pierwszy raz poczułam się jak słonica
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Peachella a to fikuśnica, super, że się obróciła, niech już tak zostanie
! I piękna waga już, nie dziwię się, że termin się przesunął ![]() Fasterka ale Cię natchnęło ja niestety rozładowałam się w okolicach godziny 16 ![]() Poznanianka generalnie zadowolona widzę wyszłaś z targów, dużo okazji Wam się trafiło, super wypad ![]() Cytat:
dobrze, że po odpoczynku przeszło..
|
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jasne, że dam znać.
|
|
|
#1303 | ||
|
Rozeznanie
|
dziewczyny walnijcie mnie albo nie wiem, kurde myslalam e mnie to ominie a tu dzisiaj wisielczy nastroj az tak ze sie wlasnie poryczałam
![]() przepraszam,ale cholera juz sama nie wiem co ze soba zrobic ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
mnie mama chciala wjechac na ambicje ze duzo za ten moj wozek bd placila, przejrzalam inne ogloszenia na gumtree i zostałam przy bugaboo mimo to
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Monic no wiem, wybieram ten wózek jakby kosztował miliony monet.
I wkurzają mnie ceny, slaby jednak w PL wybór, a jak już coś znajdę to tego nie ma w ofercie ....Noś kurde. A mamę to olej
|
|
|
|
#1305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
monic167, skarpetki 3pak z Pepco
![]() Dodaję zdjęcia reszty zakupów
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka bardzo fajne zakupy.
|
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka Super zakupy
to dzisiaj możesz wykreślić sporo pozycji z listy wyprawkowej Ja dzisiaj od 7 do 21 cały czas w sumie na nogach. Jutro też będzie aktywnie bo rodzice tz chcą nas odwiedzić... Pies tak sprytnie zjadł kotlety które zostały na stole że byliśmy pewni, że ktoś był w mieszkaniu pod naszą nieobecność tak mi adrenalina skoczyła że zapomniałam o zmęczeniu.
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj miałam drugą dostawę ciuchów od siostry Tż
2 kolejne pudła, tym razem z chłopaka wiec wiecej niebieskich, blekitnych ale sa tez neutralne, fioletowe zolte itp polowe z tych rzeczy zawiozłam siostrze, bo ja to nie było szans zebym w to wszystko ubrała noworodka. więc wyprawka ciuchowa na 0-6 miesięcy kompletna, brak miejsca w szafie na nowe rzeczy ;P tylko jakieś 2 nowe bluzy na 3-6 mcy chcę kupić i tyle. reszta jak już coś to powyżej 6 mca ;P także zaoszczędzę dośc sporo a dzisiaj wlasnie sobie kupilam pare ciuszkow rano bo nie wiedzialam ze dostane jeszcze pudła ;P
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Próbek wkładek laktacyjnych mam tyle, że nie muszę kupować ![]() Poza wanienka i wozkiem to w sumie takie drobne rzeczy zostały do kupienia. Póki co to musimy się wstrzymać, bo kasy dużo wydaliśmy...
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Fasterka niezły agent z Twojego pieska
Ja mam coraz gorsza noce, budzę się, idę siku i nie mogę potem zasnąć. Dzisiaj to z 2 godziny się męczyłam. Jeszcze bolą mnie stawy??! A to coś nowego i lewa łydka strasznie obolała jest po piątkowym mega skurczu. Witam się w 30 tygodniu
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne i widzę wszystko w tonacji kawa z mlekiem, super
![]() Brawo, zmiana kodu na 3 z przodu ![]()
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w niedzielny poranek
Zjadłam już śniadanie, musimy się wziąć z mężem za sprzątanie...Dziękuję Tak jakoś wyszlo Koniecznie chcieliśmy żółty przewijają, bo w pokoju Julci są zielone ściany (widać na zdjęciach) i będzie ładnie pasował A resztę to w sumie tak bez większego zastanawiania się - jeszcze te okrycia kąpielowe wzięliśmy w beżu i szarości, bo z tej firmy były jeszcze tylko niebieskie o różowe (a przecież wszystko nie musi być różowe wonderka, gratuluję rozpoczętego 30 tygodnia
|
#1314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do samotności to nie jesteś sama. Mój mąż pracuje praktycznie cały czas, tylko 2 niedziele w miesiącu wolne. Na 3 zmiany. A na rankach siedzi z reguły po 12 h. I jestem sama ze sobą w domu większość czasu nikogo z rodziny tu nie mam. Różne myśli chodzą po głowie, szukam zajęcia, ale za to ogarniam pomału mieszkanie i mam jeszcze masę prania i prasowania ciuszków. Czasem mi smutno, ze jestem z tym wszystkim tak jakby "sama".Wczoraj byliśmy na Kazimierzu coś zjeść wieczorem. Trafiliśmy na pizzę do restauracji. Zjadłam za dużo i pożałowałam. siedzi mi na żołądku i zjadłabym tylko jogurt na razie i piję kawę z mlekiem. Na obiad dziś ochoty nie mam. DO tego jeszcze nocne wstawanie na siku po 4 razy |
|
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
peachella dzieki za zrozumienie
dziewczyny od którego tygodnia zaczynacie robić pranie/ prasowanie itp ?ja jutro zaczynam 30TC i nie wiem czy to nie za wcześnie ? Miłego dnia wszystkim
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w Gdańsku jesień, na razie wietrzna ale sucha. Uwielbiam jesień, tym bardziej teraz jak mi bębol rośnie to w takich temperaturach odżyłam.
Byłam w Auchan i kupiłam proszek i mleczko Loveli, u mnie było sporo i dwie pary spioszków. Dziwna sprawa z tymi spiochami bo w sieciówkach nie mogę znaleźć, byłam dzisiaj w Cubusie, Kapphalu i H&M i spiochów niet. Dziwne. Ale wiadomością dnia jest, że kupiłam dzisiaj wózek!!! A jakże, pojechałam zobaczyć do mamaija jakiegoś x-lander na ramie x-cite i był, bardzo nam przypadł do gustu i w poniedziałek miałam dzwonić, czy kolor COmic jest dostępny. Ale weszłam na allegro, olx i lokalne ogłoszenia i znalazłam używkę Gondola od Pani z LEtnicy i spacerówka gdzieś z Dolnego Śląska, wyszedł mnie 1.300 z przesyłkami Stan określony bardzo dobry, na zdjęciach ok ale pochwale się jak już do mnie przyjdzie i go zobaczę na zywo. Jestem strasznie zadowolona i czuję ogromną ulgę, że mam ten zakup z głowy. Iclosemyeyes - pan w Mamaija powiedział, że producent powinien mieć jeszcze jakieś sztuki na stanie. |
|
|
|
#1317 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też mam za mało ruchu praktycznie całe dnie w domu siędzę bo mąż w pracy a sama po wsi spacerować nie bedę,głupio tak... Cytat:
Nie masz za co przepraszać każdy ma gorsze dni i wachaniaw nastroju,będzie dobrze Ja też ost łapie doły z powodu kasy,tyle jeszcze trzeba małej kupić,nam też by się przydały ciuchy cieplejsze a tu z kasą lipa,jak o tym myślę to zaraz mu się płakać chce,ale zaciskam zęby i robię dobrą minę do złej gry Cytat:
Spryciula z waszego pieska,cwaniaczek ![]() Ską masz tyle energii kobieto,przyznaj się co brałaś? Cytat:
Jeju zazdroszczę Ci takich paczek,my nic nie dostaliśmy bo raczej nie mamy od kogo,właśnie wczoraj robiłam listę ile czego mam i mi się wydaje mało Dziewczyny proszę napiszcie ile macie ciuszków i jakich w rozmiarach 56 62 to się zorientuję czy ewentualnie coś dokupywać
|
|
|
#1318 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I przepraszam za te dupy ale frustracja mnie trawi
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuć zdjęcie śpiochów ![]() U mnie pogoda okropna, typowo jesienna, pada deszcz i zimno jak cholera. Nie lubię jesieni...
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chyba nie umiem szukać bo nie wczoraj przeglądałam olx i allegro i nie było nawet używki. Będę meczyla mamę żeby u producenta załatwiła ten kolor Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

od rana chodzę jak nakręcona i nadrabiam w porządkach, praniu, prasowaniu 

magnez biorę, 4 tabletki dziennie, ale chyba zwiększę dawkę....
no ale nie powiedziane, ze jeszcze sie nie obroci. Teraz wiem ze to co wyczuwam reka nad pepkiem to nie glowka a dupka i stopki 
dobrze się noszą.
Nasz ślub 16.08.2014 

tylko trochę drogo wyjdzie taka opcja, bo sam wózek 2 w 1 w kolorze comic to 1889 zl + dostawa ehh.

dobrze, że po odpoczynku przeszło..

jasne, że dam znać.

2 kolejne pudła, tym razem z chłopaka wiec wiecej niebieskich, blekitnych ale sa tez neutralne, fioletowe zolte itp polowe z tych rzeczy zawiozłam siostrze, bo ja to nie było szans zebym w to wszystko ubrała noworodka. więc wyprawka ciuchowa na 0-6 miesięcy kompletna, brak miejsca w szafie na nowe rzeczy ;P tylko jakieś 2 nowe bluzy na 3-6 mcy chcę kupić i tyle. reszta jak już coś to powyżej 6 mca ;P także zaoszczędzę dośc sporo
ja to chyba nie umiem szukać bo nie wczoraj przeglądałam olx i allegro i nie było nawet używki. Będę meczyla mamę żeby u producenta załatwiła ten kolor