Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 10:57   #4711
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Haha, no i weź dyskutuj z takim
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hahaha mały agent żeby on wiedział, że teraz już do końca życia.. jak nie przedszkole to szkoła a jak nie szkoła to praca...

Ja rożek w rękach przepłukałam... bałam się włożyć go do pralki
Ja z młodym nie dyskutowałam. Nie ma sensu jeszcze by mi zaczął płakać jakby usłyszał brutalną prawdę, że to przedszkole to najbliższe dwa lata jego życia

Rożek wyprałam w pralce na programie dzieciowym. Tylko włożyłam go sobie do poszewki żeby rzep się nie łapał ubranek.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
2 cm to pikuś
Ja biorę specjalne leki od hematologa i myślę, że to mi rękę uratowało i szybciej siniak znika
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:03   #4712
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja z młodym nie dyskutowałam. Nie ma sensu jeszcze by mi zaczął płakać jakby usłyszał brutalną prawdę, że to przedszkole to najbliższe dwa lata jego życia

Rożek wyprałam w pralce na programie dzieciowym. Tylko włożyłam go sobie do poszewki żeby rzep się nie łapał ubranek.

Ja biorę specjalne leki od hematologa i myślę, że to mi rękę uratowało i szybciej siniak znika
a no to możliwe. mi się rozlał ten siniak a raczej zrobiły ze 3 takie duże i to w sumie nie dokładnie w miejscu wkłucia a tak obok, wygląda jakbym miała łokieć pokiereszowany, do tego tak widać pod nim krew bo taki sino czerwony jest

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:05   #4713
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Malinka Ty bidulko, trzymaj się cieplutko jeszcze chwilkę i będziesz miała swojego misia przy sobie
no tylko dla niego to wytrzymuję, jest moją motywacją do walki z bólem i będzie najwspanialszą nagrodą kiedy w końcu go przytulę do siebie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:06   #4714
toskaKrk
Wtajemniczenie

emylka może jakąś maść z arniki wypróbuj? Podobno pomaga w takich sytuacjach.

Dziewczyny leżę w łóżku, które mam przy oknie. A za oknem dosłownie 0,5m-1m ode mnie Panowie maszynami kują płytki na naszym balkonie ciekawa jestem jak kluska i moja głowa to zniosą
Stary 2015-09-08, 11:07   #4715
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Nie wiem czy to od dluzszego spania niz zwykle czy taka pogoda ale czuje sie strasznie slabo , boli mnie glowa i nie mam sily sie podniesc.
Musze ogarnac pokoj , naczynia w zlewie i sie ubrac
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:08   #4716
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Mój jest większy średnio o tydzień, ale główkę ma większą o całe dwa tygodnie Aż gin 3 razy mierzył bo nie dowierzał.
Nie wiem ile teraz ma ale w 31tyg mial juz obwód 29cm...
To faktycznie sporo. Moja miała w piątek (36t1d) ledwo 31cm. Wg USG obwód był wtedy na, bodajże, 35t2d.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł. dzisiejsza noc była szczytem szczytów.. nigdy jeszcze nie budziłam się tyle razy z bólu ;/ zasnęłam płacząc, po 30min obudził mnie ból żeber i pleców i znów ryk w końcu wzięłam apap, poprzekręcałam się jakiś czas i padnięta zasnęłam... a potem znów pobudka i od nowa.. taka wykończona jestem tą nocą że szkoda gadać. jeszcze ta zmywarka się z☠☠☠ała i czeka na mnie sterta garów nie pamiętam kiedy ostatni raz myłam ręcznie.. chyba w podstawówce

teściowa przyniosła mi uszka bo robiła ale co mi z nich jak nie mam barszczu ?? muszę się przejść po sklepach z polskimi produktami

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

a o frika też ostatnio pytałam ale nie dostałam odpowiedzi
Współczuje ci :/. Mam nadzieję, że szybko ci to CC zrobią, bo inaczej się wykończysz.

Po wczorajszej wizycie wszystko ok. GBS wyszedł ujemny, szyjka mi się nie skraca i nic nie wskazuje na to, żebym miała rodzić. Gin mnie chciała na oddział wysłać, bo dostałam przy niej dość bolesnych skurczy, ale po badaniu stwierdziła, że wszystko dobrze i, że to pewnie przepowiadacze. Jednak kazała brać No-Spę w razie czego i gdyby tylko były regularne, to od razu na IP jechać. Następna wizyta za 2 tygodnie.
Na dodatek zdenerwowałam się wczoraj, bo przyszedł nam materac. Zamawialiśmy kokos-pianka-kokos, a oni najtańszą piankę za 20zł wysłali . Dzwoniłam wczoraj, to mają dzisiaj wysłać kuriera z dobrym materacem, a my mamy zwrócić ten piankowy. Mam nadzieję, że najpóźniej do końca tygodnia będę mieć już dobry materac :/.
Mała, kciuki za wyniki badań, leż jak najwięcej. Jeszcze chwila została.
Kuapouszka, też trzymam kciuki, żeby wszystko było ok z serduszkiem.
Stary 2015-09-08, 11:11   #4717
Malpka
Zakorzenienie

hej
miałąm iść dziś rano odebrać torebkę z reperacji bo mi się ucho urwało ale tak zimno i deszczowo a to daleko że mi się nie chciało

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość

Proszę nie narzekać na pogodę... zawsze mogą wrócić upały po 36 stopni :P
ja tam bym wolała te 36 nie lubię zimna to po pierwsze a po drugie nie mam co na siebie włożyć z kurtek

Cytat:
)
tak potwierdzam maść z arniki bardzo dobra na siniaki

dobra muszę lecieć po Julke do szkoły a znów zaczeło padać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:16   #4718
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
no tylko dla niego to wytrzymuję, jest moją motywacją do walki z bólem i będzie najwspanialszą nagrodą kiedy w końcu go przytulę do siebie
Jaki to jest paradoks, to przez dzidziole nas boli, ale to dla nich wytrzymujemy Ach te matki
Stary 2015-09-08, 11:19   #4719
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Po wczorajszej wizycie wszystko ok. GBS wyszedł ujemny, szyjka mi się nie skraca i nic nie wskazuje na to, żebym miała rodzić. Gin mnie chciała na oddział wysłać, bo dostałam przy niej dość bolesnych skurczy, ale po badaniu stwierdziła, że wszystko dobrze i, że to pewnie przepowiadacze. Jednak kazała brać No-Spę w razie czego i gdyby tylko były regularne, to od razu na IP jechać. Następna wizyta za 2 tygodnie.
to już w sumie pełna gotowość u Ciebie?
a z materacem brak słów na tych sprzedawców partaczy wszędzie ich pełno.

Koleżanka, mama wcześniaka, wrzuciła link do artykułu na fb:
http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/...wi,nId,1881117

Poryczałam się, jak to czytałam. Jak to dobrze, że nasze maluszki już są właściwie bezpieczne na tym etapie
Stary 2015-09-08, 11:31   #4720
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki to jest paradoks, to przez dzidziole nas boli, ale to dla nich wytrzymujemy Ach te matki
to jest właśnie matczyna miłość boże przysięgam, że nigdy więcej nie sprawię mojej mamie przykrości !! teraz wiem ile dla mnie musiała przejść

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

Poryczałam się, jak to czytałam. Jak to dobrze, że nasze maluszki już są właściwie bezpieczne na tym etapie
popłakałam się
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:33   #4721
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
ja oddawałam krew już przeszło tydzień temu, a lewą rękę mam tak posiniaczoną i bolącą dalej że wyglądam jak pobita : (
a mi tak pięknie dziś pobrała że nie mam nawet śladu! i to bezbolesnie zrobiła, miałam szczęście

Cytat:

Mój syn w szatni przedszkola grzebie się z wejściem do sali i w końcu mówi: "Mamo znudziłem się już tym przedszkolem. Już nie chcę chodzić"
ojejku :/ oby to tylko przejściowe takie, mojemu też nie chce sie z domu wychodzić czy nawet z łóżka, też idziemy do tego przedszkola jak zółwie, no ale innego wyjścia nie ma. Co by nie było, mimo że wiadomo że przedszkole ma naprawdę duzo dobrych stron, to takie wyznanie zawsze boli:/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:34   #4722
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki,

przygotowałam sobie tyle cytatów i wszystko poszło w czarną dziurę :/

Mala my mamy terminy obok siebie, też się zaczynam bać! Jeszcze mój gin dopiero wizytę mi ustawił na koniec miesiąca i wtedy mam usg, chociaż w sumie też o nim nie wspominał?! no ale kurde ma mi zrobić i koniec. Trzymaj się Kochana, myślę, że Gabi jeszcze chwile posiedzi Ci w brzuszku

Ja przytyłam 9 kilo ale naprawdę się obżeram :/

Zazdroszczę Wam tych wizyt, może jeszcze zamówię sobie jedną extra u innego gina. 3mam kciuki za wizytujące!

Dostałam dzisiaj te staniki z H&M i są superowe od razu sobie założyłam jeden i nie czuć w ogóle, że się ma stanik, nic nie uwiera, mięciutko i będzie fajnie się dopasowywał do biustu.

Zaraz robię pranie pościeli, podkładów i reszty ciuszków. Dlatego mam pytanko, bo wcześniej pisałyście jak prać ochraniacze i rożki, ale z tego co pisałyście to była tam gąbka a u mnie jest taka włóknina poliestrowa, jak to wg Was to prać, normalnie wirować? Myślałam, żeby prać w 40stopniach.

I drugie pytanie, które też się powtarza ( nie wkurzajcie się o ten termometr dla dzidzi, czy któraś z Was już przetestowała te, które kupiłyście? W sensie porównanie zwykłego z tym elektronicznym i wie już, że dobrze mierzy? Bo nie chciałabym kasy w błoto wywalić na coś niesprawdzonego, a w necie jest milion ofert a nigdzie nie mam 100% opinii że jest na pewno ok. Z GÓRY DZIĘKIIIIIIII!

no właśnie, też o niej myślałam.
Ja mam ten

http://www.aptekagemini.pl/termometr...ontaktowy.html

Testowaliśmy z mężem na sobie,na urządzeniach. Spr również z tym termometrem elektronicznym i jest wszystko ok
No i 5 lat gwarancji ma jak nie każdy termometr

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-08, 11:36   #4723
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem pewna że tak jest, dwa dni po spadku temperatury raptem miałam prawie dwa kilo mniej na wadze. Jak mam aktywny dzień i spuchnę, to znowu waga idzie w górę.
Też tak myśle, najwiecej przytylam teraz w te upaly, a jak przeszly, to stopy mi puchną ale juz nie tak no i pic mi sie tak nie chce... Choć woda niegazowana Polaris i tak msakuje jak miód

Cytat:
jeszcze ta zmywarka się z☠☠☠ała i czeka na mnie sterta garów nie pamiętam kiedy ostatni raz myłam ręcznie.. chyba w podstawówce
Ee, pociesz sie, że sporo z nas tu nie ma w ogóle zmywarki

Czekam własnie na kuriera. Zapomnialam Wam napisac, ale wysmęciłam u męża, że jak wyprawka dla dziecka jest to i na świezo upieczoną matkę tez wyprawka powinna czekać I zamówiłam sobie płaszcz "na po porodzie", argumentując, że pasuje do wózka
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:37   #4724
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam się i ja!
U mnie dziś pogoda nie najgorsza, nawet słoneczko świeci ale chłodno jest. Coś słyszałam, że w przyszłym tygodniu mają być jeszcze upały po 30 stopni....

Zła jestem jak nie wiem bo jeszcze nie załatwiłam tej konsultacji anestezjologicznej. Byłam tam wczoraj i na drzwiach kartka, że od września anestezjolog jest w innych godzinach, pojechałam dzisiaj to się okazało, że trzeba się od teraz zapisywać na konkretny dzień i godzinę GRRRRRRR..... to nie mogli tego na drzwiach napisać, że rejestracja obowiązuje??????? Wczoraj tam było pozamykane i nic się nie można było dowiedzieć. W jedną stronę mam 30 km do szpitala. Umówili mnie na piątek, znowu muszę jechać, 3 raz!!!! Dotychczas się przychodziło w godzinach przyjęć i załatwiało od ręki.

Amelie pytałaś się czemu i chyba o tą konsultację Ci chodziło czemu jest wymagana tak? Tak sobie życzą w szpitalu, robią wywiad i albo możesz mieć podawane zzo albo nie. Żeby wstępnie wykluczyć osoby które mają jakieś przeciwwskazania. Jak nie masz konsultacji to Ci nie dadzą zzo. No chyba, że masz jakieś mega plecy w szpitalu Zalecają przyjść na konsultację około miesiąc przed tp.

W żłobku u mojego Mikiego jest chłopczyk który szczypie i drapie dzieci, wczoraj drugi raz podrapał po buzi Mikołaja, ale tak, że jak go zobaczyłam to się za glowę złapałam. Rany takie głębokie z każdej strony i koło oka wygląda strasznie, ja nie wiem co te kobiety nie mogą go dopilnować skoro wiedzą, że tak się zachowuje nie chcę nawet wiedzieć jak go to bolało i jak płakał ja wiem, że dziecku w takim wieku nie wytłumaczysz, po prostu się nie słucha ale powinny na głowie stanąć, żeby uniknąć takich sytuacji. Teraz jest podrapany ale następnym razem może mu uszkodzić np oko. Jeszcze te zadrapania wyglądają tak, jakby nie złapał go tylko raz, ale wielokrotnie.. Bardzo się wurzyłam. Do tego dzisiaj mi płakał jak weszliśmy do żłobka, może dlatego właśnie, że się boi, że mu ktoś krzywdę zrobi ((

Kuapouszko trzymam kciuki za Twoją kruszynkę! Oby wszystko było dobrze. Wstrząsnęło mną, że po poprzednim usg nie wysłali Cię od razu na echo serduszka do specjalisty....

Cytat:
A ja się złamałam i poszłam jednak do wanny. Nie mam siły brać prysznica, więc chwilę się pomoczyłam. Tż przypomniał sobie o mnie akurat w momencie kiedy uznałam, że zaraz zasnę tak mi dobrze tam było. Ból krzyża odpuścił, skurcze też. Teraz tylko kluska się wierci
A nie bałaś się, że Ci te pająki z odpływu wyjdą?

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Tez wczoraj wsunelam czekolade i batonika jeszcze. Upsss to chhba przez tą szarugę za oknem.

Mnie delikatnie zaczyna już pobolewać podbrzusze i mam kłucia w pachwinach. Coś tam się prxygotowuje.
Teraz chce pomyśleć o pediatrzr i o szczepionkach. W szptaliu to chyba dają na wzw maluchom teraz tylko.

--
Wzw i na gruźlicę. Oczywiście musisz wyrazić zgodę.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A u mnie leje od wczoraj...
Oliath ja w tamtej ciazy tez schudlam pod koniec ale dlatego, ze dosyc mocno sie zatrulam i bylam na kroplowkach przez 2dni

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Dziewczyny mozna w koncu jesc przed morfologia czy nie ?
U mnie każą być na czczo. Też słyszałam, że leuko wariują po jedzeniu.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Pasztetnik i Mariolka, miesiąc temu też Kubuś miał główeczkę 2 tygodnie do przodu, a tydzień temu już się zrównała z tc, może i u Was tak będzie
Ja dziś idę na 18.30 na pierwszą porządną wizytę od 6 tygodni. Strasznie jestem ciekawa, co i jak !!
No i wyniki odbieram wszystkie dziś i na bank zostanę wątkowym miszczem anemii
Ja chyba najmniej w pierwszej ciąży to 10 hgb. Ciekawe co Ci tam wyjdzie. Mocne kciuki za wizytę, na pewno się już nie możesz doczekać swojego kochanego doktorka

Cytat:
helloł. dzisiejsza noc była szczytem szczytów.. nigdy jeszcze nie budziłam się tyle razy z bólu ;/ zasnęłam płacząc, po 30min obudził mnie ból żeber i pleców i znów ryk w końcu wzięłam apap, poprzekręcałam się jakiś czas i padnięta zasnęłam... a potem znów pobudka i od nowa.. taka wykończona jestem tą nocą że szkoda gadać. jeszcze ta zmywarka się z☠☠☠ała i czeka na mnie sterta garów nie pamiętam kiedy ostatni raz myłam ręcznie.. chyba w podstawówce

teściowa przyniosła mi uszka bo robiła ale co mi z nich jak nie mam barszczu ?? muszę się przejść po sklepach z polskimi produktami

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

a o frika też ostatnio pytałam ale nie dostałam odpowiedzi
Współczuję Ci tych bóli. Ja na szczęście sypiam dobrze, ale muszę wstawać do młodego. Kładę się o 23-23:30 a pobudki mam o 24, 2, 5.... a o 7 już musimy wstawać. Jak z niemowlakiem Od początku mój Miki źle sypiał. Mam nadzieję, że córka mi to wynagrodzi. Jak będę wstawać do dwójki to umrę chyba z niewyspania.

Cytat:

Dziewczyny leżę w łóżku, które mam przy oknie. A za oknem dosłownie 0,5m-1m ode mnie Panowie maszynami kują płytki na naszym balkonie ciekawa jestem jak kluska i moja głowa to zniosą
Dobrze, że teraz Wam zaczęli ten balkon a nie jak dzidzia się pojawi na świecie. Oby się szybko uwinęli. I żeby sprzątania było mało

Czeka mnie sprzątanie ale znowu komputer mnie pochłonął....i kawy mi się chcę. Idę zrobić

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:37   #4725
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieję, że zejdzie samo ; p

Cytat:
współczuję co tych bóli.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
To faktycznie sporo. Moja miała w piątek (36t1d) ledwo 31cm. Wg USG obwód był wtedy na, bodajże, 35t2d.

Współczuje ci :/. Mam nadzieję, że szybko ci to CC zrobią, bo inaczej się wykończysz.

Na dodatek zdenerwowałam się wczoraj, bo przyszedł nam materac. Zamawialiśmy kokos-pianka-kokos, a oni najtańszą piankę za 20zł wysłali . Dzwoniłam wczoraj, to mają dzisiaj wysłać kuriera z dobrym materacem, a my mamy zwrócić ten piankowy. Mam nadzieję, że najpóźniej do końca tygodnia będę mieć już dobry materac :/.
Mała, kciuki za wyniki badań, leż jak najwięcej. Jeszcze chwila została.
Kuapouszka, też trzymam kciuki, żeby wszystko było ok z serduszkiem.
fajnie że wizyta udana i że wszystkie badania masz ok

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
miałąm iść dziś rano odebrać torebkę z reperacji bo mi się ucho urwało ale tak zimno i deszczowo a to daleko że mi się nie chciało

ja tam bym wolała te 36 nie lubię zimna to po pierwsze a po drugie nie mam co na siebie włożyć z kurtek

tak potwierdzam maść z arniki bardzo dobra na siniaki

dobra muszę lecieć po Julke do szkoły a znów zaczeło padać
ja też wolę ciepełko ; )

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-08, 11:39   #4726
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pasztetnik Pokaż wiadomość

czekam własnie na kuriera. Zapomnialam wam napisac, ale wysmęciłam u męża, że jak wyprawka dla dziecka jest to i na świezo upieczoną matkę tez wyprawka powinna czekać :d i zamówiłam sobie płaszcz "na po porodzie", argumentując, że pasuje do wózka
pokaż, pokaż jaki!!!

Stary 2015-09-08, 11:41   #4727
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
to jest właśnie matczyna miłość boże przysięgam, że nigdy więcej nie sprawię mojej mamie przykrości !! teraz wiem ile dla mnie musiała przejść
No ja mam mniej rozczulające podejście, jak zwykle zimnokrwista jestem Wychodzę z założenia że chciałyśmy, to mamy

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
a mi tak pięknie dziś pobrała że nie mam nawet śladu! i to bezbolesnie zrobiła, miałam szczęście
No ja czytam co tu dziewczyny piszą i w szoku jestem...aczkolwiek u mnie w labo jest jedna babka, do której bardzo nie lubię siadać na pobranie, bo mnie ZAWSZE masakrycznie piecze. Mam wrażenie, że ona wybiera jakąś za wąską żyłę...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Czekam własnie na kuriera. Zapomnialam Wam napisac, ale wysmęciłam u męża, że jak wyprawka dla dziecka jest to i na świezo upieczoną matkę tez wyprawka powinna czekać I zamówiłam sobie płaszcz "na po porodzie", argumentując, że pasuje do wózka
He he cwaniara Ja to nie bardzo wiem jaki rozmiar zamówić...już się rozglądam po allegro, ale ciężko mi coś wydumać bez świadomości jak będzie po porodzie.
Stary 2015-09-08, 11:42   #4728
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Też tak myśle, najwiecej przytylam teraz w te upaly, a jak przeszly, to stopy mi puchną ale juz nie tak no i pic mi sie tak nie chce... Choć woda niegazowana Polaris i tak msakuje jak miód

J a mam ale ostatnio mi ta fatalnie zmywala ze poprawialam po zmywarce. Hehe. No juz ją przeczyscilam i jedt ok.

Dobre z tym płasZczem. Ja na razie nie mam nastroju na zakupy. A nie sorry majtasy sobie kupiłam.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:42   #4729
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

Tez to czytałam... dobrze, że my już mamy ten okres za sobą
Stary 2015-09-08, 11:46   #4730
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Super ) Bardzo sprytnie w końcu też po ciąży kobieta ma się dobrze czuć a pomagają w tym nowe ciuszki

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-08, 11:55   #4731
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ojejku :/ oby to tylko przejściowe takie, mojemu też nie chce sie z domu wychodzić czy nawet z łóżka, też idziemy do tego przedszkola jak zółwie, no ale innego wyjścia nie ma. Co by nie było, mimo że wiadomo że przedszkole ma naprawdę duzo dobrych stron, to takie wyznanie zawsze boli:/
Nie było w tym rozpaczy, ani wielkiego smutku, więc nie przeżywam wiem, że jemu jest tam 100 razy lepiej niż w domu, bo ma dzieci, zabawki, zajęcia zorganizowane i spacer w międzyczasie dopóki odbieramy go radosnego jest ok.
Mówił mi nawet wczoraj, że Pani zapowiadała wizytę w teatrze.

Cytat:
Dobrze kombinujesz

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
W żłobku u mojego Mikiego jest chłopczyk który szczypie i drapie dzieci, wczoraj drugi raz podrapał po buzi Mikołaja, ale tak, że jak go zobaczyłam to się za glowę złapałam. Rany takie głębokie z każdej strony i koło oka wygląda strasznie, ja nie wiem co te kobiety nie mogą go dopilnować skoro wiedzą, że tak się zachowuje nie chcę nawet wiedzieć jak go to bolało i jak płakał ja wiem, że dziecku w takim wieku nie wytłumaczysz, po prostu się nie słucha ale powinny na głowie stanąć, żeby uniknąć takich sytuacji. Teraz jest podrapany ale następnym razem może mu uszkodzić np oko. Jeszcze te zadrapania wyglądają tak, jakby nie złapał go tylko raz, ale wielokrotnie.. Bardzo się wurzyłam. Do tego dzisiaj mi płakał jak weszliśmy do żłobka, może dlatego właśnie, że się boi, że mu ktoś krzywdę zrobi ((

A nie bałaś się, że Ci te pająki z odpływu wyjdą?

ktosiula a rozmawiałaś z Paniami? Od razu powiedz jasno, że mają się tym zająć i jeśli się powtórzy drapanie to zgłosisz skargę.
Musisz działać zanim zdarzy się coś więcej lub mały całkiem się zniechęci

Co do potworów to nie spuszczamy ich do odpływu Tż ma przykaz niszczenia celem zabicia na śmierć, bo niestety z doświadczenia wiem, że one zawsze wracają brrrr Odkurzaczem też nie pozwalam wciągać, chyba że kosarze się trafią, ale ich się tak nie boję.

Cytat:
Dobrze, że teraz Wam zaczęli ten balkon a nie jak dzidzia się pojawi na świecie. Oby się szybko uwinęli. I żeby sprzątania było mało
Też tak myślę. I fajnie że zaczęli z mojej strony bloku. Z tej drugiej mogą sobie robić kiedy chcą
Sprzątania nie będzie specjalnie, bo muszą całe podłogi/stropy balkonów zrobić więc będą wylewki, a to chyba nie takie brudzące.
A flizować będą nie wiadomo kiedy (majster mi mówił, że może dopiero na wiosnę, zależy od pogody), ale to już mniej uciążliwe niż kucie.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

mala odezwij się
Stary 2015-09-08, 12:00   #4732
emylka86
Zakorzenienie

udało mi się zrobić fotkę. (krew była pobrana 28.08, zdjęcie z przed chwilki ;p)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0861.jpg (51,9 KB, 24 załadowań)

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-09-08, 12:02   #4733
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

ktosiula a rozmawiałaś z Paniami? Od razu powiedz jasno, że mają się tym zająć i jeśli się powtórzy drapanie to zgłosisz skargę.
Musisz działać zanim zdarzy się coś więcej lub mały całkiem się zniechęci
Oczywiście, że rozmawiałam.

Muszę dzisiaj obejrzeć ten program o wcześniakach, już na zapowiedzi się spłakałam....
Ja się w ogóle bardzo boje o moją brzuszkową córeczkę, żeby szczęśliwie urodzić w terminie, bez komplikacji, żeby wszystko było dobrze....

Stary 2015-09-08, 12:02   #4734
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Emylka o masakra...jakim cudem wychodzi coś takiego? :/
Stary 2015-09-08, 12:02   #4735
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie drogie Mamusie! Mam nadzieję, że mnie jeszcze kojarzycie Mam zaległości jakieś od połowy 5 części, ale niestety- zdrowie kazało mi mooooocno ograniczać wiele czynności, w tym też korzystanie z mediów. Kilka razy was podczytałam przez kilka minut, ale tylko tyle Jakoś na początku sierpnia dopadły ,mnie przeokropne bóle dłoni i nadgarstków promieniujące aż do łokci. Masakra jakaś. Lekarze rozkładają ręce, mówią, że "w ciąży tak może być". Dostałam i Aspargin i No- Spę i guzik. Jak bolało, tak boli dalej. Łapska tak mocno mi drętwieją i bolą, że mam ochotę uchlastać je pierwszą lepszą piłą! Ponoć po porodzie przejdzie, ale do tego czasu to chyba szału dostanę.
A tak z innej beczki. Niunia moja zdrowiutka, rośnie i ma się dobrze. Ja 33 tc i plus 10 kg, więc chyba w normie. Brzuszek mam bardzo wysoko, pod samym biustem się zaczyna, więc czasem tchu mi brak. Ale jest ok z tym./ Wyprawka już kompletna, pranie zrobione.Powolutku prasuję moimi obolałymi łapslkami. Wczoraj przyszły mi już Pampersy z feedo.pl- polecam,cena naprawdę ok.
Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2015-09-08, 12:03   #4736
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
udało mi się zrobić fotkę. (krew była pobrana 28.08, zdjęcie z przed chwilki ;p)
O kurcze. To Ci musiała żyłę nieźle przebić przy pobieraniu że taki wylew krwi :/
A płytki masz w normie tak?
Stary 2015-09-08, 12:03   #4737
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Muszę dzisiaj obejrzeć ten program o wcześniakach, już na zapowiedzi się spłakałam....
Nie oglądam takich rzeczy, potem tylko bym się denerwowała.
Stary 2015-09-08, 12:04   #4738
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Oooo ja!!!! sąsiadkom nie pokazuj bo zaczną pod drzwiami nasłuchiwać czy mąż Cię nie bije
Stary 2015-09-08, 12:06   #4739
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się w ogóle bardzo boje o moją brzuszkową córeczkę, żeby szczęśliwie urodzić w terminie, bez komplikacji, żeby wszystko było dobrze....
Też się boję. Dlatego już bym chciała żeby była donoszona i się urodziła szczęśliwie

littlevenus cześć
Bardzo współczuję dolegliwości. Super, że malutka ok
Stary 2015-09-08, 12:07   #4740
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Emylka o masakra...jakim cudem wychodzi coś takiego? :/
żebym to ja wiedziała... niby fajnie się wbiła, a na następny dzień bach taki siniak i tylko zmienia koloryt a nie znika... w sumie to nawet boli

Borysek 09.10.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości