|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Jezu, jak pomyślę o tym czopie to mnie ściska w jelitach
Miałam jechać do apteki, ale mnie głowa napierdziela, wzięłam tabsa i chwilę poczekam. Koritsi ja się w głebi duszy ciesze, ze mam mały brzuch Porobiłam wam fotki, popołudniu wstawie do klubu. |
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dasz radę
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- I gdzie jeszcze? Jeśli chodzi o faktury to wszystko mam na maila
|
|
|
#1563 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia w pracy nie ma znaczenia, bo ten pit jest tylko dla Ciebie. A w skarbówce wystarczy, że na rozliczeniu napiszesz nowy adres, nie trzeba nip3 składać. W banku musisz zgłosić na pewno
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
ja bym dużo dała żeby już nie rósł, ale z córką miałam olbrzyma, więc wiem że tym razem będzie to samo...
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52689945]Kalusia w pracy nie ma znaczenia, bo ten pit jest tylko dla Ciebie. A w skarbówce wystarczy, że na rozliczeniu napiszesz nowy adres, nie trzeba nip3 składać. W banku musisz zgłosić na pewno
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Nip 3 i tak wypełnię bo przy okazji zmienię nr konta bankowego. Czyli mówisz, że w pracy nie trzeba podawać? Nie przeszkodzi to we wspólnym rozliczaniu z TŻem? A co do banków to też mam wyciągi elektroniczne a jeśli coś wysyłają to do rodziców więc luzik.
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-09-08 o 10:22 |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam zakaz narazie ![]() Siedze sobie z maseczka i czytam Was Co do mysli, to tlumacze sobie ze tak bedzie juz do konca :p Taka rola matki haha |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja tylko z dobrą radą ![]() Jeśli którąś z Was bolą stopy, to zwróćcie uwagi, czy nie robi się Wam gwałtowny, ciążowy platus. Pieczenie i puchnięcie moze oznaczac platfusa (choć nie musi). Lepiej sobie przypilnowac, bo potem to niby zanika, ale niekoniecznie. I moze bardzo bolec oraz uziemić. A jak się zawczasu zwróci uwagę, poćwiczy, to mozna uniknąć badziewia. Mówię po własnym doświadczeniu, bo bolaly mnie stopy, a mam sporego platfusa od dziecka i teraz mi sie zaczął gwałtownie pogłębiać. Na jedna nogę w tej chwili nie mogę w zasadzie stąpać, a druga się przeciąża dlatego, że odciążam pierwszą No a wiadomo, III trymestr będzie trudny, wiec nie wiem, jak ja przetrwam Nie spodziewałam się takich atrakcji i olewałam stopy :/ Ogólnie miałam kilka fatalnych dni. Podejrzane skurcze, straszny ból plecow, a na koniec stopa. Co najlepsze przede mną duzo chodzenia, wiec muszę przekuśtykac do piątku i w międzyczasie wymyślić, co zrobić hm :/ Świetnie, żę prywatnie ortopedę itak mam za 3 tygodnie. A na dodatek pewnie niewiele mi pomoze :/ Więc dobrze radzę - skontrolujcie stópki
|
|
|
|
#1568 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
zaczęłam 26 tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
A na obiad mam dzisiaj leczo ![]() Cytat:
powodzeniaDziewczyny mam pytanie jak nazywa się taki ciasny śpiworek do spania dla dziecka? taki jakby chyba siateczkowy ? na suwak.Nie wiem jak lepiej wytłumaczyć co mam na myśli chciałam się skonsultować z mama czy takie cudo ma sens. A Wy jakie macie zdanie na jego temat? jeśli wiecie w ogóle o co mi chodzi....
|
|||
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Któraś pisala, że się martwi, iż lekarz czegoś nie dopatrzył... Ja tez się martwię. Takze o tę szyjkę, bo raz te skurcze mnie faktycznie zestresowaly, az łyknęłam nospę (pierwszy lek jaki w ciąży łyknęłam w sumie). Przeszło, ale jednak cały czas się martwie.
No i nie chciałąbym musieć leżeć. To mnie przeraża. Juz problemy z chodzeniem mi bardzo doskwierają, ale przynajmniej tyle, że to tylko ja się nameczę i najwyżej poglebie kontuzje. Ostatecznie zawsze dokuśtykam, to tylko kwestia czasu ![]() Tak czy inaczej znów jestem podłamana i jeszcze muszę jakos wrócić te 600km :/ No coz, ostatnia szansa wypoczynku w ciazy mi przepadła Teraz już się raczej nigdzie nie ruszę, tyle co do szkoły, choć nie wiem, bo warsztaty terenowe z brzuchem i bez nogi mogą byc kiepską atrakcją ![]() Pozrzędziłam, czas się ruszyc
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
Ja juz po śniadaniu i zobaczymy jaki wyjdzie cukier.. zjadłam brzoskwinie i platki na pelnotlustym mleku, więc chyba cukier mi skoczy.. ale spoko.. na razie chce testować na ile moge sobie pozwolić Kupilam dla baby sliniaczki tommee tippee - takie z miękką gabeczka przy szyjce. Miałam je juz z córką. Fajna sprawa gdy dziecko uleje.. wszystko w sliniak wsiaka i nie trzeba przebierać A wczoraj w pracy poczułam oddech swiąt na plecach.. juz jest swiateczna alejka ze słodyczami
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Aaaaaaa!!!! Ja się cieszę, że w PL wszystko rusza w listopadzie
|
|
|
#1572 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sorki ze tak długo ale tak mnie to wtedy zdenerwowało! Cytat:
Ja pytałam ale mój lekarz nie wiedział o co chodzi??? W sumie przy porodzie lekarze mało co są obecni więc się nie interesują takimi rzeczami jak ochrona krocza... Miał zapytać swojej położnej. Jak będę za tydzień to zapytam. Albo najlepiej położnej na SR... |
|||
|
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Rozeznanie
|
hej
dopiero wstałam...ale mi się niedźwiedź włączył... ale że biorę jeszcze leki i ostatnią tabletkę mam o 23 to się pałętam po nocach piękne rzeczy kupujecie niestety mnie to jeszcze nie bierze ![]() Cytat:
mnie bolą raczej mięśnie od leżenia, kręcę się niemiłosiernie- raz jedno biodro, raz drugie a co próbuję się przeciągnąć to łapią mnie skurcze poza tym chyba przestałam czuć ciężar własnego brzucha bo jak wstaję z łóżka i brzuch mi leci w dół grawitacyjnie to wszędzie zaczyna mnie ciągnąć czy powinnam się martwić czy to normalne od takiego leżenia? dasz radę! trzymam kciuki
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno jest dobry na tzw odruch Moro - maluch ma taki odruch, że przez sen rozprostowują mu się rączki i nóżki i przez to się budzi. Z drugiej strony niektóre dzieci nie lubią mieć skrępowanych rączek
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta ja wybieram sie wlasnie do Lodzi na te 29 wrzesnia. Wyjde do ludzi troche
![]() Aaa i wlasnie kolezanka mi napisala ze bedzie bobo. Staraja sie od lutego i dopiero sie udalo. Bedzie majowy dziec Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-09-08 o 11:02 |
|
|
|
#1577 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawusi bezkofeinowej
![]() Cytat:
Cytat:
Czubasek Andriuszka niech żyje bal! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę pstryknąć foto brzucha bo już dawno nie było
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponoć przy problemach z szyjka nic tam grzebać nie wolno. Ale lepiej dopytać. Lekarze bardzo często mało się interesują czymkolwiek więcej Więc nie warto sobie brać lekarza na porób chyba, że zapowiadają się jakieś kosmiczne komplikacje. Ale wtedy to zwykle i tak konczy sie na cc.
|
|
|
|
|
#1579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli do Axy też muszę zgłosić tylko zawsze to robiłam przez kadry. Koleżanka z pracy na dniach powinna rodzić to może jej zapytam
|
|
|
#1581 | ||
|
Rozeznanie
|
Kalusia w pracy adres jest jeszcze ważny ze względu na np tfu tfu wypadek w drodze do pracy i z pracy. I to samo w sumie w ubezpieczeniu. Gdyby coś takiego miało miejsce to ci potem mogą nie uznać bo mają inny adres z papierach...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Kto to szeptucha ?
![]() My obiad u babci ![]() Sylwoha jasne ze czasem przychodzą mi takie myśli... Narazie sobie z tym radze i szybko zajmuje głowę czymś innym.. Ogólnie mój brzuch to większą oponka .. w 27 tc .. Halwaya juz? Kurcze a z dekoracjami jest tak jak w de? Ze po świętach wszystko znika ?? ![]() Może namówie tz żebyśmy pojechali zobaczyć nowe łóżko
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Mój podobnie. Koleżanka wrzuciła na fejsa zdjęcie z 30 tc, jest szczupła jak przed ciążą i ma taką ładną piłeczkę.
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o termometrach. Ja myślałam żeby używać takiego elektronicznego jakiego używałam do mierzenia temperatury przy ovu . Chyba powinien się nadać
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, Inpost reklamacji mi nie przyjął, bo pani na infolinii stwierdziła, że mieszkam na zadupiu gdzie nie ma zasięgu. Oooo jak to usłuszałam to powiedziałam ze jakbym nie miała zasiegu to bym teraz z nią głupio nie pier.doliła...no pewnie, miasto gminne ale nie ma zasięgu. super ! z jej gadania wynikało ze wszystko mniejsze od Krakowa do zadupie
Reklamacja wiec na kuriera nie zostala przyjęta, zgłosiłam wiec elektronicznie. dzis ma kurier dojechac niby, ale jak nie dojedzie to wtedy przekazuje sprawe raz jeszcze. no taka suka była z tej baby, ze myslałam ze mnie rozniesie cos |
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1587 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, ale to szybko minęło ! ![]() Cytat:
Za to ostatnio nie wiem czemu obawiam się bardzo, że przedwcześnie urodzę... tfu tfu! nie wiem dlaczego.... i tylko myślę, byle do 36 tygodnia... już nawe patrzyłam jakie są szanse przeżycia w od 26 tyg. O moim głupich obawach nie mówię nawet TŻ bo mnie ochrzani za takie myślenie. Cytat:
![]() Ja dziś planuje też zupkę, ale pieczarkową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że u nas dopiero w okolicach listopada jest przemeblowanie na Święta... Taki śliniaczek warto używać już od noworodka?
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-09-08 o 12:00 |
|||||||||
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie odpuszczaj im
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
hello, jak mi się chce kawy
a skończyła się nam dobra firmowa i została tylko taka blee![]() w ogóle jak mi się nie chce dziś pracować a jeszcze taką żmudną pracę dziś mamgratuluję 100 dniówek ![]() Cytat:
w ogóle zapisałam się na usg przepływowe, te III trymestru na 29 września i poproszę, żeby na 3d mi przełączyła, mam nadzieję, że dziecię nie będzie zbyt duże i podpatrzę buźkę
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jejciu jak mi dobrze... nazarlam sie fasolki a mam taka pyszna z sosem z wlasnych pomidorow normalbie wylizalam talerz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

No a wiadomo, III trymestr będzie trudny, wiec nie wiem, jak ja przetrwam

? na suwak.

napisała do mnie koleżanka właśnie,że sperma rozpuszcza worek owodniowy

już nawe patrzyłam jakie są szanse przeżycia w od 26 tyg. O moim głupich obawach nie mówię nawet TŻ bo mnie ochrzani za takie myślenie. 

a skończyła się nam dobra firmowa i została tylko taka blee