|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a butelkę wybrałam medelę calma. Też wcześniej myśleliśmy o Avent, ale na szkole rodzenia pani mnie przekonała do medeli - podobno karmienie nią jest najbardziej podobne do karmienia piersią, szkoda tylko że nie ma zabezpieczenia antykolkowego.
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się właśnie na warsztaty Mamo to ja
|
#1355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wonderka gratuluję zakupów, ale dzień! Piękny wózek i kołyska ![]() Cytat:
i łóżeczko było okej, żadnych niedociągnięć w końcu? ![]() Zielony linomag może? Jest bardzo fajny, też bym poleciła Ja mam w domu i sudocrem i bepanthen na skrajne przypadki
|
||
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butelek nie kupowałam, bo dostałam - mam dwie małe Tommee Tippee i jedną małą Aventu. Super! Na pewno będziesz zadowolona i wrócisz z całą paką próbek
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się mamuśki
u nas niestety szpital w domu, ja jak i maly przeziębieni, tylko chrychamy i kichamy. Fotek niestety nie obejrzę póki co bo korzystam z tel. Pytalyscie o kosmetyki, to ja stawiam na hippa i babydreama, sudocrem będzie tak jak w przypadku syna w "pogotowiu" jak juz pupa szczypie, sprawdzil się u nas rewelacyjnie. Co do butelek, mam jedną z aventa i to by było na tyle, zamierzam kp
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede miala kosmetyki ziajki. Kupiłam oba kremy w małych opakowaniach bo to tylko jakby cos sie działo. Butelki mam po leo avent natural ale teraz kupiłam canpola bo mam taki laktator. Poza tym tamte sa takie szerokie ze duzo miejsca mi w torebce zajmowały ![]() Cytat:
Moj leosiek tez przeziębiony przeze mnie bo w piatek pozwoliłam mu pobiegać po deszczu
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa89, dziekuje
teraz taka pogoda niestety niedawno było gorąco teraz zimno, niewiem jak go do przedszkola ubierać no i załatwił się biedaczek:/ Torba, śliczna!
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kosmetykow mam zamiar kupić albo Babydream albo Hipp. I to tylko na poczatek zel do mycia 2w1, oliwke( w razie potrzeby), krem do pupy( linomag zielony pewnie), krem na zimno i wiatr. No i tyle nie widze sensu nic wiecej narazie.
Mam jedno opakowanie bepanthenu 30 g wezme do szpitala. Reszte na biezaco bede dokupowac jak bedzie potrzeba. Nie kupuje narazie zadnych czopkow, espumisanu itd apteka pod domem wiec jak cos to sie kupi. A co sadzicie o przemuwaniu pępka tym Octeniseptem? Mama mi dzisiaj mowila ze np w Anglii nie uzywaja zadnych takich rzeczy. Tylko przegotowana woda i do kapieli zaklejaja specjalnymi plastrami. No i pampersy. Dada czy Babydream. Co lepsze?
|
|
|
|
#1361 |
|
Konto usunięte
|
I nas też choroba w domu panuje, narazie wszyscy chorzy tylko nie ja i córka. I tak czekam kiedy nas zaatakuje. Się właśnie na noc zalatwilam chyba zalałam palca u nogi, tak się uderzylam o córki łóżeczko ze aż słabo mi się zrobiło. Teraz nie mogę chodzić i stopa mi puchnie. Ja zauważyłam że w tej ciąży to mocnego pecha jakiegoś mam. Ciekawe jak to będzie jutro przecież dziecko muszę prowadząc do szkoły😂
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o pieluchy to z tego co zaobserwowałam w żłobku to obie firmy są dobre (chyba każdy musi sam wypróbować, bo to zależy od oczekiwań, no i czy uczula czy nie), aczkolwiek Dada moim zdaniem tylko ta stara wersja (extra soft), ale u mnie w Biedronce ona występuje dopiero od rozmiaru 3, te niższe rozmiary są w tej nowej, cienszej wersji. Mam kilka próbek Dady 1 i zobaczymy czy nam przypasują.
|
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też tylko jedna butelkę kupiłam, z nadzieją ze jednak uda się kp Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za informacje, jestem już trochę bliżej , zamowienie w aptece w toku ,na allegro na końcówce. moze w tym tyg jeszcze to przyjdzie ![]() Fajnie Wam z tymi próbkami,ja dostalam ze szkoly rodzenia ale nie mam żadnych butelek ani smoczków
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Zdrówka dziewczyny dla Was i Waszych dzieciaków! Taki sezon niestety już się zaczął... Ja z gardłem też nie mogę dojść do końca do porządku,tz też coś przeziębiony....
monikz palcem warto iść na ip jak spuchł i myślisz,że może być złamany, to się długo goi :/ mi żadnego gipsu,szyny nie dali, tylko miałam leżeć 2tyg :p ale tz miał złamane 3 naraz i miał szynę, a i tak ma takie krzywe teraz te palce że wszystkie buty dziurawi ![]() Amelia łóżeczko okazało się ok, to nie pomalowane to był spód Mi się teraz ten ochraniacz średnio podoba,żałuję ze nie kupiłam zwykłego.... Jeszcze jakby łóżeczko było poziom niżej, a tak to on wystaje,nie ma jak zawiązać i te rogi się deformują. Butelki mam avent,najpierw bardzo chciałam lovi. Tych wszystkich kosmetycznych rzeczy jeszcze nie mam, ale kupimy napewno w tym tygodniu, stawiam na babydream myslslam że ten bapanthen to taki must have (a to dość drogie) ale widzę że jednak mogę to zastąpić. Sudocrem zawsze mamy w domu niby ale to chyba takie niehigieniczne żeby tz używał tego samego opakowania co dziecko... Tymbardziej że używa tego jak już ma duże rany (AZS). Mała mi z rana cały brzuch skopała, calusieńki, nie ma miejsca żebym jej tam nie czuła, oba boki od samej góry do samego dołu. Czułam i wypinanie dużych części ciała i malutkie nóżki i piąstki. Nie wiem co to za szalenstwo było
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny życzę wam szybkich powrotów do zdrowia, chora, a w ciąży już szczególnie, to zawsze kilka dni z życia.
Fasterka Twoja mała domagała się pierogów ...albo tych kotletów co piesek pochłonął cichaczem ![]() U mnie dziś leje jak z cebra, utopiłam się w błocie, ale to tam trudno, mam nadzieję, że się nie wywalę tutaj dzisiaj bo strasznie ślisko jest a mam zachwiane poczucie równowagi przez brzuszek. |
|
|
|
#1368 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja od rana w nie najlepszym chumorze ,zimno wiec się trzeba ubrać juz nie wystarcza klapki i cienkie spodnie na gumce, i tu się zaczyna bluzy ciasne gniota brzuch spodnie dżinsy ciazowe gniota mi pechez i chce się siku cały czas i nawet rtampki ciasne nie cierpie takiego uczucia nosić cos co obciska za bardzo, przed ciąża nosilam 38 wszystko dopasowane a teraz male ale jestem zla .
Edytowane przez 201604151126 Czas edycji: 2015-09-07 o 08:35 |
|
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za opinie odnosnie kosmetykow ;-) co do Babydream, lubię i sama uzywalam ale na dluzsza mete zapach jest dla mnie troche meczacy.
Cytat:
zaluje, ze bedac w h&m nie kupilam legginsow ciazowych, chodzilabym codziennie ale zostalo tylko jakies 2 msc wiec postaram sie przezyc bez nich.Zaczynam dzisiaj 32 tc jak to szbko leci! Ide tez na wizyte jak sie zbiore z wynikiem usg. Mam nadzieje, ze w koncu zaczely sie zajecia z sr bezplatne od wrzesnia i bede mogla juz chodzic.Tez mnie cos pokasłuje i kicham. Mam nadzieje, ze mnie nie rozlozy. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Jeszcze co do nosidełka to mi się pomyliło, nie mamy Graco, tylko BabyBjorn siostra męża mówi, że porządne i kosztuje kilka stówek. Zobaczymy jak się będzie sprawdzać. Przedział jest 0-11 kg.
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 30 tygodniu
![]() Rano poleciałam na badania, morfologia i mocz, zobaczymy co tam wyjdzie. U mnie jest taki wygwizdów, że masakra. Teraz trochę słońce zaczyna wychodzić, ale dalej wieje. Mam tylko nadzieję, że później się bardziej wypogodzi
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
u mnie brzydka pogoda, całą noc padało, teraz wieje wiec jesień chyba ssię zbliża. Będę musiała wybrać się po jakąś kurtkę bo wszystkie są już małe ![]() Życzę wam dużo zdrowia dziewczyny i waszym pociechą oczywiście też ![]() Jutro mam wizytę kontrolą sprawdzającą moją szyjkę a za tydzień we wtorek kolejną "normalną" ciekawe ile urósł nasz mały szkrab
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się również w 30 tygodniu
![]() Zdrówka dziewczyny Ja będę kupować laktator Aventu i 2 butelki też tej firmy. Położna moja mówiła, że Aventu jest bardzo dobry, kobiety sobie chwalą. Ja też nastawiam się na kp, ale dziewczyny weźcie pod uwagę też to, co będziecie robić z nadmiarem pokarmu, kiedy piersi będą "płonąć" a maluszek będzie syty. Trzeba będzie odciągać i przechowywać i dlatego chcę dobry laktator.
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo
U mnie na dzień dzisiejszy 10 kg na plusie ale wokół wszyscy mi mówią, że prawie nie przytyłam, że w brzuch mi poszło wszystko. Przed ciążą 10 lat ćwiczyłam domowy fitness, więc dla mnie ciąża to jak jakieś więzienie już się nie mogę doczekać jak wrócę do ćwiczeń, będę ćwiczyć razem z Maleństwem
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes sklep bociek mi odpisał, że w wersji comic mają Xlandera xpulse.
|
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
wonderka uważaj na siebie!
Dziewczyny gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni peachella ja legginsy ciążowe zamówiłam na allegro,14 zł kosztowały,są wygodne, nie uciskają w h&m ostatnio byłam to ceny mnie przeraziły,poszłam do new yorkera i kupiłam 3 bluzki za cenę "ciążowej" jednej bluzki. Największy problem z kurtką,w moje się już dawno nie dopinam, a teraz kupić na 2 miesiące...? Póki co chodzę w bluzach tz jak idę z psem czy gdzieś tutaj po osiedlu. Udało mi się dziś nagrać falowanie brzucha, ale nie umiem się z Wami podzielić, wrzuciłam na tą megawrzute ale z telefonu nie umiem dać linka...
09.03.2015 II kreski 13.11.15 Ola Edytowane przez fasterka90 Czas edycji: 2015-09-07 o 10:36 |
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż żałuję, że stare kurtki, które były obszerniejsze, powyrzucałam :/ Niestety, nie wrzuciło się
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-09-07 o 10:53 |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jakiś roczek będzie razem z Tobą biegał
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Piękny wózek i kołyska
Nasz ślub 16.08.2014 

Moj leosiek tez przeziębiony
przeze mnie bo w piatek pozwoliłam mu pobiegać po deszczu