Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-06, 07:39   #3871
Brunetka_5
Rozeznanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
Komentarz Fifi pod filmikiem Sebastiana Niegowskiego:
https://www.youtube.com/watch?v=3yJvfy9CvQo

Cześć Sebastian, potrzebuję od Ciebie porady co do aktualnego tematu. A jesteś jedynym mężczyzną tutaj którego, tak sądzę, mogę zapytać. Oczywiście też usłyszę bardzo chętnie co myśli Twoja żona. Więc tak, pytanie moje wychodzi z tego że bardzo oberwałam za pewną wypowiedź z mojej strony jako komentarz do jednego filmiku. Napisałam że uważam że mężczyzna musi mieć siłę przebicia i moim zdaniem mężczyzna powinien kobietę poderwać albo zrobić jakiś konkretny pierwszy krok a nie kobieta. Kobieta powinna wysłać sygnały ale nie więcej. I napisałam (myślę że za ostro ale niekiedy mam niewyparzony język i walę co na niego przyjdzie) że jest dla mnie bardzo niemęskie i nie zakocham się w mężczyźnie który ma tak mało siły przebicia i tak mało pewności siebie że ja, kobieta, muszę go nawijać... Jest to chyba za konserwatywne i oberwałam dość sporo od niektórych kobiet ale też wiele przyznało mi rację. Co ty o tym sądzisz? Oczekujesz Ty albo Twoi koledzy, znajomi i podoba wam się jak kobieta robi pierwsze kroki? Bo na przykład chłopców z mojego zespołu pytałam i oni tego nie bardzo lubią. Wolą polować i nie jest to dla nich kobiece jak kobieta idzie w ofensywę, robi komplementy, zaprasza na spotkanie... Oni wolą o "księżniczkę" powalczyć. Oprócz tego wyskoczyło z moich niewyparzonych ust coś w rodzaju że jestem atrakcyjną kobietą która nie musi się wysilać i podrywać... i że wolę jak kobieta jest kobietą i mężczyzna mężczyzną a nie obydwoje coś pomiędzy a la "chłopobaba" i "zniewieściały" mężczyzna... okay. MEA CULPA. To było naprawdę za dużo... ale mówię niestety co myślę. Może myślę źle ale naprawdę interesuje mnie co myślą o tym faceci tacy jak Ty. Bo niestety dyskusja odbyła się tylko między młodymi kobietami i dziewczynami. Nie mogę sobie wyobrazić że Twoja piękna żona pierwsza ciebie ofensywnie nawijała, komplementy robiła, na randki zapraszała…Jeśli myślę ale źle i powinnam myślenie zmienić to chętnie dam się przekonać i z błędu wyprowadzić.

Seba musi mieć z niej niezłą bekę xD
Ja nie mogę zrozumieć czemu nasza Fifi robi majtkoburze za każdym razem jak ktoś ją skrytykuje. Fifi, why?!
Brunetka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 07:54   #3872
SympatycznyAtrament
Nie-rudy lis

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
\ Ślub gdzieś w jakimś urokliwym plenerze, bez żadnej pompy i zadęcia, może nie sami ale rodzice, dziadkowie, rodzeństwo, najbliższe kuzynki i kilku bliskich przyjaciół...
Też tak chcę, najlepiej to zmieścić się w liczbie max. 30 osób, ale gorzej kiedy zaczynam liczyć kogo ja bym chciała i kogo chłop by chciał i wychodzi mi dużo za dużo

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Nieprawda. Mam skończoną anatomię, trust me Prosto do serca uchodzą żyła główna górna oraz dolna (oraz płucne, ale to nie ten obieg), żyły z palców, zanim trafią do serca uchodzą do całej masy żył po drodze, kończąc na żyle głównej górnej właśnie
Zepsułaś romantyzm

Cytat:
Napisane przez kochanowska Pokaż wiadomość

Ja bardzo lubie snapy Aliny z Design your life
Też lubię, filmików jej nie oglądam raczej, ale ze snapa wydaje się bardzo sympatyczna.
Dziś raczej nie wpadnę, bo umarłem.
SympatycznyAtrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 08:48   #3873
olenkasz
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=988

Stary 2015-09-06, 09:23   #3874
Cattivo
Wtajemniczenie

To chyba nie o nas, ale jakbym miała prać pędzel do podkładu raz w tygodniu (albo i rzadziej), chyba zeszłabym z obrzydzenia.

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Nie wiem, nie chcę oceniać, czy złe, czy brzydkie, czy ładne. Każdemu coś innego pasuje i każdy postępuje według swojego gustu.
Też miałam kolorowe buty na ślubie i jakoś nikt się nie poszczał z tej niesamowitej oryginalności/dziwności/artystyczności, nikt też nie wyszedł oburzony.

A Karolina... Oj pójdzie tą drogą, pójdzie.
Niech idzie, pasuje do niej taki styl - niech tylko nie udaje, że to oryginalne. Dla mnie trend brania ślubu w trampach jest hipstersko modny. Pomysł był fajny, ale zrobił się nudny.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:26   #3875
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Hmmm nie przemawia do mnie "uzywam ich tylko ja", tam wciaz zbieraja sie zanieczyszczenia. Moja mama jest w tej jednej kwestii brudasem, nie potrafie zrozumiec dlaczego. Jak u niej jestem to sama jej piore pedzle
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:37   #3876
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Hmmm nie przemawia do mnie "uzywam ich tylko ja", tam wciaz zbieraja sie zanieczyszczenia. Moja mama jest w tej jednej kwestii brudasem, nie potrafie zrozumiec dlaczego. Jak u niej jestem to sama jej piore pedzle

Ja tez mojej piore, a raczej pralam,az w koncu sama zaczela to robic. Od razu te wypowiedz skojarzylam z watkiem, niemniej rozbawila mnie i postanowilam dorzucic swoje
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:41   #3877
bubus900
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie. Jak rozchodzić conveersy? MAcie jakiś sprawdzon sposb? Te trampy mnie okropnie opcieraja na piecie mimo dobrego rozmiaru... Jakiś dramat..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 09:59   #3878
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Jak rozchodzić conveersy? MAcie jakiś sprawdzon sposb? Te trampy mnie okropnie opcieraja na piecie mimo dobrego rozmiaru... Jakiś dramat..

Mnie w palcach, a tez dobry rozmiar, grzbiet palcow mnie boli na kostkach. W pietach sie rozchodza po paru razach, ale trzeba przecierpiec
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:04   #3879
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:

Do mnie też nie przemawia "moje pędzle, moje bakterie". Może to daleko idąca interpretacja zdarzeń, ale nigdy nie pozwoliłabym się umalować np. Czarszce. Nie wierzę, że w jednej kategorii higieny przyjmuje argumenty, by obleszkiem być, a w innej - superdezynfekcja. Znam osobę, która nie myje rąk po przyjściu do domu "bo w samochodzie ma czysto" - odczuwam wobec niej duży strach i obleśność. Gdzie tam pędzle by była.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:20   #3880
201607131106
Konto usunięte

Tak, to o nas. Dyskutowałyśmy kiedyś z Seoną na temat mycia gąbek do makijażu i pędzli. Obstawała przy swoim, że tylko wizażystki muszą prać te akcesoria po każdym użyciu, a tak dla siebie, w domu to nie trzeba i nikt normalny tego nie robi.

Powtórzę może teraz argument, którego użyłam wtedy. Majtki też nosisz tylko Ty. To co, można kilka dni pod rząd? To przecież Twój brudek i Twoje zarazki. Ręcznika też używasz tylko Ty. Można zmieniać na pół roku czy może warto częściej wyprać?

Nienakładanie na twarz podkładu uklejnonym od zaschniętego produktu pędzelkiem to nie jest "dbanie o pędzel bardziej niż o dziecko". Dla mnie taka osoba jest syfiarą i już. Nie wiem, może zabolało, że trzeba w innych wątkach sobie ulżyć. Swoją drogą, fajną mamy moderację, nie ma co.

A z olejku może się śmiać, wielu osobom się spodobał i podpasował. To chyba fajnie, że się dzielimy ze sobą takimi odkryciami?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Do mnie też nie przemawia "moje pędzle, moje bakterie". Może to daleko idąca interpretacja zdarzeń, ale nigdy nie pozwoliłabym się umalować np. Czarszce. Nie wierzę, że w jednej kategorii higieny przyjmuje argumenty, by obleszkiem być, a w innej - superdezynfekcja. Znam osobę, która nie myje rąk po przyjściu do domu "bo w samochodzie ma czysto" - odczuwam wobec niej duży strach i obleśność. Gdzie tam pędzle by była.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:26   #3881
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Tak, to o nas. Dyskutowałyśmy kiedyś z Seoną na temat mycia gąbek do makijażu i pędzli. Obstawała przy swoim, że tylko wizażystki muszą prać te akcesoria po każdym użyciu, a tak dla siebie, w domu to nie trzeba i nikt normalny tego nie robi.

Powtórzę może teraz argument, którego użyłam wtedy. Majtki też nosisz tylko Ty. To co, można kilka dni pod rząd? To przecież Twój brudek i Twoje zarazki. Ręcznika też używasz tylko Ty. Można zmieniać na pół roku czy może warto częściej wyprać?

Nienakładanie na twarz podkładu uklejnonym od zaschniętego produktu pędzelkiem to nie jest "dbanie o pędzel bardziej niż o dziecko". Dla mnie taka osoba jest syfiarą i już. Nie wiem, może zabolało, że trzeba w innych wątkach sobie ulżyć. Swoją drogą, fajną mamy moderację, nie ma co.

A z olejku może się śmiać, wielu osobom się spodobał i podpasował. To chyba fajnie, że się dzielimy ze sobą takimi odkryciami?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

W takim razie jestem szalona, mówię Ci! Nie dotknęłabym pędzlem z podkładu czy korektora twarzy po tym, jak sobie przeleżał cały dzień i noc, kumplując się z bakteriami i kurzem. Te do cieni i innych sypkich produktów też piorę minimum raz na tydzień. Przecież to jest chwila moment, żadne wielkie wyrzeczenie no i o wiele przyjemniej jest się maziać bielutkim pędzlem... No ale niektórych nie przekonasz. Szkoda tylko, ze obstając przy swoim, przekazują swoje niezbyt mądre przekonania dalej.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 10:27   #3882
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojej też

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:28   #3883
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

no, dlatego wkleiłam tutaj, bo pamiętam, że dyskutowałyśmy.
dla mnie to dziwne. skoro ktoś ma w nosie zdanie innych, to po co wspomina o całym zajściu po miesiącach milczenia w wątku?
Stary 2015-09-06, 10:30   #3884
Ciemna163
Kociara

Jestem w szoku - Szusz w końcu nakręciła coś więcej niż własną głowę na cały kadr We vlogu najpierw są w Ikei (to akurat nic szczególnego), a potem na dożynkach pod Łowiczem i pokazuje tam okolicę, domki, potrawy... Wow.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:32   #3885
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku - Szusz w końcu nakręciła coś więcej niż własną głowę na cały kadr We vlogu najpierw są w Ikei (to akurat nic szczególnego), a potem na dożynkach pod Łowiczem i pokazuje tam okolicę, domki, potrawy... Wow.

Spokojnie, może jej się pomyliło.
Stary 2015-09-06, 10:33   #3886
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Raczej nic z tym nie zrobisz, same się muszą rozejść - ale mogę polecić plastry na pęcherze z Rossmanna, dopóki buty będą obcierały.

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:38   #3887
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
W takim razie jestem szalona, mówię Ci! Nie dotknęłabym pędzlem z podkładu czy korektora twarzy po tym, jak sobie przeleżał cały dzień i noc, kumplując się z bakteriami i kurzem. Te do cieni i innych sypkich produktów też piorę minimum raz na tydzień. Przecież to jest chwila moment, żadne wielkie wyrzeczenie no i o wiele przyjemniej jest się maziać bielutkim pędzlem... No ale niektórych nie przekonasz. Szkoda tylko, ze obstając przy swoim, przekazują swoje niezbyt mądre przekonania dalej.

Zauważyłaś, że osoby nienadużywajáce higieny, sà jakieś takie mocno agresywne w temacie mycia? #NieBedeSieMyłiWszystkich Porozstrzelam!
(Na drugim miejscu - ci, którym sugeruje się niejedzenie pieczywa w celach zdrowotnych. #CoJaBedeJescJaUmre
Stary 2015-09-06, 10:39   #3888
Hadassah
Zadomowienie

Przecieram oczy ze zdumienia. Przecież umyć moje 15 pędzli raz w tygodniu to jest chwila. Nie używam pędzla do podkładu, ale kiedy używałam, to nie dało się nim aplikować podkładu bez co najmniej dezynfekcji, bo przeszkadzał zastygnięty podkład z poprzedniego dnia.

Szlag by mnie trafił, gdybym miała myć pędzle po każdym użyciu, ale poświęcić 20 minut RAZ W TYGODNIU to takie wyrzeczenie ;ooo?
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:40   #3889
201607111004
Konto usunięte

Aż dziwi, że napisała to modka.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:46   #3890
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
I jeszcze w dodatku w sposób agresywny (w moim odczuciu). Ja często widzę takie usyfione pędzle u SML, aż rozwarstwione od podkładu i czarne od bronzera. Mnie to obrzydza. Staram się myć pędzle regularnie i nie dopuścić, zby wszystkie były brudne. Takie mycie po kilka sztuk jest dla mnie nieodczuwalne w żaden sposób. Dziwi mnie walka na ten temat bo to taka " oczywista pczywistość" jak z bielizna, o której wspomniała jajaja.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:47   #3891
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Przecieram oczy ze zdumienia. Przecież umyć moje 15 pędzli raz w tygodniu to jest chwila. Nie używam pędzla do podkładu, ale kiedy używałam, to nie dało się nim aplikować podkładu bez co najmniej dezynfekcji, bo przeszkadzał zastygnięty podkład z poprzedniego dnia.

Szlag by mnie trafił, gdybym miała myć pędzle po każdym użyciu, ale poświęcić 20 minut RAZ W TYGODNIU to takie wyrzeczenie ;ooo?
Ja aktualnie uzywam gąbeczki, zawsze czystej, nie wiem jak mozna nie myc jej przez tydzien ja bym sie brzydziła. A widze, ze 1 raz na tydzien to już pedantyzm wg niektorych
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:47   #3892
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
no, dlatego wkleiłam tutaj, bo pamiętam, że dyskutowałyśmy.
dla mnie to dziwne. skoro ktoś ma w nosie zdanie innych, to po co wspomina o całym zajściu po miesiącach milczenia w wątku?

A ja się potem dziwię, że dostaję punkty za byle gówno.
Stary 2015-09-06, 10:51   #3893
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
I jeszcze w dodatku w sposób agresywny (w moim odczuciu). Ja często widzę takie usyfione pędzle u SML, aż rozwarstwione od podkładu i czarne od bronzera. Mnie to obrzydza. Staram się myć pędzle regularnie i nie dopuścić, zby wszystkie były brudne. Takie mycie po kilka sztuk jest dla mnie nieodczuwalne w żaden sposób. Dziwi mnie walka na ten temat bo to taka " oczywista pczywistość" jak z bielizna, o której wspomniała jajaja.

Też tego nie rozumiem. Umycie pędzla to chwila, gąbeczki to samo (a i tak ją trzeba zwilżyć przed użyciem, można nawet myć przed zamiast zaraz po makijażu). Ja po każdym użyciu przecieram pędzle płynem do czyszczenia, to odruch, robię to prawie automatycznie. Czas stracony żaden.
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 10:55   #3894
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Ja aktualnie uzywam gąbeczki, zawsze czystej, nie wiem jak mozna nie myc jej przez tydzien ja bym sie brzydziła. A widze, ze 1 raz na tydzien to już pedantyzm wg niektorych

Też mnie to właśnie rozwala.

Ale zawsze się warto pośmiać "heheszki, jak nie używasz olejku z isany do wypucowania pędzli, to jesteś czitosem, heheszki".
Stary 2015-09-06, 11:08   #3895
Lady in Blue
Zakorzenienie

To ja myję moje pędzle szamponem z alterry
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:09   #3896
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Zauważyłaś, że osoby nienadużywajáce higieny, sà jakieś takie mocno agresywne w temacie mycia? #NieBedeSieMyłiWszystkich Porozstrzelam!
(Na drugim miejscu - ci, którym sugeruje się niejedzenie pieczywa w celach zdrowotnych. #CoJaBedeJescJaUmre
tak jest ze wszystkim, ludzie mają swoje chore poglądy czasami i jakakolwiek zmiana wiąże się dla nich z natychmiastową śmiercią....

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:11   #3897
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość

właśnie się zastanawiałam czy da się w ogóle nałożyć podkład brudnym, posklejanym pędzlem nie ma opcji, żeby nie narobić sobie smug
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:11   #3898
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
Super jej z przedziałkiem na bok. Chyba się skuszę na ten cień z Catrice Wiecie może co to za pędzelek, którego użyła do zrobienia kreski?
Zapomniałam wcześniej odpisać. Nie popełniaj mojego błędu, nie kupuj go. http://zakazprowokacji.blogspot.com/...z-catrice.html
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:15   #3899
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

właśnie się zastanawiałam czy da się w ogóle nałożyć podkład brudnym, posklejanym pędzlem nie ma opcji, żeby nie narobić sobie smug
No jak to się nie da. Da się! Potem smugi można doklepać brudnym Beuty Blenderem, lub inną gabką
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:16   #3900
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość

Da się ale to nic przyjemnego Przyznam, zdarzyło mi się 2-3 razy użyć brudnego pędzla, ale nigdy więcej. Po to dokupiłam 2 pędzel i gąbeczkę żeby mieć w zapasie czyste narzędzie do podkładu.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości