Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-06, 08:05   #2581
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Ja tam zamierzam wcisnac sie w kurtke i bluzy tz lubie taki luzny styl. Nie zamierzam jakos mocno inwestowac w garderobe na te kilka miesiecy.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 08:13   #2582
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nieee :P Kolin, Kordian, za wymyslne juz dla mnie

Ale jednak lepsze niz Jessiki I Brajany :P
Ja niedawno chciałam też Korin a na początku miał być Milan ale mąż sie nie zgodził bo mówił że jak klub piłkarski wiec zostało Kolin
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 08:30   #2583
czarnulax
Zakorzenienie

Ja się boję o moje żebra za jakiś czas

Ja jestem szczupła a spodnie z pasem kupiłam dawno temu więc to nie reguła. W swoje sprzed ciąży wchodziłam, ale gniotly w brzuch. Szczególnie przy siedzeniu. Ani to wygodne było ani zdrowe.
Stary 2015-09-06, 08:52   #2584
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
czyli na początek podusia do wózka i łóżeczka odpada? chociaż w sumie one takie płaskie są.. :confused
Do kołyski mam poduszkę klin, a do wózka chyba na razie zrezygnuje, a za jakiś czas podusia typu jasiek ona płaska jest.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:11   #2585
czarnulax
Zakorzenienie

U was też tak spadła temperatura mocno? U nas 13 stopni i według prognozy tak ma być przez cały dzień.
Stary 2015-09-06, 09:13   #2586
uaoo
Zakorzenienie

U mnie tak samo. Aż jestem w szoku.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-06, 09:18   #2587
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

U mnie jest chlodno, ale z psem dzisiaj o 6 wyszlam na chwile w koszuli i bluzie i nie bylo tak zle. W koncu normalne temperatury, przynajmniej dla mnie

Niezdara narobilas mi takiego smaka ta bulka z miodem, ze musialam sobie zrobic.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-09-06, 09:18   #2588
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Zazdroszcze, bo ja przez ten brak aktywnosci martwie sie czy na pewno jest zdrowa :-P

W poniedzialek ide do prawnika,potrzebuje pomocy profesjonalnej w zwiazku z praca,mam dosyc ze odmawiaja mi podstawowych praw.
Super ze zdecydowalas sie powalczyc o swoje prawa nie ma co im odpuszczac!
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do ruchliwosci bobaska w brzuchu a po porodzie to nie martwcie sie nie ma to ze soba nic wspolnego
Mojo cora w brzuchu byla leniem! Pod koniec ciazy nawet do szpitala przez to trafilam na kilka dni bo nie czulam ruchow.
Po porodzie szybko okazalo sie ze chce nadrobic stracony czas w brzuchu do dzisiaj nie znam bardziej ruchliwego dziecka
A ja czytalam ostatnio ze teraz będąc w brzuchu dziec wyrabia sobie własny tryb dobowy i wg niego będzie też funkcjonował po porodzie.

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Fakt, nie ma co szaleć, bo to w sumie niedługo
W c&a są kardigany niedrogie, może coś upoluję. I myślę nad kilkoma bluzkami ciążowych z opcją do karmienia na później.
Zastanawiam się tylko co z moimi zimowymi kurtkami w rozmiarze 36... Chyba czeka mnie atak na lumpy, bo od listopada to już chłodno będzie.
Ja też najbardziej martwie sie kurtkami i płaszczami. W zeszlym roku zainwestowałan w mega piekny i drogi ale za to welniany plaszczyk z kapturem i obawiam sie ze w tym roku przelezy w szafie na pewno nie zamierzam przepłacać za jakis namiot w sklepie - bede polowac w lumpkach
Wczoraj udało mi sie upolować sweter z zary za 20zl taki mega gruby i spodenki do spania z River island
A.co do bluzek i swetrow tu zadnego problemu nie mam bo zawsze lubilam i nosilam oversizy
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
U was też tak spadła temperatura mocno? U nas 13 stopni i według prognozy tak ma być przez cały dzień.
Taaaak zimno sie zrobiło, ale majac wciąż w pamięci ostatnie upaly to wielbie taka pogode

My zaczynamy 20 tydzien o Jezusie kiedy to zlecialo???? Apka pokazuje mi ze dziec jest wielkosci grejfruta... gdzie on sie miesci? :d

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2015-09-06 o 09:19
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:21   #2589
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Mojakaren jeszcze jest luty i marzec moze nic straconego z tym plaszczykiem :-D

Stary 2015-09-06, 09:27   #2590
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
U mnie tak samo. Aż jestem w szoku.
Ja też. Lepsze to w tym roku dla mnie niż upał, ale no na taki spadek nie byłam przygotowana

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
A ja czytalam ostatnio ze teraz będąc w brzuchu dziec wyrabia sobie własny tryb dobowy i wg niego będzie też funkcjonował po porodzie.
Też takie coś przeczytałam. I doszłam do wniosku, że jeśli to prawda, to mamy przechlapane

Cytat:
My zaczynamy 20 tydzien o Jezusie kiedy to zlecialo???? Apka pokazuje mi ze dziec jest wielkosci grejfruta... gdzie on sie miesci? :d
gratulacje

Ja już teraz mam problem ze swetrami. Nie zapnę się w żaden. Ale ja nigdy nie lubiłam chodzić w oversize, więc co się dziwić. A wczoraj próbowałam wejść w płaszczyk jesienny. Wszystko pięknie, tylko na brzuchu za nic się nie zapnę. Spróbuję jakoś pokombinować z guzikiem i może tak da radę
Stary 2015-09-06, 09:53   #2591
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

U mnie tez chlodek. 14 st w porownaniu do 37 jest mega przyjemne witam sie w niedzielke.

Co to plaszczykow itd ja zamierzam poszukac jakiegos poncza... na lumpku albo olx. Lubie takie rzeczy takze... A w ciazowa kurtke za 200 zl nie zamierzam inwestowac

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:10   #2592
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

jaki to był sprzedawca z all? czemu go polecacie?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

my mamy problem z imieniem ; (
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:15   #2593
hariett
Zadomowienie

Cytat:
nie ma za co ja się w sumie zmartwiłam że ma tylko jeden rozmiar na aukcji, mogłam brać od razu.
a i jeszcze co do odzieży ciążowej to wy chyba wszystkie strasznie chude jesteście że dopiero teraz kupujecie większe rzeczy. ja to już dawno musiałam się przerzucić na spodnie z pasem. wydaje mi się że już teraz mam duży brzuch a co dopiero do stycznia
Hm, ale jak patrzyłam to ona ma kilka aukcji i na każdej jest inny rozmiar Sprawdzałaś tak?
Łeee, spoko, ostatnia rzecz jaką o mnie można powiedzieć to chuda, ale wcześniej mi spodnie po prostu nie były potrzebne, bo było za ciepło. Nosiłam takie bawełniane na gumce i dużo sukienek - mam głównie takie odcinane pod biustem Teraz robi się zimno, to w letnich sukienkach bym przemarzła, więc jestem na kupnie spodni.

Baby gratulacje odważnego kroku, super! Powodzenia

Mi to, że dziecko już na tym etapie wyrabia sobie rytm dobowy jakoś nie pasuje, szczególnie że np. mój śpi wtedy kiedy chodzę, jestem w ruchu, rusza się jak siedzę/śpię i po jedzeniu, więc to w sumie ja steruje jego rytmem póki co

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:19   #2594
ahnessy
Rozeznanie

Ja do wózka też na razie nic nie kupuję, przecież dziecko będzie w kombinezonie/śpiworku, jedynie kocyk bo to zawsze się przyda nie tylko w wózku, choć poduszka klin to nie głupi pomysł. Nad resztą będę myśleć na wiosnę a w lecie może już trzeba będzie się przesiadać na spacerówkę

Czarnula zdradź nam swoje typy wózków?Ja jestem zdecydowana ale zamawiam dopiero w listopadzie więc wszystko może się zmienić

Też jestem chuda jak patyk, dopiero teraz ludzie dostrzegają brzuszek a w spodniach ciążowych chodzę od lipca bo zwykle mnie w brzuch ściskały, co do reszty dawniej lubiałam swetry oversize więc je odkopałam i mam w czym chodzić
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:36   #2595
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
U nas też tylko 12 stopni, zimno strasznie..

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
jaki to był sprzedawca z all? czemu go polecacie?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

my mamy problem z imieniem ; (
czemu problem?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:36   #2596
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula i co chcecie kupić?

U nas TŻ wczoraj obczajał nasz wózek + fotelik i wychodzi, że zestaw wózek (gondola+spacerówka) + fotelik + baza do fotelika + adapter do pasów, to koszt 2700zł.

Mallami
, ja szczuplakiem nie jestem Od dawna mam legginsy ciążowe, tak to chodzę w spódnicach maxi - podciągam pod cycki Albo w jakichś spodniach 3/4 luźnych czy sukienkach.

Spokojnie mogłabym chodzić w sponiach sprzed ciąży, bo rozmiarowo ostatnio w nie weszłam, ale ubrałam na 1 dzień do pracy i pożałowałam - zwyczajnie są niewygodne i bolał mnie potem brzuch.

W bluzkach chodzę praktycznie wszystkich sprzed ciąży. Mam 1 tunikę z HMu, ale chodzę w niej po domu, bo mimo że to M, a mi do M daleko, to jest za luźna na razie. Z tym, że ja do niedawna miałam naprawdę nieduży brzuszek, ale w ciągu tygodnia wyskoczył znacząco

Zerknę na te polecane przez Ciebie spodnie, a tak to jeszcze znalazłam z HMu za 40zł na OLX, mam sobie podjechać jutro/pojutrze i zmierzyć

My dzisiaj mamy pierwszą rocznicę ślubu Nie mogę w to uwierzyć, że to tak zleciało...

Co do temperatury, to u nas chłodno, ale 16 stopni, szaro buro i będzie lało.
A rok temu było piękne słońce, drzewa złote i 25 stopni, czyli moja ulubiona pogoda
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:54   #2597
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

problem bo żadne imię męskie nas jakoś nie oczarowalo :/
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:01   #2598
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kasiulenkowa a przegladaliscie ksiege imion? Moze tam znajdziecie imie, ktore wam bedzie pasowalo.

Stary 2015-09-06, 11:14   #2599
niepozorna
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny

Cytat:

U mnie też zimno dzisiaj. Brrr...

Cytat:

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Oby się dzieciakom pozmieniało z tym trybem spania
Gratki 20 tygodnia

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:15   #2600
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
czyli na początek podusia do wózka i łóżeczka odpada? chociaż w sumie one takie płaskie są..

mnie też bardzo podpasowały

chyba tylko do mnie to minky nie przemawia bo widzę że bardzo popularne na wątku chociaż na żywo nie widziałam, więc może bym się przekonała
nie ma za co ja się w sumie zmartwiłam że ma tylko jeden rozmiar na aukcji, mogłam brać od razu większe a nie takie całkiem na styk. chyba że wystawi jeszcze

też nie przepadam za takimi wymyślnymi imionami, ale tak jak piszecie to każdego rodzica sprawa

też mam czasem takie wrażenie boję się co będzie jak podrośnie w tym brzuszku, bo teraz jest jeszcze malutki (w zeszłym tyg 235g) a już tak fika. i u mnie też już można zaobserwować ruchy na wierzchu

Baby ja zauważyłam że jak się przemęcze (np.nie mogę całego domu na raz wysprzątać) to mały potem właśnie taki spokojny że zawsze się potem martwię czy wszystko ok. a Ty dużo pracujesz więc może coś w tym jest.

-----
a i jeszcze co do odzieży ciążowej to wy chyba wszystkie strasznie chude jesteście że dopiero teraz kupujecie większe rzeczy. ja to już dawno musiałam się przerzucić na spodnie z pasem. wydaje mi się że już teraz mam duży brzuch a co dopiero do stycznia

a tak w ogóle to przed 3 się na siku obudziłam i już kurcze koniec spania
Moze i tak,bo q sumie w domu czasem ja poczuje,a w pracy nic,ale tam jestem w ciaglym ruchu (i stresie :-().
Ja nie jestem chuda,74kg przed ciaza (172cm wzrostu),ale malo przytylam (1.5kg wiecej Dzisiaj rano) I zawsze miałam raczej luzne ubrania. Tylko do pracy mam spodnie ciazowki bo spodnica pracowa mnie uciskala,no i kupilam sobie inna koszule z tego samego powodu. A poza praca poki co te same ubrania co wcześniej nosze,oszczednosc :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:32   #2601
frontin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
problem bo żadne imię męskie nas jakoś nie oczarowalo :/
Ten sam problem... Nie znamy jeszcze płci, ale intuicja mówi mi, że to chłopiec .

Ja wciąż chodzę w swoich normalnych ubraniach. Przed ciążą ważyłam 55 kg przy 170 cm, więc myślę, że jeszcze trochę w swoich ubraniach polatam. Zwłaszcza, że lubię boyfriendy i luźne bluzki. W ogóle mam wrażenie, że przytyłam ze 2 kg... Za dwa tygodnie mam wizytę, to wtedy sprawdzę.

Wczoraj chyba poczułam po raz pierwszy ruchy dziecka. To było tak inne i dziwne, że chyba musi to być nasz maluch. Jestem taka szczęśliwa!
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:38   #2602
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość
Ten sam problem... Nie znamy jeszcze płci, ale intuicja mówi mi, że to chłopiec .

Ja wciąż chodzę w swoich normalnych ubraniach. Przed ciążą ważyłam 55 kg przy 170 cm, więc myślę, że jeszcze trochę w swoich ubraniach polatam. Zwłaszcza, że lubię boyfriendy i luźne bluzki. W ogóle mam wrażenie, że przytyłam ze 2 kg... Za dwa tygodnie mam wizytę, to wtedy sprawdzę.

Wczoraj chyba poczułam po raz pierwszy ruchy dziecka. To było tak inne i dziwne, że chyba musi to być nasz maluch. Jestem taka szczęśliwa!

o mamusiu jaka szczuplutka jesteś, ja marzyłam przed ciążą o zejściu poniżej 70kg, w okolicach ślubu ważyłam 71 i byłam bardzo zadowolona ze swojego ciała. ale 55 to już w ogóle pełnia szczęścia by była i zazdroszczę braku wagi, to znaczy że nie jesteś obsessyjna na tym punkcie, ja się ważę codziennie

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:38   #2603
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam dziewczyny

U nas tez zimno, ale słonecznie więc mi pasuje. Właśnie wróciłam z porannego rozruchu na siłowni. Pierwszy raz spotkałam się ze zdziwieniem, że jestem w ciąży i ćwiczę :p nie zdziwiłbym się tak bardzo gdyby nie fakt, że to była recepcjonistka z klubu. Nieśmiało zapytała czy jestem w ciąży i czy lekarz nie widzi przeciwwskazań Dla mnie to szok tym bardziej, że babki po 50 lat które obok ćwiczą zawsze zagadają i kibicują a tu młoda dziewczyna i taka zdziwiona

No i witam się w 23 tygodniu
Stary 2015-09-06, 11:45   #2604
kinga1701
Zakorzenienie

Ale wam zazdroszczę z tymi ubraniami na mnie praktycznie wszystko się za krótkie zrobiło. Nigdy nie miałam długich bluzy czy tunikę bo jestem niska i jeszcze bardziej mnie skracaly. I teraz mam problem. Nie mam pojęcia co z kurtka zrobię mam nadzieje ze nie będzie bardzo zimno i dam rade przechodzić w rozpietej.

Mojakaren gratulacje 20 tygodnia.

Kasiulowa mamy ten sam problem, imię męskie jest bardzo trudno znaleźć, są ładne, ale jakoś nie czujemy żeby to było to. Nawet typów żadnych nie mamy.

Dotka wszystkiego najlepszego dla was z okazji rocznicy. Wózek husky, a jaki fotelik i bazę wybraliście?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Pietrusiowa 23 tydzień gratulacje.
Frontin teraz już z dnia na dzień coraz więcej i częściej będziesz czuć, gratuluję.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-06 o 11:54
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:03   #2605
uaoo
Zakorzenienie

Dzisiaj weszłam na wagę i doznałam szoku. -0,5kg Ciesze się, mimo, że teraz już powinnam tyć. Ale to pewnie przez rowerek stacjonarny.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-06, 12:15   #2606
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Przed ciaza wazylam srednio ok 64,5 czasami przed okresem waga mi skakala maks do 66 przy wzroscie 173 cm, teraz juz cos ok. 70 waze i czuje sie taka mega ciezka. Noo ale dziecko swoje wazy, wody plodowe, mleczarni w zyciu tak wielkich nie mialam, bo tak to ja wchodze w swoje gacie sprzed ciazy.

Czy to bedzie za duza rozpusta z mojej strony jak przy niedzieli zamowie sobie pizze. Mam rosol w lodowce, ale nawet nie chce mi sie tam wchodzic i patrzec na ten balagan. Wszystko z duzego pokoju wyladowalo w kuchni, ciezko mi sie tam rusza, pyl wszedzie. Bleee. Chyba szukam rozgrzeszenia na swoje lenistwo.

Stary 2015-09-06, 12:48   #2607
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za odp. muszę w takim razie dopisać co nieco do listy

dziewczyny co do spodni ciążowych to ja Wam mogę szczerze polecić te spodnie http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...384624586.html tylko widzę że teraz nie ma u nich wyboru w rozmiarach. ja kupiłam te ala jeans i jeszcze takie materiałowe czarne i beżowe wszystkie ten sam rozmiar ale te jeansowe takie ciaśniejsze się wydawały. naprawdę jestem zadowolona i nie mają tak wąskich nogawek jak ktoś nie lubi
Te spodnie wyglądają na takie getry bardziej, ja szukam bardziej jeansowych no i kieszonki na pupie obowiązkowe inaczej czułabym się faktycznie jak w getrach i musiała tuniki za pupę zakładać.
Ceny powalają, nawet używane na allegro chodzą średnio po 50-60 zł

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Fakt, nie ma co szaleć, bo to w sumie niedługo
W c&a są kardigany niedrogie, może coś upoluję. I myślę nad kilkoma bluzkami ciążowych z opcją do karmienia na później.
Zastanawiam się tylko co z moimi zimowymi kurtkami w rozmiarze 36... Chyba czeka mnie atak na lumpy, bo od listopada to już chłodno będzie.
Kurtka/płaszcz to moje zmartwienie. Kupić trzeba, ale jak tu wydać jak najmniej a przy tym wyglądać jako tako.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:56   #2608
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

A szukalas na olx? Ja znalazlam swoje i z przesylka zaplacilam za nie 17 zl.

Stary 2015-09-06, 13:00   #2609
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ty chodzisz na normalny fitness czy dla ciężarnych?
Ja muszę się przyznać, że po mega błahych ćwiczeniach wczorajszych rozciągajacych dzisiaj mam zakwasy Boże jak można się tak zapuścić???
ja planuję w przyszłym tyg iść pierwszy raz na fitness dla ciężarnych i już się boje o moje mięśnie
Cytat:
cześć dziewczyny powiedzcie co kupujecie do wózka w sensie jakąś podusie, prześcieradełko i kołderkę? takie jak do łóżeczka? czy zamiast kołderki może być grubszy kocyk? tak mnie właśnie oświeciło że nie mm nic takiego do wózka na liście..
ja nic specjalnie nie kupuję na zimę wystarczy śpiworek, a później będę pewnie korzystać z kocyków które będę miała zapewne sporo

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dzisiaj:

1. body w paski z długim 68cm - 2zł
2. pajac biały w autka 62cm - 2zł
3. pajac welurowy brązowy 62cm - 2zł
4. pajac polarowy szary (ze stópkami) - Smyk 29,99
super
Cytat:

dziewczyny co do spodni ciążowych to ja Wam mogę szczerze polecić te spodnie http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...384624586.html tylko widzę że teraz nie ma u nich wyboru w rozmiarach. ja kupiłam te ala jeans i jeszcze takie materiałowe czarne i beżowe wszystkie ten sam rozmiar ale te jeansowe takie ciaśniejsze się wydawały. naprawdę jestem zadowolona i nie mają tak wąskich nogawek jak ktoś nie lubi
fajne, pomyślę i może kupie, bo niedrogie
jak wymyślę jaki rozmiar
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
W poniedzialek ide do prawnika,potrzebuje pomocy profesjonalnej w zwiazku z praca,mam dosyc ze odmawiaja mi podstawowych praw.

Cytat:

-----
ja "wyrosłam" z normalnych spodni już w czerwcu
ale ja słynę z szybko rosnącego brzucha

Całe lato chodziłam w sukienkach i spódnicach maxi na gumce. Jak było chłodniej (czyli dosłownie kilka razy ) zakładałam leginsy ciążowe, ewentualnie zwykłe, jeśli szłam gdzieś na chwilę

Teraz już niestety trzeba się przestawić na noszenie spodni. Mam 2 pary leginsów ciążowych (czarnych) i spodnie ciążowe które dostałam, z tym że te spodnie są w kolorze malinowym więc niewiele kolorów bluzek do nich pasuje, stąd myślę o zakupie jednak jeszcze jakieś bardziej uniwersalnych spodni

W bluzki przedciążowe w większości się mieszczę, są po prostu opięte na brzuszku i krótsze. Mam sporo bluzek ovesize, bo przed ciążą miałam oponkę, której się wstydziłam, więc teraz mi służą
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Tuniki to ja nosilam przed ciaza i nie mam tego problemu. Aaa no i jeszcze oskubalam mame z takich wiekszych bluzek, w ktorych chwilowo nie chodzi, a ze rozmiarem jestesmy podobne, to se mam. Niezdara mysle, ze w lumpku albo jakims outlecie kilka sztuk mozna kupic. Nie widze sensu wiecej. W ciazy bedziesz jeszcze kilka miesiecy, a pozniej beda lezec te ciuchy. A spodnie ciazowe kupilam na OLX zmierzylam sie i szukalam pod wymiary gaci.
dokładnie

ja będę kombinować tak żeby jak najmniej rzeczy kupować specjalnie
mam wielką nadzieję ze uda mi się od mamy jakaś kurtkę pożyczyć jak już będzie zimno . W jesienne kurtki też sie już nie mieszczę, nie ma szans żebym je zapięła, ale póki nie jest bardzo zimno to mogę nosić rozpięte/częściowo zapięte

Cytat:
niestety tak....
a jeszcze wczoraj było tak przyjemnie, 22 stopnie i słońce
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

My dzisiaj mamy pierwszą rocznicę ślubu Nie mogę w to uwierzyć, że to tak zleciało...
wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez frontin Pokaż wiadomość

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 13:06   #2610
czarnulax
Zakorzenienie

Amelis delti, riko nano, adamex pajero, ewentualnie jedo fyn, ale bardziej od fyn by nam nevo wtedy odpowiadało.

Dotka gratuluję rocznicy
frontin gratuluję ruchów

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
No i witam się w 23 tygodniu
gratki!

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczę z tymi ubraniami na mnie praktycznie wszystko się za krótkie zrobiło. Nigdy nie miałam długich bluzy czy tunikę bo jestem niska i jeszcze bardziej mnie skracaly. I teraz mam problem. Nie mam pojęcia co z kurtka zrobię mam nadzieje ze nie będzie bardzo zimno i dam rade przechodzić w rozpietej.
Ja mam ten sam problem z ubraniami. Z tym, że u mnie to wynika z tego, że zawsze chodziłam we wszystkim dopasowanym. Niektóre koszulki nawet odpadły, bo mimo że rozciągliwe, to już się za mocno podnoszą i brzuszek wystaje.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości