|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
![]() Uff, my niedawno wróciliśmy z załatwiania i ostatnich zakupów, ogarniam pakowanie i jutro rano jedziemy nad morze ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Koktajlowa, czy Ty znasz płeć dziecia? Bo dopisałam córeczkę TheFall, ale przy okazji Tobie też i chyba przez pomyłkę, bo nie kojarzę czy znasz płeć?
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak rozstepy? Bo ja nie wiem czy mi widać zyly czy,pomimo kremow,rozstepy mi sie zaczynaja :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
też ostatnio się zastanawiałam nad tym samym. na biuście mi wyszły jakieś żyły, a na brzuchu nie wiem czy to rozstępy czy pękające naczynka. bo np strasznie mi popękały na udach i nawet coś zaczęło na policzku przebijać
|
|
|
|
#3124 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na piersiach co rusz to mam nowe rozstępy, w ogóle jedna pierś większa i ciut niżej ale no widzę to w lustrze. Zawsze były idealnie równe ale teraz coś się popieprzyło. Nawet te rozstępy mi tak nie przeszkadzają jak to, że one takie nierówne się zrobiły.Na brzuchu na szczęście nie mam rozstępów jeszcze.. i wolałabym nie mieć. Ale u mnie rozstępy są rodzinne. Używam oliwkę. Rozstępy są czerwone na początku i da się je odróżnić od żył. |
||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, czyli dobrze myslalam, dopisane przez przypadek, ale usunelam
![]() Ahnessy, u mnie branie tabletek na noc jst nierealne, bo nigdy nie mam 5h od ostatniego posilku Baby, u mnie rozstępów póki co brak |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 24 tygodniu
Moja aplikacja mówi "przyszła matka znakomicie sprawdza się jako worek treningowy", no nie da się ukryć ![]() med super, że wszystko dobrze ![]() thefall gratulacje! magda powodzenia na praktykach niech szybko zlecą ![]() dotka bawcie sie dobrze! kinga wybraliśmy te: klik tylko u nas będzie biały+orzech ![]() Fajnie, że jesteś zadowolona ze spotkania ![]() Ja jeszcze rozstępów nie mam. Ale one lubią wyskakiwać nieoczekiwanie niestety. Moja koleżanka mówi, że wyskoczyły jej dzień po terminie, więc gdyby urodziła idealnie w terminie by ich nie miała
|
|
|
|
#3128 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tak mi się wydaje, że czuję. Bo wcześniej tak nie miałam, a teraz coraz częściej czuję takie pukanie.
Cytat:
![]() Nie przejmuj się tym. Ja sporo słodkości jem ![]() Cytat:
i witamy kolejną dziewczynkę Cytat:
U mnie jeszcze nie ma i nie chcę ich Ale znając moje szczęście pewnie wyjdą pod koniec ciąży ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Kupiłam wczoraj ten proszek 2x1,8kg i album aby wszystko zapisywać jak się maleństwo urodzi, bo był za 9,99
|
|
#3130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż nawet specjalne nazwy wymyślił Jeden cycek patrzy mi w dół a drugi do góry i już nic z tym nie zrobię Nawet teraz jak urosły to się nie wyrównało Cytat:
W końcu! Ale poruszałam sie już chwilę i spokój Śpi maluszek teraz i pewnie będzie spał do 14 jak zwykle do obiadu Mojej koleżance to samo z rozstępami. W pierwszej ciąży ją rozlało mega i była bardziej kwadratowa niż z piłką. I zero rozstępów. Teraz jest w drugiej ciąży za tydzień termin i całą ciążę nic. Zero. a teraz mi pisze że jednak są Także nigdy nie wiesz kiedy najdzie twoja godzina rozstępów ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Lecę na te praktyki
|
|||
|
|
|
#3131 | ||||
|
Raczkowanie
|
Tak też zamierzam
mam nadzieję, że kobieta jakoś oswoi się z tą myślą i będzie mnie traktowała jak pozostały pacjentów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama po trzech ciążach ma tylko niewielkie rozstępy na piersiach, więc liczę na geny
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już w 24 tygodniu jesteśmy, ale ten czas leci...
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Bigcoffee gladzie beda za 2 tygodnie w kuchni robione.
Jednak uleglam i stwierdzilam jak mam znowu miec syf w domu, to niech robi ta podloge w sypialni. Poprosze kuzyna, zeby przyjechal i pomogl w demonatazu mebli. Ech, ale bede miec piekne, sliczne podlogi, bez dziur i trzeszczenia. To mnie jedynie trzyma przy zyciu. Efekt koncowy :-D ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- U mnie za chwile 25, a jeszcze chwile temu byly dwie kreseczki i zastanawianie sie udalo sie czy nie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj też Mały skopał od samego rana. W ogóle jak go nie było czuć to nie było, a teraz to mam wrażenie, że to dziecko w ogóle nie śpi
![]() Co do rozstępów to na razie na szczęście nie mam. Smaruję się i mam nadzieję, że jakimś cudem mnie ominą... |
|
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam niestety rozstepy ale to jeszcze z przed ciazy. Takze to sie nie liczy Nowych poki co nie widac no ale jak sie pojawia to trudno...
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna moja corka od urodzenia darla sie jakby ja ze skory obdzierali na dzwiek odkurzacza takze wiesz
dopiero teraz jej przeszlo I czasem zasnie przy jego dzwieku ale nadal sie go boi
|
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda oby Ci szybko zlecialy te praktyki. I uwazaj tak na siebie bo wiadomo jak to jest miedzy chmara dzieciakow
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozstepow to ja niestety mam po pierwszej ciazy mnostwo, mimo smarowania roznymi specyfikami :/
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to gratki nowych tygodni
Ja sobie właśnie uświadomiłam, że przecież mi się już 6 miesiąc zaczął... Leci jak głupi ten czas.
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to przeraża jak sobie pomyślę, że jeszcze październik, listopad, grudzień i juuuuż chyba, że w grudniu urodzę.. mam nadzieje Cytat:
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój mimo, że się suszarek i odkurzaczy nie bał to miał absolutnie gdzieś te dźwięki i przy nich nie zasypiał. Swoją drogą to ja mam za to jakąś awersję do tego odciągania odkurzaczem... już wolę sama
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to ja już też tak będe robiła
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
wróciłam właśnie z badań, podpytałam panią o tą glukozę i powiedziała ze u nich jest o smaku cytrynowym także może nie będzie najgorzej - choc skierowania jeszcze nie mam nawet
![]() Cytat:
![]() Gratuluję kolejnych tygodni i witam kolejną dziewczynkę a te spodnie jednak sprawdziłam one są z H&M a nie z C&A kalafior się odezwał
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy to moze u Ciebie nie byly rozstepy jednak
? One nie znikaja nawet po specjalistycznych zabiegach a juz na pewno nie po kremach no I w sumie mnie nigdy nie piekly tylko skora mega swedziala I wtedy wychodzily
|
|
|
|
#3150 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak to wygląda? Oni 2 razy Ci krew pobierają?Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Na piersiach co rusz to mam nowe rozstępy, w ogóle jedna pierś większa i ciut niżej ale no widzę to w lustrze. Zawsze były idealnie równe ale teraz coś się popieprzyło. Nawet te rozstępy mi tak nie przeszkadzają jak to, że one takie nierówne się zrobiły.

zawsze to zaoszczędzone pieniążki. 

i witamy kolejną dziewczynkę
Ale znając moje szczęście pewnie wyjdą pod koniec ciąży 

Nawet teraz jak urosły to się nie wyrównało

Ja sobie właśnie uświadomiłam, że przecież mi się już 6 miesiąc zaczął... Leci jak głupi ten czas.