Wątek o nieirytującej reklamie bloga i technicznej pomocy blogowej cz.2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 08:04   #421
Inal
Rozeznanie

Dot.: O czym pisac na blogu?

Hej,wypowiem się w innej kwestii.
Osobiście,popracowałabym nad wyglądem / szablonem bloga. Sama jestem estetką i dużą uwagę zwracam na takie kwestie. Chętnie wracam na stronę autora,gdy zdjęcia są dobrej jakości, a całość wygląda ładnie i czytelnie. Nie oszukujmy się, dużo osób to wzrokowcy. Aby dotrzeć do dalszego grona odbiorców, wg mnie należy odwiedzić blogi innych osób i wykazać się odrobiną kreatywności oraz chęci, zostawiając komentarz. Za dawnych czasów prowadziłam własną stronę i robiłam dokładnie to, o czym napisałam. Odbiór był pozytywny,ponieważ wiele osób odwiedzało również mnie,a co niektórzy pisali komentarze. Mówisz,że tego brakuje u Ciebie,więc nie zaszkodzi spróbować.
Powodzenia
Stary 2015-09-07, 08:12   #422
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vera_S Pokaż wiadomość
a co tam mialo byc?pomysl na co? zdjecia kolezanki mysle ze dobre, moje tez... nie sa to foty z prszystanku autobusowego czy zdjecia kota sasiadow(chociaz mam to w planachjest milutki) no i chyba napisze jednak cos o brwiach bo to u mnie cala sztuka i o wlosach... sama wiesz ze najpopularniejsze dziewczyny w insta takie jak Alena Shyshkowa czy Sokolowa to wogole pisza malo a sa
mega popularne/
pomysł na bloga. przecież musisz o czymś pisać. Jeżeli będziesz publikować zdjęcia, to lepiej wtedy przenieść do instagrama czy tumblra. i o tych dziewczynach, o których napisałaś, nigdy nie słyszałam jeżeli chcesz pisać o włosach, kosmetykach, to znajdź sobie zbiory takich blogów i poczytaj sobie jak brakuje Ci słów po polsku. nawet tu są wątki włosomaniaczek, na których znajdziesz dużo informacji.
zaksy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 10:37   #423
wie-wiórka
Rozeznanie

Na mnie Twój blog nie robi zachęcającego wrażenia, ponieważ:
- szablon jest kiepski
- zdjęcia Twojego autorstwa są bardzo amatorskie - słaba kompozycja, swiatło itd.
- Ty na cudzych zdjęciach wyglądasz profesjonalnie, ale jako kobietę niekoniecznie intersują mnie takie sesje
- nie widać profulu przewodniego: blog modowy, lifestylowy?

Na poczytność bloga trzeba zapracować:
- regularnymi i przemyślanymi wpisami
- interesującymi wpisami i/lub profesjonalnymi zdjęciami

Domyślam się, że chciałabyś zarabiać na blogu... Dłuuuuuga, trudna i często niewdzięczna to droga - poczytaj, co o tym piszą dziewczyny, którym się udało.
Jedne z moich ulubionych blogów - bardzo różne tematycznie:
http://www.missferreira.pl/
http://www.szafatosi.pl/
http://matkojedyna.blogspot.com/
http://my-full-house.com/
http://whiteplate.com/
wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 12:54   #424
Vera_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wie-wiórka Pokaż wiadomość
Na mnie Twój blog nie robi zachęcającego wrażenia, ponieważ:
- szablon jest kiepski
- zdjęcia Twojego autorstwa są bardzo amatorskie - słaba kompozycja, swiatło itd.
- Ty na cudzych zdjęciach wyglądasz profesjonalnie, ale jako kobietę niekoniecznie intersują mnie takie sesje
- nie widać profulu przewodniego: blog modowy, lifestylowy?

Na poczytność bloga trzeba zapracować:
- regularnymi i przemyślanymi wpisami
- interesującymi wpisami i/lub profesjonalnymi zdjęciami

Domyślam się, że chciałabyś zarabiać na blogu... Dłuuuuuga, trudna i często niewdzięczna to droga - poczytaj, co o tym piszą dziewczyny, którym się udało.
Jedne z moich ulubionych blogów - bardzo różne tematycznie:
http://www.missferreira.pl/
http://www.szafatosi.pl/
http://matkojedyna.blogspot.com/
http://my-full-house.com/
http://whiteplate.com/
Ja na cudzych zdjeciach??? zdjecia wszystkie sa moje i robi je moj maz, takze trudno, to zwukle nasze domowe zdjecia, tak ze trudno o stylizacje, czy swiatlo. w tym kapeluszu normalnie chodze na codzien) a zdjecia kolezanki to tez amatorskie

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość
Hej,wypowiem się w innej kwestii.
Osobiście,popracowałabym nad wyglądem / szablonem bloga. Sama jestem estetką i dużą uwagę zwracam na takie kwestie. Chętnie wracam na stronę autora,gdy zdjęcia są dobrej jakości, a całość wygląda ładnie i czytelnie. Nie oszukujmy się, dużo osób to wzrokowcy.
Powodzenia
dokladnie, z tym mam problem, glupia nie jestem ale jak biore sie za te szablony i gadzety to stwierdzam ze jednak ... bo po 10 min tego owijania i zmieniania zostawiam jak jest... nie wiem co z tym zrobic. Moze niech bedzie po prostu w wersji light? czyli bialy, jednak mysle ze napelnienie jest wazniejsze. Nie wiem jak wy ale ja nie moge pisac rzeczy osobistych tak na caly swiat. Dziewczyny nie badzcie jedzami ja tylko zaczelam, poki co to wyglada tak
Vera_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 13:11   #425
wie-wiórka
Rozeznanie

Cytat:
Ja na cudzych zdjeciach??? zdjecia wszystkie sa moje i robi je moj maz, takze trudno, to zwukle nasze domowe zdjecia, tak ze trudno o stylizacje, czy swiatlo. w tym kapeluszu normalnie chodze na codzien) a zdjecia kolezanki to tez amatorskie[COLOR="Silver"]
Na cudzych zdjęciach tzn. na zdjęciach robionych przez kogoś innego niż Ty...
Stary 2015-09-07, 13:30   #426
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Na cudzych zdjęciach tzn. na zdjęciach robionych przez kogoś innego niż Ty...
nie, no nie przesadzajmy już, jakby wzięła zdjęła z innego blogu, to rozumiem, ale na tych zdjęciach jest autorka blogu, co do zdjęć koleżanki, to tu akurat w ogóle nie rozumiem po co są na blogu

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
dokladnie, z tym mam problem, glupia nie jestem ale jak biore sie za te szablony i gadzety to stwierdzam ze jednak ... bo po 10 min tego owijania i zmieniania zostawiam jak jest... nie wiem co z tym zrobic. Moze niech bedzie po prostu w wersji light? czyli bialy, jednak mysle ze napelnienie jest wazniejsze. Nie wiem jak wy ale ja nie moge pisac rzeczy osobistych tak na caly swiat. Dziewczyny nie badzcie jedzami ja tylko zaczelam, poki co to wyglada tak
no niestety, musisz trochę więcej czasu na to poświęcić niż 10 minut. w samym bloggerze wszystkie te szablony są takie beee, polecam poszukać w necie czegoś innego. sama mam szablon taki zewnętrzny. co do spraw osobistych, nikt Cię nie prosi o takich pisać, sama przecież napisałaś, że chcesz pisać o włosach, czy coś w tym jest osobistego?
Stary 2015-09-07, 13:55   #427
201605090949
Konto usunięte

Wejdź na wątek o nieirytującej reklamie bloga.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-07, 14:53   #428
Vera_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaksy Pokaż wiadomość
no niestety, musisz trochę więcej czasu na to poświęcić niż 10 minut. w samym bloggerze wszystkie te szablony są takie beee, polecam poszukać w necie czegoś innego. sama mam szablon taki zewnętrzny. co do spraw osobistych, nikt Cię nie prosi o takich pisać, sama przecież napisałaś, że chcesz pisać o włosach, czy coś w tym jest osobistego?
jeszcze sie gubie w tym wszystkim, o wlosach to moge napisac doktorat, dzieki

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Wejdź na wątek o nieirytującej reklamie bloga.
poprosze o link pani zirytowana to prosze nie czyac i nie bedzie zbednych emocji
Stary 2015-09-07, 15:23   #429
stesia
Zakorzenienie

piszesz że zniechęca cię brak komentarzy, weszłam na twojego bloga no i niestety nie znalazłam na nim nic co mogłabym w jakikolwiek sposób skomentować, musisz się określić w jaką stronę iść z tym blogiem, bo jest kilka fotek, coś co wygląda na próbę opisu knajpki. piszesz że możesz pisać o włosach, a nawet przy kosmetykach do włosów umieściłaś bardzo słabą opinię, może byłoby warto chociaż tam napisać coś więcej. no niestety ale jak narazie na blogu praktycznie nic nie ma, a to co już jest to jakoś nie zachęca do ponownego odwiedzenia bloga

Edytowane przez stesia
Czas edycji: 2015-09-07 o 15:28
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 15:29   #430
KaskaPacka70
BAN stały

Cytat:
Zalozylam niedawno swoj blog, chociaz moj polski jest na poziomie powiedzmy @srednio@ staram sie pisac po polsku. Ciezko oczywiscie korzystac z obcego jezyka, bardzo to ogranicza. Niestety zniecheca mnie maly trafic i zero komentarzy. O czym pisac? Nie wiem w jaim kierunku to zmierza, zdecydowalam sie pisac po polsku ze wzgledu na to ze tu mieszkam i pisanie ukrainskiej audytorji o Polskich restauracjac czy ciuhach bylo by nie ciekawe.

jesli ktos nie ma kompletnie pomyslu na bloga to po co go zaklada? potem w necie jest milion tzw lifestyle'owych blogów, wszystkie o tym samym i o niczym. nie chce Cie obrazac, rozumiem ze chcesz podszkolic język, ale jesli nie masz na bloga pomyslu to pisz sobie do szuflady :P
KaskaPacka70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 16:38   #431
Vera_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaskaPacka70 Pokaż wiadomość
jesli ktos nie ma kompletnie pomyslu na bloga to po co go zaklada? potem w necie jest milion tzw lifestyle'owych blogów, wszystkie o tym samym i o niczym. nie chce Cie obrazac, rozumiem ze chcesz podszkolic język, ale jesli nie masz na bloga pomyslu to pisz sobie do szuflady :P
ja chce podszkolic jezyk????? kto ci to owiedzial? nie chce i nie mam zamiaru, itak za dobrze go znam, muminki ogladalam)) u nas byl zasieg na wasze tv

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-07, 16:52   #432
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vera_s Pokaż wiadomość
ja chce podszkolic jezyk????? Kto ci to owiedzial? Nie chce i nie mam zamiaru, itak za dobrze go znam, muminki ogladalam)) u nas byl zasieg na wasze tv
:d

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Zalozylam niedawno swoj blog, chociaz moj polski jest na poziomie powiedzmy @srednio@ staram sie pisac po polsku. Ciezko oczywiscie korzystac z obcego jezyka, bardzo to ogranicza. Niestety zniecheca mnie maly trafic i zero komentarzy. O czym pisac? Nie wiem w jaim kierunku to zmierza, zdecydowalam sie pisac po polsku ze wzgledu na to ze tu mieszkam i pisanie ukrainskiej audytorji o Polskich restauracjac czy ciuhach bylo by nie ciekawe.
To jak to jest w końcu z Twoim polskim?
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 16:58   #433
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
:d

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

To jak to jest w końcu z Twoim polskim?

Zapewne tak jak z ogółem ukraińców Nic do Ukrainy nie mam, ale niestety połowa mojej uczelni to obecnie imigranci analfabeci, którzy mają problem sensowne pytanie po polsku złożyć, a chcą się na magistra porywać, bo przecież oni potrafią
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 17:09   #434
molly83
Raczkowanie

Cytat:
powiedzialam ze mam, ale jest problem z mentalnoscia przede wszysim no i barjera jezykowa, rzecz nie w tym, blogow jest mnostwo, pisac od tak sobie kazdy potrafi, pisac cos co bedzie popularne i czytelne o jest sztuka.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

pomysl mam/// mam duzo zainteresowan wiec jest o czym pisac ale w jezyku polsim to wycodzi marnie sucho, brak terminologji itd/
A wy polish girls oczywiscie jak zawsze podtrzymacie na ducu. Od was to "samo wsparcie"///
Przecież nie musisz pisać w języku polskim. Skoro masz pomysł na bloga to czemu na siłę piszesz po polsku? Pisanie bloga powinno sprawiać przyjemność, a nie przymus. U Ciebie na blogu to parę fotek, ale treści mało. Nie wnosisz nic nowego, wrzuciłaś kilka fotek, opis 2-3 zdania i koniec. Nie dziw się, więc że brakuje Ci komentarzy, bo nie ma komentować.
molly83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 17:13   #435
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Zapewne tak jak z ogółem ukraińców Nic do Ukrainy nie mam, ale niestety połowa mojej uczelni to obecnie imigranci analfabeci, którzy mają problem sensowne pytanie po polsku złożyć, a chcą się na magistra porywać, bo przecież oni potrafią
sorry, nie jestem z Ukrainy, ale...myślisz, że polscy studenci na zagranicznych uczelniach przyjeżdżają i od razu rozmawiają po angielsku / po hiszpańsku / po francusku jak miejscowi? trochę zrozumienia dla tych ludzi, nie uczą się polskiego w szkołach, nie mają kursów z polskiego jak na przykład tu są z angielskiego. Czy jesteś pewna, że jak wyjedziesz na studia za granicą będziesz lepiej mówić po angielsku niż przeciętny Ukrainiec tu po polsku? Z tym, że uczyłaś się angielskiego przez x lat, a ten przeciętny Ukrainiec nie miał takiej możliwości?
Stary 2015-09-07, 18:14   #436
Vera_S
Raczkowanie

Cytat:
co? /zapewne po ukrainsku czy rosyjsku slowa nie powiesz, tez mi.... inteligencja bl... ja w zyciu nie bylam w Polsce i wasz jezyk znam z tv, ale znam i rozumiem. I ty chcesz cos powiedziec o naszej inteligencji??? Wasz jezyk to o mamma to gorzej niz chinski
Stary 2015-09-07, 18:22   #437
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
co? /zapewne po ukrainsku czy rosyjsku slowa nie powiesz, tez mi.... inteligencja bl... ja w zyciu nie bylam w Polsce i wasz jezyk znam z tv, ale znam i rozumiem. I ty chcesz cos powiedziec o naszej inteligencji??? Wasz jezyk to o mamma to gorzej niz chinski
yyy myślałam że chcesz pisać po polsku bo mieszkasz tutaj, ale skoro nie to dlaczego uparłaś się na polski? gdyby to był angielski to byłabym w stanie zrozumieć, ale skoro nie mieszkasz tutaj i dla ciebie polski to jezyk obcy który po prostu dobrze znasz to nie rozumiem parcia, na twoim miejscu chyba wolałabym po ukraińsku pisać

edit: nigdy w pl nie byłaś, ale masz na blogu zdjęcia otagowane jako gdańsk i knajpkę z kaszub, zdaje się że to w pl jest

Edytowane przez stesia
Czas edycji: 2015-09-07 o 18:35
Stary 2015-09-07, 18:44   #438
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Wątek o nieirytującej reklamie bloga i technicznej pomocy blogowej cz.2

Cytat:
sorry, nie jestem z Ukrainy, ale...myślisz, że polscy studenci na zagranicznych uczelniach przyjeżdżają i od razu rozmawiają po angielsku / po hiszpańsku / po francusku jak miejscowi? trochę zrozumienia dla tych ludzi, nie uczą się polskiego w szkołach, nie mają kursów z polskiego jak na przykład tu są z angielskiego. Czy jesteś pewna, że jak wyjedziesz na studia za granicą będziesz lepiej mówić po angielsku niż przeciętny Ukrainiec tu po polsku? Z tym, że uczyłaś się angielskiego przez x lat, a ten przeciętny Ukrainiec nie miał takiej możliwości?
Tak, myślę, że mówią na tyle, aby w pełni się z nimi porozumiewać i studiować - znam takie osoby. Sama przymierzam się np. do erazmusa, więc uczę się języka. Ja nie mam nic do tego, że ludzie przyjeżdżają i się uczą powoli języka etc. Natomiast mam bardzo dużo do sytuacji, gdy ludzie przyjeżdżają, po polsku znają dwa zdania, ale studiują równo ze mną i są jeszcze lepiej traktowani niż ja i każdy ich głaska po głowie, bo dopłaty idą jak się ich przyjmuje. Tak jest np. na moim kierunku, gdzie poziom spadł drastycznie, bo jak tu biednym ludziom nie dać przejść, gdy uniwerek dzięki nim kasę ciągnie, nawet jeśli nie są w stanie się po polsku takich przedmiotów uczyć
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 19:21   #439
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Tak, myślę, że mówią na tyle, aby w pełni się z nimi porozumiewać i studiować - znam takie osoby. Sama przymierzam się np. do erazmusa, więc uczę się języka. Ja nie mam nic do tego, że ludzie przyjeżdżają i się uczą powoli języka etc. Natomiast mam bardzo dużo do sytuacji, gdy ludzie przyjeżdżają, po polsku znają dwa zdania, ale studiują równo ze mną i są jeszcze lepiej traktowani niż ja i każdy ich głaska po głowie, bo dopłaty idą jak się ich przyjmuje. Tak jest np. na moim kierunku, gdzie poziom spadł drastycznie, bo jak tu biednym ludziom nie dać przejść, gdy uniwerek dzięki nim kasę ciągnie, nawet jeśli nie są w stanie się po polsku takich przedmiotów uczyć
Jakie dopłaty? Możesz napisać coś konkretnego? Ile? Kto te dopłaty daje? Komu? Studiowałam dziennie i też różne plotki słyszałam o tym, jak dostałam się na studia. A prawda była taka, że mam polskie pochodzenie, a na studia dostałam się tak samo jak Polacy - dobrze zdana matura. Jakiś czas temu czytałam artykuł o uczelniach w Lublinie i Ukraińcach, że niby za nic dostają stypendium dla cudzoziemców i jest to kupa kasy. I cały artykuł opierał się tylko na tym, co różni polscy studenci opowiadali dziennikarce i wyglądało to z ich słów tak, że przyjeżdża sobie taki Ukrainiec i dostaje od razu to stypendium. A prawda jest taka, że faktycznie istnieje coś takiego jak stypendium Rządu Polskiego TYLKO i WYŁĄCZNIE dla osób polskiego pochodzenia z byłych państw Związku Radzieckiego, które muszą swoje pochodzenie udowodnić i robią to w polskiej ambasadzie i dokumenty też się składa w polskiej ambasadzie, i które zdały egzaminy przed polską komisją. I na każdy kraj jest ograniczona ilośc miejsc, zwykle jest to 60-80 miejsc, a czasami nawet 20. I te osoby studiują w całej Polsce, czyli dosłownie po kilku na każdej państwowej uczelni. A według artykułu to było jakby to był co drugi Ukrainiec.

No i na koniec, życzę Ci udanego wyjazdu na wymianę, ale pamiętaj, że gdziekolwiek byś nie pojechała, to na pewno będzie tam mieszkało dużo Polaków, którży nie znają języka tego kraju (takich co wyjechali ze wsi i pracują gdzieś na budowie), i chyba nie chciałabyś, żeby Ciebie oceniano tak samo jak ich, tylko chciałabyś pewnie, żeby obywatele tamtego kraju rozumieli, że są tacy, co przyjeżdżają pracować fizycznie, mieszkają w tamtym kraju przez 10 lat, a nawet umówić się do lekarza nie potrafią i jeszcze pobierają zasiłki, a są tacy, co przyjeżdżają, uczą się języka i pracują na dobrych stanowiskach...

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
no na pewno nie jest trudniejszy niż chiński i serio, polecam czytać dużo po polsku, bo nawet ja widzę dużo błędów w twoich postach, chociaż wiem, że sama często je popełniam

Edytowane przez zaksy
Czas edycji: 2015-09-07 o 21:10
Stary 2015-09-07, 20:46   #440
wie-wiórka
Rozeznanie

Cytat:
ja chce podszkolic jezyk????? kto ci to owiedzial? nie chce i nie mam zamiaru, itak za dobrze go znam, muminki ogladalam)) u nas byl zasieg na wasze tv
Pracuj nad polskim, bo znasz go kiepsko... Nie istnieje coś takiego jak "zbyt dobra" znajomość języka nawet ojczystego Mam tytuł naukowy z zakresu językoznawstwa, a nie powiedziałabym, że znam język polski "za dobrze".
Stary 2015-09-08, 07:11   #441
Vera_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
ale skoro nie mieszkasz tutaj i dla ciebie polski to jezyk obcy który po prostu dobrze znasz to nie rozumiem parcia, na twoim miejscu chyba wolałabym po ukraińsku pisać

edit: nigdy w pl nie byłaś, ale masz na blogu zdjęcia otagowane jako gdańsk i knajpkę z kaszub, zdaje się że to w pl jest
Czytaj uwaznie, do Polski przyjechalam niedawno, i mieszkam na Kaszubach, z polakami nie obcuje, nie rozmawiam, nie mam tu przyjaciol. Po polsku rozmawiam rzadko "dzien dobry, dziekuje itp" najwyrzej z pania co ma male schronisko dla zwierzat, raz w miesiacu. To tyle

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Pracuj nad polskim, bo znasz go kiepsko... Nie istnieje coś takiego jak "zbyt dobra" znajomość języka nawet ojczystego Mam tytuł naukowy z zakresu językoznawstwa, a nie powiedziałabym, że znam język polski "za dobrze".
Po twojemu to co ja mam zrobic? Czytac Wojna i Mir w polskim wydaniu?? Moze Zbrodnia i Kara? Starczylo mi tej lektury w rosyjskim... mam tu caly kosz ksiazek, miedzy innymi Lenina, pale nimi w kominku)) Ciekawe jakie to jezyki pani ogarnela? Русский?

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zaksy Pokaż wiadomość

No i na koniec, życzę Ci udanego wyjazdu na wymianę, ale pamiętaj, że gdziekolwiek byś nie pojechała, to na pewno będzie tam mieszkało dużo Polaków, którży nie znają języka tego kraju (takich co wyjechali ze wsi i pracują gdzieś na budowie), i chyba nie chciałabyś, żeby Ciebie oceniano tak samo jak ich, tylko chciałabyś pewnie, żeby obywatele tamtego kraju rozumieli, że są tacy, co przyjeżdżają pracować fizycznie, mieszkają w tamtym kraju przez 10 lat, a nawet umówić się do lekarza nie potrafią i jeszcze pobierają zasiłki, a są tacy, co przyjeżdżają, uczą się języka i pracują na dobrych stanowiskach...

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

do slowa, we Lwowie studjuje wiele osob z Afryki i bliskiego wschodu, moj brat uczy sie w Kijowie na uniwersytecie Bohomolca, prestizowy wuz, a na Lwow nie bylo nas stac, bardzo drogo biora.
Stary 2015-09-08, 07:13   #442
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Czytaj uwaznie, do Polski przyjechalam niedawno, i mieszkam na Kaszubach, z polakami nie obcuje, nie rozmawiam, nie mam tu przyjaciol. Po polsku rozmawiam rzadko "dzien dobry, dziekuje itp" najwyrzej z pania co ma male schronisko dla zwierzat, raz w miesiacu. To tyle

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Po twojemu to co ja mam zrobic? Czytac Wojna i Mir w polskim wydaniu?? Moze Zbrodnia i Kara? Starczylo mi tej lektury w rosyjskim... mam tu caly kosz ksiazek, miedzy innymi Lenina, pale nimi w kominku)) Ciekawe jakie to jezyki pani ogarnela? Русский?
Moglabys znalezc kogos do korekty i redakcji twoich postow. Zdarzaja ci sie takie glupie bledy jak rozpoczynanie zdania mala litera czy pisanie duzego I zamiast i. Chociaz to kwestia raczej niechlujnosci niz znajomosci jezyka.
Powinnas tez wyrownac tekst do lewej i prawej, wysrodkowany czyta sie bardzo ciezko.

Send from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 07:46   #443
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
no ale napisałaś "ja w życiu nie byłam w Polsce" więc już nie wiedziałam jak to z tobą jest
Stary 2015-09-08, 08:15   #444
Mimi08
Zadomowienie

.

Edytowane przez Mimi08
Czas edycji: 2015-12-24 o 20:34
Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 08:35   #445
wie-wiórka
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
Po twojemu to co ja mam zrobic? Czytac Wojna i Mir w polskim wydaniu?? Moze Zbrodnia i Kara? Starczylo mi tej lektury w rosyjskim... mam tu caly kosz ksiazek, miedzy innymi Lenina, pale nimi w kominku)) Ciekawe jakie to jezyki pani ogarnela? Русский?[COLOR="Silver"]
1) żeby mówić dobrze po polsku, trzeba w tym języku rozmawiać z Polakami posługującymi się poprawną polszczyzną;
2) żeby pisać dobrze po polsku, trzeba czytać polską literaturę piękną - najlepiej współczesną, żeby archaizmów nie było. Po polsku wydano więcej książek niż tylko przekłady "Wojny i pokoju" czy "Zbrodni i kary";
3) jestem Polką, mówię i piszę po polsku - jestem doktorem habilitowanym z zakresu językoznawstwa (to nie jest znajomość nieskończenie wielu języków; ros. movoznavstvo, ukr. jazykoveden'e, ang. linguistic); w mowie i piśmie posługuję się agnielskim, rosyjskim, ukraińskim i włoskim, znam łacinę, czytam po białorusku

Do stworzenia blogu, który odniesie sukces, brakuje Ci przede wszystkim pokory...
Stary 2015-09-08, 09:31   #446
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Hej! Mam pytanie. Ile kosztuje tak mniej więcej prosty, minimalistyczny szablon? Myślałam, że wezmę sobie jakiś darmowy i dopasuje tak żeby było dobrze, ale przeliczyłam się. Nic mi nie wychodzi.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
w samym bloggerze te szablony są do bani czemu od razu chcesz kupować? są przecież darmowe ładne szablony. popatrz tu http://designscrazed.org/best-free-blogger-templates/ albo tu http://www.mybloggerthemes.com/ może coś się znajdzie. co Ci konkretnie nie wychodzi?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
1) żeby mówić dobrze po polsku, trzeba w tym języku rozmawiać z Polakami posługującymi się poprawną polszczyzną;
2) żeby pisać dobrze po polsku, trzeba czytać polską literaturę piękną - najlepiej współczesną, żeby archaizmów nie było. Po polsku wydano więcej książek niż tylko przekłady "Wojny i pokoju" czy "Zbrodni i kary";

3) jestem Polką, mówię i piszę po polsku - jestem doktorem habilitowanym z zakresu językoznawstwa (to nie jest znajomość nieskończenie wielu języków; ros. movoznavstvo, ukr. jazykoveden'e, ang. linguistic); w mowie i piśmie posługuję się agnielskim, rosyjskim, ukraińskim i włoskim, znam łacinę, czytam po białorusku

Do stworzenia blogu, który odniesie sukces, brakuje Ci przede wszystkim pokory...
zgadzam się do pogrubionego, co do znajomości języków obcych, kiedyś szukałam ludzi ze znajomością rosyjskiego na nowy projekt, cv dostaliśmy z całej Polski, 95% z nich to absolwenci filologii rosyjskiej, obdzwoniłam ponad 100 osób i żadna z nich nie mogła poprawnie powiedzieć nawet 2 zdań po rosyjsku, niektóre nawet rozłączały się skończyło się na tym, że zatrudniliśmy native speakerów i tylko jedna dziewczyna była Polką, bo była dwujęzyczna (pochodziła z rodziny polsko-białoruskiej ) a jeszcze na studiach mieszkałam w akademiku, gdzie mieszkało dużo studentów z rusycystyki, ukrainistyki i białorutenistyki, i ten sam problem - studenci 5 roku robili dużo błędów, no i ten akcent (hehe, też mam akcent :P)

Edytowane przez zaksy
Czas edycji: 2015-09-08 o 10:55
Stary 2015-09-08, 10:11   #447
201609140906
Konto usunięte

Cytat:

O właśnie.

Dziewczyna jest arogancka i praktycznie każdą kulturalnie wypowiedzianą poradę traktuje jak atak - broni się tekstami w stylu: a co ty w życiu zrobiłaś? nie chcesz - to nie czytaj - i tym podobne. No mnie coś takiego odpycha. Albo prosisz o poradę, człowieku, albo spadaj na tuję.
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-08, 15:15   #448
201604250941
Konto usunięte

Czy istnieje aplikacja, która pozwaala przeglądać liste sledzonych blogow i komentować? Bo ta bloggerowa jest taka sobie.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 15:46   #449
Utopiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Czy istnieje aplikacja, która pozwaala przeglądać liste sledzonych blogow i komentować? Bo ta bloggerowa jest taka sobie.
Tylko i wyłącznie Bloglovin http://www.bloglovin.com/
Stary 2015-09-08, 16:02   #450
201604250941
Konto usunięte

Spróbuję, dzięki

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Patrze i nie widzę gdzie tam sie zalogować z bloggera i dostac się do swojej listy, to w ogole mozliwe?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości