|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Ale się uśmiałam
Jak wstawalam i spojrzałam na tel to myślałam że jest 02:35 i się ucieszyłam, że znowu nocki będą przespane. Usiadłam z Wojtkiem na łóżku, patrzę... A to była 22:35...
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Moja prawie 4. |
||
|
|
|
#3633 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co ten twój tż, może by zainteresowanej i zdanie zapytał a nie se działa tak bez pytania Cytat:
A ja kupiłam Cytat:
ale swoją drogą uważam że to bardzo zła decyzja UE o przyjmowaniu tych imigrantów. Będzie z tego syf jak nic Cytat:
Alkamor to czemuż Ty z tż na mecz nie poszłaś jaki wynik w ogóle bo ja kosza oglądałam ![]() Ahh i się uśmiałam z Was, aż tż pyta o co kaman |
|||||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn straszy syn miał 3krotnie NOP więc młodszy jeszcze nie szczepiony. Za tydzień idziemy do wojewódzkiej poradni szczepień i zobaczymy co dalej. ... Nie zaszczepiony absolutnie na nic i rozwija się zdecydowanie lepiej niż starszy z tymi NOPami... Więc mam mega strach przed jakimkolwiek szczepieniem
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, potem wygooglam co to za organizacja. Cytat:
Mówiła że bedzie mi trzymać. W razie czego neurolog mówił ze możemy zaszczepic 5w1 ale zarówno pediatra jak i neurolog woleliby podać krztusiec osobno.---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Powiem wam ze jak będę miała trzecie dziecko będę zwlekać ze szczepieniami tak długo jak się da... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- I nie mówię ze nie chce szczepic. Chce, ale na pewno silniejsze dziecko niż taki kilkutygodniowy nieboraczek... |
||
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci w tym wieku maja niedojrzały układ trawienny i pomimo że wydaje ci się że jest ok można dużo krzywdy zrobić dziecku. Wytyczne są jasne że rozszerza się dietę po 6 miesiącu życia i nie jest to wzięte z kosmosu... Zupełnie nie rozumiem tego pędu do rozszerzania diety.
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia - w szpitalu też nie był szczepiony? Moja tylko w szpitalu ale różnicy między nią a synem szczepionym normalnie na te 6 tyg itd nie widzę..
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- No u mnie jest różnica bo starszy syn po szczepionce na 6 tygodni cofnalnsie w rozwoju . i dopieor teraz odkrywam jak rozwija się dziecko prawidłowo i widzę jak starszy syn miał dużo braków.
|
|
|
#3640 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Daj znać co Ci poradzili w tej poradni ![]() Ja jestem zawiedziona wizyta u neurologa bo niby odroczyła niby dmucha na zimne ale zaleciła 5w1 i engerix osobno. Ja póki co nastawiam sie psychicznie na bcg. Juz wiecie w jakiej kolejności będziecie szczepić ?
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co powiedzą w poradni apropos małego. Ale jestem przerażona na sama myśl że miała by się powtórzyć mi ta trauma.
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro dziecko z chęcią je, połyka i mu smakuje a do tego nie ma problemów brzuszkowych to dlaczego miałabym nie karmić?
Kiedyś normy były całkiem inne. Za kilka lat znów powiedzą, że lepiej karmić i przyswajać pokarmy stałe od 3 msc.Mam zamiar obserwować swoje dziecko a nie kierować się jakimiś naukowcami. Dietę dopiero będę rozszerzać, więc zobaczymy.
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2015-09-07 o 23:45 |
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w Polsce bardzo dużo osób rozszerza dietę przedwcześnie szczególnie w środowiskach o niskim wykształceniu. Myślę że matka jak staje się matka nie zyskuje nagle jakiejs dodatkowej wiedzy. Intuicja i obserwacja to jedno, a wiedza to drugie. Zresztą karmienie człowieka który nie siada jest sprzeczne z natura i to dla mnie wystarczający argument.
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawiałam z pediatrą na ten temat i sama mi tak powiedziała. A co do jej wykształcenia to raczej wyższe. ![]() Co osoba to inna opinia. Ja uważam, że trzeba obserwować dziecko i być ostrożnym. Coś też rozszerza dietę szybko i to też z zalecenia lekarza z tego co pamiętam.
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2015-09-08 o 00:03 |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie raz wątpię w wiedzę lekarzy, stwierdzenia że trzeba dokarmic, nie najada się bo wisi na mnie itp. Pediatrzy sami nie są zgodni, jednym mówią to, innym tamto.. Akurat do rozszerzania diety mi się nie spieszy, jeszcze się dziecko w życiu naje a to jedyny moment kiedy może żywic się tylko mlekiem i nikogo to nie dziwi. Żałuję tylko ze dopiero teraz jestem taka mądra, że przy synu posłuchalam pediatry i własnego instynktu albo raczej chęci rozszerzania diety bo to mnie bardziej interesowało rozszerzanie, niż syna (mimo że jadł chętnie). Potem bardzo zalowalam. 4-miesieczniak wcale nie potrzebuje jabłuszka ani marchewki, nawet jak patrzy na nasz talerz i się slini. Dlatego mam nadzieję jak najdłużej kp i zacząć wprowadzac cokolwiek poza mlekiem po 6 miesiącu.
Ostatnio czytałam że tylko 4% matek karmi wyłącznie piersią przez pierwsze 6 miesięcy. A i żeby nie było, nie uważam się za terrorystke laktacyjna
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście można też karmić dzieci piersią 3 lata i nie wprowadzać żadnych stałych pokarmów i dziecko w tym wieku może nie potrafić niczego pogryzc. Znam taki przypadek. Skrajności występują w obu przypadkach a tu po prostu trzeba zdroworozsądkowego myślenia. Mam kontakt z bardzo dobrym pediatrą (potwierdzone naukowo) i sama mi poleciła by po 4 miesiącu wprowadzić tarte jabłko bo wspaniale wyreguluje procesy trawienne i kupki pojawią się naturalnie. Po co faszerować dziecko lekarstwami. |
|
|
|
|
#3647 |
|
Konto usunięte
|
Spaaaaać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ---------- Sylwka, chce mnie wziac z zaskoczenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie karmi?
---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Szumis chodzi, mi już lżej. Nie mogłam się ruszyć tak mnie cycki bolały, leżałam i czekałam aż Dominika się obudzi. Biedna, tak się wieczorem splakala, późno zasnela i musiała odespac... |
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam o 1:30 i o 5-tej. Teraz Franek jeszcze śpi.
Leoś przeziębiony nie puszczam go dziś do przedszkola bo boję się że się rozłoży i braciszka zarazi. Ja z rozszerzeniem diety nie zamierzam się spieszyć . Nie widzę takiej potrzeby.
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Kika masz jutro czas, ma byc ladna pogoda? |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
mieliśmy się starać w następnym miesiącu...
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny używające 3 Dady, które opakowanie kupujecie? Z różowym czy pomarańczowym?
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Czy to możliwe, że mojemu dziecku idą już zęby? Te nieprzespane noce... Wczoraj w dzień jadł mleko tylko 3 razy, o 10, 16 i 19 już na noc. W nocy zrobił dwie kupy, trochę rzadsze, a już od dawna robi tylko w dzień. Dzisiaj jesteśmy oboje z Tzem niezywi. Chociaż i tak zostawiam go w łóżeczku i daje smoka. Chwilę się kręci, marudzi ale nie płacze i w końcu zasypia sam, nie bujam już, bo to nie ma sensu, nic nie daje. Miałam dziś taki sen, że ucieszyłam się jak się obudziłam, ale od razu zaczęłam płakać. Otóż mój Tz wymyślił, że więcej kasy dostanę jako samotna matka, więc mam go zabić. Namawiał mnie, aż w końcu u niego w domu podcielam mu gardło w jakiejś nieużywanej łazience na górze. Jezu, potem rozmawiałam ze wszystkimi i zastanawiałam się gdzie jest Mateusz, zachowywałam się jak gdyby nigdy nic. W końcu przestraszyłam się, że policja mnie zgarnie i zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. Dzwoniłam do.niego, a jego telefon wciąż nie odpowiadał. I bardzo, bardzo, bardzo tęsknilam. Krzyczałam, że ma do mnie wrócić, bo mam mu do powiedzenia jeszcze dużo rzeczy. ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywamy dad rozowych 3. Kaczuszka snilo mi sie ze bylysmy razem na pielgrzymce |
|
|
|
|
#3659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czym to się różni???Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Czym się różnią dady różowe od pomarańczowych? Nawet nie wiedziałam, że są jakieś różowe!
Haha, na pielgrzymce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

ale jak to mówił neurolog w naszym kraju jest taki burdel ze raz jest a raz go nie ma, miałam zapytać w przychodni i powiedzieć ze jak będą mieli to maja dla Tymka go trzymać. Rozmawiałam z pediatra i maja 

co ten twój tż, może by zainteresowanej i zdanie zapytał a nie se działa tak bez pytania
cała szybka poszła.