Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 10:04   #1561
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Jezu, jak pomyślę o tym czopie to mnie ściska w jelitach

Miałam jechać do apteki, ale mnie głowa napierdziela, wzięłam tabsa i chwilę poczekam.

Koritsi ja się w głebi duszy ciesze, ze mam mały brzuch
Porobiłam wam fotki, popołudniu wstawie do klubu.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:08   #1562
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Wypiłam ten nektar bogów. Byle przetrwać bez wymiotów to będzie git.
Dasz radę

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Co do inpostu wieczorem brat podrzucił mi pocztę i awiza ze swojego mieszkania (my mieszkaliśmy tam kilka lat) i mam awizo do inpostu, podobno przesyłka sądowa - nie mam pojęcia o co chodzi, od ponad roku jestem zameldowana gdzie indziej, dowód mam zmieniony i wszędzie podane nowe dane, więc nie wiem co mogło przyjść na stary adres. A punkt odbioru jest na 2 końcu miasta, gdzie jest mi wybitnie nie po drodze
A ja dla odmiany tylko na l4 mam nowy adres, dowodu jeszcze nie wyrobiłam bo jakoś mi nie po drodze. Wiem, że na pewno muszę zgłosić w urzędzie skarbowym, w pracy też muszę podać nowy adres żeby mi dobrze wypełnili PITa?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

I gdzie jeszcze? Jeśli chodzi o faktury to wszystko mam na maila
Stary 2015-09-08, 10:16   #1563
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Kalusia w pracy nie ma znaczenia, bo ten pit jest tylko dla Ciebie. A w skarbówce wystarczy, że na rozliczeniu napiszesz nowy adres, nie trzeba nip3 składać. W banku musisz zgłosić na pewno

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:19   #1564
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jezu, jak pomyślę o tym czopie to mnie ściska w jelitach

Miałam jechać do apteki, ale mnie głowa napierdziela, wzięłam tabsa i chwilę poczekam.

Koritsi ja się w głebi duszy ciesze, ze mam mały brzuch
Porobiłam wam fotki, popołudniu wstawie do klubu.
ja bym dużo dała żeby już nie rósł, ale z córką miałam olbrzyma, więc wiem że tym razem będzie to samo...
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:19   #1565
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52689945]Kalusia w pracy nie ma znaczenia, bo ten pit jest tylko dla Ciebie. A w skarbówce wystarczy, że na rozliczeniu napiszesz nowy adres, nie trzeba nip3 składać. W banku musisz zgłosić na pewno

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Nip 3 i tak wypełnię bo przy okazji zmienię nr konta bankowego. Czyli mówisz, że w pracy nie trzeba podawać? Nie przeszkodzi to we wspólnym rozliczaniu z TŻem? A co do banków to też mam wyciągi elektroniczne a jeśli coś wysyłają to do rodziców więc luzik.

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-09-08 o 10:22
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:20   #1566
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Kurczę, zapomniałam zapytać o ten masaż krocza. Dziewczyny z problemami z szyjką, pytałyście może swoich ginów, czy w takim przypadku są przeciwwskazania do masażu krocza?

No ja mam zakaz narazie
Siedze sobie z maseczka i czytam Was

Co do mysli, to tlumacze sobie ze tak bedzie juz do konca :p
Taka rola matki haha
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:33   #1567
mujer
Zadomowienie

Hejka
Ja tylko z dobrą radą
Jeśli którąś z Was bolą stopy, to zwróćcie uwagi, czy nie robi się Wam gwałtowny, ciążowy platus. Pieczenie i puchnięcie moze oznaczac platfusa (choć nie musi). Lepiej sobie przypilnowac, bo potem to niby zanika, ale niekoniecznie. I moze bardzo bolec oraz uziemić. A jak się zawczasu zwróci uwagę, poćwiczy, to mozna uniknąć badziewia.

Mówię po własnym doświadczeniu, bo bolaly mnie stopy, a mam sporego platfusa od dziecka i teraz mi sie zaczął gwałtownie pogłębiać. Na jedna nogę w tej chwili nie mogę w zasadzie stąpać, a druga się przeciąża dlatego, że odciążam pierwszą No a wiadomo, III trymestr będzie trudny, wiec nie wiem, jak ja przetrwam
Nie spodziewałam się takich atrakcji i olewałam stopy :/

Ogólnie miałam kilka fatalnych dni. Podejrzane skurcze, straszny ból plecow, a na koniec stopa. Co najlepsze przede mną duzo chodzenia, wiec muszę przekuśtykac do piątku i w międzyczasie wymyślić, co zrobić hm :/ Świetnie, żę prywatnie ortopedę itak mam za 3 tygodnie. A na dodatek pewnie niewiele mi pomoze :/

Więc dobrze radzę - skontrolujcie stópki
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:38   #1568
agrita8
Raczkowanie

Dzień dobry!
zaczęłam 26 tydzień

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
ostatni dzień do pracy !!!!!!

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Wiecie, nie to ze sie przejmuje- ale przychodza mi takie mysli ze lekarz czegos nie dopatrzyl i ze maly urodzi sie chory
Ja tylko tak mam?
Mam tak samo. Na szczęście tż nie pozwala mi tak myśleć, bo bym się chyba zadręczyła.

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Dziewczyny Wy też taki na podczerwień kupujecie termometr?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Mam zwykły rtęciowy bo kiedyś słyszałam, że jest najdokładniejszy, ale ile w tym prawdy to nie wiem...
A na obiad mam dzisiaj leczo

Cytat:
Ale ja mam ciężkie myślenie. Pojechałam na badania ale nie dość ze.nie.pobralam sobie moczu (a kubek zostawiłam na umywalce.żeby pamiętać) to do laboratorium dopiero przyszłam. A przecież 2 h trzeba siedzieć. No nic panie powiedziały ze mimo to.pobiora mi krew. To okazało się ze wraz się Przedłuży bo muszą sprawdzić jaki mam cukier na czczo i dopiero dać glukozę. Nie robiłam wcześniej tu glukozy i strach im nie pozwala mnie obciążyć
Kciukasy za dobry wynik powodzenia

Dziewczyny mam pytanie jak nazywa się taki ciasny śpiworek do spania dla dziecka? taki jakby chyba siateczkowy ? na suwak.
Nie wiem jak lepiej wytłumaczyć co mam na myśli chciałam się skonsultować z mama czy takie cudo ma sens. A Wy jakie macie zdanie na jego temat? jeśli wiecie w ogóle o co mi chodzi....
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:43   #1569
mujer
Zadomowienie

Któraś pisala, że się martwi, iż lekarz czegoś nie dopatrzył... Ja tez się martwię. Takze o tę szyjkę, bo raz te skurcze mnie faktycznie zestresowaly, az łyknęłam nospę (pierwszy lek jaki w ciąży łyknęłam w sumie). Przeszło, ale jednak cały czas się martwie.
No i nie chciałąbym musieć leżeć. To mnie przeraża. Juz problemy z chodzeniem mi bardzo doskwierają, ale przynajmniej tyle, że to tylko ja się nameczę i najwyżej poglebie kontuzje. Ostatecznie zawsze dokuśtykam, to tylko kwestia czasu

Tak czy inaczej znów jestem podłamana i jeszcze muszę jakos wrócić te 600km :/

No coz, ostatnia szansa wypoczynku w ciazy mi przepadła Teraz już się raczej nigdzie nie ruszę, tyle co do szkoły, choć nie wiem, bo warsztaty terenowe z brzuchem i bez nogi mogą byc kiepską atrakcją

Pozrzędziłam, czas się ruszyc
Stary 2015-09-08, 10:43   #1570
halwaya
Zakorzenienie

Morning
Ja juz po śniadaniu i zobaczymy jaki wyjdzie cukier.. zjadłam brzoskwinie i platki na pelnotlustym mleku, więc chyba cukier mi skoczy.. ale spoko.. na razie chce testować na ile moge sobie pozwolić

Kupilam dla baby sliniaczki tommee tippee - takie z miękką gabeczka przy szyjce. Miałam je juz z córką. Fajna sprawa gdy dziecko uleje.. wszystko w sliniak wsiaka i nie trzeba przebierać

A wczoraj w pracy poczułam oddech swiąt na plecach.. juz jest swiateczna alejka ze słodyczami

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:47   #1571
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie jak nazywa się taki ciasny śpiworek do spania dla dziecka? taki jakby chyba siateczkowy ? na suwak.
Nie wiem jak lepiej wytłumaczyć co mam na myśli chciałam się skonsultować z mama czy takie cudo ma sens. A Wy jakie macie zdanie na jego temat? jeśli wiecie w ogóle o co mi chodzi....
Otulacz?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A wczoraj w pracy poczułam oddech swiąt na plecach.. juz jest swiateczna alejka ze słodyczami
Aaaaaaa!!!! Ja się cieszę, że w PL wszystko rusza w listopadzie
Stary 2015-09-08, 10:50   #1572
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Zaneta Ty na te warsztaty do Lodzi die wybierasz ?

Narzakaj ile wlezie, niedlugi bedzie nam jeszcze ciezej ...
Ale im.ciezej tym blizej do naszych maluszkow
Tak, do Łodzi. Wybierać się wybieram :-D zobaczymy czy dotrę ;-) na te pierwsze jak gin pozwoli to pójdę bo mąż wtedy na noc do pracy wiec będzie jak. Potem może mnie szwagierka odwiezie do domu. A na te drugie się zapisałam a potem dopiero zobaczyłam że mąż popołudniu w pracy :-( no i nie wiem, chyba się wypisze :-( zobaczę jeszcze. A ty się wybierasz?

Cytat:
Adka super, cieszymy się razem z Tobą, w końcu odpoczniecie!! ;*

Nic nie mów, bo czuje tak samo, Jak Ifcia wspomniała o tym teście Pappa to już w ogóle że czarne mysli, że czemu ja takiego nie mialam, u niej lekarz na usg też nic nie zobaczył, ale teście coś wyszlo ;/ też się boję, ale jakoś trzeba być dobrej myśli, na każdej wizycie mówi, że jest super, zdrowo rośnie, więc staram się tego trzymac

Dziewczyny, powiem wam coś o tych testach. Jak je teraz robią. Kiedyś były na wyraźne zalecenie lekarza w określonych sytuacjach. A jak jest teraz? Jeżeli jest to uzgodnione z lekarzem, po rozmowie z nim, lekarz twierdzi że warto i są jakieś wskazania to ok. Ale ostatnio musiałam zmienić przychodnie, mój lekarz w poprzedniej już nie pracuje. Dość długo czekałam na wizytę. Ta przychodnia specjalizuje się właśnie w badaniach w ciąży, 3d echo i inne. No i dzwoniły panie umówić się na badania prenatalne. Wszystko było słychać co mówią. No i pani w rejestracji pyta: zwykle badania czy lepsze, pełniejsze? Dziewczyny zonk bo nie wiedzą o co chodzi, to są jakieś różne? A recepcjonistka to pani nie wie? Lekarz nie mówił? No te zwykle to tylko usg a te drugie to ma pani pełniejsze, dodatkowe robione bez żadnego ryzyka, kosztuje 300zł więcej ale ma pani pełną informację. Mogła pani zapytać lekarza to by pani wiedziała że te są lepsze. No i każda co dzwoniła, a było ich w tym czasie z 10 zapisywała się na Pappa nie wiedząc nawet po co dlaczego i czy trzeba czy nie. No ale jak to, nie chce pani wiedzieć czy dziecko jest zdrowe?
Sorki ze tak długo ale tak mnie to wtedy zdenerwowało!

Cytat:
Ale ja mam ciężkie myślenie. Pojechałam na badania ale nie dość ze.nie.pobralam sobie moczu (a kubek zostawiłam na umywalce.żeby pamiętać) to do laboratorium dopiero przyszłam. A przecież 2 h trzeba siedzieć. No nic panie powiedziały ze mimo to.pobiora mi krew. To okazało się ze wraz się Przedłuży bo muszą sprawdzić jaki mam cukier na czczo i dopiero dać glukozę. Nie robiłam wcześniej tu glukozy i strach im nie pozwala mnie obciążyć
Oj, widzę że ciężki poranek... Mam nadzieję że potem będzie lepiej

Cytat:
Kurczę, zapomniałam zapytać o ten masaż krocza. Dziewczyny z problemami z szyjką, pytałyście może swoich ginów, czy w takim przypadku są przeciwwskazania do masażu krocza?
Ja pytałam ale mój lekarz nie wiedział o co chodzi??? W sumie przy porodzie lekarze mało co są obecni więc się nie interesują takimi rzeczami jak ochrona krocza... Miał zapytać swojej położnej. Jak będę za tydzień to zapytam. Albo najlepiej położnej na SR...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:51   #1573
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Otulacz?
Tak!! dzięki! właśnie tego słowa szukałam jak wrzuciłam w googla to pierwszy wyskoczył
chodzi o ten Woombie, czy on jest w jakiś sposób lepszy od zwykłych rożków, śpiworków itp??
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:53   #1574
mervie
Rozeznanie

hej
dopiero wstałam...ale mi się niedźwiedź włączył...
ale że biorę jeszcze leki i ostatnią tabletkę mam o 23 to się pałętam po nocach

piękne rzeczy kupujecie
niestety mnie to jeszcze nie bierze

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Muszę ponarzekać... Bardzo mnie boli kręgosłup dzisiaj, i kość ogonowa, nie mam się jak ułożyć do spania :-( :-( :-(

Mervie, jesteś tam gdzieś??? Jak tam u ciebie?
biedna! współczuję Ci i mam nadzieję, że jak już usnęłaś to jakoś zdołałaś się wyspać?
mnie bolą raczej mięśnie od leżenia, kręcę się niemiłosiernie- raz jedno biodro, raz drugie
a co próbuję się przeciągnąć to łapią mnie skurcze

poza tym chyba przestałam czuć ciężar własnego brzucha bo jak wstaję z łóżka i brzuch mi leci w dół grawitacyjnie to wszędzie zaczyna mnie ciągnąć czy powinnam się martwić czy to normalne od takiego leżenia?

Cytat:
Wypiłam ten nektar bogów. Byle przetrwać bez wymiotów to będzie git.
dasz radę! trzymam kciuki
Stary 2015-09-08, 11:00   #1575
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, do Łodzi. Wybierać się wybieram :-D zobaczymy czy dotrę ;-) na te pierwsze jak gin pozwoli to pójdę bo mąż wtedy na noc do pracy wiec będzie jak. Potem może mnie szwagierka odwiezie do domu. A na te drugie się zapisałam a potem dopiero zobaczyłam że mąż popołudniu w pracy :-( no i nie wiem, chyba się wypisze :-( zobaczę jeszcze. A ty się wybierasz?

Dziewczyny, powiem wam coś o tych testach. Jak je teraz robią. Kiedyś były na wyraźne zalecenie lekarza w określonych sytuacjach. A jak jest teraz? Jeżeli jest to uzgodnione z lekarzem, po rozmowie z nim, lekarz twierdzi że warto i są jakieś wskazania to ok. Ale ostatnio musiałam zmienić przychodnie, mój lekarz w poprzedniej już nie pracuje. Dość długo czekałam na wizytę. Ta przychodnia specjalizuje się właśnie w badaniach w ciąży, 3d echo i inne. No i dzwoniły panie umówić się na badania prenatalne. Wszystko było słychać co mówią. No i pani w rejestracji pyta: zwykle badania czy lepsze, pełniejsze? Dziewczyny zonk bo nie wiedzą o co chodzi, to są jakieś różne? A recepcjonistka to pani nie wie? Lekarz nie mówił? No te zwykle to tylko usg a te drugie to ma pani pełniejsze, dodatkowe robione bez żadnego ryzyka, kosztuje 300zł więcej ale ma pani pełną informację. Mogła pani zapytać lekarza to by pani wiedziała że te są lepsze. No i każda co dzwoniła, a było ich w tym czasie z 10 zapisywała się na Pappa nie wiedząc nawet po co dlaczego i czy trzeba czy nie. No ale jak to, nie chce pani wiedzieć czy dziecko jest zdrowe?

Ja pytałam ale mój lekarz nie wiedział o co chodzi??? W sumie przy porodzie lekarze mało co są obecni więc się nie interesują takimi rzeczami jak ochrona krocza... Miał zapytać swojej położnej. Jak będę za tydzień to zapytam. Albo najlepiej położnej na SR...
U mnie w ogóle nie było wyboru, tylko pakiet USG+PAPPA
Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Tak!! dzięki! właśnie tego słowa szukałam jak wrzuciłam w googla to pierwszy wyskoczył
chodzi o ten Woombie, czy on jest w jakiś sposób lepszy od zwykłych rożków, śpiworków itp??
Podobno jest dobry na tzw odruch Moro - maluch ma taki odruch, że przez sen rozprostowują mu się rączki i nóżki i przez to się budzi. Z drugiej strony niektóre dzieci nie lubią mieć skrępowanych rączek
Stary 2015-09-08, 11:01   #1576
czubasek20
Zakorzenienie

zaneta ja wybieram sie wlasnie do Lodzi na te 29 wrzesnia. Wyjde do ludzi troche

Aaa i wlasnie kolezanka mi napisala ze bedzie bobo. Staraja sie od lutego i dopiero sie udalo. Bedzie majowy dziec

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-09-08 o 11:02
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:12   #1577
rudaska
Zakorzenienie

Witam się przy kawusi bezkofeinowej
Cytat:
Witam się w 25 tygodniu Moja aplikacja krzyczy że od teraz zaczną się nocne wycieczki do łazienki. dobry żart,urządzam takie zwiedzania od miesiąca.

Adka zamówiłam małemu komplet kołdrę i poduszkę oraz trzy prześcieradła. Zależy mi na tej paczce więc dziś będę dzwonić i wyjaśniać.

Kompletnie brak planów na dziś,macie jakieś pomysły? Oszaleć w domu można :-(
Ja właśnie wyciągnęłam kartkę i robię listę rzeczy, które tzreba zrobić w domu al ezy to już od hohoho. mycie witryny, układanie płyt CD, porzadek w kosmetykach, takie tam pierdoły

Cytat:
Dziewczyny napisała do mnie koleżanka właśnie,że sperma rozpuszcza worek owodniowy i żeby się nie kochać bez prezerwatywy

Czubasek Andriuszka niech żyje bal!

Cytat:
Wiecie, nie to ze sie przejmuje- ale przychodza mi takie mysli ze lekarz czegos nie dopatrzyl i ze maly urodzi sie chory
Ja tylko tak mam?
Ja o tym nie myslę, mam nastawienie że jest wszytsko super. Ale martwię się, że coś się stanie przeze mnie. Ze sie przewrócę, upadnę, bedę miała stłuczkę i stracę dziecko. Wczoraj aż się przez to popłakałam

Cytat:
Gryzelda aaa...a tak w ogóle to do którego tygodnia ciąży można się kochać, o ile wszystko jest jak należy?
Ja nie wiem, ale w sumie mam problem z głowy. Tż przyjedzie pewnie tydzied przed terminem porodu, ale ostatniego tygodnia sobie nie odpuszczamy. W gumce absolutnie nie Jak urodzę wczesniej to tylko się będę cieszyć

Cytat:
Dzięki sylwuska *
TŻ właśnie negocjuje że mną warunki nie pójścia do pracy... A co ja mam za pierdziel ac jeszcze dzisiaj szefostwo a on będzie w domu siedział. . Nie wiem czy mu popuscic... zwłaszcza że kasy trza.

Kalusia do końca tylko od któregoś tygodnia zaleca się gumkę. Bo można wywołać poród. .
Nie puszczaj!

Cytat:
Dasz radę

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

A ja dla odmiany tylko na l4 mam nowy adres, dowodu jeszcze nie wyrobiłam bo jakoś mi nie po drodze. Wiem, że na pewno muszę zgłosić w urzędzie skarbowym, w pracy też muszę podać nowy adres żeby mi dobrze wypełnili PITa?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

I gdzie jeszcze? Jeśli chodzi o faktury to wszystko mam na maila
Kalusia a zmieniło ci się miasto w adresie? Ja musiałam podawać w pracy, bo tu chodzi o miejsce urzędu skarbowego. I jak jesteś prywatnie ubezpieczona to też wyślij, bo mogą sie czepiać że nie dopełniłaś formalności.

Cytat:
Morning
Ja juz po śniadaniu i zobaczymy jaki wyjdzie cukier.. zjadłam brzoskwinie i platki na pelnotlustym mleku, więc chyba cukier mi skoczy.. ale spoko.. na razie chce testować na ile moge sobie pozwolić

Kupilam dla baby sliniaczki tommee tippee - takie z miękką gabeczka przy szyjce. Miałam je juz z córką. Fajna sprawa gdy dziecko uleje.. wszystko w sliniak wsiaka i nie trzeba przebierać

Trzymam kciuki za dobry cukier. Śliniaczki już mi sie podobają, zaraz ich poszukam
Idę pstryknąć foto brzucha bo już dawno nie było
Stary 2015-09-08, 11:12   #1578
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Dobra... a ja nie rozumiem, o co cho z tymi testami

Ponoć przy problemach z szyjka nic tam grzebać nie wolno. Ale lepiej dopytać.

Lekarze bardzo często mało się interesują czymkolwiek więcej Więc nie warto sobie brać lekarza na porób chyba, że zapowiadają się jakieś kosmiczne komplikacje. Ale wtedy to zwykle i tak konczy sie na cc.
Stary 2015-09-08, 11:18   #1579
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Nip 3 i tak wypełnię bo przy okazji zmienię nr konta bankowego. Czyli mówisz, że w pracy nie trzeba podawać? Nie przeszkodzi to we wspólnym rozliczaniu z TŻem? A co do banków to też mam wyciągi elektroniczne a jeśli coś wysyłają to do rodziców więc luzik.
U mnie w pracy trzeba i u męża też. Żeby na pit11 było ok. Może jeżeli to jest cały czas ten sam skarbowy to nie ma takiego znaczenia, gorzej jeżeli ze zmianą adresu zmienia się urząd.

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Któraś pisala, że się martwi, iż lekarz czegoś nie dopatrzył... Ja tez się martwię. Takze o tę szyjkę, bo raz te skurcze mnie faktycznie zestresowaly, az łyknęłam nospę (pierwszy lek jaki w ciąży łyknęłam w sumie). Przeszło, ale jednak cały czas się martwie.
No i nie chciałąbym musieć leżeć. To mnie przeraża. Juz problemy z chodzeniem mi bardzo doskwierają, ale przynajmniej tyle, że to tylko ja się nameczę i najwyżej poglebie kontuzje. Ostatecznie zawsze dokuśtykam, to tylko kwestia czasu

Tak czy inaczej znów jestem podłamana i jeszcze muszę jakos wrócić te 600km :/

No coz, ostatnia szansa wypoczynku w ciazy mi przepadła Teraz już się raczej nigdzie nie ruszę, tyle co do szkoły, choć nie wiem, bo warsztaty terenowe z brzuchem i bez nogi mogą byc kiepską atrakcją

Pozrzędziłam, czas się ruszyc
Szkoda że wyjazd się nie udał... Ale trzymam kciuki żeby było wszystko tylko lepiej... Wiem że teraz już będzie trudniej o to ale trzymam kciuki żeby te skurcze to były tylko takie jednorazowe...
Stary 2015-09-08, 11:19   #1580
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Kalusia a zmieniło ci się miasto w adresie? Ja musiałam podawać w pracy, bo tu chodzi o miejsce urzędu skarbowego. I jak jesteś prywatnie ubezpieczona to też wyślij, bo mogą sie czepiać że nie dopełniłaś formalności.
Tak, to jest inny Urząd Skarbowy
Czyli do Axy też muszę zgłosić tylko zawsze to robiłam przez kadry. Koleżanka z pracy na dniach powinna rodzić to może jej zapytam
Stary 2015-09-08, 11:30   #1581
zaneta_b
Rozeznanie

Kalusia w pracy adres jest jeszcze ważny ze względu na np tfu tfu wypadek w drodze do pracy i z pracy. I to samo w sumie w ubezpieczeniu. Gdyby coś takiego miało miejsce to ci potem mogą nie uznać bo mają inny adres z papierach...

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
hej
dopiero wstałam...ale mi się niedźwiedź włączył...
ale że biorę jeszcze leki i ostatnią tabletkę mam o 23 to się pałętam po nocach

piękne rzeczy kupujecie
niestety mnie to jeszcze nie bierze

biedna! współczuję Ci i mam nadzieję, że jak już usnęłaś to jakoś zdołałaś się wyspać?
mnie bolą raczej mięśnie od leżenia, kręcę się niemiłosiernie- raz jedno biodro, raz drugie
a co próbuję się przeciągnąć to łapią mnie skurcze

poza tym chyba przestałam czuć ciężar własnego brzucha bo jak wstaję z łóżka i brzuch mi leci w dół grawitacyjnie to wszędzie zaczyna mnie ciągnąć czy powinnam się martwić czy to normalne od takiego leżenia?

dasz radę! trzymam kciuki
Powiedziałabym że to normalne od leżenia :-D

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
zaneta ja wybieram sie wlasnie do Lodzi na te 29 wrzesnia. Wyjde do ludzi troche

Aaa i wlasnie kolezanka mi napisala ze bedzie bobo. Staraja sie od lutego i dopiero sie udalo. Bedzie majowy dziec
Super, gratulacje dla koleżanki! i może się spotkamy 29-tego ;-)
Stary 2015-09-08, 11:35   #1582
0enedue
Zadomowienie

Kto to szeptucha ?

My obiad u babci

Sylwoha jasne ze czasem przychodzą mi takie myśli... Narazie sobie z tym radze i szybko zajmuje głowę czymś innym..

Ogólnie mój brzuch to większą oponka .. w 27 tc ..

Halwaya juz? Kurcze a z dekoracjami jest tak jak w de? Ze po świętach wszystko znika ??

Może namówie tz żebyśmy pojechali zobaczyć nowe łóżko

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:39   #1583
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

Ogólnie mój brzuch to większą oponka .. w 27 tc ..
Mój podobnie. Koleżanka wrzuciła na fejsa zdjęcie z 30 tc, jest szczupła jak przed ciążą i ma taką ładną piłeczkę.
Stary 2015-09-08, 11:49   #1584
rudaska
Zakorzenienie

Pisałyście o termometrach. Ja myślałam żeby używać takiego elektronicznego jakiego używałam do mierzenia temperatury przy ovu . Chyba powinien się nadać
Stary 2015-09-08, 11:52   #1585
ogolnie
Zakorzenienie

Wiecie co, Inpost reklamacji mi nie przyjął, bo pani na infolinii stwierdziła, że mieszkam na zadupiu gdzie nie ma zasięgu. Oooo jak to usłuszałam to powiedziałam ze jakbym nie miała zasiegu to bym teraz z nią głupio nie pier.doliła...no pewnie, miasto gminne ale nie ma zasięgu. super ! z jej gadania wynikało ze wszystko mniejsze od Krakowa do zadupie
Reklamacja wiec na kuriera nie zostala przyjęta, zgłosiłam wiec elektronicznie. dzis ma kurier dojechac niby, ale jak nie dojedzie to wtedy przekazuje sprawe raz jeszcze.
no taka suka była z tej baby, ze myslałam ze mnie rozniesie cos
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:54   #1586
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, Inpost reklamacji mi nie przyjął, bo pani na infolinii stwierdziła, że mieszkam na zadupiu gdzie nie ma zasięgu. Oooo jak to usłuszałam to powiedziałam ze jakbym nie miała zasiegu to bym teraz z nią głupio nie pier.doliła...
Reklamacja wiec na kuriera nie zostala przyjęta, zgłosiłam wiec elektronicznie. dzis ma kurier dojechac niby, ale jak nie dojedzie to wtedy przekazuje sprawe raz jeszcze.
Jak ja kiedyś składałam reklamacje na inpost, to zanim doprosiłam się o regulamin to dwie małpy po prostu w trakcie rozmowy się rozłączyły. nie odpuszczaj im, bo to co oni wyprawiają to jest jakieś nieporozumienie
Stary 2015-09-08, 11:58   #1587
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Muszę ponarzekać... Bardzo mnie boli kręgosłup dzisiaj, i kość ogonowa, nie mam się jak ułożyć do spania :-( :-( :-(

Mervie, jesteś tam gdzieś??? Jak tam u ciebie?
Biedna to ja nawet spoko zasypiam, ale nad ranem bolą mnie żebra, a w nocy czuje ból brzucha i skurcze, które mnie budzą. dziwne że mam tylko tak w nocy...

Cytat:
Witam się w 25 tygodniu Moja aplikacja krzyczy że od teraz zaczną się nocne wycieczki do łazienki. dobry żart,urządzam takie zwiedzania od miesiąca.

Adka zamówiłam małemu komplet kołdrę i poduszkę oraz trzy prześcieradła. Zależy mi na tej paczce więc dziś będę dzwonić i wyjaśniać.

Kompletnie brak planów na dziś,macie jakieś pomysły? Oszaleć w domu można :-(
TŻ śpi po nocy, więc stwierdziłam, że wezmę się w końcu za ciuchy w szafie, bo worki próżniowe przyszły mi już 3 miesiące temu. Przejrzałam dopiero to co jest na wieszakach i 90 % ubrań nie nadaje się do ubrania... 2 kurtki zimowe są na teraz, czyli na zimę będą za małe, a płaszcz długi, jesienny w którym pokładałam całe nadzieje już teraz nie dopina się na brzuchu tylko zepsułam sobie humor

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się po przespanej nocy

Wczoraj na SR mieliśmy spotkanie z pediatra a potem warsztaty z chustonoszenia - zasypialam..

Ja też zapisałam się na warsztaty w Sosnowcu bo w Katowicach mam tego samego dnia co SR

Czubasek wczoraj przeglądałam te same kocyki śliczne

Ogólnie co za kurier ;/

Fionka fajny ten kombinezon )

Ogólnie ja też nie mam konkretnych planów niestety .. chce mieszkanie ogarnąć i może wkoncu wezmę się za kuchnie .. do lidla wstąpić po jakąś chemię a potem jestem uziemienia bo od 16 mają chodzić zczytywac podzielniki.. I kto ich tam wie o której będą :/..
O to bardzo możliwe, że spotkamy się w S-cu na tych warsztatach

Cytat:
ostatni dzień do pracy !!!!!!
Super, ale to szybko minęło !

Cytat:
Ja tylko tak mam?
Ja czasami ale tylko czasami mam takie myśli i zaraz staram się myśleć o czymś innym..

Za to ostatnio nie wiem czemu obawiam się bardzo, że przedwcześnie urodzę... tfu tfu! nie wiem dlaczego.... i tylko myślę, byle do 36 tygodnia... nie wiem co mi odbija już nawe patrzyłam jakie są szanse przeżycia w od 26 tyg. O moim głupich obawach nie mówię nawet TŻ bo mnie ochrzani za takie myślenie.

Cytat:
Dziewczyny Wy też taki na podczerwień kupujecie termometr?
To miło się zapowiada Twoj dzień

?? Kto jej to powiedzial?

Witaj w klubie, mnie tez boli, juz w nocy zaczela ;/
Czesc i czołem

Ale się obchodziło, normalnie w domu mi chłodno już w krótkim rekawku ;/ a w nocy jak się znudzenia, a ręce na wierzchu, to zimne jak lody, a to jeszcze miesiąc do okresu grzewczego

Slyszalyscie, że w połowie września jeszcze ma być 30 stopni niby?

Ja zjem śniadanie i jadę na zakupy, dzisiaj chyba zupa z groszkiem zielonym, bo zupa to jednak taka rozgrzewająca, dawno nie jadłam i jakoś chce mi się takiego cieplego, to ulubiona Tz, wiec powinien być zadowolony

a co u Was? Bo może zmienię jeszcze koncepcje

O muszę poczytać o tych termometrach
Ja dziś planuje też zupkę, ale pieczarkową

Cytat:
U mojego też, ale bazuję na badaniach prenatalnych gdzie usg było wyśmienite.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

sylwuska u mnie pierogi i zupa pieczarkowa dzis
U mnie pieczarkowa i pieczone nóżki z kurczaka z ziemniaczkami i ogórkami

Cytat:
Mnie też mierzyli cukier na czczo przed podaniem glukozy. Sprawdzili jakimś tam urządzeniem.
Trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hejka
Ja tylko z dobrą radą
Jeśli którąś z Was bolą stopy, to zwróćcie uwagi, czy nie robi się Wam gwałtowny, ciążowy platus. Pieczenie i puchnięcie moze oznaczac platfusa (choć nie musi). Lepiej sobie przypilnowac, bo potem to niby zanika, ale niekoniecznie. I moze bardzo bolec oraz uziemić. A jak się zawczasu zwróci uwagę, poćwiczy, to mozna uniknąć badziewia.

Mówię po własnym doświadczeniu, bo bolaly mnie stopy, a mam sporego platfusa od dziecka i teraz mi sie zaczął gwałtownie pogłębiać. Na jedna nogę w tej chwili nie mogę w zasadzie stąpać, a druga się przeciąża dlatego, że odciążam pierwszą No a wiadomo, III trymestr będzie trudny, wiec nie wiem, jak ja przetrwam
Nie spodziewałam się takich atrakcji i olewałam stopy :/

Ogólnie miałam kilka fatalnych dni. Podejrzane skurcze, straszny ból plecow, a na koniec stopa. Co najlepsze przede mną duzo chodzenia, wiec muszę przekuśtykac do piątku i w międzyczasie wymyślić, co zrobić hm :/ Świetnie, żę prywatnie ortopedę itak mam za 3 tygodnie. A na dodatek pewnie niewiele mi pomoze :/

Więc dobrze radzę - skontrolujcie stópki
Współczuje.. I dzięki za radę, dobrze wiedzieć, że może coś takiego się stać...

Cytat:
Morning

Już Święta? o masakra... czyli coraz bliżej naszych terminów dobrze, że u nas dopiero w okolicach listopada jest przemeblowanie na Święta...
Taki śliniaczek warto używać już od noworodka?

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-09-08 o 12:00
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:59   #1588
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, Inpost reklamacji mi nie przyjął, bo pani na infolinii stwierdziła, że mieszkam na zadupiu gdzie nie ma zasięgu. Oooo jak to usłuszałam to powiedziałam ze jakbym nie miała zasiegu to bym teraz z nią głupio nie pier.doliła...no pewnie, miasto gminne ale nie ma zasięgu. super ! z jej gadania wynikało ze wszystko mniejsze od Krakowa do zadupie
Ale wredota nie odpuszczaj im

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:01   #1589
Fionka_31
Zakorzenienie

hello, jak mi się chce kawy a skończyła się nam dobra firmowa i została tylko taka blee

w ogóle jak mi się nie chce dziś pracować a jeszcze taką żmudną pracę dziś mam

gratuluję 100 dniówek

Cytat:
Ja tylko tak mam?
weź nic nie mów, ja to od jakiegoś czasu mam schizę czy bobo ma prawidłowo rozwinięte rączki i stópki, nie wiem co mi się ubzdurało, ale na najbliższej wizycie powiem gin, że ma mi poszukać

w ogóle zapisałam się na usg przepływowe, te III trymestru na 29 września i poproszę, żeby na 3d mi przełączyła, mam nadzieję, że dziecię nie będzie zbyt duże i podpatrzę buźkę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:07   #1590
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Naslij na nia myszy

O jejciu jak mi dobrze... nazarlam sie fasolki a mam taka pyszna z sosem z wlasnych pomidorow normalbie wylizalam talerz

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości