Płaski brzuch bez odchudzania? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 10:37   #1
PunkyReggae
Przyczajenie

Question

Płaski brzuch bez odchudzania?

Witam! Może to głupie ale czy istnieje jakiś sposób, może ćwiczenia na płaski brzuch "bez odchudzania"(?) nie wiem jak to określić noszę rozmiar 44+ i chciałabym zrzucić "tłuszczyk" jedynie z brzucha tak żeby reszta pozostała bez zmian <3
PunkyReggae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 17:00   #2
bravoja
Raczkowanie

Dot.: Płaski brzuch bez odchudzania?

Trening brzucha np.z Mel B.
bravoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 08:32   #3
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PunkyReggae Pokaż wiadomość
Witam! Może to głupie ale czy istnieje jakiś sposób, może ćwiczenia na płaski brzuch "bez odchudzania"(?) nie wiem jak to określić noszę rozmiar 44+ i chciałabym zrzucić "tłuszczyk" jedynie z brzucha tak żeby reszta pozostała bez zmian <3

Nie, nie da się.
Człowiek zawsze chudnie całościowo, nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej.

Można ćwiczyć co polepszy napięcie mięśni.
Ale punktowe pozbycie się tłuszczu, to tylko liposukcja.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 10:00   #4
maalinkaa90
Zadomowienie

Niby tak, aczkolwiek, czasami widuje się kobiety które nie nosza rozmiaru 36 a widac ze maja ladna sylwetke, w sensie proporcjonalna, zawsze zastanawialam się z czego to wynika..
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 10:34   #5
camelia111
Zakorzenienie

Hmmm ja bym zaproponowała ćwiczenia cardio + siłownia, nie ucinając kalorii, a nawet zwiększając spożycie w dni treningowe. Oczywiści zero świństw typu cukier czy przetworzona żywność.
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 15:42   #6
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maalinkaa90 Pokaż wiadomość
Niby tak, aczkolwiek, czasami widuje się kobiety które nie nosza rozmiaru 36 a widac ze maja ladna sylwetke, w sensie proporcjonalna, zawsze zastanawialam się z czego to wynika..
Z budowy kości, profilu hormonalnego i genów. Proste.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 17:16   #7
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
mają zwyczajnie mniej tkanki tłuszczowej. bardzo często osoba nosząca większy rozmiar ma od razu sporo większy brzuch, bo jednak gdzieś ten tłuszcz musi się gromadzić. zacznij się odchudzać to zobaczysz efekt zrzucenia ciążowego brzucha.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-13, 10:20   #8
Ewa_26
Raczkowanie

nie musisz się wcale odchudzać jeśli chcesz mieć płaski brzuch. Wystarczą same ćwiczenia na brzuch, ale różnego rodzaju. Gwarantuje ci, że sie uda...
Ewa_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-13, 13:23   #9
maalinkaa90
Zadomowienie

Ile ludzi tyle opinii
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-13, 13:47   #10
gymmaniaczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewa_26 Pokaż wiadomość
nie musisz się wcale odchudzać jeśli chcesz mieć płaski brzuch. Wystarczą same ćwiczenia na brzuch, ale różnego rodzaju. Gwarantuje ci, że sie uda...
Same ćwiczenia na brzuch? To bujda bez diety ani rusz, zbudujesz sobie mięśnie pod tkanką tłuszczowa, których i tak nie będzie widać i w rezultacie twój obwód będzie się poszerzać. Btw. same ćwiczenia na brzuszki nie zdają egzaminu, najlepsze są treningi wzbogacone np. FBW.
gymmaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:38   #11
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewa_26 Pokaż wiadomość
A ja gwarantuję, że się nie uda. Nie tylko wzmocnienie mięśni brzucha powoduje chudnięcie...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie, nie da się.
Człowiek zawsze chudnie całościowo, nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej.

Można ćwiczyć co polepszy napięcie mięśni.
Ale punktowe pozbycie się tłuszczu, to tylko liposukcja.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 14:11   #12
motyleq
Raczkowanie

Cytat:
Ile ludzi tyle opinii
dokładnie jedni mówią, że tylko ćwiczeniami, inni, że dietą a pozostali mówią o genetyce.
Prawda leży pośrodku ja osobiście polecam pić sporo wody, ćwiczyć no i co najważniejsze, żadnej pizzy po 22 ^^" bo to był mój grzech No1 w ostatnim czasie ^^"
Stary 2015-09-07, 16:05   #13
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez motyleq Pokaż wiadomość
dokładnie jedni mówią, że tylko ćwiczeniami, inni, że dietą a pozostali mówią o genetyce.
Prawda leży pośrodku ja osobiście polecam pić sporo wody, ćwiczyć no i co najważniejsze, żadnej pizzy po 22 ^^" bo to był mój grzech No1 w ostatnim czasie ^^"
przecież to proste - brzuch to tłuszcz + mięśnie + organy wewnętrzne. Można mieć zero tłuszczu, ale brzuch wywalony - jeśli nie trzymamy go mięśniami albo mamy problemy trawienne powodujące wzdymanie. Albo - mieć super stelaż mięśniowy, pokryty warstwą tłuszczu. Z mojej obserwacji, lepiej wygląda brzuch trzymany mięśniami i otłuszczony niż chudziutki i wywalony jak u głodnego Etiopczyka. A brzuch idealny - mało tłuszczu + trzymany mięśniami.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 10:31   #14
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
przecież to proste - brzuch to tłuszcz + mięśnie + organy wewnętrzne. Można mieć zero tłuszczu, ale brzuch wywalony - jeśli nie trzymamy go mięśniami albo mamy problemy trawienne powodujące wzdymanie. Albo - mieć super stelaż mięśniowy, pokryty warstwą tłuszczu. Z mojej obserwacji, lepiej wygląda brzuch trzymany mięśniami i otłuszczony niż chudziutki i wywalony jak u głodnego Etiopczyka. A brzuch idealny - mało tłuszczu + trzymany mięśniami.
Do tego jeszcze stan kręgosłupa.
wada kregosłupa w odcinku lędzwiowym, może nawet przy chudym brzuchu powodować, ze brzuch jest do przodu wysunięty.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 11:04   #15
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Do tego jeszcze stan kręgosłupa.
wada kregosłupa w odcinku lędzwiowym, może nawet przy chudym brzuchu powodować, ze brzuch jest do przodu wysunięty.
hehe, jak zobaczyłam w subskrybcjach, że wpisałaś się w tym wątku, wiedziałam że będzie o kręgosłupie!
Pewnie, masz rację - zapomniałam o tym
I ważne, żeby wiedzieć, czy nasz wystający brzuch - to wada kręgosłupa, słabe mięśnie, zwykłe sadełko czy problemy trawienne (a bywa, że kombinacja tych czynników).
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości