Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 19:47   #3091
candyyfloss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam takich przygód
Ja też nie mam. W ogóle ja to mało co odczuwam
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 19:55   #3092
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja też nie mam. W ogóle ja to mało co odczuwam
ale maluszka czujesz?
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 20:14   #3093
pietrusiowata
Rozeznanie

Kasiulenkowo dokładnie ten wózek. Czekamy jeszcze na wersję z winter pack, do niego kupujemy fotelik maxi cosi cabriofix. TŻ wybrał kolor granatowy dla synka
Stary 2015-09-08, 20:23   #3094
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Kasiulenkowo dokładnie ten wózek. Czekamy jeszcze na wersję z winter pack, do niego kupujemy fotelik maxi cosi cabriofix. TŻ wybrał kolor granatowy dla synka
Tez mysle o tym wózku ale o wersji z czarnym dołem, tylko ja dla córki, ale dobierzemy jakies kolorowe dodatki
Stary 2015-09-08, 20:25   #3095
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Tez mysle o tym wózku ale o wersji z czarnym dołem, tylko ja dla córki, ale dobierzemy jakies kolorowe dodatki
Grzechotki dasz, kocyk włożysz do środka i już masz kolory
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 20:48   #3096
niezdara
Rozeznanie

Fajny wózek, też go oglądałam

Ja kupiłam ostatnio spodnie jeansy uzywane happymum...za 10 zł

Co do fotelików to mamy maxi cosi city i wydaje się solidny.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 20:49   #3097
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Grzechotki dasz, kocyk włożysz do środka i już masz kolory
No dokladnie
Stary 2015-09-08, 21:00   #3098
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Baby, a jesli przed grudniem przerwiesz zwolnienie to bedziesz miala jakis zasilek?
to będę musiała do pracy wrócić do 26 listopada więc wolę nie przerywać zwolnienia wcześniej. Miałam plan przepisać się do lekarza na Gran Canarii dopiero za dwa tygodnie, bo w przyszłym tygodniu jeszcze mam tutaj wizytę, ale szczerze...wisi mi to. Lekarz tutaj mi tylko analitykę krwi zapisze, a to mi może szwagier zrobić za darmo bo w laboratorium pracuje i mnie zawsze kłuje jak ich odwiedzam. A tak to w poniedziałek przepiszę się do lekarza tam.

Aaa i pisałam już? Prawnik nic nie wziął za poradę i życzył wszystkiego najlepszego z ciążą, w szoku jestem

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:14   #3099
pietrusiowata
Rozeznanie

Baby super, że prawnik nic nie wziął zawsze to zaoszczędzone pieniążki.

Dziewczyny ale dziś nagrzeszyłam Byliśmy u teściów i z okazji naszej rocznicy teściowa zrobiła mój ukochany torcik bezowy ♡♡♡ Na sam widok ślinka mi ciekła U niej zjadłam 2 kawałki i w domu kawałek który dostałam na wynos.
Stary 2015-09-08, 21:24   #3100
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny ale dziś nagrzeszyłam Byliśmy u teściów i z okazji naszej rocznicy teściowa zrobiła mój ukochany torcik bezowy ♡♡♡ Na sam widok ślinka mi ciekła U niej zjadłam 2 kawałki i w domu kawałek który dostałam na wynos.

W rocznice to nie grzech :P

Baby, no to lipa generalnie, bo jesli wrocilabys do pracy to pewnie juz czekaloby na Ciebie wypowiedzenie :-/ dobrze, ze z prawnikiem tak wyszlo
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:25   #3101
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Byłam dziś u lekarza, wszystko jest dobrze kolejna wizyta w moje urodziny

BABY, bardzo się cieszę, że wszystko sie układa już powoli ze zwolnieniem i z pracą!

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:26   #3102
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
My dziś zamówiliśmy łóżeczko A przy okazji kupiłam małe body w gwiazdki
Na które ostatecznie się zdecydowaliście ?

candy gratuluję, to już 500 g szczęścia, super

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kupilam te gacie! 50zl a nowe 170
Fajnie, że Ci się udało i pasują.

My wróciliśmy z tego spotkania, szkoda tylko bo akurat wszystkie sale i porodówki były zajęte i nie obejrzeliśmy. Na początku był wykład z położną, lekarzem i oddziałową. Lekarz omawiał fazy porodu to samo co można w internecie wyczytać. Położna na jakie kursy można iść itp, a oddziałowa o ogólnej opiece. Szpital sam w sobie ładny, nowoczesny (pierwszy raz w nim byłam). Cały oddział przeszedł remont 4 lata temu, mają jeden z najlepszych oddziałów dla niemowląt w województwie. I co mnie interesowało za poród w wodzie i znieczulenia się nie dopłaca. A pokój rodziny 49 euro na dobę.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:29   #3103
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, bylam dzisiaj z TZtem w sklepie dzieciowym zeby sie ogolnie rozejrzec. Oczywiscie zwrocilam uwage na wczoraj walkowany temat fotelikow i rzeczywiscie porzadny, dobrze zamontowany bez isofixa nie ma prawa sie bujac, czyli sasiedzi maja jakis badziew.... Z wozkow najbardziej podobal mi sie jedo fyn memo no ale do ostatecznej decyzji jeszcze chwila. Nie wiem na ile wierxyc sprzedawcy ale mowil, ze realizacja zamowienia na wozek to ok 5-6 tygodni.... Troche mnie to przerazilo ale z drugiej strony bede mogla szybciej TZtowi truc zeby kupic ale z innej strony na allegro nie ma az takich terminow wiec nie wiem czy sprzedawca nie chcial przyspieszyc zakupu :-/

Wyslane z Lumia920.
Ja też coś około miesiąca czekałam na wózek w sklepie. Oni chyba składają zamówienie w danej firmie jak im się trochę uzbiera tych wózków. Na allegro pewnie z magazynów wyprzedają.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
No właśnie mnie też i nie zdecyduje się na nią. Katarek jest do odkurzacza max 1800 a my mamy 2200 bez regulacji, i niestety też odpada. Zostaje mi gruszka, ale wcześniej się tylko jej używało i wszyscy cali i zdrowi więc i my ja kupimy.

Gruszka kiepsko wyciąga… o ile w ogóle coś wyciągnie. Miałam, bo też tak myślałam jak Ty, ale zaraz kupiłam fridę.
I tak w ogóle to przecież tych gili nie wciągniecie do buzi, nie ma na to szans więc co Was obrzydza kobiety? Obrzydzi to Was dopiero kupka po rozszerzaniu diety.

Miałam dzisiaj usg połówkowe. Proszę dopisać mi na liście, że będzie dziewczynka. Ma 15,5 cm i waży 380g. Zdrowa i ruchliwa.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:31   #3104
Casaa
Zakorzenienie

TheFall i Med gratuluje wizyt

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-08, 21:33   #3105
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Gruszka kiepsko wyciąga… o ile w ogóle coś wyciągnie. Miałam, bo też tak myślałam jak Ty, ale zaraz kupiłam fridę.
I tak w ogóle to przecież tych gili nie wciągniecie do buzi, nie ma na to szans więc co Was obrzydza kobiety? Obrzydzi to Was dopiero kupka po rozszerzaniu diety.

Miałam dzisiaj usg połówkowe. Proszę dopisać mi na liście, że będzie dziewczynka. Ma 15,5 cm i waży 380g. Zdrowa i ruchliwa.
Gratulacje dziewczynki

Nie wiem jakoś nie mogę się przekonać do fridy, chociaż nie wykluczam całkowicie jej zakupu, gdy nic nie pomoże i katarek dalej będzie to zrobię i kupię wszystko, żeby dziecku pomóc więc kto wie...
Stary 2015-09-08, 21:38   #3106
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dziewczynki

Nie wiem jakoś nie mogę się przekonać do fridy, chociaż nie wykluczam całkowicie jej zakupu, gdy nic nie pomoże i katarek dalej będzie to zrobię i kupię wszystko, żeby dziecku pomóc więc kto wie...
Jak nie frida to katarek na odkurzacz.
Mi chodzi o gruszkę dziewczyny. Ona nic nie wskóra, zwłaszcza jak w nosku trochę to wszystko przyschnie np. po nocy. No szkoda zakupu po prostu.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:38   #3107
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

jakie zgrzeszyłaś? też bym zjadła

Cytat:
W rocznice to nie grzech :P

Baby, no to lipa generalnie, bo jesli wrocilabys do pracy to pewnie juz czekaloby na Ciebie wypowiedzenie :-/ dobrze, ze z prawnikiem tak wyszlo

właśnei dobra wiadomość, powiedział że musieliby być szaleni żeby mnie zwolnić w trakcie ciąży, nawet jak pójdę na zwolnienie i z niego wrócę. zobaczymy ale wolę nie wracać haha

Cytat:
Na które ostatecznie się zdecydowaliście ?

Fajnie, że Ci się udało i pasują.

My wróciliśmy z tego spotkania, szkoda tylko bo akurat wszystkie sale i porodówki były zajęte i nie obejrzeliśmy. Na początku był wykład z położną, lekarzem i oddziałową. Lekarz omawiał fazy porodu to samo co można w internecie wyczytać. Położna na jakie kursy można iść itp, a oddziałowa o ogólnej opiece. Szpital sam w sobie ładny, nowoczesny (pierwszy raz w nim byłam). Cały oddział przeszedł remont 4 lata temu, mają jeden z najlepszych oddziałów dla niemowląt w województwie. I co mnie interesowało za poród w wodzie i znieczulenia się nie dopłaca. A pokój rodziny 49 euro na dobę.
ech szkoda że tu nie można dopłacać, bardzo bym chciała poród w wodzie i pokój rodzinny

mój wózek znów w promocji, mąż ma się zastanowić a ja szukam rożków/becików, niektóre niecałe 20zł kosztują a wyglądają ok...myślicie że będą w porządu?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:39   #3108
pietrusiowata
Rozeznanie

The Fall gratulacje dziewczynki
Stary 2015-09-08, 21:48   #3109
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ech szkoda że tu nie można dopłacać, bardzo bym chciała poród w wodzie i pokój rodzinny

mój wózek znów w promocji, mąż ma się zastanowić a ja szukam rożków/becików, niektóre niecałe 20zł kosztują a wyglądają ok...myślicie że będą w porządu?
Są tylko 2 te sale więc musimy się szybko decydować.
Ja rożek kupiłam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5565790423 i jest ok, nie jest jakiś super gruby, ale mi się wydaje, że wystarczający, wykonanie dokładne nic nie odstaje itp

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

A taki aspirator na baterie, słyszałyście coś o nim dobrego ? http://aptekajakmarzenie.pl/cleanoz-...e-p-10920.html Tylko te wkłady chyba jednorazowe, to może drogo wyjść jego użytkowanie.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-08 o 21:50
Stary 2015-09-08, 21:49   #3110
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
jakie zgrzeszyłaś? też bym zjadła

właśnei dobra wiadomość, powiedział że musieliby być szaleni żeby mnie zwolnić w trakcie ciąży, nawet jak pójdę na zwolnienie i z niego wrócę. zobaczymy ale wolę nie wracać haha

Aaaa, teraz juz kumam no to same dobre wiesci
Stary 2015-09-08, 21:56   #3111
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Baby fajnie ze tak wyszlo z tym prawnikiem. I mam wielka nadzieje ze koniec koncow wszystko super sie ulozy:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:03   #3112
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt

Baby to dobre wieści, w końcu dobre

Ja się tak od zeszłego tygodnia wybieram, żeby zapisać się do szkoły rodzenia i jakoś jeszcze mi się nie udało z domu wyjść w kierunku SR

Dzisiaj po rozmowie z TŻ przeraził mnie, on chce jeszcze cyklinować podłogę w sypialni ja się chyba jednak wyprowadzę, na czas jego rewolucji w domu. Teraz już się powoli kończy etap kurzenie, po tygodniu prac, a on jeszcze chce jeden pokój robić Wiem narzekam :P

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:04   #3113
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość

Byłam na połówkowej wizycie i USG - z dziecinką wszytko dobrze, chłopczyk na 100% nic przed nami nie ukrywał. Dostałam skierowanie na krzywą glukozową i po waszych opowieściach już się boję realizacji.
Mam zrobić pod koniec miesiąca.
super
Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Zmieniłam też lekarza prowadzącego. Wcześniej chodziłam prywatnie, ale mnie koszty przytłoczyły. Wybrałam lekarkę na NFZ i z polecenia koleżanek. Od progu mnie opierdzieliła, że zmieniam lekarza w połowie ciąży. Twierdziła, że stawiam ją w głupiej sytuacji bo u nich w branży nie podbiera się pacjentów. Wizytę przeprowadziła, zlecenia dała, ale kazała się zastanowić nad powrotem do starego lekarz.
No i mam dylemat.
zmieniłaś lekarza z powodów finansowych i nikomu nic do tego
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Wizja fridy mnie odrzuciła wiec mamy katarek. Podłącza sie pod odkurzacz. Polecam.
poczytałam o fridzie i katarku i chyba katarek zakupię
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja na początku tak myślałam że co to będzie gdyby coś się stało . A koleżanka do mnie ze co ma być to będzie. I tak samo będziesz przeżywać teraz stratę dziecka jak za 10, 20 czy 50 lat. Moja babcia ma już ponad rok depresję po śmierci cioci.. I ja wiem ze inaczej się patrzy na śmierć dorosłego a inaczej na dziecka. Ale dla matki dziecko zawsze jest dzieckiem niezależnie od wieku.
Nie ma co się nakręcac trzeba być dobrej myśli
dokładnie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok, posłuchałam serduszka chwilę, chociaż na początek mnie lekarz zestresował, bo tak długo szukał tętna. Dostałam skierowanie na glukozę, już się cieszę.

Cytat:
Kupilam te gacie! 50zl a nowe 170

Cytat:
to będę musiała do pracy wrócić do 26 listopada więc wolę nie przerywać zwolnienia wcześniej. Miałam plan przepisać się do lekarza na Gran Canarii dopiero za dwa tygodnie, bo w przyszłym tygodniu jeszcze mam tutaj wizytę, ale szczerze...wisi mi to. Lekarz tutaj mi tylko analitykę krwi zapisze, a to mi może szwagier zrobić za darmo bo w laboratorium pracuje i mnie zawsze kłuje jak ich odwiedzam. A tak to w poniedziałek przepiszę się do lekarza tam.

Aaa i pisałam już? Prawnik nic nie wziął za poradę i życzył wszystkiego najlepszego z ciążą, w szoku jestem
fajny prawnik dobrze ze Ci rozjaśnił sytuację i masz jakiś plan
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza, wszystko jest dobrze kolejna wizyta w moje urodziny

Cytat:

Candy też gratuluje, nie zacytował mi sie Twój post

Cytat:

brzmi fajnie
Cytat:

kolejna dziewczynka, zaczyna się wyrównywać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:04   #3114
Casaa
Zakorzenienie

Najgorzej, ze po cyklinowaniu jest kupa pylu i lakier dlugo cuchnie.... U mnie remont sie jeszcze nie zaczal :-(

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-08, 22:08   #3115
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

Obrzydzają mnie właśnie te ciągnące się gluty mimo świadomości że nic nie wciągnę Po prostu zbyt blisko buzi mam to i jeszcze moja ślina do tego Kupa to 5 min i nie ma. Katar za to czasem tydzień

O super ze dziewczynka

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaką kupę prania! I muszę włosy umyć, bo jutro zaczynam praktyki z rana Dobrze że tylko 2 h jutro.. W czwartek maraton już 5 h Dobra spadam rach ciach to ogarnąć i do zobaczenia jutro

PS. coraz bardziej jestem przekonana że za wysoko szukał dzidziusia albo ten się schował podczas wizyty bo tłucze na dole brzucha jak głupi Mega mnie to uspokoiło
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:16   #3116
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Najgorzej, ze po cyklinowaniu jest kupa pylu i lakier dlugo cuchnie.... U mnie remont sie jeszcze nie zaczal :-(

Wyslane z Lumia920.
A najgorsze jest to, że tz chce to zrobić w czasie kiedy już będzie praktycznie wszystko posprzątane po poprzedniej rewolucji. Nooo chyba, że uda mu się to tak ogarnąć, że wróci i zrobi porządek w sypialni, tzn. rozmontuje szafę, łóżko, szafki nocne i szafkę pod tv i wyniesie na piętro. Tak ,wiem użalam się nad sobą, ale już mnie trochę męczy ten pył, brud i ogólny nieład w domu.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:21   #3117
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja bym jednak poczekala na to jak dziecko bedzie reagowac na odkurzac a potem ewentualnie kupila katarek na poczatek moim zdaniem najlepsza frida jednak
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:45   #3118
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam takich przygód
Ja ja szczęście też nie, chociaż obserwuje na bieżąco co się dzieje
Cytat:
Gratulacje dziewczynki

To jak nie fridy to zdecydujesz się na gruszkę?

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super

zmieniłaś lekarza z powodów finansowych i nikomu nic do tego

poczytałam o fridzie i katarku i chyba katarek zakupię

dokładnie

fajny prawnik dobrze ze Ci rozjaśnił sytuację i masz jakiś plan

Candy też gratuluje, nie zacytował mi sie Twój post

brzmi fajnie

kolejna dziewczynka, zaczyna się wyrównywać
Ja oglądałam nawet filmiki jak to wszystko wygląda i po tym zdecydowałam się na katarek podpinany do odkurzacza. Nie jestem w stanie się zmusić na zwykłej fridy. Jutro katarek ma przyjść.
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja bym jednak poczekala na to jak dziecko bedzie reagowac na odkurzac a potem ewentualnie kupila katarek na poczatek moim zdaniem najlepsza frida jednak
Takie malutkie dziecko niemowlak nie powie Ci, że nie podoba się odkurzacz zresztą przy najmniejszej mocy odkurzacz ledwo ledwo słuchać. Oglądnij sobie jakiś filmik jak to wygląda to zmiesz zdanie czy czekać

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 23:06   #3119
ahnessy
Rozeznanie

Ze spodni ciążowych polecam jeszcze te z C&A mam od koleżanki i są super
Cytat:
Hariett, no ja nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Wystawiasz rzeczy do SPRZEDANIA, niektóre wiszą naprawdę długo, a jak ktoś chce kupić, to się nie odzywasz, no idiotyzm, nie ?

Teraz napisałam do innej, ma dżinsy ciążowe i odpisała
Więc może uda mi się popołudniu podjechać i zmierzyć
Ahh sprzedawcy z olx ja też pisałam od niedzieli do jednej laski i zero odzewu Fajnie że spodnie pasowały, to na prawdę wygoda

Cytat:
Czarnula, a jakie masz TSH teraz, że Cię endo tak straszy tą tarczycą? I jaką dawkę leków bierzesz? Jak skoczy TSH to nie mogą po prostu leków zwiększyć?

Ja biorę Letrox 50tkę, w zeszłym m-cu miałam TSH 0,97, a wczoraj 1,66 No ale wciąż jest okej, więc nie ma co narzekać.

Co do zażywania, to ja za radą Czarnuli, zażywam rano Letrox, a witaminy później, żeby ten magnez nie robił problemów.
To prawda że nie wolno zażywać razem z hormonami innych leków, nawet nie wolno popić wodą z cytryną. Jeśli ktoś ma problem z zażywa na czczo z rana można na wieczór ale po 5 godzinach od ostatniego posiłku - tak mówiła moja endo, ja nie mam problemu bo tarczycę leczę po 5 lat więc przywykłam. Jutro idę badać tsh, ft 3 i 4 ciekawe jak wyniki a biorę już 100 euthyroxu

[QUOTE=malwi89;52699336]A najgorsze jest to, że tz chce to zrobić w czasie kiedy już będzie praktycznie wszystko posprzątane po poprzedniej rewolucji. Nooo chyba, że uda mu się to tak ogarnąć, że wróci i zrobi porządek w sypialni, tzn. rozmontuje szafę, łóżko, szafki nocne i szafkę pod tv i wyniesie na piętro. Tak ,wiem użalam się nad sobą, ale już mnie trochę męczy ten pył, brud i ogólny nieład w domu. [/QUOTE

ehh też niedługo będę to przeżywać bo TZ ma się w końcu zabrać za podłogę na górze w sumie już się jakoś urządziłam na tej "budowie"

Aha ten sprzedający nazywał się HubiWorld
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 23:07   #3120
kinga1701
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52699677]Ja ja szczęście też nie, chociaż obserwuje na bieżąco co się dzieje

To jak nie fridy to zdecydujesz się na gruszkę?

Ja oglądałam nawet filmiki jak to wszystko wygląda i po tym zdecydowałam się na katarek podpinany do odkurzacza. Nie jestem w stanie się zmusić na zwykłej fridy. Jutro katarek ma przyjść.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Nie wiem właśnie co zrobić, katarem fajna sprawa, ale mam za mocny odkurzacz do niego bo tam max 1800. Nie wiem co wybrać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości