|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
nie wiem czy dotrwam do tej godziny w sumei to mogę sobie to nagrać
|
|
#4742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4743 | ||
|
Zadomowienie
|
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0316224002.html
Na stronie wygląda słabo, zakochałam sie w nim jak zobaczyłam w sklepie na manekinie Cytat:
Odczekam z miesiąc po porodzie i będzie trzeba się obkupić na bieząco.Ale z płaszczami to u mnie akurat prosto, wolę luźniejsze bo nie lubię jak mnie cisną po nalożeniu na swetr czy marynarkę, więc wzięłam standartowo 2 rozmiary większy niż normalnie ciuchy, za mały raczej nie będzie ![]() Cytat:
Trzeba będzie miec w czym śmigac na spacery, matka też człowiek a cooo
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4745 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mała rośnie jak trzeba. Współczuję Ci tych bóli, dziwna dolegliwość.... a u jakiegoś neurologa nie byłaś się skonsultować?Cytat:
Cytat:
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
Po godzinie mam dość tego kucia już :/
Idę się zabunkrować w łazience, może trochę ciszej tam będę miała
|
#4747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz juz taki czas, żete najbardziej upierdliwe objawy nas dopadają. Odzywaj sie częściej ![]() Ja też nie A gdzie dziś mała wywialo?
|
|
#4748 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No w końcu Was nadrobiłam paple
![]() Chyba dzisiaj pół dnia prześpię. W nocy 2 godziny przespane. JAk mi się włączył najlepszy sen po 6 to o 6.45 budzik zadzwonił ![]() Pierwszy raz jak nie trzeba nie było kolejki. Szok. Pisze jak nie trzeba, bo myślałam, ze to z pół godziny minimum potrwa i teść miał po mnie przyjechać a tak musiałam z buta sama wracać, ale fajnie sie było przejść po świeżym powietrzu i zachaczyłam o rodziców, poczekałam u nich do 10 i poszłam po stanik. Kupiłam taki do karmienia i w góle nie czuję, że mam stanik Jeszcze na czwartek ma mi sprowadzić inny, bo te co miała to nie pasowały inne.Cytat:
Ja śpię jak mi wygodnieCytat:
Wyniki dzisiaj. A sie kurde boję ![]() Cytat:
CIemne pieczywko, błonnik w proszku, młody zielony jęczmień i takie tam. Ty jesz prawie same węglowodany, które szybko nasycaja i na krótkoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
O rany!!!!!!!!! Jak ofiara przemocy domowej. Mi tak fajnie, szybko pobrała, że nic nie czułam. CHoć chyba żyły doszły do siebie, bo juz każde pobierało okropnie bolało jak byłam co chwilę kłuta przez rok przed ciażą i na początku ciąży
|
|
#4749 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A sprawdzałaś ten termometr ze zwykłym np? ![]() Cytat:
i cena - 25% bo jest teraz promocja jak się do newslettera zapiszesz. Ja też wczoraj prasowałam "codzienne" pranie do nocy, żeby dzisiaj mieć spokój i tylko się dzieciowym zająć. Cytat:
Cytat:
Wczoraj dostałam nowe części z Klupsia ale oczywiście kilka dali nie tych co powinni i znowu czekamy............Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na razie mam z 3 paczki różnych pampków, zobaczę jak się sprawdzą i wtedy będę robić zapasy.
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Emylka pewnie CI przebiła żyłę na wylot albo pękła i się tak krew wylała pod skórę. Kiedyś mi tak pipa jedna pobrała, że miałam naokoło łokcia prawie czarnego siniola i bolała ręka chyba ze 2 tygodnie
![]() Cytat:
![]() Jezdem ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Pasztetnik, ale cudny ten płaszczyk
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
mala, a spróbuje z tym blonnikiem Choc sukcesu nie wróze, bo juz probowalam zapychanie ciemnymi pieczywami, do tego picie wody od groma a czulam sie jakbym się opłatków najadła czyli niczego :/ I tylko ciągle mysli i ochota tylko na cos sycacego, najlepiej z serem milion smakow na minute na jezyku i przed oczami I potrzeba na mord w razie niezaspokojenia Normalnie wszedzie mamżarcie przed oczami.. Jeszcze taka mam szybka przemiane materii ze po zapchaniu po pół godziny mam znowu PUSTO I tylko na dwójeczkę biegam i bąkami Maksa strasze, lol
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-09-08 o 12:42 |
|
|
|
#4752 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Chyba że jakoś drastycznie schudnę po porodzie, jak czasem widzę co się stało z moimi niektórymi koleżankami, to szok ogarnia.Cytat:
![]() Z dwoma, bo mam i elektroniczny i rtęciowy Ładnie się zgadza wszystko, miałam też okazję sprawdzić na dwóch chorych osobach i z ich termometrami, też ładnie pokazało.Ale wiadomo, wszystko zależy od egzemplarza, można kupić za 5 dych i być zadowolonym, można kupić szeroko polecany za 3 stówy i mieć z nim problemy. Jak ze wszystkim
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany wchodzę na stronę diagnostyki a ona nie DZIAŁA!!!!!!!!!!!!! Kur... mam nadzieję, ze zacznie działać, bo mnie chyba szlag trafi jak akurat teraz im strona wysiadła ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Któraś z Was robi wyniki w Diagnostyce i sprawdza przez neta?? Wejdźcie i zobaczcie czy Wam tez nie działa
|
|
#4754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe ile srednio zajmuje zrzucenie brzuszka ciążowego żeby zacząć się mieścić w ciuszki hmm. .Ja wzięłam się dzisiaj za prasowanie ciuszków 0-3 ale jest tego od cholery. Najwięcej na ten rozmiar mam. Póki co zrobiłam sobie krotka przerwę i zaraz znów do roboty :/ Juz bliżej niż dalej u mnie ze wszystkim ![]() Ale torby jeszcze nie m spakowanej ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
blindness gratki że wsio ok ![]() jak dla mnie ciepełko może wrócić, nie lubię zimy....
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Zniknełam tylko na chwilę poprsować, a tu tyle wypisałyście
Emylka strasznie to wygląda..ja zazwyczaj mam małeho siniaka ale po ost juz nie ![]() Masakra..starałam się grażyne oporządzić i tragedia ![]() Jakoś mam stresa przed wizytą :/ ALe mam nadziej e, ze jeszcze nie szykuj e sie za bardzo do porodu :d
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
A dzisiaj masz wizytę? TO powodzenia
|
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nawet to wychodzi heheh bez placków ja też dobrze, że tu nie ma typowej zimy.. jak wgl śnieg spadnie to nie poleży dłużej niż 3 dni. tyle dobrze :P
|
|
|
|
|
#4761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wogole Ktosiula- możemy sobie rękę podać- lilka mi sie budzi minimum 3 razy na noc a dziś na przykład co 15 minut, serio... Od godziny 00 do 4.15 byłam praktycznie na nogach bo nie szło jej uśpić na dłużej niż 20 min No cóż, dzisiaj sie nigdzie nie wybieram,a czeka mnie powolne ogarnianie mieszkania bo planujemy spore przemeblowanie przed narodzinami małej - wymieniamy łóżko na sofa bed żeby było więcej miejsca dla dzieci i mniej zagrożenia - lilka nałogowo skacze po łóżku :/
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dzisiaj
Na nfz niestety więc pewnie niezły młyn będzie :/Dziekowwać ![]() Na czuja nawet ciężko a i tak się pozacinałam
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
jakl trzymasz palucha na wkłuciu i masz łokieć zgięty to nie będziesz mieć krwiaka, u nas zawsze każą zgiąć i naprawde nie mam nigdy krwiaka
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest stara metoda Mi też ost ze 2 razy tłumaczyli, że ręka prosta po pobieraniu i uciskać ![]() Ale ile w tym prawdy to nie wiem Robie tak i nie mam nic
|
|
#4765 | ||
|
wkręcona :)
|
o 22.55 jest ten program... już zaznaczyłam, żeby mi się nagrał
Cytat:
Cytat:
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co ci panie powiedziały? zwrócą jakoś na to uwagę? wiedzą któe to dziecko?ja do tej pory od Karola usłyszałam że "kolega mu zabierał klocki"
|
|
#4767 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to jestem z tych co mysza przymierzyc wiec kupie sobie plaszczyk dopiero po i buty tak samo bo teraz bym musiala 2 rozmiary wiecej brac ![]() Dobrze ze mi Ccc w miesice otworzyli ![]() Cytat:
o kurde to tak mozna w żłobku , przeciez takie male dzieci musza byc pilnowane caly czas a aby podrapac tak dziecko jak opisujesz to musialo chwile trwac i napewno krzyczal... nie zostawilabym tak tego i porozmawiala najpierw z paniami z przedszkla i z matka tego dzieciaka :/ Cytat:
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
witam
mam termin na 23 października więc wpasowuje się do waszej grupy ![]() czekam z niecierpliwością na synka. wyprawka prawie gotowa, torba do szpitala spakowana. tylko mam problem jakie ubranka przygotować na wyjście dla maluszka. może któraś podpowie?? |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady i współczucie. zawsze przyciskam i zginam rękę, mimo to zawsze mam sińca, ale takiego jeszcze nie miałam... teraz nie dostałam skierowania na badania więc mam nadzieję, że dojdzie mi do ładu ten łokieć.
poprasowałam i poprałam wszystko co mam bieżącego. od jutra startuję z niemowlęcym!!! |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzisiaj na wizycie. Na 15 mam skierowanie do szpitala i wyjde juz z niego z moim brzdacem. Gin kazala sie uzbroic w cierpliwosc bo do terminu jeszcze troche ale ja juz sie ciesze co za emocje
Do wtorku co 2 dni mam chodzic na ktg. Po dzisiejszym zapisie wyszlo ze macica zaczyna sie stawiac Usg bede miala w dniu przyjecia na oddzial
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

nie wiem czy dotrwam do tej godziny
w sumei to mogę sobie to nagrać

Jakoś na początku sierpnia dopadły ,mnie przeokropne bóle dłoni i nadgarstków promieniujące aż do łokci. Masakra jakaś. Lekarze rozkładają ręce, mówią, że "w ciąży tak może być". Dostałam i Aspargin i No- Spę i guzik. Jak bolało, tak boli dalej. Łapska tak mocno mi drętwieją i bolą, że mam ochotę uchlastać je pierwszą lepszą piłą! 
Ja to nie bardzo wiem jaki rozmiar zamówić...już się rozglądam po allegro, ale ciężko mi coś wydumać bez świadomości jak będzie po porodzie.
w końcu też po ciąży kobieta ma się dobrze czuć a pomagają w tym nowe ciuszki
Dobrze, że mała rośnie jak trzeba. Współczuję Ci tych bóli, dziwna dolegliwość.... a u jakiegoś neurologa nie byłaś się skonsultować?

Próbuję już wszystkiego i nic nie jest w stanie mnie nasycic 

I potrzeba na mord w razie niezaspokojenia 

05.07.2008