|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
|
|
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
ale maluszka czujesz?
|
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulenkowo dokładnie ten wózek. Czekamy jeszcze na wersję z winter pack, do niego kupujemy fotelik maxi cosi cabriofix. TŻ wybrał kolor granatowy dla synka
|
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
Tez mysle o tym wózku ale o wersji z czarnym dołem, tylko ja dla córki, ale dobierzemy jakies kolorowe dodatki
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Fajny wózek, też go oglądałam
Ja kupiłam ostatnio spodnie jeansy uzywane happymum...za 10 zł ![]() Co do fotelików to mamy maxi cosi city i wydaje się solidny.
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i pisałam już? Prawnik nic nie wziął za poradę i życzył wszystkiego najlepszego z ciążą, w szoku jestem
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
Baby super, że prawnik nic nie wziął
zawsze to zaoszczędzone pieniążki. Dziewczyny ale dziś nagrzeszyłam Byliśmy u teściów i z okazji naszej rocznicy teściowa zrobiła mój ukochany torcik bezowy ♡♡♡ Na sam widok ślinka mi ciekła U niej zjadłam 2 kawałki i w domu kawałek który dostałam na wynos.
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rocznice to nie grzech :P Baby, no to lipa generalnie, bo jesli wrocilabys do pracy to pewnie juz czekaloby na Ciebie wypowiedzenie :-/ dobrze, ze z prawnikiem tak wyszlo
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u lekarza, wszystko jest dobrze
kolejna wizyta w moje urodziny BABY, bardzo się cieszę, że wszystko sie układa już powoli ze zwolnieniem i z pracą!
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
candy gratuluję, to już 500 g szczęścia, super ![]() Fajnie, że Ci się udało i pasują. My wróciliśmy z tego spotkania, szkoda tylko bo akurat wszystkie sale i porodówki były zajęte i nie obejrzeliśmy. Na początku był wykład z położną, lekarzem i oddziałową. Lekarz omawiał fazy porodu to samo co można w internecie wyczytać. Położna na jakie kursy można iść itp, a oddziałowa o ogólnej opiece. Szpital sam w sobie ładny, nowoczesny (pierwszy raz w nim byłam). Cały oddział przeszedł remont 4 lata temu, mają jeden z najlepszych oddziałów dla niemowląt w województwie. I co mnie interesowało za poród w wodzie i znieczulenia się nie dopłaca. A pokój rodziny 49 euro na dobę. |
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gruszka kiepsko wyciąga… o ile w ogóle coś wyciągnie. Miałam, bo też tak myślałam jak Ty, ale zaraz kupiłam fridę. I tak w ogóle to przecież tych gili nie wciągniecie do buzi, nie ma na to szans więc co Was obrzydza kobiety? Obrzydzi to Was dopiero kupka po rozszerzaniu diety. ![]() Miałam dzisiaj usg połówkowe. Proszę dopisać mi na liście, że będzie dziewczynka. Ma 15,5 cm i waży 380g. Zdrowa i ruchliwa.
|
||
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall i Med gratuluje wizyt
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jakoś nie mogę się przekonać do fridy, chociaż nie wykluczam całkowicie jej zakupu, gdy nic nie pomoże i katarek dalej będzie to zrobię i kupię wszystko, żeby dziecku pomóc więc kto wie... |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi chodzi o gruszkę dziewczyny. Ona nic nie wskóra, zwłaszcza jak w nosku trochę to wszystko przyschnie np. po nocy. No szkoda zakupu po prostu. |
|
|
|
|
#3107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie zgrzeszyłaś? też bym zjadła ![]() Cytat:
właśnei dobra wiadomość, powiedział że musieliby być szaleni żeby mnie zwolnić w trakcie ciąży, nawet jak pójdę na zwolnienie i z niego wrócę. zobaczymy ale wolę nie wracać hahaCytat:
![]() mój wózek znów w promocji, mąż ma się zastanowić a ja szukam rożków/becików, niektóre niecałe 20zł kosztują a wyglądają ok...myślicie że będą w porządu?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
The Fall gratulacje dziewczynki
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rożek kupiłam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5565790423 i jest ok, nie jest jakiś super gruby, ale mi się wydaje, że wystarczający, wykonanie dokładne nic nie odstaje itp ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- A taki aspirator na baterie, słyszałyście coś o nim dobrego ? http://aptekajakmarzenie.pl/cleanoz-...e-p-10920.html Tylko te wkłady chyba jednorazowe, to może drogo wyjść jego użytkowanie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-08 o 21:50 |
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby fajnie ze tak wyszlo z tym prawnikiem. I mam wielka nadzieje ze koniec koncow wszystko super sie ulozy:-*
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
![]() Baby to dobre wieści, w końcu dobre ![]() Ja się tak od zeszłego tygodnia wybieram, żeby zapisać się do szkoły rodzenia i jakoś jeszcze mi się nie udało z domu wyjść w kierunku SR ![]() Dzisiaj po rozmowie z TŻ przeraził mnie, on chce jeszcze cyklinować podłogę w sypialni Wiem narzekam :P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3113 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze Ci rozjaśnił sytuację i masz jakiś plan Cytat:
![]() Candy też gratuluje, nie zacytował mi sie Twój post Cytat:
Cytat:
![]() kolejna dziewczynka, zaczyna się wyrównywać
|
|||||||||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej, ze po cyklinowaniu jest kupa pylu i lakier dlugo cuchnie.... U mnie remont sie jeszcze nie zaczal :-(
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu zbyt blisko buzi mam to i jeszcze moja ślina do tego ![]() O super ze dziewczynka ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaką kupę prania! I muszę włosy umyć, bo jutro zaczynam praktyki z rana Dobrze że tylko 2 h jutro.. W czwartek maraton już 5 h Dobra spadam rach ciach to ogarnąć i do zobaczenia jutro ![]() PS. coraz bardziej jestem przekonana że za wysoko szukał dzidziusia albo ten się schował podczas wizyty bo tłucze na dole brzucha jak głupi Mega mnie to uspokoiło
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak poczekala na to jak dziecko bedzie reagowac na odkurzac a potem ewentualnie kupila katarek
na poczatek moim zdaniem najlepsza frida jednak
|
|
|
|
#3118 | |||
|
Konto usunięte
|
Ja ja szczęście też nie, chociaż obserwuje na bieżąco co się dzieje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą przy najmniejszej mocy odkurzacz ledwo ledwo słuchać. Oglądnij sobie jakiś filmik jak to wygląda to zmiesz zdanie czy czekać![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3119 | ||
|
Rozeznanie
|
Ze spodni ciążowych polecam jeszcze te z C&A mam od koleżanki i są super
![]() Cytat:
Fajnie że spodnie pasowały, to na prawdę wygodaCytat:
[QUOTE=malwi89;52699336]A najgorsze jest to, że tz chce to zrobić w czasie kiedy już będzie praktycznie wszystko posprzątane po poprzedniej rewolucji. Nooo chyba, że uda mu się to tak ogarnąć, że wróci i zrobi porządek w sypialni, tzn. rozmontuje szafę, łóżko, szafki nocne i szafkę pod tv i wyniesie na piętro. Tak ,wiem użalam się nad sobą, ale już mnie trochę męczy ten pył, brud i ogólny nieład w domu. ehh też niedługo będę to przeżywać bo TZ ma się w końcu zabrać za podłogę na górze Aha ten sprzedający nazywał się HubiWorld |
||
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52699677]Ja ja szczęście też nie, chociaż obserwuje na bieżąco co się dzieje
![]() To jak nie fridy to zdecydujesz się na gruszkę? Ja oglądałam nawet filmiki jak to wszystko wygląda i po tym zdecydowałam się na katarek podpinany do odkurzacza. Nie jestem w stanie się zmusić na zwykłej fridy. Jutro katarek ma przyjść. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie wiem właśnie co zrobić, katarem fajna sprawa, ale mam za mocny odkurzacz do niego bo tam max 1800. Nie wiem co wybrać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

zawsze to zaoszczędzone pieniążki.
Byliśmy u teściów i z okazji naszej rocznicy teściowa zrobiła mój ukochany torcik bezowy ♡♡♡ Na sam widok ślinka mi ciekła 

Wiem narzekam :P
Po prostu zbyt blisko buzi mam to i jeszcze moja ślina do tego
Dobrze że tylko 2 h jutro.. W czwartek maraton już 5 h
zresztą przy najmniejszej mocy odkurzacz ledwo ledwo słuchać. Oglądnij sobie jakiś filmik jak to wygląda to zmiesz zdanie czy czekać