|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
piekielnie przykre to było, nie wiem z zazdrości czy co. Już nie utrzymuje tak żywej relacji z koleżanka.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, ja bym nie powiedziała, a tym bardziej na fb. U nas dalej wie najbliższa rodzina i mniejsza część znajomych.
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na fb dopiero wstawię fotę jak się mały urodzi, wcześniej nie widzę potrzeby.
|
|
|
|
#2644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zakupiłam przedtem pieluchy tetrowe na allegro 15 sztuk i aspirator do noska. Powoli kompletuje rzeczy ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie zamierzam wrzucac swojego potomka do sieci i raczej nie bede chciała, żeby ktoś to robił. Tyle się słyszy o tych wszystkich zboczeńcach. Po co prowokować?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2646 |
|
Konto usunięte
|
Nie no ja jedno wrzuce na bank
no dobra zboczeńcy są, i to wszędzie wiadomo ale jedno ze mną dlaczego nie. Teraz też mam kilka swoich wrzuconych (sprzed ciąży).Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwna czemuś takiemu. Jeszcze w 4 tygodniu? Przecież ona dopiero co test zrobiła pewnie. Ja się wtedy bałam komukolwiek powiedzieć, a co tu mówić o wrzucaniu tego na fb.
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kupowała któraś z was już jakieś rajstopy ciążowe i może coś polecić? |
|
|
|
#2648 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja rodzina nawet niecala wie
i nie widze potrzeby obwieszczania.A powiedzcie wiecie juz jaki rozmiar lozeczka bedziecie kupowac?
|
#2649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale i mnie zimno mocno wieje i pada
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wrzucę zdjęcia gołego dziecka, czy w pieluszce, na nocniku itp. Całego fejsa mam poblokowanego dla obcych, mam tylko dla znajomych udostępnione i tyle. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Pod materac 120x60. |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytam bo ja chce to z funkcja tapczanika i tak mysle czy 140x70 nie byloby lepsze. Ale chyba tez raczej wezme to standardowe....
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-06 o 16:12 |
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Co do koszul to do porodu polecam jakąś byle jaką, nawet koszulke za dużą za dupę, bo ona i tak będzie od krwi itp. i się przebierzecie w drugą. Ja do porodu mam koszulę w której byłam w szpitalu z córką, ona i tak już swoje przeszła więc nie będzie mi jej żal. A na pobyt w szpitalu kupią drugą odpinającą się po bokach, aby można było cycka wyciągnąć ;p
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Do porodu to tez myślę jakaś domowa stara wziąć bo większość mówi ze ja się wyrzuci. A później to taka na zakładki na piersiach myślę.
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez doszłam do wniosku, że nie stac mnie na zmienianie łózek co 2/3 lata, wiec kupiłam takie, które mam nadzieje, ze posłuzy na dłuzej. dla mnie osobiscie ostroznosci nigdy za wiele. Dzieci sie odwiedza a nie komentuje na fb. A to czy bedzie chcialo udostepniac zdjecia w sieci niech juz bedzie jego decyzja.
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, wtedy większe jest lepsze. Ja nie kupuję takiego, bo mam szczere wątpliwości, czy takie łóżeczko przetrwa bez problemu np. 5 lat.
Poluję na OLX na jakieś tanie używane, co najwyżej odmaluję/przemaluję na biało, a potem sprzedam i kupię normalne. |
|
|
|
#2657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie i tu jest pytanie? Troche lipa by bylo gdybym teraz kupila z dodatkowa funkcja i wydala 260 zl zamiast 100 za zwykle a za rok czy dwa i tak kupila inne bo to padlo...:-/
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jest dobre łóżeczko to 5 lat wytrzyma. Kwestia tylko materaca... miałam taki rozkładany tapczanik, który przejął mój brat. Że mną trochę wytrwalo, bo byłam starsza gdy je dostałam natomiast on je w ciul zasikał i po jakimś czasie trzeba było je wywalić, nie wytrwało do jego 5 lat przez to
|
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście nie mam fb i bardzo sie cieszę
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
No to juz jest naprawde gruba przesada. Chociazby pieluszka je nakryla... zero pomyslunku:-(
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Jedni moi znajomi mają ponad 60 zdjęć samego dziecka na fb we wszystkich możliwych pozach i sytuacjach. To jest chore.
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, patrzę w stanik a tam białe cóś z lewego cyca
to tak już do końca? Byłam dziś na dttg. Jakby dali mi drugi kubek tej glukozy to bym mogła z chęcią wypić bez problemu, mniam mniam tylko magnez mam poniżej normy mimo ciągłej suplementacji
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mamy 140x70. Ja mam póki co tylko piżamę z długimi spodniami do karmienia i na ciążę. Koszulę muszę dopiero kupić.
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz mniej raz wiecej ale saczy sie codziennie. No i po kazdej nocy mam zaplamiona koszulke
|
|
#2666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Cytat:
Nie ważne że.płaska - dziecku na początek wystarczy sam materac. Po prostu jest nie wskazane dla jego kręgosłupa. Wszędzie o tym piszą ![]() Ja kupiłam.spodnie ciążowe miesiąc temu. Zaczęłam w nich chodzić jak się zrobiło chłodniej. Tak to chodziłam w tym co miałam w szafie - w spodenkach guzik na gumce, koszulki się rozciągają trochę to dawały radę a w krótkich nie lubiłam chociaż, sukienki albo spódnice których pas obnizalam. Od przyjaciółki kupiłam dwie szerokie bluzki które są puszczone od samego biustu. I kardigany. I Jeszcze w lumpie byłam gdzie kupiłam sukienek parę, koszulkę nocna roz. 44, jakieś bluzki. Cytat:
A.dla.mnie to trochę dziwne bo przecież chodzę i bujam dzidziusia to on zasypia. A jak się się nie ruszam to on się budzi więc w sumie rytm dnia jest bez sensu. Ja mam.zamiar chodzić.w kurtce i płaszczu tym sprzed Ciąży. Po prostu nie będę zapinac na brzuchu albo zrobię guziki na gumki a.na zimę mam zamiar kupić szalik.wielkości koca i będzie bosko ;-) Cytat:
A.ja.mam zamiar wstawić zdjęcie z sesji z brzuszkiem jak będziemy taka robić Teraz koleżanka wsadzila nasze grupowe zdjęcie i stoję bokiem i w sumie może.wyglądać.jakbym przytyla także no ![]() A.po porodzie na pewno wstawię z nami zdjęcie ![]() Cytat:
Rozmiar lozeczka mamy 120x60. |
||||
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Med, ile Ci magnez wyszedł?
Magda, brzuszkowa sesja też spoko, ja nie pisalam ze wstawie, bo raczej nie bedziemy takiej robic
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
1.45 A norma jest od 1.6 do 2.5 z tego co pamiętam
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A przed ciążą to kurczę normę miałam, blisko 2 zawsze
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
tak pytam, bo mi wyszło 0,7 przy normie do 1,1 czyli w normie, ale gin mi mówi, że żebym miała to 1, to nie wie, co bym miała robić, bo jeszcze nie widział kobiety z tak wysokim magnezem, mimo że miał pacjentkę, która dostawała magnez dożylnie w końskich dawkach..
A co bierzesz i ile? Może zmień? Mi gin zalecił Magnellę, biorę 2x1. Dobry jest też magneb6 Max. |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy to kurczaczki jestescie :P mi nic nie brakuje do NRDowskiej kulomiotki :P 172 cm i 100 kg.... No ale nic sie z powietrza nie bierze, swego czasu trenowalam sporty walki gdzie chodzilam w wadze ciezkiej, no i mase miesniowa mam duza, po paru kontuzjach musialam zaprzestac intensywnych treningow, to i "pare" kilo przybylo ;-) zdziwilam sie bo w c&a spodnie ktore teraz wzielam byly 46 i sa w sumie dosc luzne
![]() Badanie poziomu magnezu w ciazy jest mocno wskazane? Ja nigdy tego nie mierzylam Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

piekielnie przykre to było, nie wiem z zazdrości czy co. Już nie utrzymuje tak żywej relacji z koleżanka.

zakupiłam przedtem pieluchy tetrowe na allegro 15 sztuk i aspirator do noska. Powoli kompletuje rzeczy
no dobra zboczeńcy są, i to wszędzie wiadomo ale jedno ze mną dlaczego nie. Teraz też mam kilka swoich wrzuconych (sprzed ciąży).

mocno wieje i pada
to tak już do końca?