|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Dziewczyny co kupujecie na wyjście ze szpitala? Kombinezon taki bardziej jesienny czy zimowy? I jaki rozmiar? W pepco są teraz fajne dla dziewczynek, różowe za 50zł i zastanawiam się czy po niego wrócić.
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Ja mam taki cieńszy kombinezon. Jesienny bardziej. Zimowy tez pewnie później kupie. W czym mała wyjdzie to zobaczę później.
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Lexie, ja mam dwa, jeden taki polarowy 62 i drugi gruby typowo zimowy rozm z metki 0-3 msc
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego bez lekow przeciwbolowych? U nas daja bardzo silne leki po cc. |
|
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
prosze
jutro zrobię zdjęcie w świetle dziennym jeśli chcesz. ma wymiar 75x100cm.na żywo wygląda naprawdę superprzy okazji zrobiłam ściągę kosmetyków wg. bloga SrokaO być może którejś z Was się przyda.uwielbiam tą kobietę za to że sprawdziła składy kosmetyków i pomaga nam świadomie kupować to co dobre niestety nie wypisałąm wszystkiego ,sugerwalam sie tym co jest dla mnie najbardziej dostępne. jeśli szukacie innych marek, to trzeba poczukać na blogu Ps.mozeci to wrzucic na pierwsza strone jeśli chcecie ![]() 1.płyn do kąpieli - 1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli 2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad 3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme 4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia 5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula 6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula 7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapiel 2szampon- HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci , Rossmann, Babydream, Shampoo, 3.olejek na ciemieniuchę -wystarczy oliwka/ ew. olejek arganowy/ 4.pieluchy-Najlepiej żeby pieluszki: a)☠☠nie były nasączane zapachem czy innymi dobrociami typy wyciąg z rumianku, aloesu itp...☠- wierzcie mi siki niemowlaka nie śmierdzą nie wiadomo jak, żeby aż trzeba było maskować ich zapach, a zapachu kupy nie zamaskuj nic ![]() b)☠posiadały jak najmniej, a najlepiej wcale kolorowych wzorków☠- prawda jest taka, że dziecko i tak tych wzorków nie widzi. Pielucha jest do załatwiania swoich potrzeb, a nie do podziwiania. c)☠najlepiej gdyby nie były wybielane chlorem☠- każda dodatkowa chemia stykająca się ze skóra dziecka nie jest mu potrzebna.☠ Przy niemowlaku zmienia się na tyle często pieluchę, że nie musi być ona super, extra chłonna. Im mniej chłonna pielucha tym mniej chemicznego absorbera ma w sobie.☠ 5.chusteczki nawilżane- Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane Rosmann 6.krem na zimno i wiatr- HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę ,lub Rossmann Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem) na silne mrozy krem bez wody- NIVEA Baby, Krem na każdą pogodę 7.oliwka-Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO ,Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft, Rossmann, Babydream Oliwka, Pflegeol Olejek z witaminą E 8.balsam-Rossmann Babydream: Lotion do ciała 9.proszek do prania/płyn 1. Dzidziuś płatki mydlane 2. Jelp color żel ,Miocare 3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn 4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam porod kleszczowy a bskurcze trwaly prawie 3 doby. Mozecie sie domyslac ze szycia tez byly. Ale mnie akurat dziwi ze wszystkie prawie chcecie sn. Raczej podziwiam wlasciwie bo ja przy pierwszym porodzie, nawet nie majac swoich doswiadczen chcialam cc. Dla mnie to straszne ze dziecko przechodzibtamtedy... Problemy ktore pozniej wystepuja vardzo czesto, takue czysto fizjologiczne i ogolnie cala akcja porodowa.. Straszne. I mimo ze nastawialam sie dobrze wszystkie najgorsze scenariusze sie sprawdzily :P Mialam moze pecha ale pomijajac to ta cesarka mimo nawet dluzszej rekonwalescencji jest dla mnie wielka ulga. A poza tym wszystkie dziewczyny ktore mualy cc sa zadowolone ze tak wyszlo a z sn no coz... Roznie :P Tak czy siak, nie boicie sie o swoje Krychy? ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ja wiem ze to nie kwestia preferencji tylko wskazan ale ja akurat pytam o preferencje bo przeciez tak czy owak mozna je miec przeciez i nikt tego nie zabroni. |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzialam dzisiaj te kombinezonydla dziewczynek, cholerka jak by byly takie ale w bardziej neutralnym odcieniu to bym brała bo sa cudne, miekkie i grube ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Karoseria- no wiesz, obawa jest ,awaryjnie powiem lekarzowi ze ma zrobić jeden szzewek więcej haha a tak na serio to, chyba bardziej liczy sie dla mnie dobro dziecka, a wiesz, Krycha z czasem i tak wroci do poprzednich rozmiarów
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, dobro dziecka przede wszystkim! Dlatego ja tym bardziej nigdy wiecej sn. Do tej pory sni mi sie po nocach ze cos sie Nince stanie, ze rozmiazdza jej glowke tymi kleszczami itd
I ze tam utknie na zawsze az mnie rozerwa... Aj... Trzymam kciuki oczywiscie mocno za kazda z was zeby jednak wszystkim listopadowkom poszlo gladko tak jak chca! |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria, moja krycha po pierwszym porodzie doszła do siebie, ja nie czulam różnicy, Tz tez nie, jak po drugim porodzie tfu tfu będzie "rozlazła" czy coś to pójdę na zabieg, nawet nie będę się zastanawiać; ) jestem jeszcze młoda i chce się cieszyć sexem jeszcze długie lata
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez doszla mimo wszystko Tym bardziej sie o nia boje
|
|
|
|
|
#1451 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Oliwka mi się szybko obróciła a teraz Antoś coś czuję że nie bardzo chce się obrócić. Więc jak będę miała CC to mam lęki. Bo nie wiem co to będzie... Co do podwozia to ja miałam i kleszcze i w 5 dobie po porodzie mi poszły wszystkie szwy (a miałam bardzo dużo przez kleszcze) i mnie nie zszywali na nowo. I wszystko na dole ok. (tylko dłuuugo sie goiłam) Bliska mi osoba miała 2 cc i ma ciągle problemy np. nietrzymanie moczu i mimowolne posikiwanie mimo że po po porodach jest koło 10lat. Reguły nie ma. Ja wolałabym chyba rodzić SN + epidural. Bo wiem czego się spodziewać. Ale cóż zobaczymy jak będzie.
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem dziwna bo nie boję sie sn ale boję się cc
|
|
#1453 |
|
Moderator
|
No ja mam podobnie (ale sn też się boję)
A i mi się przypomniało że w szpitalu laski po cc siadały po turecku, normalnie chodziły a po sn ledwo nogami powłóczyły... Ogarnia mnie strach jak myślę że znów mnie czeka wypychanie arbuza przez dziurkę od klucza
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry z rana
![]() Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknął Mały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Monic ..no uroczy ten kocyk
Nie widziałam go ostatnio.
|
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
India przepiękne zdjęcia!!
Dziewczyny czy któraś z Was myślała, myśli nad bugaboo cameleon 2?odpadł u mnie ze względu na cenę ale wczoraj na olx znalazłam używany w ok cenie we Wrocławiu... I tak teraz myślę. Ja mało patrzę na wygląd wózka, raczej na praktyczność,recenzje itd. Mi np kolor jest totalnie obojętny.
|
|
#1457 |
|
Przyczajenie
|
Piękne zdjęcia! Zazdroszczę
|
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Hej, teraz ja potrzebuje pomocy. Rozłożyło mnie.....ból gardła, katar, gorączki nie mam( tu wiem, ze mozna paracetamol brac). Co najlepiej zażyć?
|
|
|
|
#1459 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
. Nawet gadać mi się nie chce:/ Wczoraj znów dzień od rana zabiegany bo morfologię byłam zrobić, potem zakupy ostatnich potrzebnych ubranek a na koniec udało mi się w biedronce upolować ostatnie cotton balls w bieli, różu i fiolecie. Pasują do pokoju Zuzi idealnie Doszły znów nowe dolegliwości...Brzuch w nocy rośnie, malutka się rozpycha i ta nie moc ze złapaniem oddechu A chodzenie co 5 min na siku kiedy specjalnie na dwie godziny przed snem nic nie pije to można do głowy dostać W dodatku dalej czuję, że główkę ma u góry albo w poprzek leży, nogami jak mnie kopnie w pęcherz to aż wyje z bólu A najgorzej jak nisko to prąd przechodzi aż po łechtaczce i jest to nie do wytrzymania...Widzę, że rozmawiałyście o tym położeniu...ja już nie wiem w co wierzyć, myślę tak na logikę i pisałam o tym że jak brzuszek mały a wód do porodu jest coraz mniej to i szansa na przekręcenia się dziecka się zmniejsza. Zobaczę w przyszły wtorek czy moja zdąży...No i postanowiłam, że literki z imieniem zrobię sama Kupię filc dekoracyjny i spróbuję. Torbę będę pakowała do szpitala lada dzień Cieszę się z pogody bo to jest taka moja pogoda mimo, że rano było tylko 7 stopni![]() Widziałam zakupy, fajnie wszystko ogarniacie z wyprawkami I co łowy to lepsze ![]() India Twój synek cudny! I jaki duży już ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
|
#1461 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A z tymi dolegliwościami to łączę się w bólu. Sikam teraz z 4 razy na noc, nogi drętwieją, przekręcić na bok się nie da. Oddychanie pełną piersią pożegnałam parę miesięcy temu. A zgaga to jakaś masakra. A dziś w nocy tak mnie mały chyba kopnął w żołądek, że w gardle poczułam parówkę z kolacji ![]() Damy radę, jeszcze trochę i wsio wróci do normy
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ile ważycie już? Właśnie stanęłam na wadze po śniadaniu i pokazuje 60kg, wczoraj w przychodni pani pielęgniarka myślała że jestem w 6 miesiącu ciąży
![]() O i mam pytanie India jakie masz afi? Sprawdzał Ci lekarz może?
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
India, hehe świetne foty, no co może poprostu po nosku się drapał, uroczy
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Peachella, ja też przeziebiona ratuje się tabletkami na gardło i sprayem do nosa prenalen, oprócz tego właśnie miód, czosnek, mleko i wygrzewanie pod kocykiem, zdrówka!
|
#1464 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam już 10 na plusie. Wyglądam jak bym była w 8 miesiącu tc A nie 7 😊
|
|
|
|
#1465 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, do rodzinnego nie mam cobisc chyba narazie. Wczoraj wieczorem mnie wzielo. A mialam isc dzisiaj na zajecia z sr....chyba przeloze te jedne. No nic, dzieki dziewczyny za rady, zbieram sie do apteki. A prenalen na gardlo i do nosa?
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale tak to już chyba będzie, co raz to nowe bóle i przypadłości, niedługo wszystkie będziemy tutaj marudzić co nas boli, taki urok ciąży u mnie fizycznie jest super, oprócz twardniejącego brzucha czasami, za to psychika mi siada już ![]() trzymam kciuki żeby Zuzia znalazła sposób i się obróciła. Skoro kombinuje to jest szansa ![]() Peachella, zdrówka! Na katar można wodą morską psikać, na ból gardła chyba tylko domowe sposoby Idę na 12 na wizytę, mam nadzieję, że trochę mi to humor poprawi, bo jest słabo
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ważę 65 kg a startowalam z 53 u poloznej waga pokazuje zawsze 1-2 kg więcej niz moja domowa---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Do 70 kg dobije na bank
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży dużo przytyłaś?
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, dziekuje
w pierwszej ciąży było ledwo 6 kg na plusie, każda ciąża inna, podpisuje się pod tym rękoma i nogami córcia jak taki zły duszek namawia mnie na słodycze i efekt jest
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj odprawię męża do pracy i podjadę do ch odebrać zamówienie ze smyka i może w h&m kupię te staniki. Wstąpię też do rossmana i auchana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

ale to w kratę i z serduszkiem prześliczne! 

I ze tam utknie na zawsze az mnie rozerwa... Aj... 
ja mowie ze jeszcze czas moze sie obroci, a gin że " tak, ale szanse z dnia na, dzień maleją" . i wypisała mi l4 od jutra a chciałam pochodzic do konca wrzesnia.. może jak będę więcej lezeć w ciagu dnia to mała spokojnie sobie zejdzie główką w dół.
wiec nie wiem jak oni to piszą, no i spiochy ) :

. Nawet gadać mi się nie chce:/ Wczoraj znów dzień od rana zabiegany bo morfologię byłam zrobić, potem zakupy ostatnich potrzebnych ubranek a na koniec udało mi się w biedronce upolować ostatnie cotton balls w bieli, różu i fiolecie. Pasują do pokoju Zuzi idealnie
A chodzenie co 5 min na siku kiedy specjalnie na dwie godziny przed snem nic nie pije to można do głowy dostać
I co łowy to lepsze 
ale tak to już chyba będzie, co raz to nowe bóle i przypadłości, niedługo wszystkie będziemy tutaj marudzić co nas boli, taki urok ciąży
u mnie fizycznie jest super, oprócz twardniejącego brzucha czasami, za to psychika mi siada już