Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 23:14   #3121
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
w sensie te spodnie co miałaś jechać przymierzyć?

niby czytam na bieżąco a czasem się gubię
Tak, te co miałam mierzyć

Uff, my niedawno wróciliśmy z załatwiania i ostatnich zakupów, ogarniam pakowanie i jutro rano jedziemy nad morze

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Koktajlowa, czy Ty znasz płeć dziecia? Bo dopisałam córeczkę TheFall, ale przy okazji Tobie też i chyba przez pomyłkę, bo nie kojarzę czy znasz płeć?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 23:25   #3122
baby montana
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak rozstepy? Bo ja nie wiem czy mi widać zyly czy,pomimo kremow,rozstepy mi sie zaczynaja :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 23:31   #3123
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak rozstepy? Bo ja nie wiem czy mi widać zyly czy,pomimo kremow,rozstepy mi sie zaczynaja :-(
też ostatnio się zastanawiałam nad tym samym. na biuście mi wyszły jakieś żyły, a na brzuchu nie wiem czy to rozstępy czy pękające naczynka. bo np strasznie mi popękały na udach i nawet coś zaczęło na policzku przebijać
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 23:44   #3124
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Ja rozstępów jeszcze nie mam. Żyły na piersiach i brzuchu owszem ale to poprzez zwiększony przepływ krwi.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 23:52   #3125
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tak, te co miałam mierzyć

Uff, my niedawno wróciliśmy z załatwiania i ostatnich zakupów, ogarniam pakowanie i jutro rano jedziemy nad morze

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Koktajlowa, czy Ty znasz płeć dziecia? Bo dopisałam córeczkę TheFall, ale przy okazji Tobie też i chyba przez pomyłkę, bo nie kojarzę czy znasz płeć?
Nie znam jeszcze płci

Cytat:
Ani nie pytaj Na piersiach co rusz to mam nowe rozstępy, w ogóle jedna pierś większa i ciut niżej ale no widzę to w lustrze. Zawsze były idealnie równe ale teraz coś się popieprzyło. Nawet te rozstępy mi tak nie przeszkadzają jak to, że one takie nierówne się zrobiły.
Na brzuchu na szczęście nie mam rozstępów jeszcze.. i wolałabym nie mieć. Ale u mnie rozstępy są rodzinne. Używam oliwkę.

Rozstępy są czerwone na początku i da się je odróżnić od żył.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 06:32   #3126
Dotka90
Zakorzenienie

Koktajlowa, czyli dobrze myslalam, dopisane przez przypadek, ale usunelam

Ahnessy, u mnie branie tabletek na noc jst nierealne, bo nigdy nie mam 5h od ostatniego posilku

Baby, u mnie rozstępów póki co brak
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 07:08   #3127
czarnulax
Zakorzenienie

Witamy się w 24 tygodniu Moja aplikacja mówi "przyszła matka znakomicie sprawdza się jako worek treningowy", no nie da się ukryć

med super, że wszystko dobrze
thefall gratulacje!
magda powodzenia na praktykach niech szybko zlecą
dotka bawcie sie dobrze!
kinga wybraliśmy te: klik tylko u nas będzie biały+orzech
Fajnie, że jesteś zadowolona ze spotkania

Ja jeszcze rozstępów nie mam. Ale one lubią wyskakiwać nieoczekiwanie niestety. Moja koleżanka mówi, że wyskoczyły jej dzień po terminie, więc gdyby urodziła idealnie w terminie by ich nie miała
Stary 2015-09-09, 07:14   #3128
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
ale maluszka czujesz?
Tak mi się wydaje, że czuję. Bo wcześniej tak nie miałam, a teraz coraz częściej czuję takie pukanie.
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Baby super, że prawnik nic nie wziął zawsze to zaoszczędzone pieniążki.

Dziewczyny ale dziś nagrzeszyłam Byliśmy u teściów i z okazji naszej rocznicy teściowa zrobiła mój ukochany torcik bezowy ♡♡♡ Na sam widok ślinka mi ciekła U niej zjadłam 2 kawałki i w domu kawałek który dostałam na wynos.
Ale bym zjadła tort bezowy

Nie przejmuj się tym. Ja sporo słodkości jem

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Miałam dzisiaj usg połówkowe. Proszę dopisać mi na liście, że będzie dziewczynka. Ma 15,5 cm i waży 380g. Zdrowa i ruchliwa.
i witamy kolejną dziewczynkę

Cytat:

U mnie jeszcze nie ma i nie chcę ich Ale znając moje szczęście pewnie wyjdą pod koniec ciąży

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Witamy się w 24 tygodniu Moja aplikacja mówi "przyszła matka znakomicie sprawdza się jako worek treningowy", no nie da się ukryć

med super, że wszystko dobrze
thefall gratulacje!
magda powodzenia na praktykach niech szybko zlecą
dotka bawcie sie dobrze!
kinga wybraliśmy te: klik tylko u nas będzie biały+orzech
Fajnie, że jesteś zadowolona ze spotkania

Ja jeszcze rozstępów nie mam. Ale one lubią wyskakiwać nieoczekiwanie niestety. Moja koleżanka mówi, że wyskoczyły jej dzień po terminie, więc gdyby urodziła idealnie w terminie by ich nie miała
Ja czytałam że rozstępy to i po porodzie mogą się pojawić, także ten ...
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:00   #3129
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja bym jednak poczekala na to jak dziecko bedzie reagowac na odkurzac a potem ewentualnie kupila katarek na poczatek moim zdaniem najlepsza frida jednak
dokładnie tak. A frida aż taka obrzydliwa nie jest jak piszecie skoro mój tż się do niej przekonał, przecież nic wam do buzi nie wleci

Cytat:
Pojawiły się już dawno. Na boczkach - kontynuacja starych, na lewym udzie - całkiem nowe. Smaruje systematycznie i du.pa.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Kupiłam wczoraj ten proszek 2x1,8kg i album aby wszystko zapisywać jak się maleństwo urodzi, bo był za 9,99

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:12   #3130
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
też ostatnio się zastanawiałam nad tym samym. na biuście mi wyszły jakieś żyły, a na brzuchu nie wiem czy to rozstępy czy pękające naczynka. bo np strasznie mi popękały na udach i nawet coś zaczęło na policzku przebijać
Podobno naczynka to normalna rzecz bo zwiększa się przepływ krwi. Ja widzę żyły na brzuchu po bokach i na cyckach

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ani nie pytaj Na piersiach co rusz to mam nowe rozstępy, w ogóle jedna pierś większa i ciut niżej ale no widzę to w lustrze. Zawsze były idealnie równe ale teraz coś się popieprzyło. Nawet te rozstępy mi tak nie przeszkadzają jak to, że one takie nierówne się zrobiły.
Ja mam całe życie nierówne i da się z tym żyć Tż nawet specjalne nazwy wymyślił Jeden cycek patrzy mi w dół a drugi do góry i już nic z tym nie zrobię Nawet teraz jak urosły to się nie wyrównało ale oswoiłam się z tym. Uszy mam krzywo, jedną nogę mam krótszą przez co talię mam nie równą, przegrodę w nosie mam krzywą

Cytat:

Worek treningowy to świetne określenie. Całą noc czaicie! Całą noc sie tłukło niezależnie czy spałam czy nie; przez sen czułam. Obudziło mnie o 4, 5,50 i teraz przed 8 miałam budzik, leżę jeszcze minutkę, wzięłam rękę Tżta i dostał kopniaka z samego rana W końcu! Ale poruszałam sie już chwilę i spokój Śpi maluszek teraz i pewnie będzie spał do 14 jak zwykle do obiadu

Mojej koleżance to samo z rozstępami. W pierwszej ciąży ją rozlało mega i była bardziej kwadratowa niż z piłką. I zero rozstępów. Teraz jest w drugiej ciąży za tydzień termin i całą ciążę nic. Zero. a teraz mi pisze że jednak są Tylko że teraz jej wywaliło samą piłkę do przodu, mniej przytyła (startowała z tą samą wagą) i sama mówi, że i tak dziwne, że dopiero teraz bo ma wrażenie, że mała to ma ochotę ją rozerwać A i opowiadała mi, że jej siostra dostała rozstępów dopiero na porodówce kiedy zaparła się i poszła skóra Także nigdy nie wiesz kiedy najdzie twoja godzina rozstępów

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Lecę na te praktyki
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:33   #3131
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Big Coffee to się nawet nie zastanawiaj i nie miej wyrzutów
Tak też zamierzam mam nadzieję, że kobieta jakoś oswoi się z tą myślą i będzie mnie traktowała jak pozostały pacjentów.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bylam dzisiaj z TZtem w sklepie dzieciowym zeby sie ogolnie rozejrzec. Oczywiscie zwrocilam uwage na wczoraj walkowany temat fotelikow i rzeczywiscie porzadny, dobrze zamontowany bez isofixa nie ma prawa sie bujac, czyli sasiedzi maja jakis badziew.... Z wozkow najbardziej podobal mi sie jedo fyn memo no ale do ostatecznej decyzji jeszcze chwila. Nie wiem na ile wierxyc sprzedawcy ale mowil, ze realizacja zamowienia na wozek to ok 5-6 tygodni.... Troche mnie to przerazilo ale z drugiej strony bede mogla szybciej TZtowi truc zeby kupic ale z innej strony na allegro nie ma az takich terminow wiec nie wiem czy sprzedawca nie chcial przyspieszyc zakupu :-/

Wyslane z Lumia920.
Mnie w sklepie też mówili, że na wózek trzeba poczekać. W zależności od marki i kolorystyki - jedne można mieć już po tygodniu na inne trzeba czekać nawet do ok 1,5 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Są tylko 2 te sale więc musimy się szybko decydować.
Ja rożek kupiłam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5565790423 i jest ok, nie jest jakiś super gruby, ale mi się wydaje, że wystarczający, wykonanie dokładne nic nie odstaje itp

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

A taki aspirator na baterie, słyszałyście coś o nim dobrego ? http://aptekajakmarzenie.pl/cleanoz-...e-p-10920.html Tylko te wkłady chyba jednorazowe, to może drogo wyjść jego użytkowanie.
Moja szwagierka ma taki na baterie i te wkłady są jednorazowe. Nowe w pakiecie 10 sztuk kupuje za ok 15zł na allegro.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt

Baby to dobre wieści, w końcu dobre

Ja się tak od zeszłego tygodnia wybieram, żeby zapisać się do szkoły rodzenia i jakoś jeszcze mi się nie udało z domu wyjść w kierunku SR

Dzisiaj po rozmowie z TŻ przeraził mnie, on chce jeszcze cyklinować podłogę w sypialni ja się chyba jednak wyprowadzę, na czas jego rewolucji w domu. Teraz już się powoli kończy etap kurzenie, po tygodniu prac, a on jeszcze chce jeden pokój robić Wiem narzekam :P
Kochana cyklinowanie to jeszcze nie takie straszne. Jak macie dobry sprzęt to kurzu nie jest tak dużo. Gorzej z gładziami. U mnie teraz i jedno i drugie więc mam naoczne porównanie

Cytat:
U mnie rozstępów jak narazie nie ma i mam nadzieje utrzymac ten stan Moja mama po trzech ciążach ma tylko niewielkie rozstępy na piersiach, więc liczę na geny
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 08:58   #3132
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie podobnie już w 24 tygodniu jesteśmy, ale ten czas leci...

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-09, 09:01   #3133
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Bigcoffee gladzie beda za 2 tygodnie w kuchni robione.
Jednak uleglam i stwierdzilam jak mam znowu miec syf w domu, to niech robi ta podloge w sypialni. Poprosze kuzyna, zeby przyjechal i pomogl w demonatazu mebli. Ech, ale bede miec piekne, sliczne podlogi, bez dziur i trzeszczenia. To mnie jedynie trzyma przy zyciu. Efekt koncowy :-D

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
u mnie podobnie już w 24 tygodniu jesteśmy, ale ten czas leci...
U mnie za chwile 25, a jeszcze chwile temu byly dwie kreseczki i zastanawianie sie udalo sie czy nie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:07   #3134
niepozorna
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj też Mały skopał od samego rana. W ogóle jak go nie było czuć to nie było, a teraz to mam wrażenie, że to dziecko w ogóle nie śpi
Co do rozstępów to na razie na szczęście nie mam. Smaruję się i mam nadzieję, że jakimś cudem mnie ominą...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:11   #3135
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się w 24 tygodniu

Gratulacje kolejnego tygodnia

Ja mam niestety rozstepy ale to jeszcze z przed ciazy. Takze to sie nie liczy Nowych poki co nie widac no ale jak sie pojawia to trudno...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:12   #3136
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Joanna moja corka od urodzenia darla sie jakby ja ze skory obdzierali na dzwiek odkurzacza takze wiesz dopiero teraz jej przeszlo I czasem zasnie przy jego dzwieku ale nadal sie go boi
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:13   #3137
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Magda oby Ci szybko zlecialy te praktyki. I uwazaj tak na siebie bo wiadomo jak to jest miedzy chmara dzieciakow

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:15   #3138
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Ze spodni ciążowych polecam jeszcze te z C&A mam od koleżanki i są super

Kupilam je i sa rewelacyjne, najchetniej bym ich z tylka nie zdejmowala

Czarnula, gratki kolejnego tygodnia
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:18   #3139
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Co do rozstepow to ja niestety mam po pierwszej ciazy mnostwo, mimo smarowania roznymi specyfikami :/
Stary 2015-09-09, 09:21   #3140
niepozorna
Zakorzenienie

A tak w ogóle to gratki nowych tygodni Ja sobie właśnie uświadomiłam, że przecież mi się już 6 miesiąc zaczął... Leci jak głupi ten czas.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:21   #3141
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
U mnie za chwile 25, a jeszcze chwile temu byly dwie kreseczki i zastanawianie sie udalo sie czy nie
dokładnie mnie to przeraża jak sobie pomyślę, że jeszcze październik, listopad, grudzień i juuuuż chyba, że w grudniu urodzę.. mam nadzieje

Cytat:
Joanna moja corka od urodzenia darla sie jakby ja ze skory obdzierali na dzwiek odkurzacza takze wiesz dopiero teraz jej przeszlo I czasem zasnie przy jego dzwieku ale nadal sie go boi
moja zasypiała przy dźwiękach odkurzacza, suszarki, pralki itp.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-09, 09:24   #3142
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez tak zasypialam

Mojego swiadka syn tez upodobal sobie dzwiek suszarki i ten puszczal mu zapętlony z netu dzwiek, mlody momentalnie zasypial
Stary 2015-09-09, 09:28   #3143
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie mnie to przeraża jak sobie pomyślę, że jeszcze październik, listopad, grudzień i juuuuż chyba, że w grudniu urodzę.. mam nadzieje

A mój mimo, że się suszarek i odkurzaczy nie bał to miał absolutnie gdzieś te dźwięki i przy nich nie zasypiał. Swoją drogą to ja mam za to jakąś awersję do tego odciągania odkurzaczem... już wolę sama
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:30   #3144
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Mojego swiadka syn tez upodobal sobie dzwiek suszarki i ten puszczal mu zapętlony z netu dzwiek, mlody momentalnie zasypial
nie pomyślałam o tym

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-09, 09:32   #3145
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie pomyślałam o tym

To jest bardzo dobry pomysl i jesli dziec pojdzie we mnie to tez tak zrobie
Stary 2015-09-09, 09:34   #3146
uaoo
Zakorzenienie

Teraz to ja już też tak będe robiła

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-09, 09:54   #3147
ahnessy
Rozeznanie

wróciłam właśnie z badań, podpytałam panią o tą glukozę i powiedziała ze u nich jest o smaku cytrynowym także może nie będzie najgorzej - choc skierowania jeszcze nie mam nawet

Cytat:
ja mam dużo starych na udach i przygodę z nowym też już zaliczyłam, dziwne to było bo piekło jak diabli ale smarowałam 2 tygodnie kremem pharmaceris na rozstępy i znikły więc polecam

Gratuluję kolejnych tygodni
i witam kolejną dziewczynkę

a te spodnie jednak sprawdziłam one są z H&M a nie z C&A kalafior się odezwał
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:56   #3148
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
wja mam dużo starych na udach i przygodę z nowym też już zaliczyłam, dziwne to było bo piekło jak diabli ale smarowałam 2 tygodnie kremem pharmaceris na rozstępy i znikły więc polecam
jaki to jest dokładnie krem? czy mogłabyś podać jakiś link do niego?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-09, 09:58   #3149
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ahnessy to moze u Ciebie nie byly rozstepy jednak ? One nie znikaja nawet po specjalistycznych zabiegach a juz na pewno nie po kremach no I w sumie mnie nigdy nie piekly tylko skora mega swedziala I wtedy wychodzily
Stary 2015-09-09, 10:06   #3150
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
O no co Ty? Ja wierzę w to, że jednak moje się do tego przekona i nie będzie mnie zmuszać do innych metod
Cytat:
wróciłam właśnie z badań, podpytałam panią o tą glukozę i powiedziała ze u nich jest o smaku cytrynowym także może nie będzie najgorzej - choc skierowania jeszcze nie mam nawet

ja mam dużo starych na udach i przygodę z nowym też już zaliczyłam, dziwne to było bo piekło jak diabli ale smarowałam 2 tygodnie kremem pharmaceris na rozstępy i znikły więc polecam

Gratuluję kolejnych tygodni
i witam kolejną dziewczynkę

a te spodnie jednak sprawdziłam one są z H&M a nie z C&A kalafior się odezwał
U mnie gluloza niestety zwykła, bez smaku a jak to wygląda? Oni 2 razy Ci krew pobierają?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości