- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-07, 21:03   #1441
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
lexie to wszystko z pepco? Bo cześć kojarzę,pajacyk zresztą mam taki sam ale to w kratę i z serduszkiem prześliczne!
No i gratuluje wizyty
Z pepco jest pajac i dwa bodziaki na dole, bodziaki z prawej i półśpiochy są z txm, a pajac z serduszkiem z tesco

Dziewczyny co kupujecie na wyjście ze szpitala? Kombinezon taki bardziej jesienny czy zimowy? I jaki rozmiar? W pepco są teraz fajne dla dziewczynek, różowe za 50zł i zastanawiam się czy po niego wrócić.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 21:05   #1442
wonderka
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Ja mam taki cieńszy kombinezon. Jesienny bardziej. Zimowy tez pewnie później kupie. W czym mała wyjdzie to zobaczę później.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 21:31   #1443
cynamon_
Zakorzenienie

Lexie, ja mam dwa, jeden taki polarowy 62 i drugi gruby typowo zimowy rozm z metki 0-3 msc
Stary 2015-09-07, 21:33   #1444
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja też takie myśli miałam, ale przypomniałam sobie o zabiegu wycięciu tego guzka z lewej piersi, rana była dosłownie na 2 cm a ból przeokropny, nawet przy lekach przeciwbólowych... Leżąc w szpitalu nie mogłam w ogóle spać, bo jak leżałam na plecach to mnie rana ciągnęła, pomyślałam że położę się na prawym boku to nie będzie mnie boleć, a to wprost przeciwnie - rana ciągnęła jeszcze bardziej, bo skóra naciągnięta wtedy 3 pierwsze nocki miałam w ogóle nieprzespane. A co dopiero taka rana po cc i bez leków przeciwbólowych, nie wyobrażam sobie...

Dlaczego bez lekow przeciwbolowych? U nas daja bardzo silne leki po cc.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 21:35   #1445
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Monic co to za kocyk? Możesz wstawić fotkę?
prosze jutro zrobię zdjęcie w świetle dziennym jeśli chcesz. ma wymiar 75x100cm.na żywo wygląda naprawdę super

przy okazji zrobiłam ściągę kosmetyków wg. bloga SrokaO
być może którejś z Was się przyda.uwielbiam tą kobietę za to że sprawdziła składy kosmetyków i pomaga nam świadomie kupować to co dobre niestety nie wypisałąm wszystkiego ,sugerwalam sie tym co jest dla mnie najbardziej dostępne. jeśli szukacie innych marek, to trzeba poczukać na blogu Ps.mozeci to wrzucic na pierwsza strone jeśli chcecie

1.płyn do kąpieli -
1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad
3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme
4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia
5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula
6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula
7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapiel

2szampon- HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci , Rossmann, Babydream, Shampoo,

3.olejek na ciemieniuchę -wystarczy oliwka/ ew. olejek arganowy/

4.pieluchy-Najlepiej żeby pieluszki:

a)☠☠nie były nasączane zapachem czy innymi dobrociami typy wyciąg z rumianku, aloesu itp...☠- wierzcie mi siki niemowlaka nie śmierdzą nie wiadomo jak, żeby aż trzeba było maskować ich zapach, a zapachu kupy nie zamaskuj nic

b)☠posiadały jak najmniej, a najlepiej wcale kolorowych wzorków☠- prawda jest taka, że dziecko i tak tych wzorków nie widzi. Pielucha jest do załatwiania swoich potrzeb, a nie do podziwiania.

c)☠najlepiej gdyby nie były wybielane chlorem☠- każda dodatkowa chemia stykająca się ze skóra dziecka nie jest mu potrzebna.☠

Przy niemowlaku zmienia się na tyle często pieluchę, że nie musi być ona super, extra chłonna. Im mniej chłonna pielucha tym mniej chemicznego absorbera ma w sobie.☠

5.chusteczki nawilżane- Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane Rosmann

6.krem na zimno i wiatr- HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę ,lub Rossmann
Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
na silne mrozy krem bez wody- NIVEA Baby, Krem na każdą pogodę

7.oliwka-Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO ,Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft, Rossmann, Babydream Oliwka, Pflegeol Olejek z witaminą E

8.balsam-Rossmann Babydream: Lotion do ciała

9.proszek do prania/płyn

1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel ,
Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01246.jpg (97,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01249.jpg (80,5 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-09-07, 21:45   #1446
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Chyba przejścia po cc każda będzie mieć różne. Mi ciocia opowiadała że po pierwszym dziecku tragedia, nie umiała nawet majtek siateczkowych włożyć bo tak ja rana ciągnęła a po drugim porodzie cc to wstała i jakby nic się nie działo. po sn też przecież jest szycie naciecia jeśli ono występuje. Dziewczyny z innych wątków pisały ze wstrzymuja się z zalatwieniem dwójki bo ból ogromny przy samych bakach. Moja mama znowu mówi że chce się czuć sn bo to jest takie naturalne i wiesz że wszystko idzie po kolei tak jak to powinno byc. Ale pewnie co poród to inne odczucia. Przy sn boję się też kleszczy i lyzeczkowania, zdarza się to niby coraz rzadziej ale zwykle na poprzednich wątkach jedna dziewczyna z takim porodem jest więc oby na mnie nie trafiło. Fajnie byłoby cały ten poród przespac

Ja mialam porod kleszczowy a bskurcze trwaly prawie 3 doby. Mozecie sie domyslac ze szycia tez byly. Ale mnie akurat dziwi ze wszystkie prawie chcecie sn. Raczej podziwiam wlasciwie bo ja przy pierwszym porodzie, nawet nie majac swoich doswiadczen chcialam cc. Dla mnie to straszne ze dziecko przechodzibtamtedy... Problemy ktore pozniej wystepuja vardzo czesto, takue czysto fizjologiczne i ogolnie cala akcja porodowa.. Straszne. I mimo ze nastawialam sie dobrze wszystkie najgorsze scenariusze sie sprawdzily :P Mialam moze pecha ale pomijajac to ta cesarka mimo nawet dluzszej rekonwalescencji jest dla mnie wielka ulga. A poza tym wszystkie dziewczyny ktore mualy cc sa zadowolone ze tak wyszlo a z sn no coz... Roznie :P Tak czy siak, nie boicie sie o swoje Krychy?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Ja wiem ze to nie kwestia preferencji tylko wskazan ale ja akurat pytam o preferencje bo przeciez tak czy owak mozna je miec przeciez i nikt tego nie zabroni.
Stary 2015-09-07, 21:49   #1447
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Z pepco jest pajac i dwa bodziaki na dole, bodziaki z prawej i półśpiochy są z txm, a pajac z serduszkiem z tesco

Dziewczyny co kupujecie na wyjście ze szpitala? Kombinezon taki bardziej jesienny czy zimowy? I jaki rozmiar? W pepco są teraz fajne dla dziewczynek, różowe za 50zł i zastanawiam się czy po niego wrócić.

widzialam dzisiaj te kombinezonydla dziewczynek, cholerka jak by byly takie ale w bardziej neutralnym odcieniu to bym brała bo sa cudne, miekkie i grube poszukam czegos na olx

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Karoseria- no wiesz, obawa jest ,awaryjnie powiem lekarzowi ze ma zrobić jeden szzewek więcej haha a tak na serio to, chyba bardziej liczy sie dla mnie dobro dziecka, a wiesz, Krycha z czasem i tak wroci do poprzednich rozmiarów
Stary 2015-09-07, 21:54   #1448
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

No tak, dobro dziecka przede wszystkim! Dlatego ja tym bardziej nigdy wiecej sn. Do tej pory sni mi sie po nocach ze cos sie Nince stanie, ze rozmiazdza jej glowke tymi kleszczami itd I ze tam utknie na zawsze az mnie rozerwa... Aj...

Trzymam kciuki oczywiscie mocno za kazda z was zeby jednak wszystkim listopadowkom poszlo gladko tak jak chca!
Stary 2015-09-07, 22:07   #1449
cynamon_
Zakorzenienie

Karoseria, moja krycha po pierwszym porodzie doszła do siebie, ja nie czulam różnicy, Tz tez nie, jak po drugim porodzie tfu tfu będzie "rozlazła" czy coś to pójdę na zabieg, nawet nie będę się zastanawiać; ) jestem jeszcze młoda i chce się cieszyć sexem jeszcze długie lata
Stary 2015-09-07, 22:09   #1450
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Karoseria, moja krycha po pierwszym porodzie doszła do siebie, ja nie czulam różnicy, Tz tez nie, jak po drugim porodzie tfu tfu będzie "rozlazła" czy coś to pójdę na zabieg, nawet nie będę się zastanawiać; ) jestem jeszcze młoda i chce się cieszyć sexem jeszcze długie lata

Moja tez doszla mimo wszystko Tym bardziej sie o nia boje
Stary 2015-09-07, 22:31   #1451
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
hej. byłam dziś na wizycie.
siusiak nie urósł, więc będzie na 99% dziewczynka
gin powiedziala " z tego co widzę to dziewczynka, jeśli to miałby być chłopak to z bardzo ubogimi genitaliami bo nic tu nie wystaje"
wszystko dobrze, widziałam na usg , oko mi pokazywała a w czasie usg mała kopała jak niewiem. no ale jest jeden minus, którego się bardzo boję..
mianowicie ułożona jest główką do góry.. 30 tc. jeśli nie zmieni polozenia to będzie cesarka :/ ja nie chce mieć cesarki ja mowie ze jeszcze czas moze sie obroci, a gin że " tak, ale szanse z dnia na, dzień maleją" . i wypisała mi l4 od jutra a chciałam pochodzic do konca wrzesnia.. może jak będę więcej lezeć w ciagu dnia to mała spokojnie sobie zejdzie główką w dół.

szyjka miękka ale zamknięta, więc generalnie wszystko w porządku, tylko to ułożenie

no i oczywiscie nie moglam przejsc obojetnie kolo dziecięcego. moje łupy ( na 9 mcy, bo do 6 mca już mam kompletna wyprawke. tylko legginsy są niby na 6 mcy ale jak przylozylam do tych w rozm 56 cm to sa takie same wiec nie wiem jak oni to piszą, no i spiochy ) :

- polarkowa bluza cudna na żywo, na zdjeciu nie oddaje piękna, taka seledyonowa na 9 mcy

- te legginsy co mialy byc na 6 mcy a są prawdopodobnie na 0-3 ;p

- bluza 9 mcy

- śpioszki nie wiem na ile bo nie pisze, ale zgaduję że 3-6

- pajac gruby ciepły 6-9 mcy
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mialam porod kleszczowy a bskurcze trwaly prawie 3 doby. Mozecie sie domyslac ze szycia tez byly. Ale mnie akurat dziwi ze wszystkie prawie chcecie sn. Raczej podziwiam wlasciwie bo ja przy pierwszym porodzie, nawet nie majac swoich doswiadczen chcialam cc. Dla mnie to straszne ze dziecko przechodzibtamtedy... Problemy ktore pozniej wystepuja vardzo czesto, takue czysto fizjologiczne i ogolnie cala akcja porodowa.. Straszne. I mimo ze nastawialam sie dobrze wszystkie najgorsze scenariusze sie sprawdzily :P Mialam moze pecha ale pomijajac to ta cesarka mimo nawet dluzszej rekonwalescencji jest dla mnie wielka ulga. A poza tym wszystkie dziewczyny ktore mualy cc sa zadowolone ze tak wyszlo a z sn no coz... Roznie :P Tak czy siak, nie boicie sie o swoje Krychy?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Ja wiem ze to nie kwestia preferencji tylko wskazan ale ja akurat pytam o preferencje bo przeciez tak czy owak mozna je miec przeciez i nikt tego nie zabroni.
Ja jestem w 33tc i mój nadal pupą w dole... I czytałam już masę na ten temat i na pewno leżenie nie spowoduje obrotu a właśnie przeciwnie - spacery są wskazane. Ja już nie wiem w co wierzyć bo mi położna mówi że dzieci najczęściej obracają się koło 32 tc i że ma czas na obrót do 36tc. Na innych stronkach wyczytałam że od 32tc szanse na obrót maleją bo już miejsca brak.
Oliwka mi się szybko obróciła a teraz Antoś coś czuję że nie bardzo chce się obrócić.
Więc jak będę miała CC to mam lęki. Bo nie wiem co to będzie...
Co do podwozia to ja miałam i kleszcze i w 5 dobie po porodzie mi poszły wszystkie szwy (a miałam bardzo dużo przez kleszcze) i mnie nie zszywali na nowo. I wszystko na dole ok. (tylko dłuuugo sie goiłam)
Bliska mi osoba miała 2 cc i ma ciągle problemy np. nietrzymanie moczu i mimowolne posikiwanie mimo że po po porodach jest koło 10lat.
Reguły nie ma.

Ja wolałabym chyba rodzić SN + epidural. Bo wiem czego się spodziewać.
Ale cóż zobaczymy jak będzie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-07, 22:33   #1452
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja jestem dziwna bo nie boję sie sn ale boję się cc

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-07, 22:40   #1453
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja jestem dziwna bo nie boję sie sn ale boję się cc
No ja mam podobnie (ale sn też się boję)

A i mi się przypomniało że w szpitalu laski po cc siadały po turecku, normalnie chodziły a po sn ledwo nogami powłóczyły...
Ogarnia mnie strach jak myślę że znów mnie czeka wypychanie arbuza przez dziurkę od klucza

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:52   #1454
india_love
Raczkowanie

Dzień dobry z rana
Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknąłMały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150908_073411.jpg (62,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150908_073347.jpg (50,6 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-09-08, 07:58   #1455
wonderka
Zadomowienie

Monic ..no uroczy ten kocyk Nie widziałam go ostatnio.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 07:59   #1456
fasterka90
Zadomowienie

India przepiękne zdjęcia!! zazdroszczę takiej pamiątki. No i duży ten Twój maluszek

Dziewczyny czy któraś z Was myślała, myśli nad bugaboo cameleon 2?odpadł u mnie ze względu na cenę ale wczoraj na olx znalazłam używany w ok cenie we Wrocławiu... I tak teraz myślę. Ja mało patrzę na wygląd wózka, raczej na praktyczność,recenzje itd. Mi np kolor jest totalnie obojętny.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 08:09   #1457
Czerwiec2014
Przyczajenie

Piękne zdjęcia! Zazdroszczę
Czerwiec2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 08:57   #1458
peachella
Rozeznanie

Hej, teraz ja potrzebuje pomocy. Rozłożyło mnie.....ból gardła, katar, gorączki nie mam( tu wiem, ze mozna paracetamol brac). Co najlepiej zażyć?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 08:58   #1459
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Zaraz podczytam
Zamierzacie chustować? Jeśli tak, to jaką chustę masz na oku?
Tak, oczywiście Najlepiej wiązało mi się NatiBaby, poluję na jakąś fajną używkę
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 09:08   #1460
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej Miałam okropny weekend tyle stresu i pierwszy raz w ciąży miałam przez to ciśnienie 127/80 i puls 99 . Nawet gadać mi się nie chce:/ Wczoraj znów dzień od rana zabiegany bo morfologię byłam zrobić, potem zakupy ostatnich potrzebnych ubranek a na koniec udało mi się w biedronce upolować ostatnie cotton balls w bieli, różu i fiolecie. Pasują do pokoju Zuzi idealnie

Doszły znów nowe dolegliwości...Brzuch w nocy rośnie, malutka się rozpycha i ta nie moc ze złapaniem oddechu A chodzenie co 5 min na siku kiedy specjalnie na dwie godziny przed snem nic nie pije to można do głowy dostać

W dodatku dalej czuję, że główkę ma u góry albo w poprzek leży, nogami jak mnie kopnie w pęcherz to aż wyje z bólu A najgorzej jak nisko to prąd przechodzi aż po łechtaczce i jest to nie do wytrzymania...Widzę, że rozmawiałyście o tym położeniu...ja już nie wiem w co wierzyć, myślę tak na logikę i pisałam o tym że jak brzuszek mały a wód do porodu jest coraz mniej to i szansa na przekręcenia się dziecka się zmniejsza. Zobaczę w przyszły wtorek czy moja zdąży...

No i postanowiłam, że literki z imieniem zrobię sama Kupię filc dekoracyjny i spróbuję. Torbę będę pakowała do szpitala lada dzień Cieszę się z pogody bo to jest taka moja pogoda mimo, że rano było tylko 7 stopni

Widziałam zakupy, fajnie wszystko ogarniacie z wyprawkami I co łowy to lepsze

India Twój synek cudny! I jaki duży już

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej, teraz ja potrzebuje pomocy. Rozłożyło mnie.....ból gardła, katar, gorączki nie mam( tu wiem, ze mozna paracetamol brac). Co najlepiej zażyć?
Współczuję...Najlepiej paracetamol, czosnek, cebulka, sok malinowy, mnie pomógł miód też. Oby Cię nie rozłożyło

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 09:16   #1461
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Wyleż to trochę i zwolnij. Czosnek i cytryna lub mleko z masłem i miodem. Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej Miałam okropny weekend tyle stresu i pierwszy raz w ciąży miałam przez to ciśnienie 127/80 i puls 99 . Nawet gadać mi się nie chce:/
Doszły znów nowe dolegliwości...Brzuch w nocy rośnie, malutka się rozpycha i ta nie moc ze złapaniem oddechu A chodzenie co 5 min na siku kiedy specjalnie na dwie godziny przed snem nic nie pije to można do głowy dostać

India Twój synek cudny! I jaki duży już
Dzięki
A z tymi dolegliwościami to łączę się w bólu. Sikam teraz z 4 razy na noc, nogi drętwieją, przekręcić na bok się nie da. Oddychanie pełną piersią pożegnałam parę miesięcy temu. A zgaga to jakaś masakra. A dziś w nocy tak mnie mały chyba kopnął w żołądek, że w gardle poczułam parówkę z kolacji
Damy radę, jeszcze trochę i wsio wróci do normy.........mam nadzieję
Stary 2015-09-08, 09:18   #1462
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ile ważycie już? Właśnie stanęłam na wadze po śniadaniu i pokazuje 60kg, wczoraj w przychodni pani pielęgniarka myślała że jestem w 6 miesiącu ciąży

O i mam pytanie India jakie masz afi? Sprawdzał Ci lekarz może?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 09:23   #1463
cynamon_
Zakorzenienie

India, hehe świetne foty, no co może poprostu po nosku się drapał, uroczy

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Peachella, ja też przeziebiona ratuje się tabletkami na gardło i sprayem do nosa prenalen, oprócz tego właśnie miód, czosnek, mleko i wygrzewanie pod kocykiem, zdrówka!
Stary 2015-09-08, 09:24   #1464
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny a ile ważycie już? Właśnie stanęłam na wadze po śniadaniu i pokazuje 60kg, wczoraj w przychodni pani pielęgniarka myślała że jestem w 6 miesiącu ciąży

Ja mam już 10 na plusie. Wyglądam jak bym była w 8 miesiącu tc A nie 7 😊
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 09:25   #1465
peachella
Rozeznanie

Kurcze, do rodzinnego nie mam cobisc chyba narazie. Wczoraj wieczorem mnie wzielo. A mialam isc dzisiaj na zajecia z sr....chyba przeloze te jedne. No nic, dzieki dziewczyny za rady, zbieram sie do apteki. A prenalen na gardlo i do nosa?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 09:27   #1466
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana
Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknąłMały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
śliczny waga porządna, czyli termin masz już na październik?
Cytat:
Hej Miałam okropny weekend tyle stresu i pierwszy raz w ciąży miałam przez to ciśnienie 127/80 i puls 99 . Nawet gadać mi się nie chce:/ Wczoraj znów dzień od rana zabiegany bo morfologię byłam zrobić, potem zakupy ostatnich potrzebnych ubranek a na koniec udało mi się w biedronce upolować ostatnie cotton balls w bieli, różu i fiolecie. Pasują do pokoju Zuzi idealnie

W dodatku dalej czuję, że główkę ma u góry albo w poprzek leży, nogami jak mnie kopnie w pęcherz to aż wyje z bólu A najgorzej jak nisko to prąd przechodzi aż po łechtaczce i jest to nie do wytrzymania...Widzę, że rozmawiałyście o tym położeniu...ja już nie wiem w co wierzyć, myślę tak na logikę i pisałam o tym że jak brzuszek mały a wód do porodu jest coraz mniej to i szansa na przekręcenia się dziecka się zmniejsza. Zobaczę w przyszły wtorek czy moja zdąży...
współczuję nerwów i dolegliwości ale tak to już chyba będzie, co raz to nowe bóle i przypadłości, niedługo wszystkie będziemy tutaj marudzić co nas boli, taki urok ciąży u mnie fizycznie jest super, oprócz twardniejącego brzucha czasami, za to psychika mi siada już

trzymam kciuki żeby Zuzia znalazła sposób i się obróciła. Skoro kombinuje to jest szansa

Peachella,
zdrówka! Na katar można wodą morską psikać, na ból gardła chyba tylko domowe sposoby

Idę na 12 na wizytę, mam nadzieję, że trochę mi to humor poprawi, bo jest słabo
Stary 2015-09-08, 09:28   #1467
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie dlatego ze masz brzuszek taki filigranowy ja ważę 65 kg a startowalam z 53 u poloznej waga pokazuje zawsze 1-2 kg więcej niz moja domowa

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Do 70 kg dobije na bank
Stary 2015-09-08, 09:29   #1468
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego ze masz brzuszek taki filigranowy ja ważę 65 kg a startowalam z 53 u poloznej waga pokazuje zawsze 1-2 kg więcej niz moja domowa

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Do 70 kg dobije na bank
Cynamon Tobie też zdrówka wagowo idziemy podobnie i też sobie 70 kg ustaliłam jako limit, ale jeszcze tyle czasu przede mną że nie wiem czy się uda w pierwszej ciąży dużo przytyłaś?
Stary 2015-09-08, 09:34   #1469
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, dziekuje w pierwszej ciąży było ledwo 6 kg na plusie, każda ciąża inna, podpisuje się pod tym rękoma i nogami córcia jak taki zły duszek namawia mnie na słodycze i efekt jest
Stary 2015-09-08, 09:38   #1470
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę ja byłam wczoraj koło 11 w biedronie i nic nie było

Ja dzisiaj odprawię męża do pracy i podjadę do ch odebrać zamówienie ze smyka i może w h&m kupię te staniki. Wstąpię też do rossmana i auchana
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości