|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanie do ciężarówek. Czy macie zielone światło jeśli chodzi o sex.
Mi doktor na początku kategorycznie powiedział no sex. Nowy gin teraz sam się zapytal czy uprawiamy sex a ja że nie mąż poszedł w odstawkę. Pozwolił się kochać i powiedzoal żeby nie katować tym brakiem sexu męża i siebie. Można ale tylko w prezerwatywie bo bez to plemniki czy sperma mają jakiś związek w sobie który u niektórych kobiet prowadzi do bólu brzucha i skurczu ale w prezerwatywie można.
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula,od kiedy robi sie juz usg przez brzuch,a nie przez pochwę?Jak do Dr P sie zapisalam na 3.10 to będzie jeszcze przez pochwę?Bo to będzie sobota,to pewnie pojedziemy z coreczka a oba by chętnie Dzidziusia zobaczyla,pewnie juz będzie ladnie widac,tylko nie pamietam,os kiedy robi sie przez brzuch,przy niej dopochowe to nie bardzo.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co do sexu Pan Dr Przybycień zabronił mi też do 13 tyg. Jestem już w 18 tyg. ale mimo to nic nie robimy bo się bardzo boję że coś się może podziać... i jakoś dajemy radę
|
|
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
sunshine1551 Niestety ja was nie pociesze bo jestem w 17 tyg i dalej no sex:P Biedny mój maż taki no cóż, głaska sobie syna ( po moim brzuchu) i jest prze szczęśliwy bo na razie sie zajmuje jak mu zrobic zarąbisty pokój i kiedy będzie mógł mu samochody miniaturowe kupić bo mój mąż zbiera... ( mam cała szafe tego) i ostatnio zobaczył klocki lego to sie prawie popłakał oj mężczyźni to jednak cały czas dzieci:P ...
Ja nie mogę współżyć pewno przez ten nisko osadzony trofoblast i wieczne cechy odklejania:/ Teraz ide 11 wrzesnia na wizyte do swojego lekarza to zobaczymy czy sie łozysko do góry podniosło i jest lepiej. gingerbre Masz racje jak trafiłam do szpitala z krwawieniem w 9 tyg to pierwsze pytanie było czy to po stosunku... Może wam będzie można tak jak Madzia napisała od 14 tyg bo wtedy jest 2 trymestr i jest bezpieczniej, ale to właśnie wszystko zależy jak z dzieckiem i z trofiblastem. Kamila Mi robili już USG przez brzuch przy genetycznym czyli 12 tydz ale ja jestem przy kości więc Dr i potem tez Pani Knafel robiła dodatkowi przez pochwę żeby jeszcze zobaczyć długośc szyjki i dziecko dokładniej. Jak Ty jestes szczupła to może juz od 12 tyg będzie przez brzuch wszystko widać. Też zalezy jak sie dziecko ułozy, bo większe pole manewru maja jednak dopochwowo USG. Potem byłam u Dr w 15 tyg to też zrobił raz tak raz tak... Teraz ide w pt do lekarza będzie 18 to już raczej przez brzuch bedzie. Możesz sie Madzi zapytac jak ona miała, bo jest pewno szczuplejsza niż ja
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-09-07 o 12:53 |
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=lula80;52676532]Ewelina1349 Ja jestem po IVF a na monitoring chodziłam do Tarnowa. Tylko nie wiem czy ty masz rządowy czy płatny zabieg?
Ja w Macierzyństwie byłam 4 razy - raz na konsultacji anestezjologicznej, 2 raz na wizycie u Dr żeby mi położne kartę założyły spisały badania i żeby się zapisać na biopsje itd, 3 na biopsji i 4 na transferze i tyle mnie tam widzieli, a tak to zawsze na monitoringach a potem na wizytach u Dr w Tarnowie: Jestem na liście rezerwowych do rządowego. |
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
Co do usg genetycznego ja miałam u Dr Wiechecia i robił mi przez brzuch, ale byłam tak zdenerwowana że macica mi się skurczyła i nie mógł jednego parametru zbadać i powiedział mi że jak się nie uspokoję to będę musiała się rozbierać...
![]() Co do usg na tym etapie, 18 sierpnia miałam pierwszą wizytę u mojej nowej Pani Dr i ona zrobiła mi najpierw przez brzuch a później dopochwowo bo chciała jeszcze sprawdzić szyjkę, ale wszystko na szczęście było ok. Teraz w środę już pewnie tylko przez brzuch zrobi... Kamila przypuszczam że zrobi Ci dopochwowo a później przez brzuch, bo mi tak później już robił... Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-09-07 o 13:18 |
|
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja oczywiście bym chciala żeby to byl juz ciążowy 😊W pierwszej ciąży to do 5 miesiąca prawie nikt nie wiedzial,ze jestem w ciazy,dopiero w 6 pojawil sie maly brzuszek i w ogóle to do końca ciazy przytyłam tylko 6 kg,a jadlam duzo,bo ja w ogole jem duzo,tylko tak nie wygladam😊Teraz pewnie będzie inaczej,bo z 2 ciaza ponoc juz jest inaczej,szybciej widac,poza tym wtedy to wszystko robilam i mialam dużo ruchu,teraz odwrotnie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-09-07 o 13:20 |
|
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do seksu w ciazy,to biedni ci nasi faceci ale dadza radę,my za to biedne pod innym względem,wszystko my musimy znosić,nic im nie będzie...😊Ja licze na to,ze jak mój Mąż wyposci sie porzadnie przez cala ciąże,to po ciazy będzie zaraz naturalna ciaza,bo ciaza przedłuża młodość,opóźnia menopauzę i moze mi sie wszystko odblokuje w glowie,to moze akurat😊,no bo w sumie nie wiadomo z jakich przyczyn nie moglam zajsc naturalnie.
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
lula mam pytanie. Chodzi o wymazy przed porodem, a konkretnie o HBs i GBS. Czy któryś z nich jest na wykrycie paciorkowca, który ponoć powoduje sepsę?
|
|
|
|
#4514 |
|
Rozeznanie
|
Faustynka Hbs czyli wirusowe zapalenie wątroby typu B to sie kochana z krwi robi
A GBS to jest wymaz z pochwy i powinien być jednocześnie 2 wymazówka z odbytu z wierzchu to jest właśnie Paciorkowiec grupy B -Streptococcus, który powoduje Sepse czyli posocznice, zapalenie płuc oraz zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u dziecka o ile sie rodzi silami natury. Dlatego teraz sa te badania przesiewowe czyli wymazy, tylko problem jest w tym że się robi go około 35â37 tyg, a np czesc kobiet rodzi juz wczesniej:/ ale teraz jak się nawet nie ma wyniku to asekuracyjnie podaja antybiotyk penicylinę lub inny jak jesteś uczulona od kiedy się zaczyna poród co 4 godz dożylnie, aż do zakończenia porodu. Generalnie to nawet 30% z nas jest nosicielem Paciorkowca. I teraz jakos nie zauważam u soebie noworodków z powikłaniami u matki z GBS +. Kiedys faktycznie jak nie podawali jeszcze antybiotyków, albo były kobiety w separatkach bez badań to te biedne maluszki różne sie rodziły:/ Ale teraz od kiedy podaja penicyline to jest ok. Dziecko się zaraża tylko jak rodzisz naturalnie bo przechodzi przez pochwe , a jak jest cięcie to czasem nawet antybiotyku nie podają, chodz moim zdaniem powinni każdej kobiecie z GBS+...
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-09-07 o 14:51 |
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Lula jesteś naszą prawdziwa skarbnica wiedzy
![]() Dzisiejsza beta 77
|
|
#4516 |
|
Rozeznanie
|
gingerbre Świetny przyrost Gratulacje !
![]() ![]()
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
:d mój mąż raczej nie podzielił by tego zdania :P
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam teraz fazę płakania, ciągle mi sie chce płakać... Oglądam wiadomości i płacze, słucham piosenki - płacze, mąż przychodzi z pracy - płacze:P No masakra
Tzn nie żebym miała depresje tylko sie bardzo łatwo wzruszam Mój mąż sie śmieje że podobno w 2 trymestrze kobieta ma większy popęd seksualny ( bo tak niby jest faktycznie) a ja wiecznie rycze i sie wkurzam o bądź co. No trudno, w pracy jestem jak skała chodź czasem na prawdę płakać sie chce, to se chociaż w domu poryczę teraz
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
ginger pięknie szalejesz. 3-maj tak dalej
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Kamila cały czas jestem na zwolnieniu
Tylko tak napisałam że ogólnie w pracy czasem chce sie płakać ale to pewno każdemu bo jak się takie maciupeństwa widzi w rożnym stanie i załamanych rodziców to jest masakra, a tu trzeba trzymać fason i wspierać
|
#4523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj ja głupia no pewnie, że hbs to zapalenie wątroby! Dzięki lula za pomoc, bo właśnie coś mi się obiło o uszy tylko nie dokładnie. A co do płaczu to ja przed @ nawet na reklamach płakałam! Teraz zdarza się, ale sporadycznie. Wczoraj na myśl o porodzie łza mi poleciała, bo nie wiem jak to wszystko wygląda i jak się zachowam. Nie żebym się bała tylko tak ogólnie już mi szkoda, że nikt mnie kopać po brzuchu nie będzie A ponoć tego bardzo kobietom brakuje!
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak to jest jak macie usg przez brzuch i przezpochwowe to płacicie za dwa USG?
Kamila cieszę się, że wszystko ok, po tych przeżyciach. Weź sobie te rady od dr do serca i pamiętaj o tatuażu na ręce ![]() Magit trzymam mocno kciuki ![]() Gingerbre Gratulacje! Jagoda daj znać co u Ciebie Cytat:
Może polecicie jakieś filmy, jedyne co mogę oglądać to breaking bad.
|
|
#4525 |
|
Rozeznanie
|
Faustynka A będziesz siłami natury rodzić czy cięciem? Jak Ci będzie pierś ssał to Ci przestanie brakować kopania:P A jak Twój maluszek będzie miał na imię? Spakowałaś się już ładnie? Urządzony pokoik? Kupione już wszystko? Ja myślę że jak już się ma swoje maleństwo na naszym świecie i możesz się tak na prawdę do niego przytulić, pogłaskać go i ucałować to jest największa więź jaka może być
Nie martw się potem będzie bunt 2 latka to tez będzie kopał i pluł :P ![]() Trzymamy kciuki za poród, będzie dobrze! nika077 Raz się płaci bo to jest jedno USG tylko różnymi drogami
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-09-07 o 16:42 |
|
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
Faustynka mam pytanie czy Ty teraz w ciąży robiłaś cytologię? Czy wystarcza wynik cytologii sprzed ciąży?
|
|
|
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wracam do wątku usg genetycznego, nic mi nie mówił Dr, że mi takie zrobi na następnej wizycie, kazał się umówić na wizytę "jak najszybciej" po jego powrocie, ale to jego jak najszybciej jest możliwe dopiero 5 października. No i pani z recepcji nie pytała o tydzień ciąży ani nic, ale to w Tarnowie, to przypuszczam, że raczej nie wyliczyłaby mi... I mój dylemat, czy to nie będzie za późno? Lula, Ty jesteś naszą skarbnicą wiedzy i "liczydłem" tygodni to jakbyś mogła pochylić się nade mną
W piątek miałam 8 tydz 3 dzień, więc do 5.10 wychodzi mi 12 tydz 6 dz, a jak liczę tygodnie z miesiączki to 14 (ost miesiączka 8.07), a podobno max do 13 tyg 6 dz się robi to badanie. Pomóżcie, bo od tego liczenia już sama świruję ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Ginger, może to będą bliźniaki, przyrost duży, pisałaś chyba, że dwa u Ciebie pękły? ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() Ja w Macierzyństwie byłam 3 razy - 1. anestezjolog, 2. punkcja + podpisanie papierów i wywiad z pielęgniarkami przed, 3. transfer. Monitoringi w Tarnowie, ja miałam in vitro prywatnie, ale myślę, że chyba nie różni się wizytami od rządowego. Trzymaj się, wierzę że będzie dobrze, musi być |
||
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Trzydziestka1 Pan Dr Przybycień robi usg podczas którego sprawdza wszystko, ale on nie jest specjalistą w tej dziedzinie... dlatego kieruje do Dr Wiechecia, Dr Nocuń lub Dr Knafel. Najlepiej jutro lub jakoś na dniach zadzwoń i umów się na usg genetyczne, bo u nich są kolejki.
Panie na recepcji w Tarnowie nie wyliczą Ci, tylko np. na Felińskiego (http://www.dobryginekolog.com/lekarze.html )jak zadzownisz umówić się na to badanie lub tutaj gdzie przyjmuje jeszcze Dr Wiecheć ( http://www.scmkrakow.pl/pl/main-pl/kontakt.html ). Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-09-07 o 18:34 |
|
|
|
#4530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie kogoś sprawdzonego w Tarnowie lub okolicach?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

Ale dobrze że wiesz bo niektóredziewczyny nie zrobią, to potem na zapas sie im antybiotyk daje.

Tzn nie żebym miała depresje tylko sie bardzo łatwo wzruszam
A ponoć tego bardzo kobietom brakuje!