Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 12:05   #4501
elah86
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2

Cytat:
Napisane przez lula80 Pokaż wiadomość
elah86 GBSa masz dodatniego? Czyli Paciorkowiec grupy B -Streptococcusa? No to będziesz dostawać penicylina dożylnie co 4 godz jak ci się poród zacznie, chyba że jesteś uczulona na penicyline to inny lek, az do końca, a siłami natury będziesz rodzić czy cięciem?
A skąd wiesz że masz paciorkowca w wymazie Ci wszyło też? Bo go się robi w 35–37 tyg ciązy Ale dobrze że wiesz bo niektóredziewczyny nie zrobią, to potem na zapas sie im antybiotyk daje.
Tak Lula mam to paskudztwo :-( w ciazy nie jeatem, ale z wymazu mi wyszlo,a lepiej takie rzeczy wiedziec wcześniej
elah86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:06   #4502
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
elah86 GBSa masz dodatniego? Czyli Paciorkowiec grupy B -Streptococcusa? No to będziesz dostawać penicylina dożylnie co 4 godz jak ci się poród zacznie, chyba że jesteś uczulona na penicyline to inny lek, az do końca, a siłami natury będziesz rodzić czy cięciem?
A skąd wiesz że masz paciorkowca w wymazie Ci wszyło też? Bo go się robi w 35–37 tyg ciązy Ale dobrze że wiesz bo niektóre dziewczyny nie zrobią, to potem na zapas sie im antybiotyk daje.

Kamila Tam jak dzwonisz to Pani z rejestracji sie pyta w którym jesteś tyg ( to Ty jej powiesz ze z miesiączki taki a z usg ostatniego taki) i ona Ci sama obliczy i Ci poda termin wizyty u Dr. Więc sama nie musisz sobie wyliczać.
to super,to oni wiedzą kiedy to robic i jak liczyć najlepiej 😊
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:07   #4503
sunshine1551
Raczkowanie

Ja mam pytanie do ciężarówek. Czy macie zielone światło jeśli chodzi o sex.
Mi doktor na początku kategorycznie powiedział no sex. Nowy gin teraz sam się zapytal czy uprawiamy sex a ja że nie mąż poszedł w odstawkę. Pozwolił się kochać i powiedzoal żeby nie katować tym brakiem sexu męża i siebie. Można ale tylko w prezerwatywie bo bez to plemniki czy sperma mają jakiś związek w sobie który u niektórych kobiet prowadzi do bólu brzucha i skurczu ale w prezerwatywie można.
Stary 2015-09-07, 12:08   #4504
kamilamimila
Wtajemniczenie

Lula,od kiedy robi sie juz usg przez brzuch,a nie przez pochwę?Jak do Dr P sie zapisalam na 3.10 to będzie jeszcze przez pochwę?Bo to będzie sobota,to pewnie pojedziemy z coreczka a oba by chętnie Dzidziusia zobaczyla,pewnie juz będzie ladnie widac,tylko nie pamietam,os kiedy robi sie przez brzuch,przy niej dopochowe to nie bardzo.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2015-09-07, 12:12   #4505
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Mi doktor na początku kategorycznie powiedział no sex. Nowy gin teraz sam się zapytal czy uprawiamy sex a ja że nie mąż poszedł w odstawkę. Pozwolił się kochać i powiedzoal żeby nie katować tym brakiem sexu męża i siebie. Można ale tylko w prezerwatywie bo bez to plemniki czy sperma mają jakiś związek w sobie który u niektórych kobiet prowadzi do bólu brzucha i skurczu ale w prezerwatywie można.
Kurcze,mi wczoraj Dr P powiedział no sex oczywiscie,nie zapytalam jak dlugo.Powiedział,ze maz moze,tylko ja nie,a Dr wie,ze maz ma taka prace,ze ma duzo mlodych panienek u siebie,dlatego tak zartowal sobie,ze maz moze i na pewno ma z kim😊Ja tam sie boje i pewnie będę bala do końca,moze poźniej,jak juz ciaza będzie bezpieczna,a co to za przyjemność jeśli mam byc zestresowana czy sie nic nie stanie.Ponoc nawet zewnętrznego seksu nie można,bo orgazm to skurcz😞
Stary 2015-09-07, 12:21   #4506
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Ja mam szlaban. Niestety nie zapytałam się do kiedy ten zakaz, ale lepiej dmuchać na zimne, zwłaszcza na początku. Podobno 80% kobiet, które trafiają do szpitala zaraz na początku ciąży z krwawieniem, jest 48 godzin po stosunku.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:31   #4507
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziewczyny co do sexu Pan Dr Przybycień zabronił mi też do 13 tyg. Jestem już w 18 tyg. ale mimo to nic nie robimy bo się bardzo boję że coś się może podziać... i jakoś dajemy radę
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:48   #4508
lula80
Rozeznanie

sunshine1551 Niestety ja was nie pociesze bo jestem w 17 tyg i dalej no sex:P Biedny mój maż taki no cóż, głaska sobie syna ( po moim brzuchu) i jest prze szczęśliwy bo na razie sie zajmuje jak mu zrobic zarąbisty pokój i kiedy będzie mógł mu samochody miniaturowe kupić bo mój mąż zbiera... ( mam cała szafe tego) i ostatnio zobaczył klocki lego to sie prawie popłakał oj mężczyźni to jednak cały czas dzieci:P ...
Ja nie mogę współżyć pewno przez ten nisko osadzony trofoblast i wieczne cechy odklejania:/
Teraz ide 11 wrzesnia na wizyte do swojego lekarza to zobaczymy czy sie łozysko do góry podniosło i jest lepiej.

gingerbre Masz racje jak trafiłam do szpitala z krwawieniem w 9 tyg to pierwsze pytanie było czy to po stosunku...

Może wam będzie można tak jak Madzia napisała od 14 tyg bo wtedy jest 2 trymestr i jest bezpieczniej, ale to właśnie wszystko zależy jak z dzieckiem i z trofiblastem.

Kamila Mi robili już USG przez brzuch przy genetycznym czyli 12 tydz ale ja jestem przy kości więc Dr i potem tez Pani Knafel robiła dodatkowi przez pochwę żeby jeszcze zobaczyć długośc szyjki i dziecko dokładniej. Jak Ty jestes szczupła to może juz od 12 tyg będzie przez brzuch wszystko widać. Też zalezy jak sie dziecko ułozy, bo większe pole manewru maja jednak dopochwowo USG. Potem byłam u Dr w 15 tyg to też zrobił raz tak raz tak... Teraz ide w pt do lekarza będzie 18 to już raczej przez brzuch bedzie. Możesz sie Madzi zapytac jak ona miała, bo jest pewno szczuplejsza niż ja

Edytowane przez lula80
Czas edycji: 2015-09-07 o 12:53
lula80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 12:55   #4509
Ewelina1349
Raczkowanie

[QUOTE=lula80;52676532]Ewelina1349 Ja jestem po IVF a na monitoring chodziłam do Tarnowa. Tylko nie wiem czy ty masz rządowy czy płatny zabieg?
Ja w Macierzyństwie byłam 4 razy - raz na konsultacji anestezjologicznej, 2 raz na wizycie u Dr żeby mi położne kartę założyły spisały badania i żeby się zapisać na biopsje itd, 3 na biopsji i 4 na transferze i tyle mnie tam widzieli, a tak to zawsze na monitoringach a potem na wizytach u Dr w Tarnowie:

Jestem na liście rezerwowych do rządowego.
Ewelina1349 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 13:16   #4510
Magdzinska85
Rozeznanie

Co do usg genetycznego ja miałam u Dr Wiechecia i robił mi przez brzuch, ale byłam tak zdenerwowana że macica mi się skurczyła i nie mógł jednego parametru zbadać i powiedział mi że jak się nie uspokoję to będę musiała się rozbierać...

Co do usg na tym etapie, 18 sierpnia miałam pierwszą wizytę u mojej nowej Pani Dr i ona zrobiła mi najpierw przez brzuch a później dopochwowo bo chciała jeszcze sprawdzić szyjkę, ale wszystko na szczęście było ok.

Teraz w środę już pewnie tylko przez brzuch zrobi...

Kamila przypuszczam że zrobi Ci dopochwowo a później przez brzuch, bo mi tak później już robił...

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-09-07 o 13:18
Stary 2015-09-07, 13:17   #4511
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
sunshine1551 Niestety ja was nie pociesze bo jestem w 17 tyg i dalej no sex:P Biedny mój maż taki no cóż, głaska sobie syna ( po moim brzuchu) i jest prze szczęśliwy bo na razie sie zajmuje jak mu zrobic zarąbisty pokój i kiedy będzie mógł mu samochody miniaturowe kupić bo mój mąż zbiera... ( mam cała szafe tego) i ostatnio zobaczył klocki lego to sie prawie popłakał oj mężczyźni to jednak cały czas dzieci:P ...
Ja nie mogę współżyć pewno przez ten nisko osadzony trofoblast i wieczne cechy odklejania:/
Teraz ide 11 wrzesnia na wizyte do swojego lekarza to zobaczymy czy sie łozysko do góry podniosło i jest lepiej.

gingerbre Masz racje jak trafiłam do szpitala z krwawieniem w 9 tyg to pierwsze pytanie było czy to po stosunku...

Może wam będzie można tak jak Madzia napisała od 14 tyg bo wtedy jest 2 trymestr i jest bezpieczniej, ale to właśnie wszystko zależy jak z dzieckiem i z trofiblastem.

Kamila Mi robili już USG przez brzuch przy genetycznym czyli 12 tydz ale ja jestem przy kości więc Dr i potem tez Pani Knafel robiła dodatkowi przez pochwę żeby jeszcze zobaczyć długośc szyjki i dziecko dokładniej. Jak Ty jestes szczupła to może juz od 12 tyg będzie przez brzuch wszystko widać. Też zalezy jak sie dziecko ułozy, bo większe pole manewru maja jednak dopochwowo USG. Potem byłam u Dr w 15 tyg to też zrobił raz tak raz tak... Teraz ide w pt do lekarza będzie 18 to już raczej przez brzuch bedzie. Możesz sie Madzi zapytac jak ona miała, bo jest pewno szczuplejsza niż ja
No,ja jestem,chuda,teraz mam maly brzuszek,nie wiem czy to juz ciążowy czy z jedzenia😊
Ja oczywiście bym chciala żeby to byl juz ciążowy 😊W pierwszej ciąży to do 5 miesiąca prawie nikt nie wiedzial,ze jestem w ciazy,dopiero w 6 pojawil sie maly brzuszek i w ogóle to do końca ciazy przytyłam tylko 6 kg,a jadlam duzo,bo ja w ogole jem duzo,tylko tak nie wygladam😊Teraz pewnie będzie inaczej,bo z 2 ciaza ponoc juz jest inaczej,szybciej widac,poza tym wtedy to wszystko robilam i mialam dużo ruchu,teraz odwrotnie.

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2015-09-07 o 13:20
Stary 2015-09-07, 13:24   #4512
kamilamimila
Wtajemniczenie

Co do seksu w ciazy,to biedni ci nasi faceci ale dadza radę,my za to biedne pod innym względem,wszystko my musimy znosić,nic im nie będzie...😊Ja licze na to,ze jak mój Mąż wyposci sie porzadnie przez cala ciąże,to po ciazy będzie zaraz naturalna ciaza,bo ciaza przedłuża młodość,opóźnia menopauzę i moze mi sie wszystko odblokuje w glowie,to moze akurat😊,no bo w sumie nie wiadomo z jakich przyczyn nie moglam zajsc naturalnie.
Stary 2015-09-07, 13:53   #4513
faustynka77
Raczkowanie

lula mam pytanie. Chodzi o wymazy przed porodem, a konkretnie o HBs i GBS. Czy któryś z nich jest na wykrycie paciorkowca, który ponoć powoduje sepsę?
faustynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 14:47   #4514
lula80
Rozeznanie

Faustynka Hbs czyli wirusowe zapalenie wątroby typu B to sie kochana z krwi robi
A GBS to jest wymaz z pochwy i powinien być jednocześnie 2 wymazówka z odbytu z wierzchu to jest właśnie Paciorkowiec grupy B -Streptococcus, który powoduje Sepse czyli posocznice, zapalenie płuc oraz zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u dziecka o ile sie rodzi silami natury. Dlatego teraz sa te badania przesiewowe czyli wymazy, tylko problem jest w tym że się robi go około 35–37 tyg, a np czesc kobiet rodzi juz wczesniej:/ ale teraz jak się nawet nie ma wyniku to asekuracyjnie podaja antybiotyk penicylinę lub inny jak jesteś uczulona od kiedy się zaczyna poród co 4 godz dożylnie, aż do zakończenia porodu. Generalnie to nawet 30% z nas jest nosicielem Paciorkowca.
I teraz jakos nie zauważam u soebie noworodków z powikłaniami u matki z GBS +. Kiedys faktycznie jak nie podawali jeszcze antybiotyków, albo były kobiety w separatkach bez badań to te biedne maluszki różne sie rodziły:/ Ale teraz od kiedy podaja penicyline to jest ok. Dziecko się zaraża tylko jak rodzisz naturalnie bo przechodzi przez pochwe , a jak jest cięcie to czasem nawet antybiotyku nie podają, chodz moim zdaniem powinni każdej kobiecie z GBS+...

Edytowane przez lula80
Czas edycji: 2015-09-07 o 14:51
Stary 2015-09-07, 15:08   #4515
gingerbre
Zakorzenienie

Lula jesteś naszą prawdziwa skarbnica wiedzy

Dzisiejsza beta 77
Stary 2015-09-07, 15:12   #4516
lula80
Rozeznanie

gingerbre Świetny przyrost Gratulacje ! Nawet sie milsza w ciąży zrobiłaś :P I mniej ludziom dogryzasz
Stary 2015-09-07, 15:12   #4517
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
gingerbre świetny przyrost gratulacje ! Nawet sie milsza w ciąży zrobiłaś :p i mniej ludziom dogryzasz
:d mój mąż raczej nie podzielił by tego zdania :P
Stary 2015-09-07, 15:24   #4518
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
gingerbre Świetny przyrost Gratulacje ! Nawet sie milsza w ciąży zrobiłaś :P I mniej ludziom dogryzasz

Ładnie szaleje Twoja beta Gratuluję jeszcze raz
Stary 2015-09-07, 15:28   #4519
lula80
Rozeznanie

Ja mam teraz fazę płakania, ciągle mi sie chce płakać... Oglądam wiadomości i płacze, słucham piosenki - płacze, mąż przychodzi z pracy - płacze:P No masakra Tzn nie żebym miała depresje tylko sie bardzo łatwo wzruszam Mój mąż sie śmieje że podobno w 2 trymestrze kobieta ma większy popęd seksualny ( bo tak niby jest faktycznie) a ja wiecznie rycze i sie wkurzam o bądź co. No trudno, w pracy jestem jak skała chodź czasem na prawdę płakać sie chce, to se chociaż w domu poryczę teraz Ma mąż trening przed urodzeniem dziecka hehehh
Stary 2015-09-07, 15:38   #4520
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam teraz fazę płakania, ciągle mi sie chce płakać... Oglądam wiadomości i płacze, słucham piosenki - płacze, mąż przychodzi z pracy - płacze:P No masakra Tzn nie żebym miała depresje tylko sie bardzo łatwo wzruszam Mój mąż sie śmieje że podobno w 2 trymestrze kobieta ma większy popęd seksualny ( bo tak niby jest faktycznie) a ja wiecznie rycze i sie wkurzam o bądź co. No trudno, w pracy jestem jak skała chodź czasem na prawdę płakać sie chce, to se chociaż w domu poryczę teraz Ma mąż trening przed urodzeniem dziecka hehehh
Lula,to Ty chodzisz do pracy teraz?Myslalam,ze jestes na zwolnieniu.
Stary 2015-09-07, 15:40   #4521
GGI
Zakorzenienie

ginger pięknie szalejesz. 3-maj tak dalej
Stary 2015-09-07, 15:52   #4522
lula80
Rozeznanie

Kamila cały czas jestem na zwolnieniu Tylko tak napisałam że ogólnie w pracy czasem chce sie płakać ale to pewno każdemu bo jak się takie maciupeństwa widzi w rożnym stanie i załamanych rodziców to jest masakra, a tu trzeba trzymać fason i wspierać
Stary 2015-09-07, 16:33   #4523
faustynka77
Raczkowanie

Cytat:
Faustynka Hbs czyli wirusowe zapalenie wątroby typu B to sie kochana z krwi robi
A GBS to jest wymaz z pochwy i powinien być jednocześnie 2 wymazówka z odbytu z wierzchu to jest właśnie Paciorkowiec grupy B -Streptococcus, który powoduje Sepse czyli posocznice, zapalenie płuc oraz zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u dziecka o ile sie rodzi silami natury. Dlatego teraz sa te badania przesiewowe czyli wymazy, tylko problem jest w tym że się robi go około 35–37 tyg, a np czesc kobiet rodzi juz wczesniej:/ ale teraz jak się nawet nie ma wyniku to asekuracyjnie podaja antybiotyk penicylinę lub inny jak jesteś uczulona od kiedy się zaczyna poród co 4 godz dożylnie, aż do zakończenia porodu. Generalnie to nawet 30% z nas jest nosicielem Paciorkowca.
I teraz jakos nie zauważam u soebie noworodków z powikłaniami u matki z GBS +. Kiedys faktycznie jak nie podawali jeszcze antybiotyków, albo były kobiety w separatkach bez badań to te biedne maluszki różne sie rodziły:/ Ale teraz od kiedy podaja penicyline to jest ok. Dziecko się zaraża tylko jak rodzisz naturalnie bo przechodzi przez pochwe , a jak jest cięcie to czasem nawet antybiotyku nie podają, chodz moim zdaniem powinni każdej kobiecie z GBS+...

oj ja głupia no pewnie, że hbs to zapalenie wątroby! Dzięki lula za pomoc, bo właśnie coś mi się obiło o uszy tylko nie dokładnie. A co do płaczu to ja przed @ nawet na reklamach płakałam! Teraz zdarza się, ale sporadycznie. Wczoraj na myśl o porodzie łza mi poleciała, bo nie wiem jak to wszystko wygląda i jak się zachowam. Nie żebym się bała tylko tak ogólnie już mi szkoda, że nikt mnie kopać po brzuchu nie będzie A ponoć tego bardzo kobietom brakuje!
faustynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 16:38   #4524
nika077
Raczkowanie

Dziewczyny a jak to jest jak macie usg przez brzuch i przezpochwowe to płacicie za dwa USG?

Kamila
cieszę się, że wszystko ok, po tych przeżyciach. Weź sobie te rady od dr do serca i pamiętaj o tatuażu na ręce
Magit trzymam mocno kciuki
Gingerbre Gratulacje!
Jagoda daj znać co u Ciebie

Cytat:
Ja mam teraz fazę płakania, ciągle mi sie chce płakać... Oglądam wiadomości i płacze, słucham piosenki - płacze, mąż przychodzi z pracy - płacze:P No masakra Tzn nie żebym miała depresje tylko sie bardzo łatwo wzruszam
Haha, ja nie mogę żadnego filmu obejrzeć bo każdy kończy się takim płaczem, że mój partner mówi, że to był ostatni film jaki w ciąży oglądałam Może polecicie jakieś filmy, jedyne co mogę oglądać to breaking bad.
Stary 2015-09-07, 16:40   #4525
lula80
Rozeznanie

Faustynka A będziesz siłami natury rodzić czy cięciem? Jak Ci będzie pierś ssał to Ci przestanie brakować kopania:P A jak Twój maluszek będzie miał na imię? Spakowałaś się już ładnie? Urządzony pokoik? Kupione już wszystko? Ja myślę że jak już się ma swoje maleństwo na naszym świecie i możesz się tak na prawdę do niego przytulić, pogłaskać go i ucałować to jest największa więź jaka może być
Nie martw się potem będzie bunt 2 latka to tez będzie kopał i pluł :P
Trzymamy kciuki za poród, będzie dobrze!

nika077 Raz się płaci bo to jest jedno USG tylko różnymi drogami

Edytowane przez lula80
Czas edycji: 2015-09-07 o 16:42
Stary 2015-09-07, 16:58   #4526
Magdzinska85
Rozeznanie

Faustynka mam pytanie czy Ty teraz w ciąży robiłaś cytologię? Czy wystarcza wynik cytologii sprzed ciąży?
Stary 2015-09-07, 17:26   #4527
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Faustynka A będziesz siłami natury rodzić czy cięciem? Jak Ci będzie pierś ssał to Ci przestanie brakować kopania:P A jak Twój maluszek będzie miał na imię? Spakowałaś się już ładnie? Urządzony pokoik? Kupione już wszystko? Ja myślę że jak już się ma swoje maleństwo na naszym świecie i możesz się tak na prawdę do niego przytulić, pogłaskać go i ucałować to jest największa więź jaka może być
Nie martw się potem będzie bunt 2 latka to tez będzie kopał i pluł :P
Trzymamy kciuki za poród, będzie dobrze!

nika077 Raz się płaci bo to jest jedno USG tylko różnymi drogami
Co do buntów,to jest bunt 2 latka,4 latka i 6 latka tez😊Także duzo jeszcze przed Wami,przed nami ale to sama rozkosz 😊Moja Córcia pare dni w szkole jest dopiero i codziennie wieczorem placze,ze nie chce iść,rano w szatni,tez,potem jest dobrze,mam nadzieję,ze sie przyzwyczai i z każdym dniem,będzie lepiej.Jak to mówią Male dzieci maly klopot,duże dzieci duży klopot,kazdy wiek jest fajny,maluszki są slodkie,a z kolei taki 6,5 latek juz taki mądry,ze o wszystkim pogadasz i wszystko zrozumie,czasem za duzo rozumie,to co nie trzeba😊Zycze Wam tego wszystkiego,tych radości i smutkow,które niesie ze sobą macierzyństwo,bo smutki tez są jak no dziecko jest chore ale oczywiście zycze jak najwięcej radości 😊
Stary 2015-09-07, 18:11   #4528
trzydziestka1
Raczkowanie

Dziewczyny, wracam do wątku usg genetycznego, nic mi nie mówił Dr, że mi takie zrobi na następnej wizycie, kazał się umówić na wizytę "jak najszybciej" po jego powrocie, ale to jego jak najszybciej jest możliwe dopiero 5 października. No i pani z recepcji nie pytała o tydzień ciąży ani nic, ale to w Tarnowie, to przypuszczam, że raczej nie wyliczyłaby mi... I mój dylemat, czy to nie będzie za późno? Lula, Ty jesteś naszą skarbnicą wiedzy i "liczydłem" tygodni to jakbyś mogła pochylić się nade mną
W piątek miałam 8 tydz 3 dzień, więc do 5.10 wychodzi mi 12 tydz 6 dz, a jak liczę tygodnie z miesiączki to 14 (ost miesiączka 8.07), a podobno max do 13 tyg 6 dz się robi to badanie. Pomóżcie, bo od tego liczenia już sama świruję

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
A co do płakania, to ja też tak mam, reklama, film, artykuł w gazecie - obojętne i w płacz... a to dopiero sam początek ciąży

Ginger, może to będą bliźniaki, przyrost duży, pisałaś chyba, że dwa u Ciebie pękły?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelina1349 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z Tarnowa, które są po in vitro. Powiedzcie ile mniej wiecej razy trzeba pojawić się w Macierzyństwie od chwili kwalifikacji? (czy wszystkie monitoringi można robić w Tarnowie?)
Ewelinka, przykro mi, że się nie udało
Ja w Macierzyństwie byłam 3 razy - 1. anestezjolog, 2. punkcja + podpisanie papierów i wywiad z pielęgniarkami przed, 3. transfer. Monitoringi w Tarnowie, ja miałam in vitro prywatnie, ale myślę, że chyba nie różni się wizytami od rządowego. Trzymaj się, wierzę że będzie dobrze, musi być
trzydziestka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 18:26   #4529
Magdzinska85
Rozeznanie

Trzydziestka1 Pan Dr Przybycień robi usg podczas którego sprawdza wszystko, ale on nie jest specjalistą w tej dziedzinie... dlatego kieruje do Dr Wiechecia, Dr Nocuń lub Dr Knafel. Najlepiej jutro lub jakoś na dniach zadzwoń i umów się na usg genetyczne, bo u nich są kolejki.

Panie na recepcji w Tarnowie nie wyliczą Ci, tylko np. na Felińskiego (http://www.dobryginekolog.com/lekarze.html )jak zadzownisz umówić się na to badanie lub tutaj gdzie przyjmuje jeszcze Dr Wiecheć ( http://www.scmkrakow.pl/pl/main-pl/kontakt.html ).

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2015-09-07 o 18:34
Stary 2015-09-07, 18:34   #4530
trzydziestka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Trzydziestka1 Pan Dr Przybycień robi usg podczas którego sprawdza wszystko... ale też kieruje do Dr Wiechecia, Dr Nocuń lub Dr Knafel. Najlepiej jutro lub jakoś na dniach zadzwoń i umów się na usg genetyczne, bo u nich są kolejki.

Panie na recepcji w Tarnowie nie wyliczą Ci, tylko np. na Felińskiego (http://www.dobryginekolog.com/lekarze.html )jak zadzownisz umówić się na to badanie lub tutaj gdzie przyjmuje jeszcze Dr Wiecheć ( http://www.scmkrakow.pl/pl/main-pl/kontakt.html ).
Madzia, dziękuję za informacje, tylko kurcze wolałabym gdzieś w pobliżu Tarnowa, bo do Krakowa raczej sama się autem nie wybiorę, a męża nie ma w Polsce Macie kogoś sprawdzonego w Tarnowie lub okolicach?
trzydziestka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości